Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Minden ami Roon

Rovek
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 22

Re: Minden ami Roon

Hozzászólás Szerző: Rovek »

Üdv ! Rég használtam a Roon t nincs rá szükségem, vártam hogy jelzik a lejárati időt. De nem történt ilyen,így le vonták a következő évet. Hogy és hol lehet ez ügyben intézkedni ? Esetleg vissza küldik a levont összeget ?

Korodi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Korodi »

Sziasztok!
Hallgatok egy hosszú playlistát és megszakítom a hallgatást, hogy mást hallgassak. Hogy tudok egy könyvjelzőt tenni az éppen hallgatott számhoz, hogy legközelebb ott folytassam ?
Köszönöm.

albatrosz66
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: albatrosz66 »

Sziasztok!
Hogyan tudnám a Tidal kedvenc számokat a hozzáadás dátuma szerint rendezni?
Köszönettel: Albatrosz

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 958

Hozzászólás Szerző: tottyi »

hildgyorgy írta:
2025.04.29., kedd 22:55
A sima, otthoni fájlokkal is baj van vagy csak a TIDAL-on levőkkel? Most kipróbáltam, nekem az itthoni zenéimmel jól működik. Épp ma volt egy Roon frissítés, 2.50 (build 1528) lehet, hogy segít!
tottyi írta:
2025.04.29., kedd 11:41
Hi, masnak is vannak gondjaik a playlist hozzaadasanal a Roon-ban? Nalam ugy megy, hogy hozzaadaom de par masodperc mulva eltunik de ha pl Tidal aplikacioban megnezem, ott meg ott van.
Otthoni file-okkal nem probaltam, volt egy frissites a mult heten de lehet azota kijott es ezt orvosolta, megnezem. Irnak valami frissitest majus-ra is es allitolag tudnak a gondrol, talan azzal fogjak javitani.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

hildgyorgy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 75
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hildgyorgy »

A sima, otthoni fájlokkal is baj van vagy csak a TIDAL-on levőkkel? Most kipróbáltam, nekem az itthoni zenéimmel jól működik. Épp ma volt egy Roon frissítés, 2.50 (build 1528) lehet, hogy segít!
tottyi írta:
2025.04.29., kedd 11:41
Hi, masnak is vannak gondjaik a playlist hozzaadasanal a Roon-ban? Nalam ugy megy, hogy hozzaadaom de par masodperc mulva eltunik de ha pl Tidal aplikacioban megnezem, ott meg ott van.
office: Roon server (Mac mini M1) -> AVM AUDIO Inspiration CS 2.3 -> Tellurium Q Silver II -> Amphion Argon3S
family: Apple TV 4K -> Apple Homepod 2 stereo pair,
personal: Tonal app (MacBook Pro) -> Chord Mojo 2 -> T+A Solitaire T

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

hildgyorgy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Ma megjelent egy új Roon- és ARC-frissítés. Rengeteg friss fordítás és a régi fordítások javítása bekerült. Ha hülyeséget tapasztaltok, jelezzétek, plíz!
Gy
hildgyorgy írta:
2025.03.07., pén. 17:39
Sziasztok! Ismétlem egy korábbi hozzászólásomat, már nagyon régi... Bekapcsolódtam a Roon magyar fordításába lelkesedésből...:) A fordítás kb 90%-a van készen, 20%-át én fordítottam plusz régebbi fordításokat korszerűsítettem. A Roon ARC-ot 100%-ban én fordítottam. Szeretném, hogy jó legyen, így kérlek Benneteket, ha láttok fordítási hibákat, magyartalan fordítást vagy pláne szakmai tévedést, de nincs kedvetek javítani, akkor jelezzétek itt vagy pm-ben, én kijavítom!
Üdv, Hild Gyuri
office: Roon server (Mac mini M1) -> AVM AUDIO Inspiration CS 2.3 -> Tellurium Q Silver II -> Amphion Argon3S

