Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
- clearsound
- Nincs visszaút
- Értékelés: 9
Re: Hálózati audio lejátszók
Szia,
Várjuk a tapasztalataidat.
Szerintem a bejáratás során az Isotek beégető CD-jének 1. és 4. Trackjét is érdemes lenne lefuttatnod, a CD használati utasítása szerint.
IsoTek Full System Enhancer CD (2nd Edition)
https://isoteksystems.com/products/full ... -enhancer/
Várjuk a tapasztalataidat.
Szerintem a bejáratás során az Isotek beégető CD-jének 1. és 4. Trackjét is érdemes lenne lefuttatnod, a CD használati utasítása szerint.
IsoTek Full System Enhancer CD (2nd Edition)
https://isoteksystems.com/products/full ... -enhancer/
- Csatolmányok
-
- IsoTek_FSE2_Booklet_web.pdf
- (1.54 MiB) Letöltve 36 alkalommal.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Nah, jelentem meguntam a ködszurkálást, és berendeltem egy Wiim Ultrát, hogy ne a teszteket böngésszem, hanem megfüleljem magamnak.
Mivel már nem írok teszteket, így nincs tesztpéldány sem, szóval vettem egyet, oxt jónapot. Azért arra az esetre, ha visszaküldés lenne a vége, egy visszacsomagolt demo darabot kértem, így nem szúrok ki a kereskedővel sem.
Most kezdem járatni, ha jók lesztek, írok róla ide a topicba.

Mivel már nem írok teszteket, így nincs tesztpéldány sem, szóval vettem egyet, oxt jónapot. Azért arra az esetre, ha visszaküldés lenne a vége, egy visszacsomagolt demo darabot kértem, így nem szúrok ki a kereskedővel sem.
Most kezdem járatni, ha jók lesztek, írok róla ide a topicba.

Az Ultra tápja "ravaszabb" kérdés, mert a PRO futóműként nálam akkor lépett szintet, amikor kapott egy analóg tápot és egy normális tápkábelt, ezt leírtam a korábbi hsz-emben és más kommentekben is. Ezek nélkül a tuningok nélkül, sima dugasztáppal viszont erősen közepes a PRO, hallgatható de kb ennyi. Ezért lehet elgondolkodtató, hogy az Ultrának C7 borotva csatlakozója van, belül kapcsitáppal, ami persze lehet nagyon jó, de egy 12V-os DC aljzat (vagy ha fogadna C13 kábelt) praktikusabb volna, mert lehetne tuningolni - lehet, hogy ez most nem volt cél?
Azzal mindeképp egyetértek, hogy a Wiim, és egy (?) szinttel feljebb az Eversolo és a FiiO átrendezte a piacot, de ahogy írtad, már a te "deszka Málnád" is tud meglepetést okozni, és azt se felejtsük el: a streaming piacon - hardver és szoftver oldalon egyaránt - a fejlesztésnek még csak az elején vagyunk!
- mishow
- V.I.P.
A Wiim apptól ne félj, a PRO nálam kétszer vagy háromszor fagyott le a kb egy év alatt, de én voltam a hibás, mert AB teszteken olyan gyorsan és sokat kapcsolgattam, amit már nem bírt elviselni. Egyébként stabil, sok a szolgáltatása és állandóan frissül. Ezt a kérdést nyugodtan kipipálhatod, a Wiim app szerintem nagyon jó, én amúgy is csak beállításra használom, mert utána a Tidal konnektből megy. A qobuzt nem ismerem, de ismerve a fejlesztőket, az is stabil lesz.
Az Ultra tápja "ravaszabb" kérdés, mert a PRO futóműként nálam akkor lépett szintet, amikor kapott egy analóg tápot és egy normális tápkábelt, ezt leírtam a korábbi hsz-emben és más kommentekben is. Ezek nélkül a tuningok nélkül, sima dugasztáppal viszont erősen közepes a PRO, hallgatható de kb ennyi. Ezért lehet elgondolkodtató, hogy az Ultrának C7 borotva csatlakozója van, belül kapcsitáppal, ami persze lehet nagyon jó, de egy 12V-os DC aljzat (vagy ha fogadna C13 kábelt) praktikusabb volna, mert lehetne tuningolni - lehet, hogy ez most nem volt cél?

Azzal mindeképp egyetértek, hogy a Wiim, és egy (?) szinttel feljebb az Eversolo és a FiiO átrendezte a piacot, de ahogy írtad, már a te "deszka Málnád" is tud meglepetést okozni, és azt se felejtsük el: a streaming piacon - hardver és szoftver oldalon egyaránt - a fejlesztésnek még csak az elején vagyunk!
mishow írta: ↑2025.05.15., csüt. 08:32Pro+ nem volt nálam, aki a baráti körből kipróbálta - többnyire sima pro után - azok azt mondták, hogy a simához képest komplett lejátszóként előrelépés, nagy hibát nem csinál, kellemesen hallgatható, de még így is inkább közepes kategória. Bridge üzemmódban pedig a Pro és a Pro+ a digit kimenetig teljesen egyforma, tehát ott nem érdemes a + felárát kifizetni.vazze írta: ↑2025.05.14., szer. 19:46Wiim Pro+ -al van valakinek tapasztalata? Úgy értem mint komplett hálózati lejátszó a saját dac-jával.
Érdemes foglalkozni vele vagy leginkább csak mint futómű és digit kimeneten használni?
Lehet alternatíva a használtan sokkal drágább Lendemann Limetree Network ellenében?
Nálam a Pro futóműként eléggé stabil pontnak tűnik egyelőre - szándékaim szerint addig így is marad, amíg nem váltok egybehifire, ami azért itt motoszkál mindig - de hozzá kell tenni: a PRO elé kell egy lineáris táp és egy pariban levő tápkábel. Ez azt jelenti, hogy a készülék árához ezeket hozzá kell adni, bár a használtpiacról vásárolva így is megáll 100-120eFt-ból (tápkábelnél a Supra Lorad / Isotek Initium / Pangea SE14 szintet próbáltam, ízlés dolga mielyik tetszik, de mind sokat tesz a hanghoz; az ennél drágább tápkábelek már nem adnak hozzá arányosan többet, kölcsön kábelekkel ezt is teszteltem). Ezt a felállást volt módom összehasonlítani a Lindemann Bridge-el, a különbség árnyalatnyi és ízlésbeli, futóműként tehát az árversenyt szerintem a Wiim nyeri, még a tuning árával együtt is.
Feltételezem, hogy a fenti "tuning igény" a Pro+ esetében is igaz, vagyis ahhoz sem elég a telefontöltő dugasztáp, márpedig ekkor már közelíteni fog a végösszeg a Lindemann Network I. használtpiaci árához, és az tudomásom szerint jól szól a saját, minőségi kapcsolóüzemű tápjával is - tehát itt az árverseny kiegyenlítettebb, a hangról nem tudok nyilatkozni, itt lehet jobb választás a Lindemann.
DE! Ha nem akarsz táppal és kábelekkel vesződni, akkor a Wiim Ultra 150eFt körül újonnan (!) verhetetlen ajánlat lehet, ráadásul ezért a pénzért kapsz ezernyi olyan modern szolgáltatást, amiről a Lindemann tervezői 10 éve (kb ennyi idősek a most futó modellek) még nem is álmodtak.
A dac chip pedig - sokszor leírtuk a fórumon is - nem jelent semmit, az Ultra az EES dacjával kerek, telt hangot nyújt, erről nemrég annál a kedves ismerősnél meggyőződhettem, aki megvette az Obelisk Si2/X2-met. Ő nagy tápos Auralic Miniről (amit saját dacjával és Dactilussal is hallgatott) váltott Ultrára, és nagyon egyben volt nála az egész hangzás![]()
Köszönöm a kimerítő és részletes választ!
Ez esetben már nem keresek Lindemann-t :-)
Tulajdonképpen az adta a lökést a bogárnak, hogy pár hete megjelent egy új frissítés a qobuz app-ban ami immár hozta magával a régóta várt "connect" funkciót. Hirtelen lett is támogatás a Wiim-re , Auralic-ra, Lumin-ra, Lindemann-ra, hogy csak néhányat említsek. Ezt szerettem volna kipróbálni. Aztán szétnéztem itthon a kacatos dobozok alján és elővettem egy Raspberry -t amin van Volumio és ezzel is működik. Kb a legmostohább módon rá van szerelve egy fadarabra, van rajta egy Audiophonics s-pdif kártya és így van összekötve az erősítővel egy Aq kábellel és telefon töltővel megy. Ami a meglepő, hogy tök jól szól így is , és ez életre hívott egy évek óta parkolópályán lévő projektet.
Visszatérve a Wiim-re! Jó lenne kipróbálni pár napig egy Ultra-t mert kezd érdekelni a dolog, de látnom kell mennyire stabil az app , mennyire hajlamos a lefagyásra...stb. Kicsit az az érzésem , hogy a Wiim rendesen keresztbetett a konkurenciának. Ha tényleg annyira jó mint ahogy mondják akkor gond van , mert ott van például egy Lumin D3 ami stabil és elismert vagy a kivállóan konfigurálható Auralic Vega S1 a 2000euro-s árával. Ha a Wiim Ultra tudja ezek stabilitását (és a szóbeszéd szerint ez a helyzet) valamint a hangjuk 88-92-%-át hozza ötöd áron , akkor a lekvár nem kicsi.
