Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4288
Kapcsolat:

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: revox »

A keszekuszaságban valaki írta,hogy Avantgardeot eddig 2A3-al hallott legjobban szólni.
Az holtbiztos, hogy jól fog szólni ,ez nem kérdéses. Csak képzeljük el azt a Ferrádit,amit leszabályoztak 120km/h-nál... Persze, az is élmény lesz,amikor 3másodperc alatt katapultálsz 120ig, de itt vége a mókának. Az Avantgardeok borzalmasan nagy hangnyomásra képesek(normál szonbában eléri a fájdalomküszöböt). Ritkán keresi az ember ezt a hangerőt,de benne van a rendszerben. Ezt kiaknázni kell 25 Watt legalább :D de 3-4, ill 7-8W 2A3-as cső ezt nem fogja tudni megoldani. Ráadásul az aktív szubok miatt, no feeadback csövektől néha ez is kevés. Az ideális párja a PP kapcsolás, minimális dampinggal. De volt PP 2A3-am is... Jobban partiban van vele, mint a PSE, de az is csak 7Watt.
bár,senki nem tervezte ezzel használni a 3Wattosát jelen pillanatban, azt érdemes tudni, mi várható el a történettől.

lábjegyzet: valahol olvastam, hogy 102dB hangnyomáshoz, oldalanként kell kb 2 db 20 centis mély(vagy mélyközép,vagy ez is,az is). Azt azért látjuk ebből, hogy 102dB nem kicsi hangnyomás és az AA tölcsérek ennyivel válaszolnak 1 Wattra (a régi,klasszik modellek, az újabbak és a TRIO többel). Tehát, az se lesz halk normál értelemben, de hol van még a 300+ km/h, és ha a gépszíj elkap... :rolleyes:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Block írta:
2025.02.27., csüt. 08:40
cables írta:
2025.02.27., csüt. 07:01

Csövekről, cső cserékről...

Nagyon jók a csöves erősítők, hallottam isteni csöveseket régi McIntosokat, Dénes Péter csöveseit stb., de elborzadtam azt hallva, hogy mi történik egy cső csere után a hanggal. Szerintem aki nyugodt életre vágyik az nem csövest hallgat. Vannak - nem sok, és nem olcsó - félvezetősek, azokkal legalább ez cső-csere dolog nem indítja be a hangyákat.
Ez kb. olyan,mintha nem írtál volna be semmit..... Nézzük sorjában:
1...Szerintem aki ilyet hallgat nem borzaszt el egy csőcsere,...,akit meg igen az nem ilyet hallgat,annak ezt kár volt írnod.
2...Szerintem aki ilyet hallgat,annak így nyugodt az élete,mert szerencséje van és nem muszáj félvezetőset hallgatnia,.....vagy ez a másik lehetőség,nem akar nyugodt életre vágyni.
3. A félvezetősek és a hangyák: ott tényleg nincs csőcsere,...de lehet,hogy nem indít be be semmit ott belül,...ha meg igen,akkor nem csak csövet,hanem komplett erősítőt kell cserélni. :)
Zárszó: nekem van félvezetős is párhuzamosan a másik lánccal,...és félvezetőshöz képest elég jól szól,mert egész közel vannak egymáshoz hangban. Pár naponta bekapcsolom és élvezem az "új" hangot.....de amikor a másik szól,arra gondolok,hogy de jó,hogy ez itt van,..ugyanazokat a zenéket hallgatom,de mégis más.. Azt persze ilyenkor egyből tudom,hogyha egy maradhatna ,az melyik lenne.. De marad mind a kettő,...mert tudom,hogy ha csak egyet hallgat az ember pár év után vágyik valami másra és elkezd "vásárolni",csak,hogy valami új és más legyen,...és ez sokszor nem visz előre,csak oldalra,sok pénzért...
Konkluzió... Amit írtam én is feleslegesen írtam,mert szerintem,ha hallottál volna igazán jó elektroncsöves hangot,akkor nem félvezetőset hallgatnál.. leborulok.gif
szerintem ez félrement. én értem. nem volt benne kekeckedés szerintem :)

ezt én is átéltem és egy időre, 1-2 (3-4?) évre elengedtem a csöveseket. Báár,nem vadásztam az általam irgalmatlanul pénzkidobásnak érzett milliós csöveket, de bele lehet unni a nélkül is. Aztán, persze, szép lassan visszakúszott ,először csak a kis rendszerbe,majd a nagyba is :smile46:

tudni kel határt húzni, ki mennyire akar elmenni :rolleyes: :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5102

