Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

white-tiger írta:
2025.07.05., szomb. 14:15
SoundMania írta:
2025.07.05., szomb. 09:25
MrCollector írta:
2025.07.05., szomb. 06:55

Minden fajtából a Platinum a legnagyobb kábelük, de mivel itt szinte csak tápkábelekről esik szó gondolom igen. Én hallottam már, nem is egy helyen, ezért voltam rá kíváncsi mire föl a nagy lelkesedés.
Igen a power kábelükről van szó. A többi csak drága, de nem nagyon jó. A power kábelük elég eltalált. Úgy érzem neked nem tetszettek a vele hallottak. Miért? Mi a véleményed róla? Én mindig is írtam, hogy a dinamikáját kicsit keveslem, de amúgy nem volt rossz. És még nem hallottam jobbat eddig. Hasonlóan jót igen. (ezzel persze csak azt akarom mondani, hogy más, ami jobb, még nem került hozzám eddig)
Hát, pár usb és lan megfordult már nálam, Platinum (ár) kategória is.
Lan-nak mégis azt tartottam meg.
Nem mondanám hogy rossz... Vagy ha mégis, akkor csak a többinél volt nálam kicsivel jobb... 🙂
Nyilván rendszer és ízlés függő is.
Usb-t meg a lan-t nem hallgattam. Nincs olyan készülékem amihez kellene. Ic, speaker, power volt meghallgatva. Lehet nem sokat mond, de ic az kb az AN Vx szint lehet és AN spx jobb sokkal mint a WW. De a powerkábelük az jónak hallatszott. Az sem kizárt, hogy ott jóval nagyobb a "lemaradásom" mint a többi drótnál. Hisz utolsó volt a powereket fejleszteni komolyabb mértékben, hisz a 10-20-30-100 ezer forintosak közötti különbségek nem vetítették előre, hogy nagyon érdemes lenne. Ma már ezt a hibát nem követném el. ( egyébként kicsit ez miatt lett, hogy a biztosítékokat is inkább kiiktattam a rendszerből. Minek bele, amikor 0 forintért a legjobb hangot kapom.)
Szerintem ezek nem annyira izlés és rendszerfüggő dolgok mint sokan hiszik vagy állítják. Másrészt az említett AN drótok jóval olcsóbbak is.
De egyik ismerősöm vett pár Platinum powert Acrolink helyett. Majd pár hét után visszatett 1 Acro-t, hogy úgy emlékszik nem szólt az annyira rosszul.... Nem sokáig volt már bent. Platinum után azért sajnos mégiscsak annyira..... Szóval itt elég komoly lépcsők vannak. Na mondjuk hasonlók között dönthet ízlés meg rendszer, pl platinum vs dps4, de Acro meg ezek közötti árkülönbség azért indokolja is a hangbeli javulást. Vagy fordítva, ha nagy árkülönbség ellenére nem sokmindent hallunk annak 2 oka lehet.... Illetve 3.....Vagy nem jó a drága kábel, vagy nagyon-nagyon jó az olcsó, vagy nem elég jó a rendszer, hogy ezeket megmutassa. De szoktam írni, hogy a Vz pl. akár egy Arcam 7/8 erősítővel is megmutatja milyen jó. Persze sokaknak azért oda drága, de elvonási tüneteket okoz utána már a hiánya. Vagy pl a HT AC10 helyett az Acro amit csinált. Bőven megérte.... Most meg csak lesz belőle ösvény. :)

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 87

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

SoundMania írta:
2025.07.05., szomb. 09:25
MrCollector írta:
white-tiger írta:
2025.07.04., pén. 20:28

