Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
- kopaszbarack
- Nincs visszaút
- Értékelés: 66
Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
Üdv Mindenkinek!
Tidal aplikációban (pc) hogy tudom a lejátszási listát úgy "megfordítani", hogy a legutolsó hozzáadásától játsza le visszafelé. Több éve használom, de most nem találom, a képen anno ha "kettőskeresztre" (számjel) kattintottam akkor meg lehetett fordítani a lejátszási listát. Telefonon működik a sorting/Date added!
Köszi előre is!
Tidal aplikációban (pc) hogy tudom a lejátszási listát úgy "megfordítani", hogy a legutolsó hozzáadásától játsza le visszafelé. Több éve használom, de most nem találom, a képen anno ha "kettőskeresztre" (számjel) kattintottam akkor meg lehetett fordítani a lejátszási listát. Telefonon működik a sorting/Date added!
Köszi előre is!
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.
- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 580
Szia, mi a konkrét gond?.. jómagam ugyanezt a készüléket használom, csak nem a Linn applikációjával, hanem Roon-al, de a saját applikációjával is működik.Eunos írta: ↑2024.11.29., pén. 12:27Kedves fórumtársak!
Egy barátomnál Linn Majik DS streameren szeretnénk Tidal-t hallgatni de minden erőfeszítés ellenére kudarcos.
Ha esetleg van valaki akinek a Linn applikációval tapasztalata van, esetleg kitalált már ebből az útvesztőből, kérem segítsen!
Előre is köszönöm!
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Kedves fórumtársak!
Egy barátomnál Linn Majik DS streameren szeretnénk Tidal-t hallgatni de minden erőfeszítés ellenére kudarcos.
Ha esetleg van valaki akinek a Linn applikációval tapasztalata van, esetleg kitalált már ebből az útvesztőből, kérem segítsen!
Előre is köszönöm!
Előre is köszönöm!
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 111
Kösz, majd megkérdem. És még egyszer elnézést a kavarodásért!La_Valse írta: ↑2024.11.23., szomb. 21:03Nekem sutemenyx rémlik ezzel kapcsolatban.wasiliy888 írta: ↑2024.11.23., szomb. 12:38Sziasztok!
Ha jól emlékszem Kaef írta, hogy sim-es routert használ, így a mobilszolgáltató(k) rádiófrekvenciáin jön a jel, amit zenehallgatáskor streamel. A vezetékes szolgáltatókhoz képest lehet tapasztalni így bármi különbséget?
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2
Nekem sutemenyx rémlik ezzel kapcsolatban.wasiliy888 írta: ↑2024.11.23., szomb. 12:38Sziasztok!
Ha jól emlékszem Kaef írta, hogy sim-es routert használ, így a mobilszolgáltató(k) rádiófrekvenciáin jön a jel, amit zenehallgatáskor streamel. A vezetékes szolgáltatókhoz képest lehet tapasztalni így bármi különbséget?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Nem emlékszem, hogy ilyesmit írtam volna. Nálam otthon Telekom optikai internet van.wasiliy888 írta: ↑2024.11.23., szomb. 12:38Sziasztok!
Másnak a véleményét is szívesen olvasom ezügyben. Köszönöm!
A két hifi kiállításon használtunk 4G megosztást, egy Mikrotik routeren keresztül, de sem előtte, sem utána nem.
Ezt hol írta Feri?wasiliy888 írta: ↑2024.11.23., szomb. 12:38Sziasztok!
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”
„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
Sziasztok!
Dynavox X4000
Mindenki úgy hall, ahogy tud és ahogy a körülményei megengedik.Roli80 írta: ↑2024.11.22., pén. 06:31Szia!
Köszi a választ, de mi máshogy hallottuk. A különbség a hallgathatóságban volt, és nem a Tidal javára. Ugyanazokat a nagyfelbontású zenéket kerestük meg mindkét helyen, és annak ellenére, hogy az AirPlay visszabutít 44 khz-re kellemesebb volt hallgatni. Ez véleményed szerint mitől van?
Az Airplay lebutítással történő teszteléssel, még soha nem próbálkoztam. Nem is fogok.
Nem tűnik jó ötletnek...
Sziasztok!
Lenne még egy kérdésem. Hogyan lehet a streaming szolgáltatóknál Dolby atmos hangot kicsikarni? Milyen forráskészülék, kábel és erősítő kell hozzá?
Köszi a válaszokat!
Lenne még egy kérdésem. Hogyan lehet a streaming szolgáltatóknál Dolby atmos hangot kicsikarni? Milyen forráskészülék, kábel és erősítő kell hozzá?
Köszi a válaszokat!
Szia!
Köszi a választ, de mi máshogy hallottuk. A különbség a hallgathatóságban volt, és nem a Tidal javára. Ugyanazokat a nagyfelbontású zenéket kerestük meg mindkét helyen, és annak ellenére, hogy az AirPlay visszabutít 44 khz-re kellemesebb volt hallgatni. Ez véleményed szerint mitől van?
Ööööö....
Van egy írásom a kérdés árnyalása kapcsán. Egy olvasást esetleg megér.
https://medium.com/@mediaengineering/va ... 82ed8cf701
Sziasztok!
Érdekelne vannak itt olyanok akik összehasonlították a Tidal és az Apple music hangminőségét? Mi a bátyámmal most hagytuk abba a tesztelést és vegyesek az érzéseink.
Érdekelne vannak itt olyanok akik összehasonlították a Tidal és az Apple music hangminőségét? Mi a bátyámmal most hagytuk abba a tesztelést és vegyesek az érzéseink.
- edzoba
- Fórumlakó
- Értékelés: 172
- Kapcsolat:
Valamit változtatott a Tidal, mert pl. az iFi is kiadott fw frissítést a "max" probléma kezelésére.
köszönöm a segítségeket!
köszönöm a segítségeket!
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2486
OK, így világos!
Ebben az esetben az egyik lehetőség, hogy az app frissítés nem mentett el minden beállítást, és a Tidal "Beállítások/Audio&Playback" menüsorban a MAX visszaállt HIGH-ra. Ritka eset, de nem kizárt.
A másik lehetőség, hogy a különféle készülék-frissítések nem követik egymást.
Mindkettő előfordult nálam régebben, amikor még Auralic streamerem volt, és épp csak bevezették a Tidal Connect elérést. Volt olyan, hogy iOS frissítés után újra kellett konfigurálni egyes beállításokat, és néha muszáj volt megvárni, hogy egy újabb fw frissítéssel az Auralic megoldja a problémát. És volt olyan is, hogy egyszer csak elkezdett működni

Javaslom, hogy minden eszköz minden beállítását ellenőrizd végig, és ha a MAX mindenhol engedélyezett, de a Gustard csak HIGH felbontáson engedi át a Connectet, akkor valószínűleg várnod kell egy újabb frissítésre.
Megjegyzem, a legutóbbi Tidal app frissítés óta nálam is meghosszabbodott a szünet az olyan zeneszámok közti léptetés esetén, amiknek eltérő a felbontása. Mintha "gondolkoznia" kellene, melyik formátumot válassza

- edzoba
- Fórumlakó
- Kapcsolat:
Igen, úgy értem ahogy Aszpirin mondja, elnézést!
Gustard R26-tal streamelek, legújabb 1.43 firmware, eddig tudta, aztán a Tidal app frissítése után már nem.
Mac miniről ugyanez a helyzed, USB kimeneten max, Tidal connect R26-ra high
Gustard R26-tal streamelek, legújabb 1.43 firmware, eddig tudta, aztán a Tidal app frissítése után már nem.
Mac miniről ugyanez a helyzed, USB kimeneten max, Tidal connect R26-ra high
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek
Mi az eszkoz, amihez Tidal Connect-tel csatlakozol?
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Elektroncsovek: Sophia Electric
- mishow
- V.I.P.
Én is így értettem, de nem volt egyértelmű. Ha valóban ez a helyzet, akkor szinte biztos, hogy valamelyik eszköz “butítja” le a MAX-ot.Aszpirin írta: ↑2024.11.17., vas. 17:32Szerintem nem úgy értette, hogy a telefon a kimenet, hanem hogy amikor lejátszás közeben az app-képernyű "tetején" lévő "hangkimenet" ikonra (ami egy apró stilizált hangsugárzó, kijövő stilizált hanghullámokkal) kattint, akkor a megjelenő listában választja ki a Tidal Connect-es eszközét, és ilyenkor vált át neki "MAX"-ról "HIGH"-ra.
