Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2871
Kapcsolat:

Re: MM és MC pickup-ok

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Snipi írta:
2024.05.13., hétf. 12:37
sutemenyx írta:
2024.05.13., hétf. 11:47
Tudtok ajánlani jó szíjhajtasú lemezjátszót, ami új gyártású és tetszett?
Linn Klimax LP12.
Köszi, ezt is megnézem!
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

alto írta:
2024.05.13., hétf. 12:33
sutemenyx írta:
MoFi Studiodeck vagy Ultradeck. Stabil, minőségi futómű, az árkategóriájában viszonylag ritka 10 collos hangkarral.
Vagy jóval feljebb Luxman PD-151 MKII.
Köszi a tippet, utánanézek!
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

sutemenyx írta:
mivel más paramétert nem adtál meg (mennyi pénz ?): TechDas Airforce III,vagy Avid Acutus (hogy Classic vagy Reference,nem tudom megmondani)...ha mán lúd,legyen kövér....

:D
Csatolmányok
techdas.jpg
techdas.jpg (100.34 KiB) Megtekintve 1249 alkalommal
avid.jpg
avid.jpg (111.95 KiB) Megtekintve 1249 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

sutemenyx írta:
Linn Klimax LP12.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3148
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

sutemenyx írta:
MoFi Studiodeck vagy Ultradeck. Stabil, minőségi futómű, az árkategóriájában viszonylag ritka 10 collos hangkarral.
Vagy jóval feljebb Luxman PD-151 MKII.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1321

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

sutemenyx írta:
2024.05.13., hétf. 11:42
hukkle írta:
2024.05.11., szomb. 18:24

Esetleg valaki használt már ennek a gyári karjával nem prémium max 250eFt hangszedőt?

Láttam, hogy simán raknak bele 600eft feletti darabokat is, de ezek túl vannak a lőtávon.
Ortofon HMC-30-at asszem én tettem bele. De igazából mi a kérdés ezzel kapcsolatban?
Nem teljesen világos...
Talán az, hogy 250 alatt ki mit ajánl ehhez a géphez. gondolkodik.gif
Nem tudjuk, hogy ennyiért MC - t, vagy MM - et szeretne - e, és azt sem, hogy most mi van a karban, mi a viszonyítási alap.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

hukkle írta:
Mióta megvan a VPI Scout itthon, régen írtam ide. Nagyon szerethető mond a futómű, mind pedig a kar. Viszont tetőt még mindig nem csináltattam hozzá.

Esetleg valaki használt már ennek a gyári karjával nem prémium max 250eFt hangszedőt?

ui:
Láttam, hogy simán raknak bele 600eft feletti darabokat is, de ezek túl vannak a lőtávon.
Ortofon HMC-30-at asszem én tettem bele. De igazából mi a kérdés ezzel kapcsolatban?

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

hukkle írta:
Mióta megvan a VPI Scout itthon, régen írtam ide. Nagyon szerethető mond a futómű, mind pedig a kar. Viszont tetőt még mindig nem csináltattam hozzá.

ui:
Én is ezt használom;Nálam eddig a legjobb lemezjátszó,az összes régebbi nagyon népszerű lemezjátszót leiskolázza!(Pink Triangle,LP12,Roksan Xerxes,Roksan Xerxes 20+,stb)
Nálam ZYX Airy2 pickup van benne. 36_1_11.gif

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: andarson »

hukkle írta:

ui:
Osztom az előttem szólót, én is Pointe fórumtárstól vettem hangszedőmet, ő ismeri a hangszedői karaktereit, így a hallgatott zenéidhez/ízlésedhez/pénztárcádhoz közel állót is tud ajánlani a tesztprogramjából.
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

hukkle írta:

ui:
@Pointe-nek van egy jó tesztprogramja,olyan rent-a-hangszedő :D ,nincs tisztább ügy,mint othon, a saját rendszeredben tesztelni az esetleges "kiszemeltet"

viewtopic.php?f=4&t=13373

:kiss:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: hukkle »

ui:

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: teddysnow »

A WM95E-t néztem én is. Ahogy utánanéztem gyárilag 3600-al és a piros 91-el jött ki, logó nélkül. Az a baj, hogy a WM95 árban összemérhető a lejátszó árával.

