ELEX írta: ↑2025.04.30., szer. 18:20
alto írta: ↑2025.04.30., szer. 08:11
Ha kettejük közül kellene választanom, pusztán szimpátia alapon Kondo San termékeit választanám.
Bocs, hogy így kiakadtam, de nagyon nem fér a bögyömbe Quortrup tevékenysége, mentalitása, emberi mivolta.
KONDO egy jóhiszemű zseni volt, akit a nulladik típusú (és nulla kaliberű) Quortrup meglopott.
Valóban léteznek Snipi által is bemutatott testvérmodellek, ezek elkerülték a figyelmemet.
Én még leragadtam a Merlin korai Audio Note - os korszakánál, ahol egyfelől Ongaku-t és testvéreit, másfelől Meishu - t és rokonait hallhattuk.
Nyilvánvaló a Japán és UK vonal közti eltérés design, hang - és árban egyaránt.
Két alkalommal volt szerencsém találkozni Kondo-val.
Egy valamikori High - End Show - n, a Fórumban, majd utána CS.I. meghívására egy záróvacsorán a Fészekben.
Ott volt az AN vezérkarából mindenki, aki számított.
Egy külső szemlélő meg nem mondta volna, ki a " főnök ", annyira szerény és visszafogott jelenség volt.
Bocs, ha unalmas voltam, de meghatározó élmény volt a Vele való találkozás, örök emlék marad...
Emberi mivoltuk minőségének különbsége számomra sem kérdéses.
De, akkor hadd legyek kicsit az Ördög ügyvédje is.
Nem tudom, végül is Qourtrup milyen végzettségű és mennyire ért az erősítő tervezéshez, de az UK vonal sem a kukába való holmik garmadája, nehogy arra lukadjunk ki.
Én pl. életem végéig boldogan elhallgatnék - hogy AN mércével egy alsó-közép kategóriásat mondjak - egy korai Meishu - t, pláne egy Silver Signatur - t.
( Nyilván a Quad ESL - nek mennie kellene.

)