Nem kívánom semerre hangolni a rendszert, ha erre gondolsz. Simán csak jobb kábelt keresek, mert úgy gondolom, hogy már elérte a rendszer azt a szintet, hogy hoz is akkora változást egy jobb kábel mint amibe kerül.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 212
Re: Kábelezzünk
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Acoustic Zen Matrix Reference
Hf.: Zu Mission
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5097
A Canare hangszórókábelek gyári állapotban kb. annyit érnek, amibe kerülnek, vagy legfeljebb kicsit többet. Viszont ha leszedjük a külső pvc burkolást, majd összecsavarjuk a két eret, rögzítjük a végeket egy nylon kábelkötöző szíjjal, forrasztunk a végére két olcsó, primitívnek tűnő, amúgy igen kitűnő aranyozott/ezüstözött berillium-réz Z banánt, akkor az eredetihez képest sokkal jobb kábelt kapunk, aminél jobbat csak legalább 4-6x áron lehet venni. Tehát jó darabig állja a hifibogár támadásait
Ha akusztikailag nincs rendben a cucc, akkor meg végképp nem érdemes ennél többet költeni hangszórókábelre.

Ha akusztikailag nincs rendben a cucc, akkor meg végképp nem érdemes ennél többet költeni hangszórókábelre.
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 212
Elex: "Nem mindegy? Egyik szarabb, mint a másik. Mindenki csodát vár, hallja is, mert akarja, aztán elmúlik és jön a csere. Ahelyett, hogy valami normálist venne, amivel sok évig együtt tudna élni."
Hangfal és rca kábelt keresek épp, és hangfalnak vettem én is Canare-t, 2s11-et is meg 4s11g-t, de még nincs bejáratva úgyhogy véleményt nem mondanék.
Érdekelne az ajánlásod, hogy te akkor mit javasolnál? Mármint halál komolyan, semmi kötözködés nincs a kérdésemben.
Közepes Heed rendszerbe, ha ez számít. (mármint márkán belül a közepe kb, nem úgy általában)
Hangfal és rca kábelt keresek épp, és hangfalnak vettem én is Canare-t, 2s11-et is meg 4s11g-t, de még nincs bejáratva úgyhogy véleményt nem mondanék.
Érdekelne az ajánlásod, hogy te akkor mit javasolnál? Mármint halál komolyan, semmi kötözködés nincs a kérdésemben.
Közepes Heed rendszerbe, ha ez számít. (mármint márkán belül a közepe kb, nem úgy általában)
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
Az idézetedből pont az hiányzik, amire reagáltam:
"Örülünk, hogy tetszik, de sajnos sokunknak nem elég drága, hogy jó is legyen.
"
A Mogamival számomra zene van, a Canareval hangok. Volt itt az egész sor hangfalkábel, vagy 5 éve. Pár hónapot eltöltöttem velük. De az, hogy nálatok hogy működik azt nektek kell megtapasztalni. Ráadásul Mogamiból is van pár fajta, mind másabb, amit hallottam. Szóval próbálni kell, de ha a Canare jó, akkor azt kell hallgatni.
Amúgy sem vitázni akartam, csak azt sem akarom, hogy a topic azt sugallja, hogy ezek a darabok legtöbbünknek tökéletes vagy elég jó, csak nem elég drága. Tökéletes annak aki szereti, másnak meg más.
Ha meg melléjük teszünk egy egységes hifi kábelt akkor meg nincs is kérdés.
Félreértés ne essék, én is odavagyok ezekért az egyszerű, de jól működő kábelekért (Mogamim most is van). Hallgattam többek Van Damme, Belden, Klotz, Cordial, Canare, Mogami típusokat, hátha van valami óriásölők, van ami tetszik és maradt is, de azért vannak ennél jobb felbontású, dinamikájú, többet mutató darabok is. Egy SAEC 1000-es például már egészen más világ. Szerintem. És azért sem kell bankot rabolni. Összekötőben egy régi Monster (400-as, 500-as, Reference2) egy Arzachel vagy egy D 102 is hasonló árú, és egységes darabok.
Amúgy nekem ezekből a Canarekból jobban bejött a mikrofon kábelük, mint a hangfal.
Ja, és nem kell veleme gyet érteni, csak mint mondtam, ne csak a leborulás legyen, hanem más vélemény is.
"Örülünk, hogy tetszik, de sajnos sokunknak nem elég drága, hogy jó is legyen.