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Snipi írta:
2025.02.26., szer. 12:29
Közben beugrott egy másik hangsugárzó (két típus) ami ugyancsak elég érzékeny, és ez télleg az. 95dB.
És nagyon jól szól. És nem antiszociális méretű. Kelly KT2, és Kelly KT3. A hangszórókészlete ua., csak a KT3-as doboza valamivel nagyobb. (Az sincs 1 méter magas.)
Ha jól emlékszem ezek is olyan elven műxenek, mint a PMC dobozok, de most nem jut eszembe a "hivatalos" megnevezése az elvnek. Asszem a Audio Note AZ ... -k is ilyenek ...
D'Appolito elrendezésű cucc.
Egy baja van : én még Magyarországon nem láttam ilyet, se forgalmazót anno, se használtban eladót.
Szóval nagyon nehéz hozzájutni, ha valaki szeretne ilyet.
A "télleg" nem annyi. A hangszóró adatlapjából sem következik ez. meg az alábbi mérésből sem.
Persze ettől ez még egy szokásosnál nagyobb érzékenységű doboz, igaz, 60Hz alatt mélyhang csak nyomokban (meg amennyit a szoba itt-ott hozzátesz).
Csatolmányok
Kellykt2.png
Kellykt2.png (129.44 KiB) Megtekintve 776 alkalommal

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.02.27., csüt. 10:09
SoundMania írta:
2025.02.27., csüt. 09:58

Volt azzal is. Ezért írtam, hogy egy J/spx jobb hozzá, nekem mint egy gyengébb kategóriás E.
Az spx a belső kábel, értem, úgy lehet...
Én kedvelem az J - t, de hasonló körítés esetén az E azért helyből átugorja.
Egy gyengébb kategóriás E - ből még lehet spx - es, de a J - ből soha nem lesz E...
váltólaktrészben is eltérnek. nem csak a drótot jelölik a "postfix" infók, bizonyos szintű alkatrészbázist is
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1172

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
SoundMania írta:

Volt azzal is. Ezért írtam, hogy egy J/spx jobb hozzá, nekem mint egy gyengébb kategóriás E.
Egy gyengébb kategóriás E - ből még lehet spx - es, de a J - ből soha nem lesz E...
Hasonló körülmények között, egy nagyobb helyiségben.... 20-25nm körül ha jók a készülékeid, az E sok is lehet... Én pl ekkora körüli helyisébe hamarabb választanék egy ESL-t is mint egy E-t, ha más dolgok is nem számítanának... De számítanak, így nem ilyeneket hallgatok.

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2868

Hozzászólás Szerző: trane »

Rock60 írta:
...Egy gyengébb kategóriás E - ből még lehet spx - es, de a J - ből soha nem lesz E...
gondolkodik.gif :yingyang: > https://www.enjoythemusic.com/magazine/ ... eakers.htm

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1314

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

SoundMania írta:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.02.27., csüt. 09:32
SoundMania írta:
2025.02.27., csüt. 07:12

Ha veszel egy Neiro-t egy J/spx-el, akkor sokkal többet megtudsz az előadásből, a zenészekről, a jelenlétről, a helyszínről, ha pedig pl Meishut veszel E/sp-vel, akkor meghallgatod jó minőségben a művet otthon..... Hogy ki melyiket preferálja kb tudható a kommentekből. És úgy néz ki te is az utóbbi csoportba tartozol még/inkább....
A Neiro - t miért nem az E - vel párosítottad ?
Volt azzal is. Ezért írtam, hogy egy J/spx jobb hozzá, nekem mint egy gyengébb kategóriás E. De nem volt soha AN dobozom.... sem.... :) Spendor sp1-esem az volt..... :(

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Block írta:
2025.02.27., csüt. 09:24
SoundMania írta:

Ha veszel egy Neiro-t egy J/spx-el, akkor sokkal többet megtudsz az előadásből, a zenészekről, a jelenlétről, a helyszínről, ha pedig pl Meishut veszel E/sp-vel, akkor meghallgatod jó minőségben a művet otthon..... Hogy ki melyiket preferálja kb tudható a kommentekből. És úgy néz ki te is az utóbbi csoportba tartozol még/inkább....

