Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősítők
Ha az Avantgarde Solo az az aktív tölcséres cumó, akkor azt többször is volt "szerencsém" hallani. Borzalom, kínszenvedés volt mindegyik esetben. Persze tudom ízlések... , de ha az jó, akkor ez sok mindent megmagyaráz a Preludiummal kapcsolatban. Mondjuk az igaz, hogy én anno nagyon jutányos áron jutottam hozzá (termelői áron?) jóval az akkori kereskedelmi ár alatt. Jó volt, mert amikor gyorsan-hamar tovább adtam rajta nem buktam rajta sokat.
Mondjuk egy jó dolog elmondható róla : külsőleg tényleg szép volt. És a "Preludium" felirat is nagyon jól mutatott rajta. De kb. ennyi.
Mondjuk egy jó dolog elmondható róla : külsőleg tényleg szép volt. És a "Preludium" felirat is nagyon jól mutatott rajta. De kb. ennyi.
legalább megfogtad a lényeget,hogy milyen zenékre kell... mert le lett írva. (haverod cucca akkor problémás valahol,majd a végére kiderül)zoli73 írta: ↑2024.12.11., szer. 09:58Az akkori Videoton hangsugárzóknál egyértelműen jobb volt, köszönhetően a hangszórókészletének, de én meglepő ajálásnak tartom azokra a zenékre, amiket a kérdező hallgatni szeretne rajta.Rock60 írta: ↑2024.12.11., szer. 09:11Vifa hangszórókészlete megegyezik a Heybrook HB 1-el, a keresztváltója és a doboza Vidi ügyködés.
Én nem hallottam ezt a dobozt, de HB1 - et többet is, meglepő lenne, ha túl tudna lépni a donoron.
Az eredeti HB1 akkoriban nem volt annyira rossz, különösen az Orion, Vodeoton, és kommersz Japán dobozokon szocializálódott fülünknek - pl. az agyohájpolt Pioneer HPM 60 - at rendesen átugrotta - de ma már kívül esik azon a körön, hogy bárkinek szívesen ajánlanám.
Rock-ra, és elektronikus zenére nem tudom elképzelni. Hallottam nemegyszer, különféle erősítőkkel, az egyik barátom másodrendszerében ma is van, de nekem valahogy sohasem tetszett.
...
Egyszer, meg nem mondom, hogy került hozzám egy pár. Bekötöttük egy 30 Wattos Moth erősítőre és egy semmilyen,de nem feltétlenül rossz hangú Nakamichi MB4 CD játszóval etettük, full kondo kls spc madzagokkal. Egy baromi nehéz állványon volt,amit a haver faterja szószerint kazánlemezből készített, az alsó és felső lapot összekötve egy kb 100mm átmérőjű acélrúddal. 4 tüske alúl, felül, kész. Na,ez olyat szólt a klasszikus Belafonte Carnegie Hall aranylemezzel és a Rammstein Sehnsucht-al is, mint a fene. Kürthy meg nem győzött headbengelni hozzá
de korábban dbrnszk kollégánál, nagyon korábban, Pioneert A400 erősítővel és nem emlékszem milyen forrással is élményszámba ment a hangja. Még korábban, lenyomtunk ilyennel szilveszteri bulit is, még suhanc korunkban,amikor azt se tudtuk, mi a fene az az audiofil. ez a xar bírja, ...amíg bírja...
Ami nálam volt, akkor került vagy 30ezerbe. Egyszer csörgött a telefon, a kijelzőn CsI (Csontos István). Aszongya, te revox, egyik ismerősnek (neve elhangzott, elég ismert muzsikus,de nem akarom hülye szituba tenni, hogy a muzsikusi fizetésből ezen az árszinten kellett keresnie) kellene valami olcsó, de normális hangfal, nincs valamid? Mondom: Preludium B31, 30ezer... OK, köszi...