Kivettem a 3600-at és visszatettem a gyári hangszedőjét a tűjével. Azért cseréltem ki, mert ragadt a zsírtól, csucsogott valami olajtól és ferde volt a tű szára. Látszólag, mintha WD40-el fújták volna be. Ezt ma reggel kiáztattam denszeszbe és szalonképes állapotba hoztam. A tű szára az állásban kirúgta magát, első ránézésre egyenes, csak hunyorítva ferde. De hangban az is balra húz. A gyári és a 3600 külsőleg csak színben van különbség, így a tűt is tudtam közöttük cserélni. Nem változik semmi. Úgy hallom, mintha a kar helyzetétől függően időnként centeresedne, aztán visszahúz balra. Még átforrasztom a belsejében a hangkarból jövő vezetékek kimenő csatlakozásait, aztán nem középre ülök a kanapén. Vagy még az anti-skating rugóját, mechanizmusát átnézem, nincs-e akadás.
Másik. Nagyon kezdő vagyok még. Én CD-zek, csak szereztem egy szalagos magnót és a hozzákapott piszokjó minőségű felvételek hozták meg a kedvem az analóg hanghoz. Próbára vettem a lemezjátszót, hogy tetszik-e. Kaptam vagy 30 magyar lemezt egy forrásból, kristály tűs lejátszóról. Az is egy hibaforrás. Vettem 5 használt lemezt innen-onnan és egy újat. Rendelés alatt van még 4 új és további használtak, 1 hónapon belül megjönnek. Még nem nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy nem a lemezeim vannak félre kopva, ez is benne lehet a pakliban.

Jelentkezem, ahogy megtudok valamit, köszönöm szépen a tanácsokat.

rx8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: rx8 »

Sziasztok,

Ha esetleg érdekel valakit egy Dual 1229 átépítése, felújítása akkor itt megtekintheti, egy kis humorral fűszerezve :rolleyes:
https://vdnaudio.blogspot.com/2023/12/
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35+Dynaco,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Rock60 írta:
2024.05.11., szomb. 05:48

Tudod már, hogy máshol minden rendben, az AT 3600 - nál meg amúgy sem sem lesz nehéz sokkal jobb hangszedőt kerítened.
Nem tudom, milyenek a lehetőségeid, a választék nagy, a határ a csillagos ég, de hogy a márkánál maradjunk, kiindulásképpen szerintem egy AT VM95E - vel nem járnál rosszul.
Ha megmondod, hogy mennyit tudsz áldozni a kérdésre, akkor nyilván könnyebb segíteni és tippet adni a legmegfelelőbb hangszedő kiválasztásában.

Rock60
Őslakos
Őslakos

teddysnow írta:
2024.05.10., pén. 18:50
Megcseréltem a vezetékeket a hangszedőnél, a hiba átment jobb oldalra. Ezután megcseréltem a vezetékeket az erősítő bemenetén, a hiba visszament a baloldalra.
Akkor marad a kar.
Ahogy ELEX is írja - nem tudom, miért nem itt - hibás a következtetésed.

Ha a hangszedőnél megcserélted az oldalakat és ennek hatására megcserélődött a jelenség, az egyértelműen a hangszedő hibájára utal.
Ez után már logikus következmény, hogy az erősítő-bemenet cserénél visszaállt a "rend ", hiszen az erősebb jelet vívő oldalt áttetted a másik oldalra.

A karnak semmi baja, hiszen, ha a kar okozná a hibát, akkor semmi nem változott volna a hangszedő-bekötés megcserélésénél.
Tehát, ahogy sejthető volt a hangszedő kuka, de így jártál a legjobban.
Tudod már, hogy máshol minden rendben, az AT 3600 - nál meg amúgy sem sem lesz nehéz sokkal jobb hangszedőt kerítened.

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Megcseréltem a vezetékeket a hangszedőnél, a hiba átment jobb oldalra. Ezután megcseréltem a vezetékeket az erősítő bemenetén, a hiba visszament a baloldalra. Kipróbáltam az "Ez sztereó" lemezzel is, erről feltételezem nincs agyonjátszva és más sztereó lemezekkel. Az ének baloldalról szól.
Akkor marad a kar.

Rock60
Őslakos
Őslakos

teddysnow írta:
2024.05.10., pén. 15:05
Sziasztok,
van egy Yamaha P-200 lemezjátszóm új AT3600 fejjel, 2.5g (mérleggel beállítva) tű nyomóerővel. Az a gondom, hogy a mono nem középen szól, hanem egy kicsit balra.
Mindenek előtt kipróbálnék egy másik mono lemezt is.
Ha ugyan az a tünet, vagy nincsen másik mono lemez, akkor :
Meg kellene cserélni a lemezjátszó kábelét az erősítő bemenetén.
Ha továbbra is baloldalon hangosabb, akkor az erősítő a ludas.
Ha a féloldalasság megcserélődik, akkor a lemezjátszóban van valahol a bibi.
Vissza az oldalhelyes bekötésre.
Ez után meg kellene cserélni a két oldalt a hangszedőnél. / Óvatosan./
Ha továbbra is ugyan úgy szól akkor kar/futómű probléma.
Ha a féloldalasság átköltözik a másik oldalra, akkor a hangszedő a hibás.
/ Ennek a legnagyobb a valószínűsége, de ki kell zárni minden mást, hogy biztos legyél benne./

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok,
van egy Yamaha P-200 lemezjátszóm új AT3600 fejjel, 2.5g (mérleggel beállítva) tű nyomóerővel. Az a gondom, hogy a mono nem középen szól, hanem egy kicsit balra. Ez hangkártya bementére kötve (és két erősítő beépített korrektorával próbálva is) 1-3dB különbség. Hol 1dB, hol akár 3dB a különbség a Vuk mono lemezt lejátszva. Tudom, hogy ez a különbség egy ilyen lemezjátszónál még tűrésen belül lehet és szinte akármi is okozhatja, de hátha valakinek van/volt ilyen Yamahával tapasztalata, hogy mitől lehet?
Próbálok utána járni, de azt is elfogadom, hogy ez ilyen, csak tudjam.
Tehát eddig két erősítővel is ugyan az a jelenség. Most ugrik be, hogy csak erősítőkkel próbáltam, natúrba, közvetlenül a hangkártyába kötve még nem. A VUK meselemez állapotáról sincs infóm, hogy mennyire van szimmetrikusra kopva. A stereo, vadiúj lemezeken is lehet hallani, hogy nincs a hangkép középen, az erősítőkön a többi bemenet hibátlan (CD, AUX). A tűerő, mint írtam 2.5g, az anti-skating 3-ig van skálázva, fülre 0.5 és 2 között szól jól. Ha 2 fölé tekerem nem hallok változást, de valahogy "idegesebb" lesz a hangkép. Nem tudom, hogy anti-skating tud-e egyáltalán 3 dB különbséget csinálni? Vagy menjek tovább a csatlakozók, kábelezés vonalon? Vagy még arra gondoltam, hogy veszek bele egy másik hangszedőt, ami 2g-nál kevesebb nyomóerővel is beéri, és hátha azzal kiegyenlítődik.
Találkozott-e valaki ilyen hangosabb baloldallal?

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5972

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Rock60 írta:
2024.05.09., csüt. 17:44
Azért, mikor átpakoltad a kék műszeres készülék tetejéről a falikonzolra a Thorens - t, csak kellett volna lennie valami hirtelen benyomásnak...
:D :angry: :rolleyes: sad.gif :smile51: :smile49: ilyesmi...
Iszonyatosan el vagyok havazva határidős melóval, kb "agypihentetési szünetben" szereltem fel a konzolt a falra, úgyhogy talán hihetetlen, de egyelőre kb egy fél számot hallgattam meg összesen eddig, a Jon Anderson - Roine Stolt albumról, ami épp ott hevert a szobámban. Mivel ez egy utoljára nagyon régen hallott lemez, nem tudom felidézni, hogyan szólt korábban, csak azt, hogy szerettem nagyon, és most nem annyira... Viszont nemrég egy egész hétvégét lemezjátszóztam, és eléggé bennem van azoknak a lemezeknek (Djabe, Ellington, Tanita Tikaram, Dire Straits, Camel, John Mayer, ...) a "hangja", le kell ülnöm pihentebben, s rászánni az időt, hogy alaposabban hallgatózhassak. Ez ma biztos nem történik meg, mert késő estig/éjjelig tuti dolgozni fogok egy holnap déli határidő miatt - közben ilyen félórás szüneteket tartok néha, amelyek egyikében most is épp írom ezt.
Elsőre amúgy nem voltam elájulva attól, amit hallottam, de ez semmit nem jelent. Majd beszámolok, előreláthatóan a hétvégén.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Rock60
Őslakos
Őslakos

Aszpirin írta:
2024.05.08., szer. 19:00

Sok tapasztalat nincs még a hanot befolyásoló tulajdonságairól, szólni szól... :D de azért azt a vékony rétegelt lemezlapot szerintem le fogom cserélni, meglátjuk, még kísérletezek majd vele.
" Szólni szól..."
szia.gif Még szerencse. :D

Azért, mikor átpakoltad a kék műszeres készülék tetejéről a falikonzolra a Thorens - t, csak kellett volna lennie valami hirtelen benyomásnak...
:D :angry: :rolleyes: sad.gif :smile51: :smile49: ilyesmi...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

dixie-chicken írta:
2024.05.09., csüt. 07:27
@Aszpirin,az a gumi parafa keverék féle lemezalátét milyen vastag,és kinek a gyártmánya (Bluehorizon?) ?...milyen külső phono kábel az amit használsz ?

köszi :smile53:
Szia! Thorens gyártmány, de úgy látom, már nincs a Thorens kínálatában. A Stream Audiónál vettem 2019-ben. 3mm vastag, és pont olyan a csomagolása, mint a ma is kapható tiszta parafa ("Cork") változatnak (megvan az eredeti csomagolása, onnan tudom :rolleyes: ).
"Thorens Platter Mat Cork & Rubber" néven futott.
A kábel semmi spéci: egy Pro-Ject Connect It Phono E RCA, ezt is 2019-ben vettem, ha jól emlékszem, de nem a Stream Audiónál. Kicsit jobb, mint az eredeti Thorens-kábel.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

@Aszpirin,az a gumi parafa keverék féle lemezalátét milyen vastag,és kinek a gyártmánya (Bluehorizon?) ?...milyen külső phono kábel az amit használsz ?

köszi :smile53:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Hozzászólás Szerző: supravox »

Aszpirin írta:
2024.05.08., szer. 19:00
pärt írta:
2024.05.03., pén. 09:30
Aszpirin írta:
2024.05.02., csüt. 10:41

Köszi a tanácsot!
Az amazonon a Pro-Ject termékleírásában "veneered wood board" szerepel, én ezt alapból MDF-nek gondoltam, de nem vagyok otthonos a szakmában, és most elbizonyltalanodtam, mert a tükörfordítás alapján akár rétegelt lemez is lehetne... Google translate nem sokat segít, mert "furnérozott fa táblá"-nak fordítja... a fafurnér okés, de hogy mire teszik... talán Te ismered az angol kifejezéseket, ez akkor MDF vagy rétegelt lemez vagy valami egyéb?
A veneered valóban csak a felületre utal, tehát furnér. A lap vékonysága alapján valószínűbb a rétegelt lemez, egy MDF lap ilyen vastagságban nem túl merev és sérülékeny is. Bár furnérozni inkább MDF-et, HDF-et szoktak.
Na, ma meg is érkezett, így megvan a megfejtlés: rétegelt lemez, de semmi furnér, hanem laminált felület. Tehát a "veneered wood" (a Pro-jectnél legalábbis) rétegelt lemezt jelent, bár a "veneer" az önmagában furnér...

Elég egyszerű szerkezet, de a konzol fémrésze igényesen van kivitelezve és festve". Úgy 5 kg körül van mindenestől. Össze- és felszerelni gyerekjáték, feltéve hogy rendelkezésre állnak a megfelelő szerszámok (vízmérték, ceruza, fúró, csavarhúzó - ez ugye minden rendes háztartásban van), illeetve kell 5 tipli és 5 beleillő laposfejű csavar (azt nagyon nehezményeztem, hogy ennyi pénzért nem jár hozzá 5 fekete csavar, de majd lefestem a csavarok fejét feketére alkoholos filccel :D :D) 8-as, peremes műanyagtipli ment a téglafalba, több mint elég, a konzol stabil (én azért nem csimpaszkodnék rá, de a lemezjátszó súlyához bőven stabil).

Sok tapasztalat nincs még a hanot befolyásoló tulajdonságairól, szólni szól... :D de azért azt a vékony rétegelt lemezlapot szerintem le fogom cserélni, meglátjuk, még kísérletezek majd vele.

Na, ez van durván 70ezerért (de csak kintről, pl. Amazonról, mert itthoni webshopban, ahol van, 90ezer fölött van...). És ez most olcsónak számít :smile51: Legalább korrekt minőségnek tűnik.

Ha beválik, a CD-lejátszó is felkerül egy ilyenre.
.
IMG_6004.jpeg
IMG_6005.jpeg
IMG_6006.jpeg
Na ez így menő lett.
Ügyes vagy!
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

pärt írta:
2024.05.03., pén. 09:30
Aszpirin írta:
2024.05.02., csüt. 10:41

Köszi a tanácsot!
Az amazonon a Pro-Ject termékleírásában "veneered wood board" szerepel, én ezt alapból MDF-nek gondoltam, de nem vagyok otthonos a szakmában, és most elbizonyltalanodtam, mert a tükörfordítás alapján akár rétegelt lemez is lehetne... Google translate nem sokat segít, mert "furnérozott fa táblá"-nak fordítja... a fafurnér okés, de hogy mire teszik... talán Te ismered az angol kifejezéseket, ez akkor MDF vagy rétegelt lemez vagy valami egyéb?
A veneered valóban csak a felületre utal, tehát furnér. A lap vékonysága alapján valószínűbb a rétegelt lemez, egy MDF lap ilyen vastagságban nem túl merev és sérülékeny is. Bár furnérozni inkább MDF-et, HDF-et szoktak.
Na, ma meg is érkezett, így megvan a megfejtlés: rétegelt lemez, de semmi furnér, hanem laminált felület. Tehát a "veneered wood" (a Pro-jectnél legalábbis) rétegelt lemezt jelent, bár a "veneer" az önmagában furnér...

Elég egyszerű szerkezet, de a konzol fémrésze igényesen van kivitelezve és festve". Úgy 5 kg körül van mindenestől. Össze- és felszerelni gyerekjáték, feltéve hogy rendelkezésre állnak a megfelelő szerszámok (vízmérték, ceruza, fúró, csavarhúzó - ez ugye minden rendes háztartásban van), illeetve kell 5 tipli és 5 beleillő laposfejű csavar (azt nagyon nehezményeztem, hogy ennyi pénzért nem jár hozzá 5 fekete csavar, de majd lefestem a csavarok fejét feketére alkoholos filccel :D :D) 8-as, peremes műanyagtipli ment a téglafalba, több mint elég, a konzol stabil (én azért nem csimpaszkodnék rá, de a lemezjátszó súlyához bőven stabil).

Na, ez van durván 70ezerért (de csak kintről, pl. Amazonról, mert itthoni webshopban, ahol van, 90ezer fölött van...). És ez most olcsónak számít :smile51: Legalább korrekt minőségnek tűnik.

Ha beválik, a CD-lejátszó is felkerül egy ilyenre.
.
IMG_6004.jpeg
IMG_6005.jpeg
IMG_6006.jpeg
IMG_6008.jpeg

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”