Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 304

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: pjm »

Ez benne a szép, a szoftver ezeknél a jószágoknál ugyanolyan fontos, mint a hang és a stabilitás.

KajliI
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: KajliI »

KajliI írta:
2025.06.10., kedd 20:42
Sziasztok!
Vettem egy Pro-ject Stream Box S2 Ultrát, és hát a hangjával nagyon meg vagyok elégedve, de a gyártó egyik androidos appja se működik vele. Bubble UPNP-vel tudom használni, de az nem nagyon áll kézre. Valaki esetleg használ ilyen streamert? Ha igen, akkor mivel vezérli?
A Pro-ject play alkalmazást ajánlja a gyártó az oldalán, de azt már csak vmi régi androidra lehetne feltenni.

(Böngészőből is tudom vezérelni, de azért az se túl elegáns megoldás.)
Vicces, hogy magamnak válaszolok, de hátha egyszer más is így jár: a gyártó a Volumio nevű alkalmazást ajánlja, és működik is vele a dolog. A kezelhetőség nem tökéletes, de elmegy.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

rookakoma írta:
2025.06.07., szomb. 18:14
...Kezdjük azzal ami nem tetszik, és ez az, hogy wifi-n Tidallal akadozik...
Ahogy mishow-nál, úgy nálam sem tapasztalható semmiféle probléma wifin az Ultrával. Esetleg ha van a routerben QoS, akkor érdemes lehet feljebb húzni a streaminget a prioritási listán. Illetve ha eddig 2,5 GHz-en csatlakoztál volna, és a router tud 5 GHz-et, akkor arra át kell váltani.

Nálam az Ultra pár hónap alatt felborított mindent. Ahogy írod, előfokként is használható. Lehúztam a max. hangerőt 60%-ra, így egyrészt nem durrannak el az aktív dobozaim még véletlenül sem, másrészt a hangerő is finomabb lépésekben használható. Illetve a szobakorrekció már pár fw óta használható kalibrált usb-s mikrofonnal, így laptop nélkül, telefonnal is lehet hangfalhoz igazított eq profilt készíteni pár másodperc alatt.

Én nem gondolkodom high-end rendszerekben. Limitált a szobám, itt bármilyen hangsugárzó járt eddig, mindnek megvolt ugyanaz a hibája. A lakáson belül vannak egyéb prioritások, hamarabb fogok konyhát és fürdőt felújítani, mint nappalit hangszigetelni vagy zeneszobát kialakítani. Addig viszont eladtam a Lua Con Briót, és menni fognak a sztereó erősítők is apróra.

Tetszik ez a minimál megoldás, ami egy Ultrából és egy pár T+A CM Active-ból áll. Hazaérek, megnyomom az egyik gombot az Ultra távirányítóján, és indul a webrádió. Bekapcsolom a tévét, bekapcsol az Ultra, ami kapcsolja a dobozokat. Tidal connect szintén zökkenőmentes. És az egész megállt pár 100 euróból, röhej. Persze elfogadnék egy nagyobb dobozt, valamennyire hiányzik a Lua szélesebb frekvencia-tartománya, de ez független az Ultrától. Jó eszköz ez, és aktív dobozok elé különösen értelmet nyer az integráltsága. Mishow helyében én sem feltétlenül tartanám meg; volt itthon Wiim Pro, lineáris táppal, jófajta dac-kal az egy hagyományos láncba biztosan jobban illeszthető. De a használhatósága, pláne, hogy nappaliban van, veri azt, hogy volt már itthon pár jobb hangú elektronika.

Persze nem tökéletes ez sem, van pár jellemzője, amit érdemes lehet figyelembe venni vásárlás előtt. Egyrészt kicsi a kijelző, így 3-4 méterről a dalcímek már olvashatatlanok. Ígért a Wiim egy fw frissítést, amiben elérhetővé tesznek egy témát nagyobb betűkkel, amit talán messzebbről is lehet majd olvasni. A másik a fejhallgató-erősítő. Na, az használhatatlanul rosszul szól, egy 10 dolláros VE Abigail minden tekintetben jobb. A hangerő poti is olcsó - igaz, olcsó az egész eszköz. Ezekkel együtt is a felhasználói élmény elég kerek.

KajliI
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: KajliI »

Sziasztok!
Vettem egy Pro-ject Stream Box S2 Ultrát, és hát a hangjával nagyon meg vagyok elégedve, de a gyártó egyik androidos appja se működik vele. Bubble UPNP-vel tudom használni, de az nem nagyon áll kézre. Valaki esetleg használ ilyen streamert? Ha igen, akkor mivel vezérli?
A Pro-ject play alkalmazást ajánlja a gyártó az oldalán, de azt már csak vmi régi androidra lehetne feltenni.

(Böngészőből is tudom vezérelni, de azért az se túl elegáns megoldás.)

