Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 966

Re: Cd játszók

Hozzászólás Szerző: chord_ »

tunerman írta:
2025.03.02., vas. 13:51

Úgy látom, hogy nem tudod a CD lejátszók alapvető működését - a lemezről visszaverődőtt lézerfényt fotódetektorok érzékelik, és az áramváltozásokat ANALÓG erősìtőfokozatok fogadják :D

Ez érvényes a komplex fázismodulált jelfolyamra (Eye Pattern), és a szervó áramkörökre is - itt aztán jönnek a szokásos analóg áramköri problémák :smile29:
Igyekszem megérteni.
Ha egy dac fogad egy optikai kábelen digitális jelfolyamot, amelyik bithelyes, és mégis kihalljuk a futómű függesztését, vagy pl. a futómű alátét-manővereit, akkor hol van az analóg vonalon a probléma? 'Másképp' bithelyes? Vagy ez az egész bithelyesség csak a 26. probléma, és a digitális jelfolyam befertőződött valahogyan, hogy pl. silány basszust hallunk?
Aki sok futóművet már kipróbált, tudja, hogy a mélyátvitelben akkora eltérések lehetnek, mintha valami eq lenne a háttérben.

Ha az autóban a digitális vezérlésű ABS panelt gumibakokra függesztjük, másképp fog fékezni?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára chord_ 2025.03.02., vas. 15:44-kor.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2721

Hozzászólás Szerző: tunerman »

chord_ írta:
2025.03.02., vas. 09:51
konok írta:
2025.03.02., vas. 09:38

A széles sávú rugós rezgés csillapító, energia elnyelőt úgy módosította a barátod ad-hoc alapon, hogy a rugó+gumi töltet saját frekvenciája jóval magasabbra került, mint ahol magában a rugóé volt, elkezdett átereszteni és gerjedni. Az ilyesmi mérnöki szempontok alapján elég jól tervezhető és kézben tartható.
Egy LP játszónál ez valószínűleg helyes érvelés.
A digitális technikában viszont nem.
Miért fáj az 1-0 soroknak, ha egy függesztés ilyen vagy olyan?
Nehogy azzal gyertek, hogy a 'kiolvasási pontosság', mert akkor a karcosabb CD lemezek gyengébben szólnának, amit első körön cáfolni tudok, valamint a nagy pufferes, sokszor-beolvasós lejátszók ezt a problémát eleve kikerülik, mégsem mindegy nekik sem a mechanikai csatolás.

Úgy látom, hogy nem tudod a CD lejátszók alapvető működését - a lemezről visszaverődőtt lézerfényt fotódetektorok érzékelik, és az áramváltozásokat ANALÓG erősìtőfokozatok fogadják :D

Ez érvényes a komplex fázismodulált jelfolyamra (Eye Pattern), és a szervó áramkörökre is - itt aztán jönnek a szokásos analóg áramköri problémák :smile29:
(A fotón saját mérésem jelalakja látható)
TJ.
Csatolmányok
Philips_CD100_laser_pcb_output_signal.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: konok »

juliush írta:
2025.03.02., vas. 11:20
Amiről Te írsz, az a komplett A/D-D/A folyamat, melyben a mechanikai rezgésnek még "analóg tartományban" kitett folyamaton A/D átalakítás után szoftveresen mutatod ki a mechanikus beavatkozás hatását.
A CD-olvasóban egy korábban rögzített mechanikai folyamat, a zene már A/D-átalakításon esett át valamikor, és a kiolvasó egységben a rezgések mechanikai hatásának a i.) tárolt és kiolvasott digitalizált információra, és/vagy ii.) a D/A-átalakításra gyakorolt hatását kellene magyaráznunk.
Az i.) eset ugye a bithelyesség sérülése lenne, vagyis a kiolvasást követően eltér a digitálisan tárolt információ az eredetitől.
A ii.) esetben a kiolvasás során olyan fizikai környezetbéli változás történik a rezgések hatására, amely a D/A-átalakítás folyamatát befolyásolja a bithelyesség teljes megőrzése mellett is. Például a kiolvasás pontossága többszöri ismétlést, erőteljesebb hibajavító számításokat követel meg, amelynek hatása megnövekedett EM hatás, ami befolyásolja az órajelek pontosságát, vagy a D/A átalakító működésének linearitását, zaját.
Így van. Ezért is írtam, hogy fogalmam sincs mi okozza a készülékben a problémát.
Mechanikai olvasata ennek úgy néz ki, hogy az áthangolt, szűkebb tartományban dolgozó csillapító elem a hangra nem kívánt hatást gyakorolt. Javasolt a gyári állapot visszaállítása. :napsut:

