Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Elektroncső topik {___]=
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
Re: Elektroncső topik {___]=
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Magam is csak ajánlani tudom Pávó urat, de Tonyára is elmondható ugyanez. Kinek ki esik közelebb...
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1. CD: Marantz SA15 s1
ez így van - viszont (több-évtizedes saját tapasztalat alapján) ajánlani azért lehet

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Ja, és Pávó Ferin kívül is van élet.... 

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Attól függ mi a cél...ha maximálisan jó hangzásra törekedsz, akkor én mindenképpen a régi gyártású csöveket ajánlom, persze jó lenne tudni, hogy milyen készülékbe és milyen csövek kellenének...Endrion írta: ↑2025.03.13., csüt. 10:16Véleményetek szerint érdemes új csövet venni hifi készülékbe, például itt?:
https://stageshop.hu/hu/termekek?s=6922
Ha igen, melyik típust?
Mind kínai és orosz?, de van amelyik jó lehet?
Köszi a válaszokat!
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Egyetértek. Nekem is sok csövem a Pávó Feritől van. És kimenő trafóim is. Soha semmi gond nem volt egyikkel sem. És a Feri egy rendkívül korrekt ember nem utolsó sorban.trane írta: ↑2025.03.13., csüt. 10:26szerintem Pávó Feritől vásárolj inkábbEndrion írta: ↑2025.03.13., csüt. 10:16Véleményetek szerint érdemes új csövet venni hifi készülékbe, például itt?:
Ha igen, melyik típust?
Köszi a válaszokat!(p.ü. megy), de azért jó lenne tudni, mibe és hová kellenek a csövek
![]()
![]()
Más : piszkosul megdrágultak ezek a csövek. Mondjuk megértem, de akkor is ...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Snipi 2025.03.13., csüt. 10:33-kor.
szerintem Pávó Feritől vásárolj inkábbEndrion írta: ↑2025.03.13., csüt. 10:16Véleményetek szerint érdemes új csövet venni hifi készülékbe, például itt?:
Ha igen, melyik típust?
Köszi a válaszokat!

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Véleményetek szerint érdemes új csövet venni hifi készülékbe, például itt?:
Ha igen, melyik típust?
Köszi a válaszokat!
Ha igen, melyik típust?
Köszi a válaszokat!
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1172
Ja, ok, így már érthető. Akkor a konkrét típus javaslat kivételével a többi áll részemről! Talán még annyi... Ha a tfk eredeti lenne, akkor sem választanám már. Volt régen egy tfk "korszakom" de véget ért hamar.Block írta: ↑2025.01.15., szer. 18:06Valóban fff-nek megfejtették ezt a csövet.
Én általánosságban kérdeztem.
"Ha már gyártó és érték....
Van egy típus amit venni akarsz. Négy gyártó csöve kapható,..és mind a négy ugyan annyiba kerül. Ki melyiket venné?
A gyártók: Philips,...Siemens,....Valvo,...Telefunken."
Valóban fff-nek megfejtették ezt a csövet.
Van egy típus amit venni akarsz. Négy gyártó csöve kapható,..és mind a négy ugyan annyiba kerül. Ki melyiket venné?
- SoundMania
- V.I.P.
Nekem E83F cső kell,..a 6NP30 nem tudom mi helyett van.
Az orosz 6n30p-dr - et viszont szívesen hallgatnám, ha használnék a rendszeremben.... De elég drága....
- SoundMania
- V.I.P.
Philips meg a Siemens hangját nem szeretem, amit írtam azért. Valvot nem ismerem, a TFK meg ha az a felülbélyegzett nem tudni milyen gyártmány, hát akkor szerintem azt sem..... Nem tudom ezek az infók segítettek - e....
Az orosz 6n30p-dr - et viszont szívesen hallgatnám, ha használnék a rendszeremben.... De elég drága....
Azt meg tudod mondani,hogy ebből a négyből melyiket választanád? ...mert a kérdésem ez volt.
Inkább egy jóféle Amperex-et vennék, vagy egy 6n30p-dr -et!
- SoundMania
- V.I.P.
Hát, ha "jó feszes" hangot akarsz akkor jók lehetnek ezek. :)Block írta: ↑2025.01.15., szer. 14:25"Erre itt egy példa - Philips A frame ECC88 - a Philipsnél használt azonosító kóddal és a gyári (Heerlen) talpon álló háromszög szimbolummal - amit később Telefunken felírattal láttak el - itt szerencsére az átbélyegzés még feljebb vitte az értékét
TJ. "
Ha már gyártó és érték....
A gyártók: Philips,...Siemens,....Valvo,...Telefunken.
Inkább egy jóféle Amperex-et vennék, vagy egy 6n30p-dr -et!
"Erre itt egy példa - Philips A frame ECC88 - a Philipsnél használt azonosító kóddal és a gyári (Heerlen) talpon álló háromszög szimbolummal - amit később Telefunken felírattal láttak el - itt szerencsére az átbélyegzés még feljebb vitte az értékét 
TJ. "

TJ. "
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2692
A felülbélyegzett elektroncsövek esetén azért ritkán van jobb csillagállás is, amikor az eredeti gyártott tipus jobb hangú, mint a rábélyegzett "new labeled"
Erre itt egy példa - Philips A frame ECC88 - a Philipsnél használt azonosító kóddal és a gyári (Heerlen) talpon álló háromszög szimbolummal - amit később Telefunken felírattal láttak el - itt szerencsére az átbélyegzés még feljebb vitte az értékét
TJ.

