Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Apple számítógépes zenehallgatáshoz

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8892

Re: Apple számítógépes zenehallgatáshoz

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

ViXi78 írta:
2025.03.12., szer. 13:54
Vinkler írta:
2025.03.12., szer. 13:43

Miért nem használod a Tidal desktop verzióját? gondolkodik.gif
Van egy ilyen gondolatom is, de van egy csomó lossless anyag letöltve. Ahhoz is nagyon jó az Audirvana és ha lemondanám akkor ezeket mivel játszom le, ami normális program? Van valami ajánlat Player szoftverre?
Csak Apple gépek vannak itthon. Zenére is a Mac Mini van fogva. Igaz van rajta Win11 virtuálisként, de kihagynám a Windows-t ebből.
Én szerintem vagy 8 éve csak Tidalt hallgatok, hiába van a gépen behúzva sok album. Illetve a mostani minire már át sem húztam, ami megvan, azt is Tidalról streameltem.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 54

Hozzászólás Szerző: ViXi78 »

Vinkler írta:
2025.03.12., szer. 13:43

Van egy ilyen gondolatom is, de van egy csomó lossless anyag letöltve. Ahhoz is nagyon jó az Audirvana és ha lemondanám akkor ezeket mivel játszom le, ami normális program? Van valami ajánlat Player szoftverre?
Csak Apple gépek vannak itthon. Zenére is a Mac Mini van fogva. Igaz van rajta Win11 virtuálisként, de kihagynám a Windows-t ebből.
Apple Mac Mini M1(Audirvana Studio, Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

ViXi78 írta:
2025.03.12., szer. 13:39
Április 4-én lejár az éves Audirvāna Studio Access előfizetésem.
Mostanában nem hallgatok gyakran zenét! Van valaki, aki esetleg erről valami másra váltott és nem bánta meg?
Minimális negatív dolgot tapasztaltam. Összegezve felhőtlen volt az elmúlt év!

Hirtelen beesett egy hálózatfejlesztés is, ami nagyobb összeget felemésztett. Elég friss a dolog, úgy 2 napos, nagyon jó, de még nehéz lenne bármit írni, hogy ez tényleg kellett nekem?

Tidal-t hallgatok leginkább. Mik azok a programok, amibe integrált a Tidal? Audirvana és Roon vagy van még más? Bevallom nem néztem most utána egyáltalán.

Használ valaki teljesen ingyenes zenelejátszó progit is? Bár ezekben biztosan nem lesz semmilyen streaming integráció szolgáltatás.

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Április 4-én lejár az éves Audirvāna Studio Access előfizetésem.
Mostanában nem hallgatok gyakran zenét! Van valaki, aki esetleg erről valami másra váltott és nem bánta meg?
Minimális negatív dolgot tapasztaltam. Összegezve felhőtlen volt az elmúlt év!

Hirtelen beesett egy hálózatfejlesztés is, ami nagyobb összeget felemésztett. Elég friss a dolog, úgy 2 napos, nagyon jó, de még nehéz lenne bármit írni, hogy ez tényleg kellett nekem?

Tidal-t hallgatok leginkább. Mik azok a programok, amibe integrált a Tidal? Audirvana és Roon vagy van még más? Bevallom nem néztem most utána egyáltalán.

Használ valaki teljesen ingyenes zenelejátszó progit is? Bár ezekben biztosan nem lesz semmilyen streaming integráció szolgáltatás.
Apple Mac Mini M1(Audirvana Studio, Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Köszi! Megnézem majd ezt a progit!

hildgyorgy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 71
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hildgyorgy »

