Számonkérésről szó nincs...
De, észrevételem mindig van, ha látok Bárki irányába egy kis tök felesleges vagdalkozást.

Számonkérésről szó nincs...
Off a pszichés tényezők kapcsán.chord_ írta: ↑2025.03.21., pén. 15:50Csakhogy ebben a témában nem korrekt kihagyni a pszichés tényezőket, amelyek éppúgy működnek, mint a technikai megoldások.
A való hifis életben egy nagyon magas kábel ár valami fontosat azért csinál. Igen, a hanggal. Pontosabban a hang-ítéletekkel, a 'közvéleménnyel', a hang-érzékeléssel.
Éppúgy, mint az esztétika.
Vagy a díszdoboz.
Vagy a név.
Na, erre gondoltam.
Várnám a linket továbbra is.kaef2 írta: ↑2025.03.21., pén. 15:30Kaphatnék erre a nyilatkozatra valami linket?cables írta: ↑2025.03.21., pén. 06:23Jó pár éve egy nagy amerikai audió show kiemelt terméke egy szerény külsejű IC kábel lett. A sajtó tájékoztatón egy újságíró megkérdezte a kábel fejlesztőjét, hogy miért nem igényesebb a kábel külseje. A fejlesztő szabadkozott: Sok mindent próbáltunk, de bármi amivel javítottuk a kábel külsőt az rontott a hangján!
A gyenge agyad mikor fogja már fel, amit itt a fórumon számtalanszor leírtam már, hogy több, mint kettő éve nyugdíjban vagyok már.
A probléma ezzel meg annyi, hogy a név nélküli állítás, hogyazenyémsokkaljobbmintatöbbieké
Kedves Cables! Tisztellek a korod miatt,és tisztellek,hogy munkásságod olyan lelkesedéssel csinálod a hifi terén,mint egy 30 éves. Soha nem sértesz meg embereket,még akkor sem,ha bántanak... és nagyon sok zene hallgatónak szereztél és szerzel még örömet a kábeleiddel. De...kérlek ne félts,ne óvj a tanácsoddal,..mert 65 éves koromra én is tisztában vagyok,hogy mit írok,és mit szeretnék.cables írta: ↑2025.03.22., szomb. 07:07Kedves Block! lehet, hogy nagyon rosszul járnál, ugyanis a Prémium topikban olyan Ultra High End kábelekről is olvasnál önfeledt ömlengéseket, amiknek közük sincs a zenéhez :)Block írta: ↑2025.03.22., szomb. 06:56
A kábeles topic holnaptól nem egy,hanem kettő lenne. Az egyik neve:Belépő és Standard kábelek lenne,...a másik pedig mondjuk :Prémium kábelek. Én szívesen olvasnék a prémium részben tapasztalásokat,véleményeket,..de soha nem mennék a standard részbe még csak olvasni sem.
Kedves Block! lehet, hogy nagyon rosszul járnál, ugyanis a Prémium topikban olyan Ultra High End kábelekről is olvasnál önfeledt ömlengéseket, amiknek közük sincs a zenéhez :)Block írta: ↑2025.03.22., szomb. 06:56
A kábeles topic holnaptól nem egy,hanem kettő lenne. Az egyik neve:Belépő és Standard kábelek lenne,...a másik pedig mondjuk :Prémium kábelek. Én szívesen olvasnék a prémium részben tapasztalásokat,véleményeket,..de soha nem mennék a standard részbe még csak olvasni sem.
De,ha megértetted a mondandója lényegét,akkor rá kellett jönnöd,hogy tényeket ír,.---a világ így működik.
Arnyekra vetodtel, ELEX mar 2 eve nem vegez semmilyen kereskedelmi tevekenyseget.
Elex kereskedő, én meg felhasználó vagyok.
Kb. ennyit kellett volna ide írnod, de helyette olyanokat írtál, hogy már mások figyelmeztetnek. Gondolkodj el kicsit ezen!
Tudod ez úgy van, hogy Rudi Bácsit egy nagyon kedves, közvetlen embernek tartom, akivel nagyon jól el lehet beszélgetni sok mindenről, és igen, vásároltam tőle 1-2 eszközt, amit elégedetten használok, de a fenti kérdéssel kapcsolatban akkor is fentartom a véleményemet. A kettő egymástól független.
Ja, még valami, majd' elejtettem...
Most arra mit modjon?,de tényleg,max azt lehetne hogy egy elcseszett világban élünk.
Pedig jó lenne a link, kiváncsi lennék azokra a rossz kábelekre. Alább is írtam egy jót, de sokkal olcsóbbat is tudok, amit Cables cablesei meg sem közelítenek. Szerintem nem mindenkinek az ár számít, ha kap érte tartalmat...zoli73 írta: ↑2025.03.21., pén. 15:35Igen, átsiklottál felette. A kommentemben, amit Alexével együtt idéztél, abban azt írom, hogy a topicjában már kitárgyaltuk, így nem kellene ide is citálni, itt is elhinteni a magját.juliush írta: ↑2025.03.21., pén. 14:15Nem kenyerem Rudi bá védelme, és az sem kizárt, hogy átsiklottam dolgok felett, de az elmúlt napok diskurzusa során egészen pontosan melyik konkurens céget, termékeket minősítette?Alex_Aston írta: ↑2025.03.21., pén. 13:17
Ha a konkurenciát minősítjük, azzal önmagunkat minősítjük.
