Igen, rövid gugglizás után elég gyorsan rá lehetett jönni, hogy a kérdező elírta a típusszámot
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2582
Re: Cd játszók
-
Orvathagor
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 4
A kérdés valóban a Marantz CD 6007-re irányul.
Kíváncsiságból rákerestem erre a Marantz CD6700 cd játszóra. Nem meglepő, már ez is "pofára"Orvathagor írta: ↑2025.09.19., pén. 14:55Marantz CD6700 cd lejátszóm van, ami USB bemenetről DSD (DSF, DFF) fájlokat le tud játszani.
Nem vagyok megelégedve a DSD fájlok hangjával, szinte azonos a cd hangjával.
Nem lehet, hogy ez a készülék nem rendelkezik DSD DAC-kal, hanem feldolgozza a fájlokat, de csak cd minőségben adja ki az RCA kimenetre?
(IP cím) megy. Nekem a Google egy eladó 6700-ast talál, a mellékelt fényképén az egy 6007. A MI
valamelyik megtestesítője a sok közül, hosszasan fejtegeti, ez bizony egy ősrégi modell lehet,
DSD-t biztosan nem tud. Egy NTTY becenevű svájci fazon megmérte a 6007 cd részét, itt olvasható.
Egyébként a DSD, a PCM mint "művésznevek", a hozzájuk tartozó formátumokkal (.wav, .dsf, .dff)
korántsem minőségi kategóriák, hanem a hang tárolására szolgáló eljárások. Attól hogy valami DSD,
még lehet olyan kiábrándító, hogy csak na.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 691
ChatGpt-be bekopiztam ezt és eszerint :Orvathagor írta: ↑2025.09.19., pén. 14:55Marantz CD6700 cd lejátszóm van, ami USB bemenetről DSD (DSF, DFF) fájlokat le tud játszani.
Nem lehet, hogy ez a készülék nem rendelkezik DSD DAC-kal, hanem feldolgozza a fájlokat, de csak cd minőségben adja ki az RCA kimenetre?
(azért is tettem ezt, mert jó haverom éppen cd lejátszó vásárlásban gondolkodik és ma kérdezgetett, mit ajnlok, vagy gondolok :) )
Értem a gyanúdat – és nagyon is jogos a kérdésed. A Marantz CD6700 egy CD-lejátszó, ami kiegészítőként USB-bemeneten keresztül is tud fájlokat kezelni, de a DSD-lejátszás minősége és módja erősen függ attól, milyen DAC-ot építettek bele.
Néhány fontos pont:
Valódi DSD DAC vs. PCM konverzió
Sok készülék (főleg a közép- és belépő kategóriában) hiába írja ki, hogy "DSD támogatás", a gyakorlatban nem natív DSD-dekódolást végez, hanem először DSD → PCM konverziót csinál, majd a PCM jelet dolgozza fel a beépített DAC.
Ez azt eredményezi, hogy a DSD-fájl hangban közel azonos lehet egy jó minőségű PCM forráshoz (pl. CD-hez), mert nem a DSD valódi előnyeit hallod, hanem annak PCM-re alakított változatát.
Marantz CD6700 valós képességei
A modell dokumentációja szerint az USB-ről lejátszik DSD64/128 fájlokat (DSF, DFF), de a kimenetnél nincsenek részletezve a feldolgozási utak.
A legtöbb hasonló Marantz készülék ebben a kategóriában nem kapott natív DSD DAC-ot, hanem PCM-re alakítja a DSD-t. Ez pontosan az a helyzet, amit tapasztalsz: nincs markáns különbség a CD és a DSD között.
Hogyan derítheted ki biztosan?
Ha a lejátszó menüjében vagy a specifikációban nincs kifejezetten feltüntetve, hogy „DSD Direct / Native DSD DAC”, akkor szinte biztos, hogy PCM konverzió történik.
Az RCA (analóg) kimeneten főleg a PCM-alapú jel jön ki. Egyes modellek digitális kimeneten (optikai, koax) sem adnak ki natív DSD-t, csak PCM-et.
Ha lenne rajta HDMI vagy dedikált DSD-kompatibilis digitális kimenet, ott talán kijönne natív DSD, de az RCA-n biztosan feldolgozott jel jön.
Összehasonlítás
A valódi különbséget egy olyan DAC-cal tudnád meghallani, amelyik natívan támogatja a DSD-t (például DoP – DSD over PCM, vagy közvetlen DSD dekódolás USB-n keresztül).
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
-
Orvathagor
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 4
Marantz CD6700 cd lejátszóm van, ami USB bemenetről DSD (DSF, DFF) fájlokat le tud játszani.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 2977
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- tunerman
- V.I.P.

