Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
ui: kisiparos termékek most nem érdekelnek. Köszönöm!
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Még olcsóbban is! Radnai féle interconnect drót. Sokkal jobb nálam mint pl. a HD 0-ás volt!
A gondolkodás nem megerőltető...
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Tudnátok nekem ajánlani kiváló IC kábelt hangszedő és phono közé? (100-150k között)

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Igen, még egy egyszerű usb dackal is! Ezt a beszélgetést ne itt folytassuk, hanem inkább a kezdő hifis tanácsadó topicban, mert nem csak a dac dolgot kell átgondolni, hanem a kábelezést is, és az se mindegy, milyen progival hallgatsz zenét. De Józseffel maximálisan egyetértek, felejtsd el az alaplapi hangkártyát, és először váltsd ki egy usb dackal!Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 20:44észrevehető a különbség az alaplapi dachoz képest?József1960 írta: ↑2024.05.30., csüt. 20:31Nálam a másodrendszerben van egy JDS OlDac, ami AKM4490EQ -ra épül, és az árához mérten (100USD) meglepően jól szól. De vannak itt sokan, akik naprakészek, és felkészültebbek, mint én.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:33Szia. tudnál tippet adni milyen márkát válasszak, vagy milyen tulajdonságokat vegyek figyelembe a vásárlásakor?
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 123
Ha a különbséget zongorázni tudnám!Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 20:44észrevehető a külömbség a Alaplapi dachoz képest?József1960 írta: ↑2024.05.30., csüt. 20:31Nálam a másodrendszerben van egy JDS OlDac, ami AKM4490EQ -ra épül, és az árához mérten (100USD) meglepően jól szól. De vannak itt sokan, akik naprakészek, és felkészültebbek, mint én.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:33
Szia. tudnál tippet adni milyen márkát válasszak, vagy milyen tulajdonságokat vegyek figyelembe a vásárlásakor?

-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 1
észrevehető a külömbség a Alaplapi dachoz képest?József1960 írta: ↑2024.05.30., csüt. 20:31Nálam a másodrendszerben van egy JDS OlDac, ami AKM4490EQ -ra épül, és az árához mérten (100USD) meglepően jól szól. De vannak itt sokan, akik naprakészek, és felkészültebbek, mint én.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:33Szia. tudnál tippet adni milyen márkát válasszak, vagy milyen tulajdonságokat vegyek figyelembe a vásárlásakor?József1960 írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:15
Szerintem egy USB-DAC lenne a megoldás, még mielőtt vennél egy sub-ot egy próbát megérne.
-
- Törzsvendég
Nálam a másodrendszerben van egy JDS OlDac, ami AKM4490EQ -ra épül, és az árához mérten (100USD) meglepően jól szól. De vannak itt sokan, akik naprakészek, és felkészültebbek, mint én.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:33Szia. tudnál tippet adni milyen márkát válasszak, vagy milyen tulajdonságokat vegyek figyelembe a vásárlásakor?József1960 írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:15Szerintem egy USB-DAC lenne a megoldás, még mielőtt vennél egy sub-ot egy próbát megérne.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:01Sziasztok! jelenleg egy PC-ről hallgatok zenét egy Gagyi RCA-jack (2m) kábelen keresztül, ami egy Hk 3480 erősítőben végződik. Ez az erősítő pedig egy Monitor Audio Bronz 6-os hangfalpárt hajt. Van egy olyan érzésem hogy, nem mindig tiszta a hangkép, valami hiányzik a hangzásból, a mély az biztosan, de ezt majd megoldom egy subbal. Én nagyon kezdő hifista vagyok. Gondolkozom hogy vásárolok egy DAC-ot, és nem tudom eldönteni hogy Dac-ra rá lehet-e kötni az RCA-jack kábelt mert ugye csak aux kimenet van az alaplapomon, vagy vegyek egy másik alaplapot amin van Optikai hang kimenet, és azzal párosítsam a Dacot? Vagy ha mind a kettő kábelt tudom csatlakoztatni a DAC-hoz akkor melyiket használjam?
-
Szia. tudnál tippet adni milyen márkát válasszak, vagy milyen tulajdonságokat vegyek figyelembe a vásárlásakor?József1960 írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:15Szerintem egy USB-DAC lenne a megoldás, még mielőtt vennél egy sub-ot egy próbát megérne.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:01Sziasztok! jelenleg egy PC-ről hallgatok zenét egy Gagyi RCA-jack (2m) kábelen keresztül, ami egy Hk 3480 erősítőben végződik. Ez az erősítő pedig egy Monitor Audio Bronz 6-os hangfalpárt hajt. Van egy olyan érzésem hogy, nem mindig tiszta a hangkép, valami hiányzik a hangzásból, a mély az biztosan, de ezt majd megoldom egy subbal. Én nagyon kezdő hifista vagyok. Gondolkozom hogy vásárolok egy DAC-ot, és nem tudom eldönteni hogy Dac-ra rá lehet-e kötni az RCA-jack kábelt mert ugye csak aux kimenet van az alaplapomon, vagy vegyek egy másik alaplapot amin van Optikai hang kimenet, és azzal párosítsam a Dacot? Vagy ha mind a kettő kábelt tudom csatlakoztatni a DAC-hoz akkor melyiket használjam?
-
- Törzsvendég
Szerintem egy USB-DAC lenne a megoldás, még mielőtt vennél egy sub-ot egy próbát megérne.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:01Sziasztok! jelenleg egy PC-ről hallgatok zenét egy Gagyi RCA-jack (2m) kábelen keresztül, ami egy Hk 3480 erősítőben végződik. Ez az erősítő pedig egy Monitor Audio Bronz 6-os hangfalpárt hajt. Van egy olyan érzésem hogy, nem mindig tiszta a hangkép, valami hiányzik a hangzásból, a mély az biztosan, de ezt majd megoldom egy subbal. Én nagyon kezdő hifista vagyok. Gondolkozom hogy vásárolok egy DAC-ot, és nem tudom eldönteni hogy Dac-ra rá lehet-e kötni az RCA-jack kábelt mert ugye csak aux kimenet van az alaplapomon, vagy vegyek egy másik alaplapot amin van Optikai hang kimenet, és azzal párosítsam a Dacot? Vagy ha mind a kettő kábelt tudom csatlakoztatni a DAC-hoz akkor melyiket használjam?
-
Sziasztok! jelenleg egy PC-ről hallgatok zenét egy Gagyi RCA-jack (2m) kábelen keresztül, ami egy Hk 3480 erősítőben végződik. Ez az erősítő pedig egy Monitor Audio Bronz 6-os hangfalpárt hajt. Van egy olyan érzésem hogy, nem mindig tiszta a hangkép, valami hiányzik a hangzásból, a mély az biztosan, de ezt majd megoldom egy subbal. Én nagyon kezdő hifista vagyok. Gondolkozom hogy vásárolok egy DAC-ot, és nem tudom eldönteni hogy Dac-ra rá lehet-e kötni az RCA-jack kábelt mert ugye csak aux kimenet van az alaplapomon, vagy vegyek egy másik alaplapot amin van Optikai hang kimenet, és azzal párosítsam a Dacot? Vagy ha mind a kettő kábelt tudom csatlakoztatni a DAC-hoz akkor melyiket használjam?
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 91
Talán az alu fólia és az ónozott vezetők hangfrekvenciás szempontból előnytelenek.
Nekem viszont annó döbbenetes élményem volt azzal az antenna kábellel IC-nek, amit a taxisok hasznaltak a CB rádióhoz a 80' évek végén.
Ha valaki tudja esetleg a tipusát, kérném , hogy ossza meg velünk.
Talán off, de a Hirshmann cégnek volt anno egy veriprimitív 1m-es pálcás antennája, amit az összes kocsira felszerelve, hihetetlen stabil vételi minőséget produkált az akkori 2 gombos vacak rádiókkal.
Így utólag meggyőződésem, hogy nem az antenna, hanem kábele érdeme lehetett talán.
Én Belden H155-öt próbáltam egyszer 2 méter hosszban, nekem nagyon nem tetszett, pár hétig erőltettem csak. Sokat vártam tőle, már előkészítettem a TRI-Lan 240-et is. De azt már meg sem próbáltam, szétbontottam.
Ezt raktam rá,csak hogy kinézzen valahogy.A 8mm-es,pont passzol rá.
Én csak a 2s11-ről hántottam le a leplet,a többiről nem,és valszeg nem is lenne célszerű,biztonságos meg főleg nem.Digit drót az lv 77s,ez baromi jó,a tápdrót meg a 4s11,és ez is szuper,persze nekem és nálam,ezt hagsúlyozottan,még mielött belecsapnátok a lecsómba azzal hogy ezek nem is lehetnek jók,mert...
És mind jók is.Nekem most pl full canare már a drótozás,és nincs hiányérzet.fülelek írta: ↑2024.05.27., hétf. 23:24A Canare kábelek mind ilyenek pl.
https://sonopart.hu/shop_search.php?search=canare

Én csak a 2s11-ről hántottam le a leplet,a többiről nem,és valszeg nem is lenne célszerű,biztonságos meg főleg nem.Digit drót az lv 77s,ez baromi jó,a tápdrót meg a 4s11,és ez is szuper,persze nekem és nálam,ezt hagsúlyozottan,még mielött belecsapnátok a lecsómba azzal hogy ezek nem is lehetnek jók,mert...

- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5131
A Canare kábelek mind ilyenek pl.
Nálam az ultra alap 2.5mm2 tömör rézdrótról van egyelőre csak tapasztalatom.rTom írta: ↑2024.05.27., hétf. 20:39
Aztán vagy húzol rá "kígyóbőrt" -ami nylon vagy poliészter anyagú, vagy sem, szerintem mindkettő elég semleges hatású, de biztos akadnak finnyásabb fülűek, akik szerint csak a pamut, vagy semmi, hát legyen...
Tudsz esetleg ajánlani olyan szerelhető kábelt a belépő kategóriában, ami már megmutatná ezt a különbséget?
Hangszórókábelnek használtam, aztán lerántottam róla a PVC szigetelést és pamut cipőfűzőbe húztam. Egyértelműen sokkal jobb lett a hang, egy jobb kvalitású kábel biztosan még többet kamatoztatna belőle.
-
- Kezdő Fórumlakó
Tudsz esetleg ajánlani olyan szerelhető kábelt a belépő kategóriában, ami már megmutatná ezt a különbséget?fülelek írta: ↑2024.05.27., hétf. 20:20Ha a külső köpeny pvc, akkor mindenképp érdemes eltávolítani, de a belső ereket újra össze kell tekerni, és a végeken zsugorcsővel (ami poliolefin anyagú) rögzíteni. Aztán vagy húzol rá "kígyóbőrt" -ami nylon vagy poliészter anyagú, vagy sem, szerintem mindkettő elég semleges hatású, de biztos akadnak finnyásabb fülűek, akik szerint csak a pamut, vagy semmi, hát legyen...
Milyen változás lesz a hangzásban? Tapasztald meg, nem szeretnék befolyásolni senkit. Minden esetben kisebb-nagyobb pozitív változásról számolt be, aki kipróbálta. Ha a belső erek is pvc szigetelésűek, akkor nem érdemes a külsejét levenni, mert hangyaf@ßnyi változás lesz csak.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5131
Ha a külső köpeny pvc, akkor mindenképp érdemes eltávolítani, de a belső ereket újra össze kell tekerni, és a végeken zsugorcsővel (ami poliolefin anyagú) rögzíteni. Aztán vagy húzol rá "kígyóbőrt" -ami nylon vagy poliészter anyagú, vagy sem, szerintem mindkettő elég semleges hatású, de biztos akadnak finnyásabb fülűek, akik szerint csak a pamut, vagy semmi, hát legyen...
Milyen változás lesz a hangzásban? Tapasztald meg, nem szeretnék befolyásolni senkit. Minden esetben kisebb-nagyobb pozitív változásról számolt be, aki kipróbálta. Ha a belső erek is pvc szigetelésűek, akkor nem érdemes a külsejét levenni, mert hangyaf@ßnyi változás lesz csak.
-
- Kezdő Fórumlakó
Csak a köpenyre gondoltam. Az erek szigetelése maradna természetesen.Vinkler írta: ↑2024.05.27., hétf. 17:48Valamilyen szigetelés csak kell rá. Azt nem gondolnám, hogy szigeteletlen vezetőket használna bárki is.rTom írta: ↑2024.05.27., hétf. 16:49Egy kérdést szeretnek feltenni azokhoz, akik már kopasztották meg a kábeleiket.
1. Tipustól függetlenül, van-e és ha igen mi a hozadéka hangzásban az eredeti állapotához képest, ha a meglévő IC kábelüket megszabadítjuk a külső köpenyétől.
2. Úgyanez szimetrikus kábel köpeny és árnyékolás eltávolítása esetén, aszimetrikus RCA kábelként.
3. Nagyfrekvenciás mérővezetéket használ valaki IC- nek?![]()
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8918
Valamilyen szigetelés csak kell rá. Azt nem gondolnám, hogy szigeteletlen vezetőket használna bárki is.rTom írta: ↑2024.05.27., hétf. 16:49Egy kérdést szeretnek feltenni azokhoz, akik már kopasztották meg a kábeleiket.
1. Tipustól függetlenül, van-e és ha igen mi a hozadéka hangzásban az eredeti állapotához képest, ha a meglévő IC kábelüket megszabadítjuk a külső köpenyétől.
2. Úgyanez szimetrikus kábel köpeny és árnyékolás eltávolítása esetén, aszimetrikus RCA kábelként.
3. Nagyfrekvenciás mérővezetéket használ valaki IC- nek?

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
-
- Kezdő Fórumlakó
Egy kérdést szeretnek feltenni azokhoz, akik már kopasztották meg a kábeleiket.
hodyka írta: ↑2024.05.27., hétf. 15:59Nem kell ezüstcsöveket használni. Mindenki dönthet belátása és anyagi lehetőségeit figyelembe véve arról, hogy mit használ.
Ám bagatellizálni bármilyen hatást beható gyakorlati tapasztalat hiányában hasztalan.
Mindenesetre van, aki majdnem azt használ, és jellemzően nem sznobságból.
Kíváncsi lennék ottthoni hálózatba kinek van bekötve 700KV-os hálózat?
Áram és frekvencia fűggő a skín hatás, a feszültségnek semmi köze hozzá![]()
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”
„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2875
- Kapcsolat:
Nem kell ezüstcsöveket használni. Mindenki dönthet belátása és anyagi lehetőségeit figyelembe véve arról, hogy mit használ.
Ám bagatellizálni bármilyen hatást beható gyakorlati tapasztalat hiányában hasztalan.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Akkor most ezek szerint ezüst csöveket kell használnunk 230 volt 50 Hz-en a skín hatás miatt ?sutemenyx írta: ↑2024.05.27., hétf. 15:16Egyrészt van tárgyi tévedés, van 700kV-os vonal is hazánkban, Ukrajna felől Albertirsáig.
Másrészt a kicsi meg az elhanyagolgató kifejezések elég viccesek. Nyilván a skinhatás erőssége bizonyos paraméterekkel arányos. Tehát a lényeg, hogy van bizony audio berendezésekben a 20Hz..20kHz tartományban is. Hogy mennyire jelentéktelen meg elhanyagolható, az függvénye az alkalmazási területnek is. Amikor audio jelet kéne átpréselni rajta, ahol számít a torzítás és a zaj, ott lehet hogy egy kicsit felértékelődik a szerepe a skin hatásnak is ahhoz képest, mintha csak veszteséget nézünk, amikor bekapcsol a bojler.
Szóval csomó egyaltalán nem hülye ember azzal foglalkozik, hogy ezt a területet csiszolgassa. Lehet persze fotelhuszárkodva lejelentéktelezni, de a helyzet az, hogy pont az elhanyagolható dolgok figyelmen kívül hagyása miatt létezik annyi szeméthalmaz audio készülék. A mérnökök eldöntötték, hogy az nemszámít![]()
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz