Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- PgSpa
- Fórumlakó

- Értékelés: 439
Re: DAC-olás
A hálózati lejátszók topikba írtam be először, de ide is beteszem, hátha van valakinek tippje:
Úgy jártam, hogy elgjobb barátomnak eladtam az Aries Mini-t. Nem tukmáltam, de nagyon kellett neki. Nincs almás eszköze, de utána nézve a Bubble UpnP jó áthidaló megoldásnak tűnt. Elvittem, telepítettem, és elsőre majdnem jó volt minden, a Wifi kapcsolat jó volt, a progi tette a dolgát, számítógépen be lehetett lépni a Lightning DS-be. Ez után jöttek a gondok, ugyanis ő SSD-ről akart inkább zenét hallgatni, mert nincsen NAS szervere. Beszereltük, a Lightning DS felismerte, telepítettük.
A manual szerint két módon lehet feltenni zenéket, USB pendrive-ról, ami borzasztóan lassúnak bizonyult.
Nos, most eljutottunk az első kérdésig: a számítógép sajátgépében is lehetne fájlokat másolni a beépített SSD-re, a gép látja is az Auralic-ot, de nem engedi megnyitni a tárterületét. 1. Milyen beállítás kell ehhez?
Barátom türelmetlen volt, kivette az SSD-t, gondolván, hogy rámásolja a fájlokat. Ez nem jött be, a Windows nem engedte, sőt újra formázni sem, visszarakva sem lehet többé elérni. 2. Mit hibázott el?
Tetézve a bajt, egy idő után az erősítőbe épített USB DAC-ja is elkezdett rosszalkodni (Unison Research Unico DUE), ami addig fajult, hogy már egy sima PC-t sem fogadott, és az Aries Mini is elveszítette (először prímán kijelezte a csatlakozást a menüben). 3. Létezik, hogy egy rossz párosítás kinyírhatja a DAC-ot?
Úgy jártam, hogy elgjobb barátomnak eladtam az Aries Mini-t. Nem tukmáltam, de nagyon kellett neki. Nincs almás eszköze, de utána nézve a Bubble UpnP jó áthidaló megoldásnak tűnt. Elvittem, telepítettem, és elsőre majdnem jó volt minden, a Wifi kapcsolat jó volt, a progi tette a dolgát, számítógépen be lehetett lépni a Lightning DS-be. Ez után jöttek a gondok, ugyanis ő SSD-ről akart inkább zenét hallgatni, mert nincsen NAS szervere. Beszereltük, a Lightning DS felismerte, telepítettük.
A manual szerint két módon lehet feltenni zenéket, USB pendrive-ról, ami borzasztóan lassúnak bizonyult.
Nos, most eljutottunk az első kérdésig: a számítógép sajátgépében is lehetne fájlokat másolni a beépített SSD-re, a gép látja is az Auralic-ot, de nem engedi megnyitni a tárterületét. 1. Milyen beállítás kell ehhez?
Barátom türelmetlen volt, kivette az SSD-t, gondolván, hogy rámásolja a fájlokat. Ez nem jött be, a Windows nem engedte, sőt újra formázni sem, visszarakva sem lehet többé elérni. 2. Mit hibázott el?
Tetézve a bajt, egy idő után az erősítőbe épített USB DAC-ja is elkezdett rosszalkodni (Unison Research Unico DUE), ami addig fajult, hogy már egy sima PC-t sem fogadott, és az Aries Mini is elveszítette (először prímán kijelezte a csatlakozást a menüben). 3. Létezik, hogy egy rossz párosítás kinyírhatja a DAC-ot?
A 24, 32 vagy akár 64 bit dilemmához, audiofil felvételkészítő és kiadó perspektívából van egy cikk a blogomon.Töki írta: ↑2024.12.30., hétf. 13:06Én úgy tudtam, hogy a Dave alapvetően PCM dac![]()
A fórumokon egyöntetűen PCM jellel ajánlják etetni.
Az én rendszeremben szereti, ha maxra van konvertálva a jel. Frissebb, dinamikusabb hangot eredményez, mint natívan.
Egy szakavatott barátom véleménye szerint a nagyobb bitmélység fontosabb, mint a magasabb frekvencia.