Írtál valamit nekem,amit nem tudom honnan veszel..... Talán csak akkor tudnám megérteni,ha elfogadnám,hogy olyan képességekkel rendelkezel,mint Gyurcsók József,és te képes vagy távolból is analizálni a fennálló helyzetet hifi terén és egyből orvosolod is a hibákat.

Tehát,ha jól értem,te az első csoportba tartozol és Neiro-t hallgatsz J/spx-el,....Én az utóbbi csoportba tartozom,bár nem hallgatok Meishut E-vel,..
De akkor mi indukálhatta,amit írtál?.. Gondolom a dobozokkal kapcsolatos hozzászólásom.. Arra vagy érzékeny,hogy a J dobozt kizártam ,az E dobozt meg szimpatikusnak találtam. ;peace;
Olvasd el és értelmezd ismét az írottakat. Tiéd is... Ne csak a dobozokra, hanem az erősítőkre és a csövekre vonatkozóan is. Talán kiderül....

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

gyerekek,elvesztettem a fonalat :D

főleg valahol az AVantgarde + 2A3 környékén :D

Kép
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

tonya írta:
2025.02.27., csüt. 08:21

Ezeket a dobozokat is nagyon tudom ajánlani csövesekhez, 300B-hez is, nem különösebben érzékenyek, de mégis kellemesen zenélnek akár kis teljesítményű csövessel is, be is lehet szerezni őket....Celestion Ditton 332...
Van az apróban egy Ditton 33 - as, az is megérheti azt a kevés árát, bár látok rajta egy kis szerelési pongyolaságot...
/ Gondoltam, hogy amikor szervízben van a Quad, az állna fel a kispadról... :D /

Rock60
Őslakos
Őslakos

juliush írta:
2025.02.26., szer. 22:57
Csak egy gyors körkérdés: a hangerőszabályozó (legyen szó előerősítőről, az integráltéról, vagy a forráséról, ha valaki azt használja) milyen állásánál produkálja a megfelelő hangosságot Nálatok?
Nem tudom, ez számít - e, nálam 1/2 10 és 11 óra közé állítva megy általában.
Ritka az olyan kis bemenő jel, hogy 12 fölé kelljen tekerni.

/ Integrált Mastersound BOX 2X35 W, Quad ESL63, 85dB, 30 m2 :D .../

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:

A Neiro - t miért nem az E - vel párosítottad ?

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: Block »

tonya írta:
2025.02.27., csüt. 09:19
Block írta:
2025.02.27., csüt. 08:46
De ,mint írta később 2A3,..és utána 45-ös csővel is ki akarja a rendszerét próbálni,...és az már eléggé leszűkíti a kínálatot.
Volt alkalmam hallani 2A3-al is, nem volt az olyan rossz.. ;)

Akkor így adom.... :smile32: Legfeljebb a 45-ös egy távolabbi project része lesz...

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút

SoundMania írta:

Írtál valamit nekem,amit nem tudom honnan veszel..... Talán csak akkor tudnám megérteni,ha elfogadnám,hogy olyan képességekkel rendelkezel,mint Gyurcsók József,és te képes vagy távolból is analizálni a fennálló helyzetet hifi terén és egyből orvosolod is a hibákat.

Tehát,ha jól értem,te az első csoportba tartozol és Neiro-t hallgatsz J/spx-el,....Én az utóbbi csoportba tartozom,bár nem hallgatok Meishut E-vel,..
De akkor mi indukálhatta,amit írtál?.. Gondolom a dobozokkal kapcsolatos hozzászólásom.. Arra vagy érzékeny,hogy a J dobozt kizártam ,az E dobozt meg szimpatikusnak találtam. ;peace;

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

Block írta:
2025.02.27., csüt. 08:46
De ,mint írta később 2A3,..és utána 45-ös csővel is ki akarja a rendszerét próbálni,...és az már eléggé leszűkíti a kínálatot.
Volt alkalmam hallani 2A3-al is, nem volt az olyan rossz.. ;)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút

tonya írta:
2025.02.27., csüt. 08:21
merida79 írta:
2025.02.21., pén. 05:10
Köszönöm szépen a válaszokat!🙂Ha van még ötlet,vélemény akkor szívesen veszem.Úgy érzem minden hozzászólás közelebb visz a céljaimhoz.😊
Ezeket a dobozokat is nagyon tudom ajánlani csövesekhez, 300B-hez is, nem különösebben érzékenyek, de mégis kellemesen zenélnek akár kis teljesítményű csövessel is, be is lehet szerezni őket....Celestion Ditton 332... ;)
IMG_20200714_194632.jpg

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Nekem 3 csöves erősítőm van : egy Horn Mihály által épített 6C33C-vel működő SE. Egy 2x6P14P ultralinear erősítő ami egy magyar cégnél készült kis számban. A 3. 300B-vel megy, amit apám épített magának, és amikor 4 éve meghalt, megörököltem. Mindegyik különféle B&W hangsugárzókat hajt. Mivel én a 2000-es évek elején leszoktam a kütyüzésről, hasonlítgatásokról meg effélékről (nem félreérteni, nem ítélem el vagy nézem le azokat akiknek ez okoz örömet) és már csak leginkább a zenei része érdekel a dolognak, így nagyon sorrendet meg egyéb dolgokat nemigen tudok mondani.
Általában hétvégén (hétközben munka után már nem sok kedvem van a "leülős" zenehallgatáshoz) kitalálom melyik cuccon mit fogok hallgatni, azt leülök, felteszem aszt szól ... ennyi. A többin nem nagyon agyalok. Cserélni, vagyis inkább újat venni csak akkor szoktam ha valami javíthatatlanul elhalálozik.
A "sok erősítős" korszakom akkor volt amikor én voltam a kísérleti alanya apu erősítőépítési becsípődésének ... (nagyduzzogva :D ) Mondjuk 1980-as évektől 2010-es évekig. Bár nagyobb megszakításokkal. (Suli, dipó, gyerek stb. ... ) Az igazi "kütyüzős", erősítőpróbálós időm az úgy kb. a 90-es évek vége és a 2010-es évek eleje között volt. Azóta (mondjuk 15 éve) nemigen érdekelnek ezek a dolgok, meghallgatom, ha tetszik megveszem (ha a régi meghalt) azt hallgatom. Nem hegyezem, nem mókolok vele semmi ilyesmi. Olyat ami meg nem az ízlésem szerint szól nem veszek meg, hogy aztán reszelgethessem mindenféle trükkökkel kábelekkel meg a jóég tudja mikkel. Ha meg valamire már a megvétel után jönnék rá, hogy nem teszik. Eladom. Bár ilyen még nem volt.

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút

cables írta:
2025.02.27., csüt. 07:01

Nagyon jók a csöves erősítők, hallottam isteni csöveseket régi McIntosokat, Dénes Péter csöveseit stb., de elborzadtam azt hallva, hogy mi történik egy cső csere után a hanggal. Szerintem aki nyugodt életre vágyik az nem csövest hallgat. Vannak - nem sok, és nem olcsó - félvezetősek, azokkal legalább ez cső-csere dolog nem indítja be a hangyákat.

Ez kb. olyan,mintha nem írtál volna be semmit..... Nézzük sorjában:
1...Szerintem aki ilyet hallgat nem borzaszt el egy csőcsere,...,akit meg igen az nem ilyet hallgat,annak ezt kár volt írnod.
2...Szerintem aki ilyet hallgat,annak így nyugodt az élete,mert szerencséje van és nem muszáj félvezetőset hallgatnia,.....vagy ez a másik lehetőség,nem akar nyugodt életre vágyni.
3. A félvezetősek és a hangyák: ott tényleg nincs csőcsere,...de lehet,hogy nem indít be be semmit ott belül,...ha meg igen,akkor nem csak csövet,hanem komplett erősítőt kell cserélni. :)
Zárszó: nekem van félvezetős is párhuzamosan a másik lánccal,...és félvezetőshöz képest elég jól szól,mert egész közel vannak egymáshoz hangban. Pár naponta bekapcsolom és élvezem az "új" hangot.....de amikor a másik szól,arra gondolok,hogy de jó,hogy ez itt van,..ugyanazokat a zenéket hallgatom,de mégis más.. Azt persze ilyenkor egyből tudom,hogyha egy maradhatna ,az melyik lenne.. De marad mind a kettő,...mert tudom,hogy ha csak egyet hallgat az ember pár év után vágyik valami másra és elkezd "vásárolni",csak,hogy valami új és más legyen,...és ez sokszor nem visz előre,csak oldalra,sok pénzért...
Konkluzió... Amit írtam én is feleslegesen írtam,mert szerintem,ha hallottál volna igazán jó elektroncsöves hangot,akkor nem félvezetőset hallgatnál.. leborulok.gif
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Block 2025.02.27., csüt. 08:43-kor.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

merida79 írta:
2025.02.21., pén. 05:10
Köszönöm szépen a válaszokat!🙂Ha van még ötlet,vélemény akkor szívesen veszem.Úgy érzem minden hozzászólás közelebb visz a céljaimhoz.😊
Ezeket a dobozokat is nagyon tudom ajánlani csövesekhez, 300B-hez is, nem különösebben érzékenyek, de mégis kellemesen zenélnek akár kis teljesítményű csövessel is, be is lehet szerezni őket....Celestion Ditton 332... ;)
IMG_20200714_194632.jpg
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Block írta:
2025.02.26., szer. 22:30
SoundMania írta:
2025.02.26., szer. 21:25

Van olyan 300b ami tovább birja 2 évnél? :)
2a3-ból a régi (nyugatiak) legalább tartósak. És annak idején a VA is tartósnak tünt még ha kéklett is. :) De a hangja nem volt nagyon jó pl usa csövek mellett. 300b - ből az usa Silvertone nekem tetszett. A mai gyártmányok sokkal kevésbé. De ha a zene történéseiről mindent meg akarsz tudni, akkor szerintem régi 45-ös csövet kell keresned. Pláne 245-öst! :) na és ahhoz keress/találj aztán valami hangdobozt! :) és itt érdemes elgondolkodni egy magasabb kategóriás J-n. Spx-el vagy még jobbat, vagy megcsinálni jobbra... Mert oda már kevés a D-szint..... :) a mélyeket nem megcsinálni kell, annak meg kell történni! Ha már olyan fontos az ahogy látom neked is. Nekem nem az.... Sokkal fontosabb dolgok történnek a felvételeken....
Nem tudom... Soha nem volt 300B-s erősítőm. Bár azt sem tudom,hogy ezt nekem írtad,vagy Snipinek...
Nem akartam a beszélgetés folyamát pusztán csövekre terelni,...inkább mint kész erősítőről érdemes beszélni. Bár ,ha 45-ös,...nekem is van egy RCA és egy Sylvania pár,..és tényleg szebben zenél,mint a Sylvania 2A3,...de ez már ízlések és pofonok..Meg akkor lenne korrekt,ha szintén egylemezes NOS 2A3-al hasonlítanánk össze,...van akinek az tetszik jobban,..bár szerintem amit nyertek a Wattban,..azt elvesztették zeneiségben,...de kicsi különbségekről beszélünk. Ha ez lenne az egy igaz út az SE-nél,akkor senki nem hallgatna mást,de mint tudjuk nem így van. HoriTonnak volt Conqueror erősítője,...és volt 2A3-a is. Amikor a Conquerort eladta,...akkor 300B -vel épített magának,gondolom ,mert az a hangzás tetszett neki,...és tuti,hogy nagyon jól sikerült neki,ha volt szíve megválni az eredetitől,ami gondolom nem gyakori a használt piacon,..és az ára tartós befektetésnek is jó. Lehet,hogy az E dobozhoz a 300B karaktere illik a legjobban. Viszont az Avangard Acouistic Duo,meg 2A3-al tetszett a legjobban... ( de majd Revi megmondja leborulok.gif ...tudom,ő AA erősítővel hajtja ). Bár mindent elhiszek neki,...az azért magas ,hogy helyeselheti Juliush 1W-os hajtását Harbethen.??...aki ezen az alapon a 3W-os 45.össel is jól elközeltérizne a monitorokkal. Nem akarok minden áron AN dobozt ,sem a te ajánlásod szerinti Triangle dobozt a rendszerembe,....de az csakugyan megvan,hogy egy E-t el tudnék képzelni,....de csakis E-t,..valahogy a J meg a K nem birizgálja a fantáziámat. Mint ahogy a Living Voice-t is kizártam,..és az Altec sem prioritás.
Akkor miért hivatkoztál te is csövekre és nem konkrét erősítőkre? Nagy szórások lehetnek úgy. 45-tel vagy bármivel, lehet csinálni rossz erősítőrt is meg nem olyan roszat is. Hogy kinek mi a jó út? Ez is egyéni annyiból, hogy miben hoz kompromisszumot, miben hajlandó engedni. Ha CSAK a hangminőséget nézed, személy szerint 45-tel tartom legjobbnak a zenehallgatást. De ehhyez nagyméretű és érzékeny dobozok kellenek. Akinek ez nem megoldható, muszáj 2a3 vagy 300b vagy más egyéb használata. És itt most csövekről beszélek, kb azonosan jól megépített erősítőkben, hogy a csövek hangzása értelmezhető legyen. Ha veszel egy Neiro-t egy J/spx-el, akkor sokkal többet megtudsz az előadásből, a zenészekről, a jelenlétről, a helyszínről, ha pedig pl Meishut veszel E/sp-vel, akkor meghallgatod jó minőségben a művet otthon..... Hogy ki melyiket preferálja kb tudható a kommentekből. És úgy néz ki te is az utóbbi csoportba tartozol még/inkább....