Én se tudtam tartósan, jól belőni a natív screensharing-et, pedig biztosan lehet, de nem ment.
Sok keresgélés után én a Jump Desktop eléggé idióta nevű, de annál egyszerűbben használható app mellett kötöttem ki.
M1-es Mac Mini-n fut a roon server és a Jump Desktop connect. Bárhonnan, gépről, mobilról elérem a minit, tökéletesen fluid képminőséggel. Hibátlanul fut a Roon server a helyi zenehallgatáshoz de bárhonnan elérem a Roon ARC-kal is a zenéimet (pl autóban CarPlay-jel)
Üdv, Gyuri
ViXi78 írta:
2024.12.18., szer. 12:56
Még aznap, a probléma újra elhárítva némi kapcsolgatással a Mini-nél. Nem tudom ezt vajon miért csinálja?
office: Roon server (Mac mini M1) -> AVM AUDIO Inspiration CS 2.3 -> Tellurium Q Silver II -> Amphion Argon3S
family: Apple TV 4K -> Apple Homepod 2 stereo pair,
personal: Tonal app (MacBook Pro) -> Chord Mojo 2 -> T+A Solitaire T

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Még aznap, a probléma újra elhárítva némi kapcsolgatással a Mini-nél. Nem tudom ezt vajon miért csinálja?

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

freongee írta:
2024.11.13., szer. 23:59
Legközelebb a Screen Sharing beállításaiban is nézelődj, hátha ott van valami gebasz.
Illetve ott még a megosztást ha ki, majd újra bekapcsolod, az segít(het).
Most jött el újra, hogy nem tud a macbook kapcsolódni ilyen formán a minihez. Egy ideig csak a képernyőmegosztás volt bekapcsolva és jó volt, de aztán a fájlmegosztást is bekapcsoltam(nem tudom mikor, talán 2 hete). Így kombinálva is működöt egy ideig. Mostanáig! Mi lehet a probléma?

Zsoly
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: Zsoly »

Aszpirin írta:
2024.12.12., csüt. 21:37
Zsoly írta:
2024.12.11., szer. 18:03
Sziasztok, szeretnék Roon szerverként beállítani egy Mac Mini-t. Valószínű lenne rajta még Audirvana és esetleg HQPlayer. Gondolom a HQplayer ami leterhelheti nagyon, de nem biztos , hogy sokat menne. Szerintetek melyik verzió viszi ezt el normálisan? Szükséges már vmelyik M-es modell vagy elég valamelyik régebbi inteles?
Nálam még mindig egy 2017-es iMac a Roon Server, amiben egy Intel Core i5 7600-K processzor "dobog". Mindaddig, amígy nem akarok vele DSD forrást DSP-zni (tehát nem csak simán lejátszani, hanem machinálni is vele), addig tökéletesen elég ez a konfig. Audirvanához is, ugyanezekkel a feltételekkel.
HQPlayer-em nincs, de HQPlayer volt az inteles időkben is...
Mindenesetre, ha biztosra akarsz menni, akkor vegyél egy alap M1 minit, azzal már tuti nem fogsz mellé.
Köszi, így tettem

