Szerintem mindegy!MrCollector írta: ↑2024.07.07., vas. 10:35Egyébként most milyen kábelekről beszélünk? Táp, interconnect, hangfal?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1182
Re: Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1182
Hát a Vz micsoda?!Rock60 írta: ↑2024.07.07., vas. 10:16Na, ha valamiről nem, akkor általánosságról nem beszélhetünk.
Ugyan háromszázezres kábelekhez nem volt még szerencsém, de alatta hallottam vastagabb és vékonyabb drótokat is jól szólni.
Vékonyabbat inkább. / 3 mm2 alatt./
Csakszólok.... Több mint 300 ezer és vastagabb ( mint az összes V és/vagy Vx)....
Ha tudnátok mitől szól jól egy kábel, a gyártók bezárhatnának....
Ha már így utólag megkérdezted, hogy miről van szó. Jó reggelt !
Már bocsi, de mire írtad ?
Ha már így utólag megkérdezted, hogy miről van szó. Jó reggelt !

-
- Beköltözött
- Értékelés: 417
Már bocsi, de én nem erre írtam...hodyka írta: ↑2024.07.07., vas. 11:50MrCollector írta: ↑2024.07.07., vas. 10:35
Egyébként most milyen kábelekről beszélünk? Táp, interconnect, hangfal?
"Houston, van egy kis problémánk"....A helyzet az, hogy évekkel ezelőtt vásároltam itt a fórumon, egy Harmonic Technology Magic tápkábelt 1m.-es hosszban, nem gyári szerelten. Most megadta magát, a Furutech FI-35-ös hálózati dugóból kijött az egyik ér. A Magic felépítése úgy néz ki, hogy van benne 2x2 vezető ér, piros, és kék, valamint pár szál vékony drót a védővezetőnek. A vezetőerek átmérője egyenként kb.3,6mm. Az FI-35 hálózati dugó 3,5mm átmérőig fogad vezetőeret. Mi ilyenkor a sportszerű megoldás, addig csipkedek a vezetőerekből, míg 3,6mm átmérőjű nem lesz, vagy csak az egyiket fogatom be, vagy micsinyájjak? Várom építő jellegű hozzászólásaitokat! Üdv, SFI"
Jó reggelt!

- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
A jó reggelt kívánok! (helyett)hodyka írta: ↑2024.07.07., vas. 11:50MrCollector írta: ↑2024.07.07., vas. 10:35
"Houston, van egy kis problémánk"....A helyzet az, hogy évekkel ezelőtt vásároltam itt a fórumon, egy Harmonic Technology Magic tápkábelt 1m.-es hosszban, nem gyári szerelten. Most megadta magát, a Furutech FI-35-ös hálózati dugóból kijött az egyik ér. A Magic felépítése úgy néz ki, hogy van benne 2x2 vezető ér, piros, és kék, valamint pár szál vékony drót a védővezetőnek. A vezetőerek átmérője egyenként kb.3,6mm. Az FI-35 hálózati dugó 3,5mm átmérőig fogad vezetőeret. Mi ilyenkor a sportszerű megoldás, addig csipkedek a vezetőerekből, míg 3,6mm átmérőjű nem lesz, vagy csak az egyiket fogatom be, vagy micsinyájjak? Várom építő jellegű hozzászólásaitokat! Üdv, SFI"

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
MrCollector írta: ↑2024.07.07., vas. 10:35