A Mogamival számomra zene van, a Canareval hangok. Volt itt az egész sor hangfalkábel, vagy 5 éve. Pár hónapot eltöltöttem velük. De az, hogy nálatok hogy működik azt nektek kell megtapasztalni. Ráadásul Mogamiból is van pár fajta, mind másabb, amit hallottam. Szóval próbálni kell, de ha a Canare jó, akkor azt kell hallgatni.
Amúgy sem vitázni akartam, csak azt sem akarom, hogy a topic azt sugallja, hogy ezek a darabok legtöbbünknek tökéletes vagy elég jó, csak nem elég drága. Tökéletes annak aki szereti, másnak meg más.
Ha meg melléjük teszünk egy egységes hifi kábelt akkor meg nincs is kérdés.
Félreértés ne essék, én is odavagyok ezekért az egyszerű, de jól működő kábelekért (Mogamim most is van). Hallgattam többek Van Damme, Belden, Klotz, Cordial, Canare, Mogami típusokat, hátha van valami óriásölők, van ami tetszik és maradt is, de azért vannak ennél jobb felbontású, dinamikájú, többet mutató darabok is. Egy SAEC 1000-es például már egészen más világ. Szerintem. És azért sem kell bankot rabolni. Összekötőben egy régi Monster (400-as, 500-as, Reference2) egy Arzachel vagy egy D 102 is hasonló árú, és egységes darabok.
Amúgy nekem ezekből a Canarekból jobban bejött a mikrofon kábelük, mint a hangfal.
Ja, és nem kell veleme gyet érteni, csak mint mondtam, ne csak a leborulás legyen, hanem más vélemény is.

Milyen különbséget hallasz, pro / kontra ?
Itt volt, megvolt, szeressétek, nekem más kell. Akár hasonló áron is (Mogami).Voyager írta: ↑2025.03.15., szomb. 07:34Örülünk, hogy tetszik, de sajnos sokunknak nem elég drága, hogy jó is legyen.Shimano írta: ↑2025.03.14., pén. 12:48Alakul,és egyre jobb ez a 4s11,de az tuti hogy még egyszer nem kezdeném ezt így,ha nem elvinném egy bejárató kütyüs kezelésre.Nem is ajánlom senkinek hogy otthon a fő rendszerben legyen bejáratva,mert a gyártó szerinti 400 óra nem kevés,sőt inkább sok.Ilyenkor jó lenne egy másodrendszer amit nem sajnál az ember éjjel nappal járatni,vagy valami ilyesmi.Mondjuk az állandóan bekapcsolt állapot is járathatja a drótot valamelyest,mert pl egy előfok + monoblokkok közt van delej zene nélkül is,főleg a magasabb hangerőpoti állásnál,és lehet ez is besegít,vagy nem,nem tudom,de zenével etetni többszáz órát,az azért nem kis idő.
Na mindegy is,a kritikus részen már túl vagyok,már nem érzek késztetést kidobni,és egyre jobban be is jön amit hallok.
Kifinomultabb hang ez egyértelműen mint a 2s11,meglátjuk hosszabb távon.![]()

Hát én tettem felajánlástShimano írta: ↑2025.03.14., pén. 12:48Alakul,és egyre jobb ez a 4s11,de az tuti hogy még egyszer nem kezdeném ezt így,ha nem elvinném egy bejárató kütyüs kezelésre.Nem is ajánlom senkinek hogy otthon a fő rendszerben legyen bejáratva,mert a gyártó szerinti 400 óra nem kevés,sőt inkább sok.Ilyenkor jó lenne egy másodrendszer amit nem sajnál az ember éjjel nappal járatni,vagy valami ilyesmi.Mondjuk az állandóan bekapcsolt állapot is járathatja a drótot valamelyest,mert pl egy előfok + monoblokkok közt van delej zene nélkül is,főleg a magasabb hangerőpoti állásnál,és lehet ez is besegít,vagy nem,nem tudom,de zenével etetni többszáz órát,az azért nem kis idő.
Na mindegy is,a kritikus részen már túl vagyok,már nem érzek késztetést kidobni,és egyre jobban be is jön amit hallok.
Kifinomultabb hang ez egyértelműen mint a 2s11,meglátjuk hosszabb távon.