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4015

Hozzászólás Szerző: juliush »

konok írta:
2025.03.02., vas. 10:20
Absztrakcióban gondolkozol, így a cáfolatod nem alapos.
Hasonlóval foglalkozom, igaz nem audio, hanem video, ipari video, hiperspektrális kamerák, lidar berendezések, egyéb ilyesmi szenzorok rezgés problémáival. Néhány esetben egy felvételből szoftveres úton meg tudom mondani hány Hz-en keletkezik a digitális alapon működő berendezésben a zaj, azt melyik mechanikai szerkezeti elem vagy környezeti hatás okozza, pl dronoknál elég jól belőhető. Hogy konkrétan a puffer nem bírja tovább, az érzékelés lesz extra zajos vagy a szoftveres szűrők kezdenek átereszteni, az már nem az én szakterületem (én gépészeti irányból közelítek). Megtervezem hozzá a megfelelő elnyelőt vagy tanácsot adok a konstrukció módosítására és -jó esetben- megszűnik a probléma.
A kedvencem a CMOS floating szenzor, azt arra tervezték, hogy ne kelljen ezzel foglalkozni, na az a legérzékenyebb.
Hasonló ez is, mint a szoba akusztika. :)
Amiről Te írsz, az a komplett A/D-D/A folyamat, melyben a mechanikai rezgésnek még "analóg tartományban" kitett folyamaton A/D átalakítás után szoftveresen mutatod ki a mechanikus beavatkozás hatását.
A CD-olvasóban egy korábban rögzített mechanikai folyamat, a zene már A/D-átalakításon esett át valamikor, és a kiolvasó egységben a rezgések mechanikai hatásának a i.) tárolt és kiolvasott digitalizált információra, és/vagy ii.) a D/A-átalakításra gyakorolt hatását kellene magyaráznunk.
Az i.) eset ugye a bithelyesség sérülése lenne, vagyis a kiolvasást követően eltér a digitálisan tárolt információ az eredetitől.
A ii.) esetben a kiolvasás során olyan fizikai környezetbéli változás történik a rezgések hatására, amely a D/A-átalakítás folyamatát befolyásolja a bithelyesség teljes megőrzése mellett is. Például a kiolvasás pontossága többszöri ismétlést, erőteljesebb hibajavító számításokat követel meg, amelynek hatása megnövekedett EM hatás, ami befolyásolja az órajelek pontosságát, vagy a D/A átalakító működésének linearitását, zaját.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút

chord_ írta:
2025.03.02., vas. 09:51
Nehogy azzal gyertek, hogy a 'kiolvasási pontosság', mert akkor a karcosabb CD lemezek gyengébben szólnának, amit első körön cáfolni tudok, valamint a nagy pufferes, sokszor-beolvasós lejátszók ezt a problémát eleve kikerülik, mégsem mindegy nekik sem a mechanikai csatolás.
Absztrakcióban gondolkozol, így a cáfolatod nem alapos.
Hasonlóval foglalkozom, igaz nem audio, hanem video, ipari video, hiperspektrális kamerák, lidar berendezések, egyéb ilyesmi szenzorok rezgés problémáival. Néhány esetben egy felvételből szoftveres úton meg tudom mondani hány Hz-en keletkezik a digitális alapon működő berendezésben a zaj, azt melyik mechanikai szerkezeti elem vagy környezeti hatás okozza, pl dronoknál elég jól belőhető. Hogy konkrétan a puffer nem bírja tovább, az érzékelés lesz extra zajos vagy a szoftveres szűrők kezdenek átereszteni, az már nem az én szakterületem (én gépészeti irányból közelítek). Megtervezem hozzá a megfelelő elnyelőt vagy tanácsot adok a konstrukció módosítására és -jó esetben- megszűnik a probléma.
A kedvencem a CMOS floating szenzor, azt arra tervezték, hogy ne kelljen ezzel foglalkozni, na az a legérzékenyebb.
Hasonló ez is, mint a szoba akusztika. :)

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

konok írta:
2025.03.02., vas. 09:38

A széles sávú rugós rezgés csillapító, energia elnyelőt úgy módosította a barátod ad-hoc alapon, hogy a rugó+gumi töltet saját frekvenciája jóval magasabbra került, mint ahol magában a rugóé volt, elkezdett átereszteni és gerjedni. Az ilyesmi mérnöki szempontok alapján elég jól tervezhető és kézben tartható.

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút

chord_ írta:
2025.03.01., szomb. 21:12
Egy barátomnál, egy nagyon jó hangú láncnál, az xxx CD játszónál, (kb 1M kategória), csak azt csinálta, hogy a mechanika függesztésénél a kicsi gumi(?) bakok alá betett pici mittudoménmit, tuning-ötlet gyanánt, tényleg egy minimális változtatás, -
ez egy AB tesz volt, én ültem a fotelben végig, és akkorát változott a hang, hogy a legvadabb kábel-kísérletek sem okoztak ilyet....
Rosszabb lett amúgy. De nem kicsit.
Szóval, a helyzet elkeserítő. Hogy ilyen zéró dolgokkal mennyire el lehet b@szni a hangot, kb. 2 perc alatt.
Nesze neked digitális technika.:)

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

frenki485 írta:
2025.03.01., szomb. 21:58

Melyik ez a Pro-ject?
Pro-Ject RS-2T

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 602

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

chord_ írta:
2025.03.01., szomb. 21:12
wittao írta:
2025.03.01., szomb. 12:27

Csak megjegyzem, hogy a highend vilag amig kezd leszokni az egybe aluminium tomb megoldasokrol az elkepeszto anyag/energia/megmunkalasi arak miatt, addig Kinaban ez negyedebe kerul, igy lasd pl. Matrix viszonylag emesztheto aru termekei is mart aluhazba kerulnek. Ott szinte mindegy.
Soha nem voltam mart-alu-ház-rajongó.
Lehet, ez felül kell vizsgálnom? - szinte szerelmes vagyok ebbe a Pro-Ject futóműbe most, olyan hangot csinál.

Kép

Amúgy, ez az egész annyira bonyolult, hogy én sem hittem volna, egészen a közelmúltig.
Egy barátomnál, egy nagyon jó hangú láncnál, az xxx CD játszónál, (kb 1M kategória), csak azt csinálta, hogy a mechanika függesztésénél a kicsi gumi(?) bakok alá betett pici mittudoménmit, tuning-ötlet gyanánt, tényleg egy minimális változtatás, -
ez egy AB tesz volt, én ültem a fotelben végig, és akkorát változott a hang, hogy a legvadabb kábel-kísérletek sem okoztak ilyet....
Szóval, a helyzet elkeserítő. Hogy ilyen zéró dolgokkal mennyire el lehet b@szni a hangot, kb. 2 perc alatt.
Melyik ez a Pro-ject?
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

Mi regebben tobb keszuleket csinaltunk mart aluminium hazban. Erezhetoen jobban szolt ugyanaz az elektronika igy.
Viszont amikor egy 5-tengelyes marogepet ki kell fizetni 22-26 orat csusszon az anyagon, az anyag 75%-at elforgacsolva, jo sok penzert mindezt… atertekeltuk a dolgot.
A mostani aluminium hazaink szinten CNC-martak, de darabokbol vannak osszerakva, minimalis anyagveszteseggel, igy alacsonyabb koltsegekkel (a durva az, hpgy meg igy is dragabb, mint 5 evvel ezelott a teljes alutombbol kimaras… ennyit valtozott a vilag).