@Tottyi, amennyiben a Dave gyári USB bejáratát használod, javaslom szerezz be egy ilyet: https://audiowise-canada.myshopify.com/products/src-dx
Az ára nem tétel.
Nekem bevált! Igaz, hogy kiváló BNC kábelekkel használom, amik mindössze 30 cm hosszúak.
Használatával 32bit/384khz a max, amit tud.
Nem volt bajom a Dave usb bemenetével sem, de ezzel a kütyüvel nívósabb lett a hang. Kevésbé "digitálisan" szól, sötétebb háttérrel. Visszaesést semmiben sem tapasztaltam.
Kb 1 éve vettem egy IFI audio IPurifier3 USB kütyüt :)
Egy szintén szakavatott barátom azt mondta, hogy az csak elb@szni tudja a hangot. Nos én vagy 10x ki-be dugtam és maradt az is. Egyszerűen azt hallom, hogy a használatával gazdagabb a hangzás, több hangszín van a zenében.
Később meghallgatta a cimbim az IFI-t és elmaradt a fikázás.
https://medium.com/@mediaengineering/al ... 35b4f0810b
A cikk végén ez a konklúzió:
"Melyik formátumot töltsem le?
Szinte minden esetben a 352,8kHz-es, 24 bites FLAC fájlt ajánljuk. Ez viszonylag kompakt, és mivel 64 biten masztereltük, majd Saracon segítségével konvertáltuk, a hangminőség pedig egészen elképesztő. Ha kalandvágyó vagy, és szívesen kísérleteznél saját DSP hozzáadásával, mintavételezési frekvenciakonverzióval, ditheringgel vagy zajformálással, akkor nézd meg a 64 bites lebegőpontosokat, hiszen így legalább egy konverziós lépést megspórolsz a folyamat során."
Vagyis vagy 24, vagy 64 bit. Nem 32 bit.
Én úgy tudtam, hogy a Dave alapvetően PCM dac
Az én rendszeremben szereti, ha maxra van konvertálva a jel. Frissebb, dinamikusabb hangot eredményez, mint natívan.
Egy szakavatott barátom véleménye szerint a nagyobb bitmélység fontosabb, mint a magasabb frekvencia.
@Tottyi, amennyiben a Dave gyári USB bejáratát használod, javaslom szerezz be egy ilyet: https://audiowise-canada.myshopify.com/products/src-dx
Az ára nem tétel.
Nekem bevált! Igaz, hogy kiváló BNC kábelekkel használom, amik mindössze 30 cm hosszúak.
Nem volt bajom a Dave usb bemenetével sem, de ezzel a kütyüvel nívósabb lett a hang. Kevésbé "digitálisan" szól, sötétebb háttérrel. Visszaesést semmiben sem tapasztaltam.
Egy szintén szakavatott barátom azt mondta, hogy az csak elb@szni tudja a hangot. Nos én vagy 10x ki-be dugtam és maradt az is. Egyszerűen azt hallom, hogy a használatával gazdagabb a hangzás, több hangszín van a zenében.
Az ára nem tétel.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Még azt sem tartom kizártnak, hogy a 768/32-es felkonvertálás lesz egy idő után sok a PC-nek, vagy elkezd félremenni az aritmetika. De ez csak agyalás a részemről! Mind a lineáris, mind a minimál fázisú digitális szűrővel ezt csinálja?
Abszolút egyetértek azzal, hogy tök felesleges a 32-bit, legfeljebb a tudat varázsolhatja szebbé, hogy kimaxoltad számszakilag a témát. A 768kHz dettó. Sőt bizonyos DAC-oknál nálam ráadásul a DSD tűnt jobbnak, DSD128 esetleg 256-nál nem látom értelmét feljebb menni. Esetleg érdemes eljátszogatni ezekkel a lehetőségekkel is.