Miben más,mint a HB1? all Rounderebb sokkal. és a felsorolt zenékra jobb választás, mint a finomkodó, de kicsit véknyabb HB1
...
hogy a mesének vége legyen és Zolival kezdtem, vele zárom: Haver cuccára nézzetek rá,mert valami nem kóser. Kürthyvel,amikor döngettük, kis-Solonak hívtuk, célozva arra, abban a konfigban erősen hasonlított az Avantgarde Solo hangjára, csak nyilván azért kisebb hang és főleg a vége kisebb. De, ahol kell finom, ahol kell vereti. Absz élhető hangú doboz
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 95
Ez ütni fog, van benne dög. Ha nem is veszel, akkor is hallgass meg rock-on egy ilyent:
https://www.jofogas.hu/pest/Cerwin_Vega ... 724656.htm
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3289
Az akkori Videoton hangsugárzóknál egyértelműen jobb volt, köszönhetően a hangszórókészletének, de én meglepő ajálásnak tartom azokra a zenékre, amiket a kérdező hallgatni szeretne rajta.Rock60 írta: ↑2024.12.11., szer. 09:11Vifa hangszórókészlete megegyezik a Heybrook HB 1-el, a keresztváltója és a doboza Vidi ügyködés.
Én nem hallottam ezt a dobozt, de HB1 - et többet is, meglepő lenne, ha túl tudna lépni a donoron.
Az eredeti HB1 akkoriban nem volt annyira rossz, különösen az Orion, Vodeoton, és kommersz Japán dobozokon szocializálódott fülünknek - pl. az agyohájpolt Pioneer HPM 60 - at rendesen átugrotta - de ma már kívül esik azon a körön, hogy bárkinek szívesen ajánlanám.
Rock-ra, és elektronikus zenére nem tudom elképzelni. Hallottam nemegyszer, különféle erősítőkkel, az egyik barátom másodrendszerében ma is van, de nekem valahogy sohasem tetszett.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Rock60 írta: ↑2024.12.11., szer. 09:11Vifa hangszórókészlete megegyezik a Heybrook HB 1-el, a keresztváltója és a doboza Vidi ügyködés.
Egyetértek.
Sajnos nagyon sok egykori “legendával” ugyanez a helyzet.
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Vifa hangszórókészlete megegyezik a Heybrook HB 1-el, a keresztváltója és a doboza Vidi ügyködés.
Nekem volt Preludium-om, még az első szériás. Sőt! Egyenesen a gyárból (az akkori gazdasági igazgató apám barátja volt) összemért pár. Nem hagyott bennem mély nyomokat, és el sem voltam ájulva a hangjától. Nem is vendégeskedett nálam sokáig.SoundMania írta: ↑2024.12.10., kedd 08:25Szerintem el volt dugulva a füled amikor a Preludiumot hallottad! :)
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1298
Preludium B31, ha még lehet szerzni. Ha polcra megy, akkor polcra megy, de ha hegesztesz alá valamj kazánlemezből bazi nehéz állványft,jobb lesz.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Musician Audio Monoceros előerősítő tulajdonost keresek Budapesten.