Onmaga a keszulekhaz egyebkent ugyanugy beleszol a hangba, befolyasolja a vegeredmenyt, igy erre is gondot kell forditani (illetve. erdemes). De minel tobb mindenre forditunk energiat, az halmozza a koltsegeket. Es nalunk 1 munkaora nem annyi, mint Kinaban. Utana az ertekesitesi modell sem ugyanaz.
Nem allitom, hogy nincsenek jo kinai termekek, de azok rendre ugyanugy dragak is. Es meg eljon az ideje, hogy nagy kinai highend gyartok fogjak ostromolni a modtani EU/Usa/Japan/Kanada hegemoniat.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

wittao írta:
2025.03.01., szomb. 12:27

Csak megjegyzem, hogy a highend vilag amig kezd leszokni az egybe aluminium tomb megoldasokrol az elkepeszto anyag/energia/megmunkalasi arak miatt, addig Kinaban ez negyedebe kerul, igy lasd pl. Matrix viszonylag emesztheto aru termekei is mart aluhazba kerulnek. Ott szinte mindegy.
Soha nem voltam mart-alu-ház-rajongó.
Lehet, ez felül kell vizsgálnom? - szinte szerelmes vagyok ebbe a Pro-Ject futóműbe most, olyan hangot csinál.

Kép

Amúgy, ez az egész annyira bonyolult, hogy én sem hittem volna, egészen a közelmúltig.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.03.01., szomb. 08:53
wittao írta:
2025.03.01., szomb. 00:19

Azt remelem nem nekem kell elsore leirnom neked, hogy egy kinai CD-jatszon mekkora haszna van a gyartonak, es azt szorozd meg 100.000 eladott darabszammal, es ezt hasonlitsd ossze egy highend gyarto haszonkulcsa x par100/par1000 darabszammal.
A kereskedok es a gyartok is nagyobbat dzakitanak a tucat sz@rral…
Azt kellene megérteni, hogy nekem, mint végfelhasználónak, fogyasztónak ez teljesen irreleváns. Hogy mi és miért van a háttérben, az teljesen érdektelen. Én nem látom, hogy hány db. SMSL készül, és hány db. ML.
Csak a hangra megyünk. És nem, nincs tudatos fogyasztói magatartás, hogy 'támogassuk a hazai / EU-s / stb /.. gyártókat', meg csináljuk, mint Széchenyi apánk, (akit én végtelenül tisztelek), vegyük a hazait, vagy mondjuk hogy úgy vásároljunk, hogy 'kisebb öko-izé-nyomat legyen', vagy hogy miafrásznak 10 kiló rézdrót egy erősítőbe, meg hogy ez az egy tömbből kimart alu test az konkrétan merénylet a bolygó ellen, stb...
Eleve egy totál önző luxusdologról van szó, az összes utálható / szerethető devianciájával együtt.
En is a hangra megyek es nem vagyok a penztarcam ellensege. Ha ezt a lejatszosdit meg tudtam volna oldani egy fel kilos csoda kinai kutyuvel 1000€-ert, akkor megoldottam volna. De nem ment. Mert meg mindig annyiba kerul minden a vilagban, amennyit er… csodak nincsenek.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

