Senki ?

Az olvadóbizti lehetőleg angol gyártmányú Memera legyen.Ez még nem látta Kínát.
Van egy kijelzője és azon írja a pillanatnyi értékeket.
Ezt neked kell eldönteni. A tapasztalt változást más készülék cserével is talán el tudnád érni. De van egy bökkenő. Ha azok is hálózati áramról táplált készülékek, akkor azok mind valamekkora mértékben érzékenyek a hálózati áram minőségére és zajosságára. A minden egyben média játszód/erősítőd kapcsi tápos és D osztályban erősítő, valami trükkel. A kapcsitápos és D osztályú készülékek általában kevésbé érzékenyek a hálózati áram tisztaságára, de esetben ez mégsem igaz.joseph66 írta: ↑2025.05.16., pén. 18:09Nálam van kipróbálásra egy PS Audio P10 tápgenerátor. Zseniális szerkezet, el kell ismernem, de iszonyat drága. Drágább, mint az egész berendezésem együtt.
A feszültségem 220-254V között változik. A feszültséget tetszőleges szinten tartja állandóan (pl: 230V) és 1.5-2.1% zajt is 0.1%-ra módosítja. Ennek az eredménye, hogy a Gustard X26PRO DAC nem túzforró, hanem "csak" meleg lesz, illetve megjelentek olyan magashangok, amik eddig nem voltak.
De, nehéz megmagyaráznom az otthoniaknak, hogy minek is vettem én egy "konnektort" 1 milláért. Hiába magyarázom, hogy most olyan magashangokat hallok, amit eddig nem, tovább fognak tartani az eszközeink (oled tévé, műholdvevő, dac, erősítő, cd lejátszó), mint eddig, nem működik a meggyőzés. Ezt egy átlagember nem képes felfogni. Illetve a fiam szerint az a magas hang, amit most hallok, nem létezik, hogy ennyit érjen, vagy ezt másképp is meg lehet oldani.
Szeretném kérdezni, hogy tényleg létezik olyan audio cucc (pl. Rose RS520), amelyikkel ki lehetne kerülni egy tápgenerátor használatát? Vagy egy tápgenerátorra - ilyen rossz áram mellet, ami nálam van - mindenféle dac, erősítő, stremer mellet szükség van a jó hangzáshoz?
Nálam van kipróbálásra egy PS Audio P10 tápgenerátor. Zseniális szerkezet, el kell ismernem, de iszonyat drága. Drágább, mint az egész berendezésem együtt.istvan01 írta: ↑2025.04.27., vas. 11:38Psaudio P12, P15, vagy előző generáció P10. Ezek jók kimenő fesz stabilban is. A még régebbi PPP, annak kevésbé stabil a beállítotthoz képest kimenő fesze, de az is lehet alkalmas.joseph66 írta: ↑2025.04.27., vas. 11:25Sziasztok!
Nálam sajnos nincs állandó feszültség a lakásban, 230-250V között állandóan változik. Napelemem is van, de az egész utcában ilyen a feszültség. Éjszaka 230V, de napközben ugrál föl-le. Ahogy a napelemek többet termelnek, általában magasabb a feszültség.
Tudnátok-e ajánlani olyan audiofil aktív szűrőt, ami meg tudná oldani, hogy fix 230V sinus feszültséget kapjon a 65" Samsung OLED tévém, egy műholdvevő, plusz a lenti audio cuccaim?
Külön vzeteék csak a hifinek a villanyóráig és nem kismegszakaító...maradjál a jó öreg olvadóbiztinél!wasiliy888 írta: ↑2025.04.17., csüt. 10:50Szia!bANDYka írta: ↑2025.04.01., kedd 21:20Sziasztok, elektromos hálózat fejlesztés előtt állók és a kérdésem az lenne ha külön kismegszakitora kerül az az aljzat ahová a hifi megy és semmi más fogyasztó nem kerül erre a körre, akkor az elméletben javíthat e a hangminőségen? Ha igen van-e valamilyen bekötési séma bármi amit követni kell? Köszi a válaszokat! András
Önmagában ez nem eredményezi azt, hogy a hifid jobban fog szólni. Én nem vagyok a témában túlzottan jártas, de saját tapasztalat, hogy ez még ahhoz is kevés, hogy a többi fogyasztód által generált zajoktól teljesen mentesítsd a hifit. Nálam is külön megszakítón van, és külön a klíma (ez utóbbinak a kábele megszakítás nélkül fut külön csőben) mégis amikor nyáron bekapcsoltam a hűtést, búgott a hifim. Szóval, nem árt ha olyan valaki tanácsát kéred ki, aki foglalkozik speciálisan hifihez dedikált tápösvény kialakításával. Vagy minimum úgy csövez(tet)ed be, hogy a hifihez vezető kábeltől minden más a lehető legmesszebb legyen, és lehet hogy valamiféle árnyékolásra is szükség lenne.
A búgás problémája egyébként nálam az interconnect kábelem cseréjével szűnt meg. A mostanival nyugodtan tudom használni a klímát és a hifit egyszerre, nem búg. De ne kérdezd, mi a különbség az előző bekötéséhez viszonyítva, nem tudom.
Szerezz be egy Puklics Józsi féle Elysium táp regenerátort ha tudszjoseph66 írta: ↑2025.04.27., vas. 11:25Sziasztok!
Nálam sajnos nincs állandó feszültség a lakásban, 230-250V között állandóan változik. Napelemem is van, de az egész utcában ilyen a feszültség. Éjszaka 230V, de napközben ugrál föl-le. Ahogy a napelemek többet termelnek, általában magasabb a feszültség.
Tudnátok-e ajánlani olyan audiofil aktív szűrőt, ami meg tudná oldani, hogy fix 230V sinus feszültséget kapjon a 65" Samsung OLED tévém, egy műholdvevő, plusz a lenti audio cuccaim?
Psaudio P12, P15, vagy előző generáció P10. Ezek jók kimenő fesz stabilban is. A még régebbi PPP, annak kevésbé stabil a beállítotthoz képest kimenő fesze, de az is lehet alkalmas.joseph66 írta: ↑2025.04.27., vas. 11:25Sziasztok!
Szia!bANDYka írta: ↑2025.04.01., kedd 21:20Sziasztok, elektromos hálózat fejlesztés előtt állók és a kérdésem az lenne ha külön kismegszakitora kerül az az aljzat ahová a hifi megy és semmi más fogyasztó nem kerül erre a körre, akkor az elméletben javíthat e a hangminőségen? Ha igen van-e valamilyen bekötési séma bármi amit követni kell? Köszi a válaszokat! András
Használj adaptereket!
Le. Különben, hogyan használnád? És mi lesz az aljzatokkal?
Szerintem ha nálam beülnél sweet pointba, nem hallanád. Bekapcsoláskor egy percig zene nélkül, addig amíg a tápkondik töltődnek, addig lehet hallani. Technikailag nekem van/lehet egy másik trafó búgást okozó forrás is, nem csak a hálózati DC. A végcsövek anód tápjához 2db 6D22S nagyáramú és lassú indítású, damping dióda megy a CLC szűrőre. Ha a két dióda jelentősen eltér anód áramban, akkor aszimmetrikusan terheli a táptrafó szekunderét, ez is okozója lehet a trafó búgásnak. Ezért párba kell válogatni a 6D22S-eket. Továbbá, a kettő 6D22S nem teljesen azonos görbe mentén emeli bekapcsolás után (katalógus szerint 30sec) az anód áramát, akkor ez is hozzá járul az indításkori trafó búgáshoz. De ha bemelegszik 2-3 perc után ez a hatás teljesen megszűnik. Jól ki vagyok már ebből okosodva.arzachel írta: ↑2024.07.25., csüt. 11:40.istvan01 írta: ↑2024.05.25., szomb. 06:46
Nekem a csöves monoblokkomban 900VA-es gyári toroid trafó dolgozik, és bizony néha ez is búg. Nem vészes, de mivel méretes a trafó, ezt a búgást felveszi az erősítő sasszi lemeze, annak ellenére, hogy a trafó gumi lemezzel csillapított a sasszi felé. Vákuumcsövek általában érzékenyek a mikrofóniára, ezt a búgást enyhén átveszi az előfok-meghajtó cső. De, ezek ellenére nem hallok hangszórókból zaj, brumm emelkedést, amikor a toroid is enyhén rezgeti az erősítőt. Építettem DC blokkolót, de ennek van csekély negatív hangzás hatása, ezért inkább nem használom. A mechanikus búgás nem állandó, mértéke is változó, ezért nálam így kompromisszum.
Jól bírod.Én sokkot kapnék ha búgnának az OTL monoblokkok.EI trafó van bennük.Ezek is búgtak,de kiöntöttem műgyantával őket.Azóta csend van mint a temetőben...![]()
.istvan01 írta: ↑2024.05.25., szomb. 06:46
Nekem a csöves monoblokkomban 900VA-es gyári toroid trafó dolgozik, és bizony néha ez is búg. Nem vészes, de mivel méretes a trafó, ezt a búgást felveszi az erősítő sasszi lemeze, annak ellenére, hogy a trafó gumi lemezzel csillapított a sasszi felé. Vákuumcsövek általában érzékenyek a mikrofóniára, ezt a búgást enyhén átveszi az előfok-meghajtó cső. De, ezek ellenére nem hallok hangszórókból zaj, brumm emelkedést, amikor a toroid is enyhén rezgeti az erősítőt. Építettem DC blokkolót, de ennek van csekély negatív hangzás hatása, ezért inkább nem használom. A mechanikus búgás nem állandó, mértéke is változó, ezért nálam így kompromisszum.
Köszönöm!istvan01 írta: ↑2024.05.25., szomb. 06:46Minta ahogy shany leírta, továbbá ebben és ösvényes topicban többször leírtuk, a toroid trafók sajnos alap tulajdonsága DC érzékenység, ami az EI lemezelt trafókra szinte soha nem jellemző...Telekinetik írta: ↑2024.05.24., pén. 14:19Köszönöm istvan01 és shany!
Közben mértem, kísérleteztem.
A félvezetős végfok toroid búgása, és némi zaj a hangsugárzókból sok próbára inspirált. Hozzáteszem, ugyanezen a hálózaton, ugyanebben a környezetben, soha semmi nem búgott, zajongott.
Minta ahogy shany leírta, továbbá ebben és ösvényes topicban többször leírtuk, a toroid trafók sajnos alap tulajdonsága DC érzékenység, ami az EI lemezelt trafókra szinte soha nem jellemző. Lehetne gyártani elegendő túlgerjesztésre toroid trafót, de spórolnak vassal (mert DC feszültség egyik szinusz periódus oldalon telítésbe viszi a gerjesztést, ahol megszűnik az induktív ellenállás, áram impulzus pedig rángatja a primer tekercset, trafó lemezt).Telekinetik írta: ↑2024.05.24., pén. 14:19Köszönöm istvan01 és shany!
Közben mértem, kísérleteztem.
A félvezetős végfok toroid búgása, és némi zaj a hangsugárzókból sok próbára inspirált. Hozzáteszem, ugyanezen a hálózaton, ugyanebben a környezetben, soha semmi nem búgott, zajongott.