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

rookakoma írta:
2025.06.09., hétf. 21:26
Az Amp-ultra is jön ..
Szerintem kár, hogy marad a kijelző, egy igényes hangerő gomb, és egy pofás alu előlap helyett.
A "sima" AMP tesztekben azt írják, hogy annak más, lényegesen igényesebb a hangerő gombja. Talán ebbe azt teszik. A kijelzőt nem kommentálnám, megírtam korábban a véleményemet róla, nem tartom kizártnak, hogy esetleg javítanak a grafikán és a felbontáson. Számomra az AMP Ultra azt mutatja, hogy a Wiim ebben a körben szeretne maradni és nem fog elindulni felfelé. A hálózati csatlakozója a külső laptoptápokról ismerős C5 foglalatos, ami a hifiben teljesen szokatlan. Mintha szándékosan azt szeretnék, hogy aki megveszi, az ne is kísérletezzen mindenféle tuningokkal, dugja össze és hallgassa - oxt jónapot!

Az @alto által CI "okosotthon" készülékek valószínűleg szintén fel fogják borítani a saját piacukat, ebben nem kételkedem ;)
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Egyébként hallottam már itthon is ilyen CI rendszereket, valóban nem túl elterjedtek, mert az áruk teljes kiépítésben nem olcsó, nem is ért hozzá mindenki, és a végeredmény jó esetben egy kellemesen hangosított lakás lesz, szinte láthatatlan beépített hangszórókkal és teljesen láthatatlan eszközökkel. Ezeket a rendszereket többnyire a lakberendezők szokták kitalálni a háziasszonnyal egyetértésben :D , és ha "apa" hifizik, akkor arra általában csinál(tat) magának külön szobát. Erről szerintem itt a fórumon is tudnának mesélni páran (mint építők), csak hát ezekről személyiségi jogi okoból szigorúan tilos :smile53:

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 172

Hozzászólás Szerző: rookakoma »

Az Amp-ultra is jön:
https://forum.wiimhome.com/threads/wiim ... sion.7167/
Szerintem kár, hogy marad a kijelző, egy igényes hangerő gomb, és egy pofás alu előlap helyett.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3170
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

mishow írta:
2025.06.09., hétf. 20:13
rookakoma írta:
Vettem én is egy Ultrát, leginkább kíváncsiságból. Az elvárásom annyi volt, hogy S/PDIF kimeneten ne legyen rosszabb hangban, mint a Pro a saját, gyári tápjával.
...
Kezdjük azzal ami nem tetszik, és ez az, hogy wifi-n Tidallal akadozik. Qobuz + wifi OK, kábellel OK. Így ezt lenyelem, marad a kábel. S/PDIF- en kb. ugyanaz, mint a Pro, nagy különbség szerintem nincs.
...
Kipróbáltam az analóg kimenetét, ami meglepett, mert a Pro csapnivaló.
...
Aztán gondoltam egyet, kihagytam az előfokot és rádugtam az Ultrát a végfokra.
Na itt csalódtam nagyot, de pozitívan.
Dinamikusabb lett, részletező teljesen jó, simán mutogatnám így is a rendszer hangját.
Hangerő szabályzás jól működik, állítható is az érzékenysége. A DAC + előfok használt áranak is a töredéke az Ultra, és ez az, ami miatt leesett az állam. Úgy is hagytam. Lehet majd később még árnyalódik a kép, de az biztos, hogy jobb, mint vártam. Két nagyon más karakterű dobozzal is kipróbáltam. Ha a wifi nem feltétel, akkor nagyon tudom ajánlani.
Köszi a beszámolót, informatív volt, és sok ponton "rímelt" a saját tapasztalataimmal - kivéve a wifit, mert az nálam Tidal-en is stabilan működött. Sőt, azt tapasztaltam, hogy bizonyos zenéken néha még jobban is tetszett a hangzás wifiről, mint kábelről, ami elég ritkán esik meg, amióta a Supra CAT8-at használom. Lehet, hogy a routereddel "nem szeretik" egymást?

A PRO analóg kimenete valóban alapszint, ha nincs más, lehet vele zenét hallgatni, de tény, hogy a Pro+ más chipet kapott (a Pro chipje Burr-Brown PCM5121, a Plusban AKM4493SEQ van), és jobban is szól.

Az, hogy előfokként ilyen meglepően jól teljesített, azt támasztja alá, amit korábban én is leírtam: igazából "egybehifi" készüléknek szánták, így használva valóban kategórián felül tud teljesíteni. Ez azoknak lehet fontos info, akik esetleg aktív hangdobozok mellé választanák, mert ezek szerint egy jó párosítással igazán ár-érték bajnok rendszert lehet vele összehozni.

Érdekes kis "kütyü" ez az Ultra, várom, mivel rukkol elő a Wiim legközelebb? gondolkodik.gif
Jön hamarosan két új kütyü a Wiimtől, a WiiM CI Mod S és a WiiM CI Mod Amp. Ezek un. custom install termékek, rackbe szerelhető, és integrálhatók a házvezérlő rendszerekbe. Ez itthon nem annyira népszerű, de az amerikaik imádják az ilyesmit.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

mishow
V.I.P.
V.I.P.

