Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Alátétek, rezgéscsillapítás

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1312

Re: Alátétek, rezgéscsillapítás

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

earforce írta:
2025.05.08., csüt. 14:54

Eskü, az utolsó lesz, előre is elnézést!
Szavadon fogunk ! :smile49:

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2928

Hozzászólás Szerző: earforce »

HúsvétiSonka írta:
2025.05.08., csüt. 11:17

Kérdés lemaradt, mennyivel lehet jobb mint egy akác?
Eskü, az utolsó lesz, előre is elnézést! (5., 6. pontok) :fekverohog:

**1. A mirtusz kvázi-organikus rezonanciája**
A mirtuszfa természetes szimpatikus frekvenciája sokkal közelebb áll a 432 Hz-es "univerzális zenei hangoláshoz", mint az akácé, amelyet gyakran 440 Hz-hez kalibrált zajfának tartanak az ezoterikus audiotérben. A mirtusz így harmonikusabb energiaátvitelt biztosít a hanglánc minden tagjának – a DAC-tól a végfokig – kvázi sejtszinten rezegtetve a hallgatót.

**2. Biofília-alapú hangszigmentáció**
A mirtusz biofília-indexe jóval magasabb, mint az akácé. Ez azt jelenti, hogy pszichoakusztikus térben a mirtuszfa jobban „összehangolódik” az emberi auditív idegrendszer kvantum-aurájával. Akusztikai transzparenciája lehetővé teszi az élőhangzást idéző, lélegző soundstage élményét, különösen 2.83 V / 1m SPL-mérés alatt.

**3. Többdimenziós damper-hatás**
A mirtuszfa sejtszerkezete olyan többszintű mikro-rezonátorokat tartalmaz, amelyek kvázi-holografikus csillapítást biztosítanak a felesleges mikrovibrációk ellen. Ez különösen fontos pl. CD-lejátszók és analóg lemezjátszók esetében, ahol a vibráció akár fáziskéséseket és jittert is okozhat. Az akác túl „sűrű” – túl agresszíven fojtja el a hangot, dinamika-összeesést okozva.

**4. Ásványi anyagok információs lenyomata**
A mirtuszfa természetes gyógyhatása nem csak a testre, de az elektromágneses spektrumra is kiterjed. A benne lévő olajok (még ha már száraz is a fa) információs lenyomatokat hagynak az alátéten keresztül áramló kvázi-elektroakusztikus rezgéseken. Az akác ezzel szemben *energetikailag zártabb*, tompább térélményt ad.

**5. Harmadik szem rezonancia (opcionális tuning)**
Egyes hifisták a mirtuszt holdfényben faragják és beáztatják tengervízbe újhold előtt, így elérve az ún. *tiszta hangdimenzió-tengelyt* (Pure Sonic Axis), amely a harmadik szem csakráján keresztül közvetlenül az agy limbikus rendszerébe küldi az analóg élményt. Ezt akáccal próbálni? Kár a fáért.

**6. Megemelt rezgésszintű akusztikai aura**
A mirtusz „spirituális vibrációs spektrumát” több para-audiofil mester is megerősítette: a fa természetes szent rezgései miatt a zene hallgatása közben a hallgató *kvantumkiterjesztett tudatállapotba* kerülhet, különösen ha SACD-t vagy 180g szűzvinilt hallgat egy csöves erősítőn keresztül.

---

**Összegzés:**
Az akác egy földhözragadt, *utility-grade* faanyag, ami talán megfelel egy barkács-kalaptartónak vagy egy vidéki kerítésoszlopnak. A mirtusz viszont egy **dimenziókapu** a zenéhez – spirituális katalizátor a transzparens hangzáshoz, ami még a neutrínók szintjén is érinti a lelked.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

HúsvétiSonka
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: HúsvétiSonka »

HúsvétiSonka írta:
2025.05.08., csüt. 11:14
mishow írta:
2025.05.08., csüt. 10:02
HúsvétiSonka írta:
2025.05.08., csüt. 09:14
Sziasztok hangfalállvány témában kéne egy kis segítség.
Adott egy Norstone Stylum 2 állvány ami tüskéken áll, a szobában viszont szőnyeg van. Ez alá szeretnék pluszba valamit. Visszaolvasgattam korábbi kérdéseket és hát volt akinél gránitlap valakinél márvány valakinél akácfa lap vált be. Szőnyeg fölé milyen csillapító lenne alkalmas?
Ha hagyományos padlószőnyegről beszélünk, akkor az a legjobb, ha a doboz nélküli állványra a saját testsúlyoddal ránehezedve átnyomod a tüskéket a szőnyegen, egészen a szőnyeg alatti betonig. A szőnyegre bármit teszel, tompítani fogja a hangot a szőnyeg puhasága miatt. DE, ha ez nem kivitelezhető, vagy nem akarod átszúrni a szőnyeget (baja nem lesz, nyoma nem marad), akkor javaslom, vegyél valamelyik építős boltban 2db 30x30-as vagy 33x33-as közönséges padlóburkoló un. "gres" lapot. Általában m2-re adják, de kisebb tüzépen lehet kezedbe nyomnak 2-őt. Ha nem teszik, félreteszed, filléres tétel.
Ennek a hangja megmutatja, hogy a kőből készült alátét milyen irányba viszi el a hangot. A fával való kísérletezéshez pedig valamilyen keményfából készült vágódeszkát használj, elsőre próbáld ki az otthonit, hogy az se kerüljön pénzbe, és ha fa jobban teszik, akkor irány a háztartási bolt :D a lényeg, hogy mindenképp keményfa kegyen semmiképp ne fenyő, vagy más puhafa.
De ezek előtt mindenképp a töskék átnyomását próbálnám meg, nekem az vált be legjobban!
Köszi a választ, kipróbálom majd. A másik kérdés hogy lemezjátszó illetve erősítő alá Cardas Mirtuszfa alátétet gondoltam. Kácsa audionál láttam. Mondjuk 5600 Ft darabja.
Kérdés lemaradt, mennyivel lehet jobb mint egy akác?

HúsvétiSonka

mishow írta:
2025.05.08., csüt. 10:02
HúsvétiSonka írta:
Adott egy Norstone Stylum 2 állvány ami tüskéken áll, a szobában viszont szőnyeg van. Ez alá szeretnék pluszba valamit. Visszaolvasgattam korábbi kérdéseket és hát volt akinél gránitlap valakinél márvány valakinél akácfa lap vált be. Szőnyeg fölé milyen csillapító lenne alkalmas?
Ha hagyományos padlószőnyegről beszélünk, akkor az a legjobb, ha a doboz nélküli állványra a saját testsúlyoddal ránehezedve átnyomod a tüskéket a szőnyegen, egészen a szőnyeg alatti betonig. A szőnyegre bármit teszel, tompítani fogja a hangot a szőnyeg puhasága miatt. DE, ha ez nem kivitelezhető, vagy nem akarod átszúrni a szőnyeget (baja nem lesz, nyoma nem marad), akkor javaslom, vegyél valamelyik építős boltban 2db 30x30-as vagy 33x33-as közönséges padlóburkoló un. "gres" lapot. Általában m2-re adják, de kisebb tüzépen lehet kezedbe nyomnak 2-őt. Ha nem teszik, félreteszed, filléres tétel.
Ennek a hangja megmutatja, hogy a kőből készült alátét milyen irányba viszi el a hangot. A fával való kísérletezéshez pedig valamilyen keményfából készült vágódeszkát használj, elsőre próbáld ki az otthonit, hogy az se kerüljön pénzbe, és ha fa jobban teszik, akkor irány a háztartási bolt :D a lényeg, hogy mindenképp keményfa kegyen semmiképp ne fenyő, vagy más puhafa.
De ezek előtt mindenképp a töskék átnyomását próbálnám meg, nekem az vált be legjobban!
Köszi a választ, kipróbálom majd. A másik kérdés hogy lemezjátszó illetve erősítő alá Cardas Mirtuszfa alátétet gondoltam. Kácsa audionál láttam. Mondjuk 5600 Ft darabja.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2486