Akárhogy is megpróbálok elkérni egy demo példányt hamarosan és kipróbálom. Kiváncsi lennék mikor jön ki belőle egy analóg tápos, mert ahogy ezek nyomulnak...
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Sziasztok,
Érdeklődöm hogy van valakinek tapasztalata a Lumin L2 zeneszerver és hálozati switsh használatával ??https://www.luminmusic.com/lumin-l2.html
Érdeklődöm hogy van valakinek tapasztalata a Lumin L2 zeneszerver és hálozati switsh használatával ??https://www.luminmusic.com/lumin-l2.html
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Mit lehet tudni a Rpi "körítéséről"?
ÜDv.
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
Illetve ez utóbbi már nem csak vendég ...
Mindkét darab zseniális a maga kategóriájában, szerintem a Dreamer One még nagyobb teljesítmény, mert ez bizony nagyságrendekkel alacsonyabb költségvetéssel készült, és olyan eszközök közé "furakodott be" nálam, mint a Resonessence Labs Invicta és Exogal Comet DAC-jaim!
Most épp Roon végpontként hallgatva a NAS-on futó Roon Core-ral, Schiit Valhalla 2-es csöves előfokkal (a 6N1P feszültségerősítő csövek Mullard E88CC-re cserélve) a szintén Süti építette 0dB feszültségerősítésű kimenő-fokozatokon keresztül a Harbeth M30.1-eseket hajtva csodálatosan őszinte előadást élvezhetek. Némi plussz testről 50Hz alatt a hangfalakkal párhuzamosan bekötött REL B2-es mélynyomó gondoskodik. Kábelezés: Van den Hul The First Ultimate IC-k és Tellurium Q Black II hangfalkábel.
Süti tényleg nagyon betalált ezekkel a kreációival, megérdemli, hogy széles körben megismerjék!
Pár napja nálam vendégeskedik a Streamer 23 Signature (nem Gold) és a SuX Dreamer One prototípus.
Illetve ez utóbbi már nem csak vendég ...

Mindkét darab zseniális a maga kategóriájában, szerintem a Dreamer One még nagyobb teljesítmény, mert ez bizony nagyságrendekkel alacsonyabb költségvetéssel készült, és olyan eszközök közé "furakodott be" nálam, mint a Resonessence Labs Invicta és Exogal Comet DAC-jaim!
Most épp Roon végpontként hallgatva a NAS-on futó Roon Core-ral, Schiit Valhalla 2-es csöves előfokkal (a 6N1P feszültségerősítő csövek Mullard E88CC-re cserélve) a szintén Süti építette 0dB feszültségerősítésű kimenő-fokozatokon keresztül a Harbeth M30.1-eseket hajtva csodálatosan őszinte előadást élvezhetek. Némi plussz testről 50Hz alatt a hangfalakkal párhuzamosan bekötött REL B2-es mélynyomó gondoskodik. Kábelezés: Van den Hul The First Ultimate IC-k és Tellurium Q Black II hangfalkábel.
Süti tényleg nagyon betalált ezekkel a kreációival, megérdemli, hogy széles körben megismerjék!
Gyula
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Már tisztáztuk vagy fél éve...samlevy0515 írta: ↑2025.05.16., pén. 11:26Valójában az AURALIC egy kínai vállalat, amely a high-end digitális audioberendezések területén specializálódott.
- marantzfan
- Nincs visszaút
- Értékelés: 17
Re: Allo Digione Volumioval
Hát nyilván minden szubjektív de szerintem akkor sem egy liga a 2 streamer. A Digione is szuper de az nem a high-end kategória és a signature-ben pont az a zseniális, hogy megfelelő táppal az fel tud ugrani a high-end szintre míg az ára - még az új ára sem - közelíti meg azt a szintet amit képvisel. Mindkét cucc kiváló ár/érték arányban de a signature pont amiatt jobb mert az olyan ligában versenyez ahol sokkal drágább ellenfelek vannak. Persze nyilván egy rendszer minden komponense számít. Számítanak a tápok, a kábelek és nyilván a hangfal és az erősítő is. Nekem volt szerencsém mindkét típust kipróbálni sokféle audiophile/high-end komponensekkel és a signature fel tudott nőni a high-end komponensekhez is ami nekem döbbenetes volt. Ennyi volt az üzenet. És hidd el nem a hirdetést akartam rombolni vele csak leírni a véleményem. Jelenleg 4 db PI alapú eszköz zenél a házamban de volt idő amikor 6 is volt, hidd el eléggé kiteszteltem az Allo/Hifiberry/Ian Canada és egyéb PI vonal sok típusát. Nem szoktam beleszólni hirdetésekbe csak pont ezekkel az eszközökkel tényleg nagyon sokat fogalalkoztam.
És a végére mégegyszer leírom: a sima Digione is egy szuper cucc és ár/érték arányban ennyi pénzért verhetetlen. A hirdetett ár pedig abszolút korrekt érte! Jól jár vele aki megveszi a hirdetett áron.
És a végére mégegyszer leírom: a sima Digione is egy szuper cucc és ár/érték arányban ennyi pénzért verhetetlen. A hirdetett ár pedig abszolút korrekt érte! Jól jár vele aki megveszi a hirdetett áron.

viewtopic.php?f=31&t=216545
- mishow
- V.I.P.
Ügyes válasz, nagy segítség volt a kíváncsi fórumtársaknak ...gomolalaci írta: ↑2025.05.15., csüt. 20:43Én nem adam el wiim ultrat-t....vazze írta: ↑2025.05.15., csüt. 05:50Te emiatt adtad el a tiédet?gomolalaci írta: ↑2025.05.14., szer. 20:18A wiim ultrát ismerem. Hogy érdemes-e foglalkozni vele, nem kérdés, de hallgassa meg, akit érdekel. Ami ,,sokkal" drágább, nem biztos, hogy akár egy kicsivel is jobb...![]()
Konkrétan a pro+ érdekel , mert abban van AKM dac.

viewtopic.php?f=31&t=216545
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Én nem adam el wiim ultrat-t....vazze írta: ↑2025.05.15., csüt. 05:50gomolalaci írta: ↑2025.05.14., szer. 20:18A wiim ultrát ismerem. Hogy érdemes-e foglalkozni vele, nem kérdés, de hallgassa meg, akit érdekel. Ami ,,sokkal" drágább, nem biztos, hogy akár egy kicsivel is jobb...vazze írta: ↑2025.05.14., szer. 19:46Wiim Pro+ -al van valakinek tapasztalata? Úgy értem mint komplett hálózati lejátszó a saját dac-jával.
Érdemes foglalkozni vele vagy leginkább csak mint futómű és digit kimeneten használni?
Lehet alternatíva a használtan sokkal drágább Lendemann Limetree Network ellenében?![]()
Te emiatt adtad el a tiédet?
A gondolkodás nem megerőltető...
Re: Allo Digione Volumioval + TMP táp
A sima Digione-on is van BNC. A signiture jobb, de sztem nem más kategória. Ha számít a pénz ("ár/érték arányban") a sima Digione sztem tökéletes, nekem anno egyértelműen nem ért meg annyit a dolog, amennyivel a sig. drágább.marantzfan írta: ↑2025.05.09., pén. 10:40Nekem van mindkettő. Az Allo DigiOne Signature technikailag és hangminőségben is jelentősen fejlettebb, mint az alap DigiOne. Bár az alapverzió is kiváló, a Signature egyértelműen magasabb ligát képvisel, főleg tisztaság, részletezettség és instrument separation terén.
A Signature verzió BNC kimenetet is kínál az RCA mellett, ami jobb impedanciaillesztést és még tisztább jelet eredményezhet, ha a DAC is támogatja."
A DigiOne Signature zajszintje és jittere extrém alacsony, a BNC kimenet pedig még tisztább jelet ad, mint az RCA. Míg az alap DigiOne is már nagyon jó a Signature minden szempontból jobb a Signature egyértelműen a felső kategóriát képviseli.
Akkor én is megosztom a tapasztalataimat...Nekem már kb egy hónapja van meg a Sabo Signature 23 Gold verzió. Én nem a Goldot hallgattam anno, amikor döntöttem a vásárlás mellett, hanem csak a "sima" Streamer 23 Signature -t.
Ez komoly felsőrendűséget mutatott az Ayon S 10 II Transport Signature - Lampizator Baltic 3 DAC páros fölött és a Gold pedig még rátett egy nagy lapáttal erre is.
Korábban a 3D Nano Network Player Signature V5 lejátszóm volt ( a DAC os verzió), de igazából nem is hallgattam, mert nem okozott élményt a bakelit vonalamhoz képest. Hiányzott az élőség, a test az energia és ahogy azóta rájöttem, a 3D kicsit magasba is húzott úgy, hogy a mélyebb szekciókban hiánya volt, nem volt kellően struktúrált. Ugyan az Ayon-Lampi páros sokat hozott a 3D hiányosságain (kb 3 szoros pénzen !!!!), de még mindig szívesebben hallgattam az analóg vonalat. Aztán megjött a Gold és azóta csak azt hallgatom. Itt minden élménnyé vált. Megjöttek struktúráltan azok a mélyhangok, amik eddig teljesen hiányoztak a digitális vonalon. Nem csak a meglévő számaimat hallgattam meg többször, hanem mint egy kisgyerek, kalandoztam és kinyílt a világ, élménnyé, örömmé vált a streamelés.
Nagy gratula Tamásnak, az alkotónak, igazi mestermunka !
Egyéb infó: Roon Rock -on jön nálam a Tidal és még van jó pár pár csecse-becse a LAN kábel előtt a One router után.
Ez komoly felsőrendűséget mutatott az Ayon S 10 II Transport Signature - Lampizator Baltic 3 DAC páros fölött és a Gold pedig még rátett egy nagy lapáttal erre is.
Korábban a 3D Nano Network Player Signature V5 lejátszóm volt ( a DAC os verzió), de igazából nem is hallgattam, mert nem okozott élményt a bakelit vonalamhoz képest. Hiányzott az élőség, a test az energia és ahogy azóta rájöttem, a 3D kicsit magasba is húzott úgy, hogy a mélyebb szekciókban hiánya volt, nem volt kellően struktúrált. Ugyan az Ayon-Lampi páros sokat hozott a 3D hiányosságain (kb 3 szoros pénzen !!!!), de még mindig szívesebben hallgattam az analóg vonalat. Aztán megjött a Gold és azóta csak azt hallgatom. Itt minden élménnyé vált. Megjöttek struktúráltan azok a mélyhangok, amik eddig teljesen hiányoztak a digitális vonalon. Nem csak a meglévő számaimat hallgattam meg többször, hanem mint egy kisgyerek, kalandoztam és kinyílt a világ, élménnyé, örömmé vált a streamelés.
Nagy gratula Tamásnak, az alkotónak, igazi mestermunka !
Egyéb infó: Roon Rock -on jön nálam a Tidal és még van jó pár pár csecse-becse a LAN kábel előtt a One router után.
T+A PA3100HV integrált; SABO STREAMER 23 SIGNATURE GOLD, Audio Physic Codex hangfal,Transrotor Fat Bob S TMD lemezjátszó, TMP-TEP phono; EMT JSD Pure Black,TR5009 hangkar,TEP kábelek,TEP trafó, Sony CDP XA50ES CD;Finalizer Lite,Hydra Ceramic Natural LAN
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 86
Ez utóbbiakról lehetne többet is írni, lehetne alternatíva másoknak is. Hangzás, elérhetőség, akár ár is...kaef2 írta: ↑2025.04.15., kedd 22:35Igen a Gold volt az alany.Zolee6969 írta: ↑2025.04.15., kedd 13:59kaef2 írta: ↑2025.03.22., szomb. 11:08
A Sabo Audio streamert a hétvégén 6 másik DAC kíséretében hallgatják meg nálam páran. Van köztük kétféle AKM chipes (4493 és 4499EQ), Amanero és XMOS interfészes, oldalanként 6 db AD1955 D/A chipes, ESS9038 Pro-val szerelt, TDA 1543-as és hozzájuk kétféle Roon Core szerver és egy külső USB konverter.
2C812209-91C8-48EF-B84C-108F1A7EEE67.JPEG
D2F1D810-AA95-44DB-8348-06752C2CF45F.JPEG
E1A46E8D-ECB2-4F99-ACEB-D2730A303808.JPEG
9D0F2F5B-279E-4540-8CC9-4EC24CBA0DA0.JPEG
Ha lesz valami érdemi tanulság megírom, de nem számítok semmi egetrengetően meglepő dologra,
Kedves kaef2,
érdeklődve várom a "múlt" vasárnapi chip/ DAC találkozó eredményét, ahol a Sabo Streamer 23 Signature (Gold?) volt az egyik alany.
köszönettel
Mindenkinek tetszett, azzal együtt is, hogy a 192kHz/24 bit vagy nagyobb felbontású (és DSD) anyagokat lejátszás közben kellett 96kHz/24 bitre konvertálni akár a Roonnal, akár Audirvanával. Streamerként (Roon végpontként) egy picivel jobban tetszett (nekem legalábbis), mint az USB bemenetről (Audirvánával), de leheletnyi a különbség és többen nem így hallották...![]()
Roon esetében nem nagyon volt érzékeny arra, hogy milyen szerver platformon fut a Roon Core, ami más streamerek esetében gyakran mutat jelentős különbséget.
Ha valakinek belefér az életébe a 96 kHz max mintavételezés, akkor kevés élvezetesebb hangú streamert fog találni a piacon nem csak a hazai, de nemzetközi szinten sem.
Azt már csak a poén kedvéért jegyzem meg, hogy az egyik vendég a szeánsz végén megvette az Accuphase DP-78 SACD játszót, és az Audio GD DDC -t is elvitte valaki, akinek egy másik, újabb Accuphase SACD játszója van otthon. A Gustard A22-t is elvitte egy barátom, pedig azt nem akartam egyáltalán eladni.
Az Amanero interfaces hobby AKM DAC is jól megállta a helyét a nagyágyúk között. A pár tízezer forintos alkatrész költsége és az aluminium félig "doboz", vagyis háztalansága meg a kapcsoló üzemű tápja ellenére is.
Jól megállta a helyét a Siltech és Crystal Cable ezüst / arany, Wireworld ezüst (Platinum) kábelekkel szemben a Sabo ezüst. Galvanic kábelezése és Máthé Kálmán ezüst USB kábele is.
Nálam a Pro futóműként eléggé stabil pontnak tűnik egyelőre - szándékaim szerint addig így is marad, amíg nem váltok egybehifire, ami azért itt motoszkál mindig - de hozzá kell tenni: a PRO elé kell egy lineáris táp és egy pariban levő tápkábel. Ez azt jelenti, hogy a készülék árához ezeket hozzá kell adni, bár a használtpiacról vásárolva így is megáll 100-120eFt-ból (tápkábelnél a Supra Lorad / Isotek Initium / Pangea SE14 szintet próbáltam, ízlés dolga mielyik tetszik, de mind sokat tesz a hanghoz; az ennél drágább tápkábelek már nem adnak hozzá arányosan többet, kölcsön kábelekkel ezt is teszteltem). Ezt a felállást volt módom összehasonlítani a Lindemann Bridge-el, a különbség árnyalatnyi és ízlésbeli, futóműként tehát az árversenyt szerintem a Wiim nyeri, még a tuning árával együtt is.
Feltételezem, hogy a fenti "tuning igény" a Pro+ esetében is igaz, vagyis ahhoz sem elég a telefontöltő dugasztáp, márpedig ekkor már közelíteni fog a végösszeg a Lindemann Network I. használtpiaci árához, és az tudomásom szerint jól szól a saját, minőségi kapcsolóüzemű tápjával is - tehát itt az árverseny kiegyenlítettebb, a hangról nem tudok nyilatkozni, itt lehet jobb választás a Lindemann.
DE! Ha nem akarsz táppal és kábelekkel vesződni, akkor a Wiim Ultra 150eFt körül újonnan (!) verhetetlen ajánlat lehet, ráadásul ezért a pénzért kapsz ezernyi olyan modern szolgáltatást, amiről a Lindemann tervezői 10 éve (kb ennyi idősek a most futó modellek) még nem is álmodtak.
A dac chip pedig - sokszor leírtuk a fórumon is - nem jelent semmit, az Ultra az EES dacjával kerek, telt hangot nyújt, erről nemrég annál a kedves ismerősnél meggyőződhettem, aki megvette az Obelisk Si2/X2-met. Ő nagy tápos Auralic Miniről (amit saját dacjával és Dactilussal is hallgatott) váltott Ultrára, és nagyon egyben volt nála az egész hangzás
- mishow
- V.I.P.
Pro+ nem volt nálam, aki a baráti körből kipróbálta - többnyire sima pro után - azok azt mondták, hogy a simához képest komplett lejátszóként előrelépés, nagy hibát nem csinál, kellemesen hallgatható, de még így is inkább közepes kategória. Bridge üzemmódban pedig a Pro és a Pro+ a digit kimenetig teljesen egyforma, tehát ott nem érdemes a + felárát kifizetni.vazze írta: ↑2025.05.14., szer. 19:46Wiim Pro+ -al van valakinek tapasztalata? Úgy értem mint komplett hálózati lejátszó a saját dac-jával.
Lehet alternatíva a használtan sokkal drágább Lendemann Limetree Network ellenében?
A dac chip pedig - sokszor leírtuk a fórumon is - nem jelent semmit, az Ultra az EES dacjával kerek, telt hangot nyújt, erről nemrég annál a kedves ismerősnél meggyőződhettem, aki megvette az Obelisk Si2/X2-met. Ő nagy tápos Auralic Miniről (amit saját dacjával és Dactilussal is hallgatott) váltott Ultrára, és nagyon egyben volt nála az egész hangzás

gomolalaci írta: ↑2025.05.14., szer. 20:18A wiim ultrát ismerem. Hogy érdemes-e foglalkozni vele, nem kérdés, de hallgassa meg, akit érdekel. Ami ,,sokkal" drágább, nem biztos, hogy akár egy kicsivel is jobb...vazze írta: ↑2025.05.14., szer. 19:46Wiim Pro+ -al van valakinek tapasztalata? Úgy értem mint komplett hálózati lejátszó a saját dac-jával.
Lehet alternatíva a használtan sokkal drágább Lendemann Limetree Network ellenében?![]()
Te emiatt adtad el a tiédet?
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
A wiim ultrát ismerem. Hogy érdemes-e foglalkozni vele, nem kérdés, de hallgassa meg, akit érdekel. Ami ,,sokkal" drágább, nem biztos, hogy akár egy kicsivel is jobb...vazze írta: ↑2025.05.14., szer. 19:46Wiim Pro+ -al van valakinek tapasztalata? Úgy értem mint komplett hálózati lejátszó a saját dac-jával.

A gondolkodás nem megerőltető...
Wiim Pro+ -al van valakinek tapasztalata? Úgy értem mint komplett hálózati lejátszó a saját dac-jával.
- marantzfan
- Nincs visszaút
- Értékelés: 17
Re: Allo Digione Volumioval + TMP táp
Nekem van mindkettő. Az Allo DigiOne Signature technikailag és hangminőségben is jelentősen fejlettebb, mint az alap DigiOne. Bár az alapverzió is kiváló, a Signature egyértelműen magasabb ligát képvisel, főleg tisztaság, részletezettség és instrument separation terén.
Fő különbségek:
• Tápegység és zajszűrés:
A DigiOne Signature két külön tápcsatlakozót használ: egyet a Raspberry Pi (ún. „dirty power”), egyet pedig magának a DigiOne Signature-nek („clean power”). Ez lehetővé teszi, hogy a digitális jel útja teljesen el legyen választva a zajosabb Pi-től, galvanikus leválasztással és fejlett zajszűréssel. Az alap DigiOne csak egy tápcsatlakozót használ, és nem választja szét ilyen szinten a tápellátást.
• Órajel és jitter:
A Signature verzióban a Pi órajelét teljesen elvetik, és saját, rendkívül alacsony jitterű (Allo szerint <400 femtoszekundum) órajelet használnak, hogy a digitális SPDIF jel a lehető legtisztább legyen.
• Szuperkondenzátor:
A DigiOne Signature tartalmaz egy szuperkondenzátort, amely azonnali, tiszta energiát biztosít a kritikus áramköröknek, tovább csökkentve a zajt.
• BNC kimenet:
A Signature verzió BNC kimenetet is kínál az RCA mellett, ami jobb impedanciaillesztést és még tisztább jelet eredményezhet, ha a DAC is támogatja.
A DigiOne Signature zajszintje és jittere extrém alacsony, a BNC kimenet pedig még tisztább jelet ad, mint az RCA. Míg az alap DigiOne is már nagyon jó a Signature minden szempontból jobb a Signature egyértelműen a felső kategóriát képviseli.
Fő különbségek:
• Tápegység és zajszűrés:
A DigiOne Signature két külön tápcsatlakozót használ: egyet a Raspberry Pi (ún. „dirty power”), egyet pedig magának a DigiOne Signature-nek („clean power”). Ez lehetővé teszi, hogy a digitális jel útja teljesen el legyen választva a zajosabb Pi-től, galvanikus leválasztással és fejlett zajszűréssel. Az alap DigiOne csak egy tápcsatlakozót használ, és nem választja szét ilyen szinten a tápellátást.
• Órajel és jitter:
A Signature verzióban a Pi órajelét teljesen elvetik, és saját, rendkívül alacsony jitterű (Allo szerint <400 femtoszekundum) órajelet használnak, hogy a digitális SPDIF jel a lehető legtisztább legyen.
• Szuperkondenzátor:
A DigiOne Signature tartalmaz egy szuperkondenzátort, amely azonnali, tiszta energiát biztosít a kritikus áramköröknek, tovább csökkentve a zajt.
• BNC kimenet:
A Signature verzió BNC kimenetet is kínál az RCA mellett, ami jobb impedanciaillesztést és még tisztább jelet eredményezhet, ha a DAC is támogatja.
Igen a Gold volt az alany.Zolee6969 írta: ↑2025.04.15., kedd 13:59kaef2 írta: ↑2025.03.22., szomb. 11:08A Sabo Audio streamert a hétvégén 6 másik DAC kíséretében hallgatják meg nálam páran. Van köztük kétféle AKM chipes (4493 és 4499EQ), Amanero és XMOS interfészes, oldalanként 6 db AD1955 D/A chipes, ESS9038 Pro-val szerelt, TDA 1543-as és hozzájuk kétféle Roon Core szerver és egy külső USB konverter.robi-k írta: ↑2025.03.22., szomb. 09:55
Igen, vannak problémák az AD186X alkalmazása esetén. Tény, a TDA1541-t könnyebb alkalmazni.
Az AD1862 csak egy példa volt arra vonatkozóan, hogy a régi R2R DAC chipek most is elérhetők, és ma is SNR és THD szempontjából tiszteletreméltó paraméterekkel rendelkeznek.
Azonban a korszerű DAC chipek között is vannak nagyon érdekes megoldások, pl. az 135 db-s AK4499EXEQ sztereó DAC chip, ami nem más, mint egy sztereó R2R chip. Bár az AKM ezt az R2R DAC chipet az AK4191EQ delta-sigma modulátor chippel együtt javasolja alkalmazni, de lehetséges más alkalmazási modell is.
Ha lesz valami érdemi tanulság megírom, de nem számítok semmi egetrengetően meglepő dologra,
Kedves kaef2,
érdeklődve várom a "múlt" vasárnapi chip/ DAC találkozó eredményét, ahol a Sabo Streamer 23 Signature (Gold?) volt az egyik alany.
köszönettel
Mindenkinek tetszett, azzal együtt is, hogy a 192kHz/24 bit vagy nagyobb felbontású (és DSD) anyagokat lejátszás közben kellett 96kHz/24 bitre konvertálni akár a Roonnal, akár Audirvanával. Streamerként (Roon végpontként) egy picivel jobban tetszett (nekem legalábbis), mint az USB bemenetről (Audirvánával), de leheletnyi a különbség és többen nem így hallották...

Roon esetében nem nagyon volt érzékeny arra, hogy milyen szerver platformon fut a Roon Core, ami más streamerek esetében gyakran mutat jelentős különbséget.
Ha valakinek belefér az életébe a 96 kHz max mintavételezés, akkor kevés élvezetesebb hangú streamert fog találni a piacon nem csak a hazai, de nemzetközi szinten sem.
Azt már csak a poén kedvéért jegyzem meg, hogy az egyik vendég a szeánsz végén megvette az Accuphase DP-78 SACD játszót, és az Audio GD DDC -t is elvitte valaki, akinek egy másik, újabb Accuphase SACD játszója van otthon. A Gustard A22-t is elvitte egy barátom, pedig azt nem akartam egyáltalán eladni.
Az Amanero interfaces hobby AKM DAC is jól megállta a helyét a nagyágyúk között. A pár tízezer forintos alkatrész költsége és az aluminium félig "doboz", vagyis háztalansága meg a kapcsoló üzemű tápja ellenére is.
Jól megállta a helyét a Siltech és Crystal Cable ezüst / arany, Wireworld ezüst (Platinum) kábelekkel szemben a Sabo ezüst. Galvanic kábelezése és Máthé Kálmán ezüst USB kábele is.
kaef2 írta: ↑2025.03.22., szomb. 11:08A Sabo Audio streamert a hétvégén 6 másik DAC kíséretében hallgatják meg nálam páran. Van köztük kétféle AKM chipes (4493 és 4499EQ), Amanero és XMOS interfészes, oldalanként 6 db AD1955 D/A chipes, ESS9038 Pro-val szerelt, TDA 1543-as és hozzájuk kétféle Roon Core szerver és egy külső USB konverter.robi-k írta: ↑2025.03.22., szomb. 09:55Igen, vannak problémák az AD186X alkalmazása esetén. Tény, a TDA1541-t könnyebb alkalmazni.
Az AD1862 csak egy példa volt arra vonatkozóan, hogy a régi R2R DAC chipek most is elérhetők, és ma is SNR és THD szempontjából tiszteletreméltó paraméterekkel rendelkeznek.
Azonban a korszerű DAC chipek között is vannak nagyon érdekes megoldások, pl. az 135 db-s AK4499EXEQ sztereó DAC chip, ami nem más, mint egy sztereó R2R chip. Bár az AKM ezt az R2R DAC chipet az AK4191EQ delta-sigma modulátor chippel együtt javasolja alkalmazni, de lehetséges más alkalmazási modell is.
Kedves kaef2,
köszönettel
T+A PA3100HV integrált; SABO STREAMER 23 SIGNATURE GOLD, Audio Physic Codex hangfal,Transrotor Fat Bob S TMD lemezjátszó, TMP-TEP phono; EMT JSD Pure Black,TR5009 hangkar,TEP kábelek,TEP trafó, Sony CDP XA50ES CD;Finalizer Lite,Hydra Ceramic Natural LAN
- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 581
A katalyst dac-tól lejátszák a DSD-t, 2016-2017-től.
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Na úgy tűnik végre a Linn-nél is eljutottak oda, hogy a hálózati lejátszójuk lejátsza a DSD-t. Jó sokáig tartott..