Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: viri »

Luxor Audio írta:
2025.05.04., vas. 18:00
viri írta:
2025.05.04., vas. 16:57
Külföldi fórumokon rengeteg panasz volt rá, hogy hiába jók a termékei, de csapnivaló a támogatás, sem garancia, sem más egyéb nem működött nála, azt hiszem ezért adta fel.
A termékei éveken át nagyon népszerűek voltak DIY fronton, rengetegen építették be őket ilyen/olyan masinákba, aztán a megsérült kütyüket próbálták Paullal garancálisan javíttatni és mikor ő ezekre nemet mondott, indult a goromba hírverés, amitől Paul kommunikációja is komorrá vált. Nekem is volt szerencsém agresszív mekkelekhez, aki megsütötte az OCXO modult, hiába figyelmeztettük, hogy a kellő hűtés elengedhetetlen, a zsúfolt állvány nem jó helyszín ehhez, ő jobban tudta. Aztán feljelentéssel fenyegetőzött, ha nem vesszük vissza a kormos kártyát. Nem vettük, ő meg nem ment a kapitányságra, de hetekig kiabált kígyót s békát, ahol csak tudott.

Gyártási hiba miatt defektes PP termékek is akadtak, bár én talán csak hárommal találkoztam a sok száz eladott példány között. Azokat Paul engedélyével itt helyben megjavítottuk, mert az oda/visszaszállítás Tajvanra többe került volna, mint a termék ára. Akkor merült fel, hogy legyen Budapesten egy európai gyártóbázis, de ezt a pandémia megtorpedózta.
Nyilván Te közelebb voltál hozzá, én csak olvastam róla, hogy emailekre nem válaszol, meg nem foglalkozik az emberekkel, és ezt elég sokan sérelmezték. De hát ez már a múlt :)
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10965
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

viri írta:
2025.05.04., vas. 16:57
Külföldi fórumokon rengeteg panasz volt rá, hogy hiába jók a termékei, de csapnivaló a támogatás, sem garancia, sem más egyéb nem működött nála, azt hiszem ezért adta fel.
A termékei éveken át nagyon népszerűek voltak DIY fronton, rengetegen építették be őket ilyen/olyan masinákba, aztán a megsérült kütyüket próbálták Paullal garancálisan javíttatni és mikor ő ezekre nemet mondott, indult a goromba hírverés, amitől Paul kommunikációja is komorrá vált. Nekem is volt szerencsém agresszív mekkelekhez, aki megsütötte az OCXO modult, hiába figyelmeztettük, hogy a kellő hűtés elengedhetetlen, a zsúfolt állvány nem jó helyszín ehhez, ő jobban tudta. Aztán feljelentéssel fenyegetőzött, ha nem vesszük vissza a kormos kártyát. Nem vettük, ő meg nem ment a kapitányságra, de hetekig kiabált kígyót s békát, ahol csak tudott.

Gyártási hiba miatt defektes PP termékek is akadtak, bár én talán csak hárommal találkoztam a sok száz eladott példány között. Azokat Paul engedélyével itt helyben megjavítottuk, mert az oda/visszaszállítás Tajvanra többe került volna, mint a termék ára. Akkor merült fel, hogy legyen Budapesten egy európai gyártóbázis, de ezt a pandémia megtorpedózta.

viri
V.I.P.
V.I.P.

GTomi írta:
2025.05.04., vas. 13:14
Luxor Audio írta:
2025.05.04., vas. 08:14

Hátha egyszer valaki másnak is kell, belinkelem az összes Paul Pang USB kártya meghajtóit, bár Windows 10-től felfelé elvileg nincs rájuk szükség. Nem tudom, az új rendszerekkel mennyire kompatibilisek ezek a régi cuccok, 2018 óta nem foglalkozom a témával, Paul is leállt velük már rég.

Akkor 2021-ben jött ki az utolsó a V6T és itt be is fejezte ezt a vonalat ?
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

GTomi írta:
2025.05.04., vas. 13:14
A Covid idején sok más tevékenysége mellett elengedte az USB kártyák fejlesztését és gyártását is. Azóta nem beszéltem vele, nem ismerem a jelenlegi terveit.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Luxor Audio írta:

Hátha egyszer valaki másnak is kell, belinkelem az összes Paul Pang USB kártya meghajtóit, bár Windows 10-től felfelé elvileg nincs rájuk szükség. Nem tudom, az új rendszerekkel mennyire kompatibilisek ezek a régi cuccok, 2018 óta nem foglalkozom a témával, Paul is leállt velük már rég.

Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Hozzászólás Szerző: GTomi »

.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára GTomi 2025.05.04., vas. 13:14-kor.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

viri
V.I.P.
V.I.P.

Luxor Audio írta:
viri írta:
2025.05.03., szomb. 15:35
Valaki tudna betenni ide egy driver letöltési linket a Paul Pang V4 vagy V3 kártyához? Azt hiszem renessaince volt a driver, lehet hogy nem jól írom. Behalt az ssd-m, és az újra kéne feltenni, de sehol nem találom. Előre is köszönöm!

Paul Pang v2 USB driver

Paul Pang v3/4 USB driver

Paul Pang v5 USB driver

Paul Pang v6T USB driver
Köszi szépen! Közben Big fórumtárs is segített, de nagyon jó hogy ez itt visszakereshető, szerintem azért még sokan használják.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

viri írta:
Valaki tudna betenni ide egy driver letöltési linket a Paul Pang V4 vagy V3 kártyához? Azt hiszem renessaince volt a driver, lehet hogy nem jól írom. Behalt az ssd-m, és az újra kéne feltenni, de sehol nem találom. Előre is köszönöm!

Paul Pang v2 USB driver

Paul Pang v3/4 USB driver

Paul Pang v5 USB driver

Paul Pang v6T USB driver

viri
V.I.P.
V.I.P.

rTom írta:
2025.05.03., szomb. 16:33
viri írta:
Írjál rá Fapacira, ő forgalmazta korábban.
Biztos tud segíteni.
Köszi, annó tőle vettem, már reggel meg is tettem. Biztos válaszol majd, csak elkapott a türelmetlenség :)

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: rTom »

viri írta:
Írjál rá Fapacira, ő forgalmazta korábban.
Biztos tud segíteni.

viri
V.I.P.
V.I.P.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 680

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Luxor Audio írta:
2025.05.03., szomb. 08:41
Mikor még drága volt az SSD tárhely és jRiver volt a menő lejátszó, én is szórakoztam ezzel, töröltem a sokcsatornás tartalmat az SA-CD csomagokból (míg meg nem untam). Az ISO-t kicsomagolni, aztán a DSF/DFF file-okat kiválogatni könnyű, sok editor szoftver tudja ezt, már ha a csomagban külön tárolták a 2 és a sokcsatornás tartalmat. Ha hiányzik a 2 csatornás verzió, akkor le kell kevertetni szoftveresen az 5.1-ből, ami szintén nem ördögien nehéz, mivel a sokcsatornás anyagoknál (elvileg) kötelező a sztereó-kompatibilis "gyári" mixing.

SA-CD ISO-t készíteni kissé trükkös, mert ez nem mezei adatkonténer. Ingyenes, egyszerű alkalmazások ezt a feladványt szerintem nem tudják, de ez megcsinálja. Én Merging Pyramix csomaggal gyártottam, mikor még foglalkoztam ilyesmivel, de otthoni játszadozáshoz nem éppen költséghatékony megoldás.

u.i.: Szerintem felesleges az ISO formátummal szenvedni, de eltökéltnek tűnsz e kérdésben, ezért nem győzködlek.
Köszönöm, körülbelül jól felmérted a helyzetet. Szeretem az ilyen reagálásokat. :smile53:

Bár Yuri Korzunov sokat tud a DSD-ről, végig lapozva az oldalát, én úgy látom, SACD ISO készítést ő sem tud
ajánlani, még pénzért sem. Közben megtaláltam a neten a szabványt, nem egy olvasmányos mű, de sok minden
érthetővé vált. Például szektorokban gondolkodik, vannak kitüntetett helyek, ezek a címek nem változhatnak.
Fájlszintű editáláskor ez nem teljesül, az iso jó marad, de a lejátszók nem találják a számokat. Most úgy
vélem, az elképzelésem nem megoldhatatlan, egy jó hexaeditor kell hozzá, semmi Merging meg Philips.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