rookakoma írta:
Vettem én is egy Ultrát, leginkább kíváncsiságból. Az elvárásom annyi volt, hogy S/PDIF kimeneten ne legyen rosszabb hangban, mint a Pro a saját, gyári tápjával.
...
Kezdjük azzal ami nem tetszik, és ez az, hogy wifi-n Tidallal akadozik. Qobuz + wifi OK, kábellel OK. Így ezt lenyelem, marad a kábel. S/PDIF- en kb. ugyanaz, mint a Pro, nagy különbség szerintem nincs.
...
...
Dinamikusabb lett, részletező teljesen jó, simán mutogatnám így is a rendszer hangját.
Hangerő szabályzás jól működik, állítható is az érzékenysége. A DAC + előfok használt áranak is a töredéke az Ultra, és ez az, ami miatt leesett az állam. Úgy is hagytam. Lehet majd később még árnyalódik a kép, de az biztos, hogy jobb, mint vártam. Két nagyon más karakterű dobozzal is kipróbáltam. Ha a wifi nem feltétel, akkor nagyon tudom ajánlani.
Köszi a beszámolót, informatív volt, és sok ponton "rímelt" a saját tapasztalataimmal - kivéve a wifit, mert az nálam Tidal-en is stabilan működött. Sőt, azt tapasztaltam, hogy bizonyos zenéken néha még jobban is tetszett a hangzás wifiről, mint kábelről, ami elég ritkán esik meg, amióta a Supra CAT8-at használom. Lehet, hogy a routereddel "nem szeretik" egymást?

A PRO analóg kimenete valóban alapszint, ha nincs más, lehet vele zenét hallgatni, de tény, hogy a Pro+ más chipet kapott (a Pro chipje Burr-Brown PCM5121, a Plusban AKM4493SEQ van), és jobban is szól.

Az, hogy előfokként ilyen meglepően jól teljesített, azt támasztja alá, amit korábban én is leírtam: igazából "egybehifi" készüléknek szánták, így használva valóban kategórián felül tud teljesíteni. Ez azoknak lehet fontos info, akik esetleg aktív hangdobozok mellé választanák, mert ezek szerint egy jó párosítással igazán ár-érték bajnok rendszert lehet vele összehozni.

Érdekes kis "kütyü" ez az Ultra, várom, mivel rukkol elő a Wiim legközelebb? gondolkodik.gif

gss
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: gss »

Nagyon köszi!!! leborulok.gif ;peace; leborulok.gif
Sikerült, bár elsőre nem találtam a HEOS-ban ezt a lehetőséget,(visszasírom a bluost)

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3170
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

gss írta:
2025.06.08., vas. 18:08
Sziasztok!
Jobb helyet nem találok a kérdésemre, csak halkan merem remélni hogy itt jutok vmi infóhoz.
TuneIn-t használó Marantzom(pm7000n) egyik hétről a másikra nem tudja a radiocafe98-at lejátszani.
Közben frissítettem is, de nem vagyok benne biztos hogy azóta áll fent ez a gond.
Ha van itt TuneIn-t használó megnézné nekem hogy megy-e nála a radiocafe98!?
Ha a marantz frissítése idézte elő akkor próbálok downgrad-re megoldást keresni
Nem a Marantzal van gond, Roonból sem megy a raidiocafe98. Megnéztem, úgy tűnik változott a radiostream címe, ez az aktuális https://radio.radiocafe98.hu/radiocafe98_192k.
A TuneIn-ben fel kell venni kedvencként ezzel az új címmel, akkor menni fog.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

gss
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: gss »

Sziasztok!
Jobb helyet nem találok a kérdésemre, csak halkan merem remélni hogy itt jutok vmi infóhoz.
TuneIn-t használó Marantzom(pm7000n) egyik hétről a másikra nem tudja a radiocafe98-at lejátszani.
Közben frissítettem is, de nem vagyok benne biztos hogy azóta áll fent ez a gond.
Ha van itt TuneIn-t használó megnézné nekem hogy megy-e nála a radiocafe98!?
Ha a marantz frissítése idézte elő akkor próbálok downgrad-re megoldást keresni

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 172

Hozzászólás Szerző: rookakoma »

Vettem én is egy Ultrát, leginkább kíváncsiságból. Az elvárásom annyi volt, hogy S/PDIF kimeneten ne legyen rosszabb hangban, mint a Pro a saját, gyári tápjával. Működjön olyan jól + van USB ki bemenete, amit majd kipróbálok és a régi teli-zene winyómat rá tudjam dugni. Utóbbit még nem próbáltam.
Kezdjük azzal ami nem tetszik, és ez az, hogy wifi-n Tidallal akadozik. Qobuz + wifi OK, kábellel OK. Így ezt lenyelem, marad a kábel. S/PDIF- en kb. ugyanaz, mint a Pro, nagy különbség szerintem nincs. Nem A/B teszteltem, nem is volt bejáratva, ha egyáltalán van ilyen jelenség ezeknél.
(Egy VdH coax 75 Ohmos kábelt ugrottam át és egy Denafrips Ares 12th DAC-ot. Direktbe dugtam az előfokra az Ultrát.)
Jó volt. Azért volt visszalépés térben, kevésbé folyékony, de bőven az elvárásain felett muzsikált. Teljesen hallgatható, élvezhető.
(Előfok egy ASL Flora:
https://www.enjoythemusic.com/superiora ... _ex_dt.htm
Végfok diy, az aláírásomban van a link.)
Itt sem vártam semmi jót, mert a Flora megkerülhetetlen, oszlopos tagja a rendszernek.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