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2272

Hozzászólás Szerző: cables »

Block írta:
2025.02.26., szer. 22:38

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2868

Hozzászólás Szerző: trane »

juliush írta:
2025.02.26., szer. 22:57
Csak egy gyors körkérdés: a hangerőszabályozó (legyen szó előerősítőről, az integráltéról, vagy a forráséról, ha valaki azt használja) milyen állásánál produkálja a megfelelő hangosságot Nálatok?
ezt a kérdést biztosan átgondoltad, Gyula gondolkodik.gif :quetionmark:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3988

Hozzászólás Szerző: juliush »

Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút

trane írta:
2025.02.26., szer. 22:18
Block írta:
2025.02.26., szer. 20:24
Ha már érzékeny hangfal,...pár szót beszélhetünk az erősítésről is... Ha jó az erősítő,akkor egy PP,vagy egy pentódából épített triódás,.de még egy 6C33C sem lehet ellenfele,pusztán már azért sem mert az orosz csövek nem a finomságukról híresek. Amikor berakok egy Sovtek 2A3-at az amerikai NOS helyébe egyből érzem,hogy ez nem az igazi.És nem csak akkor...Amikor egy 211 SE hajtotta az Odeon dobozomat ,és utána bekötöttem a 2A3-at egyből eljöttek olyan finomságok,amit azelőtt nem is érzékeltem a zenében.... :) Azután a 211 ment,...pedig azt hittem az örökre nálam marad,...ha másként nem,de tartalék erősítőnek. Nekem az már túl agresszív lett,nem bánt partnerként a dobozaimmal,..kiölte a lelket a zenéből,kicsit sarkítva,mint egy 40 W-os PP erősítő 6550-es csövekkel...
azért ennyire nem gondolnám, hogy lehet általánosítani :ohnoohnoohno: . hogy egy cső hogyan teljesít, szv és tapasztalataim szerint meglehetősen komplex, és sokkal inkább az adott kapcsoláson s az abban elfoglalt helyén, a kimenőtrafókon, a maZZagoláson, meg az erősítőnek a hangsugárzókkal való együttműködésén múlik... :yingyang: leborulok.gif
Teljesen igazad van!!!!... leborulok.gif
Ezt is direkt sarkítottam egy kicsit így,..mint egy vitaindító-gondolat ébresztőnek,..biztos voltam benne,hogy lesz aki ír erre,és legalább beszáll a beszélgetésbe,....több ember.több tapasztalás. :D
Egyébként az eset megtörtént,és konkrétan él bennem,...az elkövető egy nem is olcsó Jadis PP volt 6550-es csövekkel. Más csővel jobb volt.... 36_1_11.gif

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”