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5972

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Zsoly írta:
2024.12.11., szer. 18:03
Sziasztok, szeretnék Roon szerverként beállítani egy Mac Mini-t. Valószínű lenne rajta még Audirvana és esetleg HQPlayer. Gondolom a HQplayer ami leterhelheti nagyon, de nem biztos , hogy sokat menne. Szerintetek melyik verzió viszi ezt el normálisan? Szükséges már vmelyik M-es modell vagy elég valamelyik régebbi inteles?
Nálam még mindig egy 2017-es iMac a Roon Server, amiben egy Intel Core i5 7600-K processzor "dobog". Mindaddig, amígy nem akarok vele DSD forrást DSP-zni (tehát nem csak simán lejátszani, hanem machinálni is vele), addig tökéletesen elég ez a konfig. Audirvanához is, ugyanezekkel a feltételekkel.
HQPlayer-em nincs, de HQPlayer volt az inteles időkben is...
Mindenesetre, ha biztosra akarsz menni, akkor vegyél egy alap M1 minit, azzal már tuti nem fogsz mellé.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Zsoly
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Zsoly
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok, van egy régi licenszes (3.5.50) Audirvana, ami látja a készülékeim, de nem támogatott DSD-ként szerepelnek, pedig azok. Van erre valami megoldás (driver) esetleg vagy a régi verzió okozza ezt?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:
2024.11.28., csüt. 14:50
Vinkler írta:
2024.11.28., csüt. 13:53
Aszpirin írta:
2024.11.28., csüt. 12:21
Épp az USA-ban vagyok, lehet hogy én is veszek egyet itt…
Mennyi most ott?
Nettó 599 a legalapabb, a Pro alapkiépítésben 1399. LV-ban az adó 8,375%, tehát bruttó 649,16 dodó (259.666 Ft 400Ft/dollárral számolva), illetve a Pro esetében bruttó 1516,17 dodó (606.466 Ft). Az OTP-s betéti kártyám az OTP középárfolyamával dolgozik, az jelenleg 391,89 Ft, ezzel 254.401 Ft az alap, és 594.170 Ft a Pro. Ezeket elnézve nem olyan rossz az tthoni ár sem, ha cégesen veszed és az ÁFA-t el tudod számolni. Különben 55ezerrel olcsóbb a sima, és 106ezerrel a Pro. De cserébe kapsz otthon 3 év garit, innen meg csak 1 évet (a világgaranciát)
Jah, így nem nagy deal.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Vinkler írta:
2024.11.28., csüt. 13:53
Aszpirin írta:
Mennyi most ott?
Nettó 599 a legalapabb, a Pro alapkiépítésben 1399. LV-ban az adó 8,375%, tehát bruttó 649,16 dodó (259.666 Ft 400Ft/dollárral számolva), illetve a Pro esetében bruttó 1516,17 dodó (606.466 Ft). Az OTP-s betéti kártyám az OTP középárfolyamával dolgozik, az jelenleg 391,89 Ft, ezzel 254.401 Ft az alap, és 594.170 Ft a Pro. Ezeket elnézve nem olyan rossz az tthoni ár sem, ha cégesen veszed és az ÁFA-t el tudod számolni. Különben 55ezerrel olcsóbb a sima, és 106ezerrel a Pro. De cserébe kapsz otthon 3 év garit, innen meg csak 1 évet (a világgaranciát) Cégesen otthon is csak az 1 év van. Nem mintha nekem bármilyen Apple cuccom meghibásodott volna 2009 óta.... pedig mindenféle volt/van, iMac Macbook Pro, iPhone, AppleTV, iPod, iPad, iPad Air, iPad Pro, Airpods (ennek pár év alatt lenullázódott az akksija, és gazdaságtalan cserélni), Airpods Pro, Apple Watch... eddig egyikkel sem volt gond az első generációs Airpods bőven garanciaidőn túli akksiproblémáján kívül.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:
Mennyi most ott?

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Egész ígéretes az új M4. :guitar: :drum: :music1: :smile28:

.
IMG_3971.jpeg

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: supertrump »

kaef2 írta:
2024.11.26., kedd 08:12
supertrump írta:
2024.11.25., hétf. 23:59
Mac mini M2-ről, Apple Music app-ban, ha kiválasztom a MiniPlayer-t, van hogy megjelenik a Lossless vagy a Hi-Res Lossless gomb, amire ha rákattintok, látom a mintavételi frekvenciát és a bitmélységet. De nem mindig. Sőt, olyan is van, hogy megjelenik, majd eltűnik. Tudja esetleg valaki, hogy ez miért van? Ethernet-et használok, nem WLAN-t és 800+ MBit/s az internet sebességem (amit mérek), szóval ezt ki is zárnám, mint egyik lehetséges okot. Ez egyébként csak a MiniPlayer-en látható? Elég kényelmetlen azt mindig megnyitni és lényegében csak ezért is teszem. A LosslessSwitcher-el játszok jelenleg, mert próbálom figyelni, hogy hibázik-e. Összefésülném, amit kiolvas a stream-ből a console-on, az Apple Music által mutatott értékkel és azzal, amit az Audio MIDI setup-ba állít be.
Az Apple Music nem állít be semmit az Audio/Midiben.
Használja, ami be van állítva operációs rendszer szinten és nem váltja ugye alapállapotban a mintavételezést automatikusan. Ezért is használod a Lossless Switchert. Azok számára írom ezt, akik esetleg ezt nem tudják.

A "Veszteségmentes" vagy "Nagyfelbontású Veszteségmentes" kijelzés emlékeim szerint csak akkor jelennek meg, ha streamet hallgatsz. Ha helyi filet játszol le, akkor nincs kiírva.
Stream-t hallgatok, ahogy írtam is (kiolvas a stream-ből), minden fenti erre vonatkozott. Ma egyébként jól működik. Azt még elfelejtettem leírni, hogy a DND módot bekapcsolom zenehallgatáskor, hogy a rendszerhangok ne tudják megszakítani a bit perfect lejátszást. Bár a hangerőszabályzó továbbra is aktív az AM-ben, bár ha 100%-on hagyom (okom nincs is változtatni), elvileg bit perfect marad a lejátszás. Mindenesetre ha majd jobban kiismertem a korábban tapasztalt bizonytalan működést, akkor leírom a tapasztalatokat. Természetesen mindeközben lehet csevegni, figyelem a topikot. Oh igen, közben kipróbáltam a latest betát is (jelenleg is ezt használom), ami a v1.1.1 build 20. Tegnap még a latest stable-t használtam.
ATV 4K > LG OLED evo C4 65"
Mac mini M2 + Roon > Topping E30 II lite > NAD C 316BEE V2 > ELAC Debut Reference DBR62
Mac mini M2 + Roon > iFi Zen DAC 3 > iFi Zen CAN 3 > Sennheiser HD600
ANC: Sennheiser Momentum 4

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3570

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

supertrump írta:
2024.11.25., hétf. 23:59
Mac mini M2-ről, Apple Music app-ban, ha kiválasztom a MiniPlayer-t, van hogy megjelenik a Lossless vagy a Hi-Res Lossless gomb, amire ha rákattintok, látom a mintavételi frekvenciát és a bitmélységet. De nem mindig. Sőt, olyan is van, hogy megjelenik, majd eltűnik. Tudja esetleg valaki, hogy ez miért van? Ethernet-et használok, nem WLAN-t és 800+ MBit/s az internet sebességem (amit mérek), szóval ezt ki is zárnám, mint egyik lehetséges okot. Ez egyébként csak a MiniPlayer-en látható? Elég kényelmetlen azt mindig megnyitni és lényegében csak ezért is teszem. A LosslessSwitcher-el játszok jelenleg, mert próbálom figyelni, hogy hibázik-e. Összefésülném, amit kiolvas a stream-ből a console-on, az Apple Music által mutatott értékkel és azzal, amit az Audio MIDI setup-ba állít be.
Az Apple Music nem állít be semmit az Audio/Midiben.
Használja, ami be van állítva operációs rendszer szinten és nem váltja ugye alapállapotban a mintavételezést automatikusan. Ezért is használod a Lossless Switchert. Azok számára írom ezt, akik esetleg ezt nem tudják.

A "Veszteségmentes" vagy "Nagyfelbontású Veszteségmentes" kijelzés emlékeim szerint csak akkor jelennek meg, ha streamet hallgatsz. Ha helyi filet játszol le, akkor nincs kiírva.

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: supertrump »

ATV 4K > LG OLED evo C4 65"
Mac mini M2 + Roon > Topping E30 II lite > NAD C 316BEE V2 > ELAC Debut Reference DBR62
Mac mini M2 + Roon > iFi Zen DAC 3 > iFi Zen CAN 3 > Sennheiser HD600
ANC: Sennheiser Momentum 4

