Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5098
Re: Kábelezzünk
Végre egy informatív hozzászólás.
Többször leírtam már, hogy semmit nem ér bárki leírt szubjektív véleménye bármilyen audio rendszerről, ha nem hallgattál zenét az illetővel együtt legalább egy órát. Annyira sokféle preferencia alakult ki a zenehallgatókban -elsősorban a nem megfelelő körülmények (hardver, szoftver, akusztika, műfaj ízlés) miatt-, hogy bárki ismeretlen beszámolója alapján komoly esélyünk van eltévedni az audio erdőben.
Többször leírtam már, hogy semmit nem ér bárki leírt szubjektív véleménye bármilyen audio rendszerről, ha nem hallgattál zenét az illetővel együtt legalább egy órát. Annyira sokféle preferencia alakult ki a zenehallgatókban -elsősorban a nem megfelelő körülmények (hardver, szoftver, akusztika, műfaj ízlés) miatt-, hogy bárki ismeretlen beszámolója alapján komoly esélyünk van eltévedni az audio erdőben.
például azért mert a C csatlakozó 2x12 érintkezővel működik úgy, hogy lefelé kompatibilis a többi USB protokollal is. A C csatlakozó már alkalmas az USB4 szabványra is, ami max 80Gbps adatsebességre képes. Azonban a sok érintkezőt külön-külön csak a USB3/USB4 és a kábel mindkét végén C csatlakozásnál szükséges bekötni. USB2 4 érrel működik, ehhez létezik rásegítő megoldás, pl ezen a képen látható. Igen, ehhez lehet nagyobb érkeresztmetszetű az USB kábel.MrCollector írta: ↑Tegnap, 21:06Miért lehetne csak vékonyabb vezető a C csatlakozóba (nyilván normális USB kábel méretekről beszélünk)? Inkább a használt csatlakozó háza az ami bekorlátozza a mechanikailag beszerelhető kábel vastagságát. Egy ilyen öntött dugónál ez pedig semmit nem számít.istvan01 írta: ↑Tegnap, 13:13Az egyik A-B, másik B-C kábel. Ha audio a javasolt használat, ott az A-C kábel is 4 eres (USB2), viszont a C csatiba vékonyabb vezetőt lehet csak forrasztani. A szokásos és elegendő ér keresztmetszet AWG24-AWG30 szokott lenni. Az 5A-es telefon-tablet töltéshez más kábelt érdemes használni.
- Csatolmányok
-
- 09_IMAGE_USBCCBREAKOUT.jpeg (74.7 KiB) Megtekintve 55 alkalommal
Vz-vel ne/se az "AN" hangzást keresd. Azt én még mindenhol ahova elvittem jónak, nagyon jónak hallottam. Nem csak AN rendszerekben hanem bármi másban is. Sokkal drágább kábeleknél is tudott jobb lenni. Bármelyik AN kábelnél sokkal jobb mint az ő korában gyártottak.
Az én "filozófiám" pedig a fentiekkel összevág.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1169
Pár évig volt meg az sp1. Sokszor evittem máshova és hordtam haza mellé dolgokat tanulni. De még az akkori pp csövesemmel szólt a legjobban. Meg éjjel amikor semmi más zaj nem volt akkor Denon 320-al úgy hogy annyira halkan, amikor a hangerőpoti legalacsonyabb állásában már megszólalt egyformán a 2 csatorna. Aztán amikor a pp-vel egy Triangle Titus vagy Comete szarrá verte, még meghallgattam mellette egy ANj-t, aztán eladtam az sp1-et. Nem volt időm megkeresni a világba azt az 1 erősítőt amivel talán jó lehetett volna az sp1. Inkább yan doboz keett, ami bármive jó. Utána kinyílt a zene tárháza. Hallgathattam operát vagy bármit végre.... Végre jól szólt rajta France Gall lemeze is. :)chord_ írta: ↑Tegnap, 22:19Hááát, akkor mégis csak az elektronikáid gyengék, ha nem tudtál jó hangot előállítani az SP1-en.SoundMania írta: ↑Tegnap, 21:07
... Viszont az sp1 hibáit marhára megmutatja. És a vz sokkal jobb kábel, mit amilyen hangdoboz az sp1! :)
Pedig még a BC-1-en is sikerülni szokott sokaknak.
Amúgy, mentségedre, nem egyszerű feladat. Bár jóval könnyebb, mint a BC-1-ből kihámozni mondjuk egy jó basszust.
De bizonyos, hogy más nyelvet beszél, mint a te hangdobozod. Ha tényleg Focal, akkor kb. a magyar-német a hasonlóság. Végül is a 'mama' meg az 'egzisztencializmus', azok tök hasonlók a két nyelvben... :)
Egyszer már tényleg berakok egy Vz-t... hogy lássam, benne van-e az AN hangi filozófiájában, ha egyáltalán van ilyen, hiszen csak egy darab vezeték, - meg hogy tényleg, meztelen-e a király, vagy stabil a trón.
Mindkettő előfordulhat.
Vz-vel ne/se az "AN" hangzást keresd. Azt én még mindenhol ahova elvittem jónak, nagyon jónak hallottam. Nem csak AN rendszerekben hanem bármi másban is. Sokkal drágább kábeleknél is tudott jobb lenni. Bármelyik AN kábelnél sokkal jobb mint az ő korában gyártottak.
Az én "filozófiám" pedig a fentiekkel összevág.
Amúgy, mentségedre, nem egyszerű feladat. Bár jóval könnyebb, mint a BC-1-ből kihámozni mondjuk egy jó basszust.
De bizonyos, hogy más nyelvet beszél, mint a te hangdobozod. Ha tényleg Focal, akkor kb. a magyar-német a hasonlóság. Végül is a 'mama' meg az 'egzisztencializmus', azok tök hasonlók a két nyelvben... :)
Egyszer már tényleg berakok egy Vz-t... hogy lássam, benne van-e az AN hangi filozófiájában, ha egyáltalán van ilyen, hiszen csak egy darab vezeték, - meg hogy tényleg, meztelen-e a király, vagy stabil a trón.
Mindkettő előfordulhat.
Hááát, akkor mégis csak az elektronikáid gyengék, ha nem tudtál jó hangot előállítani az SP1-en.SoundMania írta: ↑Tegnap, 21:07
... Viszont az sp1 hibáit marhára megmutatja. És a vz sokkal jobb kábel, mit amilyen hangdoboz az sp1! :)
Mindkettő előfordulhat.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Nem álmodtad.
Amennyire én tudom, Amerikai és AN csöves gyári és utánépített cuccokkal fűti a szobát, nem Hitachikkal...

Vz - nél már jobb AN kábeleket használ, WW és Furu tápkábelek.
Asszem, valami nagy Focal...

Roxan, Artemiz, VdH EMT

(Saját kábelek, sajt fénykép)
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8847
Viccnek szántam. Durva, hogy senkinek nem ment át.istvan01 írta: ↑Tegnap, 13:13Az egyik A-B, másik B-C kábel. Ha audio a javasolt használat, ott az A-C kábel is 4 eres (USB2), viszont a C csatiba vékonyabb vezetőt lehet csak forrasztani. A szokásos és elegendő ér keresztmetszet AWG24-AWG30 szokott lenni. Az 5A-es telefon-tablet töltéshez más kábelt érdemes használni.

(Saját kábelek, sajt fénykép)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- SoundMania
- V.I.P.
A rendszered tényleg nem hallottam. De hallottam olyan Projektet, volt sp1-esem, hallottam pár radnai kábelt és az si1, 2,3, meg PAM valahányasokat meg Thesiseket is ismerem. Néha hallgatok olyan zenét is mint te. Van pár Savall cd-m például. Viszont én hiába is írnám ide mik vannak nekem, mivel mind vagy diy, vagy erősen átalakított semmi következtetést nem tudnál levonni belőle, vagy legalábbis nagyon keveset. És a vz-vel nem picit hallgathatóbbak azok a cuccok sem amikkel megvádoltál. :) Viszont az sp1 hibáit marhára megmutatja. És a vz sokkal jobb kábel, mit amilyen hangdoboz az sp1! :)chord_ írta: ↑Tegnap, 20:19Soha nem hallottad a rendszeremet.SoundMania írta: ↑Tegnap, 10:35
A többség pont nem olyan rendszerrel "operál" mint te. Mintha azt mondtad volna, hogy az incifinci kábeled semmire másra nem tudod lecserélni....
Árkategóriában valóban a többség hasonlókat használ. De sokan legalább láthatják, hogy van nála sokkal jobb, más kérdés hogy megengedheti-e magának.
Az eladásokat nézve pedig valóban esélyes hogy az a "kábelmárka" a top1 eladásban! :)
És ez nem sok jót jelent. Főleg hogy hallottam is ilyeneket. Ráadásul jó rendszerben. Ahol tényleg meghallani mire képes. De ezt mutatja is a gyártójának a filozófiája is.
Soha nem hallgatod azokat a zenéket, amelyeket én, ez biztos.
Teljesen mást keresel a hangvisszaadásban, mint én.
Ha lenne benned pici gerinc, akkor kiterítenéd, hogy milyen berendezéseket hallgatsz.
Nem teszed.
Így nagyon erős a gyanú, hogy valami alapdologgal nyomod. Mondjuk valami 1990-es Onkyo / Toshiba / Pioneer erősítővel, meg egy szál Vz-vel, amivel picit hallgathatóbb a cucc...:)
-
- Beköltözött
- Értékelés: 409
Miért lehetne csak vékonyabb vezető a C csatlakozóba (nyilván normális USB kábel méretekről beszélünk)? Inkább a használt csatlakozó háza az ami bekorlátozza a mechanikailag beszerelhető kábel vastagságát. Egy ilyen öntött dugónál ez pedig semmit nem számít.istvan01 írta: ↑Tegnap, 13:13Az egyik A-B, másik B-C kábel. Ha audio a javasolt használat, ott az A-C kábel is 4 eres (USB2), viszont a C csatiba vékonyabb vezetőt lehet csak forrasztani. A szokásos és elegendő ér keresztmetszet AWG24-AWG30 szokott lenni. Az 5A-es telefon-tablet töltéshez más kábelt érdemes használni.
Áááá nem. Hasonló kérdésre valahol, valamikor már mondta, hogy főleg DIY, és ezért nem beszél róla, mert úgysem értenénk. De lehet, csak rosszat álmodtam.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Ha lenne benned pici gerinc, akkor kiterítenéd, hogy milyen berendezéseket hallgatsz.
Nem teszed.
Így nagyon erős a gyanú, hogy valami alapdologgal nyomod. Mondjuk valami 1990-es Onkyo / Toshiba / Pioneer erősítővel, meg egy szál Vz-vel, amivel picit hallgathatóbb a cucc...:)
Soha nem hallottad a rendszeremet.SoundMania írta: ↑Tegnap, 10:35
A többség pont nem olyan rendszerrel "operál" mint te. Mintha azt mondtad volna, hogy az incifinci kábeled semmire másra nem tudod lecserélni....
Árkategóriában valóban a többség hasonlókat használ. De sokan legalább láthatják, hogy van nála sokkal jobb, más kérdés hogy megengedheti-e magának.
Az eladásokat nézve pedig valóban esélyes hogy az a "kábelmárka" a top1 eladásban! :)
És ez nem sok jót jelent. Főleg hogy hallottam is ilyeneket. Ráadásul jó rendszerben. Ahol tényleg meghallani mire képes. De ezt mutatja is a gyártójának a filozófiája is.
Nem teszed.
Az egyik A-B, másik B-C kábel. Ha audio a javasolt használat, ott az A-C kábel is 4 eres (USB2), viszont a C csatiba vékonyabb vezetőt lehet csak forrasztani. A szokásos és elegendő ér keresztmetszet AWG24-AWG30 szokott lenni. Az 5A-es telefon-tablet töltéshez más kábelt érdemes használni.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8847
Bevált recepten csak minimálisan változtass.
Ráadásul már ebből is kispórolják az anyagot, a csati is kisebb a kábel is vékonyabb.
.
Ráadásul már ebből is kispórolják az anyagot, a csati is kisebb a kábel is vékonyabb.

.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
És a jó(!) kábel ugyanúgy szükséges a jó(!) hanghoz mint a jó(!) készülék. És a jó kábel azért elég sokba kerül. (te is használsz ksl spz-t és hasonlókat. Bár nem tudom saját választás-e vagy a megrendelők kérésére.)
- SoundMania
- V.I.P.
Ez így van! ( és bár nem tudom honnan szerettél volna ezzel "indulni", a hangot a hangforrás adja, a "zenét" pedig a "zenészek" csinálják a "hangszereikkel", mint hangforrás . Nem tudom ennyire vissza akartál-e utalni. :) ) De a kábel (is) el tudja cseszni a rendszer hangját. És legegyszerübben ezt tudják a zenehallgatók "tömegei" is kicserélni. Még egy készüléket is nehezebb, az alkatrészeikről nem is beszélve. :)tunerman írta: ↑Tegnap, 11:04SoundMania írta: ↑Tegnap, 10:35A többség pont nem olyan rendszerrel "operál" mint te. Mintha azt mondtad volna, hogy az incifinci kábeled semmire másra nem tudod lecserélni....chord_ írta: ↑Tegnap, 08:43
A többség ilyen inci-finci rendszerrel operál, ahogyan te is, hiába van legalább 1 db jó(nak beállított) drótod...
Ezekben, az a megállapítás, hogy 'a jó kábel mindig jobb hangot eredményez', az hamis és félrevezető.
Amúgy ez a mechanikus gondolkodás tipikus példája: fogj egy jobb alkatrészt, trafót, tranzisztort, diódát, stb, és automatikusan jobb lesz a hang. Ha ez így lenne, nem lenne miről beszélgetnünk.
Pedig ez így van a jobb dolgokkal. Nem tehetek róla, hogy sokan olyan készülékeket vesznek, amikben 23ezer rossz dolog van és ha (szó szerint) csak 1 dolgot cserél jobbra még nem hallja meg a maradék 22999 mellett. (amúgy ez az 1 is hallható, szóval ez ismét csak a hallgatójának a balfas...sága :) )
Amúgy ettől "megy jól" a kábelgyártódnak is.... Kapsz/kérsz tőle 25 drótot a rendszeredbe és kiválasztod a legjobban odaillőt, amit sehol máshol nem hallanál jónak csak véletlenül ez pont "tetszik a rendszeredben". Vagyis pont valami elcseszett dolgot nem hallasz annyira durvának miatta. De ettől még sem a rendszered, sem amit beletettél nem jó. A végeredmény sem. Csak akkor épp, ott, neked....de soha többet sehol máshol senkinek.
Nem a kábel csinálja a zenét.![]()
TJ.
És a jó(!) kábel ugyanúgy szükséges a jó(!) hanghoz mint a jó(!) készülék. És a jó kábel azért elég sokba kerül. (te is használsz ksl spz-t és hasonlókat. Bár nem tudom saját választás-e vagy a megrendelők kérésére.)
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2691
SoundMania írta: ↑Tegnap, 10:35A többség pont nem olyan rendszerrel "operál" mint te. Mintha azt mondtad volna, hogy az incifinci kábeled semmire másra nem tudod lecserélni....chord_ írta: ↑Tegnap, 08:43A többség ilyen inci-finci rendszerrel operál, ahogyan te is, hiába van legalább 1 db jó(nak beállított) drótod...SoundMania írta: ↑2025.05.23., pén. 21:34
Van alapja, hogy a spendorod és az incifinci kábeled legalább szinergikusan viselkednek, de ez a hifi inerciarencered alján van még nagyon. Ahhoz hogy minden klappoljon még a jó készülékekre is szükség van. És ott is, igen, a jó kábel valóban mindig jobb hangot eredményez és akkor senkit nem érdekel már, hogy a Föld lapos vagy gömbölyű, mert ott már csak a zene létezik és semmi más nem számít.
Ezekben, az a megállapítás, hogy 'a jó kábel mindig jobb hangot eredményez', az hamis és félrevezető.
Amúgy ez a mechanikus gondolkodás tipikus példája: fogj egy jobb alkatrészt, trafót, tranzisztort, diódát, stb, és automatikusan jobb lesz a hang. Ha ez így lenne, nem lenne miről beszélgetnünk.
Pedig ez így van a jobb dolgokkal. Nem tehetek róla, hogy sokan olyan készülékeket vesznek, amikben 23ezer rossz dolog van és ha (szó szerint) csak 1 dolgot cserél jobbra még nem hallja meg a maradék 22999 mellett. (amúgy ez az 1 is hallható, szóval ez ismét csak a hallgatójának a balfas...sága :) )
Amúgy ettől "megy jól" a kábelgyártódnak is.... Kapsz/kérsz tőle 25 drótot a rendszeredbe és kiválasztod a legjobban odaillőt, amit sehol máshol nem hallanál jónak csak véletlenül ez pont "tetszik a rendszeredben". Vagyis pont valami elcseszett dolgot nem hallasz annyira durvának miatta. De ettől még sem a rendszered, sem amit beletettél nem jó. A végeredmény sem. Csak akkor épp, ott, neked....de soha többet sehol máshol senkinek.
Nem a kábel csinálja a zenét.

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S mod/SRX-III
- SoundMania
- V.I.P.
A többség pont nem olyan rendszerrel "operál" mint te. Mintha azt mondtad volna, hogy az incifinci kábeled semmire másra nem tudod lecserélni....chord_ írta: ↑Tegnap, 08:43A többség ilyen inci-finci rendszerrel operál, ahogyan te is, hiába van legalább 1 db jó(nak beállított) drótod...SoundMania írta: ↑2025.05.23., pén. 21:34
Van alapja, hogy a spendorod és az incifinci kábeled legalább szinergikusan viselkednek, de ez a hifi inerciarencered alján van még nagyon. Ahhoz hogy minden klappoljon még a jó készülékekre is szükség van. És ott is, igen, a jó kábel valóban mindig jobb hangot eredményez és akkor senkit nem érdekel már, hogy a Föld lapos vagy gömbölyű, mert ott már csak a zene létezik és semmi más nem számít.
Ahogy látom - mint oly sok más téma - kettészakadt a társaság.
Az egyik képes hetekig vitázni, hogy az XY vagy az AB többtízezres csatlakozó, kábel "szól-e jobban".
A másik fél pedig képes filléres anyagokból barkácsolt kábeleket az egekbe magasztalni. Igaz, már ezek is a többtízezres kategóriát súrolják.

Az egyik képes hetekig vitázni, hogy az XY vagy az AB többtízezres csatlakozó, kábel "szól-e jobban".
A másik fél pedig képes filléres anyagokból barkácsolt kábeleket az egekbe magasztalni. Igaz, már ezek is a többtízezres kategóriát súrolják.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
A többség ilyen inci-finci rendszerrel operál, ahogyan te is, hiába van legalább 1 db jó(nak beállított) drótod...SoundMania írta: ↑2025.05.23., pén. 21:34
- SoundMania
- V.I.P.
Van alapja, hogy a spendorod és az incifinci kábeled legalább szinergikusan viselkednek, de ez a hifi inerciarencered alján van még nagyon. Ahhoz hogy minden klappoljon még a jó készülékekre is szükség van. És ott is, igen, a jó kábel valóban mindig jobb hangot eredményez és akkor senkit nem érdekel már, hogy a Föld lapos vagy gömbölyű, mert ott már csak a zene létezik és semmi más nem számít.chord_ írta: ↑2025.05.23., pén. 20:51Van, aki eljut oda, hogy megértse, hogy mit jelent az, hogy 'szinergia'.SoundMania írta: ↑2025.05.23., pén. 18:17
Persze, hogy nem volt igaz, de szegényen, kezdőként akkoriban amikhez hozzájutott az ember, annyi jött át. HFM is még elég belépő készülékeket mutatott be (mai szemmel) hol volt akkor nekem meg hasonlóknak a VZ!!!! Hozzá sem fért az ember... Évente 1x hifisón szerzett árlisták alapján eszünkbe sem jutott érdeklődni felőle. Szerencsére sokminden változott. Ezért örülök, hogy mára láthatom a különbségeket már az akkor sem nagyon olcsónak tűnő de mára már csak alacsony hangminőségi szintet elérő komponensek és azok között, amiket már valóban érdemes highendnek nevezni és valóban nagyon jól szólnak. Ezért szoktam mondani/írni, hogy minek is az egyik f.. os helyett egy másik sz... arra váltani. És bíztatni, akiknek van rá érdeklődése, hogy van értelme nagyot lépni felfelé, sőt ahhoz, hogy ne csak mást hallgasson hanem valóban sokkal jobbat, kell is sokat költeni rá. Nem lehet megúszni....
Vagy inkább kicsit megérezze.
Hogy van olyan hifi-inerciarendszer, ami tényleg 'tömeggel' bír, de ahol furcsa módon az 1+1 az nem kettő. És ami már majdnem olyan hektikus viselkedésmintázatokat mutat, mint valami élő rendszer. Vagy inkább olyan érthetetlen furcsaságokat, ami a józan ész szerint képtelenség, de pl. a kvantummechanikában meg egyenesen triviális,
Aki ezt nem tapasztalja meg, az is szerezhet nagy élményeket a zenehallgatással, de valószínűleg erősebb a hite abban, hogy egy rendszer az egyenlő a komponensek összegével, és egy jó rendszert úgy kell építeni, hogy a jó komponenseket megvesszük, és jó kábelekkel összekötjük, és csók.
Meg abban főleg, hogy egy jó(nak tartott) kábel be-erőszakolása, az mindig jobb hangot eredményez, függetlenül attól, hogy lapos-e a Föld, vagy gömbölyű.
Ez az az eset, amikor mégis csak tanulságos lehetne egy csoportos vakteszt. Lehet, hogy 2 perc alatt kiderülni minden, de az is lehet, hogy nem.

Hallgattam egyszer egy divatszakértőt a rádióban, ős mesélte, hogy márkás ruhákat raktak a tervezők elé valahol Milánóban, hogy válasszák ki a hamisítványokat, és nem volt 100%-os a találati arány.
Törökországban beszéltünk egy ott élő idegenvezető hölggyel, aki mondta, hogyha ruhákat veszünk, figyeljünk. Nyilván mind hamis (mint ahogy a Rolex és Breitling órák is), de a hamisítványokból is van 3-féle minőség. Ezt tanúsíthatom is, bár csak 2 fokozattal találkoztam - már amennyire meg tudom ítélni laikusként, a jobbak bizony elég jók. Szerintem.
Szóval minden lehetséges, és annak az ellenkezője is. Ezzel együtt én erősen azt gondolom, hogy nincs ingyen ebéd, még a drótok esetében sem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Egy hét alatt itt volt, nagyon-nagyon tetszetős kinézet, szép munka, a 4 csati énszerintem többe kerülne.
Hang?
Jó közepes.
Semmi szörnyűség, de a Radnai kábel nagyon-nagyon sokkal jobb.
Eredeti AN drót kvalitásait ebben a rendszerben nem ismerem, vagyis az AN vs. AN klón, az végeredményben kérdéses marad.
Személy szerint az eredetit azért jobbnak képzelem, de ez csak feltételezés.
Amúgy, úgy tűnik, így messziről, hogy sokkal nagyobb klón-nyomulás van a felszín alatt, mint amit én eddig gondoltam.
Jómagam is kipróbáltam, huszonezer Ft volt egy pár AN Isis klón, szimmetrikus, fél méteres összekötő.
Egy hét alatt itt volt, nagyon-nagyon tetszetős kinézet, szép munka, a 4 csati énszerintem többe kerülne.
Hang?
Jó közepes.
Semmi szörnyűség, de a Radnai kábel nagyon-nagyon sokkal jobb.
Eredeti AN drót kvalitásait ebben a rendszerben nem ismerem, vagyis az AN vs. AN klón, az végeredményben kérdéses marad.
Személy szerint az eredetit azért jobbnak képzelem, de ez csak feltételezés.
Amúgy, úgy tűnik, így messziről, hogy sokkal nagyobb klón-nyomulás van a felszín alatt, mint amit én eddig gondoltam.
Hogy van olyan hifi-inerciarendszer, ami tényleg 'tömeggel' bír, de ahol furcsa módon az 1+1 az nem kettő. És ami már majdnem olyan hektikus viselkedésmintázatokat mutat, mint valami élő rendszer. Vagy inkább olyan érthetetlen furcsaságokat, ami a józan ész szerint képtelenség, de pl. a kvantummechanikában meg egyenesen triviális,
Aki ezt nem tapasztalja meg, az is szerezhet nagy élményeket a zenehallgatással, de valószínűleg erősebb a hite abban, hogy egy rendszer az egyenlő a komponensek összegével, és egy jó rendszert úgy kell építeni, hogy a jó komponenseket megvesszük, és jó kábelekkel összekötjük, és csók.
Meg abban főleg, hogy egy jó(nak tartott) kábel be-erőszakolása, az mindig jobb hangot eredményez, függetlenül attól, hogy lapos-e a Föld, vagy gömbölyű.