vazze írta:
2025.06.03., kedd 15:13
Továbbra is vallom , hogy a neki megfelelő rendszerben tökéletesen elegendő a teljesítménye és ennél többet nem éri meg kiadni egy ilyenért ha a rendszer amúgy sem mutatja meg a különbséget.
Tegyük hozzá, a saját belső dacját te egy Audiolab 9000a saját belső dacjához hasonlítottad, ami szintén Sabre. Vagyis ugyanaz a "család" vélhetően sokkal jobb kiszolgálással (naná, nem egy kategóriában játszanak). Ezért volt neked a dac a csalódás, míg nekem inkább a streamer része maradt le jobban - mert én meg egy másik, elvileg egyező műszaki tartalmú Wiim streamerhez hasonlítottam - szintén jobb táppal megtámogatva. Legyünk őszinték, egyik versenyben se volt külön-külön sok esélye ;)
Ezért írtam, hogy szerintem ezt egyben, Plug&Play kell használni, mert úgy nemigen van vetélytársa a piacon. Jó rendszerben egyébként abszulút megállja a helyét, hallottam egy kedves helybeli hifis barátomnál, a saját régi Heed Si2/X2 párosommal és egy tuningolt monitorral (talán AE) és igencsak rendben volt a hang :smile53:
A csodavárást el kell engedni, és akkor sok öröm lehet benne!
Mindeközben az Eversolo is kijött egy hasonló méretű egybehifivel amibe még cd-játszót is beleszuszakoltak…
Gondolom erről beszélsz:
https://www.eversolo.com/Product/index/ ... %3D.html#/
Hát ez még durvább, erősítővel, meg egy lapitopi cd rommal ... nem is tudom biztosan, tényleg ezt szeretnénk, mi régi vágású, öreg hifisták? gondolkodik.gif

mishow
V.I.P.
V.I.P.

white-tiger írta:
2025.06.02., hétf. 09:11
Pedig - ha már végig “kínlódtad” - érdekelne a tapasztalatod a kábelek tekintetében is.
Ha valaki most keres kábelt a streamer és/vagy dac- hoz, annak lehetne egy kis segítség…
Nem jobb/rosszabb a lényeg, hanem melyeknek milyen a hangkaraktere, erőssége, stb…
Aki streamerhez vagy dachoz keres kábelt, annak ugyanúgy a saját rendszeréhez kell tartania, és nem fog semmilyen információt adni neki, hogy az Ultra hangja (amit amúgy nem ismer), milyen kábelekkel merre változott meg.
Az AQ kábelek pont úgy szóltak, mint az AQ kábelek szoktak minden rendszerben, a Linn Black puhán, melegen és barátságosan szólt, voltak Fapaci kábelek, de azokról nem tudok semmit, a Hidiamond nem ment bele a készülék hátuljába a süllyesztett rca csatlakozók miatt (erre tessék figyelni, Wiim "betegség"!), úgyhogy a tesztet azzal a négy egyforma szál, kb tíz éves Heed audio IC kábellel csináltam végig, aminek a hangját jól ismerem, de a szerkezetéről csak annyit tudok, hogy talán valamilyen mikrofonkábel Rean dugókkal.
DE!
A kérésed eszembe juttatott valamit, amit az előző leírásból kihagytam, pedig fontos.
Nevezetesen, hogy az Ultra szerintem így egyben képez teljes egészet, annak találták ki, aki nem kütyüzik, összedugja és hallgatja - tipikus "Plug&Play" eszköz!
Pont a saját IC kábelével nem próbáltam, de más Wiim eszközöknél mindig az volt a tapasztalatom, hogy a hozzájuk csomagolt tartozék kábelek nem véletlenül lettek hozzájuk "csapva" hanem tudatos választás után, ezért ha valaki vesz egy Ultrát, akkor mindenképp arra bíztatom, hogy elsőre a saját kábeleivel tegyen egy próbát - és lehet, hogy meg is marad azoknál. Egyébként én az Ultrához a hirdetőben nézelődnék, valahol 20-30eFt környékén, ennél drágább kábel árát inkább már egy készülékcseréhez csapnám hozzá.

De hogy ne érezzétek úgy, hogy lerázom magamról a kérdést, mondok inkább kategóriákat, azzal lehet többet segítek: például az AQ-ból jó lehet a Golden Gate szint, a Chordból a C-Line vagy max a Clearway, az olcsóbb Suprák, és QED-k vagy a belépő WireWorld-ök. Hangban válasszon mindenki ízlése szerint, árban pedig nem kell túlzásba esni. Ahogy az előbbi postomban írtam, természetesen meghallottam, amikor egy (jó ezt megírom) Black Rhodium Operetta 2 DCT került a rendszerbe, de ettől az Ultra nem ugrott kategóriát, viszont hallottam egy kedves fórumtársnál zöld BR Rondoval bekötve Heed erősítőbe, és nagyon szépen egyben volta a hang. Ennél többet - azon kívül, hogy az Ultra kábelezésével ne essetek túlzásba - nem tudok javasolni, de ha ezzel segítettem akkor örülök :smile53:

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 87

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

mishow írta:
2025.06.01., vas. 19:17
vazze írta:
2025.05.28., szer. 17:37
alto írta:
2025.05.28., szer. 13:52
Árulom én is a Wiim-eket, és bár nálam a fókusz alapvetően a prémium kategóriára összpontosul, azt kell mondjam, hogy az Ultra árérték arányban verhetetlen és a saját kategóriájában közel sincs hozzá semmi.
...
Ismerve a Heed Obelisk DA hangját és képességeit, kizártnak tartom, hogy az Ultra - bejáratódva és rendesen kábelezve sem - elérje a Heed egységes, nyugodt, aufiofil hangminőségét.
Szerintem mint mindent ezt is helyén kell kezelni ...
A hétvégén volt annyi időm, hogy befejezzem a hallgatózást, és kialakuljon a véleményem, amit egyébként egybevág a fenti idézetekből kiemelt mondtatokkal - de menjünk sorban:

- igen, az Ultra ár-érték viszonylatban verhetetlen, a szolgáltatásai nemcsak ebben az árkategóriában, de sokkal feljebb is szinte elképzelhetetlenek; ehhez tegyük hozzá a stabil applikációt, a gyors működést és a tetszetős külsőt - igaz ez utóbbi esetében itt-ott azért észrevehetőek az olcsó részletmegoldások; engem a kijelző nem szippantott be, a mono depréz műszer-imitáció inkább szegényes, a grafikánál ma már az alap mobiltelefonok is informatívabbak és jobb a felbontásuk, és a kombinált, tekerős funkció-hangerő gomb is meglehetősen műanyagos hatású; a Cambridge az MXN10 esetében vélhetően ezért döntött a kijelző elengedése mellett - a kevesebb néha több; ezzel együtt tényleg pofás az egész készülék, és így is csoda, hogy mindez belefér 350€ összegbe!

- nem, tényleg nem tudta megverni hangban a Heed dacot, a Heed hangja mindvégig simább, levegősebb maradt, több élettel és természetesebb hangszerhangokkal; ha pedig csak futóműként hallgattam, akkor pedig a PRO + lineáris táp + tápkábel kombóhoz képest mindig egy kicsit laposabb, sterilebb maradt a hangzás; persze tegyük gyorsan hozzá: a Heed DA még használtan is jóval drágább az Ultránál, a PRO rendesen kiszolgálva, tápkábeltől függően pontosan ennyibe vagy többe kerül, mint az Ultra a gyári kábelekkel; apropó kábelek: a különféle kábelekkel többféle irányba lehetett erősíteni az Ultra hangját, minden kábel jól hallható változást hozott, tehát a felbontásával minden rendben; de bármilyen kábelt használtam, az alap karaktere mindig megmaradt, bár volt olyan felállás, amivel bizonyos paramétereiben tetszetősebb tudott lenni, mint a PRO + Heed páros - apró szépséghiba, hogy az a kábel önmagában 500 GBP összegbe került; ahogy korábban jeleztem, a kábelek típusát nem fogom megírni, mert ez nem kábelteszt, és azért sem érdekes, mert bár a kábelekkel a hang is változott, de az Ultra hangjának alapkaraktere mindegyik kábellel megmaradt, és az a tény, hogy a Heed dac egy másik szint, egy percig sem volt kérdéses.

- ezek után azt gondolom, hogy az Ultrát valóban a helyén kell kezelni ahhoz, hogy a saját véleményemet elmondhassam róla; ez a készülék nem a hifi felső osztályába készült, úgy tippelem, hogy a Wiim a korábbi kb 5-600€ kategóriában akart vihart kavarni, ami tökéletesen sikerült neki (megjegyzem, a vihar hullámai szerintem 1000€ környékéig érnek el); a Bluesound a piacvezető Node után láthatóan keresi az útját, a Cambridge gyorsan (és tegyük hozzá, ügyesen) kihozta az említett MXN10-et, a Silent Angel válasza még nem ismert, a Lindemann és az Auralic úgy tűnik felfelé indul; ez jó hír azoknak, akik olcsón akarnak jó hangú streamert venni, sok szolgáltatással "all-in-one", de rossz hír azoknak, akik igényesen, de még nem highend áron akarnak hifizni, mert most láthatóan kezd kiürülni a középkategória, amiben az Ultra megjelenésének komoly szerepe van; persze nem az én dolgom a piaci folyamatok elemzése, és az se biztos, hogy igazam van ... gondolkodik.gif

Ezek után jöjjön a véleményem:

Az Ultra remek eszköz, szuper ár-érték bajnok, de nem én vagyok a célközönsége :(
Azoknak viszont jó szívvel ajánlom, akik most ismerkednek a streaminggel, vagy régóta streamelnek egyszerűbb eszközökön, és szeretnének mellé jó hangot is. Azoknak is remek vétel, akiknek nincs dacja, nem is akarnak sok dobozt otthon, de örülnek egy ügyes "mindenesnek".

