Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

halce
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: halce »

tottyi írta:
2024.09.20., pén. 10:23
Van itt valaki rendes jo ember es aki ert hozza, hogy be-e tudna allitani Teamwieveren keresztul a Roon-ba a HQPlayert kimenetnek?
Én ugyan - mint említettem - foobarozok, de a Roon és a HQPlayer ismerete hiányában is alapos a gyanúm, hogy a bármelyik windowsos zenelejátszó programban csakis olyat lehet beállítani kimenetnek, ami azon a programon belül audio kimenet eszközként megjelenik. Az én foobaromban perpill ezek vannak felsorolva, de van olyan gépem, amiben ASIO képes hardver (konkrétan egy ESI Julia hangkártya) is van, így ott az ASIO-ként jelenik meg (foobarban a Wasapi és az ASIO kezelés is egy-egy megfelelő plugin felinstallálását igényli):
foobar_outputs.jpg
foobar_outputs.jpg (140.96 KiB) Megtekintve 2212 alkalommal
A HQPlayer viszont nekem maga is egy, a képen láthatóhoz hasonló kimeneti eszközöket használó zenelejátszó szoftvernek tűnik, és nem kimeneti eszköznek.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Van itt valaki rendes jo ember es aki ert hozza, hogy be-e tudna allitani Teamwieveren keresztul a Roon-ba a HQPlayert kimenetnek?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

halce
Újonc fórumos
Újonc fórumos

wittao írta:
2024.09.14., szomb. 22:41
Az biztos, hogy ezerszer nezem a telefonom kepernyojet, vezerelve egy ROON-t vagy Audirvanat, minthogy nekem mappankent valami gephang felolvassa mi az album cime.
Nem is ertem…
A streamereknek ez nyilván nem pálya. Én már több, mint 30 éve gyűjtöm a kedvenc zenéimet, nem szükséges percekig kotorásznom ahhoz, hogy megtaláljak köztük bármit is.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

Az biztos, hogy ezerszer nezem a telefonom kepernyojet, vezerelve egy ROON-t vagy Audirvanat, minthogy nekem mappankent valami gephang felolvassa mi az album cime.
Nem is ertem…
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

halce
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Luxor Audio írta:
2024.09.13., pén. 15:11
Nem tudom, mit jelent számodra a "teljesértékű" használat. A számítógépes szoftverek minden funkcióját kijelző nélkül nyilván nem éred el (arra vannak az asztali lejátszók), de az alapok (Play, Stop, Pause, léptetés, hangerő) távvezérelhetők gombos távvezérlővel is, a jRivert, a Roont is, meg a KODI videó lejátszót is használom így.
Ez a "gombos távvezérlő", amit ezekhez használni lehet, valamilyen infrás, windows hotkey/shortcut (nem tudom a magyar nevét), vagy esetleg wifis megoldás?

Teljesértékűnek azt nevezem, ha a mappák/fájlok (azaz lemezek/zeneszámok) közti navigáció is távirányítóról lehetséges. Én foobart használok, foobarcon pro androidos távvezérléssel, de a "skubizás" valahogy elviszi a hangulatot. A foobarban beállítottam vezetéknélküli mini- és numerikus billentyűzeten elérhető karakterekkel való vezérlést is, de ez nem teljesértékű (még csupán az előző/következő albumra sem tud navigálni), és eléggé macerás megjegyezni, hogy melyik gomb mit csinál.
num.jpg
num.jpg (14.45 KiB) Megtekintve 2396 alkalommal
mini.jpg
mini.jpg (27.63 KiB) Megtekintve 2396 alkalommal
Vakon a navigáció csak úgy működhet, ha a lejátszó program képes hangosan felolvasni legalább az aktuális mappa (amin a kurzor áll) nevét: vagy az én megoldásom, és erre a zenegyűjteményemet már felkészítettem, hogy minden mappában van egy mp3 fájl, amiben fel van olvasva a mappanév (persze ezt online oldalakon csináltam, mint ttsmp3.com, illetve magyarul a narakeet.com tud).

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: hodyka »

halce írta:
2024.09.13., pén. 13:21
Én egy olyan zenelejátszó szoftverre vágyom, amit akár teljes sötétségben egy kijelző nélküli távirányítóval lehet teljesértékűen használni.

Idomított denevér is jó lehet 36_1_11.gif
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

halce írta:
Én egy olyan zenelejátszó szoftverre vágyom, amit akár teljes sötétségben egy kijelző nélküli távirányítóval lehet teljesértékűen használni.
Nem tudom, mit jelent számodra a "teljesértékű" használat. A számítógépes szoftverek minden funkcióját kijelző nélkül nyilván nem éred el (arra vannak az asztali lejátszók), de az alapok (Play, Stop, Pause, léptetés, hangerő) távvezérelhetők gombos távvezérlővel is, a jRivert, a Roont is, meg a KODI videó lejátszót is használom így.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: hodyka »

halce írta:
:goodluck:
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”

halce
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Luxor Audio írta:
2024.08.30., pén. 23:53
Elmo írta:
2024.08.30., pén. 20:07
Egy iFi streamer.
Alapesetben olyan lejátszó szoftverre van szükséged, ami a streamert végpontként tudja kezelni, ilyen pl. a Roon, vagy a jRiver. Böngészőből lejátszott Youtube tartalommal is összehozható, ha valamilyen protokollal be tudod állítani a Windows hangkimeneti eszközeként a streamered. jRiverrel ez is összejöhet, ha beállítod WDM virtuális audio eszközként. De a streamered is használhatja a jRiver adatbázisát forrásként, mivel az iFi képes DLNA kliensként működni.
Köszönöm, próbálkozom!
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Elmo írta:
2024.08.30., pén. 20:07
Egy iFi streamer.
Alapesetben olyan lejátszó szoftverre van szükséged, ami a streamert végpontként tudja kezelni, ilyen pl. a Roon, vagy a jRiver. Böngészőből lejátszott Youtube tartalommal is összehozható, ha valamilyen protokollal be tudod állítani a Windows hangkimeneti eszközeként a streamered. jRiverrel ez is összejöhet, ha beállítod WDM virtuális audio eszközként. De a streamered is használhatja a jRiver adatbázisát forrásként, mivel az iFi képes DLNA kliensként működni.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:
2024.08.30., pén. 19:33
Elmo írta:
2024.08.30., pén. 16:59
wittao írta:
2024.08.30., pén. 16:57

Merging NADAC-ot hasznaltam igy Ravennaval.
Nalad milyen keszulek igenyli ezt a portot?
Nem igényli semmi, csak összehasonlítanám az USB-s hanggal.
Mi a fogado fel?
Egy iFi streamer.
www.chiliout.hu

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Elmo írta:
wittao írta:
Elmo írta:
2024.08.30., pén. 16:52
Win PC-ről, hogyan tudok hangot küldeni etherneten keresztül? Jrivernél valahogy megoldottam de pl. Youtube-nál nem megy.
Mi a fogado fel?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3554

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Elmo írta:
wittao írta:
Elmo írta:
Win PC-ről, hogyan tudok hangot küldeni etherneten keresztül? Jrivernél valahogy megoldottam de pl. Youtube-nál nem megy.
Dante protokollal is lehet.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:
Elmo írta:
www.chiliout.hu

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Elmo írta:

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

www.chiliout.hu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2870
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

tottyi írta:
2024.08.21., szer. 09:10
ELEX írta:
2024.08.20., kedd 19:37
kaef2 írta:
2024.08.20., kedd 17:26
......Sajnos elkiabáltam az Audirvanát. Már nem megy Tidallal sem. És semmilyen streaming szolgáltatással sem. "Request Error" hibaüzenetet ad a csatlakozáskor a Qobuzhoz is és a highresaudio.com streaming szolgáltatásánál is.
A helyi háttértárakat csak akkor látja valamiért ha root jogosultsággal fut, az meg nem valami jó gondolat.
Viszont jól szól, amikor szól.
Hogy mekkora kedvet tudtok csinálni ehhez a PC-s zenehallgatáshoz! Nyomjátok csak!
Eközben az 5. LP-met raktam fel egymás után.
ÉS NEM FAGYOTT LE!
Ok most fejlesztenek es ez tesztelessel jar ezert halasak lehetunk nekik, hogy kigyurjak az utat akik lustabbak. :) Nalam mar a masodik audio pc van mert az elso pont abba a generacioba esett amelyik nemtudta harwaresen a 4k-at mert en mozizok is rajta (ketto windows) es nemigen emlekszem ,hogy lefagyott volna valaha. Van hogy 12 orat megy egesz nap es mukodik es meg csak fealnom sem kell, hogy atforditjam a lemezt vagy csereljem. :) Ha party van akkor youtube megy egesz este lefagyas nelkul. A Roon szoftware pedig magatol rakja be a meg ismeretlen szamokat es igy rengeteg uj zenevel megismerkedem. Kinek mi tetszik, ez a jo ebben a hobbyban. A lenyeg, hogy zene jojjon ki a hangfalbol amit elvezunk hallgatni.
Meg hogy szóljón hangossan a zének..
Ja nem :)
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

tottyi írta:
2024.08.21., szer. 09:10
ELEX írta:
kaef2 írta:
A Roon szoftware pedig magatol rakja be a meg ismeretlen szamokat es igy rengeteg uj zenevel megismerkedem.
Hát ez nekem a bajom, mert olyan iszonyat mennyiségű új előadót fedeztem/fedezek fel, Tidal/Roon, hogy lassan agybajt kapok :D Nagyon sok az öreg motoros is, akikről soha nem hallottam, de nekem tetsző zenét csinálnak, vagy olyanokat is meghallgatók, akiket amúgy meg nem, de a kíváncsiság megvan.

Nem kiugróan drága és bonyolult a rendszerem, de aki eddig hallotta zenehallgató és zeneszerető emberkék, meglepődnek hogy az online milyen jól tud szólni. (Mondjuk ha eredetileg x@r felvétel, rögzítés etc, csoda itt sem lesz, legyen az akármilyen felbontásban)
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:
2024.08.21., szer. 10:42
kaef2 írta:
2024.08.20., kedd 19:44
ELEX írta:

Hogy mekkora kedvet tudtok csinálni ehhez a PC-s zenehallgatáshoz! Nyomjátok csak!
ÉS NEM FAGYOTT LE!
A saját desktop Ubuntu linuxos Roon Core gépem kb két éve nem volt kikapcsolva, kiválóan lehet rajta a nap 24 órájában zenét hallgatni.

Ez most egy kisérlet, kb ugyanaz, mint amikor valaki DIY módon mondjuk erősítőt építget, forrasztgat otthon kedvtelésből.
Na megoldottuk a Tidal nem működését. Most már megy és megy a highresaudio.com un HRA streaming szolgáltatása is. Van egy 7 napos próbája azt indítottam el. Egészen nagyszerű a hangminősége. Élmény hallgatni.
Ha valakit érdekelne a 7 napos próba, itt lehet feliratkozni:

https://www.highresaudio.com/en/shop/streaming

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:
2024.08.20., kedd 19:44
ELEX írta:
kaef2 írta:
......Sajnos elkiabáltam az Audirvanát. Már nem megy Tidallal sem. És semmilyen streaming szolgáltatással sem. "Request Error" hibaüzenetet ad a csatlakozáskor a Qobuzhoz is és a highresaudio.com streaming szolgáltatásánál is.
A helyi háttértárakat csak akkor látja valamiért ha root jogosultsággal fut, az meg nem valami jó gondolat.
ÉS NEM FAGYOTT LE!
A saját desktop Ubuntu linuxos Roon Core gépem kb két éve nem volt kikapcsolva, kiválóan lehet rajta a nap 24 órájában zenét hallgatni.

Ez most egy kisérlet, kb ugyanaz, mint amikor valaki DIY módon mondjuk erősítőt építget, forrasztgat otthon kedvtelésből.
Na megoldottuk a Tidal nem működését. Most már megy és megy a highresaudio.com un HRA streaming szolgáltatása is. Van egy 7 napos próbája azt indítottam el. Egészen nagyszerű a hangminősége. Élmény hallgatni.

Kép

Kép

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

ELEX írta:
kaef2 írta:
ÉS NEM FAGYOTT LE!
Ok most fejlesztenek es ez tesztelessel jar ezert halasak lehetunk nekik, hogy kigyurjak az utat akik lustabbak. :) Nalam mar a masodik audio pc van mert az elso pont abba a generacioba esett amelyik nemtudta harwaresen a 4k-at mert en mozizok is rajta (ketto windows) es nemigen emlekszem ,hogy lefagyott volna valaha. Van hogy 12 orat megy egesz nap es mukodik es meg csak fealnom sem kell, hogy atforditjam a lemezt vagy csereljem. :) Ha party van akkor youtube megy egesz este lefagyas nelkul. A Roon szoftware pedig magatol rakja be a meg ismeretlen szamokat es igy rengeteg uj zenevel megismerkedem. Kinek mi tetszik, ez a jo ebben a hobbyban. A lenyeg, hogy zene jojjon ki a hangfalbol amit elvezunk hallgatni.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

La_Valse írta:
2024.08.20., kedd 19:39
Olyan fura ez a FLAC 16/44.1 > PCM 64/44.1 felírat. Ugye nem jelent semmi lényegest?
A DSP-s használathoz 44,1k/64 bites formátumban puffereli a memóriába a szoftver, csak ezt jelenti.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

ELEX írta:
kaef2 írta:
ÉS NEM FAGYOTT LE!

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 681

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Olyan fura ez a FLAC 16/44.1 > PCM 64/44.1 felírat. Ugye nem jelent semmi lényegest?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”