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

hildgyorgy írta:
2025.03.15., szomb. 21:50
PgSpa írta:
2025.03.15., szomb. 18:40
Tisztelt Kollégák!
A 60 napos próba után megszeretve, úgy döntöttem, hogy belevágok a Roon előfizetésbe.
Eddig egy laptopon futtattam, de ezt nyűgösnek érzem, meg zajos is, mert gamer modellről van szó.
NAS-t szeretnék erre a célra használni, a jelnlegi DS216j modellt DS923+-ra.
Van valakinek tapasztalata ezzel a konfigurácóval? Elég a teljesítménye az alap 4GB RAM kiépítéssel?
Az jó gondolat, hogy a Roon servert az M2 SSD bővítőhelyre berakott tárhelyre telepítem?
Nem nagyon drága egy új NAS roon szervernek? Úgy látom, hogy a Roon saját Nucleus One szervere (https://roonlabs.eu/products/nucleus-one) is kb 250e forint és mégiscsak a Roon-hoz lett tervezve. Tulajdonképpen magam miatt is kérdezem, hogy a fórumtagok szerint nem jobb-e a Roon terméke erre. Persze a NAS ezer egyébre is jó, tudom...
Az eredeti funkcióját, azaz az adatmentést is használom jelenleg is.
Két számítógép tartalmát mentem rá plusz az Onedrive-ra körbeszinkronizálva.

hildgyorgy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

PgSpa írta:
Tisztelt Kollégák!
A 60 napos próba után megszeretve, úgy döntöttem, hogy belevágok a Roon előfizetésbe.
Eddig egy laptopon futtattam, de ezt nyűgösnek érzem, meg zajos is, mert gamer modellről van szó.
Van valakinek tapasztalata ezzel a konfigurácóval? Elég a teljesítménye az alap 4GB RAM kiépítéssel?
Az jó gondolat, hogy a Roon servert az M2 SSD bővítőhelyre berakott tárhelyre telepítem?
Nem nagyon drága egy új NAS roon szervernek? Úgy látom, hogy a Roon saját Nucleus One szervere (https://roonlabs.eu/products/nucleus-one) is kb 250e forint és mégiscsak a Roon-hoz lett tervezve. Tulajdonképpen magam miatt is kérdezem, hogy a fórumtagok szerint nem jobb-e a Roon terméke erre. Persze a NAS ezer egyébre is jó, tudom...

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 639

Hozzászólás Szerző: andarson »

PgSpa írta:
Van valakinek tapasztalata ezzel a konfigurácóval?
Szia,
Én NAS-on használom, 2020 decembere óta a Roont. Azóta egy DS220+ Snyology NAS-om van, SSD-vel. Ebben egy 2019-es 2 magos intel celeron processzor van (Intel Celeron J4025), de igaz, hogy 6GB RAM-os verzióban vettem a NAS-t.

Ez a konfig a Roon futtatásra teljesen zökkenőmentes nálam, de másra nem is használom ugyanakkor a NAS-t ezzel párhuzamosan.

Olvasva a Roon help ide vonatkozó részét Roon server on NAS - Roon help 2GB RAM-al és 64bites processzorral már elvileg elmegy a Roon de erősen ajánlott az SSD és 4GB RAM.

Kérdésedre a válasz, egy mai frissebb processzorral szerelt NAS SSD-vel és 4GB RAM-al szerintem nem jelenthet gondot a Roonnak fenti tapasztalatom szerint.
Linn Majik DS, Philips CD 204, Dual 1219 (Sumiko Blue point no.3 Lo), Musical Fidelity M6x Vinyl, Forté Audio Model 40, Forté Audio Model 4, JBL 4333

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Tisztelt Kollégák!

hildgyorgy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Sziasztok! Ismétlem egy korábbi hozzászólásomat, már nagyon régi... Bekapcsolódtam a Roon magyar fordításába lelkesedésből...:) A fordítás kb 90%-a van készen, 20%-át én fordítottam plusz régebbi fordításokat korszerűsítettem. A Roon ARC-ot 100%-ban én fordítottam. Szeretném, hogy jó legyen, így kérlek Benneteket, ha láttok fordítási hibákat, magyartalan fordítást vagy pláne szakmai tévedést, de nincs kedvetek javítani, akkor jelezzétek itt vagy pm-ben, én kijavítom!
Üdv, Hild Gyuri