Nálam nem csinálja, szerintem is a kiválasztott célhardverben lehet a korlátozás.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5955
Szerintem nem úgy értette, hogy a telefon a kimenet, hanem hogy amikor lejátszás közeben az app-képernyű "tetején" lévő "hangkimenet" ikonra (ami egy apró stilizált hangsugárzó, kijövő stilizált hanghullámokkal) kattint, akkor a megjelenő listában választja ki a Tidal Connect-es eszközét, és ilyenkor vált át neki "MAX"-ról "HIGH"-ra.
Nálam nem csinálja, szerintem is a kiválasztott célhardverben lehet a korlátozás.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- mishow
- V.I.P.
A lejátszó lánc valamelyik eleme nem engedi át a nagyfelbontást.
Mit jelent pontosan, hogy a telefon a “kimenet”?
- edzoba
- Fórumlakó
- Kapcsolat:
Üdv!
Tidal appot használok iPhone-on (18.1 OS, app friss) tidal connectre kapcsolva telefonról (mint kimenet) a "max" minőség átvált "high"-ra. Mi okoz6ja ezt? Köszönet, Miklós
Tidal appot használok iPhone-on (18.1 OS, app friss) tidal connectre kapcsolva telefonról (mint kimenet) a "max" minőség átvált "high"-ra. Mi okoz6ja ezt? Köszönet, Miklós
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
Az lemezjátszók fejlődése nem állt meg szerintem. Vagy hát ki, mit tart fejlődésnek, fejlesztésnek, és mikortól számítja, hogy már nincs előrelépés az sem mindegy. A cd-lejátszóknál más a helyzet kicsit.
Én a magam részéről a kényelem miatt választottam a streaminget. Nem értek egyet azzal, hogy a zene kutatásra fordított idő kidobott lenne, főleg, hogy a szoftverek ebben támogatnak is.
Akinek több ezres gyűjteménye van fizikai adathordozón, jól teszi hogy hallgatja. De egy mai fiatal, akit behülyítenek a fizetett firkászok, és vesz egy lemezjátszót, cd-játszót, hálózatos streamer erősítőt, egyenként 200-250 ezer forintért (van ilyen kollégám), azt nagy valószínűséggel nem fogja megcsapni a minőségi zenehallgatás szele, csak azt hiszi. Viszont egész biztosan nem lesz neki 3-4000 lemezes gyűjteménye, ami ma megvásárolva kb 20 milla. És itt jön a képbe a streaming, ami éves szinten mondjuk kb 70 ezer, vagyis 10 év alatt sem éri el a milliót az ára. Plusz rendkívüli kényelmet ad. Lehet, hogy kicsit gyengébb hangminőséggel.
Én a magam részéről a kényelem miatt választottam a streaminget. Nem értek egyet azzal, hogy a zene kutatásra fordított idő kidobott lenne, főleg, hogy a szoftverek ebben támogatnak is.
Akinek több ezres gyűjteménye van fizikai adathordozón, jól teszi hogy hallgatja. De egy mai fiatal, akit behülyítenek a fizetett firkászok, és vesz egy lemezjátszót, cd-játszót, hálózatos streamer erősítőt, egyenként 200-250 ezer forintért (van ilyen kollégám), azt nagy valószínűséggel nem fogja megcsapni a minőségi zenehallgatás szele, csak azt hiszi. Viszont egész biztosan nem lesz neki 3-4000 lemezes gyűjteménye, ami ma megvásárolva kb 20 milla. És itt jön a képbe a streaming, ami éves szinten mondjuk kb 70 ezer, vagyis 10 év alatt sem éri el a milliót az ára. Plusz rendkívüli kényelmet ad. Lehet, hogy kicsit gyengébb hangminőséggel.
Dynavox X4000
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 707
Válaszok az idézetben pirossal kizárólagosan a saját tapasztalataim, véleményem, zenehallgatási igényeim szerint.Alex_Aston írta: ↑2024.11.05., kedd 09:50Akkor mi az, ami nem avul? A CD, vagy esetleg az LP, esetleg a kazetta?
Kazetta? Hogy kerül a CD és az LP mellé? A CD és az LP nem avul és nem fejlődik. Elérte a csúcsát mindkettő. Ameddig igény van rájuk, maradnak. A csúcs analóg lejátszó rendszerek hatalmas fejlődésen mentek át és egyre jobbak.
A saját egyszerű példám, hogy bő 3 éve, amióta megvettem az első sztreameremet, a CD lejátszóm már szinte csak szobadísz.
És a világ nem a fix zenei adathordozók felé megy jelenleg (vagy inkább már jó 10 éve).
Igazad van. A világ mindig a könnyebb, de az nem biztos, hogy a minőségibb megoldások felé halad. Én meg 10 évig hallgattam streamert otthon és 16 évig dolgoztam velük napi szinten - ma már csak fizikai hordozókat hallgatok otthon - mert jobb a hangjuk (szvsz) és nem szoktat le a zenehallgatásról. Mondjuk nekem több ezer darabos LP, CD, SACD gyűjteményem van. Nem kell vadásznom a zenéket. Ami érdekel, minden megvan. A kutakodáshoz meg kevés a kiszabott idő, kár elpocsékolni felesleges dolgokkal.
Persze van egy kisebb kemény mag, aki ragaszkodik a jól bevált dolgokhoz, de az ugye max néhány százalékban mérhető számú embert jelent a teljes piacon. És még ezek egy része is hallgat mellette netes zenét.
Igaz. A minőség sohasem tömeg igényt elégített ki. Nem feltétlenül hallgat streamet. Akiknek hatalmas gyűjteményük, minőségi lejátszóik vannak, nem hallgatnak streamelt zenét. Minek?
Ha megnézzük a készülék piacot, akkor ott is látható a trend, hogy a netes lejátszók hasíitanak, és azokat dobják piacra a cégek nagyobb mennyiségben, nem a valamilyen pörgetőket. Márpedig ők gondolom a legtöbb esetben nem a maguk ellenségei, hogy nem a piaci igényeknek megfelelő termékeket árulják.
Ez természetes. A tömegigényt ki kell elégíteni. Emellett "hasít" az ultra minőségű analóg rendszerek piaca is - mert a jelentéktelen kisebbségnek arra van igénye és megengedheti magának. A mai fiatalok még nem érezték meg az ízét az analóg világnak, néhányan közülük majd, ha idősebbek lesznek és anyagi helyzetük megengedi, az analóg világ felé fog fordulni és életben tartja azt még nagyon sokáig. A kommersz analóg megmarad "trendinek". De ezrelékek számára ugródeszka lehet egy másik világba.
A streaming kapcsán avulásról egy gondolat.
A wav file formátumot 1991-ben találták ki, a flacot 2000-ben. A streamingnél használt TCP/IP kapcsolat a hetvenes évek közepétől létezik. Vagyis elég régóta épülnek ezekre a megoldásokra komplett iparágak.
A streaming tehát biztos alapokon áll jövő állóság tekintetében, a technológiai alapjait tekintve.
A wav file formátumot 1991-ben találták ki, a flacot 2000-ben. A streamingnél használt TCP/IP kapcsolat a hetvenes évek közepétől létezik. Vagyis elég régóta épülnek ezekre a megoldásokra komplett iparágak.
A streaming tehát biztos alapokon áll jövő állóság tekintetében, a technológiai alapjait tekintve.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10962
- Kapcsolat:
Szerintem nem vitatjuk, a mai streamerek egy része bizonyára nem lesz használható 10-15 év múlva, bár nem a készülékek fogják beadni a kulcsot, hanem az őket tápláló szolgáltatások változnak meg, alakulnak át. De mielőtt könnyeket ejtünk, vagy éppen tapsolunk emiatt, tegyük azt is mellé, hogy ennyi idő alatt sok fórum- és hobbitárs kétszer is lecseréli a rendszere elemeit. Szóval a legdurvább avultatás inkább felhasználói oldalon detektálható.