Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kazettás deckek

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2512

Re: Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: mishow »

elkann írta:
2024.06.10., hétf. 12:38
Nosztalgikus emlékek felelevenítése céljából keresek kazettás deck-et. Nem állítgatni/javítani szeretném és közel sem a kivételesen jó hangot keresem, de egy korrekt hangú lejátszót szeretnék vásárolni, háát.. lehetőség szerint nagyon max. 30 e Ft-ig bezárólag. Létezik ilyen? Van esetleg tippetek merre induljak?
Én is megfutottam ezt a kört, sok évvel ezelőtt.
Elsőre a német ebayről lőttem egy nagyon szép(nek látszó ...) TEAC decket, de mint kiderült, gatya volt a belseje :smile30:
Utána lett egy fekvő Sanyo RD4028, mert amikor gimis voltam, akkor nagy menőségnek számított, igazi nosztalgiából vettem meg (ha már akkor esélyem se volt rá). Ez - ha jól emlékszem - talán pont Öreghifis kollégánál kötött ki, mert pár napi játszadozás után csak állt a polcon. Az a vicc, hogy anno, amikor a kazetta volt az elsődleges forrásom, főleg rádióból felvett zenékkel, akkor nem futotta igazán jóra (habár az Orion minitorony deckjét szerettem, jól szólt, és sikerült kifognom egy hibátlan példányt). Amikor pedig már nem volt gond megvenni egy Sony TC-K690-est, akkor meg már a CD gyűjtéssel voltam elfoglalva.

Azt javaslom, ha tényleg "játszósnak" keresel valamit, akkor legyen szép, és a jófogás helyett inkább itt adnék fel egy "keres" hirdetést a lejátszós adásvétel topicban, azokkal a paraméterekkel, amit itt is leírtál.
Sajnos egyetértve az előttem szólókkal, nem látsz bele, és nem tudod, mennyire van szétnyúzva, vagy elöregedve-elporladva benne minden. Talán ha ismert fórumostól veszel valamit, kisebb a zsákban a macska :rolleyes:
Viszont itt semmiképp ne boltoljatok, a topicban ez tilos, de az adásvételiben simán mehet!

Ha a hangra mész, legyen 3 fej és szalag kalibrálás, ha szépségre, akkor billentyűs gombok és depréz műszer.
Szerintem ... ;)

elkann
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: elkann »

arzachel írta:
2024.06.11., kedd 13:42
elkann írta:
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Nosztalgikus emlékek felelevenítése céljából keresek kazettás deck-et. Nem állítgatni/javítani szeretném és közel sem a kivételesen jó hangot keresem, de egy korrekt hangú lejátszót szeretnék vásárolni, háát.. lehetőség szerint nagyon max. 30 e Ft-ig bezárólag. Létezik ilyen? Van esetleg tippetek merre induljak?
Totál ismeretlen számomra ez a világ.. sad.gif
Előre is köszönöm!
Van egy ilyen deck-em eladó 30eFt-ért ha érdekel.Új szíjak vannak benne.Rendben működik.

https://zokiaudio.com/technics-rs-m245x ... s/?lang=en

Tel:06 20 36 29 850.
Köszönöm az ajánlást, megfontolom és kereslek ha aktuális! :smile32:
IsoTek Syncro Uni -> IsoTek Titan One -> IsoTek Genesis One -> ALAC tápkábel -> Auralic Aries G2.1 (+Hoer-Wege mod) ->ALAC tápkábel -> Audio Research GSI75 -> ALAC hangfalkábel -> Sonus Faber Grand Piano Home

elkann
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Öreghifis írta:
2024.06.10., hétf. 17:17
Sziasztok!
Előre is köszönöm!