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

freongee írta:
2024.11.13., szer. 23:59
Legközelebb a Screen Sharing beállításaiban is nézelődj, hátha ott van valami gebasz.
Kapcsolgattam ott is mindent, de nem oldott meg semmit. Egyetlen kapcsolós kombináció segített. Elsőnek lekapcsoltam a képernyő megosztást és a fájlmegosztást. Ezután csináltam egy újra indítást. Majd bekapcsoltam a képernyő megosztást és akkor elindult a kapcsolódás. Naponta többször meg fogom nézni és pár nap szünet után is.
Amit nem próbáltam ki, de kellett volna, hogy kikapcsolom és kis idő múlva vissza. Csak újraindításokat csináltam.

freongee
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: freongee »

ViXi78 írta:
2024.11.13., szer. 21:57
No némi ki-be kapcsolgatással megoldódott! A minibe akadt be valami immár másodszor.
:napsut:
Screenshot 2024-11-13 at 23.55.57.png
Screenshot 2024-11-13 at 23.55.57.png (77.47 KiB) Megtekintve 3013 alkalommal

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

No némi ki-be kapcsolgatással megoldódott! A minibe akadt be valami immár másodszor.
:napsut:

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kipróbáltam fordított esetben mi a helyzet és a mini tud csatlakozni a macbookra. Aztán azon gondolkodtam mivel tudnám még kipróbálni és hirtelen megláttam a párom kezében az ő macbookját. Na adjad csak oda! Azzal sem lehet a minire csatlakozni! Ugyanaz a szitu. A probléma így szerintem a miniben keresendő. Mi lehet ez? gondolkodik.gif

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

freongee írta:
2024.09.18., szer. 21:29
suminator968 írta:
2024.09.18., szer. 18:42
Urak!
Egy láma kérdés. Mac Mini tudja valahogy használni képernyőnek egy MacBook Air kijelzőjét?
Olyan egyszerű lenne, ha lehetne…
Mac Screen Sharing ami neked kell. Natívban tudja az OSX.
System Settings › Sharingben engedélyezni kell a Mini-n a Screen Sharinget. Beállítod a jogosultságokat.
Utána az Air-en bemész a Network-be, ott fel kell jöjjön a Mini, katt rá, bejelentkezés és vezérled az Air-ről a Minit.
Így baxtatom a Roon Core-nak betett Minit, ha újra kell indítani a Roon Servert vagy zenét akarok rámásolni, stb.
Hello! Nálam ez a funkció nem jó! Mitől lehet?
Amikor leírtad, hogy van ez a Screen Sharing én is elkezdtem használni. Nagyon köszi az információt!
Szóval bekapcsolás után egyből működött is. Így a macbook segítségével tudtam irányítani a mac minit. Szerintem ez ment 1-2 napig aztán szünet és amikor x nap múlva neki láttam újra csatlakozni már nem működött. Mindent is újra indítottam, de semmi. Akkor eszembe jutott, hogy egyik gépet frissítettem. A másikat is hozzá frissítettem és jó lett megint 1-2-3 napig (Ventura 13.7.1 most mindkettőn). Amikor elővettem a lapost és rácsatlakoztam a minire flottul működött.
Na most megint eltelt valahány nap és gondoltam megnézem mi újság van. Sajnos megint nem megy! Mindent újra indítottam megint, de nem megy a csatlakozás. Ami érdekes, hogy a minin van egy SSD és az is meg van osztva az első pillanattól. Ez bármikor elérhető, de a képernyő megosztása nem. Szóval itt a második szopatása ennek a funkciónak. Nem értem!
Ezt csinálja egy ideig, ha rányomok a képernyő megosztásra:
Képernyőfotó 2024-11-13 - 20.00.04.png
Aztán dob egy ilyen hibát:
Képernyőfotó 2024-11-13 - 20.00.59.png
Képernyőfotó 2024-11-13 - 20.00.59.png (140.82 KiB) Megtekintve 3017 alkalommal
A gép megy, itt vagyok előtte, most is épp zenét hallgatok róla. A tűzfal nem lett piszkálva, amikor ment akkor is ugyanígy volt minden, de megnéztem és semmi sincs elállítva és nem kér semmilyen jóváhagyást.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”