Én azt látom, hogy tapasztalatai alapján műszakilag más következtetésekre jutott, mint a gyártók jelentős része, saját kábeleit nyilván saját tapasztalatai mentén kikísérletezve készíti. Mindaddig míg pusztán ezeket a tapasztalatokat osztja meg, amelyekből levont következtetései nyilvánvalóan a kábeleiben is megtestesülnek, és nem azt írja, hogy "bezzeg az én AB kábelem felmosta a padlót az XY cég ilyen-olyan kábelével", engem speciel nem zavar.
Egy vélemény a sok közül, melyet helyén kell tudni kezelni.
De igen, ha bekukkantasz a topicjába(szándekosan nem linkelem ide), akkor láthatod, hogy bizony megnevez több nagynevű kábelt is, amikkel az övéi feltörölik a padlót.
Konkrétan engem zavar az ilyen jellegű marketing, az viszont egyáltalán nem helyénvaló, hogy már itt is kezdi erre terelni a figyelmet, teszi az utalásokat a saját portékájára.
Ha én IDE kukkantok be, akkor AZ érdekel, amit ITT olvashatok.zoli73 írta: ↑2025.03.21., pén. 15:35
De igen, ha bekukkantasz a topicjába(szándekosan nem linkelem ide), akkor láthatod, hogy bizony megnevez több nagynevű kábelt is, amikkel az övéi feltörölik a padlót.
Konkrétan engem zavar az ilyen jellegű marketing, az viszont egyáltalán nem helyénvaló, hogy már itt is kezdi erre terelni a figyelmet, teszi az utalásokat a saját portékájára.
Kicsit bonyolultabb gondolkodást várnék....
Igen, átsiklottál felette. A kommentemben, amit Alexével együtt idéztél, abban azt írom, hogy a topicjában már kitárgyaltuk, így nem kellene ide is citálni, itt is elhinteni a magját.juliush írta: ↑2025.03.21., pén. 14:15Nem kenyerem Rudi bá védelme, és az sem kizárt, hogy átsiklottam dolgok felett, de az elmúlt napok diskurzusa során egészen pontosan melyik konkurens céget, termékeket minősítette?Alex_Aston írta: ↑2025.03.21., pén. 13:17Ha a konkurenciát minősítjük, azzal önmagunkat minősítjük.
Én azt látom, hogy tapasztalatai alapján műszakilag más következtetésekre jutott, mint a gyártók jelentős része, saját kábeleit nyilván saját tapasztalatai mentén kikísérletezve készíti. Mindaddig míg pusztán ezeket a tapasztalatokat osztja meg, amelyekből levont következtetései nyilvánvalóan a kábeleiben is megtestesülnek, és nem azt írja, hogy "bezzeg az én AB kábelem felmosta a padlót az XY cég ilyen-olyan kábelével", engem speciel nem zavar.
Egy vélemény a sok közül, melyet helyén kell tudni kezelni.
Kaphatnék erre a nyilatkozatra valami linket?cables írta: ↑2025.03.21., pén. 06:23Jó pár éve egy nagy amerikai audió show kiemelt terméke egy szerény külsejű IC kábel lett. A sajtó tájékoztatón egy újságíró megkérdezte a kábel fejlesztőjét, hogy miért nem igényesebb a kábel külseje. A fejlesztő szabadkozott: Sok mindent próbáltunk, de bármi amivel javítottuk a kábel külsőt az rontott a hangján!
Nem kenyerem Rudi bá védelme, és az sem kizárt, hogy átsiklottam dolgok felett, de az elmúlt napok diskurzusa során egészen pontosan melyik konkurens céget, termékeket minősítette?Alex_Aston írta: ↑2025.03.21., pén. 13:17Ha a konkurenciát minősítjük, azzal önmagunkat minősítjük.
Ezt már a Te topicodban is kitárgyaltuk, hogy nem egy elegás marketing fogás az, ha a konkurencia termékeit, megoldásait degradálva próbálod a saját portékádra terelni a figyelmet. Nem tudom, hogy ez mennyire célravezető, de minden esetre nem túl elterjedt. Nem gondolnám, hogy ha egy termék nem kelendő, akkor a versenytársak fikázásától megugrana rá a kereslet. Ha az a termék nem tudja magát eladni e nélkül, akkor nagy a baj.cables írta: ↑2025.03.21., pén. 10:06Józan világban nem lenne köze. De attól messze vagyunk. A gyártók jól tudják, hogy a kábel külső milyen fontos. Egy vastag hálózati vagy hangfal kábel olyan érzetett kelt, hogy "ebben aztán van anyag, ezen jól tud folyni az áram" holott dehogy pocsék hangja lesz a kábelnek, ha túlméretezik a huzalozást. Pont a héten hallottam egy súlyos, nagyon szép és persze jó drága hálózatit baromi laposan szólni.