Abszolút egyetértek azzal, hogy tök felesleges a 32-bit, legfeljebb a tudat varázsolhatja szebbé, hogy kimaxoltad számszakilag a témát. A 768kHz dettó. Sőt bizonyos DAC-oknál nálam ráadásul a DSD tűnt jobbnak, DSD128 esetleg 256-nál nem látom értelmét feljebb menni. Esetleg érdemes eljátszogatni ezekkel a lehetőségekkel is.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Főleg úgy, hogy a Dave amúgy is feltol mindent belül DSD-re. Esetleg azzal érdemes kísérletezni hogy a Roonal konvertálunk DSD-re, vagy ráhagyjuk azt a Dave-re, és hogy van-e a kettő között észlelhető különbség.denesdr írta: ↑2024.12.30., hétf. 11:36Hogy pontosan mitől van, azt látatlanban talán még a Dave tervezői sem tudnák megmondani, mert igazából valamilyen hibának tűnik, hogy csak az egyik oldalon jelenik meg és nem is egyből.
Megoldásként szerintem használd 24 biten, a 32 bitnek úgysem sok haszna van, de még a 24-nek sem szvsz.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Hogy pontosan mitől van, azt látatlanban talán még a Dave tervezői sem tudnák megmondani, mert igazából valamilyen hibának tűnik, hogy csak az egyik oldalon jelenik meg és nem is egyből.
Megoldásként szerintem használd 24 biten, a 32 bitnek úgysem sok haszna van, de még a 24-nek sem szvsz.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 886
Hi, az mitol lehet, hogy a Roon-ban ha beallitom, hogy 768 kHz-en es 32 biten menjen a hang akkor egy ido utan elkezd sugni az egyikk hangfal, ha 24-bitre allitom akkor rendben van? Audio PC --> Chord Dave
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
-
Csoszogi
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 9
Sziasztok!
Szeretném kérdezni,hogy egy Teac nt 505x- re
rá lehet aggatni valahogy egy aktív mélyládát?
A válaszokat előre is köszönöm.
Szeretném kérdezni,hogy egy Teac nt 505x- re
rá lehet aggatni valahogy egy aktív mélyládát?
A válaszokat előre is köszönöm.
Az elv olyan mint a fing , az ember tartja amig tudja.
Mindenkinek köszönöm a tanácsot és a segítséget.
https://jet.hu/kom0982a-hdmi-bemenet-rc ... gIaEfD_BwEnsz írta: ↑2024.12.06., pén. 13:17Sziasztok
Szeretnék segítséget, tanácsot kérni. Adott egy Panasonic DMP-BD84 típusú BD lejátszó. Ezen csak HDMI kimenet van.
Ehhez kellene olyan D/A konverter aminek van HDMI bemenete. A kép nem lényeges csak a hangot kellene kezelnie.
Sztereó is elég mert csak sima audio CD lenne vele hallgatva. A hangminőség sem különösen lényeges valami teljesen átlagos berendezés is megteszi, amin van két RCA analóg kimenet, hogy rá lehessen kötni az erősítőre.
Köszönöm szépen a segítséget.
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
Ami végül is egy hdmi bemenetű és rca kimenetű egyszerű dac.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Hdmi To Rca Converter-re van szükséged.
Több helyen 6000 alatt kapsz.
Több helyen 6000 alatt kapsz.
Sziasztok
Szeretnék segítséget, tanácsot kérni. Adott egy Panasonic DMP-BD84 típusú BD lejátszó. Ezen csak HDMI kimenet van.
Ehhez kellene olyan D/A konverter aminek van HDMI bemenete. A kép nem lényeges csak a hangot kellene kezelnie.
Sztereó is elég mert csak sima audio CD lenne vele hallgatva. A hangminőség sem különösen lényeges valami teljesen átlagos berendezés is megteszi, amin van két RCA analóg kimenet, hogy rá lehessen kötni az erősítőre.
Ugyan az, mint más készülékben.
A Metrum Octav-ban próbáltam be a gyári üveg helyére egy SR Orange biztit.
A szokásos : Mindenben jobb, hadd ne soroljam. Mint ha egy kétszeres árú IC kábellel kötöttem volna be az erősítőbe.