wittao írta:
2025.03.01., szomb. 00:19

Azt remelem nem nekem kell elsore leirnom neked, hogy egy kinai CD-jatszon mekkora haszna van a gyartonak, es azt szorozd meg 100.000 eladott darabszammal, es ezt hasonlitsd ossze egy highend gyarto haszonkulcsa x par100/par1000 darabszammal.
Azt kellene megérteni, hogy nekem, mint végfelhasználónak, fogyasztónak ez teljesen irreleváns. Hogy mi és miért van a háttérben, az teljesen érdektelen. Én nem látom, hogy hány db. SMSL készül, és hány db. ML.
Csak a hangra megyünk. És nem, nincs tudatos fogyasztói magatartás, hogy 'támogassuk a hazai / EU-s / stb /.. gyártókat', meg csináljuk, mint Széchenyi apánk, (akit én végtelenül tisztelek), vegyük a hazait, vagy mondjuk hogy úgy vásároljunk, hogy 'kisebb öko-izé-nyomat legyen', vagy hogy miafrásznak 10 kiló rézdrót egy erősítőbe, meg hogy ez az egy tömbből kimart alu test az konkrétan merénylet a bolygó ellen, stb...
Eleve egy totál önző luxusdologról van szó, az összes utálható / szerethető devianciájával együtt.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4967

Hozzászólás Szerző: pärt »

Még egyszer köszi a releváns válaszokat. Örülök, hogy beindított egy építő jellegű párbeszédet, végre nem az unásig ismert panelek ismételgetésével. :rolleyes:

wittao
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.03.01., szomb. 00:16
ELEX írta:
2025.03.01., szomb. 00:11
chord_ írta:
2025.02.28., pén. 23:56
...Ma ez egy kínai dac-al meghaladható.
A világ fejlődött.
Ez van.
Ezt a "fejlődést" ugye csak viccnek szántad? Ja, nem. Totálisan komolyan gondoltad.
Akkor meg vagyok nyugodva. Nem vagyok még teljesen süket.
A baj ott kezdődne, ha nekem is tetszene, ami neked. Na, az valóban gáz lenne.
Olyan mértékű ízlésbeli devianciával, amit te itt hevesen képviselsz, szerencsére nem kell azonosulnom.
Ha valami neked nem tetszik, akkor szinte mindenki biztos lehet abban, hogy neki miért igen és jó úton jár.
Azt becsülöm benned, hogy ennyire kiállsz a véleményed mellett, csak ezt nem árt a többieknek a helyén kezelni ismerve a zenei szubkultúrádat, a rendszeredet. Örülj neki, hogy téged boldoggá tesz, csak messzemenő következtetéseket nem kéne levonni ezek mögül.
Tudom, hogy a kereskedői érdekeidet erősen sértem.
Nem tudok mást leírni, mint amit hallottam.
Veled ellentétben, én nem vagyok kereskedő, nem mozgat az, hogy a $15k gépen mennyi megy a zsebembe, és nem szajkózom azt, hogy a kínai az f@s mindig.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

ELEX írta:
2025.03.01., szomb. 00:11
chord_ írta:
A világ fejlődött.
Ez van.
Ezt a "fejlődést" ugye csak viccnek szántad? Ja, nem. Totálisan komolyan gondoltad.
Olyan mértékű ízlésbeli devianciával, amit te itt hevesen képviselsz, szerencsére nem kell azonosulnom.
Ha valami neked nem tetszik, akkor szinte mindenki biztos lehet abban, hogy neki miért igen és jó úton jár.
Azt becsülöm benned, hogy ennyire kiállsz a véleményed mellett, csak ezt nem árt a többieknek a helyén kezelni ismerve a zenei szubkultúrádat, a rendszeredet. Örülj neki, hogy téged boldoggá tesz, csak messzemenő következtetéseket nem kéne levonni ezek mögül.
Tudom, hogy a kereskedői érdekeidet erősen sértem.
Nem tudok mást leírni, mint amit hallottam.
Veled ellentétben, én nem vagyok kereskedő, nem mozgat az, hogy a $15k gépen mennyi megy a zsebembe, és nem szajkózom azt, hogy a kínai az f@s mindig.

