Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

clearsound
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: clearsound »

Szia,
Várjuk a tapasztalataidat.
Szerintem a bejáratás során az Isotek beégető CD-jének 1. és 4. Trackjét is érdemes lenne lefuttatnod, a CD használati utasítása szerint.

IsoTek Full System Enhancer CD (2nd Edition)
https://isoteksystems.com/products/full ... -enhancer/
Csatolmányok
IsoTek_FSE2_Booklet_web.pdf
(1.54 MiB) Letöltve 36 alkalommal.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

Nah, jelentem meguntam a ködszurkálást, és berendeltem egy Wiim Ultrát, hogy ne a teszteket böngésszem, hanem megfüleljem magamnak.
Mivel már nem írok teszteket, így nincs tesztpéldány sem, szóval vettem egyet, oxt jónapot. Azért arra az esetre, ha visszaküldés lenne a vége, egy visszacsomagolt demo darabot kértem, így nem szúrok ki a kereskedővel sem.
Most kezdem járatni, ha jók lesztek, írok róla ide a topicba.
kocka.gif

mishow
V.I.P.
V.I.P.

vazze írta:
2025.05.26., hétf. 01:20
Visszatérve a Wiim-re! Jó lenne kipróbálni pár napig egy Ultra-t mert kezd érdekelni a dolog, de látnom kell mennyire stabil az app , mennyire hajlamos a lefagyásra ...
A Wiim apptól ne félj, a PRO nálam kétszer vagy háromszor fagyott le a kb egy év alatt, de én voltam a hibás, mert AB teszteken olyan gyorsan és sokat kapcsolgattam, amit már nem bírt elviselni. Egyébként stabil, sok a szolgáltatása és állandóan frissül. Ezt a kérdést nyugodtan kipipálhatod, a Wiim app szerintem nagyon jó, én amúgy is csak beállításra használom, mert utána a Tidal konnektből megy. A qobuzt nem ismerem, de ismerve a fejlesztőket, az is stabil lesz.

Az Ultra tápja "ravaszabb" kérdés, mert a PRO futóműként nálam akkor lépett szintet, amikor kapott egy analóg tápot és egy normális tápkábelt, ezt leírtam a korábbi hsz-emben és más kommentekben is. Ezek nélkül a tuningok nélkül, sima dugasztáppal viszont erősen közepes a PRO, hallgatható de kb ennyi. Ezért lehet elgondolkodtató, hogy az Ultrának C7 borotva csatlakozója van, belül kapcsitáppal, ami persze lehet nagyon jó, de egy 12V-os DC aljzat (vagy ha fogadna C13 kábelt) praktikusabb volna, mert lehetne tuningolni - lehet, hogy ez most nem volt cél? gondolkodik.gif

Azzal mindeképp egyetértek, hogy a Wiim, és egy (?) szinttel feljebb az Eversolo és a FiiO átrendezte a piacot, de ahogy írtad, már a te "deszka Málnád" is tud meglepetést okozni, és azt se felejtsük el: a streaming piacon - hardver és szoftver oldalon egyaránt - a fejlesztésnek még csak az elején vagyunk!

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

mishow írta:
2025.05.15., csüt. 08:32
vazze írta:
2025.05.14., szer. 19:46
Wiim Pro+ -al van valakinek tapasztalata? Úgy értem mint komplett hálózati lejátszó a saját dac-jával.
Érdemes foglalkozni vele vagy leginkább csak mint futómű és digit kimeneten használni?
Lehet alternatíva a használtan sokkal drágább Lendemann Limetree Network ellenében?
Pro+ nem volt nálam, aki a baráti körből kipróbálta - többnyire sima pro után - azok azt mondták, hogy a simához képest komplett lejátszóként előrelépés, nagy hibát nem csinál, kellemesen hallgatható, de még így is inkább közepes kategória. Bridge üzemmódban pedig a Pro és a Pro+ a digit kimenetig teljesen egyforma, tehát ott nem érdemes a + felárát kifizetni.
Nálam a Pro futóműként eléggé stabil pontnak tűnik egyelőre - szándékaim szerint addig így is marad, amíg nem váltok egybehifire, ami azért itt motoszkál mindig - de hozzá kell tenni: a PRO elé kell egy lineáris táp és egy pariban levő tápkábel. Ez azt jelenti, hogy a készülék árához ezeket hozzá kell adni, bár a használtpiacról vásárolva így is megáll 100-120eFt-ból (tápkábelnél a Supra Lorad / Isotek Initium / Pangea SE14 szintet próbáltam, ízlés dolga mielyik tetszik, de mind sokat tesz a hanghoz; az ennél drágább tápkábelek már nem adnak hozzá arányosan többet, kölcsön kábelekkel ezt is teszteltem). Ezt a felállást volt módom összehasonlítani a Lindemann Bridge-el, a különbség árnyalatnyi és ízlésbeli, futóműként tehát az árversenyt szerintem a Wiim nyeri, még a tuning árával együtt is.
Feltételezem, hogy a fenti "tuning igény" a Pro+ esetében is igaz, vagyis ahhoz sem elég a telefontöltő dugasztáp, márpedig ekkor már közelíteni fog a végösszeg a Lindemann Network I. használtpiaci árához, és az tudomásom szerint jól szól a saját, minőségi kapcsolóüzemű tápjával is - tehát itt az árverseny kiegyenlítettebb, a hangról nem tudok nyilatkozni, itt lehet jobb választás a Lindemann.
DE! Ha nem akarsz táppal és kábelekkel vesződni, akkor a Wiim Ultra 150eFt körül újonnan (!) verhetetlen ajánlat lehet, ráadásul ezért a pénzért kapsz ezernyi olyan modern szolgáltatást, amiről a Lindemann tervezői 10 éve (kb ennyi idősek a most futó modellek) még nem is álmodtak.
A dac chip pedig - sokszor leírtuk a fórumon is - nem jelent semmit, az Ultra az EES dacjával kerek, telt hangot nyújt, erről nemrég annál a kedves ismerősnél meggyőződhettem, aki megvette az Obelisk Si2/X2-met. Ő nagy tápos Auralic Miniről (amit saját dacjával és Dactilussal is hallgatott) váltott Ultrára, és nagyon egyben volt nála az egész hangzás :smile53:

Köszönöm a kimerítő és részletes választ!
Ez esetben már nem keresek Lindemann-t :-)
Tulajdonképpen az adta a lökést a bogárnak, hogy pár hete megjelent egy új frissítés a qobuz app-ban ami immár hozta magával a régóta várt "connect" funkciót. Hirtelen lett is támogatás a Wiim-re , Auralic-ra, Lumin-ra, Lindemann-ra, hogy csak néhányat említsek. Ezt szerettem volna kipróbálni. Aztán szétnéztem itthon a kacatos dobozok alján és elővettem egy Raspberry -t amin van Volumio és ezzel is működik. Kb a legmostohább módon rá van szerelve egy fadarabra, van rajta egy Audiophonics s-pdif kártya és így van összekötve az erősítővel egy Aq kábellel és telefon töltővel megy. Ami a meglepő, hogy tök jól szól így is , és ez életre hívott egy évek óta parkolópályán lévő projektet.

Visszatérve a Wiim-re! Jó lenne kipróbálni pár napig egy Ultra-t mert kezd érdekelni a dolog, de látnom kell mennyire stabil az app , mennyire hajlamos a lefagyásra...stb. Kicsit az az érzésem , hogy a Wiim rendesen keresztbetett a konkurenciának. Ha tényleg annyira jó mint ahogy mondják akkor gond van , mert ott van például egy Lumin D3 ami stabil és elismert vagy a kivállóan konfigurálható Auralic Vega S1 a 2000euro-s árával. Ha a Wiim Ultra tudja ezek stabilitását (és a szóbeszéd szerint ez a helyzet) valamint a hangjuk 88-92-%-át hozza ötöd áron , akkor a lekvár nem kicsi.
Akárhogy is megpróbálok elkérni egy demo példányt hamarosan és kipróbálom. Kiváncsi lennék mikor jön ki belőle egy analóg tápos, mert ahogy ezek nyomulnak...
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

twinastir
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 120

Hozzászólás Szerző: twinastir »

Sziasztok,
Érdeklődöm hogy van valakinek tapasztalata a Lumin L2 zeneszerver és hálozati switsh használatával ??https://www.luminmusic.com/lumin-l2.html

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4029

Hozzászólás Szerző: juliush »

iistván írta:
2025.05.23., pén. 10:29
Mit lehet tudni a Rpi "körítéséről"?
ÜDv.
Amit Süti megosztott velünk:
viewtopic.php?p=2936650#p2936650
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: iistván »

juliush írta:
2025.05.21., szer. 19:10
Ez sem rossz kombináció!
IMG_3446.jpeg
Mit lehet tudni a Rpi "körítéséről"?
ÜDv.
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Ez sem rossz kombináció!
IMG_3446.jpeg
Gyula 

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Zolee6969 írta:
2025.05.15., csüt. 10:53
...Nekem már kb egy hónapja van meg a Sabo Signature 23 Gold verzió...
...Nagy gratula Tamásnak, az alkotónak, igazi mestermunka !
Pár napja nálam vendégeskedik a Streamer 23 Signature (nem Gold) és a SuX Dreamer One prototípus.
Illetve ez utóbbi már nem csak vendég ... ;)
Mindkét darab zseniális a maga kategóriájában, szerintem a Dreamer One még nagyobb teljesítmény, mert ez bizony nagyságrendekkel alacsonyabb költségvetéssel készült, és olyan eszközök közé "furakodott be" nálam, mint a Resonessence Labs Invicta és Exogal Comet DAC-jaim!
Most épp Roon végpontként hallgatva a NAS-on futó Roon Core-ral, Schiit Valhalla 2-es csöves előfokkal (a 6N1P feszültségerősítő csövek Mullard E88CC-re cserélve) a szintén Süti építette 0dB feszültségerősítésű kimenő-fokozatokon keresztül a Harbeth M30.1-eseket hajtva csodálatosan őszinte előadást élvezhetek. Némi plussz testről 50Hz alatt a hangfalakkal párhuzamosan bekötött REL B2-es mélynyomó gondoskodik. Kábelezés: Van den Hul The First Ultimate IC-k és Tellurium Q Black II hangfalkábel.
Süti tényleg nagyon betalált ezekkel a kreációival, megérdemli, hogy széles körben megismerjék!
Dreamer_One.jpg
Gyula 

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

samlevy0515 írta:
2025.05.16., pén. 11:26
PgSpa írta:
2025.01.17., pén. 10:23
Az Auralic nem kínai, hanem koreai gyártó, és valószínűleg nem északi :smile29:
Valójában az AURALIC egy kínai vállalat, amely a high-end digitális audioberendezések területén specializálódott.
Már tisztáztuk vagy fél éve...

marantzfan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Re: Allo Digione Volumioval

Hozzászólás Szerző: marantzfan »

Hát nyilván minden szubjektív de szerintem akkor sem egy liga a 2 streamer. A Digione is szuper de az nem a high-end kategória és a signature-ben pont az a zseniális, hogy megfelelő táppal az fel tud ugrani a high-end szintre míg az ára - még az új ára sem - közelíti meg azt a szintet amit képvisel. Mindkét cucc kiváló ár/érték arányban de a signature pont amiatt jobb mert az olyan ligában versenyez ahol sokkal drágább ellenfelek vannak. Persze nyilván egy rendszer minden komponense számít. Számítanak a tápok, a kábelek és nyilván a hangfal és az erősítő is. Nekem volt szerencsém mindkét típust kipróbálni sokféle audiophile/high-end komponensekkel és a signature fel tudott nőni a high-end komponensekhez is ami nekem döbbenetes volt. Ennyi volt az üzenet. És hidd el nem a hirdetést akartam rombolni vele csak leírni a véleményem. Jelenleg 4 db PI alapú eszköz zenél a házamban de volt idő amikor 6 is volt, hidd el eléggé kiteszteltem az Allo/Hifiberry/Ian Canada és egyéb PI vonal sok típusát. Nem szoktam beleszólni hirdetésekbe csak pont ezekkel az eszközökkel tényleg nagyon sokat fogalalkoztam.

És a végére mégegyszer leírom: a sima Digione is egy szuper cucc és ár/érték arányban ennyi pénzért verhetetlen. A hirdetett ár pedig abszolút korrekt érte! Jól jár vele aki megveszi a hirdetett áron.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

gomolalaci írta:
2025.05.15., csüt. 20:43
vazze írta:
2025.05.15., csüt. 05:50
gomolalaci írta:
2025.05.14., szer. 20:18
A wiim ultrát ismerem. Hogy érdemes-e foglalkozni vele, nem kérdés, de hallgassa meg, akit érdekel. Ami ,,sokkal" drágább, nem biztos, hogy akár egy kicsivel is jobb... sad.gif
Te emiatt adtad el a tiédet?
Konkrétan a pro+ érdekel , mert abban van AKM dac.
Én nem adam el wiim ultrat-t....
Ügyes válasz, nagy segítség volt a kíváncsi fórumtársaknak ... :kapdelm:

viewtopic.php?f=31&t=216545

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

vazze írta:
2025.05.15., csüt. 05:50
gomolalaci írta:
vazze írta:
Wiim Pro+ -al van valakinek tapasztalata? Úgy értem mint komplett hálózati lejátszó a saját dac-jával.
Érdemes foglalkozni vele vagy leginkább csak mint futómű és digit kimeneten használni?
Lehet alternatíva a használtan sokkal drágább Lendemann Limetree Network ellenében?
A wiim ultrát ismerem. Hogy érdemes-e foglalkozni vele, nem kérdés, de hallgassa meg, akit érdekel. Ami ,,sokkal" drágább, nem biztos, hogy akár egy kicsivel is jobb... sad.gif

Én nem adam el wiim ultrat-t....
A gondolkodás nem megerőltető...

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Re: Allo Digione Volumioval + TMP táp

Hozzászólás Szerző: Klaca »

marantzfan írta:
2025.05.09., pén. 10:40
Nekem van mindkettő. Az Allo DigiOne Signature technikailag és hangminőségben is jelentősen fejlettebb, mint az alap DigiOne. Bár az alapverzió is kiváló, a Signature egyértelműen magasabb ligát képvisel, főleg tisztaság, részletezettség és instrument separation terén.

A Signature verzió BNC kimenetet is kínál az RCA mellett, ami jobb impedanciaillesztést és még tisztább jelet eredményezhet, ha a DAC is támogatja."

A DigiOne Signature zajszintje és jittere extrém alacsony, a BNC kimenet pedig még tisztább jelet ad, mint az RCA. Míg az alap DigiOne is már nagyon jó a Signature minden szempontból jobb a Signature egyértelműen a felső kategóriát képviseli.
A sima Digione-on is van BNC. A signiture jobb, de sztem nem más kategória. Ha számít a pénz ("ár/érték arányban") a sima Digione sztem tökéletes, nekem anno egyértelműen nem ért meg annyit a dolog, amennyivel a sig. drágább.

Zolee6969
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: Zolee6969 »

Akkor én is megosztom a tapasztalataimat...Nekem már kb egy hónapja van meg a Sabo Signature 23 Gold verzió. Én nem a Goldot hallgattam anno, amikor döntöttem a vásárlás mellett, hanem csak a "sima" Streamer 23 Signature -t.
Ez komoly felsőrendűséget mutatott az Ayon S 10 II Transport Signature - Lampizator Baltic 3 DAC páros fölött és a Gold pedig még rátett egy nagy lapáttal erre is.
Korábban a 3D Nano Network Player Signature V5 lejátszóm volt ( a DAC os verzió), de igazából nem is hallgattam, mert nem okozott élményt a bakelit vonalamhoz képest. Hiányzott az élőség, a test az energia és ahogy azóta rájöttem, a 3D kicsit magasba is húzott úgy, hogy a mélyebb szekciókban hiánya volt, nem volt kellően struktúrált. Ugyan az Ayon-Lampi páros sokat hozott a 3D hiányosságain (kb 3 szoros pénzen !!!!), de még mindig szívesebben hallgattam az analóg vonalat. Aztán megjött a Gold és azóta csak azt hallgatom. Itt minden élménnyé vált. Megjöttek struktúráltan azok a mélyhangok, amik eddig teljesen hiányoztak a digitális vonalon. Nem csak a meglévő számaimat hallgattam meg többször, hanem mint egy kisgyerek, kalandoztam és kinyílt a világ, élménnyé, örömmé vált a streamelés.

Nagy gratula Tamásnak, az alkotónak, igazi mestermunka !

Egyéb infó: Roon Rock -on jön nálam a Tidal és még van jó pár pár csecse-becse a LAN kábel előtt a One router után.
T+A PA3100HV integrált; SABO STREAMER 23 SIGNATURE GOLD, Audio Physic Codex hangfal,Transrotor Fat Bob S TMD lemezjátszó, TMP-TEP phono; EMT JSD Pure Black,TR5009 hangkar,TEP kábelek,TEP trafó, Sony CDP XA50ES CD;Finalizer Lite,Hydra Ceramic Natural LAN

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

kaef2 írta:
2025.04.15., kedd 22:35
Zolee6969 írta:
2025.04.15., kedd 13:59
kaef2 írta:
2025.03.22., szomb. 11:08

A Sabo Audio streamert a hétvégén 6 másik DAC kíséretében hallgatják meg nálam páran. Van köztük kétféle AKM chipes (4493 és 4499EQ), Amanero és XMOS interfészes, oldalanként 6 db AD1955 D/A chipes, ESS9038 Pro-val szerelt, TDA 1543-as és hozzájuk kétféle Roon Core szerver és egy külső USB konverter.

2C812209-91C8-48EF-B84C-108F1A7EEE67.JPEG

D2F1D810-AA95-44DB-8348-06752C2CF45F.JPEG

E1A46E8D-ECB2-4F99-ACEB-D2730A303808.JPEG

9D0F2F5B-279E-4540-8CC9-4EC24CBA0DA0.JPEG

Ha lesz valami érdemi tanulság megírom, de nem számítok semmi egetrengetően meglepő dologra,

Kedves kaef2,

érdeklődve várom a "múlt" vasárnapi chip/ DAC találkozó eredményét, ahol a Sabo Streamer 23 Signature (Gold?) volt az egyik alany.

köszönettel
Igen a Gold volt az alany.

Mindenkinek tetszett, azzal együtt is, hogy a 192kHz/24 bit vagy nagyobb felbontású (és DSD) anyagokat lejátszás közben kellett 96kHz/24 bitre konvertálni akár a Roonnal, akár Audirvanával. Streamerként (Roon végpontként) egy picivel jobban tetszett (nekem legalábbis), mint az USB bemenetről (Audirvánával), de leheletnyi a különbség és többen nem így hallották... :smile53:

Roon esetében nem nagyon volt érzékeny arra, hogy milyen szerver platformon fut a Roon Core, ami más streamerek esetében gyakran mutat jelentős különbséget.

Ha valakinek belefér az életébe a 96 kHz max mintavételezés, akkor kevés élvezetesebb hangú streamert fog találni a piacon nem csak a hazai, de nemzetközi szinten sem.

Azt már csak a poén kedvéért jegyzem meg, hogy az egyik vendég a szeánsz végén megvette az Accuphase DP-78 SACD játszót, és az Audio GD DDC -t is elvitte valaki, akinek egy másik, újabb Accuphase SACD játszója van otthon. A Gustard A22-t is elvitte egy barátom, pedig azt nem akartam egyáltalán eladni.

Az Amanero interfaces hobby AKM DAC is jól megállta a helyét a nagyágyúk között. A pár tízezer forintos alkatrész költsége és az aluminium félig "doboz", vagyis háztalansága meg a kapcsoló üzemű tápja ellenére is.

Jól megállta a helyét a Siltech és Crystal Cable ezüst / arany, Wireworld ezüst (Platinum) kábelekkel szemben a Sabo ezüst. Galvanic kábelezése és Máthé Kálmán ezüst USB kábele is.
Ez utóbbiakról lehetne többet is írni, lehetne alternatíva másoknak is. Hangzás, elérhetőség, akár ár is...

mishow
V.I.P.
V.I.P.

vazze írta:
Pro+ nem volt nálam, aki a baráti körből kipróbálta - többnyire sima pro után - azok azt mondták, hogy a simához képest komplett lejátszóként előrelépés, nagy hibát nem csinál, kellemesen hallgatható, de még így is inkább közepes kategória. Bridge üzemmódban pedig a Pro és a Pro+ a digit kimenetig teljesen egyforma, tehát ott nem érdemes a + felárát kifizetni.
Nálam a Pro futóműként eléggé stabil pontnak tűnik egyelőre - szándékaim szerint addig így is marad, amíg nem váltok egybehifire, ami azért itt motoszkál mindig - de hozzá kell tenni: a PRO elé kell egy lineáris táp és egy pariban levő tápkábel. Ez azt jelenti, hogy a készülék árához ezeket hozzá kell adni, bár a használtpiacról vásárolva így is megáll 100-120eFt-ból (tápkábelnél a Supra Lorad / Isotek Initium / Pangea SE14 szintet próbáltam, ízlés dolga mielyik tetszik, de mind sokat tesz a hanghoz; az ennél drágább tápkábelek már nem adnak hozzá arányosan többet, kölcsön kábelekkel ezt is teszteltem). Ezt a felállást volt módom összehasonlítani a Lindemann Bridge-el, a különbség árnyalatnyi és ízlésbeli, futóműként tehát az árversenyt szerintem a Wiim nyeri, még a tuning árával együtt is.
Feltételezem, hogy a fenti "tuning igény" a Pro+ esetében is igaz, vagyis ahhoz sem elég a telefontöltő dugasztáp, márpedig ekkor már közelíteni fog a végösszeg a Lindemann Network I. használtpiaci árához, és az tudomásom szerint jól szól a saját, minőségi kapcsolóüzemű tápjával is - tehát itt az árverseny kiegyenlítettebb, a hangról nem tudok nyilatkozni, itt lehet jobb választás a Lindemann.
DE! Ha nem akarsz táppal és kábelekkel vesződni, akkor a Wiim Ultra 150eFt körül újonnan (!) verhetetlen ajánlat lehet, ráadásul ezért a pénzért kapsz ezernyi olyan modern szolgáltatást, amiről a Lindemann tervezői 10 éve (kb ennyi idősek a most futó modellek) még nem is álmodtak.
A dac chip pedig - sokszor leírtuk a fórumon is - nem jelent semmit, az Ultra az EES dacjával kerek, telt hangot nyújt, erről nemrég annál a kedves ismerősnél meggyőződhettem, aki megvette az Obelisk Si2/X2-met. Ő nagy tápos Auralic Miniről (amit saját dacjával és Dactilussal is hallgatott) váltott Ultrára, és nagyon egyben volt nála az egész hangzás :smile53:

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

gomolalaci írta:
vazze írta:

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

vazze írta:
A gondolkodás nem megerőltető...

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

marantzfan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Re: Allo Digione Volumioval + TMP táp

Hozzászólás Szerző: marantzfan »

Nekem van mindkettő. Az Allo DigiOne Signature technikailag és hangminőségben is jelentősen fejlettebb, mint az alap DigiOne. Bár az alapverzió is kiváló, a Signature egyértelműen magasabb ligát képvisel, főleg tisztaság, részletezettség és instrument separation terén.

Fő különbségek:
• Tápegység és zajszűrés:
A DigiOne Signature két külön tápcsatlakozót használ: egyet a Raspberry Pi (ún. „dirty power”), egyet pedig magának a DigiOne Signature-nek („clean power”). Ez lehetővé teszi, hogy a digitális jel útja teljesen el legyen választva a zajosabb Pi-től, galvanikus leválasztással és fejlett zajszűréssel. Az alap DigiOne csak egy tápcsatlakozót használ, és nem választja szét ilyen szinten a tápellátást.
• Órajel és jitter:
A Signature verzióban a Pi órajelét teljesen elvetik, és saját, rendkívül alacsony jitterű (Allo szerint <400 femtoszekundum) órajelet használnak, hogy a digitális SPDIF jel a lehető legtisztább legyen.
• Szuperkondenzátor:
A DigiOne Signature tartalmaz egy szuperkondenzátort, amely azonnali, tiszta energiát biztosít a kritikus áramköröknek, tovább csökkentve a zajt.
• BNC kimenet:
A Signature verzió BNC kimenetet is kínál az RCA mellett, ami jobb impedanciaillesztést és még tisztább jelet eredményezhet, ha a DAC is támogatja.

A DigiOne Signature zajszintje és jittere extrém alacsony, a BNC kimenet pedig még tisztább jelet ad, mint az RCA. Míg az alap DigiOne is már nagyon jó a Signature minden szempontból jobb a Signature egyértelműen a felső kategóriát képviseli.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3574

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Zolee6969 írta:
2025.04.15., kedd 13:59
kaef2 írta:
robi-k írta:
2025.03.22., szomb. 09:55

Igen, vannak problémák az AD186X alkalmazása esetén. Tény, a TDA1541-t könnyebb alkalmazni.
Az AD1862 csak egy példa volt arra vonatkozóan, hogy a régi R2R DAC chipek most is elérhetők, és ma is SNR és THD szempontjából tiszteletreméltó paraméterekkel rendelkeznek.

Azonban a korszerű DAC chipek között is vannak nagyon érdekes megoldások, pl. az 135 db-s AK4499EXEQ sztereó DAC chip, ami nem más, mint egy sztereó R2R chip. Bár az AKM ezt az R2R DAC chipet az AK4191EQ delta-sigma modulátor chippel együtt javasolja alkalmazni, de lehetséges más alkalmazási modell is.
A Sabo Audio streamert a hétvégén 6 másik DAC kíséretében hallgatják meg nálam páran. Van köztük kétféle AKM chipes (4493 és 4499EQ), Amanero és XMOS interfészes, oldalanként 6 db AD1955 D/A chipes, ESS9038 Pro-val szerelt, TDA 1543-as és hozzájuk kétféle Roon Core szerver és egy külső USB konverter.

Ha lesz valami érdemi tanulság megírom, de nem számítok semmi egetrengetően meglepő dologra,

Kedves kaef2,

érdeklődve várom a "múlt" vasárnapi chip/ DAC találkozó eredményét, ahol a Sabo Streamer 23 Signature (Gold?) volt az egyik alany.

köszönettel
Igen a Gold volt az alany.

Mindenkinek tetszett, azzal együtt is, hogy a 192kHz/24 bit vagy nagyobb felbontású (és DSD) anyagokat lejátszás közben kellett 96kHz/24 bitre konvertálni akár a Roonnal, akár Audirvanával. Streamerként (Roon végpontként) egy picivel jobban tetszett (nekem legalábbis), mint az USB bemenetről (Audirvánával), de leheletnyi a különbség és többen nem így hallották... :smile53:

Roon esetében nem nagyon volt érzékeny arra, hogy milyen szerver platformon fut a Roon Core, ami más streamerek esetében gyakran mutat jelentős különbséget.

Ha valakinek belefér az életébe a 96 kHz max mintavételezés, akkor kevés élvezetesebb hangú streamert fog találni a piacon nem csak a hazai, de nemzetközi szinten sem.

Azt már csak a poén kedvéért jegyzem meg, hogy az egyik vendég a szeánsz végén megvette az Accuphase DP-78 SACD játszót, és az Audio GD DDC -t is elvitte valaki, akinek egy másik, újabb Accuphase SACD játszója van otthon. A Gustard A22-t is elvitte egy barátom, pedig azt nem akartam egyáltalán eladni.

Az Amanero interfaces hobby AKM DAC is jól megállta a helyét a nagyágyúk között. A pár tízezer forintos alkatrész költsége és az aluminium félig "doboz", vagyis háztalansága meg a kapcsoló üzemű tápja ellenére is.

Jól megállta a helyét a Siltech és Crystal Cable ezüst / arany, Wireworld ezüst (Platinum) kábelekkel szemben a Sabo ezüst. Galvanic kábelezése és Máthé Kálmán ezüst USB kábele is.

Zolee6969
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: Zolee6969 »

kaef2 írta:
robi-k írta:
2025.03.22., szomb. 09:55
sutemenyx írta:
2025.03.22., szomb. 08:25
Nem ilyen egyszerű sajnos...Na szóval az AD1862 chip használata teljesen más körítést feltételez.
Igen, vannak problémák az AD186X alkalmazása esetén. Tény, a TDA1541-t könnyebb alkalmazni.
Az AD1862 csak egy példa volt arra vonatkozóan, hogy a régi R2R DAC chipek most is elérhetők, és ma is SNR és THD szempontjából tiszteletreméltó paraméterekkel rendelkeznek.

Azonban a korszerű DAC chipek között is vannak nagyon érdekes megoldások, pl. az 135 db-s AK4499EXEQ sztereó DAC chip, ami nem más, mint egy sztereó R2R chip. Bár az AKM ezt az R2R DAC chipet az AK4191EQ delta-sigma modulátor chippel együtt javasolja alkalmazni, de lehetséges más alkalmazási modell is.

Kedves kaef2,

köszönettel
T+A PA3100HV integrált; SABO STREAMER 23 SIGNATURE GOLD, Audio Physic Codex hangfal,Transrotor Fat Bob S TMD lemezjátszó, TMP-TEP phono; EMT JSD Pure Black,TR5009 hangkar,TEP kábelek,TEP trafó, Sony CDP XA50ES CD;Finalizer Lite,Hydra Ceramic Natural LAN

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 581

Hozzászólás Szerző: andarson »

-KP- írta:
2025.04.03., csüt. 19:07
Na úgy tűnik végre a Linn-nél is eljutottak oda, hogy a hálózati lejátszójuk lejátsza a DSD-t. Jó sokáig tartott..
A katalyst dac-tól lejátszák a DSD-t, 2016-2017-től.
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Na úgy tűnik végre a Linn-nél is eljutottak oda, hogy a hálózati lejátszójuk lejátsza a DSD-t. Jó sokáig tartott..

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”