Sziasztok,
Lehetőségem volt nemrégiben letesztelni néhány stremert a kb 1,0-1,5 MFt- kategóriában.
Röviden megírom nektek tapasztalataim. Ezen tapasztalatok szubjektívek, hiszen nincs két egyforma hallás, ízlés , de rendszer sem. A teszteket néha többen 2-en, 3-an végeztük. és igyekzetünk törekedni az A-B átkapcsolt teszte.
A rendszer röviden : Hegel h190 DC blockeren keresztül táplálva. hangfal : Spendor D7 isoacoustic Gaia lábakon
Dac-ok, Topping D70s, Denafrips Ares 12th. Kábelezés kicsit vegyes de Cardas, Viard, digitalis és TItan audio és Hidaimond tápellátások voltak.
A streamereket leginkább roon + tidal kombival teszteltem heteken át.
A streamerek : Eversolo A8 , Aurender n100c , Auralic Aries G 1.1 , 3Dlab Signature transport.
Az eversolo lóg ki egy kicsit árban alulra illetve, abban hogy Ő képes belső AKM chip-es DACjával lejátszóként is funkcionálni , nem csak futóműként.
Az AB teszteknél nem jegyzeteltem olyan szorgosan, de végső összhatásokat felírtam és most megosztanám veletek:
- Everolso A8 - dacon keresztül. A hangja számomra sajnos mellőzte a zeneiséget, de rettentően pontos és gyors volt. Térben picit elmaradt az auralic-tól. Az applikációja fenomenális és a felhasználási lehetőségei roon, mconnect, tidal connect, saját app, BT, nagyon megdobják az értékét. A hangját inkább mondjuk inkább selyem dóm magas sugárzóval rendelkező doboz mellé tudnám elképzelni. Mert a közép és felső tartományban nem fukarkodik - tud lenyűgöző de fárasztó is lenni. A streamert egy hifis barátom adta kölcsön.
- Aurender n100c , az applikáció itt is fenomenális, az eversolonál neutrálisabb és teresebb hangot produkált, de nekem ez kissé érzelemmentes volt. Illetve kicsit digitálisabbnak , vagy talán zajosabbak tűnt a többi versenyzőnél. De lehet csak épp rossz felvételeket hallgattam mert, cimborám sonus faber-es rendszerén ezt a streamert már hallottam kiválóan teljesíteni. A streamert a hifis barátom adta kölcsön.
- Auralic Aries G 1.1 Applikáció csak apple termékeken fut, akinek ilyen nincs az roon-al , mconnectel, audirvanaval ( upnp) tudja hallgatni.Az app pazarul működik, csak picik a betűk benne. A többi versenyzővel szemben neki van a legkiegyenlítettebb hangja, de az én rendszeremen keménynek itt-ott harsánynak éreztem viszont minden műfajban el tudott jutni egy nagyon komoly szintre amit szerintem nagyon sokan már igazi high-end hangként tudnának élvezni. A termék nagyon szimpatikus számomra , megépítése és használhatósága miatt. A streamert a audiocentrum adta számomra kölcsönbe hétvégére.
- 3dlab signature , a tesztemben ennek a streamernek tetszett legjobban a hangbéli tudása, habár applikáció nincsen , de ugye mint írtam roon-al tökéletesen ment. A doboz csalóka mert ugyan full minimál és súlya sincs, de a hangja annál inkább tűnt varázslatosnak. Az Ő hangképe finomabb, és a leg analagosabb hatású is. Kiemelkedett a nevéhez hűen a térábrázolásban. Klasszikus és jazz stílusban mindent vert, talán a pop és elektronikus zenéken kicsit hiányzott az éle a hangnak , de ez csak szőrszálhasogatás. A többiek és az Én számomra is midnegyiknél jobban élveztük ahogy a finomságokat kezeli, és megjeleníti a zenészeket az elképzelt színpadon. Digital flitterrel pedig még tovább is hangaholható a hangja a saját ip- alapú url hozzáférésen keresztül. A streamert az ultimate AV kft. adta számomra kölcsönbe. Szerintem mindenképp tegyétek fel a listátokra ha streamert kerestek - mennyetek és hallgassátok meg. Belőle amúgy létezik még két kisebb kategória és dac-os lejátszó( k) is.
Mindenkinek jó zenét.