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 727

Hozzászólás Szerző: ELEX »

chord_ írta:
A világ fejlődött.
Ez van.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

ELEX írta:
2025.02.28., pén. 23:43
wittao írta:
2025.02.28., pén. 21:11
....Kiindulsz a 20 eves ML lejatszodbol, aminel mar akkor is 10 masik volt, amit hamarabb megvettem volna…
.....
Szerintem fogalmad sincs, hogy miről beszélsz. Az ML No.512-es SACD/CD játszó a valaha létezett egyik legjobb egydobozos CD játszó volt. Már ami a hangját illeti. Nincs 20 éves, mivel 2008-ban jelent meg. Az első az országban az enyém volt még a piacra dobása előtt. A hangja extrém jó volt, ahogy a megbízhatósága extrém rossz. A széria feltehetően megbízhatóbb volt már, azok hangjáról nem tudok véleményt mondani. Én egy hónap alatt kettőt küldtem vissza, mert meghibásodott. Aztán elengedtem. Nem a hangja miatt!
De az előd ML No. 390S a mai napig is a legjobbak között van.
Nem fostalicska kábelezés és rendszer kell hozzájuk. Ha nem kapják meg a kiszolgálást, tudásuk töredékét se képes a tulaja kihozni belőlük. De a lényeg, egy húszdolláros kínai szar jobb náluk. Komolyan vicc már ez az egész, amit itt "komoly és tapasztalt bloggerek" elkövetnek a gyanútlan betévedőkkel szemben.

A szíjhajtású CEC az Oracle (amúgy az egész Oracle és CEC) egy vicc az ML-hez képest. Minden tekintetben - garázsfusi mindegyik.
Elnezest, hogy egy 17 eves keszuleket le 20-eveseztem :) volt szerencsem hallani 512-est, es nekem nem tetszett. Utana a CD-t nem akarta kiadni, nalam ez deal-breaker volt. Olvastam a muszaki gondokrol is, vegleg elvetettem a markat.
Az Oracle 2000 futomu szerintem nem vicc, es a CEC-nek se a belepo modelljet hasonlitsuk ha a ML eseten 512 es 390S a merce.
A 20 dollaros kinai szar jobb naluk mondat nem az en billentyuzetemet hagyta el 🤷🏻‍♂️

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

ELEX írta:
2025.02.28., pén. 23:43
..De a lényeg, egy húszdolláros kínai szar jobb náluk. Komolyan vicc már ez az egész, amit itt "komoly és tapasztalt bloggerek" elkövetnek a gyanútlan betévedőkkel szemben.
Van, akinek az árcédula a lényeg. Nem becsülöm le őket, ne hidd.
De van, aki ki tud ebből szabadulni. Nem egyszerű dolog.
Mert az van, hogy az ultra drága gépek akkor is jók, ha nem jók. Ezt amúgy minden kereskedő tudja.

Abban egyetérthetünk, hogy a ML512 egy nagyon jó hang, a többi nagyvashoz képest is. Nagyon szép emlékeim vannak róla.
Ma ez egy kínai dac-al meghaladható.
A világ fejlődött.
Ez van.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

pärt írta:
2025.02.28., pén. 23:12
Ez egy parttalan vita lesz, ami soha nem fog eldönteni egy olyan kérdést, amit senki sem tett fel.
Majd jöhet a számháború, hogy melyik mennyibe kerül, meg hogy almával a körtét és a vagdalkozás, hogy "na de hallottad-e egymás mellett őket?" meg mi mosta fel a padlót mivel.
Pár hasznos támpontot már kaptam, köszönöm. :smile53: Ha valakinek még van saját tapasztalata, örömmel veszem, ha megosztja.
Részemről annyi még, hogy a CEC - futóműnek soha. Egy hangi tévedés szerintem.