La_Valse írta:
2025.05.02., pén. 18:39
Kérdeznék én valamit. Annak idején, néhai jóbarátom SACD gyűjteményét saját kezűleg rippeltem ISO formátumba, amikor elérhetővé vált nála a PC alapú lejátszás. Szép számmal akadt közöttük sokcsatornás felvétel is. Mivel a tároló kapacitás mindig szűkös, meg egyébként is sztereót hallgatok, felötlött bennem, meg kellene válni az 5.1-es tartalomtól, így nem kevés hely szabadulna fel. Foglalkozott-e valaki ilyesmivel?
Mikor még drága volt az SSD tárhely és jRiver volt a menő lejátszó, én is szórakoztam ezzel, töröltem a sokcsatornás tartalmat az SA-CD csomagokból (míg meg nem untam). Az ISO-t kicsomagolni, aztán a DSF/DFF file-okat kiválogatni könnyű, sok editor szoftver tudja ezt, már ha a csomagban külön tárolták a 2 és a sokcsatornás tartalmat. Ha hiányzik a 2 csatornás verzió, akkor le kell kevertetni szoftveresen az 5.1-ből, ami szintén nem ördögien nehéz, mivel a sokcsatornás anyagoknál (elvileg) kötelező a sztereó-kompatibilis "gyári" mixing.

SA-CD ISO-t készíteni kissé trükkös, mert ez nem mezei adatkonténer. Ingyenes, egyszerű alkalmazások ezt a feladványt szerintem nem tudják, de ez megcsinálja. Én Merging Pyramix csomaggal gyártottam, mikor még foglalkoztam ilyesmivel, de otthoni játszadozáshoz nem éppen költséghatékony megoldás.

u.i.: Szerintem felesleges az ISO formátummal szenvedni, de eltökéltnek tűnsz e kérdésben, ezért nem győzködlek.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:
2025.05.02., pén. 20:31
Mi a gond a .dsf/.dff-fel, csak úgy érdeklődés szintjén, ha már egyikőtök sem preferálja? :)

Stúdiók is ebben nyomják ki a Merging rendszerekből a natív felvételeiket, és az SACD.iso-kat is ebből rakják össze.
Szerintem alaposan félreértettél, kakaox nem szíveli az impulzussűrűség-modulációt.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2005

Hozzászólás Szerző: wittao »

kakaox írta:
2025.05.02., pén. 19:58
La_Valse írta:
2025.05.02., pén. 19:44

Hozzá(m)szólásod, mint mindig, ezúttal sem sért. ;peace;
Köszi hogy nem vetted magadra a saját hülyeségem!

...amúgy ezzel szerintem pont meg tudod az csinálni.amit szeretnél és csak a sztereó
csatornák lesznek benne a DSF-be.

ISO2DSD.png
Mi a gond a .dsf/.dff-fel, csak úgy érdeklődés szintjén, ha már egyikőtök sem preferálja? :)

Stúdiók is ebben nyomják ki a Merging rendszerekből a natív felvételeiket, és az SACD.iso-kat is ebből rakják össze.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

kakaox írta:
2025.05.02., pén. 19:58

...amúgy ezzel szerintem pont meg tudod az csinálni.amit szeretnél és csak a sztereó
Nem kell dsf sem dff, iso kell 5.1 nélkül. Erre tessenek vázolni valamit.

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 381

Hozzászólás Szerző: kakaox »

La_Valse írta:
2025.05.02., pén. 19:44

Köszi hogy nem vetted magadra a saját hülyeségem!

ISO2DSD.png
ISO2DSD.png (80.93 KiB) Megtekintve 896 alkalommal
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

kakaox írta:
2025.05.02., pén. 19:24

... de nagyon nem merültem el benne, mert én törölni szoktam a DSF-et nem hallgatni 31_1_21.gif
Bocs a sarkos megjegyzésért!

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:
2025.05.02., pén. 19:10
Es nalam a JRiver pl. egymas utan teszi a sztereo es a tobbcsatprnas fajlokat. Lehet attol fugg a ripp soran mivel es hogyan csinaltad, fajlokra bontottad-e a lemez .isot.
Mivel lusta vagyok, nincs szétszedve a sacd.iso, abból szeretném kitörölni a multi_ch tartalmat. Egy megoldást láttam a
neten, de az újraépíti a sacd-t, rendkívül munkaigényes.

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 381

Hozzászólás Szerző: kakaox »

La_Valse írta:
Kérdeznék én valamit.
Annak idején, néhai jóbarátom SACD gyűjteményét saját kezűleg rippeltem ISO formátumba, amikor
elérhetővé vált nála a PC alapú lejátszás. Szép számmal akadt közöttük sokcsatornás felvétel is.
Mivel a tároló kapacitás mindig szűkös, meg egyébként is sztereót hallgatok, felötlött bennem,
meg kellene válni az 5.1-es tartalomtól, így nem kevés hely szabadulna fel. Foglalkozott-e valaki
ilyesmivel?
Az új 34-es Jriver-nek egy friss tudása, hogy kibontja az SACD ISO-t DSF-be.
https://yabb.jriver.com/interact/index. ... 075.0.html
Van néhány célprogram, ami tud kibontani ISO-ból DSF-et,
https://www.sonore.us/iso2dsd.html
... de nagyon nem merültem el benne, mert én törölni szoktam a DSF-et nem hallgatni 31_1_21.gif
Bocs a sarkos megjegyzésért!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

wittao
V.I.P.
V.I.P.

La_Valse írta:
Kérdeznék én valamit.
Annak idején, néhai jóbarátom SACD gyűjteményét saját kezűleg rippeltem ISO formátumba, amikor
elérhetővé vált nála a PC alapú lejátszás. Szép számmal akadt közöttük sokcsatornás felvétel is.
Mivel a tároló kapacitás mindig szűkös, meg egyébként is sztereót hallgatok, felötlött bennem,
meg kellene válni az 5.1-es tartalomtól, így nem kevés hely szabadulna fel. Foglalkozott-e valaki
ilyesmivel?
Nalam van letarolva tobb SACD.iso es nativ DSD felvetelekbol is sok. Tobbnel ugy van, hogy .dsf fajlokra szet vannak szedve (vagy hasonlora).
Es nalam a JRiver pl. egymas utan teszi a sztereo es a tobbcsatprnas fajlokat. Lehet attol fugg a ripp soran mivel es hogyan csinaltad, fajlokra bontottad-e a lemez .isot.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Kérdeznék én valamit.
ilyesmivel?

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2471

Hozzászólás Szerző: supravox »

wittao írta:
2025.03.08., szomb. 20:18
tottyi írta:
2025.03.08., szomb. 18:06
supravox írta:
2025.03.08., szomb. 17:00

Ezt miből gondolod?.Nyáron lesz 3.éve,hogy a PC-t csak a takarítás miatt vettem ki a helyéről.
Bekapcsolom és működik.
Nem forr fel,nem fagy le,nem omlik össze.
Az undorító lesajnált win11el.
Pedig minden IS elromolhat.
Lehet ezért tűnik úgy,hogy nem foglalkoztat?
Mert NEM kell vele foglalkozni.
Használom pont úgy mint a lemezjátszót.
Szerinted en nem ezt akarom?! Ugyanarrol beszelunk csak Te... Azt hiszed olyan kurvara orulok annak ha cseszodik a pc?
Miert “cseszodik a PC”?
Jó a kérdés 36_1_11.gif
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

wittao
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2025.03.08., szomb. 18:06
supravox írta:
tottyi írta:
2025.03.08., szomb. 15:45

Irtam is, hogy abbahagyom. Mint volt pc technikus nem okoz gondot az osszeszereles. Te is inkabb a lemezjatszok vilagaban elsz.
Ezt miből gondolod?.Nyáron lesz 3.éve,hogy a PC-t csak a takarítás miatt vettem ki a helyéről.
Bekapcsolom és működik.
Szerinted en nem ezt akarom?! Ugyanarrol beszelunk csak Te... Azt hiszed olyan kurvara orulok annak ha cseszodik a pc?
Miert “cseszodik a PC”?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

supravox írta:
tottyi írta:
2025.03.08., szomb. 15:45
supravox írta:
2025.03.08., szomb. 15:41

Nem mindenkinek való a pc.
Te meg igazán rossz lóra tettél.
Irtam is, hogy abbahagyom. Mint volt pc technikus nem okoz gondot az osszeszereles. Te is inkabb a lemezjatszok vilagaban elsz.
Bekapcsolom és működik.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”