A hangja egyébként a maga kategóriájában sőt egy kicsivel felette is teljesen rendben van, a meghallgatás során igazán durva hibát nem találtam benne. Sőt megkockáztatom, ha nem A/B teszten mérem össze a tudását a meglévő láncommal, valószínűleg fel se tűntek volna azok a dolgok, amiben a saját készülékeim nyertek. Az Ultra hangja ugyanis gyors, fiatalos, van benne bugi, jók a sávszélei, nem húz egyik irányba sem - egyszerűen csak nekem van jobb itthon ...

Vélhetően ugyanerre a következtetésre jut(ná)nak mindazok, akiknek már van otthon egy dacjuk / dac-streamereük, ami közepes vagy magasabb kategóriát képvisel, vagy aminek egyszerűen csak szeretik a hangját. Ők valószínűleg jobban járnak, ha az önálló streamerek közt keresgélnek: akár a korábbi nagy nevek közt, a használtpiacon, akár az újak közt, a pénztárcájuknak megfelelően.

Hááát, ennyire jutottam a hallgatózás után. Most méginkább ki kell hangsúlyoznom, hogy ez a saját véleményem, a sajét ízlésem alapján, a saját meglévő - és fontos hozzátenni, lényegesen drágább kategóriát képviselő - készülékeimmel történő összehasonlítás után!
Pedig - ha már végig “kínlódtad” - érdekelne a tapasztalatod a kábelek tekintetében is.
Ha valaki most keres kábelt a streamer és/vagy dac- hoz, annak lehetne egy kis segítség…🙂
Nem jobb/rosszabb a lényeg, hanem melyeknek milyen a hangkaraktere, erőssége, stb…

mishow
V.I.P.
V.I.P.

vazze írta:
2025.05.28., szer. 17:37
alto írta:
2025.05.28., szer. 13:52
Árulom én is a Wiim-eket, és bár nálam a fókusz alapvetően a prémium kategóriára összpontosul, azt kell mondjam, hogy az Ultra árérték arányban verhetetlen és a saját kategóriájában közel sincs hozzá semmi.
...
Ismerve a Heed Obelisk DA hangját és képességeit, kizártnak tartom, hogy az Ultra - bejáratódva és rendesen kábelezve sem - elérje a Heed egységes, nyugodt, aufiofil hangminőségét.
Szerintem mint mindent ezt is helyén kell kezelni ...
A hétvégén volt annyi időm, hogy befejezzem a hallgatózást, és kialakuljon a véleményem, amit egyébként egybevág a fenti idézetekből kiemelt mondtatokkal - de menjünk sorban:

- igen, az Ultra ár-érték viszonylatban verhetetlen, a szolgáltatásai nemcsak ebben az árkategóriában, de sokkal feljebb is szinte elképzelhetetlenek; ehhez tegyük hozzá a stabil applikációt, a gyors működést és a tetszetős külsőt - igaz ez utóbbi esetében itt-ott azért észrevehetőek az olcsó részletmegoldások; engem a kijelző nem szippantott be, a mono depréz műszer-imitáció inkább szegényes, a grafikánál ma már az alap mobiltelefonok is informatívabbak és jobb a felbontásuk, és a kombinált, tekerős funkció-hangerő gomb is meglehetősen műanyagos hatású; a Cambridge az MXN10 esetében vélhetően ezért döntött a kijelző elengedése mellett - a kevesebb néha több; ezzel együtt tényleg pofás az egész készülék, és így is csoda, hogy mindez belefér 350€ összegbe!

- nem, tényleg nem tudta megverni hangban a Heed dacot, a Heed hangja mindvégig simább, levegősebb maradt, több élettel és természetesebb hangszerhangokkal; ha pedig csak futóműként hallgattam, akkor pedig a PRO + lineáris táp + tápkábel kombóhoz képest mindig egy kicsit laposabb, sterilebb maradt a hangzás; persze tegyük gyorsan hozzá: a Heed DA még használtan is jóval drágább az Ultránál, a PRO rendesen kiszolgálva, tápkábeltől függően pontosan ennyibe vagy többe kerül, mint az Ultra a gyári kábelekkel; apropó kábelek: a különféle kábelekkel többféle irányba lehetett erősíteni az Ultra hangját, minden kábel jól hallható változást hozott, tehát a felbontásával minden rendben; de bármilyen kábelt használtam, az alap karaktere mindig megmaradt, bár volt olyan felállás, amivel bizonyos paramétereiben tetszetősebb tudott lenni, mint a PRO + Heed páros - apró szépséghiba, hogy az a kábel önmagában 500 GBP összegbe került; ahogy korábban jeleztem, a kábelek típusát nem fogom megírni, mert ez nem kábelteszt, és azért sem érdekes, mert bár a kábelekkel a hang is változott, de az Ultra hangjának alapkaraktere mindegyik kábellel megmaradt, és az a tény, hogy a Heed dac egy másik szint, egy percig sem volt kérdéses.