A Kalista, nyilván nem játszik nekünk. De a kiállítás egyik legrosszabb hangját adta az ősszel, többek szerint is.
Most képzeld el, ha a 'szakértők' ezt a hangot hozták ki belőle a soktízmilliós körítéssel, akkor nekünk otthon mi jutna...:)
Na jó, ez vicc akart lenni...
De az a szörnyű-sz@r hang, az nem volt vicces.

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 727

Hozzászólás Szerző: ELEX »

wittao írta:
2025.02.28., pén. 21:11
....Kiindulsz a 20 eves ML lejatszodbol, aminel mar akkor is 10 masik volt, amit hamarabb megvettem volna…
.....
Szerintem fogalmad sincs, hogy miről beszélsz. Az ML No.512-es SACD/CD játszó a valaha létezett egyik legjobb egydobozos CD játszó volt. Már ami a hangját illeti. Nincs 20 éves, mivel 2008-ban jelent meg. Az első az országban az enyém volt még a piacra dobása előtt. A hangja extrém jó volt, ahogy a megbízhatósága extrém rossz. A széria feltehetően megbízhatóbb volt már, azok hangjáról nem tudok véleményt mondani. Én egy hónap alatt kettőt küldtem vissza, mert meghibásodott. Aztán elengedtem. Nem a hangja miatt!
De az előd ML No. 390S a mai napig is a legjobbak között van.
Nem fostalicska kábelezés és rendszer kell hozzájuk. Ha nem kapják meg a kiszolgálást, tudásuk töredékét se képes a tulaja kihozni belőlük. De a lényeg, egy húszdolláros kínai szar jobb náluk. Komolyan vicc már ez az egész, amit itt "komoly és tapasztalt bloggerek" elkövetnek a gyanútlan betévedőkkel szemben.

A szíjhajtású CEC az Oracle (amúgy az egész Oracle és CEC) egy vicc az ML-hez képest. Minden tekintetben - garázsfusi mindegyik.
Csatolmányok
Limar 1.jpg
DSC_4559.JPG

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4967

Hozzászólás Szerző: pärt »

Ez egy parttalan vita lesz, ami soha nem fog eldönteni egy olyan kérdést, amit senki sem tett fel.
Majd jöhet a számháború, hogy melyik mennyibe kerül, meg hogy almával a körtét és a vagdalkozás, hogy "na de hallottad-e egymás mellett őket?" meg mi mosta fel a padlót mivel.
Pár hasznos támpontot már kaptam, köszönöm. :smile53: Ha valakinek még van saját tapasztalata, örömmel veszem, ha megosztja.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.02.28., pén. 17:28
pärt írta:
2025.02.28., pén. 11:40
Vagy egy éve beszereztem egy mindent egybe készüléket - streamer/dac/erősítő/phono/kenyérpirító - és a fizikai hordozók eléggé háttérbe szorultak, de azért meghagyom a lemezjátszót, cd-t, de amennyire lehetséges, méretben redukálnám ez utóbbit, így elférhetne a sztatikus fejhallgatóm erősítője mellet, így mínusz egy polc lenne a nyereség. A kérdésem: milyen minőségűek azok a mostanában kapható, mütyür méretű cd játszók, amiket pl. a FiiO, S.M.S.L., Shanling meg még egy csomó kínai gyártó kínál? Csak transzportként működnének, szóval a dac minősége nem releváns. Ja, és természetesen nem a végső szót keresem a cd játszás műfajában, tényleg csak egy jó minőségű, megbízható eszközre vágynék, ami jópár évig teszi a dolgát, amúgy valószínűsíthetően minimális használat mellett.
Nekem SMSL volt pár hónapig.
Szerintem sokkal jobbak az új, akár kínai CD játszók, mint a régi nagy vasak.

https://komolyzeneiajanlo.blogspot.com/ ... teszt.html

Amit én nem próbáltam, mert nem érint, de az új gazdája azóta is teljesen odavan tőle: a BT összeköttetéssel, egy mezei okostelefonnal, azt mondja, olyan hangminőség jön le, amely teljesen ellentmond a bluetooth, mint összeköttetés / protokol általános hifis megítélésének.
Ugyanigy most jelentettek be egy rakat CD-jatszot/futomuvet:
Cyrus, Technics az alacsonyabb aru kategoriaban
Rotel is kihozta az uj top-load Michi-t is, valamint megerkezett az uj Luxmann is.
Marantz is frissitett, Soulnote is.
Tudom nagyon magas, de a Kalista is.