Segítséget szeretnék kérni távirányítóval kapcsolatban. Akinek van ilyen előfoka és hajlandó lenne segíteni, kérem írjon privátban vagy sms-t a 06-30-403-1969 számra és visszahívom. Köszönöm
Segítséget szeretnék kérni távirányítóval kapcsolatban. Akinek van ilyen előfoka és hajlandó lenne segíteni, kérem írjon privátban vagy sms-t a 06-30-403-1969 számra és visszahívom. Köszönöm
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- SoundMania
- Törzsgárda

GM70-el már hallottam és nem volt rossz... :) De sztem egy jó minőségű erősítővel jól teljesíthet az is. Bár a régieket jobban ismerem, és kiemelkedően jónak tartom őket. (nagyrészüket)Leo66 írta: ↑2024.12.09., hétf. 13:19Akkor a Triangle 902 milyen erősítővel jó?SoundMania írta: ↑2024.12.09., hétf. 09:06Az a régi még a NAD-dal is jó! Ide is csak azt tudom írni, hogy jobb mint egy Spendor Sp1!Voyager írta: ↑2024.12.08., vas. 18:45
Minden bizonnyal jobb egy régi Triangle. Pl. van itt egy Triangle Comete 902. (csak nem tudni, hogy milyen a NAD-al)
viewtopic.php?f=33&t=208408&p=2908798&h ... e#p2908798
Akkor a Triangle 902 milyen erősítővel jó?SoundMania írta: ↑2024.12.09., hétf. 09:06Az a régi még a NAD-dal is jó! Ide is csak azt tudom írni, hogy jobb mint egy Spendor Sp1!Voyager írta: ↑2024.12.08., vas. 18:45Minden bizonnyal jobb egy régi Triangle. Pl. van itt egy Triangle Comete 902. (csak nem tudni, hogy milyen a NAD-al)SoundMania írta: ↑2024.12.08., vas. 14:39
De akkor egy rossz erősítőhöz egy rossz hangdobozt? Az jó párosítás? Vagy szivatni akarjátok? :)
Hallgattam nagyon régen olcsó erősítőt én is (Denon PMA-320). De nagyon jól hallatszott vele, ha jó, vagy jobb dobozt tettem rá. Ezért inkább egy régi Triangle-t ajánlottam volna egyértelműen!
Ez a tuningolt nagyon jó lett volna még árban is. Sajnos ilyen tuningoltat nehéz kifogni. A 860-at is eladták. 560 van 45 ezerért. Annyit megér? Nyáron még 30 ezerért láttam ilyet.Laikus96 írta: ↑2024.12.08., vas. 22:11Ezek közül én az 560-ast választanám. Denon PMA-680R -t használtam egy ideig, korrekt kis hifi. Interneten olvasgatva az a sejtésem, hogy az 560/860-as sorozat jobb lehet.
Ha egy ilyen tuningoltat fel tudsz hajtani, valószínűleg jól jársz:
https://www.avxforum.hu/forum/viewtopic.php?t=163156
- SoundMania
- Törzsgárda

Az a régi még a NAD-dal is jó! Ide is csak azt tudom írni, hogy jobb mint egy Spendor Sp1!Voyager írta: ↑2024.12.08., vas. 18:45Minden bizonnyal jobb egy régi Triangle. Pl. van itt egy Triangle Comete 902. (csak nem tudni, hogy milyen a NAD-al)SoundMania írta: ↑2024.12.08., vas. 14:39De akkor egy rossz erősítőhöz egy rossz hangdobozt? Az jó párosítás? Vagy szivatni akarjátok? :)
Hallgattam nagyon régen olcsó erősítőt én is (Denon PMA-320). De nagyon jól hallatszott vele, ha jó, vagy jobb dobozt tettem rá. Ezért inkább egy régi Triangle-t ajánlottam volna egyértelműen!
- Laikus96
- Nincs visszaút

- Értékelés: 51
Ezek közül én az 560-ast választanám. Denon PMA-680R -t használtam egy ideig, korrekt kis hifi. Interneten olvasgatva az a sejtésem, hogy az 560/860-as sorozat jobb lehet.
- SoundMania
- Törzsgárda

860.
De hirdetnek Creek 4140-et. Szerintem az übereli a Denonokat. 1x hallottam róla olyan hangot, hogy csak na... Egy Ausztriai kereskedőnél.... Kérdés neked mihez kell?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SoundMania 2024.12.08., vas. 22:16-kor.
Üdv!
Denon PMA 880R vagy Denon PMA 560? Melyik jobb erősítő? Esetleg Denon PMA 860?
Denon PMA 880R vagy Denon PMA 560? Melyik jobb erősítő? Esetleg Denon PMA 860?
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2158
Minden bizonnyal jobb egy régi Triangle. Pl. van itt egy Triangle Comete 902. (csak nem tudni, hogy milyen a NAD-al)SoundMania írta: ↑2024.12.08., vas. 14:39De akkor egy rossz erősítőhöz egy rossz hangdobozt? Az jó párosítás? Vagy szivatni akarjátok? :)Voyager írta: ↑2024.12.08., vas. 10:09Persze. Vannak korlátjai, de az erősítő sokkal többre nem képes. Ahogy látom már KEF IQ3-at keres hozzá, ami szerintem zsákutca.SoundMania írta: ↑2024.12.08., vas. 01:58Pont egy Preludiumot, azzal a rossz hangú magassugárzóval?! :(
De ugyebár ki minő virágot szakít, olyat szagol.![]()
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- SoundMania
- Törzsgárda

De akkor egy rossz erősítőhöz egy rossz hangdobozt? Az jó párosítás? Vagy szivatni akarjátok? :)Voyager írta: ↑2024.12.08., vas. 10:09Persze. Vannak korlátjai, de az erősítő sokkal többre nem képes. Ahogy látom már KEF IQ3-at keres hozzá, ami szerintem zsákutca.SoundMania írta: ↑2024.12.08., vas. 01:58Pont egy Preludiumot, azzal a rossz hangú magassugárzóval?! :(
De ugyebár ki minő virágot szakít, olyat szagol.![]()
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2610
Van a hirdetőben egy Creek Destiny 1-es, erősen a reális ára alatt, korrekt eladótól. Volt olyanom, és igazi erőgép, nagyon jó hanggal. Tudsz vele mozizni és fogja bírni az elektronikus zenéket. Most 250-ért hirdetik, de újonnan ez ma valahol milla körül lenne. Szerintem tedd hozzá a pénzedhez azt a +100-at most, és megérkeztélSanchez írta: ↑2024.12.07., szomb. 17:33Ilyen allrounder szerepre szeretném mozi / modernebb zene. Tv mellé.
Igazából 150k most a keret inkább használtban gondolkozom . Nézegettem D osztályú erősítőket is. Most egy régi Sony erősítőm van . Szóval mindenképpen szeretnék valamit amivel élvezhető, és tavasszal egy ilyen 300-350 ig nézelődni.
Leo 66-nak: Most láttam egy pár b&w cdm1-et az eladások között, érdemes lenne megfontolni...Az eladót nem ismerem, és még a keretbe is belefér... Egyébiránt a Sonata is jó alternatíva! Üdv, Sfi
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1. CD: Marantz SA15 s1
Én a helyedben valami ilyesmiben gondolkodnék, jól karbantartott, picit még fejlesztett is, nagy tartalékokkal, még a klasszikus japán építésű korszakból. Ez megmutatja, mire is képes a Quadral, és eldöntheted, milyen irányba lépnél tovább (ha egyáltalán
viewtopic.php?f=32&t=210307
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2158
Persze. Vannak korlátjai, de az erősítő sokkal többre nem képes. Ahogy látom már KEF IQ3-at keres hozzá, ami szerintem zsákutca.
De ugyebár ki minő virágot szakít, olyat szagol.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- SoundMania
- Törzsgárda

Csak tesztelni tudtam vele. Alacsony hangerő mellett halottnak tűntek . De a szoba is alkalmatlan volt ekkora dobozokra . És akitől vettem az ő elmondása szerint kell komolyabb erősítő.
35 négyzetméter ilyen amerikai konyhás nappali . 2.5 - 3 m . Szinte minden falon van valami.
Semmi tapasztalatom nincs , igazából most akarok egy kicsit belemerülni . Nincs szükségem különleges funkciókra . Ilyen allrounder szerepre szeretném mozi / modernebb zene. Tv mellé.
Igazából 150k most a keret inkább használtban gondolkozom . Nézegettem D osztályú erősítőket is. Most egy régi Sony erősítőm van . Szóval mindenképpen szeretnék valamit amivel élvezhető, és tavasszal egy ilyen 300-350 ig nézelődni.
35 négyzetméter ilyen amerikai konyhás nappali . 2.5 - 3 m . Szinte minden falon van valami.
Semmi tapasztalatom nincs , igazából most akarok egy kicsit belemerülni . Nincs szükségem különleges funkciókra . Ilyen allrounder szerepre szeretném mozi / modernebb zene. Tv mellé.