Ez a hálózati amúgy a Wireworld Platinum akarna lenni?
Minden fajtából a Platinum a legnagyobb kábelük, de mivel itt szinte csak tápkábelekről esik szó gondolom igen. Én hallottam már, nem is egy helyen, ezért voltam rá kíváncsi mire föl a nagy lelkesedés.
Igen a power kábelükről van szó. A többi csak drága, de nem nagyon jó. A power kábelük elég eltalált. Úgy érzem neked nem tetszettek a vele hallottak. Miért? Mi a véleményed róla? Én mindig is írtam, hogy a dinamikáját kicsit keveslem, de amúgy nem volt rossz. És még nem hallottam jobbat eddig. Hasonlóan jót igen. (ezzel persze csak azt akarom mondani, hogy más, ami jobb, még nem került hozzám eddig)
Hát, pár usb és lan megfordult már nálam, Platinum (ár) kategória is.
Lan-nak mégis azt tartottam meg.
Nem mondanám hogy rossz... Vagy ha mégis, akkor csak a többinél volt nálam kicsivel jobb... 🙂
Nyilván rendszer és ízlés függő is.

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

MrCollector írta:
white-tiger írta:
MrCollector írta:
2025.07.04., pén. 17:01

Mostanában mindig a Platinum-ot emlegeted. Megtudhatnám mi ennek az oka?
Igen, azt tudom, Lan-ból nekem is a Platinum van (az usb Platinum is volt nálam). De pont a hálózatijukat nem hallottam még, csak dicsérték már többen...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

MrCollector írta:
white-tiger írta:
MrCollector írta:

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

white-tiger írta:
MrCollector írta:
SoundMania írta:
2025.07.04., pén. 16:57
Pont ezért örültem. Hogy na akkor ez most milyen jó lesz, mert ennél mennyivel tudnék sokkal jobbat venni??? Volt ez addig amig nem hallottam a Platinumot meg a dps-t.
Akkor kiderült, hogy húha, még nagyon az alsó szegmensben vagyok velük, pedig sokkal drágábbaknál sem volt rosszab nagyon. Pl Siltech Ruby Hill.... Talán a 2-es.
Ami alig volt olcsóbb használtan mint egy Platinum. Hangzásban meg nagyon nagy a difi.

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

MrCollector írta:
SoundMania írta:
Pont ezért örültem. Hogy na akkor ez most milyen jó lesz, mert ennél mennyivel tudnék sokkal jobbat venni??? Volt ez addig amig nem hallottam a Platinumot meg a dps-t.
Akkor kiderült, hogy húha, még nagyon az alsó szegmensben vagyok velük, pedig sokkal drágábbaknál sem volt rosszab nagyon. Pl Siltech Ruby Hill.... Talán a 2-es.
Ami alig volt olcsóbb használtan mint egy Platinum. Hangzásban meg nagyon nagy a difi.

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

MrCollector írta:
SoundMania írta:

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1362

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Szerintem - hogy a gordiuszi csomót átvágjuk - három jó megoldás is van :

Aki megengedheti magának, a több milliós készülékeibe tegyen 1000 - 2000 Eurós biztosítékot.
Hangban nem jár rosszul, sőt, és a készülékeit is viszonylagos biztonságban tudhatja.

Aki csóringer, a pár száz ezres készülékeibe nyilván nem fog ilyen biztiket rakni, még kicsivel olcsóbbat sem, még próba képen sem, legfeljebb a szerényebb unokatesóikat, de avval nem fog eljutni a Nirvanába.

Van még egy választása, SM receptjét követve kikapja a biztosítékházat, vagy a panelba forrasztott bádog tulipánfoglalatot kerüli ki egy jobb fajta ezüst dróttal, lényegében ingyért, és már csak imádkozni kell, az biztosan seggít...

Erről jut eszembe :

-Vezírem, baj van, nem megy az ba..ás !
-Az nyalást próbáltad-e már ?
-Az seggít ?
-Dehogy az seggít ! Az pin..át !

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

xilop írta:
2025.07.04., pén. 18:31
a.gabriel írta:
2025.07.03., csüt. 12:18
Rock60 írta:
2025.07.03., csüt. 09:50

Néha nehezen tudom közös nevezőre hozni amiket mondasz, pedig igyekszem.
Nem arról beszéltél többször, hogy 200 - 300 ezernél kezdődik egy valamirevaló tápkábel ? De inkább 500.000 ?
Költséghatékonyságról beszéltünk, helyesebben Te feszegeted ezt a kérdést, hogy mi hoz többet hangban, és István01, hogy melyik a költséghatékonyabb.