- ezek után azt gondolom, hogy az Ultrát valóban a helyén kell kezelni ahhoz, hogy a saját véleményemet elmondhassam róla; ez a készülék nem a hifi felső osztályába készült, úgy tippelem, hogy a Wiim a korábbi kb 5-600€ kategóriában akart vihart kavarni, ami tökéletesen sikerült neki (megjegyzem, a vihar hullámai szerintem 1000€ környékéig érnek el); a Bluesound a piacvezető Node után láthatóan keresi az útját, a Cambridge gyorsan (és tegyük hozzá, ügyesen) kihozta az említett MXN10-et, a Silent Angel válasza még nem ismert, a Lindemann és az Auralic úgy tűnik felfelé indul; ez jó hír azoknak, akik olcsón akarnak jó hangú streamert venni, sok szolgáltatással "all-in-one", de rossz hír azoknak, akik igényesen, de még nem highend áron akarnak hifizni, mert most láthatóan kezd kiürülni a középkategória, amiben az Ultra megjelenésének komoly szerepe van; persze nem az én dolgom a piaci folyamatok elemzése, és az se biztos, hogy igazam van ... gondolkodik.gif

Ezek után jöjjön a véleményem:

Az Ultra remek eszköz, szuper ár-érték bajnok, de nem én vagyok a célközönsége :(
Azoknak viszont jó szívvel ajánlom, akik most ismerkednek a streaminggel, vagy régóta streamelnek egyszerűbb eszközökön, és szeretnének mellé jó hangot is. Azoknak is remek vétel, akiknek nincs dacja, nem is akarnak sok dobozt otthon, de örülnek egy ügyes "mindenesnek".

A hangja egyébként a maga kategóriájában sőt egy kicsivel felette is teljesen rendben van, a meghallgatás során igazán durva hibát nem találtam benne. Sőt megkockáztatom, ha nem A/B teszten mérem össze a tudását a meglévő láncommal, valószínűleg fel se tűntek volna azok a dolgok, amiben a saját készülékeim nyertek. Az Ultra hangja ugyanis gyors, fiatalos, van benne bugi, jók a sávszélei, nem húz egyik irányba sem - egyszerűen csak nekem van jobb itthon ...

Vélhetően ugyanerre a következtetésre jut(ná)nak mindazok, akiknek már van otthon egy dacjuk / dac-streamereük, ami közepes vagy magasabb kategóriát képvisel, vagy aminek egyszerűen csak szeretik a hangját. Ők valószínűleg jobban járnak, ha az önálló streamerek közt keresgélnek: akár a korábbi nagy nevek közt, a használtpiacon, akár az újak közt, a pénztárcájuknak megfelelően.

Hááát, ennyire jutottam a hallgatózás után. Most méginkább ki kell hangsúlyoznom, hogy ez a saját véleményem, a sajét ízlésem alapján, a saját meglévő - és fontos hozzátenni, lényegesen drágább kategóriát képviselő - készülékeimmel történő összehasonlítás után!

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1406

Hozzászólás Szerző: vazze »

mishow írta:
2025.05.31., szomb. 20:56
vazze írta:
2025.05.31., szomb. 19:01
Ma elhoztam de sajnos csak néhány napra lehet nálam.
Szóval Wiim Ultra gyorsteszt indul…
Az ott egy Audiolab 9000a? Mert akkor a te hallgatózásod is elég érdekes lesz …. ;)

Igen, Audiolab 9000a. Lehet majd írok róla a megfelelő helyre.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

mishow
V.I.P.
V.I.P.

vazze írta:
2025.05.31., szomb. 19:01
Az ott egy Audiolab 9000a? Mert akkor a te hallgatózásod is elég érdekes lesz …. ;)

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1406

Hozzászólás Szerző: vazze »

IMG_6983.jpeg
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3623

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

hodyka írta:
2025.05.31., szomb. 11:05
Most így néz ki, és már nem cserélhető ....
Ez más, mint ami nálam van, mondjuk az enyém a 0,9 verzió, a Tiéd 1.5-ös verzió, de talán lesz egy 2.0 is hamarosan.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Most így néz ki, és már nem cserélhető ....
Csatolmányok
AVX-re.jpg
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Valami zavar van az erőben, eddig csak 4490 volt, most csinálta meg a 4493 at
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2025.05.31., szomb. 08:20
alto írta:
2025.05.30., pén. 20:50
mishow írta:
2025.05.30., pén. 20:17

Igen, pontosan ez a hallgatózásom lényege. Mert bár tudjuk, a chip nem minden (sőt!), de ahol most tartok a fülelésben, eddig még minden "implementáción" átjött ... gondolkodik.gif
Nem célom fikázni a Wiim Ultrát, sőt néhány poszttal korábban még dicsértem is.
No de azért...

A Lumin X1 lejátszó (több mint 30-szoros áron az Ultrához képest) szintén Sabre 9038 chipet használ. Őszintén szólva én semmilyen hasonlóságot vagy közös "indentitást" nem vélek felfedezni a hangjukban, teljesen más világ a két készülék.