Ajánlom figyelmedbe a Jófogást (www.jofogas.hu, regisztrálni kell), a facebook Marketplace csoportját, és végső esetben a Vaterát. Ebben az árkategóriában már csak nagyon öreg, lerobbant masinákat találsz- már ha találsz -, amelyek nagy eséllyel rövid idő után beadhatják a kulcsot, de ha türelmes vagy, és nem ragaszkodsz a patika állapothoz, ha nem zavar a karcos oldallap és tető, esetleg némi szépséghiba az előlapon, akkor ennyiért egészen jó gépre bukkanhatsz. Kerüld a "szíjazni kell" szövegű hirdetéseket, mert az csak süket duma (ha csak szíjazni kellene, azt a tulaj is megcsinálhatná, sokkal inkább az egész mechanika kuka). Előny, ha görgőt és szíjat cseréltek a gépen. Ha ha csak lehet, személyesen vedd át-próbáld ki a magnót. Sajnos az utóbbi időben irgalmatlanul (és indokolatlanul...) elszált a használt magnók ára, de a Pioneerok é a Technicsek között talán még akad haszálható 30 ezer körüli masina.

/Vitázó kedvűeknek: nemrég vettem 25 ezer forintért egy Technics RS-BX646 három fejes magnót, ami ugyan meglehetősen karcos volt - ezért volt ennyi az ára -, viszont műsakilag-hangilag tökéletes, és a célnak (válogatás összeállítására, majd cédére irásra) tökéletesen megfelel. A miheztartás végett: korábban volt Nakamichi magnóm is :rolleyes: /
Nagyon köszönöm az útba igazítást! leborulok.gif
IsoTek Syncro Uni -> IsoTek Titan One -> IsoTek Genesis One -> ALAC tápkábel -> Auralic Aries G2.1 (+Hoer-Wege mod) ->ALAC tápkábel -> Audio Research GSI75 -> ALAC hangfalkábel -> Sonus Faber Grand Piano Home

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: arzachel »

elkann írta:
Sziasztok!
Előre is köszönöm!
Van egy ilyen deck-em eladó 30eFt-ért ha érdekel.Új szíjak vannak benne.Rendben működik.

https://zokiaudio.com/technics-rs-m245x ... s/?lang=en

Tel:06 20 36 29 850.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Öreghifis
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: Öreghifis »

Sziasztok!
Előre is köszönöm!

Ajánlom figyelmedbe a Jófogást (www.jofogas.hu, regisztrálni kell), a facebook Marketplace csoportját, és végső esetben a Vaterát. Ebben az árkategóriában már csak nagyon öreg, lerobbant masinákat találsz- már ha találsz -, amelyek nagy eséllyel rövid idő után beadhatják a kulcsot, de ha türelmes vagy, és nem ragaszkodsz a patika állapothoz, ha nem zavar a karcos oldallap és tető, esetleg némi szépséghiba az előlapon, akkor ennyiért egészen jó gépre bukkanhatsz. Kerüld a "szíjazni kell" szövegű hirdetéseket, mert az csak süket duma (ha csak szíjazni kellene, azt a tulaj is megcsinálhatná, sokkal inkább az egész mechanika kuka). Előny, ha görgőt és szíjat cseréltek a gépen. Ha ha csak lehet, személyesen vedd át-próbáld ki a magnót. Sajnos az utóbbi időben irgalmatlanul (és indokolatlanul...) elszált a használt magnók ára, de a Pioneerok é a Technicsek között talán még akad haszálható 30 ezer körüli masina.

/Vitázó kedvűeknek: nemrég vettem 25 ezer forintért egy Technics RS-BX646 három fejes magnót, ami ugyan meglehetősen karcos volt - ezért volt ennyi az ára -, viszont műsakilag-hangilag tökéletes, és a célnak (válogatás összeállítására, majd cédére irásra) tökéletesen megfelel. A miheztartás végett: korábban volt Nakamichi magnóm is :rolleyes: /

elkann
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!
Előre is köszönöm!

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2710

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Tapasztalataim szerint a sláger/rock kazetták áradata volt a kereskedelemben a döntő hányad, a komolyzenei kiadványok már ritkábban bukkantak fel.
A jazz kazetták nyugaton sem lepték el a piacot, nálunk meg már valóban fehér holló kategória egy neves/ismert jazz előadó kiadványát meglátni.
Fotók: Pink Floyd és Miles Davis " music cassette" :smile53:
TJ.
Csatolmányok
Pink Floyd music cassette.jpg
Miles Davis music cassette.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII

Öreghifis
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: Öreghifis »

Sokáig magnóztam, de soha nem vettem műsoros kazettát.