Vajon mi volt az, amiben nem teljesített jól a prototípus, és ez hogyan érhető tetten a hangzásban?
A próbaüzemes és a demogépekben más hullámhosszon dolgozó, ellenkező polarìtással bekötötött, a nem látható tartományban dolgozó lézerdióda volt. Ez a szervizkönyvben jól dokumentálva van, a laser preamplifier leírási verzióiban.
Amúgy ezeket a CDM0 "kék" lézeres (csak az okostelefon kameráján látható fényű) futóműveket mindenhol kicserélésre javasoltam...tehát sehol sincs már különbség a lézerek esetében.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Az előző poszt, és különösen a "trial-run" verzió fenekén levő gyári matrica ("...it doesn't meet the requirements of the specification") érdekes megvilágításba helyezi a hangminőség és a műszaki paraméterek viszonyát. Amint a tömeges sorozatgyártás megkezdődött, és ezzel együtt vélhetőleg már a specifikált méréseket is teljesítette a CD-100-as a távol-keleti alkatrészekkel, máris gyengébb lett a produkciója. Vajon mi volt az, amiben nem teljesített jól a prototípus, és ez hogyan érhető tetten a hangzásban? 
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- tunerman
- V.I.P.

Alap, széria gyártásnál szerintem teljesen mindegy, hogy Hollandia vagy Belgium - szerintem majd ugyanazt az alkatrészkészletet kapták itt is, ott is.
Nagyon nem mindegy, hogy mikor és hol gyártották a Philips CD100-kat, néhány példa ennek az sajátságos idővonalnak az alátámasztására:
- a sorozatgyártás előtti próbaüzemes (trial run) lejátszóknak az áramkörei sokban különböztek egymástól
- ezért azok más és más alkatrészekkel voltak szerelve
- ezek az alkatrészek még az eredeti gyártóktól voltak beszerezve
- a sorozatgyártás beindulásakor a kisérletekből megmaradt eredeti alkatrészek a "demo" gépekbe még beépítésre kerültek
- a Made in Holland CD100/00 lejátszók is sok eredeti alkatrészt tartalmaztak
- a belgiumi Philips CD lejátszó nagyüzemi gyártósor beindulása után (Made in Belgium CD100/30), a költséghatékonyság fenntartása érdekében pl. távolkeleten gyártott alkatrészek is kerültek a gèpekbe
- tehát valójában az áramkörök nagyjából azonosak, de az olcsóbb alkatrészek a belgiumi gépekben NEM eredményeztek jobb hangzást.
TJ.
Re: Philips CD100 (Made in Belgium)
Igy van!
Zárjuk le ezt a témát.
Biztos,hogy nem ilyen egy Belga belseje.
Többet nem szólok hozzá semmihez,mert jönnek a “Bölcsek”!
Zárjuk le ezt a témát.
Biztos,hogy nem ilyen egy Belga belseje.
Többet nem szólok hozzá semmihez,mert jönnek a “Bölcsek”!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6366
Alap, széria gyártásnál szerintem teljesen mindegy, hogy Hollandia vagy Belgium - szerintem majd ugyanazt az alkatrészkészletet kapták itt is, ott is.
A Trial run verziók inkább a kivételesebbek ezekből.
Egyébként meg igy ilyen korú gépnél kötelező a teljes átnézés.
Szerintem is lezárhatjuk ezt itt.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Hát nem ugyan az.Ha ismeri a “tunerman” Takács jenőt aki tuningolja ezeket,akkor ő el tudja mondani ,hogy mi is a sok különbség ami hangban jelentkezik. Én itt nem sorolom,mert jönnek a “igen-okos” tudálékos megjegyzések.
- ViXi78
- Nincs visszaút

- Értékelés: 60
Miért is kár? A Belgában pont ugyanazok az alkatrészek vannak, mint a Hollandban. Minden ugyanaz, ugyanabból a korból. Nem értem az ilyen megjegyzéseket.
Apple Mac Mini M1(Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth
Nagyon szép a készülék!
Kár hogy nem Holland gyártmány.
Ára nagyon korrekt, még olcsónak is mondható!
Ajállom mindenki figyelmébe!
Kár hogy nem Holland gyártmány.
Ára nagyon korrekt, még olcsónak is mondható!
Ajállom mindenki figyelmébe!
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2909
- Kapcsolat:
Nocsak, kiállítasz?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- ViXi78
- Nincs visszaút

- Értékelés: 60
Én meg újragondoltam a CD100-at és a következő Audio Expo-ra viszem a Demo példányt bemutatni.
Apple Mac Mini M1(Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth
"The chips we sell are our newly encapsulated chips..."tunerman írta: ↑2025.06.27., pén. 11:20Furcsa világot élünk, meglepő módon valakik újra gyártják az első, Philips CD100 trial run (próbaüzemes) lejátszó komplett kerámia chip készletét![]()
https://www.ebay.com/itm/306369087448?m ... 3263303662
White ceramic TDA1540x2 + purple ceramic M4280+M4550
TJ.
A szöveg szerint csak újratokoztak chipeket...hát én ezzel bizony óvatos lennék!
Gyula
Jó hogy lehet kapnitunerman írta: ↑2025.06.27., pén. 11:20Furcsa világot élünk, meglepő módon valakik újra gyártják az első, Philips CD100 trial run (próbaüzemes) lejátszó komplett kerámia chip készletét![]()
TJ.
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
Na egy ilyen szettet kellene szereznem...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- tunerman
- V.I.P.

Furcsa világot élünk, meglepő módon valakik újra gyártják az első, Philips CD100 trial run (próbaüzemes) lejátszó komplett kerámia chip készletét
TJ.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

A korábban betett Philips demo CD100 DAC panelja Black Gate kondenzátorokkal felújìtva
TJ.
TJ.
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1290
Volt 1x Philips 304-esem, csövesítve clockolva. Jónak szerettem volna hallani, de örültem amikor sikerült elcserélni egy Teac vrds7-re.ELEX írta: ↑2025.05.13., kedd 23:33Ha már Marantz meg egy kis nosztalgiázás, akkor én is előveszem az első CD játszómat, ami a mai napig megvan és működik is.Alex_Aston írta: ↑2025.05.13., kedd 18:52....Jött a Marantz PM-68, majd pár hónap múlva a CD-67MKII, ami egyértelműen hallhatóan jobb volt, mint a CD723. És aztán ez a kombó maradt is 21 évig (leszámitva a dobozok cseréjét a 783-asra), amikoris bedöglött a lejátszó, és javítani nehezen lehetett, elsőre nem is sikerült, akkor jött a CD17MKIII, ami egy újabb ugrás volt fülre......
Nemrég elővettem és a műhelyemben most naponta több órát megy és élvezettel hallgatom.
Ez egy Marantz CD 54-es, amit 1983-ban egy diplomáciai futár hozott be nekem Németországból és akkor az nekem egy vagyon volt. Kerámia tokos TDA 1540D DAC chipek, öntvény ház, CDM-1 CD mechanika. Nehéz, mint a dög a méretéhez képest. De jó. A mai napig. És még hallgatni is jó!
42 éves darab.
Nagyon sokáig ő volt a CD játszóm, aztán megjelent az SACD és azonnal lett egy Sony QS, majd egy másik Sony, egy SCD-1-es egy Vacuumstate Level 4-es MOD-dal, ami a teljesen új diszkrét analóg áramkört tartalmazott sok egyéb kisebb moddal együtt. Az eredeti is ki volt vezetve a saját kimenetére, az új egy plusz kimenetre. Könnyen lehetett érezni a MOD hatását. Az XLR-re a MOD volt kivezetve.
Engem a 20 másodperces olvasási idő sohasem zavart, mire föl az a rohanás. Egy LP-t se lehet gyorsabban felrakni.
Szerencsére a Jadis megmutatta hogyan lehet jobb cd játszót csinálni, legalábbis futóműnek. És később létrejött a Kalista.
Szép dolog a nosztalgia, de jó ha tudja az ember hogyan /meddig fejlődtek a dolgok. :)
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 829
Ha már Marantz meg egy kis nosztalgiázás, akkor én is előveszem az első CD játszómat, ami a mai napig megvan és működik is.Alex_Aston írta: ↑2025.05.13., kedd 18:52....Jött a Marantz PM-68, majd pár hónap múlva a CD-67MKII, ami egyértelműen hallhatóan jobb volt, mint a CD723. És aztán ez a kombó maradt is 21 évig (leszámitva a dobozok cseréjét a 783-asra), amikoris bedöglött a lejátszó, és javítani nehezen lehetett, elsőre nem is sikerült, akkor jött a CD17MKIII, ami egy újabb ugrás volt fülre......
Nemrég elővettem és a műhelyemben most naponta több órát megy és élvezettel hallgatom.
Ez egy Marantz CD 54-es, amit 1983-ban egy diplomáciai futár hozott be nekem Németországból és akkor az nekem egy vagyon volt. Kerámia tokos TDA 1540D DAC chipek, öntvény ház, CDM-1 CD mechanika. Nehéz, mint a dög a méretéhez képest. De jó. A mai napig. És még hallgatni is jó!
42 éves darab.
Nagyon sokáig ő volt a CD játszóm, aztán megjelent az SACD és azonnal lett egy Sony QS, majd egy másik Sony, egy SCD-1-es egy Vacuumstate Level 4-es MOD-dal, ami a teljesen új diszkrét analóg áramkört tartalmazott sok egyéb kisebb moddal együtt. Az eredeti is ki volt vezetve a saját kimenetére, az új egy plusz kimenetre. Könnyen lehetett érezni a MOD hatását. Az XLR-re a MOD volt kivezetve.
Engem a 20 másodperces olvasási idő sohasem zavart, mire föl az a rohanás. Egy LP-t se lehet gyorsabban felrakni.