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”
„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”
-
- Beköltözött
Egyébként most milyen kábelekről beszélünk? Táp, interconnect, hangfal?Rock60 írta: ↑2024.07.07., vas. 10:16Na, ha valamiről nem, akkor általánosságról nem beszélhetünk.
Ugyan háromszázezres kábelekhez nem volt még szerencsém, de alatta hallottam vastagabb és vékonyabb drótokat is jól szólni.
Na, ha valamiről nem, akkor általánosságról nem beszélhetünk.
Persze, ha két 3.6 - os drótot egymás mellé teszel, akkor 7.2 legnagyobb átló jön ki.
/ Nem lesz teljes 7.2 - es átmérőjű a drót, ahogy a rajzon is látszik./
Ha a két drótot szétszálazod, majd együtt szorosan összecsavarod, kb. 5.2 átmérőjű drótot kapsz.
Ezt csak arra írtam, hogy nem a 7.2 - t kell 3.5 - re vékonyítani, hanem az 5.2 - t.
Persze, ez mindenképpen beteg megoldás, nem is értem, hogy lehetett ez a kábel ÍGY gyári szerelés.
Nekem barkácstaknyolásnek tűnik, kíváncsi vagyok Kácsáék milyen megoldást favorizálnak majd.
Persze, ha két 3.6 - os drótot egymás mellé teszel, akkor 7.2 legnagyobb átló jön ki.
/ Nem lesz teljes 7.2 - es átmérőjű a drót, ahogy a rajzon is látszik./
Ha a két drótot szétszálazod, majd együtt szorosan összecsavarod, kb. 5.2 átmérőjű drótot kapsz.
Ezt csak arra írtam, hogy nem a 7.2 - t kell 3.5 - re vékonyítani, hanem az 5.2 - t.
Persze, ez mindenképpen beteg megoldás, nem is értem, hogy lehetett ez a kábel ÍGY gyári szerelés.
Nekem barkácstaknyolásnek tűnik, kíváncsi vagyok Kácsáék milyen megoldást favorizálnak majd.
- Voyager
- V.I.P.
-
- Beköltözött
Ez nem igaz. Legalább is általánosságában nem.
Annyi huzal átmérőt kell tenni a kábelekbe, ami épp elég, semmivel se többet. A rossz gyakorlat abból a hibás gondolkodásból ered, hogy vastagabb huzal jobban vezeti az áramot, jobb lesz a hang. Nem jobb lesz, rosszabb lesz, sokkal rosszabb.
- Voyager
- V.I.P.
Ne haragudj a személyeskedő hangnem miatt, de ezt csak így lehet jól megkérdezni.
A gyártmányaid vezető ereinek néhány szála (is) felesleges? Vagy esetleg hasonló eljárással szereled a csatlakozókat?
- Voyager
- V.I.P.
Miért? És milyen felület?Rock60 írta: ↑2024.07.06., szomb. 21:10Ja, úgy nem...
Úgy értettem, hogy két 3.5 - es drót egymás mellett belefér. / Mint az audio-dugók 90 százalékánál./
Ha eddig is két 3.6 - os drót volt egy 3.5 - es lukban -- akkor ugyan úgy kell visszavarázsolni.
![]()
Egyébként az átmérő nem duplázódik, csak a felület.![]()
- Csatolmányok
-
- Képkivágás.PNG (13.16 KiB) Megtekintve 922 alkalommal
Ha eddig is két 3.6 - os drót volt egy 3.5 - es lukban -
- akkor ugyan úgy kell visszavarázsolni.
Egyébként az átmérő nem duplázódik, csak a felület.
Két 3.6 os átmérőjű drótból szorosan összesodorva kb egy 5.2 átmérőjű képezhető.
Azt kellene visszapucolni 3.5 - re valahogy...
Úgy értettem, hogy két 3.5 - es drót egymás mellett belefér. / Mint az audio-dugók 90 százalékánál./
Ha eddig is két 3.6 - os drót volt egy 3.5 - es lukban -

Egyébként az átmérő nem duplázódik, csak a felület.

Két 3.6 os átmérőjű drótból szorosan összesodorva kb egy 5.2 átmérőjű képezhető.
Azt kellene visszapucolni 3.5 - re valahogy...
Azért azt elmondanám szépen halkan, hogy az audió kábelek - úgy általában - 5x, 10x túl vannak méretezve huzalátmérőben, tehát ennyiszer több anyaghiba rontja a hangot. Aki még a szokásosnál nagyobb huzal átmérőt akar használni az nagyon rossz úton jár.
- Voyager
- V.I.P.
Rock60 írta: ↑2024.07.04., csüt. 22:39Addig kéne lapítani, míg bele nem fér a 3.5 - ös nyílásba, vagy egy - két vékony száltól megszabadítani. / Marad bőven keresztmetszet./SFI írta: ↑2024.07.04., csüt. 21:06Ez igaz, csak úgy volt megoldva, hogy nagyjából 3,5mm átmérőjű felület lett képezve a dugócsatlakozáshoz, a többi elemi szál pedig köré volt sodorva...Ez egy vastag, és rendkívül merev kábel. Azért tettem fel egyáltalán a kérdést, hogy létezik-e a problémára valamilyen műszaki megoldás, érvég hüvelyezés, vagy valami más, amiről én még nem hallottam. Üdv,

A két vezetőér átmérője együttvéve 7.2 mm. Ahhoz, hogy 3,5 mm-es furatba ezt sikerüljön elhelyezni, nem kevés vezetőszáltól kell megszabadítani. Ne tedd!
Helló Rock, köszi jól vannak, teszik a dolgukat, a Music Reference nagyon kíméletesen bánik velük. Közben támadt egy ötletem kábelügyben, beszélek a Kácsával, hogy hátha megcsinálnák...Üdv,
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1. CD: Marantz SA15 s1
Nem tennék rá hüvelyt, az még egy felületváltás...
Addig kéne lapítani, míg bele nem fér a 3.5 - ös nyílásba, vagy egy - két vékony száltól megszabadítani. / Marad bőven keresztmetszet./
Szia ! Hogy vannak az RFT - k ?SFI írta: ↑2024.07.04., csüt. 21:06Ez igaz, csak úgy volt megoldva, hogy nagyjából 3,5mm átmérőjű felület lett képezve a dugócsatlakozáshoz, a többi elemi szál pedig köré volt sodorva...Ez egy vastag, és rendkívül merev kábel. Azért tettem fel egyáltalán a kérdést, hogy létezik-e a problémára valamilyen műszaki megoldás, érvég hüvelyezés, vagy valami más, amiről én még nem hallottam. Üdv,
Nem tennék rá hüvelyt, az még egy felületváltás...
Addig kéne lapítani, míg bele nem fér a 3.5 - ös nyílásba, vagy egy - két vékony száltól megszabadítani. / Marad bőven keresztmetszet./
Ez igaz, csak úgy volt megoldva, hogy nagyjából 3,5mm átmérőjű felület lett képezve a dugócsatlakozáshoz, a többi elemi szál pedig köré volt sodorva...Ez egy vastag, és rendkívül merev kábel. Azért tettem fel egyáltalán a kérdést, hogy létezik-e a problémára valamilyen műszaki megoldás, érvég hüvelyezés, vagy valami más, amiről én még nem hallottam. Üdv,
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1. CD: Marantz SA15 s1
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1209
Valahogy eddig is be volt fogatva abba a dugóba, amiben volt...SFI írta: ↑2024.07.04., csüt. 14:46"Houston, van egy kis problémánk"....A helyzet az, hogy évekkel ezelőtt vásároltam itt a fórumon, egy Harmonic Technology Magic tápkábelt 1m.-es hosszban, nem gyári szerelten. Most megadta magát, a Furutech FI-35-ös hálózati dugóból kijött az egyik ér. A Magic felépítése úgy néz ki, hogy van benne 2x2 vezető ér, piros, és kék, valamint pár szál vékony drót a védővezetőnek. A vezetőerek átmérője egyenként kb.3,6mm. Az FI-35 hálózati dugó 3,5mm átmérőig fogad vezetőeret. Mi ilyenkor a sportszerű megoldás, addig csipkedek a vezetőerekből, míg 3,6mm átmérőjű nem lesz, vagy csak az egyiket fogatom be, vagy micsinyájjak? Várom építő jellegű hozzászólásaitokat! Üdv, SFI
"Houston, van egy kis problémánk"....A helyzet az, hogy évekkel ezelőtt vásároltam itt a fórumon, egy Harmonic Technology Magic tápkábelt 1m.-es hosszban, nem gyári szerelten. Most megadta magát, a Furutech FI-35-ös hálózati dugóból kijött az egyik ér. A Magic felépítése úgy néz ki, hogy van benne 2x2 vezető ér, piros, és kék, valamint pár szál vékony drót a védővezetőnek. A vezetőerek átmérője egyenként kb.3,6mm. Az FI-35 hálózati dugó 3,5mm átmérőig fogad vezetőeret. Mi ilyenkor a sportszerű megoldás, addig csipkedek a vezetőerekből, míg 3,6mm átmérőjű nem lesz, vagy csak az egyiket fogatom be, vagy micsinyájjak? Várom építő jellegű hozzászólásaitokat! Üdv, SFI
Re: Usb a-b
És igeeen ,köszönöm szépen a tippet ,a streamer kimenetén is be kellett állítani az erösítöt!
- kopaszbarack
- Nincs visszaút
- Értékelés: 66
Re: Usb a-b
Üdv!
Auralic-on nem kell a kimenetnél az usb- kiválasztani?
Auralic-on nem kell a kimenetnél az usb- kiválasztani?
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.