Teljesen felesleges dolognak tartom a két tunning fogás egymás elleni kijátszását. Szerintem egymás hatását lényegesen erősítik, jobb a "kihozatal", ha megosztjuk a költségeket.
Mondok egy példát.
( Most hagyjuk a rod-ot és az áthídalást, evezzünk simább vizekre... ;peace; )

Adott a példa kedvéért a QSA Orange 25 ezerért, és egy kábel, amit TE jónak tartasz, mondjuk 150 ezerért.
Vagy, a QSA Purple 50 ezerért és ugyan az a 150 - ezres kábel.
Szeretném látni azt a kábelt, ami hozza ezeket a hangokat úgy, hogy visszatesszük a gyári üveg biztit.
Nyilván van, de hogy 175 - ért illetve 200 - ért nem kapod meg, az holtbiztos.

És, minél drágább kábeleket teszünk be az egyenletbe, annál inkább van értelme lecsippenteni az árából a biztosíték javára azt a 25, vagy 50 ezrest. Vagy többet.
Nagy a lendület, és minden bizonnyal emiatt is írtad rosszul, kérlek az elkövetkezendőkében erre figyeljél.

A QSA purple (lila) ára 800€ és a QSA orange 1200€!
Te viszont az SR használt biztosítékok árát adod meg a posztodban, mint QSA ár.

Egyébként ez az egész vita, ami itt folyik egy "képzelgés". Aki itt ír erről meg arról, egyikük sem hallotta jóformán egyik biztosítékot sem, és tisztelet azok felé, akik birtokolnak ezek közül bármelyiket is.

A QSA és az SR közül mindegyik megéri a pénzét, attól függetlenül, hogy melyiket választja, és hol alkalmazza.

Nekem az itt felsoroltak közül mindegyik megvolt és megvan, és igen nem váltja ki a hálózati kábelt, és a hálózati kábel sem váltja ki a biztosítékot.

A ROD-nál is ez a helyzet, csak másképpen.
Azt úgy kell felfogni, mint olcsó alternatíva adott (tudatában azzal, hogy biztosíték által biztosított védelem kikapcsolása) , a biztosítékokkal szembe, de nem végső megoldás.
Ráadásul úgy, hogy nem is létezik belőle sok fajta, mint a biztosítékokból.

Mondom ezt úgy, hogy jelenleg QSA orange-t birtokolok, és az alatta az összes megvolt, és környezetembe fölfelé is összes megvolt/van egészen a QSA Gold-ig.

Az a baj, hogy aki nem próbálta egyiket sem, vagy azért mert nem hisz benne, vagy anyagilag nem engedheti meg magának, az ugyan olyan hangosan, vagy még annál is, hirdeti itt a saját nézetét/teóriáját/igazát, szembe azzal, aki már használta, vagy él vele.

Az igazság az, hogy zsebbe kell nyúlni és figyelni kinek mi a tapasztalata, vagy csöndben kell(ne) maradni, és ezt nem bántásként írom.
Hiába használsz méregdrága biztiket, ha a foglalat ugyanaz a gagyi marad😁
És mint kezd kiderülni, valóban sokat várnak tőle az emberek. Az olcsók nem jók, a (nagyon) drágák lehet már jók annyira mint egy nem olyan rossz drót (ami még mindig fillérek a nagyon drága biztik helyett), de még ezek sem érnek a nyomába amikor ki van gyomlálva a bizti meg a foglalat is. És nekem az a tapasztalatom, hogy az árukat powerkábelba invesztálva többet nyerni hangban.