Én sem, pedig a műsoros kazetták minősége nagyságrendekkel jobb, mint amit az ember saját maga vesz fel. Ennek egyszerű oka van: a műsoros kazetták egészen más technológiával készülnek. (Azért az nem lehet véletlen, hogy tunerman társunknak remek gyűjteménye van... :rolleyes: ) A minőség akkor döbbentett meg, amikor egy rokonomnak olyan műsoros kazettákat másoltam ki cédére, amiket még a hetvenes-nyolcvanas években hozott Németországból. Semmi zaj, semmi torzulás, a magasak és a mélyek tökéletesek voltak.A műsoros kazetták egyfajta etalonnak is használhatók mérőkazetta helyett, persze csak nagy "rátartsással", de akinek jó füle van, annak például azimuth beállításra szinte tökéletesek.

b4xter
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: b4xter »

Luxor Audio írta:
2024.06.03., hétf. 20:44
Alex_Aston írta:
2024.06.03., hétf. 20:28
Az LP-nek azért van előnye, hogy még ma is lehet venni hozzá jó felvételeket, míg kazettához gyáriak régen sem voltak jók. Előnye anno a válogatás volt, vagy kocsiba felvételt készíteni, meg persze kényszerből zenélés, ha másra nem volt pénz.
Sokáig magnóztam, de soha nem vettem műsoros kazettát. Rádióból (Göczei Zsuzsa neve ugye sokaknak mond valamit?) és haverok lemezeiről vettem fel vele sokszáz, jellemzően TDK SA-X kazettára. Kocsiban nem használtam, mert ott gyorsan megnyúlt a szalag, amivel nem bántak finoman az autókba épített ketyerék. Bár volt mellette lemezjátszóm és CD pörgetőm is, nem volt könnyű olyan zenékhez jutni, amiket szerettem, így sokáig a magnó volt a főszereplő nálam. Egészen 1996-ig, amikor megvettem az első PC-met egy rémesen drága hangkártyával, de ez már offtopik...
Nekem rengeteg műsoros kazim van, jó részüket az utóbbi években harácsoltam össze. Főleg minőségi, nyugati kiadványok (Erato, Philips, Turnabout, Decca, meg ilyesfélék) - ráadásul klasszikus zenék leginkább, a hetvenes és nyolcvanas évekből; és szerintem faszán szólnak a mai napig. Sok köztük a krómos szalag, némelyik felvétel Dolby C-vel készült. Pont tudom, hogy nem szólnak úgy, mint LP-ről, de szeretem hallgatni őket nagyon (van összehasonlítási alapom, 2000+ LP-m is van, amiket szintén hallgatok). A kazik közül jónéhány szép, dobozos kiadvány, booklet is van hozzájuk, meg minden. A magnóim se csúcsszuper Nakamichik, hanem középkategóriás Marantz meg Sony meg Onkyo; van köztük, amelyik 40 éves is elmúlt... de top notch mindegyik, mert karbantartom őket. Van egy ládányi bontatlan új krómos kazettám is, amikre készítek időnként felvételeket, és hallgatom is őket. Most is egy olyan kazi megy éppen, amit Soundcloudról vettem fel pár hete, mert máshol nincs is. Perverz? Nem baj, nekem teszik ez így.
IMG_20240603_221355.jpg