Nyilván ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek a Lumin X1-et kellene megcéloznia. A saját nappalimban Lumin T3-at használok, mert abba a rendszerbe az az ésszerű választás. Majd ha egyszer lesz egy Sonus Faber Stradivari hangfalam a nappaliban, akkor majd nyilván nyilván a steamer komponenst is felhozom arra a szintre.
azért a T-3 is,10x szorzóval rendelkezik a Wimm-hez viszonyitva :D ...csodák nincsenek,ezt már tudjuk a hifiben,"amennyi pénz,annyi zene" szokták mondani..volt nálam töbször DAC/streamer amely valahol az 1500US árszintet képviselte,amely 9038 vlmelyik pro változatával volt szerelve,Snétberger "Hallgató" (ECM 2653) amely a Bartók Béla koncertteremben lett rögzitve,fenoménális volt,de picit a régebbi rock felvételeken sántikált azé ;) ...persze ha ez a szegmens nem a zsánered,észre sem fogod venni,tökéletes megoldás lehet...nem tagadom fél szemem nekem is rajta van (és volt ) ezen a Wimm-en amivel @ mishow most játszadozik ;) ,ezért vagyok kiváncsi,milyen végeredmény fog születni...

:smile53: :smile49:
Ha valaki Roont használ és egy Roon Bridge végpontot keresne, akkor nem nagyon találhat ár/érték arányban számottevően jobbat, mint a Fiio SR11.

Bruttó 45 ezer forintért egészen kiváló megoldás. Talán az egyetlen kompromisszuma, az USB C csatlakozás a DAC felé, de ezt a problémát akár egy USB C - USB B kábellel, akár egy USB C papa - USB A mama adapterrel is át lehet hidalni.
Nagyon stabilan működik wifin is, a Roon úgyis felismeri, nem gond akár a DSD256 file-ok stabil lejátszása, wifin keresztül sem.

Nem lehet vele melléfogni. Tóth Gábor barátom cserélhető XMOS/Amanero USB interfészes kísérleti DAC-jával (AKM AK4493 chip) egészen nagyszerű Roon Endpoint kombót alkotnak, még az alzás, Vention usb c- usb b kábellel is.
ADF00A43-CA6F-42D2-B973-9159D79498AE.JPEG

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

shany írta:
2025.05.31., szomb. 06:50
kaef2 írta:
2025.05.30., pén. 21:23
...Akciós áron most éppen 35 euróért vehető meg a chip darabja.

https://hifimediy.com/product/ess-sabre ... c-chip-ic/

A WIim valószínűleg ezres darabszámban veszi, valószínűleg úgy nem lehet több az ára, mint kb 15 Euro.
A Wiim Ultrában ES9038Q2M csip van a Luminban ES9038PRO. Árban a 8 csatornás PRO 5-szöröse, 2 csatornás a Q2M-ek.
( https://www.esstech.com/products-overvi ... hile-dacs/ )
Sajnos sokszor keverednek ezek a fórumon.

Általában a PRO végződésűeket használják az igényesebbnek szánt készülékekben, pl:
Kalista DreamPlay XC
de az én Toppingomban is ES9038PRO van :D
Köszi a kiegészítést, Wiim-ben nem vagyok nagyon ismerős. :smile53:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2677

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

alto írta:
2025.05.30., pén. 20:50
mishow írta:
2025.05.30., pén. 20:17
dixie-chicken írta:
2025.05.30., pén. 18:40
@mishow: kiváncsi vagyok,hol fog az értékrendedben landolni a Wiim, Sabre 9038-al .. az implementáció fontos, de a chipek .. hordoznak magukban bizonyos genetikai "identitást"
Igen, pontosan ez a hallgatózásom lényege. Mert bár tudjuk, a chip nem minden (sőt!), de ahol most tartok a fülelésben, eddig még minden "implementáción" átjött ... gondolkodik.gif
Nem célom fikázni a Wiim Ultrát, sőt néhány poszttal korábban még dicsértem is.
No de azért...

A Lumin X1 lejátszó (több mint 30-szoros áron az Ultrához képest) szintén Sabre 9038 chipet használ. Őszintén szólva én semmilyen hasonlóságot vagy közös "indentitást" nem vélek felfedezni a hangjukban, teljesen más világ a két készülék.

Nyilván ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek a Lumin X1-et kellene megcéloznia. A saját nappalimban Lumin T3-at használok, mert abba a rendszerbe az az ésszerű választás. Majd ha egyszer lesz egy Sonus Faber Stradivari hangfalam a nappaliban, akkor majd nyilván nyilván a steamer komponenst is felhozom arra a szintre.
azért a T-3 is,10x szorzóval rendelkezik a Wimm-hez viszonyitva :D ...csodák nincsenek,ezt már tudjuk a hifiben,"amennyi pénz,annyi zene" szokták mondani..volt nálam töbször DAC/streamer amely valahol az 1500US árszintet képviselte,amely 9038 vlmelyik pro változatával volt szerelve,Snétberger "Hallgató" (ECM 2653) amely a Bartók Béla koncertteremben lett rögzitve,fenoménális volt,de picit a régebbi rock felvételeken sántikált azé ;) ...persze ha ez a szegmens nem a zsánered,észre sem fogod venni,tökéletes megoldás lehet...nem tagadom fél szemem nekem is rajta van (és volt ) ezen a Wimm-en amivel @ mishow most játszadozik ;) ,ezért vagyok kiváncsi,milyen végeredmény fog születni...

:smile53: :smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”