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 161

Hozzászólás Szerző: xilop »

a.gabriel írta:
2025.07.03., csüt. 12:18
Rock60 írta:
2025.07.03., csüt. 09:50
SoundMania írta:
2025.07.03., csüt. 08:18

A rodotokat még nem hallottam, de nem lehet, hgoy nem a jó 80ezres kábelhez hasonlítottál? Nekem a "jó" 80 ezres kábel elég sokat hozott.
Persze az is lehet, hogy nálad meg a "80ezres" előttiek voltak viszonylag jók és ezért nem volt akkora lépés....
Nekem a "80ezres" előttiek kb DhLabs olcsója, eupenek, valami 314(?), ANL, ksl spc, HT AC10, teszten kb az összes néhai, Oyaide Tunami, Lapp 110, más nem jut most eszembe. A HT ac10 volt a legjobb közülük, aután az Acro letarolta 3 perc alatt. Kb 10 évre.... :)
Néha nehezen tudom közös nevezőre hozni amiket mondasz, pedig igyekszem.
Nem arról beszéltél többször, hogy 200 - 300 ezernél kezdődik egy valamirevaló tápkábel ? De inkább 500.000 ?
Költséghatékonyságról beszéltünk, helyesebben Te feszegeted ezt a kérdést, hogy mi hoz többet hangban, és István01, hogy melyik a költséghatékonyabb.

Teljesen felesleges dolognak tartom a két tunning fogás egymás elleni kijátszását. Szerintem egymás hatását lényegesen erősítik, jobb a "kihozatal", ha megosztjuk a költségeket.
Mondok egy példát.
( Most hagyjuk a rod-ot és az áthídalást, evezzünk simább vizekre... ;peace; )

Adott a példa kedvéért a QSA Orange 25 ezerért, és egy kábel, amit TE jónak tartasz, mondjuk 150 ezerért.
Vagy, a QSA Purple 50 ezerért és ugyan az a 150 - ezres kábel.
Szeretném látni azt a kábelt, ami hozza ezeket a hangokat úgy, hogy visszatesszük a gyári üveg biztit.
Nyilván van, de hogy 175 - ért illetve 200 - ért nem kapod meg, az holtbiztos.

És, minél drágább kábeleket teszünk be az egyenletbe, annál inkább van értelme lecsippenteni az árából a biztosíték javára azt a 25, vagy 50 ezrest. Vagy többet.
Nagy a lendület, és minden bizonnyal emiatt is írtad rosszul, kérlek az elkövetkezendőkében erre figyeljél.

A QSA purple (lila) ára 800€ és a QSA orange 1200€!
Te viszont az SR használt biztosítékok árát adod meg a posztodban, mint QSA ár.

Egyébként ez az egész vita, ami itt folyik egy "képzelgés". Aki itt ír erről meg arról, egyikük sem hallotta jóformán egyik biztosítékot sem, és tisztelet azok felé, akik birtokolnak ezek közül bármelyiket is.

A QSA és az SR közül mindegyik megéri a pénzét, attól függetlenül, hogy melyiket választja, és hol alkalmazza.

Nekem az itt felsoroltak közül mindegyik megvolt és megvan, és igen nem váltja ki a hálózati kábelt, és a hálózati kábel sem váltja ki a biztosítékot.

A ROD-nál is ez a helyzet, csak másképpen.
Azt úgy kell felfogni, mint olcsó alternatíva adott (tudatában azzal, hogy biztosíték által biztosított védelem kikapcsolása) , a biztosítékokkal szembe, de nem végső megoldás.
Ráadásul úgy, hogy nem is létezik belőle sok fajta, mint a biztosítékokból.

Mondom ezt úgy, hogy jelenleg QSA orange-t birtokolok, és az alatta az összes megvolt, és környezetembe fölfelé is összes megvolt/van egészen a QSA Gold-ig.

Az a baj, hogy aki nem próbálta egyiket sem, vagy azért mert nem hisz benne, vagy anyagilag nem engedheti meg magának, az ugyan olyan hangosan, vagy még annál is, hirdeti itt a saját nézetét/teóriáját/igazát, szembe azzal, aki már használta, vagy él vele.

Az igazság az, hogy zsebbe kell nyúlni és figyelni kinek mi a tapasztalata, vagy csöndben kell(ne) maradni, és ezt nem bántásként írom.
Hiába használsz méregdrága biztiket, ha a foglalat ugyanaz a gagyi marad😁

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

supravox írta:
2025.07.04., pén. 17:57
MrCollector írta:
SoundMania írta:
Főleg,hogy korábban fikázta...
És mi volt a fika tartalma? Hogy dinamikaszegény? És hogy az egyetlen normális kábelük? Nem véletlenül írtam, hogy a Vz nálad tarolna.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.07.04., pén. 17:37
istvan01 írta:
2025.07.04., pén. 13:08

Egyszerűsítsünk. Ha rövid, akár nulla hosszúságú készülék jel csatlakozás mindig a rosszabb eredményt adná hangzásban, akkor hogy merészelnek neves high-end márkák még ma is egy készülék házba építeni előerősítőt-végerősítőt, DAC-elő-vég erősítőt, ráadásul még tápegységeket is ezek mellé? Aktiv hangsugárzók? juúj!! Mi a túróért nem lógatnak ki az ilyen egybe készülékekből az egységek közötti 1-2m-es összekötő kábeleket?
Igen, volt egy nem hosszú időszak, amikor még egy mezei CD játszót is szétdobozoltak 3, akár 4 készülék házra is. Előnye? Közel nulla, de többet lehetett kicsalni a pénztárcákból.
Én is szereltem magamnak 15cm-es IC kábeleket, semmi de semmi hangzás hátránya nem volt, inkább jobb lett vele. Azonban nem praktikus.
Vagyis a kábelgyártók 99%-a csak azért buzdít a hosszabb drótra, hogy több pénzt kivegyenek a zsebünkből?
Ugyan már. Kissé óvodás gondolkodás. Vagy inkább földszintes.:)

Meg vegyük már ezt a szerencsétlen Vz-t.
A 'kiiktatás' a legjobb, meg a 'nem-drót'. A drót a szükséges rossz, mert ott a hangi lenyomata, ki kellene kerülni. OK. Ha mégis csak sikerül valahogy pl. az ic kiiktatás, tételezzük fel, ott lesz akkor a csúcs hang, az 'abszolút', a fentiek szerint. A Vz egy csúcs összekötő, vagyis, közelíti/próbálja a 'kiiktatott' drót hangját.
De mégis, a bonyolult technológiájával, anyagával, szigetelésével, fém-drótkohászati csodadolgaival, stb. tart a 'nem-dróthoz'?? Egy bonyolult struktúra hangja tart a 'struktúra-nélküli' kiiktatott dróthoz?

Vagy a biztosíték.
Nem próbáltam igazán drágát, de azt azért látom, hogy azt mondani, hogy 'csalás', ez erős túlzás; próbálnak apait-anyait beleadni a jó hangért. Nem egyszerű dolog, bizonyosan nagyon bonyolult a gyártás, az anyagok, a geometria, stb...
És akkor itt is ez a bonyolultkodás, ami, bárhogyan is nézzük, ott van, - ezt hangilag tart a kiiktatott biztosíték hangjához? Valami tart a saját tagadásához??

Csak kérdezem, tényleg.
:)
Gondold át mit csinálnak az Integrált áramkörök a készülékeidben! Na annak aztán semmihez nincs köze, mégis valamennyire működik. De bármelyik alkatrész is biztos, hogy csinál valamit. Csövesnél elég jól ki szokták használni az alkatrészminimalizálást. De egy streamerben, cd-ben, ic-s elő-, végfokban mennyi félvezetőn átmegy a jel? Egy ic-ben rengeteg tranzisztor lehet integrálva és azokra ráhatásod sincs kívülről. Csak jól meg negatív visszacsatolhatod.... Szóval nagyon meg akartad ezt a kábel /bizti dolgot elméletiszakérteni, de nem sok értelme. Eccerüen, meg kell találni a jó hangú alkatrészeket, készülékeket. Vannak! Ha nagyon engedékenykedni akarok, akkor azt is mondhatom, hogy többféle árkategóriában lehet egész jó dolgokat találni. De nem akarok engedékenykedni. Az legyen a hangszedők dolga. :)

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2510

Hozzászólás Szerző: supravox »

MrCollector írta:
SoundMania írta:
Főleg,hogy korábban fikázta...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1002

Hozzászólás Szerző: chord_ »

istvan01 írta:
2025.07.04., pén. 13:08

Egyszerűsítsünk. Ha rövid, akár nulla hosszúságú készülék jel csatlakozás mindig a rosszabb eredményt adná hangzásban, akkor hogy merészelnek neves high-end márkák még ma is egy készülék házba építeni előerősítőt-végerősítőt, DAC-elő-vég erősítőt, ráadásul még tápegységeket is ezek mellé? Aktiv hangsugárzók? juúj!! Mi a túróért nem lógatnak ki az ilyen egybe készülékekből az egységek közötti 1-2m-es összekötő kábeleket?
Igen, volt egy nem hosszú időszak, amikor még egy mezei CD játszót is szétdobozoltak 3, akár 4 készülék házra is. Előnye? Közel nulla, de többet lehetett kicsalni a pénztárcákból.
Én is szereltem magamnak 15cm-es IC kábeleket, semmi de semmi hangzás hátránya nem volt, inkább jobb lett vele. Azonban nem praktikus.
Vagyis a kábelgyártók 99%-a csak azért buzdít a hosszabb drótra, hogy több pénzt kivegyenek a zsebünkből?
Ugyan már. Kissé óvodás gondolkodás. Vagy inkább földszintes.:)

Meg vegyük már ezt a szerencsétlen Vz-t.
A 'kiiktatás' a legjobb, meg a 'nem-drót'. A drót a szükséges rossz, mert ott a hangi lenyomata, ki kellene kerülni. OK. Ha mégis csak sikerül valahogy pl. az ic kiiktatás, tételezzük fel, ott lesz akkor a csúcs hang, az 'abszolút', a fentiek szerint. A Vz egy csúcs összekötő, vagyis, közelíti/próbálja a 'kiiktatott' drót hangját.
De mégis, a bonyolult technológiájával, anyagával, szigetelésével, fém-drótkohászati csodadolgaival, stb. tart a 'nem-dróthoz'?? Egy bonyolult struktúra hangja tart a 'struktúra-nélküli' kiiktatott dróthoz?

Vagy a biztosíték.
Nem próbáltam igazán drágát, de azt azért látom, hogy azt mondani, hogy 'csalás', ez erős túlzás; próbálnak apait-anyait beleadni a jó hangért. Nem egyszerű dolog, bizonyosan nagyon bonyolult a gyártás, az anyagok, a geometria, stb...
És akkor itt is ez a bonyolultkodás, ami, bárhogyan is nézzük, ott van, - ezt hangilag tart a kiiktatott biztosíték hangjához? Valami tart a saját tagadásához??

Csak kérdezem, tényleg.
:)
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

MrCollector írta:
SoundMania írta:
Mert az áráért (használtan) jó kábelnek tűnik. Kicsit talán lehetne dinamikusabb... Acrolink után elég nagy ugrás. Nagyobb mint az Acro a pc drótok után talán.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

SoundMania írta:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

white-tiger írta:
2025.07.04., pén. 16:31
SoundMania írta:
2025.07.04., pén. 15:44
white-tiger írta:
2025.07.04., pén. 15:36

Kíváncsi lennék hogy melyik Acro...
HT AC 10-es volt anno az első
valamirevaló tápkábelem...
Nekem is. Akkor azt hittem....
6n-p4030
Pedig használt árban nincs nagy
különbség...

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SoundMania írta:
2025.07.04., pén. 15:44
white-tiger írta:
SoundMania írta:

A rodotokat még nem hallottam, de nem lehet, hgoy nem a jó 80ezres kábelhez hasonlítottál? Nekem a "jó" 80 ezres kábel elég sokat hozott.
Persze az is lehet, hogy nálad meg a "80ezres" előttiek voltak viszonylag jók és ezért nem volt akkora lépés....
Nekem a "80ezres" előttiek kb DhLabs olcsója, eupenek, valami 314(?), ANL, ksl spc, HT AC10, teszten kb az összes néhai, Oyaide Tunami, Lapp 110, más nem jut most eszembe. A HT ac10 volt a legjobb közülük, aután az Acro letarolta 3 perc alatt. Kb 10 évre.... :)
6n-p4030
Pedig használt árban nincs nagy
különbség...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

white-tiger írta:
SoundMania írta:
Rock60 írta:
2025.07.03., csüt. 08:03

Ha tunning biztosíték vs tápkábel összefüggésben nézzük, akkor lehet, de nem biztos.
Érdemes lenne összevetni, hogy egy nyugati gyártó 80 ezer forintos kábele a pc drót helyett, vagy egy QSA Yellow biztosíték az üveghez képest hoz-e többet... gondolkodik.gif
Nem mernék nagy összegben fogadni egyikre sem.
Ha a 80 ezres kábelt akár a rod hangjához, akár az egész foglalat kihagyásával járó nem kis javulással hasonlítjuk össze, akkor nem kétséges, hogy az utóbbi kettő a költséghatékonyabb. :smile53:
6n-p4030

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SoundMania írta:
Rock60 írta:
istvan01 írta:
2025.07.03., csüt. 06:20

Ez számomra is egyértelmű. Hálózati kábellel sokkal hatékonyabban lehet költség arányosan hangzáson javítani, változtatni a hálózati kábel három fő alkatrésze egyikével külön-külön is: IEC csati, Schuko csati és kábel.
Ha tunning biztosíték vs tápkábel összefüggésben nézzük, akkor lehet, de nem biztos.
Érdemes lenne összevetni, hogy egy nyugati gyártó 80 ezer forintos kábele a pc drót helyett, vagy egy QSA Yellow biztosíték az üveghez képest hoz-e többet... gondolkodik.gif
Ha a 80 ezres kábelt akár a rod hangjához, akár az egész foglalat kihagyásával járó nem kis javulással hasonlítjuk össze, akkor nem kétséges, hogy az utóbbi kettő a költséghatékonyabb. :smile53:

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SoundMania írta:
Rock60 írta:
istvan01 írta:
2025.07.03., csüt. 06:20

Ez számomra is egyértelmű. Hálózati kábellel sokkal hatékonyabban lehet költség arányosan hangzáson javítani, változtatni a hálózati kábel három fő alkatrésze egyikével külön-külön is: IEC csati, Schuko csati és kábel.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2025.07.04., pén. 14:11
zoli73 írta:
2025.07.04., pén. 13:49

Nos, azzal együtt, hogy talán ennek a kis darab kábelnek, és a felfrissített két forrasztásnak is valószínűleg járódnia kell, ezzel együtt hozza azt az előrelépést, amit a többi készüléknél megtapasztaltam, mikor a gyári üvegbiztit SR Purple-re, ill. QSA Yello-ra cseréltem. A hangzás elevenebb, áttetszőbb, töményebb lett, több levegő, több élet, több folyékonyság jelent meg. Mondom ezt úgy, hogy azért elég friss az élmény, még járódnia kell, nekem is jobban ki kell ismerjem, értékeljem, de az eredmény eddig színtisztán pozitív.
Nagyon örülök, hogy megosztottad a tapasztalatodat. :tutiok:
Van, akinek ez az eredmény már-már természetes, - a megerősítés persze sosem árt - viszont van, akinek sajna elképzelhetetlen... :yingyang:
:party: :alert2: :party:
Én mindig azt mondom, ha valamit megtehetünk, lehetőségünk nyílik rá, akkor meg kell lépni. A saját tapasztalatnál nincs értékesebb! Mindenféle elmélkedésnél, feltételezésnél többre visz egy kis kíserletezés.
Jelenleg a Miles & Quincy - Live at Monteux albumot hallgatom, és a fentiekhez hozzá kell tennem, hogy nagyobb hangtömegek mozognak, vastagabb, öblösebb, teltebb, telítettebb a hanzás, jelentősen javult a dinamika, magával ragadóbb az atmoszféra, élőbb, pezsgőbb az élmény.
Kettősség van bennem, mert bíztatnék is, meg nem is másokat egy ilyen beavatkozásra. A miérteket had ne kelljen magyarázni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1362

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

zoli73 írta:
2025.07.04., pén. 13:49

Nos, azzal együtt, hogy talán ennek a kis darab kábelnek, és a felfrissített két forrasztásnak is valószínűleg járódnia kell, ezzel együtt hozza azt az előrelépést, amit a többi készüléknél megtapasztaltam, mikor a gyári üvegbiztit SR Purple-re, ill. QSA Yello-ra cseréltem. A hangzás elevenebb, áttetszőbb, töményebb lett, több levegő, több élet, több folyékonyság jelent meg. Mondom ezt úgy, hogy azért elég friss az élmény, még járódnia kell, nekem is jobban ki kell ismerjem, értékeljem, de az eredmény eddig színtisztán pozitív.
Nagyon örülök, hogy megosztottad a tapasztalatodat. :tutiok:
Van, akinek ez az eredmény már-már természetes, - a megerősítés persze sosem árt - viszont van, akinek sajna elképzelhetetlen... :yingyang:
:party: :alert2: :party:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Na szóval!
Ma délelőtt kivételesen nem volt semmi különösebb fontos tennivalóm, így nekifeküdtem a cd játszómnak, és annak biztosítékjának, hogy kiiktassam. Látva a biztosítéktartót, két alternatíva mutatkozott. Vagy simán "összedrótozom", vagy a panel fonákján átforrasztom. Természetesen ez utóbbit választottam. Ebben az is közrejátszott, hogy a cd jatszó fenéklapja könnyen leszerelhető, így kényelmesen hozzáférhettem a nyák hátlapjához, és a két biztositéktartó "tulipán" forrpontját áthidaltam egy 3,5cm-es Neotech SOST-20 kábeldarabbal. Szerencsére ez a beavatkozás 100%-ban visszaalakítható.
Az eredmény? Nos, azzal együtt, hogy talán ennek a kis darab kábelnek, és a felfrissített két forrasztásnak is valószínűleg járódnia kell, ezzel együtt hozza azt az előrelépést, amit a többi készüléknél megtapasztaltam, mikor a gyári üvegbiztit SR Purple-re, ill. QSA Yello-ra cseréltem. A hangzás elevenebb, áttetszőbb, töményebb lett, több levegő, több élet, több folyékonyság jelent meg. Mondom ezt úgy, hogy azért elég friss az élmény, még járódnia kell, nekem is jobban ki kell ismerjem, értékeljem, de az eredmény eddig színtisztán pozitív.
Előtte-utána ugyanazt az albumot(Gerry Mulligan with Jane Duboc - Paraiso) hallgatva, az élvezeti érték, az élmény sokkal nagyobb.
Konklúzió? Nem marad így, ez csak átmeneti állapot, de arra egyértelműen jó volt, hogy ösztönzőleg hasson, miszerint feltétlen kell egy jó(valószínűleg QSA Yello) biztosíték a cd jatszóba is, ami azért nem lesz olyan egyszerű.
Köszönöm a figyelmet!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.07.04., pén. 12:04
Rock60 írta:
2025.07.03., csüt. 11:59
SoundMania írta:
2025.07.03., csüt. 10:17

Annál költséghatékonyabbat és hasznosabbat nem tudok elképzelni, amikor egy 100%-osan biztosan hangzás megváltoztató alkatrészt (jelen esetben biztit) kiváltasz a SEMMI-vel.
Tiszta sor, ez nem is vitatéma , így van.

...
Tévedés.
Igenis vitatéma, ezerszer elő is jött.
Hogy a felsőkasztos biztosítékok hangja egyre inkább közelíti a 'kikötött-biztosíték' hangját? - nem hinném.
Hogy a rövidebb kábel így mindig jobb hangú, szerintetek, - főleg nem hinném.
Hogy valamilyen megoldással kiiktatni pl. az összekötő kábelt, és pl. a Vz ezt a hangot közelítené - ezt a sarki rendőr is hülyeségnek tartaná... :)

P.S.
Annó Darvas megcsinálta ezt a hátul-összefordítjuk-a-készülékeket és kiiktatjuk így az ic kábelt - nem lett jó a hang ott sem.
Jómagam próbáltam 230 dugót kiiktatni, nem lett jó a hang.
Azért attól, hogy nálad nem lett jó a hang a dugó elhagyásakor, nem biztos, hogy a dugó és/vagy annak elhagyása volt az oka! :)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”