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Alex_Aston írta:
2024.06.03., hétf. 20:28
Az LP-nek azért van előnye, hogy még ma is lehet venni hozzá jó felvételeket, míg kazettához gyáriak régen sem voltak jók. Előnye anno a válogatás volt, vagy kocsiba felvételt készíteni, meg persze kényszerből zenélés, ha másra nem volt pénz.
Sokáig magnóztam, de soha nem vettem műsoros kazettát. Rádióból (Göczei Zsuzsa neve ugye sokaknak mond valamit?) és haverok lemezeiről vettem fel vele sokszáz, jellemzően TDK SA-X kazettára. Kocsiban nem használtam, mert ott gyorsan megnyúlt a szalag, amivel nem bántak finoman az autókba épített ketyerék. Bár volt mellette lemezjátszóm és CD pörgetőm is, nem volt könnyű olyan zenékhez jutni, amiket szerettem, így sokáig a magnó volt a főszereplő nálam. Egészen 1996-ig, amikor megvettem az első PC-met egy rémesen drága hangkártyával, de ez már offtopik...

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

A mai nap margójára...egy kis zenélgetés, összehasonlítás a két Nakamichi között... ;) , pedig egy éve még nem igazán hittem, hogy kazettás magnót fogok még hallgatni, de ezek azért nem rosszak...szerintem
20240603_194659.jpg
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3255

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

wittao írta:
2024.06.03., hétf. 18:45

Ezt mondogatnak egy ideje az LP-rol is, hogy most eros felfutasban van, hogy magasrol essen…
Kazetta esetében ma tényleg csak a romantika marad, míg azért LP esetében lehet zenét is hallgatni, akár 40-50 éves felvételekkel, amit kazetta esetében nemigen...
Csak a Marantz! :-D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

zoli73 írta:
2024.06.03., hétf. 18:52
Azért szívesen vennénk ám, ha konkretizálnád, hogy milyen Technics magnóról is van szó, akár 1-2 képpel ilusztrálva. Szeretünk ám csámcsogni, nosztalgiázni! :rolleyes:
RS-BX727 - Nem csúcsmodell, de akkoriban (90-es évek elején) ez tűnt jó vételnek. Valójában mindig is Aiwa-im voltak (a HiFi Magazin ajánlásai mentén), de a Technics robosztusabb, precízebb működésű. Az Aiwakkal voltak mechanikai bajok és rettenetesen csattogtak, ami nem a hosszú élet záloga, de a hangjuk számomra szerethető volt. A Technics 3 évvel ezelőtt még hibátlanul működött több éves álmából felébresztve, akkor 2 napig használtam egy munkához, azóta ismét alszik a szekrényben.

Ezek még olyan készülékek voltak, amikbe szerelmes tudtam lenni.

Nem saját fotó:
technics-rs-bx727.jpeg
technics-rs-bx727.jpeg (59.17 KiB) Megtekintve 1293 alkalommal

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8876

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ha jól emlékszem az utolsó deckem egy Sony TCK590-es volt. Egy ideig nem használtam, aztán elővettem, de voltak működési anomáliák. Leadtam egy revízióra, cseréltek ezt-azt, majd pár kazetta meghallgatása után ismét a feledés ködébe veszett. Pár éve elajándékoztam 100+ kazettával, néha romantikusan eszembe jut, aztán hallgatom tovább a streamet. :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

wittao írta:
2024.06.03., hétf. 18:45
Luxor Audio írta:
2024.06.03., hétf. 18:35
zoli73 írta:
2024.06.03., hétf. 10:39
A készülékek egyre öregebbek, elagottabbak, kérdés mennyire javíthatók, alkatrész utánpótlás, hozzáértés, stb? Ennek ellenére egekben a kazettás magnók ára, mindent figyelembevéve, nekem ez a tendencia több, mint érthetetlen.
Minden öreg csillag villan egy hatalmasat, mielőtt végleg kihunyna.

Olyan jóízűen beszélgettek a kazettás magnókról, hogy felmerült bennem, előveszem dobozából a Technicsemet, amit kazetta digitalizálós munkákhoz tartottam meg. Egy ideig sok ilyen felkérés talált meg, de pár éve már nincs.
Ezt mondogatnak egy ideje az LP-rol is, hogy most eros felfutasban van, hogy magasrol essen…
Szerintem a kazettaknak van egy romantikus, gyermekkori kotodese sokakban, es ami akkor volt, es talan elerhetetlen volt, most ujra elhetik paran. Nalam ez tortent, tortenik. Semmilyen logikus, muszaki magyarazat nincs a kazettazas mellett, ezer sebbol verzo formatum, megis imadom hasznalni minden nyugjevel es korlatokkal egyutt.
zoli73-nak : egyelore ugy latom meg 5-10 evig gond nelkul eletben tarthatok. Amibol tudok, abbol jo aron egy donort is igyekszem eltenni. DRAGON-hoz is olyan alkatresz kellett, amit csak bontasbol lehetett megszerezni, tehat van olyan muszaki problema, amit nem lehet egy 3D nyomtatoval athidalni sajnos. Ezek vannak jelentosen levesebben, de vannak ez teny.
Ezt tökéletesen megfogalmaztad! :smile32:
Mivel hosszú-hosszú éveken keresztül magnóztam én is, azért mindig megdobogtatja a szívem 1-1 magnó látványa gondolkodik.gif . Időről-időre rám is tör a vágy, hogy megint kell egy deck, de aztán néhány nap után elmúlik ez az érzés. Aztán lehet megdühödök, és tényleg veszek egyet.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

akvapark írta:
2024.06.03., hétf. 18:52
zoli73 írta:
2024.06.03., hétf. 12:39
akvapark írta:
2024.06.03., hétf. 11:01
Az 565 -ös gyári specifikációjában ez áll: "Motors: Capstan drive: Dirct Drive DC motor" leborulok.gif
A specifikációjában valóban ez áll, és a kazettaajtóra is ez van írva, de a specifikaciójában az is áll, hogy 2 motoros a mechanika, igy nem jön ki a matek a DD-hez. Ugyebár 1 motor kell a hangtengelyhez, 1 pedig a szalagcsévéléshez, ha valóban DD volna, akkor legalább 3 motor kellene bele.
Szerintem ezek a Technics magnók úgy DD-k, mint az akkori erősítőik class-A-k.
Nincs azzal semmi baj, ha nem DD-k, attól még lehetnek jó magnók.
Sajnos sokminden nem az, aminek látszik, és ez nem csak a hifiben van így.
Nem kevered a "dual capstan"-t a DD-vel? gondolkodik.gif
Nem.
Shany kolléga tiszta vizet öntött a pohárba, a fotón jól látszik, hogy valóban DD, igaz csak részben, mert csak a hangtengely direkt hajtású.
Ha DD-t emlegetünk, akkor én a teljes direkt hajtásra asszociálok, mint az emlitett Revox B710. Mindkét(vagy 1) hangtengely, és mindkét csévélőcsonk közvetlen motorokkal hajtva, én ennek a meglétét vontam kétségbe.
Bevallom nem tudtam, de ezek szerint ilyen "öszvér" DD megoldás is készült, mindig tanul az ember. :smile32:

A linkelt video-t nem néztem meg, mert már megint a szokásos, átléphetetlen propagandareklámmal indult. Megmérgesedtem és bezártam.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3255

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Technics deck esetén az RS-B965, meg a 900-as széria ha jól tudom, azért bőven átlag feletti tudású. Sosem deckeztem igazán, nem volt arra sem pénzem, amikor még lett, akkor meg már a CD jött szóba.
De az említett 965-ös deck egy ismerősnél sima ferro Polimer szalagra kb. olyan felvételt készített akkori fülem alapján, mint sok átlagos akkori cucc Cro2-re.
De valóban, a 747-es a maga korában talán nem volt annyira jó, mint az "előd" 965-ös.
Csak a Marantz! :-D

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Luxor Audio írta:
zoli73 írta:
A készülékek egyre öregebbek, elagottabbak, kérdés mennyire javíthatók, alkatrész utánpótlás, hozzáértés, stb? Ennek ellenére egekben a kazettás magnók ára, mindent figyelembevéve, nekem ez a tendencia több, mint érthetetlen.

Olyan jóízűen beszélgettek a kazettás magnókról, hogy felmerült bennem, előveszem dobozából a Technicsemet, amit kazetta digitalizálós munkákhoz tartottam meg. Egy ideig sok ilyen felkérés talált meg, de pár éve már nincs.
Azért szívesen vennénk ám, ha konkretizálnád, hogy milyen Technics magnóról is van szó, akár 1-2 képpel ilusztrálva. Szeretünk ám csámcsogni, nosztalgiázni! :rolleyes:

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1348

Hozzászólás Szerző: akvapark »

zoli73 írta:
2024.06.03., hétf. 12:39
akvapark írta:
Az 565 -ös gyári specifikációjában ez áll: "Motors: Capstan drive: Dirct Drive DC motor" leborulok.gif
A specifikációjában valóban ez áll, és a kazettaajtóra is ez van írva, de a specifikaciójában az is áll, hogy 2 motoros a mechanika, igy nem jön ki a matek a DD-hez. Ugyebár 1 motor kell a hangtengelyhez, 1 pedig a szalagcsévéléshez, ha valóban DD volna, akkor legalább 3 motor kellene bele.
Nem kevered a "dual capstan"-t a DD-vel? gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

Luxor Audio írta:
zoli73 írta:

Szerintem a kazettaknak van egy romantikus, gyermekkori kotodese sokakban, es ami akkor volt, es talan elerhetetlen volt, most ujra elhetik paran. Nalam ez tortent, tortenik. Semmilyen logikus, muszaki magyarazat nincs a kazettazas mellett, ezer sebbol verzo formatum, megis imadom hasznalni minden nyugjevel es korlatokkal egyutt.
zoli73-nak : egyelore ugy latom meg 5-10 evig gond nelkul eletben tarthatok. Amibol tudok, abbol jo aron egy donort is igyekszem eltenni. DRAGON-hoz is olyan alkatresz kellett, amit csak bontasbol lehetett megszerezni, tehat van olyan muszaki problema, amit nem lehet egy 3D nyomtatoval athidalni sajnos. Ezek vannak jelentosen levesebben, de vannak ez teny.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

zoli73 írta:

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 354

Hozzászólás Szerző: shany »

zoli73 írta:
2024.06.03., hétf. 10:52
akvapark írta:
2024.06.03., hétf. 08:18
http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM3612.HTM
Mint olvasható, "565"-től felfelé mind direkthajtásúak, csak a vezérlés változik. leborulok.gif
Ehhez csak annyit, hogy az RS-BX747 lett direkt drive-nak kikiáltva. Tudom, hogy a kazettaajtóra ez van írva(volt ilyenem), de ez csak marketing szöveg.
A beépitett 3 motorból egyet elvisz a kazettaajtó mozgatás, a maradék kettőből nincs direkt drive.
A korábban általam emlitett, birtokolt Kenwood KX7030, manuális kazettaajtó mozgatás mellett 3 motoros, tehát mindhárom motor a szalagtovábbitásban vesz részt, mégsem direkt drive.
Direkt drive például a Revox B710, a 4db motorjával.
https://zokiaudio.com/wp-content/upload ... 747/13.jpg
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=HWiePmBKT_c
....

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

akvapark írta:

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1348

Hozzászólás Szerző: akvapark »

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

akvapark írta:
2024.06.03., hétf. 08:18
http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM3612.HTM
Mint olvasható, "565"-től felfelé mind direkthajtásúak, csak a vezérlés változik. leborulok.gif
Ehhez csak annyit, hogy az RS-BX747 lett direkt drive-nak kikiáltva. Tudom, hogy a kazettaajtóra ez van írva(volt ilyenem), de ez csak marketing szöveg.
A beépitett 3 motorból egyet elvisz a kazettaajtó mozgatás, a maradék kettőből nincs direkt drive.
A korábban általam emlitett, birtokolt Kenwood KX7030, manuális kazettaajtó mozgatás mellett 3 motoros, tehát mindhárom motor a szalagtovábbitásban vesz részt, mégsem direkt drive.
Direkt drive például a Revox B710, a 4db motorjával.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”