Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Re: Cd játszók

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

wittao írta:
2025.05.06., kedd 16:09
Zoli ezek a tapasztalatok teljesen aktuálisak, valósak sokak számára.
Azonban hiba lenne ebből végleges következtetéseket levonni.
Technikailag sokkal fejlettebb megoldások vannak már az audioCD-k megfelelő írására, kiváló alapanyagokkal. Ezek sokszor bőven felülmúlnak egy sokadik gyári nyomást + élettartamban is messze meghaladják őket. Ugyan drágábbak az ezüst + arany rétegek használata miatt, de valamit valamiért. Az íróknak is komoly, műszaki képesség alapján történő listázása van (Plextorok példányai, vagy éppen Panasonic bizonyos írói), amikkel ezeket a tevékenységeket érdemes művelni, ráadásul olyan gépekbe berakva, amelyeknek nem sok köze van egy sima notebookban levő slot load-os íróhoz. Amikor egy ilyen korong elkészül, azt már elkezdi a tulajdonosa igencsak becsülni, tapasztalatból mondom :)
Semmilyen következtetést nem akartam levonni ebből, pusztán csak a saját tapasztalataimat, esetemet írtam le a kérdésben.
Készséggel elhiszem, hogy még ma is nagy potenciál van az otthoni CD írásban, nekem pusztán a cél nem látszik mögötte. Vagyis inkább én nem látok már benne lehetőséget ugyanúgy, mint például a kazettás magnóban sem.
Ha valakinek lehetősége van digitális, vagy analóg forrásból(akár mesterszalagról), ritka, pótolhatatlan zenéket rögzíteni, csúcsminőségben CD-re, ebben látok még némi létjogosultságot, de ilyen csak az amúgy is alacsony számú hifis társadalom, egy nagyon kis részének a privilégiuma.
Megintcsak a magam helyzetére húzva a példát, semmi értelmét nem látom, hogy egy CD-t, vagy Lp-t CD-re másoljak, és azt a másolatot hallgassam.
Nagyjából ezért engedtem el már jó ideje a kazettás magnót is, teljesen céltalannak, okafogyottnak éreztem. Ugyanez volt a helyzet a lentebb említett Pioneer CD recorderrel is, mikor már hónapok óta be sem kapcsoltam, rájöttem hogy totál felesleges a rendszeremben tartogatni, mert szerep már nem fog jutni neki.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 941

Hozzászólás Szerző: chord_ »

De a gondolatmenethez azért az tényleg beletartozik, hogy valóban, a filléres DVD meghajtó gond nélkül olvassa be azt, amivel egy igen régi csúcsgép nem bír el. Sőt, megkockáztatom, hogy egy akármelyik régi Sony kommersz CD játszó is lejátszaná; egy jobb, mondjuk egy 50ES, emlékszem, az nekem olyan dolgokat kiolvasott hiba nélkül, ami már a lehetetlenség határát súrolta.
Nekem a Philips mechanikás lejátszókkal sokkal több beolvasási probléma volt.
A hangminőséghez sajnos ezeknek köze nincs túl sok; ez puszta használhatósági dolog.

Az, hogy az illető miért eteti CDR-ekkel a lejátszóját?
Hát, a minőségi használt CD-k ára, én most a komolyzenei korongokra gondolok, sajnos az egekben ragadt. Bármennyire sokan számolják fel a CD gyűjteményüket, a nepperek sajnos pontosan tudják, hogy mi a jó, és mi a gagyi.
Nekem is sok írott lemezem van, még mindig, mert van, ami beszerezhetetlen, - és mind Verbatim Vinyl, és eleddig nincs gond velük. Pedig nevetségesen olcsók voltak. És 16× írással. Mert volt egy futómű, - az éppen Sanyo mechanikás volt, - és nagyon nem szerette az írott lemezeket, alig tudta beolvasni, és a 4× meg a 8× írásúakkal küszködött, a 16×, azt pedig gond nélkül olvasta.
Vagyis, az, hogy az adott CDR milyen írási sebességre van optimalizálva, az döntő kérdés, tehát az, hogy 1× vagy 16× a jobb, az csak akkor megválaszolható, ha ismerjük a pontos CDR típust.

Az idő eltelt, nem is emlékszem már, mikor írtam CDR-t, ezt a Vinyl verziót már régen nem láttam.
CD játszót sem nagyon vesznek, kevesen hallgatják, bár, mintha ici-pici reneszánsza lenne, vagy csak valami retro-íz úszik a levegőben, egy szűk réteget célozva, nem tudom.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3237

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Csodálkozva olvasom ezeket a CD írásos dolgokat.
Nekem vannak tobb, mint 25 éves írott CD-im is, sima Philips, TDK CD-ken, és működnek gond nélkül, pedig mind asztali PC-vel lett írva, ha jól emlékszem, a Nero programmal.
Persze én csakis max 4x-es sebességgel írtam anno CD-t, lehet ez is számít.
Csak a Marantz! :-D

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 54

Hozzászólás Szerző: ViXi78 »

Nekem is vannak írott lemezeim, a java részét én csináltam nem audiora fókuszált cuccokkal. Mindegyik jó a Philips első generációs készülékeivel. Van pár megmaradt korábbi írottam is, amik a 90-es években(végén) készültek és nem is egy helyen. Azokkal sincs semmilyen probléma. Van köztük, ami a halálba van karcolva és hallgatva hibátlan. Valószínűleg közben folyamatosan hibát javít az áramkör. :D

Javarészt a kocsiba hallgatni írogattam lemezeket, de azért van 1-2, ami egyáltalán nem oda készült.
Van most olyan előadó, akit hallgatok, hogy elvileg semmilyen fizikai adathordozóra nem adott ki albumot csak streaming. Ez hogyan hallgasd meg cd lejátszón, ha nem írod ki?
Apple Mac Mini M1(Audirvana Studio, Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2005

Hozzászólás Szerző: wittao »

Zoli ezek a tapasztalatok teljesen aktuálisak, valósak sokak számára.
Azonban hiba lenne ebből végleges következtetéseket levonni.
Technikailag sokkal fejlettebb megoldások vannak már az audioCD-k megfelelő írására, kiváló alapanyagokkal. Ezek sokszor bőven felülmúlnak egy sokadik gyári nyomást + élettartamban is messze meghaladják őket. Ugyan drágábbak az ezüst + arany rétegek használata miatt, de valamit valamiért. Az íróknak is komoly, műszaki képesség alapján történő listázása van (Plextorok példányai, vagy éppen Panasonic bizonyos írói), amikkel ezeket a tevékenységeket érdemes művelni, ráadásul olyan gépekbe berakva, amelyeknek nem sok köze van egy sima notebookban levő slot load-os íróhoz. Amikor egy ilyen korong elkészül, azt már elkezdi a tulajdonosa igencsak becsülni, tapasztalatból mondom :)
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2025.05.06., kedd 13:32
Ezzel a temaval kapcsolatosan vegyes erzelmeim vannak.
Ha megnezzuk a klasszikus koronggyartas folyamatat (es alapanyagat) es ezt osszehasonlitjuk egy CD-iras folyamataval, a megvasarolhato alapanyaggal (irhato lemez), azert eleg tag hatarok kozott mozgunk a lehetosegek teruleten.
Kicsit ahhoz tudnak hasonlitani a dolgot, amikor meg tudtuk vasarolni a legujabb Clawfinger kazettat egy mocsok alapanyagra felveve, majd most tudunk egy nagyon jo forrasbol TDK-MAXG kazettara egx olyan felvetelt csinalni, aminek a gyari kazetta hideg nyomaba nem erhet…
(persze tudom, mas a szalag, mas a masolas, mas a forras, de azert megis)
Szoval visszaterve az eredeti temahoz…
Amikor egy nagyon jo CD-ironk van. Nagyon jo alapanyagunk van (mondjuk a Verbatim GOLD szeriaja), egy kivalo forrasrol tudjuk kijatszani az ironkkal megfelelo szoftveres kornyezettel a zenei anyagot, velemenyem szerint megvan az esely arra, hogy sokkal precizebben elkeszult anyagot kapunk a vegere, mint a mechanikai nyomosablonok termeke a gyarban 2528. darab a sorban, valami olcso alapanyagra.
Biztosan a megirt arany korongot valasztanam, es eddigi tapasztalatom is az, hogy tartossagban siman hozzak a kotelezot (50ev), minosegben pedig az elso nyomatoket.
A pontosítás kedvéért azért még hozzáfűznék néhány gondolatot.
A CD másolás technikai hátteréről nincsenek ismereteim.
Az első másolt lemezeimet az unokaöcsém készítette nekem PC-vel.
Később a menyasszonyom/feleségem, szintén PC-vel, az arra telepített programmal, átlagos, de márkás(TDK, Maxell, BASF,stb.) lemezekre.
2000-ben vásároltam egy Pioneer PD-R 609 típusú, asztali CD recordert, amivel már magam készíthettem a másolatokat, végre nem voltam másra utalva.
Aki ismeri ezeket a készülékeket az tudja, hogy ezek más típusú, ún. konzumer lemezre írtak, ellentétben a számítógépekket.
Hangminőség tekintetében az asztali recorder, nekem egy kicsit jobban tetsző hanzást produkált. Hosszú távra gondolkodtam vele, de aztán elég hamar okafogyottnak bizonyult, talán még 5 évig sem volt meg.
Az általa készített felvételekkel soha, egyetlen cd játszónak sem volt soha problémája, és amelyikeket még nem kukáztam ki, azok a mai napig is hiba nélkül lejátszhatók. Párat rendszeresen hallgatok az autóban.
Ellenben amik számítógéppel készültek, azok közül a legtöbb mára már nem jejátszható. A legutolsó ilyen lemezemem, úgy 15 éve készült, a tesóm másolta nekem, de már az is kuka lett, mert használhatatlan volt.
A csúcsminőségű CD másolás nekem teljesen kimaradt, leginkább a hozzánemértésem miatt, erről csak hallomásból tudok, de már nem érdekel.
Amihez hozzájutok, azt megveszem eredeti kiadványban, az írott lemezek a maguk "igénytelenségével", hiányosságaival számomra már nem vonzók.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1313

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Alex_Aston írta:
2025.05.06., kedd 14:31

Mert a gyári kompakt kazetta szalagok kevés kivételtől eltekintve TDK D minőségi szint alatt voltak. Arra.pedig stúdióban sem lehet minőségi felvételt készíteni.
Akartam is írni...
TDK D - re is lehetett jó házi felvételt készíteni, de ha már tökölünk vele... :D

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.05.06., kedd 14:21
wittao írta:

Kicsit ahhoz tudnak hasonlitani a dolgot, amikor meg tudtuk vasarolni a legujabb Clawfinger kazettat egy mocsok alapanyagra felveve, majd most tudunk egy nagyon jo forrasbol TDK-MAXG kazettara egx olyan felvetelt csinalni, aminek a gyari kazetta hideg nyomaba nem erhet…
CD, DVD írással kapcsolatban nincsen semmi tapasztalatom, de a kazetta - témával kapcsolatban :
Még csak nem is kellett 40 évet ugrani az időben, hogy egy gyári felvételnél jobbat tudjunk készíteni.
A 80 - as évekbeli, közel sem high - end, inkább csak HiFi rendszeremben lévő lemezjátszóról, még csak nem is Nakabánya, hanem Pioneer CT-F 850 - el, de még az 506 - al is sokkal jobb felvételeket lehetett készíteni, mint a gyári hulladékok.
Soha nem értettem, hogy ugyan attól a kiadótól hogyan szólhat ANNYIVAL roszabbul egy kazetta, mint a lemez.
Egy jobb kazira - Agfa Carat, TDK MA, TDK MAR, Sony Chrom, AGFA Metal, TDK Metal - még egy szerény hangszedővel is lejátszva - Shure M95 ED, Ortofon X1 MC - klasszissal jobb felvételeket készíthettem, mint a gyáriak.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
itt ugyan off, de reagálva az Általad leírtakra :
Szerencsére birtokomban van jónéhány gyári példány a híres Nakamichi Reference Recordings kazetta kiadásaiból. Itt a Nakamichi megállapodott híres kiadókkal, hogy cuccoljanak ki a mesterszalagjukkal, digital masterükkel ki a Nakamichi egyik ilyen gyártó helyszínére, ahol 3000db Nakamichi ZX-9 deck volt hadra fogva a sokszorosításra, valamint az alapanyag TDK-MA kazetta volt. Nos, ez egy NAGYON más világ, főleg amikor mesterszalagról játszották ki a GRP/Sheffield Labs/TELARC stb. stúdiók az anyagaikat. Sokszor meg volt a törekvés gyártói, stúdió oldalról, de ezek rendszerint elhaltak a fizetőképes kereslet hiánya miatt. Minek vegyenek 30USD árú kazettákat, amikor a rádióból a 4USD normálra felveszik majd, és az is tűrhetően szól majd a Sharp hifitornyukon. A highend tulajdonosok pedig nem tartották el ezeket a kezdeményezéseket.

Az érdekesség az, hogy a CD-írás már pont a másik véglet. Egy jóval olcsóbb megoldás adódott, ami jobb hangminőséggel kecsegtetett a gyári megoldásnál. Miután rendeződtek a jogi kérdések, valójában már csak a felhasználóra volt bízva, hogy neki jó-e úgy, ha egy üres CD-tokba booklet nélkül van meg a kedvence, vagy éppen kiad rá annyi pluszt...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3237

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Rock60 írta:
2025.05.06., kedd 14:21

...Soha nem értettem, hogy ugyan attól a kiadótól hogyan szólhat ANNYIVAL roszabbul egy kazetta, mint a lemez...
Mert a gyári kompakt kazetta szalagok kevés kivételtől eltekintve TDK D minőségi szint alatt voltak. Arra.pedig stúdióban sem lehet minőségi felvételt készíteni.
De mondjuk az átlag felhasználónak ez is jó volt a vókmenre, kétkazettás magnóra, esetleg mjúzik centerre. Minek készítettek volna jobbat, ha nem volt rá releváns igény?
Csak a Marantz! :-D

Rock60
Őslakos
Őslakos

wittao írta:

CD, DVD írással kapcsolatban nincsen semmi tapasztalatom, de a kazetta - témával kapcsolatban :
Még csak nem is kellett 40 évet ugrani az időben, hogy egy gyári felvételnél jobbat tudjunk készíteni.
A 80 - as évekbeli, közel sem high - end, inkább csak HiFi rendszeremben lévő lemezjátszóról, még csak nem is Nakabánya, hanem Pioneer CT-F 850 - el, de még az 506 - al is sokkal jobb felvételeket lehetett készíteni, mint a gyári hulladékok.
Soha nem értettem, hogy ugyan attól a kiadótól hogyan szólhat ANNYIVAL roszabbul egy kazetta, mint a lemez.
Egy jobb kazira - Agfa Carat, TDK MA, TDK MAR, Sony Chrom, AGFA Metal, TDK Metal - még egy szerény hangszedővel is lejátszva - Shure M95 ED, Ortofon X1 MC - klasszissal jobb felvételeket készíthettem, mint a gyáriak.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Ezzel a temaval kapcsolatosan vegyes erzelmeim vannak.
Ha megnezzuk a klasszikus koronggyartas folyamatat (es alapanyagat) es ezt osszehasonlitjuk egy CD-iras folyamataval, a megvasarolhato alapanyaggal (irhato lemez), azert eleg tag hatarok kozott mozgunk a lehetosegek teruleten.
Szoval visszaterve az eredeti temahoz…
Amikor egy nagyon jo CD-ironk van. Nagyon jo alapanyagunk van (mondjuk a Verbatim GOLD szeriaja), egy kivalo forrasrol tudjuk kijatszani az ironkkal megfelelo szoftveres kornyezettel a zenei anyagot, velemenyem szerint megvan az esely arra, hogy sokkal precizebben elkeszult anyagot kapunk a vegere, mint a mechanikai nyomosablonok termeke a gyarban 2528. darab a sorban, valami olcso alapanyagra.
Biztosan a megirt arany korongot valasztanam, es eddigi tapasztalatom is az, hogy tartossagban siman hozzak a kotelezot (50ev), minosegben pedig az elso nyomatoket.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
2025.05.06., kedd 08:51
Látom nem ment át amit írtam - a CD Audio szabványnak nem megfelelő irott lemezt is olvassa a CD100.
(1982-ben a vezérlő programot erre a szabványra alapozták, amít azóta kitaláltak azt nem kellene felismernie a gépnek - de mégis :smile53: CD-R, CD-RW, SACD hybrid)
TJ.
Nekem speciel átjött.
Sokkal inkább azt nem értem, hogy ha valaki beruház egy ilyen cd játszóra, amiből még a "legprosztóbb" változat is százezrek(hátmég egy olyan ritkaság, mint a tiéd), az miért púposkodik mindenféle himi-humi írott CD-vel?
Mikor ma már, amikor rengetegen engedik el a fizikai formátumokat, szinte fillérekért válogathatunk, a kiváló, gyári cédékből.
Bevallom, nekem is volt(néhány még megvan) jónéhány írott CD-m, mert mikor teret nyert a cd másolás, akkor jó alternatívának tűnt. Mivel kazettás magnón szocializálódtam, így a tevékenység folytatása kézenfekvő volt. Abban az időben(90' évek) még nem léteztek(számomra legalábbis) internetes webáruházak, ahonnan kb. minden is beszerezhető, így jó ötletnek tűnt a nehezen beszerezhető, kölcsönkapott CD-k lemásolása. Mára, három évtized távlatából már beigazolódott, hogy hosszútávon nem működő megoldás. Az akkor másolt lemezek közűl a legtöbb, ma már lejátszhatatlan(és ugyanez igaz a DVD-kre is), így kénytelen voltam kikukázni őket, és beszerezni eredetiben.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3988

Hozzászólás Szerző: juliush »

Bennem a ...
tunerman írta:
2025.05.06., kedd 06:44
... Philips CD100-at megvásárló zenebarát...
..aki..
tunerman írta: ...Verbatim CD-R lemezek/et hallgat/, amelyeken jól átlátni :smile51: : , aztán úgy tele vannak ìrva többszörös sebességen (nem Audio CD íróprogrammal), hogy az utolsó tracknél a lézersugár kifut a sima műanyag szélre :smile29:
...ébreszt némi kognitív disszonanciát. Biztos, hogy a megfelelő gazdit találta meg a megfelelő termék? gondolkodik.gif
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2626

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

tunerman írta:
2025.05.06., kedd 06:44
A HiFi világa igen színes, néha igen érdekes problémákkal találkozhat az ember.

Egy Philips CD100-at megvásárló zenebarát keresett meg azzal, hogy néha "ugrik" a lemezek hallgatása közben a gép. Mondtam hozza el, meg azokat a CD-ket ahol a leginkább csinálja. Elhozta...

Verbatim CD-R lemezek, amelyeken jól átlátni :smile51: : , aztán úgy tele vannak ìrva többszörös sebességen (nem Audio CD íróprogrammal), hogy az utolsó tracknél a lézersugár kifut a sima műanyag szélre :smile29:
Szegény gép aztán visszaléptet, meg aztán újra előre, hogy most mi van - hol a folytatás? :D

Szóval megértem én, hogy lehet másképpen is nézni a HiFi komponensekre, PC- ken, kukaprogrammal írt lemezekkel etetni a CD lejátszókat....de azt gondolom annak idején a Philips mérnökei biztosan nem sejtették, hogy hová süllyed a CD technika.
TJ.
TJ,a helyedben hozzá sem fogtam volna a bevizsgálásra...amikor a CD100 "megszületett",gondolom,annak is örültek hogy a gyári CD le tudja játszani,nem hogy sufniban irott CD-ket... :D

a "zenebarát" Úriember,meg vegye meg a kérdéses CD-ét,eredetiben... ;)

U.I:nem kevés újabb CD lejátszó mint a CD100,sem tudta kezelni az irott CD-ket,még a 2000 évek elején sem...

:smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dongo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: dongo »

De, átment. Az idő túllépett rajta.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1184
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

Azt nem értem hogy ha már valaki ennyire specifikus lejátszót vesz (feltételezem, hogy valamiféle minőségbeli meggondolásból) akkor utána miért eteti hulladékkal. Tényleg van egyébként probléma ezekkel a gépekkel de most az ebből a szempontból lényegtelen.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2688

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Látom nem ment át amit írtam - a CD Audio szabványnak nem megfelelő irott lemezt is olvassa a CD100.
(1982-ben a vezérlő programot erre a szabványra alapozták, amít azóta kitaláltak azt nem kellene felismernie a gépnek - de mégis :smile53: CD-R, CD-RW, SACD hybrid)
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S mod/SRX-III

dongo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: dongo »

Így van , a Philips mérnökei azt biztosan nem sejthették, hogy egy egyszerű , filléres cd/dvd mechanika simán beolvassa azt a lemezt, sőt bármelyiket, míg a híres cdm elhasal azon.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2688

Hozzászólás Szerző: tunerman »

A HiFi világa igen színes, néha igen érdekes problémákkal találkozhat az ember.

Egy Philips CD100-at megvásárló zenebarát keresett meg azzal, hogy néha "ugrik" a lemezek hallgatása közben a gép. Mondtam hozza el, meg azokat a CD-ket ahol a leginkább csinálja. Elhozta...

Verbatim CD-R lemezek, amelyeken jól átlátni :smile51: : , aztán úgy tele vannak ìrva többszörös sebességen (nem Audio CD íróprogrammal), hogy az utolsó tracknél a lézersugár kifut a sima műanyag szélre :smile29:
Szegény gép aztán visszaléptet, meg aztán újra előre, hogy most mi van - hol a folytatás? :D

Szóval megértem én, hogy lehet másképpen is nézni a HiFi komponensekre, PC- ken, kukaprogrammal írt lemezekkel etetni a CD lejátszókat....de azt gondolom annak idején a Philips mérnökei biztosan nem sejtették, hogy hová süllyed a CD technika.
TJ.
Csatolmányok
Philips CD100 Verbatim CD-R playback.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S mod/SRX-III

Rock60
Őslakos
Őslakos

tonee73 írta:
2025.05.01., csüt. 19:40

Az utolsó lengőkarosok (CDM9) után készültek esetében ezen nem is csodálkozom.A fogyasztói társadalom átka.
Dátum szerint ezt mikorra tennéd ?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6151

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

new_dualcs5000 írta:
2025.05.01., csüt. 19:07
..inkább ez az elgondolkodtató...

A Philips fehérvári végszerelőjében dolgozott egy barátom, QA mérnökként, mikor még szereltek CD lejátszókat.
A beérkező CD meghajtók fele/harmada már beépítésnél/tesztelésnél hibás volt.
De szerinte, garantáltan megadják magukat egy-két éven belül...
Az utolsó lengőkarosok (CDM9) után készültek esetében ezen nem is csodálkozom.A fogyasztói társadalom átka.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

new_dualcs5000
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 226

Hozzászólás Szerző: new_dualcs5000 »

..inkább ez az elgondolkodtató...

A Philips fehérvári végszerelőjében dolgozott egy barátom, QA mérnökként, mikor még szereltek CD lejátszókat.
A beérkező CD meghajtók fele/harmada már beépítésnél/tesztelésnél hibás volt.
De szerinte, garantáltan megadják magukat egy-két éven belül...

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6151

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

GTomi írta:
2025.05.01., csüt. 16:43

Az is elgondolkodtató, hogy egy 12 éves lejátszó megadja magát...
Az én 30 évesem még mindig megy hiba nélkül. :D
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Rock60 írta:
2025.05.01., csüt. 14:01
Merz írta:
2025.04.27., vas. 18:28

Van egy 12 éves NAD C 546BEE CD-játszóm, ami az intenzív használat dacára becsülettel szolgál a mai napig, de egy ideje akad vele néhány gond, amit orvosolni szeretnék, szervizeléssel, ha egy mód van rá. Tavaly decemberben elvittem a hivatalos NAD-szervizbe (RepairBay Kft., 1041 Bp., Templom u. 7.), ahol szervizelték, majd miután hazahoztam, ugyanazok a hibák rögtön újból előjöttek. Visszavittem hát, újra megnézték, és állításuk szerint mindent rendben találtak.
Amíg használtan 30 - 60 ezer között tökéletesen működő, esetenként teljesen újszerű CD játszókhoz lehet hozzájutni, addig meggondolnám, hogy néhányszor pár tízezret otthagyjak ilyen " profi " szervízekben - ha csak nem ragaszkodsz minden áron a készülékedhez...
Az is elgondolkodtató, hogy egy 12 éves lejátszó megadja magát...
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Rock60
Őslakos
Őslakos

Merz írta:
2025.04.27., vas. 18:28

Van egy 12 éves NAD C 546BEE CD-játszóm, ami az intenzív használat dacára becsülettel szolgál a mai napig, de egy ideje akad vele néhány gond, amit orvosolni szeretnék, szervizeléssel, ha egy mód van rá. Tavaly decemberben elvittem a hivatalos NAD-szervizbe (RepairBay Kft., 1041 Bp., Templom u. 7.), ahol szervizelték, majd miután hazahoztam, ugyanazok a hibák rögtön újból előjöttek. Visszavittem hát, újra megnézték, és állításuk szerint mindent rendben találtak.
Amíg használtan 30 - 60 ezer között tökéletesen működő, esetenként teljesen újszerű CD játszókhoz lehet hozzájutni, addig meggondolnám, hogy néhányszor pár tízezret otthagyjak ilyen " profi " szervízekben - ha csak nem ragaszkodsz minden áron a készülékedhez...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”