Hozzászólás Szerző: mishow »

HúsvétiSonka írta:

HúsvétiSonka

Rock60
Őslakos
Őslakos

earforce írta:
2025.05.07., szer. 19:04

Remélem Önök is jól szórakoztak közben :napsut:
Az biztos, és még magyarra visszafordítva is bravúrosan komplex... :smile53:

Persze, mind ebből sajnos nem tudtam meg, milyen hővezető anyaggal is lehetne hatékonyan rezgést csillapítani... sad.gif
/ Az ólomlemezen kívül./

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 602

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

earforce írta:
2025.05.07., szer. 19:04
Talán mindenki számára egyértelmű hogy mivel készültek ezek posztok.

Viszont most hogy Frenki lelőtte a poént :kiss: :D eléggé magától értetődő hogy cables szakkolléga beírására írtam khm...irattam meg pontosan ugyanazt a semmitmondó hifis klisékkel talán kissé túltoltan audiofilizált bullshitet, amit ő maga írt. Egy naaagy nulla semmitmondó lózungot.

Akibe szorult egy kis humorérzék, mindenképpen :D
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Talán mindenki számára egyértelmű hogy mivel készültek ezek posztok.

Viszont most hogy Frenki lelőtte a poént :kiss: :D eléggé magától értetődő hogy cables szakkolléga beírására írtam khm...irattam meg pontosan ugyanazt a semmitmondó hifis klisékkel talán kissé túltoltan audiofilizált bullshitet, amit ő maga írt. Egy naaagy nulla semmitmondó lózungot.

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

frenki485
Beköltözött
Beköltözött

Rock60 írta:
2025.05.07., szer. 18:02
frenki485 írta:
2025.05.06., kedd 17:27
Earforce!
Azt hittem halandzsa, de mégsem :D
A grafitos paródiát is - 03. 18. 13:35 - le tudod fordítani magyarra ? gondolkodik.gif
:

Tessék:

"Amikor sok évvel ezelőtt belemélyedtem ebbe a témába, az első tapasztalataim teljesen felforgatták mindazt, amit addig a hang tisztaságáról gondoltam. Egyes alátétek nagyon durva fáziskéséseket okoztak, mások a felhangok szerkezetében idéztek elő zavaros összekeveredéseket, míg néhány egészen egyszerűen „bezárta” a teret, mintha a hangtartományt egy láthatatlan burok szűrte volna meg.

A grafit felé tett próbálkozásaim során rájöttem, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható grafit alátétek többsége csupán összetartó erő szempontjából egyenetlen tömegkapcsoló elemek, amelyek a rezonancia térben romboló módon hatnak. Az iparilag előállított grafit alátétek nagy része valójában csak majdnem egykristályos szerkezet, amelyben a hanghullámok terjedése szétszórt és össze nem függő, így a hangzás „fáradttá” és „túl irányítottá” válik.

Végül egy olyan grafitfajtára bukkantam, amely az elektronpályák rezonanciáit olyan módon csillapítja, hogy a kölcsönhatásból származó torzítások aránya szinte nullára csökken, miközben a hangzás térbeli egysége megmarad. Ez egy olyan állapot, amelyben a színpad szinte beláthatatlan mélységbe nyílik, a hirtelen hangváltozások átvitele pedig nem szenved fázistorzulást. A rendszerem azóta ebben a legjobb állapotban működik, és úgy érzem, ezen a ponton már nincs értelme további próbálkozásoknak – elértem a végső összehangolódást."

Rock60
Őslakos
Őslakos

frenki485 írta:
2025.05.06., kedd 17:27
Earforce!
A grafitos paródiát is - 03. 18. 13:35 - le tudod fordítani magyarra ? gondolkodik.gif

frenki485
Beköltözött
Beköltözött

Earforce!
"Amikor egy készülékház hangzását és hőelvezetését a legjobbra akarjuk alakítani, nagyon fontos, hogy uraljuk a szerkezet sajátos hangrezdüléseit. Különösen figyelni kell az oldallapok és a felső rész mozgására. Bitumenes, rezgést csillapító lapok részleges felragasztása – főleg ha a felület 20-30 százalékát fedik – hatékony lehet a nem kívánt apró remegések megszüntetésében anélkül, hogy a hő távozása jelentősen romlana.

Azonban ahhoz, hogy a szerkezet a hangot a legjobban közvetítse, érdemes több rétegű, vegyes csillapítási módszert alkalmazni. Butilgumi és alumínium rétegekből álló szendvics szerkezetek, illetve rugalmas anyagokból készült rétegek szétszórják az energiát a mély és közepes hangok tartományában, miközben a rendszer hőmérséklete nem változik jelentősen.

A belső csomópontokra, főleg ahol a merőleges síkok találkoznak, elhelyezett apró lyukacsos műanyagok – mint például zárt cellás poliuretán vagy poliolefin alapú szálas anyagok – különleges viselkedésük miatt képesek rugalmasan elnyelni a helyi, rendellenes rezgéseket. Ezzel biztosítják, hogy a hangszínpad egységes és térbeli legyen, és a mélyebb hangok is tisztán szóljanak.

Fontos megérteni, hogy nem a teljes csillapítás mértéke a lényeg a jó hangzás szempontjából, hanem az, hogy a szerkezet saját rezgéseinek eloszlása egyenletes legyen. A cél az, hogy egy olyan egyensúly jöjjön létre, ahol a doboz saját rezgései ne zavarják a hangot feldolgozó rendszer által létrehozott hangot, hanem inkább kiegészítsék azt, hogy a hangzás tiszta és érthető legyen."

Rock60
Őslakos
Őslakos

earforce írta:
2025.05.06., kedd 15:12

Kár pedig mostanra fogalmaztam meg a választ. sad.gif
Bakker... :napsut:
Ha ezt hamarabb előadod, talán megtartom a masinát. :D
Mommár mindegy... :smile49:

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.05.01., csüt. 21:13
Rock60 írta:
2025.04.20., vas. 17:13
Egy készülék belsejének rezgését csillapítanám. / Oldalfalak és teteje. / :napsut:
Köszi, elég lesz a tippekből, :D nincsen már meg a készülék. :ohnoohnoohno:
Kár pedig mostanra fogalmaztam meg a választ. sad.gif

A készülékház akusztikai és termomechanikai optimalizációja során elengedhetetlen a strukturális rezonanciák kontrollált attenuálása, különös tekintettel a laterális panelek és a felső burkolat modális viselkedésére. A bitumenes csillapító modulok parciális applikációja – különösen a 20-30%-os lefedettségi intervallumban – hatékony lehet a nem kívánt mikrostrukturális fluktuációk partikuláris dezintegrálására, anélkül, hogy a termikus disszipáció szignifikáns csökkenését indukálná.

Ugyanakkor az optimális mechanikai impedancia-karakterisztika eléréséhez célszerű egy multi-rétegű, hibrid-dämpfung stratégiát implementálni. A butilkaucsuk-alumínium szendvicsstruktúrák, illetve a viszkoelasztikus interfészek diffúz energiadegradációt biztosítanak az alacsony- és középfrekvenciás spektrumban, miközben megőrzik a rendszer termikus fluxusát.

A belső nodális csomópontokra, különösen az ortogonális síkok konvergenciájára elhelyezett mikroporózus polimer mátrixok – mint például zártcellás poliuretán vagy poliolefin alapú fonalhálós dissipátorok – kvázi-nonlineáris viselkedésük révén képesek adaptív módon elnyelni a lokális modális anomáliákat, biztosítva a hangszínpad holografikus koherenciáját és a szubharmonikus térdimenziók artikulációját.

Fontos megjegyezni, hogy nem az abszolút csillapítási kvóta determinálja az akusztikai integritást, hanem a rezonancia-spektrum kvázi-gauss-i eloszlásának menedzselése. A cél egy olyan dinamikus ekvilibrium megteremtése, ahol a dobozszerkezet intrinszikus vibrációi nem interferálnak a jelfeldolgozó architektúra szonikus reprezentációjával, hanem szinergikus komplementereként szolgálnak annak transzparens percepciójához.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Rock60 írta:
2025.04.20., vas. 17:13
Egy készülék belsejének rezgését csillapítanám. / Oldalfalak és teteje. / :napsut:
Köszi, elég lesz a tippekből, :D nincsen már meg a készülék. :ohnoohnoohno:

Rock60
Őslakos
Őslakos

Sajnos a teljes felületen a bitumenes lap nem jön számításba, mert nem lenne jó az alumínium doboz hőleadó képességét lerontani.
Esetleg 20 - 30 % - ára tehetnék ebből az anyagból, az is számít, de ha van valami jobb ötlet, szívesen veszem. :smile53:

Rock60
Őslakos
Őslakos

earforce írta:
2025.03.18., kedd 13:35

Végül egy olyan grafitvariánsra leltem, amely az elektronorbitális rezonanciákat olyan módon csillapítja, hogy az intermodulációs arányok szinte kvázi-nullára redukálódnak, miközben a hangzás holografikus integritása megmarad. Ez egy olyan állapot, amelyben a színpad szinte beláthatatlan mélységbe nyílik, a tranziens átvitel pedig nem szenved fázistorzulást. A rendszerem azóta ebben az optimalizált állapotban működik, és úgy érzem, ezen a ponton már nincs értelme további kísérleteknek – elértem a végső konvergenciát.
Mi is egy ilyen elektronorbitális rezonanciákat csillapító, intermodulációs arányokat nullára redukáló, beláthatatlan holografikus integrítású grafitvariánst akarunk, ugye, Zoli ?
:fekverohog:

Rock60
Őslakos
Őslakos

GTomi írta:
2025.03.18., kedd 16:46
kasumi írta:
2025.03.18., kedd 16:23
earforce írta:

a tranziens átvitel pedig nem szenved fázistorzulást.
Ezt fordítsd le nekem magyarra, légy szíves!
(Feltéve, hogy nem irónia a teljes bejegyzés - mert van egy ilyen érzetem is.)
Tuti :D
Ez egy szellemesen összedobott irónia/paródia. :smile53: :napsut:

Előszőr majdnem komolyan vettem... sad.gif :smile51:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.03.19., szer. 18:30-kor.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 664

Hozzászólás Szerző: GTomi »

kasumi írta:
2025.03.18., kedd 16:23
earforce írta:
cables írta:
2025.03.09., vas. 06:56
-----
Tuti :D
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 420

Hozzászólás Szerző: kasumi »

earforce írta:
cables írta:
-----
Újratervezés

earforce
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
-----
Az alátét hatása az egyik legnagyobb rejtély az audióban. Amikor ezzel kísérleteztem - jó régen - szinte elment a kedvem az egész audiótól akkora és annyira kiszámíthatatlan változások voltak a hangban. Végül nálam a grafit alátét jött be, de nem úgy általában. Ugyanis grafitból millió fajtát gyártanak és nem mindegyiknek van jó hatása. A legtöbb grafit összeragasztott grafit őrlemény és talán a ragasztás módja jelenti a problémát. Végül rátaláltam egy anyagra, ami nekem tetsző hatást okozott máig azt használom és nem kísérletezek más irányban.
Amikor hosszú évekkel ezelőtt belemerültem ebbe a kérdéskörbe, az első tapasztalataim teljesen felborították mindazt, amit addig a hangtisztaságról gondoltam. Egyes alátétek brutális fáziseltolódásokat okoztak, mások az overtónus-struktúrában idéztek elő kaotikus interferenciákat, míg néhány egészen egyszerűen „bezárta” a teret, mintha a hangspektrumot egy láthatatlan mező szűrte volna meg.

A grafit irányába tett kísérleteim során rádöbbentem, hogy a kommersz grafit alátétek többsége pusztán kohéziós inhomogenitásokkal terhelt tömegcsatoló elemek, amelyek a rezonanciatérben destruktív módon dolgoznak. Az iparilag előállított grafit alátétek döntő többsége valójában csak kvázi-monokristályos mátrix, amelyben a fononáramlás diszperzív és korrelálatlan, így a hangzás „fáradttá” és „túlkontrollálttá” válik.

Végül egy olyan grafitvariánsra leltem, amely az elektronorbitális rezonanciákat olyan módon csillapítja, hogy az intermodulációs arányok szinte kvázi-nullára redukálódnak, miközben a hangzás holografikus integritása megmarad. Ez egy olyan állapot, amelyben a színpad szinte beláthatatlan mélységbe nyílik, a tranziens átvitel pedig nem szenved fázistorzulást. A rendszerem azóta ebben az optimalizált állapotban működik, és úgy érzem, ezen a ponton már nincs értelme további kísérleteknek – elértem a végső konvergenciát.

NADEger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: NADEger »

Sziasztok

Van aki könnyű fémállványt hegeszt manapság, tudtok kontaktot?

Zsolt

Rock60
Őslakos
Őslakos

trane írta:
2025.03.09., vas. 19:32
[OFF - katt ide ha látni akarod]
az nagy helyzet, hogy én bringázok és használtam azt, amiről írtam, nem elméletiesedek :ohnoohnoohno:
Nem írtál semmit, mit használsz. :nonononono: :nonononono:
Én is bringázgatok - bár már közel sem annyit, mint régebben - nem csak elméletben fújom a teflon spray-t, az is igaz, nem maxoltam ki annyira a kérdést, annyira már nem izgat.
Jó, ha van már annál jobb anyag :tutiok: , de az alap kérdésen nem változtat az - és akkor vegyük is ki a bringát a képből, szorítkozzunk csak a felvetésemre - hogy az olajfilmre sokkal jobban tapad a kosz, mint a teflonra.
Nem csak szerintem. :D :ohnoohnoohno:

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1184
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

istvan01 írta:
2025.03.09., vas. 16:38
Ahogy írod, igen.
Van még egy pioneer érdekesség, nem rezonancia kezelés, hogy innen lestem le az elkók rézfólia borítási tuningját. Azt már nem emelem ki, hogy szinte minden belső fémmechanika rézzel kezelt, csavarok is mind. Talán van közöttük anyagában is réz, de ezt már nem vizsgáltam.
A japánok úgy látszik odavannak a rézért, a Marantz, Sony csúcs cuccai is tele voltak rézzel vagy rézzel kezelt dolgokkal. A felső kategóriás Sony-k meg már 1984 óta lineáris motorokat használtak, egészen a 90-es évek végéig.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2025.03.09., vas. 19:28
trane írta:
2025.03.08., szomb. 18:55

szerinted leborulok.gif - mer' (pl.) a bükk-környéki (aszfaltutas) por úgy látszik, ezt nem tudja :yingyang:
Nem csak szerintem.
Aki hasonlított már össze lánc kenőanyagokat, az tudja mi a különbség. Az olajra sokkal jobban tapad a por, mint a teflonra.
Persze a teflon sem tökéletes, ki kell próbálni hogy azt sem fújsz rá ... :D
Javaslom olvass bele a bringás topikba, és meglátod, a láncolajok felett már régen eljárt az idő, ha por, és időjárásállóság a cél. Mindegy, hogy grafitos, teflonos, stb., már nem olajjal, hanem vaxal kenik a láncot, akik egy kicsit is komolyan gondolják. Még én is, pedig én csak kocabringás vagyok.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”