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Örülünk, hogy tetszik, de sajnos sokunknak nem elég drága, hogy jó is legyen.Shimano írta: ↑2025.03.14., pén. 12:48Alakul,és egyre jobb ez a 4s11,de az tuti hogy még egyszer nem kezdeném ezt így,ha nem elvinném egy bejárató kütyüs kezelésre.Nem is ajánlom senkinek hogy otthon a fő rendszerben legyen bejáratva,mert a gyártó szerinti 400 óra nem kevés,sőt inkább sok.Ilyenkor jó lenne egy másodrendszer amit nem sajnál az ember éjjel nappal járatni,vagy valami ilyesmi.Mondjuk az állandóan bekapcsolt állapot is járathatja a drótot valamelyest,mert pl egy előfok + monoblokkok közt van delej zene nélkül is,főleg a magasabb hangerőpoti állásnál,és lehet ez is besegít,vagy nem,nem tudom,de zenével etetni többszáz órát,az azért nem kis idő.

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Alakul,és egyre jobb ez a 4s11,de az tuti hogy még egyszer nem kezdeném ezt így,ha nem elvinném egy bejárató kütyüs kezelésre.Nem is ajánlom senkinek hogy otthon a fő rendszerben legyen bejáratva,mert a gyártó szerinti 400 óra nem kevés,sőt inkább sok.Ilyenkor jó lenne egy másodrendszer amit nem sajnál az ember éjjel nappal járatni,vagy valami ilyesmi.Mondjuk az állandóan bekapcsolt állapot is járathatja a drótot valamelyest,mert pl egy előfok + monoblokkok közt van delej zene nélkül is,főleg a magasabb hangerőpoti állásnál,és lehet ez is besegít,
vagy nem,nem tudom,de zenével etetni többszáz órát,az azért nem kis idő.
Na mindegy is,a kritikus részen már túl vagyok,már nem érzek késztetést kidobni,
és egyre jobban be is jön amit hallok.

Na mindegy is,a kritikus részen már túl vagyok,már nem érzek késztetést kidobni,

Megküzdöttem vele,de többszöri nekifutás után csak sikerült betörnöm végre ezt a 4s11g canare drótot.Eleinte mindenből egy sokk volt,nyomult rendesen,de most már egy egészen pofásan finom,letisztult és kiegyensúlyozott produkciót nyújt.
A 2s11 ehhez képest realisztikusabb ugyan,tehát jó az is,de most már szinte jobban tetszik ez a 4s11.Felül kissé kerekít,és mintha mindent szebbnek mutatna mint a realistább 2s11,de kellemesen teszi azt amit,és az árához képest ez egy nagyon szuper hang,szerintem.
Most már inkább több rendszerbe ajánlanám ezt mint a 2s11-et,mert annak az őszintesége kifoghat sok rendszeren,hallgatón is,de jó drót az is.
Csak az az első 50-60 óra,na azt kell "túlélni" valahogyan.

A 2s11 ehhez képest realisztikusabb ugyan,tehát jó az is,de most már szinte jobban tetszik ez a 4s11.Felül kissé kerekít,és mintha mindent szebbnek mutatna mint a realistább 2s11,de kellemesen teszi azt amit,és az árához képest ez egy nagyon szuper hang,szerintem.

Csak az az első 50-60 óra,na azt kell "túlélni" valahogyan.

Ha az utóbbi összekötést választod (amikor a két belső ér közösítve van), akkor a kábel arnyékolása lesz a földpotenciál, a két belső ér pedig a "+", szóval az eredetileg árnyékolásra szánt kábelrész nem fog tudni árnyékolni.BLX írta: ↑2025.03.06., csüt. 10:51Tanácsot szeretnék kérni:
Adott egy szimmetrikus felépítésú kábel (mikrofonkábel), kettő érrel és árnyékolással. Erre kellene RCA csatlakozót szerelni.
Korábban olvastam, pl. Fülelektől, hogy úgy lenne érdemes szerelni ezeket, hogy az egyik ér az RCA jel (+) pontjára, másik ér a földre és az árnyékolást az egyik oldalon kellene föld pontra kötni, mondjuk a forrás készülék felől. Próbáltam szerelős videokat nézni, hogy hogyan passzírozzák be a három eret az egyik oldalon, de csak olyan szereléseket láttam, ahol két eret együtt rakták az RCA jel (+) pontjára mindkét oldalon, és az árnyékolást a csatlakozó földjére mindkét oldalon. Ez mennyivel rosszabb megoldás? Szerelni sokkal könnyebbnek tűnik.Próbálta valaki esetleg mindkét verziót?
![]()
Ha az elsőt választod (Fülelek verziója, ahol nincs közösítve a két belső ér), akkor fog tudni árnyékolni a kábel. Rádaásul a "+" meg a "-" vezeték azonos impedanciával fog rendelkezni, így kisebb az esélye földhurok kialakulásának.
Szerintem jobb, ha nincs közösítve a két belső ér.
A "Fülelek" által javasolt megoldás az un. kvázi szimmetrikus bekötés, sok gyártó alkalmazza. Áll. az AN pont fordítva, a forrásoldalon köti be az árnyékolást, de ez lehet csak városi legenda.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1014
Tanácsot szeretnék kérni:
Adott egy szimmetrikus felépítésú kábel (mikrofonkábel), kettő érrel és árnyékolással. Erre kellene RCA csatlakozót szerelni.
Korábban olvastam, pl. Fülelektől, hogy úgy lenne érdemes szerelni ezeket, hogy az egyik ér az RCA jel (+) pontjára, másik ér a földre és az árnyékolást az egyik oldalon kellene föld pontra kötni, mondjuk a forrás készülék felől. Próbáltam szerelős videokat nézni, hogy hogyan passzírozzák be a három eret az egyik oldalon, de csak olyan szereléseket láttam, ahol két eret együtt rakták az RCA jel (+) pontjára mindkét oldalon, és az árnyékolást a csatlakozó földjére mindkét oldalon. Ez mennyivel rosszabb megoldás? Szerelni sokkal könnyebbnek tűnik.
Próbálta valaki esetleg mindkét verziót? 
Korábban olvastam, pl. Fülelektől, hogy úgy lenne érdemes szerelni ezeket, hogy az egyik ér az RCA jel (+) pontjára, másik ér a földre és az árnyékolást az egyik oldalon kellene föld pontra kötni, mondjuk a forrás készülék felől. Próbáltam szerelős videokat nézni, hogy hogyan passzírozzák be a három eret az egyik oldalon, de csak olyan szereléseket láttam, ahol két eret együtt rakták az RCA jel (+) pontjára mindkét oldalon, és az árnyékolást a csatlakozó földjére mindkét oldalon. Ez mennyivel rosszabb megoldás? Szerelni sokkal könnyebbnek tűnik.

Sziasztok! Érdeklődnék hátha tud valaki segíteni! Lecseréltem a régi Topping E50-es dacomat egy új Aune s9c prora . A Toppingot úgy hallgattam ,hogy usb b vége a DAC-ba másik vége usb A apa- egy Apple OTG átalakító kábel- usb A anyába dugva aminek a vége Lightning ami bele az Iphone 12-be. Na most hogy megjött tegnap az Aune DAC összedugtam mindent úgy ahogyan kell ,de nem szólalt meg semmi ,hanem a telefonom kiírja " Kiegészítő nem használható. S9C USB DAC: Ez a kiegészítő túl sok áramot vesz fel" .Beírtam a googleba ezt a szöveget és az Apple Supportra dobott,gondoltam hogy akkor azt az átalakítót nem szereti az Aune. Volt nekem régebbről egy Ifi usb A - C átalakítóm,megpróbáltam a feleségem Iphone 15-ös telefonjával , illetve a lakás legmélyebb bugyrából előkerítettem egy Samsung s8 telefont és mind a kettővel működik! Felhívtam egy Iphone szervizt ezzel kapcsolatban ,és Ő meg azt mondta hogy szerinte a telefonom lesz a ludas ,mert hogy a Lightning az még 2.0-ás ,az újabb Iphonok meg 3.0 . DE akkor az ezer éves Samsung 8 is 3.0-ás? Illetve létezik ma olyan hogy egy Iphone 12 ről nem tudok zenét hallgatni ?Nem tudom elképzelni. Ja és a DD Hifinek létezik ilyen átalakítója(16.000ft) ,de félek hogy ha megrendelem akkor az sem biztos hogy jó lesz. Valaki esetleg meg tudja fejteni ezt nekem? Köszönöm!
Üdv,
Gábor
Üdv,
Gábor
berakod a marilyn manson best of CD-t ismétlőbe, felynomod a hangerőt,aztán elmégy otthonról kis időrewittao írta: ↑2025.02.28., pén. 21:13Vannak kivalo zenei anyagok (no nem hallgatasra), amelyekkel jol lehet rendszereket jaratni. IsoTek, Tellurium-Q, TaraLabs stb. cegeknek vannak ilyen forrasanyagai. Ez az egesz rendszeredre hatassal lesz.
Persze ha lehet ugy kapcsold be, amikor nem vagy otthon es a csalad sem :)

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
ebben van valamigomolalaci írta: ↑2025.02.28., pén. 20:48AC 230 volt, 3 kW az sokkal hatásosabb, akár 24 óra alatt is....

nemrég kivettem a képletből két hálózati kábelt és hangfaldrótot csináltam belőle. kb egyidős az ugyanilyen (használatban volt) hangfadrótokkal, mégis jobban szólt.
sokan mondják,amit tápnak használtunk, már másra nem lesz jó.. megakislófa*t :)
ha mindenáron zenével, jól meg kell kergetni. ez alapvető készülék bekapcs utáni bemelegedésre is igaz.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Jómagam kategorikus bejáratódás-tagadó vagyok, de el kell ismerjem, hogy az érzékeny rendszerek a fenti dolgot 'megérezhetik'. Régebben járt nálam egy bejárató-CD, elektronikus zajmenetek voltak rajta, valami speciális szisztéma szerint, és ki kellett menni a szobából egy 10 percre, nem is a hangerő miatt, hanem mert nem volt jó hallgatni.
Aztán kellett egy egész nap, mire megint 'magához tért'; úgy tűnt, hogy kibillent valahová a hang.
Hogy ez mennyire volt placebó, azt nem tudom.
Szóval, mint fentebb említették, zenével, lehetőleg.
Aztán kellett egy egész nap, mire megint 'magához tért'; úgy tűnt, hogy kibillent valahová a hang.
Hogy ez mennyire volt placebó, azt nem tudom.
Szóval, mint fentebb említették, zenével, lehetőleg.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Vannak kivalo zenei anyagok (no nem hallgatasra), amelyekkel jol lehet rendszereket jaratni. IsoTek, Tellurium-Q, TaraLabs stb. cegeknek vannak ilyen forrasanyagai. Ez az egesz rendszeredre hatassal lesz.
Persze ha lehet ugy kapcsold be, amikor nem vagy otthon es a csalad sem :)
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Elektroncsovek: Sophia Electric
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 360
AC 230 volt, 3 kW az sokkal hatásosabb, akár 24 óra alatt is....
A gondolkodás nem megerőltető...
Hangfalkábel bejáratásra van valami házi gyorsított eljárás? Esetleg DC 24V-os, folyamatosan működő 20W-os motor elé be tudnám kötni pár napig otthon.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
Csak érdeklődöm, hogy erre vki tán :)
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Tudom, tudom...

Csak eszembe jutott a szánról a repülő állat.

Meg hogy milyen trehányság megcserélt oldallal feltölteni egy zenét, még ha Vollenweider is, pláne egy nagyzenekart, de bármit is

- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 111
Ilyen felvételeknél talán nem annyira érdekes. De engem nagyon tud zavarni, amikor egy nagyzenekar "fordítva" ül le játszani. Persze, amikor nem a wagneri ülésrendet használják, akkor bármi lehet, de ez ritka, inkább kortárs zenéknél van, ott se mindig.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2