Erre itt egy példa - Philips A frame ECC88 - a Philipsnél használt azonosító kóddal és a gyári (Heerlen) talpon álló háromszög szimbolummal - amit később Telefunken felírattal láttak el - itt szerencsére az átbélyegzés még feljebb vitte az értékét

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S mod/SRX-III
- fff
- Törzsvendég
- Értékelés: 173
Nagyon köszönöm mindenkinek. Nem is annyira a telefunken vagy sem volt a kérdés, mivel láttam hogy nincs rombusz.
De a számomra fontos infot megkaptam. Kipróbálhatom így már, aztán majd kiderül mennyire tetszik.
Köszönöm szépen a segítséget!
De a számomra fontos infot megkaptam. Kipróbálhatom így már, aztán majd kiderül mennyire tetszik.
Köszönöm szépen a segítséget!

A zene maga az üzenet .
- SoundMania
- V.I.P.
Pont erre utaltam....tunerman írta: ↑2025.01.15., szer. 07:39SoundMania írta: ↑2025.01.15., szer. 07:02És szerintem még az is kérdés, hogy ez mennyire Telefunken...sutemenyx írta: ↑2025.01.15., szer. 01:05Én a feliratot még nem látva E88CC-re tippeltem volna, mert mindegyik 88 és CC-t szerepeltető csőnek ilyen az anódfelépítménye. 6N23P-től a Tungsram ECC88-on és Philipseken át egész a Sylvania Gold Brand 6922-ig mindegyik ilyen.
És lévén, hogy az 1-es viszont oda van írva, így igen, E188CC lesz ez.
Az eredeti gyártású Telefunken elektroncsövek alján, a csőlábak között ott a romboid alakú " DIAMOND " jel, ami alapján könnyen azonosíthatóak.![]()
Viszont a Telefunken is forgalmazott más gyártótól átvett elektroncsöveket, és ezeket " felülbélyegezte " Telefunken felírattal a cég...hogy ki gyártotta az per pillanat nem tudható.
TJ.
Az eredeti gyártású Telefunken elektroncsövek alján, a csőlábak között ott a romboid alakú " DIAMOND " jel, ami alapján könnyen azonosíthatóak.
Viszont a Telefunken is forgalmazott más gyártótól átvett elektroncsöveket, és ezeket " felülbélyegezte " Telefunken felírattal a cég...hogy ki gyártotta az per pillanat nem tudható.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2692
SoundMania írta: ↑2025.01.15., szer. 07:02És szerintem még az is kérdés, hogy ez mennyire Telefunken...sutemenyx írta: ↑2025.01.15., szer. 01:05Én a feliratot még nem látva E88CC-re tippeltem volna, mert mindegyik 88 és CC-t szerepeltető csőnek ilyen az anódfelépítménye. 6N23P-től a Tungsram ECC88-on és Philipseken át egész a Sylvania Gold Brand 6922-ig mindegyik ilyen.
Az eredeti gyártású Telefunken elektroncsövek alján, a csőlábak között ott a romboid alakú " DIAMOND " jel, ami alapján könnyen azonosíthatóak.

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S mod/SRX-III
- SoundMania
- V.I.P.
És szerintem még az is kérdés, hogy ez mennyire Telefunken...sutemenyx írta: ↑2025.01.15., szer. 01:05Én a feliratot még nem látva E88CC-re tippeltem volna, mert mindegyik 88 és CC-t szerepeltető csőnek ilyen az anódfelépítménye. 6N23P-től a Tungsram ECC88-on és Philipseken át egész a Sylvania Gold Brand 6922-ig mindegyik ilyen.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2870
- Kapcsolat:
Én a feliratot még nem látva E88CC-re tippeltem volna, mert mindegyik 88 és CC-t szerepeltető csőnek ilyen az anódfelépítménye. 6N23P-től a Tungsram ECC88-on és Philipseken át egész a Sylvania Gold Brand 6922-ig mindegyik ilyen.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- b4xter
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Telefunken E188CC-nek tűnik.
- fff
- Törzsvendég
- Értékelés: 173
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy cső beazonosításában. Kaptam ajándékbe, sajna pont a szám kopott le. Mintha 188 lenne, de nem szeretnék kísérletezni vele amíg nem tudom hogy mi is ez valójában. Csináltam pár képet, hátha zok alapján valaki tud segíteni.
Hálásan köszönöm előre is.
Segítséget szeretnék kérni egy cső beazonosításában. Kaptam ajándékbe, sajna pont a szám kopott le. Mintha 188 lenne, de nem szeretnék kísérletezni vele amíg nem tudom hogy mi is ez valójában. Csináltam pár képet, hátha zok alapján valaki tud segíteni.
Hálásan köszönöm előre is.

A zene maga az üzenet .