Van, aki eljut oda, hogy megértse, hogy mit jelent az, hogy 'szinergia'.SoundMania írta: ↑2025.05.23., pén. 18:17
Persze, hogy nem volt igaz, de szegényen, kezdőként akkoriban amikhez hozzájutott az ember, annyi jött át. HFM is még elég belépő készülékeket mutatott be (mai szemmel) hol volt akkor nekem meg hasonlóknak a VZ!!!! Hozzá sem fért az ember... Évente 1x hifisón szerzett árlisták alapján eszünkbe sem jutott érdeklődni felőle. Szerencsére sokminden változott. Ezért örülök, hogy mára láthatom a különbségeket már az akkor sem nagyon olcsónak tűnő de mára már csak alacsony hangminőségi szintet elérő komponensek és azok között, amiket már valóban érdemes highendnek nevezni és valóban nagyon jól szólnak. Ezért szoktam mondani/írni, hogy minek is az egyik f.. os helyett egy másik sz... arra váltani. És bíztatni, akiknek van rá érdeklődése, hogy van értelme nagyot lépni felfelé, sőt ahhoz, hogy ne csak mást hallgasson hanem valóban sokkal jobbat, kell is sokat költeni rá. Nem lehet megúszni....
Ezen a fórumon eléggé támadják a kínai változatokat vagy két hangtesztelős véleményt olvastam ami konkrét tapasztalat. Többen általánosságban a hamisítványokról.
GTomi írta: ↑2025.05.23., pén. 13:58Az XLO anno beleolvadt egy kanadai cégbe (jó 20 éve) ez a hivatalos oldaluk: https://xloelectric.com/NADEger írta: ↑2025.05.23., pén. 10:37XLO (eredeti hologramm tanusítványos) kábelt és a mostani kínából árult XLOt összehasonlította valaki?
10 éve még Usában California vagy Ontarioban volt a gyár, ma màr ott nem gyártják. de kìnából lehet venni ebayes aliexpresseset...
Valakinek van tapasztala a kínai és a régebbi amerikaival együtt?
Kínai nagy eséllyel nem eredeti, egy lengyel cég a hivatalos európai forgalmazó.
- SoundMania
- V.I.P.
Persze, hogy nem volt igaz, de szegényen, kezdőként akkoriban amikhez hozzájutott az ember, annyi jött át. HFM is még elég belépő készülékeket mutatott be (mai szemmel) hol volt akkor nekem meg hasonlóknak a VZ!!!! Hozzá sem fért az ember... Évente 1x hifisón szerzett árlisták alapján eszünkbe sem jutott érdeklődni felőle. Szerencsére sokminden változott. Ezért örülök, hogy mára láthatom a különbségeket már az akkor sem nagyon olcsónak tűnő de mára már csak alacsony hangminőségi szintet elérő komponensek és azok között, amiket már valóban érdemes highendnek nevezni és valóban nagyon jól szólnak. Ezért szoktam mondani/írni, hogy minek is az egyik f.. os helyett egy másik sz... arra váltani. És bíztatni, akiknek van rá érdeklődése, hogy van értelme nagyot lépni felfelé, sőt ahhoz, hogy ne csak mást hallgasson hanem valóban sokkal jobbat, kell is sokat költeni rá. Nem lehet megúszni....Rock60 írta: ↑2025.05.23., pén. 08:15Egyébként már 35 éve sem volt igaz, hogy mindegy, milyen a kábel.SoundMania írta: ↑2025.05.10., szomb. 11:52
Ez lenne a jó, persze! 35 éve, meg akkori készülékekkel, meg kábelekkel még nekem is ez volt a véleményem. Neked is van még ennyi időd rájönni? :) Vagy inkább elhiszed amit mondasz? :)
1990 ?
Már bőven a VdH MC Silver interconnectem volt, az összes előtte lévő VdH lépcsőt végigjárva, nem sokkal később meg lett a Vz is...
Mondta persze a Heed főnök, mikor meséltem róluk, hogy azok sem jobbak, legfeljebb " másabbak ", mint bármelyik másik kábel - mint például ez itt - és flegmán belerúgott a sarokban heverő 1500 forintos drótba...
![]()
Ma már a "Freedom for Tibet" pólót is Kínában gyártják.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<