A Gustard DAC-ok esetében előfordul, hogy az XLR kimenet gyári állapotában fordított polaritású, a menűben meg kell nézni, hogy miképpen van beállítva és érdemes tenni egy kísérletet fordítva is. Az X30-ot nem próbáltam még, de az A22 és pár újabb esetében ezt érdemes ellenőrizni.Zsoly írta: ↑2024.11.10., vas. 10:25A hétvégén volt lehetőségem több DAC-ot is kipróbálni saját rendszerben. Név szerint: Gustard x30, Musician Aquarius, Silent Angel MU, Zidoo NEO-S és Humanaudio Draco. A Draco kimaradt az összehasonlításból mivel nem tudtam azonos kábellel bekötni, az Aquarius pedig kapott egy AQ Coffee USB összekötést a NEO S futóműhöz való használatához. A többi Music Timbre XLR-el ment a Classé előfokba. Többen hallgattuk váltogatva a sorrendet és zenei stílusokat, így nem tudták mikor melyik szól. Tetszés szerint (ami természetesen egy szubjektív sorrend) az x30 kapta a legjobbat,utána Silent Angel, Musician és Neo S. Ez persze csak pár ember véleménye de érdekes volt.
A DAC-ok kimeneti szintjét és hangerejét is érdemes valami módon azonosra állítani, ha már ilyen gyors hasonlítgatásra adja a fejét bárki is. Erre is jól használható a Juhász Gábor Prió Planets dupla albumának első CD-jén lévő kitartott szaxofon hang, ha valaki nem akar erre valami mérőjelet használni.
A hétvégén volt lehetőségem több DAC-ot is kipróbálni saját rendszerben. Név szerint: Gustard x30, Musician Aquarius, Silent Angel MU, Zidoo NEO-S és Humanaudio Draco. A Draco kimaradt az összehasonlításból mivel nem tudtam azonos kábellel bekötni, az Aquarius pedig kapott egy AQ Coffee USB összekötést a NEO S futóműhöz való használatához. A többi Music Timbre XLR-el ment a Classé előfokba. Többen hallgattuk váltogatva a sorrendet és zenei stílusokat, így nem tudták mikor melyik szól. Tetszés szerint (ami természetesen egy szubjektív sorrend) az x30 kapta a legjobbat,utána Silent Angel, Musician és Neo S. Ez persze csak pár ember véleménye de érdekes volt.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 886
En akinek eladtam a Musician Pegasus dacot annak adtam egy Synergistic Research Purple biztositekot de o rogton kicserelte meg meghallgatas elott. :( Pedig igen kivancsi voltam, hogy van-e kulonbseg.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Sziasztok, DAC-nál biztosíték cserével kapcsolatban kinek mi a tapasztalata?
Music streamer +. A szürke, bársonydobozos kiadás. Volt itt 4, ez tetszett a legjobban. A HD-hoz nem volt szerencsém.
Re: Chord Mojo aksi
A zümmögés azért van, mert a normál töltők csak 5V feszültséget adnak, az aksi pedig 7V körül táplálja a Mojot. A megoldás az, ha az aksi csatlakozásra kötsz rá egy 7V feszültségű tápot. Akkor nem fog zümmögni. Vannak erről a modról is leírások és fotók a neten.grindlock írta: ↑2024.10.23., szer. 19:55Sziasztok
A chord mojo aksija kezdi a végét járni, 2-3 órát bír egy töltéssel.
Az ali-s, ebay-es utángyártott aksi csodákat próbálta valaki?
Láttam olyan videókat, ahol kiszedték az aksit, és átrakták folyamatos áramos táplálásra. Néhol zümmögést, zajt generált ez. Erről van valakinek élő tapasztalata?
Köszönöm
Az eladónak elég jó a minősítése, 99,1%, erre a termékre egy értékelés van, az is jó. Ugyanez a termékgrindlock írta: ↑2024.10.25., pén. 08:12Ahogy nézem, ez is egy ebay-es csoda, mert ott is megtaláltam pont ugyanezt.
Vajon mennyire megbízhatók ezek?
https://www.ebay.co.uk/itm/314722314997
Aliexpress-en is fellelhető, sajnos Magyarországra nem szállítják, és még nincs Customer Reviews.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Jó reggelt
Köszi a linket.
Ahogy nézem, ez is egy ebay-es csoda, mert ott is megtaláltam pont ugyanezt.
Vajon mennyire megbízhatók ezek?
https://www.ebay.co.uk/itm/314722314997
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz