Ugyan mi? Tiszta víz a pohárban.

Ugyan mi? Tiszta víz a pohárban.
Nem tudom, abban a szerepkörben milyen, nálam készülékalátétnek nagyon nem jött be.
Nem törölte senki. A (nem kicsi) marketingszag miatt ákerült a saját topikjába, ott megtalálod.
Kissé fájdalmas volt végigolvasni ezt a threadet, gondoltam szokásos kardcsörtetés, de a végére szerencsére lett értelme, mert ez itt, végszónak, na ez valami zseniális, a danse macabre-t sose hallottam még így. És öröm volt nézni a zenészeket közben. Köszi Voyager
A hétvégén beszélgettünk Kishonti Istvánnal, hogy kellene egy un lantcsemballó felvételt csinálni, és hogy a marimba milyen jól illene hozzá. Szaniszló Ricsi, a híres magyar vibrafonos nagyon jól marimbázik is, a héten terveztem vele beszélni. Talán még Mogyoró Kornél is ütősözhetne mellettük. Nagyon izgalmas zene lenne.Voyager írta: ↑2024.08.05., hétf. 22:10Én hallottam már élőben, sőt meg is ütöttem pár hangot rajta. > leginkább üveghangja van.kaef2 írta: ↑2024.08.05., hétf. 20:18Megkérdezhetem a valaha meglátogatott marimba és egyéb fa ütős hangszer koncertek számát?cables írta: ↑2024.08.05., hétf. 19:17
Nem könnyű a zenei hang természetességét megítélni, de nem lehetetlen. Jó pár éve kaptam az alábbi CDt, Mark Duggan ütőhangszeres művész Touch wood című lemezét, amelyen fa hangszereken játszik.
Touch Wood CD.png
Elvittem ezt a lemezt magammal egy ismerőshöz pár másik CD-vel és kábelekkel együtt...
Hány ilyen koncerten sikerült ott lenni?
ui: az egyik kedvenc hangszerem
Sajnos csak így lehet betenni a linket.
https://www.youtube.com/watch?v=qNMzBnuBC6Y
Én hallottam már élőben, sőt meg is ütöttem pár hangot rajta. > leginkább üveghangja van.kaef2 írta: ↑2024.08.05., hétf. 20:18Megkérdezhetem a valaha meglátogatott marimba és egyéb fa ütős hangszer koncertek számát?cables írta: ↑2024.08.05., hétf. 19:17Nem könnyű a zenei hang természetességét megítélni, de nem lehetetlen. Jó pár éve kaptam az alábbi CDt, Mark Duggan ütőhangszeres művész Touch wood című lemezét, amelyen fa hangszereken játszik.
Touch Wood CD.png
Elvittem ezt a lemezt magammal egy ismerőshöz pár másik CD-vel és kábelekkel együtt...
Mindenkinél máshol vannak(lehetnek) a határok. Írhattam volna azt is, hogy a jelenlegiek a leghitelesebb kábeleim mert ezek tetszenek a legjobban. De szerintem nem így van.Rock60 írta: ↑2024.08.05., hétf. 21:20Lehet, hogy az a kábel, ami hitelesebbnek tünt, de mégis hiányérzetet keltett, mert unalmas volt, mégsem volt annyira jó.Tctronic írta: ↑2024.08.05., hétf. 20:49
Egy-két kábel meghallgatáson túl vagyok már én is, de amit észrevettem magamon, hogy volt olyan kábelem amiről tudtam, hogy hitelesebb, sokkal közelebb álló volt talán a valósághoz, de ennek ellenére unalmas is volt. Egy minimális sziporkázás, fény, csillámpor nekem kell. Arra a pár órára varázsoljon el, nem vagyok én lemezkiadó.![]()
A természetesség nem egyenlő az unalmassággal ezt sokan félreértik - tisztelet a kivételnek.
Biztosan létezik olyan kábel, ami minden szempontból természetesnek mondható és mégsem tartanád unalmasnak. Lehet, hogy ahhoz képest a mostani és az összes többi kábel színezettsége már zavarna.
Ez egy afrikai hangszer, ami, nem fenyőből készül. Alapanyagai olyan keményfák, melyeknek a hanga szinte fémesen kopogós tud lenni.
Lehet, hogy az a kábel, ami hitelesebbnek tünt, de mégis hiányérzetet keltett, mert unalmas volt, mégsem volt annyira jó.Tctronic írta: ↑2024.08.05., hétf. 20:49
Egy-két kábel meghallgatáson túl vagyok már én is, de amit észrevettem magamon, hogy volt olyan kábelem amiről tudtam, hogy hitelesebb, sokkal közelebb álló volt talán a valósághoz, de ennek ellenére unalmas is volt. Egy minimális sziporkázás, fény, csillámpor nekem kell. Arra a pár órára varázsoljon el, nem vagyok én lemezkiadó.![]()
A wood emlékeim szerint fát jelent és a linkelt oldalon a leégett gyufa mögött fa erezete látható...
Az összesen.kaef2 írta: ↑2024.08.05., hétf. 20:18Megkérdezhetem a valaha meglátogatott marimba és egyéb fa ütős hangszer koncertek számát?cables írta: ↑2024.08.05., hétf. 19:17Nem könnyű a zenei hang természetességét megítélni, de nem lehetetlen. Jó pár éve kaptam az alábbi CDt, Mark Duggan ütőhangszeres művész Touch wood című lemezét, amelyen fa hangszereken játszik.
Megkérdezhetem a valaha meglátogatott marimba és egyéb fa ütős hangszer koncertek számát?cables írta: ↑2024.08.05., hétf. 19:17Nem könnyű a zenei hang természetességét megítélni, de nem lehetetlen. Jó pár éve kaptam az alábbi CDt, Mark Duggan ütőhangszeres művész Touch wood című lemezét, amelyen fa hangszereken játszik.
Touch Wood CD.png
-----
Marimbafererencz írta: ↑2024.08.05., hétf. 19:35Nem inkább bambusz????cables írta: ↑2024.08.05., hétf. 19:17. Függetlenül attól, hogy fának vagy műanyagnak játssza le a fa ütőshangszer hangját.
A gond ezzel csak az, hogy ilyen esetben nemcsak a fa hangja lesz más, hanem minden más hangszer, sőt az ének hang is. Csak ez a fánál jön ki egyértelműen, mert gyerekkorunk óta hallunk fa hangot, érezzük, hogy milyen tartományban kell a megütött fa hangjának lenni. Ez csak egy példa, de szemlélteti, hogy mi a természetes hang és mi nem az. Ezt a CDt bárki meghallgathatja és eldöntheti, hogy nála hogy viselkednek az ezüst kábelek.
-----
BAMBOOzled-meme-4.jpg
Nem inkább bambusz????cables írta: ↑2024.08.05., hétf. 19:17. Függetlenül attól, hogy fának vagy műanyagnak játssza le a fa ütőshangszer hangját.
A gond ezzel csak az, hogy ilyen esetben nemcsak a fa hangja lesz más, hanem minden más hangszer, sőt az ének hang is. Csak ez a fánál jön ki egyértelműen, mert gyerekkorunk óta hallunk fa hangot, érezzük, hogy milyen tartományban kell a megütött fa hangjának lenni. Ez csak egy példa, de szemlélteti, hogy mi a természetes hang és mi nem az. Ezt a CDt bárki meghallgathatja és eldöntheti, hogy nála hogy viselkednek az ezüst kábelek.
-----
chord_ írta: ↑2024.08.05., hétf. 17:00Gratula!zoli73 írta: ↑2024.08.04., vas. 17:44Ez az első magyarázat, amelyik a tuningolóknak világosan megmondja, hogy mit érdemes cserélni, ha a hangsugárzóban akarnak tuningolni.
Az én hangsugárzóimban oldalanként 3,8m belső kábelezés van, ez több, mint legtöbb "kívül" használatos kábelhossz. Tehát ez már nagyon nem elhanyagolható mennyiség. És akkor ez hol van még Vinkrerétől?!
Amúgy én is így jártam egy retró hangsugárzóval: Kicseréltem a tyúkbeleket, aztán sehogy sem szólt, vissza kellett cserélni.
Dragonweed ex fórumtárs meg jól kiröhögött..l
Ez egy nagyon rázós téma, itt senki sem fog egyetérteni.
Amit én tapasztaltam: az a belső kábel, ami gyakorlatilag a hangfalkábel folytatása, az cserélendő, ill. jó esély van a hangminőség javítására. Ez aránylag ritka, mert a hangváltót manapság szeretik a hátfalra tenni. De pl. a régebbi Spendorokban nem így van, vagyis a belső 70 cm vs. külső 1.5m már erősen összemérhető mennyiség. Az, hogy a(z esetleg) méregdrága hangfalkábelünk belül valami lámpadrótban folytatódik, nincs hifis, aki kibírná. Én sem bírtam, és jobb is lett.
Az a belső kábel, ami a hangváltótól a hangszórókig viszi a jelet, az viszont sokszor bele van kalkulálva a hangzásba. Ez a gyakoribb. Itt, nekem, egyszer sem sikerült elérni javulást. Egyszer sem. (BBC monitorok voltak, kétségbeejtően krumpli belső kábelekkel.)
Vagyis, itt minden megtörténhet, de jó esély van elrontani a hangot, ill. eltávolodni a ködbe az eredeti hangzástól, amit az adott doboznak megálmodtak. Ide szerintem jó nagy adag szerencse is kell.
Ez egy nagyon rázós téma, itt senki sem fog egyetérteni.
Nekem sincs több milliós Siltech kábelezésem, mégis nevetek rajta.Rock60 írta: ↑2024.08.05., hétf. 13:47Lehet, hogy én is csak nevetnék szegény városi legendáriusokon, ha nekem is egy " nagyon nem alap " ezüst Siltech kábelezésem lenne.
Na de, mivel ez sokunknál nem annyira jellemző, maradnak a fenntartások a " futottak még " ezüst drótokkal szemben.
/ Mind ehhez persze nem szükséges egy A/3 - as oldalnyit idézni./
Anno én is Audio Note ezüstökkel kezdtem, előbb V-vel, aztán Vz-vel, amikor megvettem a Kondo-féle Kagekit az Avantgarde Trio hangsugárzók mellé. Kiváló, jó kábel. Amig csak Meishu és később P4 erősítőim majd a saját építésű 45-ös SE triódás voltak, nem volt jó a Vz, elég volt a V. A Kageki és a Trio már szerették.Rock60 írta: ↑2024.08.05., hétf. 12:24Ahogy szoktam mondani, annyiért akár jó is lehet...kaef2 írta: ↑2024.08.05., hétf. 08:44
Jogos a felvetés, kérdés mit jelent az olcsó ?
A másik véglet az a Siltech, Crystal Cable ezüst/arany kábelcsomag, amit a felvételkészítéshez használunk részben tavaly késő ősz óta. Lista áron kb 30 millió forintról beszélnénk, ha lista áron kellett volna megvenni a Siltech, CC kábeleket.
![]()
Nem vagyok a kérdésben különösebben jártas.
Van a birtokomban egy pár AN Vz, amit ma már nem tudnék megvenni, annak a használt ára 400 e. körűl van, ami nagyon sok pénz. És persze van annál is jobb a márkán belűl is, az AN LP többszörös áron, több fórumtárs is birtokol ilyet. ( Srry, más márkákhoz nem tudok hozzászólni. ) Tehát relatív, hogy kinek mi a drága. Mondjuk, nálam az " olcsó " a Vz árának a harmada - negyede.
Az ezüst " veszélyét " abban látom, mikor valaki a feljebblépés reményében, a középkategóriás rézdrótját váltja le kicsivel drágább ezüstre. Akkor jönnek a pofáraesések.
Amit én tapasztaltam, illetve ezüst - kérdésben a nálam jóval jártasabbaktól hallottam, hogy ötször meg kell gondolni, mielőtt az ember az ezüst vonal fele lép, mert a jó rézhez hasonlatos kiegyensúlyozottságú, az ezüst minden előnyét felvonultató ezüst kábel megvásárlásához mélyen a zsebbe kell nyúlni.
Tovább rontja a helyzetet, hogy érdemes rendszerben gondolkodni, hogy ha már ezüst, akkor legyen minden az - mint Nálad. Ez földi halandók közűl keveseknek járható út.
Ennek ellenére én jól elvagyok az egy árva Vz - vel, de erról a drótról sokan mondják, hogy meglepően jól integrálható idegen - akár kifejezetten olcsó - rendszerekbe is, ebben is rejlik a zsenialítása.