Es erre sikerul ugy beharangoznod ezt a kinai cuccot, mintha a CD-gyujtemenyek birtokosai szamara a megvaltast hozta volna el :)
Kiindulsz a 20 eves ML lejatszodbol, aminel mar akkor is 10 masik volt, amit hamarabb megvettem volna…
C.E.C. es Oracle futomuvekre is ra lehet pillantani, ez az akarmi a kozelukbe nem er fel.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

pärt írta:
Vagy egy éve beszereztem egy mindent egybe készüléket - streamer/dac/erősítő/phono/kenyérpirító - és a fizikai hordozók eléggé háttérbe szorultak, de azért meghagyom a lemezjátszót, cd-t, de amennyire lehetséges, méretben redukálnám ez utóbbit, így elférhetne a sztatikus fejhallgatóm erősítője mellet, így mínusz egy polc lenne a nyereség. A kérdésem: milyen minőségűek azok a mostanában kapható, mütyür méretű cd játszók, amiket pl. a FiiO, S.M.S.L., Shanling meg még egy csomó kínai gyártó kínál? Csak transzportként működnének, szóval a dac minősége nem releváns. Ja, és természetesen nem a végső szót keresem a cd játszás műfajában, tényleg csak egy jó minőségű, megbízható eszközre vágynék, ami jópár évig teszi a dolgát, amúgy valószínűsíthetően minimális használat mellett.
Nekem SMSL volt pár hónapig.
Szerintem sokkal jobbak az új, akár kínai CD játszók, mint a régi nagy vasak.

https://komolyzeneiajanlo.blogspot.com/ ... teszt.html

Amit én nem próbáltam, mert nem érint, de az új gazdája azóta is teljesen odavan tőle: a BT összeköttetéssel, egy mezei okostelefonnal, azt mondja, olyan hangminőség jön le, amely teljesen ellentmond a bluetooth, mint összeköttetés / protokol általános hifis megítélésének.

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

pärt írta:
A kérdésem: milyen minőségűek azok a mostanában kapható, mütyür méretű cd játszók, amiket pl. a FiiO, S.M.S.L., Shanling meg még egy csomó kínai gyártó kínál? Csak transzportként működnének, szóval a dac minősége nem releváns. Ja, és természetesen nem a végső szót keresem a cd játszás műfajában, tényleg csak egy jó minőségű, megbízható eszközre vágynék, ami jópár évig teszi a dolgát, amúgy valószínűsíthetően minimális használat mellett.
Egy pár hete én is átfutottam a "rivjúkat" kiváncsiságból. Amire emlékszem, hogy a jó minőség és a megbizhatóság nem jellemző erre a szegmensre. Inkább csak az elégséges és a közepes. Többnyire hamar kiadják ezeket a készülékeket kiforratlanul, majd firmware frissitések sorozatát zúdítják rájuk a panaszokra válaszul. A FiiO DM széria esetében egy tervezési szarvashibát vélnek a digit kimenetnél az ASR mérés alapján, a Shanlingnál a hézagmentes lejátszás hiánya, stb. Általánosan jellemző a gyakori készülékmeghibásodás is, szigorúan a felhasználók jelentései alapján. Shanling esetén az ET3-as az ami már megüti a mércét. Ha most én keresnék, próbát tennék az apróban fellelhető Pro-Ject CD BOX DS2T-vel. ;)
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”