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 260

Hozzászólás Szerző: merida »

Érdeklődöm, hogy a két nappal ezelőtti frissítés óta, másnál is ekkorát javult a Roon, hangja, mint nálam?
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

mesa
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: mesa »

juliush írta:
2025.02.02., vas. 17:07
mesa írta:
2025.02.02., vas. 16:38
Kedves fórumozók!
Hogyan lehetne rábeszélni a roon-t, hogy egy album lejátszása után ne kezdje el ismételni ugyanezt az albumot, hanem jól nevelt módon, az utolsó szám után szépen megálljon?
Köszi a válaszokat!
Szia, nálam még nem fordult ez elő, de talán ez segít:
Az alábbi képernyőfotón a nyillal jelölt ikonnal nyisd meg a lejátszási listát, majd a jobb felül levő bekeretezett ikonnal ("toggle loop") tudod az ismétléseket kapcsolgatni.
roon_playlist.jpg
Remélem, ez segít!
Kipróbáltam, úgy néz ki, hogy működik a dolog. Köszönöm a segítséget!

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4293

Hozzászólás Szerző: juliush »

mesa írta:
2025.02.02., vas. 16:38
Kedves fórumozók!
Hogyan lehetne rábeszélni a roon-t, hogy egy album lejátszása után ne kezdje el ismételni ugyanezt az albumot, hanem jól nevelt módon, az utolsó szám után szépen megálljon?
Köszi a válaszokat!
Szia, nálam még nem fordult ez elő, de talán ez segít:
Az alábbi képernyőfotón a nyillal jelölt ikonnal nyisd meg a lejátszási listát, majd a jobb felül levő bekeretezett ikonnal ("toggle loop") tudod az ismétléseket kapcsolgatni.
roon_playlist.jpg
Remélem, ez segít!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

mesa
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: mesa »

Kedves fórumozók!
Köszi a válaszokat!

hildgyorgy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Ha nem idegenkedsz a Apple-től... Nekem egy M1 processzoros Mac Mini-n fut a Roon server. Csendes, gyors, üzembiztos. Semmi egyéb periféria nincs hozzá, távolról menedzselem Jump Desktop app-pal. Használtan 150-200 között láttam.
Üdv, Gyuri

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Sikerült beüzemelnem a Roon-t a mindig használt PC-re (egy öregecske i7-es laptop 32GB RAM-al).
Nagyon addiktív, szerencse, hogy Zacher Gábor nem ismeri, mert korlátoztatná a használatát! :D

Az lenne a körkérdésem, hogy a szerver kérdést hogyan lehet a legegyszerűbben megúszni?
Komolyabb NAS, egy NUC, vagy a Roon belépő szintű szerverei közül valami?
Mi a tapasztalat, javaslat?

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4293

Hozzászólás Szerző: juliush »

PgSpa írta:
2025.01.11., szomb. 13:20
1. Jól értem, hogy kell egy szerver, ami lehet PC, Mac, vagy NAS, és az a központ?
Szia, a Roon architektúra három funkcionalitást különböztet meg (Core vagy Server, Bridge, Remote), de rugalmasan biztosítja a lehetőséget az egyes funkciók öszevonására egy vagy több eszközre, vagy épp szétosztására.
Próbának megteszi, ha a teljes Roon szoftvert telepíted egy saját gépre, ami mindhárom funkciót egyszerre fogja biztosítani, a Roon ilyenkor egy sima lejátszó programnak tűnik a felhasználó szemszögéből. Az admin felületen beállítod a lokális könyvtárat, mint zenei katalógust, hangkimeneti eszköznek a csatlakoztatott DAC-ot, és használhatod is.
Vagy ha az Abacusod Roon Ready streamer, akkor a PC-ről látni fogod azt is, amennyiben a hálózaton látják egymást, és beállíthatod lejátszó zónaként.
Ha okostelefonodra, tabletedre letöltöd a Roon Remote szoftvert és a wifin az is látja az egyéb Roon eszközöket, akkor azzal akár távirányíthatod is.
PgSpa írta: 2. Ha NAS-ra szeretném telepíteni, egy alap kütyü nem elég (Synology DS 216j van, ez nagyon alap 512MB-RAM-al)?
Sajnos ez a konfiguráció nagyon kevés a Roon-hoz, ráadásul még kellene egy külső USB-s SSD, hogy arra telepítsd a Roont. A belső, klasszikus merevlemezek lassúak.
PgSpa írta: 3. Amit nem értek, mondjuk a Tidal esetében: most az Abacus a streamer, a tableten fut az app. A Roon esetében
ilyenkor is a szerver dolgozik és a hálózaton keresztül az általa feldolgozott digitális jel kerül be a streamer-be?
A Roonban be tudod állítani a meglevő Tidal előfizetésedet és belépni a felhasználó névvel, jelszóval, ekkor a Roon a Tidal szempontjából végpontként viselkedik, de ami nagyon fontos, a Tidal katalógusát a Te saját könyvtárad tartalmával konszolidálva teszi számodra elérhetővé. Vagyis, ha tegyük fel egy Dire Straits album van a saját könyvtáradban, és rákeresel az előadóra, akkor a találati lista minden DS albumot tartalmazni fog, legtöbbször mindegyiket több különböző maszterben is. A meglevő albumnál is dönthetsz a saját, vagy a Tidal katalógusában szereplő bármelyik verzió lejátszása mellett.
Ha az audio-eszköz ugyanezen a gépen lóg, már le is tudja játszani a Tidal tartalmat pont úgy, mint a sajátot, ha a Roon Bridge, vagy más Roon végpont eszköz (pl. Roon Ready streamer) a lejátszó, akkor a Tidal streamelt tartalmát saját RAAT hálózati protokolljába átcsomagolva küldi a Core a streamer felé, ami automatikusan lejátsza azt.
Remélem, nem bonyolítottam el túlságosan! Ha valami még nem tiszta, kérdezz nyugodtan!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Tisztelt Szakértők!

Kaptam egy 60 napos próba lehetőséget a Heed Abacus S-hez, és gondolkodom a Roon kipróbálásán.
Nem vagyok műszaki szakember, ezért kérem nézzétek el, hogy butákat kérdezek:
1. Jól értem, hogy kell egy szerver, ami lehet PC, Mac, vagy NAS, és az a központ?
2. Ha NAS-ra szeretném telepíteni, egy alap kütyü nem elég (Synology DS 216j van, ez nagyon alap 512MB-RAM-al)?
3. Amit nem értek, mondjuk a Tidal esetében: most az Abacus a streamer, a tableten fut az app. A Roon esetében
ilyenkor is a szerver dolgozik és a hálózaton keresztül az általa feldolgozott digitális jel kerül be a streamer-be?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Bodnapet írta:
2024.11.22., pén. 16:22
tottyi írta:
2024.11.22., pén. 14:51
A Roon-t be lehet ugy allitani mobilon mint a Tidal-t, hogy akkor is a kepernyon legyen mikor le van csukva? Az iphon-t be lehet ugy allitani, hogy allandoan mutassa a display-t.
Van, a Setup fülön kell az “Enable Lock Screen controls”-t yes-re állítani.
Aaaaaaaaa, kiraly vagy! Koszonom szepen! Mosta mar igazi taviranyito a mobilom. :smile53:

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

tottyi írta:
2024.11.22., pén. 14:51
A Roon-t be lehet ugy allitani mobilon mint a Tidal-t, hogy akkor is a kepernyon legyen mikor le van csukva? Az iphon-t be lehet ugy allitani, hogy allandoan mutassa a display-t.
Van, a Setup fülön kell az “Enable Lock Screen controls”-t yes-re állítani.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

Nekem lifetime előfizetésem van, ezért nem látom a lehetőségeket, de szerintem ha itt: https://account.roon.app/en/account belépsz a regisztrált account-odba, ott a "Roon subscription" résznél tudod lemondani.

midian82
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: midian82 »

És teljesen ha le akarom mondani azt hol lehet?
Mert a felületen csak a havi éves és az örök van .

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”