Köszönöm, akkor elengedem.-CB- írta: ↑2024.09.09., hétf. 17:09Sztem az Orionoknak amúgy sem volt vmi határozott mélyük. Egy csöves erősítő meg a 0 dampingjával semennyire nem kezelné őket.
De szvsz. bármely korabeli, hasonló árú vintage "nyugati" hangfal jobb választás lenne, mint az Orion. Tömve a piac 50-100 ezer közti dolgokkal. Mert ugye az Orionoknak a közepe, meg a magasai sem voltak korának csúcstermékei. Ha ragaszkodsz a hazai dolgokhoz, inkább a Videoton 1990 utáni, már Vifa hangszórókkal szerelt darabjaival kezdj. PL. bonus 901, 902. Ráadásul azok zárt dobozok, csillapítottabb mélyekkel is, ami jobb csöves erősítővel.
A HS511 biztos marad, mert eredeti gyönyörű állapotú és már 16 éve hű társam (akkor nyugdijazom). Viszont akkor nézelődők hangfal iránt és akkor elöször abba újitok. Vagyis kipróbálok mást. Ebbe az árfekvésben a "nyugati" vonalon milyen márkák-tipusai jöhetnek szóba? Nem vagyok csak a magyar hive viszont szeretem azokat a cuccokat amik kicsit egyedibbek vagy nem a mindenki álltal dicsért cucc. Inkább a méltatlanul elfeledett "nem nagyon van másnak" hive vagyok.