Én ilyet vettem anno amikor a régi hangdobozokat próbálgattam:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/aranyo ... gK24_D_BwE
Én ilyet vettem anno amikor a régi hangdobozokat próbálgattam:
Köszi, eddig nem tudtam, meg nem is gondoltam rá, hogy ilyen egyszerű a megoldás :)tonee73 írta: ↑2024.04.14., vas. 21:10Talán valami ilyesmi?GTomi írta: ↑2024.04.14., vas. 20:26Azt kérdezném, hogy a régi erősítőknél a hangfalcsatlakozásnál, hogyan lehet megoldani, van-e rá megoldás (vmilyen átalakítás), hogy fogadja a banándugót?
Ezzel ma kellett szembesüljek, hogy a Denon PMA 360-am szerettem volna rendszerbe kötni, de aztán jött a meglepi (valamiért ez kiment a fejemből), hogy ezért nem tudom rendszerbe kötni ezzel az erőlködővel a hangfalaimat.
(De azért jó érzéssel töltött el a made in japan felirat)
Az utóbbi lesz, hogy kicsi. Nincs lezárva.tonee73 írta: ↑2024.04.14., vas. 21:08Nincsenek lezárva, csak kicsik a 4mm-es banánokhoz.gomolalaci írta: ↑2024.04.14., vas. 20:42Nekem is volt 360-osom. Igaz vagy 35 éve, de úgy emlékszem fogad szabvány (4 mm) banán dugókat. Nem lehet hogy a lyukak műanyag dugókkal le vannak még mindig zárva?GTomi írta: ↑2024.04.14., vas. 20:26Azt kérdezném, hogy a régi erősítőknél a hangfalcsatlakozásnál, hogyan lehet megoldani, van-e rá megoldás (vmilyen átalakítás), hogy fogadja a banándugót?
Ezzel ma kellett szembesüljek, hogy a Denon PMA 360-am szerettem volna rendszerbe kötni, de aztán jött a meglepi (valamiért ez kiment a fejemből), hogy ezért nem tudom rendszerbe kötni ezzel az erőlködővel a hangfalaimat.
Talán valami ilyesmi?GTomi írta: ↑2024.04.14., vas. 20:26Azt kérdezném, hogy a régi erősítőknél a hangfalcsatlakozásnál, hogyan lehet megoldani, van-e rá megoldás (vmilyen átalakítás), hogy fogadja a banándugót?
Nincsenek lezárva, csak kicsik a 4mm-es banánokhoz.gomolalaci írta: ↑2024.04.14., vas. 20:42Nekem is volt 360-osom. Igaz vagy 35 éve, de úgy emlékszem fogad szabvány (4 mm) banán dugókat. Nem lehet hogy a lyukak műanyag dugókkal le vannak még mindig zárva?GTomi írta: ↑2024.04.14., vas. 20:26Azt kérdezném, hogy a régi erősítőknél a hangfalcsatlakozásnál, hogyan lehet megoldani, van-e rá megoldás (vmilyen átalakítás), hogy fogadja a banándugót?
Nekem is volt 360-osom. Igaz vagy 35 éve, de úgy emlékszem fogad szabvány (4 mm) banán dugókat. Nem lehet hogy a lyukak műanyag dugókkal le vannak még mindig zárva?GTomi írta: ↑2024.04.14., vas. 20:26Azt kérdezném, hogy a régi erősítőknél a hangfalcsatlakozásnál, hogyan lehet megoldani, van-e rá megoldás (vmilyen átalakítás), hogy fogadja a banándugót?
Ez a 2x50W a részemről csak becsült érték volt, figyelembe véve a hálózati teljesítményfelvételt.tunerman írta: ↑2024.04.07., vas. 07:25Természetesen nem 2x50W/8R teljesítményú az AX596, hanem sokkal több, mivel országonként változik a felvett hálózati teljesítmény megadása az ottani szabványok szerint.zoli73 írta: ↑2024.04.06., szomb. 21:04220W hálózati teljesítményfelvételből nem lehet 2x100W-ott kivenni, 8 ohmon. Ha ez így volna, akkor 4 ohmon kb. 2x150W lenne a leadott teljesítmény, mindezt 220Wattból. Ezek a leadott teljesítményadatok színtiszta hazugságok. A fizika nem hazudik, nagyjából 2x50Watt lehet a valós teljesítménye.rooland írta: ↑2024.04.06., szomb. 18:02Sziasztok!
Az hogy lehet, hogy ha összehasonlítok két integrált erősítőt, akkor szinte ugyanakkora RMS kimenő teljesítményt tudnak, de az egyiknek kb harmad akkora a max hálózati teljesítmény felvétele?
Példa:
Yamaha AX-700 (1986-1988)
Continous power: 8 ohms: 2 × 110 watts at 0.005%
Power consumption: 600 W
Yamaha AX-596 (2000-2006)
Continous power: 8 ohms: 2 × 100 watts at 0.015%
Power consumption: 220 W
Lehet annyival modernebb a felépítés, hogy szinte ugyanazt a kimenő teljesítményt hozzák (látom persze, hogy a THD is más egy kicsit) kisebb felvett teljesítmény mellett? Most akkor a kimenő teljesítményt nem kell annyira komolyan venni, vagy a felvett teljesítményt vagy hogy van ez? Ez csak azért érdekes számomra, mert én a hálózatból felvett max teljesítményt nézem mindig elsőre, ha erőt keresek (a "hogyan szól"-ba persze most nem menjünk bele, az egy másik végtelen történet, most csak a teljesítmény oldalát nézzük), ezért szeretnék tisztán látni.
Én látatlanban(hallatlanban) is az AX-700-ra szavaznék az adatok alapján, ha már e kettőből kell választani.
Attól fűggően, hogy melyik piacra kerül a készülék - más érték (VA vagy W) is lehet feltüntetve. Itt az AVX-en korábban látható volt olyan fotó, ahol azonos erősìtő tipusnak eltérő adatai voltak megadva.
TJ.
Mi kereskedők a gyártók által megadott műszaki adatokkal dolgozunk. Nem tüntetünk fel ennél sem többet, sem kevesebbet.József1960 írta: ↑2024.04.06., szomb. 20:51" A gyártó teljesítmény adatai 0,5-ös szorzóval értendőek. A kereskedőé 0,25-tel."pali923 írta: ↑2024.04.06., szomb. 20:43Az egyik oka biztosan az, hogy ezeket a számokat a marketingesek írják a gépelyekre , és nem a mérnökök. Szokták emlegetni a házimozi erősítőket, amiken impozáns teljesítményadatok vannak, de a benne levő trafó és egyéb nem tudja produkálni azokat a számokat.
Szerszámgépeknél mondják a felhasználók, hogy vannak a kínai wattok, amiket ott messze keleten írnak rá a gépekre, és van a (mondjuk) német watt, aminél lehet is számítani arra, hogy tudsz akkora lyukat fúrni a fúrógéppel, mint amit a ráírt adatok mutatnak.
Szóval ez sokszor csak tájékoztató adat, nem mindig mutatja a valóságot. Sajnos.
Természetesen nem 2x50W/8R teljesítményú az AX596, hanem sokkal több, mivel országonként változik a felvett hálózati teljesítmény megadása az ottani szabványok szerint.zoli73 írta: ↑2024.04.06., szomb. 21:04220W hálózati teljesítményfelvételből nem lehet 2x100W-ott kivenni, 8 ohmon. Ha ez így volna, akkor 4 ohmon kb. 2x150W lenne a leadott teljesítmény, mindezt 220Wattból. Ezek a leadott teljesítményadatok színtiszta hazugságok. A fizika nem hazudik, nagyjából 2x50Watt lehet a valós teljesítménye.rooland írta: ↑2024.04.06., szomb. 18:02Sziasztok!
Az hogy lehet, hogy ha összehasonlítok két integrált erősítőt, akkor szinte ugyanakkora RMS kimenő teljesítményt tudnak, de az egyiknek kb harmad akkora a max hálózati teljesítmény felvétele?
Példa:
Lehet annyival modernebb a felépítés, hogy szinte ugyanazt a kimenő teljesítményt hozzák (látom persze, hogy a THD is más egy kicsit) kisebb felvett teljesítmény mellett? Most akkor a kimenő teljesítményt nem kell annyira komolyan venni, vagy a felvett teljesítményt vagy hogy van ez? Ez csak azért érdekes számomra, mert én a hálózatból felvett max teljesítményt nézem mindig elsőre, ha erőt keresek (a "hogyan szól"-ba persze most nem menjünk bele, az egy másik végtelen történet, most csak a teljesítmény oldalát nézzük), ezért szeretnék tisztán látni.
Én látatlanban(hallatlanban) is az AX-700-ra szavaznék az adatok alapján, ha már e kettőből kell választani.
220W hálózati teljesítményfelvételből nem lehet 2x100W-ott kivenni, 8 ohmon. Ha ez így volna, akkor 4 ohmon kb. 2x150W lenne a leadott teljesítmény, mindezt 220Wattból. Ezek a leadott teljesítményadatok színtiszta hazugságok. A fizika nem hazudik, nagyjából 2x50Watt lehet a valós teljesítménye.rooland írta: ↑2024.04.06., szomb. 18:02Sziasztok!
Példa:
" A gyártó teljesítmény adatai 0,5-ös szorzóval értendőek. A kereskedőé 0,25-tel."pali923 írta: ↑2024.04.06., szomb. 20:43Az egyik oka biztosan az, hogy ezeket a számokat a marketingesek írják a gépelyekre , és nem a mérnökök. Szokták emlegetni a házimozi erősítőket, amiken impozáns teljesítményadatok vannak, de a benne levő trafó és egyéb nem tudja produkálni azokat a számokat.
Szerszámgépeknél mondják a felhasználók, hogy vannak a kínai wattok, amiket ott messze keleten írnak rá a gépekre, és van a (mondjuk) német watt, aminél lehet is számítani arra, hogy tudsz akkora lyukat fúrni a fúrógéppel, mint amit a ráírt adatok mutatnak.
Szóval ez sokszor csak tájékoztató adat, nem mindig mutatja a valóságot. Sajnos.
Az egyik oka biztosan az, hogy ezeket a számokat a marketingesek írják a gépelyekre , és nem a mérnökök. Szokták emlegetni a házimozi erősítőket, amiken impozáns teljesítményadatok vannak, de a benne levő trafó és egyéb nem tudja produkálni azokat a számokat.
Úgy, hogy valószínűleg eltérő szempontok alapján adták meg a teljesítményfelvételeket. Mivel mindkét erősítő azonos gyártó A/B osztályú erősítője, így én erre gondolnék elsősorban.
Ezt áthoztam ide, hogy ne offoljunk a hirdetésben.csaba-jedi írta: ↑2024.03.30., szomb. 06:59Nekem is volt Sa Ref (most is Plinius Ra300 van), csodálatos hang relativ kis pénzérért.
Csak ajánlani tudom.
![]()
Nem, ez nem.
Egyéb dolgot is cseréltél benne mint a foglalatok és csövek? Esetleg átesett egy alapos "át kondi" -cionáláson?sutemenyx írta: ↑2024.02.21., szer. 20:15Egyik sem. Cirklotron OTL. Nincs kimenotrafo. 25-30W asszem.alto írta: ↑2024.02.21., szer. 20:01A 6c33c csövek PP vagy PSE kacsolásban dolgoznak? Én imádtam ezek hangját a korábban forgalmazott Almarro erősítőimben, de ott sima SE módban 18 Wattot hozott, ami azért nem minden hangfalhoz elég.sutemenyx írta: ↑2024.02.21., szer. 17:07Teljesen nem volt hibátlan a Graaf GM 20, amit vettem, ki kellett cserélni a csőfoglalatokat. Ez már időközben megtörtént, de most került fel az i-re a pont, mert megérkezett a szuper csőkészlet mindegyik tagja ma. Így került bele:
- zsiruj 6C33C-B válogatott quad
- zsiruj, komplett sleeve-ből való 4db feketeanódos Sylvania 6EJ7
- 2db szimmetrikus és 110%-os Gold Brand Sylvania 6922
IMG_0975.jpegIMG_0979.jpegIMG_0978.jpegIMG_0980.jpeg
2db ilyen "nagyon komoly" hangfal lenne hajtva (40cm-es hangszórók). Ne szedjetek szét, nem az enyém lesz a rendszermishow írta: ↑2024.03.24., vas. 07:34A teljesítménye elég, sőt sok, ha arra gondolok, mekkora bulikat tartottunk anno HS501 Orion ládákkal meg mindenféle Videoton “torony” erősítőkkel.rooland írta: ↑2024.03.23., szomb. 15:34Köszi mindenkinek a tanácsot! Nem is rossz ötlet, de lehet a végfok kategória kicsit túllövés, azért akkora garázs party-kat nem tartunk (eddig).Meg mondjuk pont egyetlen egy valami nem árt ha van, egy magas/mély hangszínszabályzó poti, hogy az üvöltő, széteső hangképet valamennyire kordában lehessen tartani ….
A többiek arra utaltak, hogy ezt a nagy Yamit (és a hasonló nagyhifiket) egyszerűen nem erre találták ki.
Nagy kérdés, milyenek azok a ládák, amiket hajtani kellene? Méret, érzékenység? Milyen típus? Hifi doboz vagy az már eleve hangosításra való?
A tanácsom, hogy nézz szét a partyboxok vagy a használt zenekari/hangosítós aktív hangládák közt. Na, ezeket pontosan arra találták ki, amire nektek kell! Szólnak mint a bolond, hagy hangerőn sem esnek szét, nem old ki a védelem állandóan, mert egy garázsbuli meg se kottyan nekik.
Nézd meg ezt:rooland írta: ↑2024.03.22., pén. 22:07Sziasztok!
Használt, nagy teljesítményű sztereó erősítőt keresnék. Cél a minél nagyobb teljesítmény (semmi egyéb plusz szolgáltatás), garázs bulikhoz lenne, nagy hangfalakat hajtani. Tudnátok segíteni mikben érdemes gondolkodni 40-80e körül, ami kommersz, jó ár-érték arányú nagy teljesítményű választás lenne? Mint pl. egy Yamaha AX-700!?
Köszi!
Roland
A teljesítménye elég, sőt sok, ha arra gondolok, mekkora bulikat tartottunk anno HS501 Orion ládákkal meg mindenféle Videoton “torony” erősítőkkel.rooland írta: ↑2024.03.23., szomb. 15:34Köszi mindenkinek a tanácsot! Nem is rossz ötlet, de lehet a végfok kategória kicsit túllövés, azért akkora garázs party-kat nem tartunk (eddig).Meg mondjuk pont egyetlen egy valami nem árt ha van, egy magas/mély hangszínszabályzó poti, hogy az üvöltő, széteső hangképet valamennyire kordában lehessen tartani ….
600-at vesz fel.A leadott eljesítménye a z általad linkelt hifi-wiki szerint:rooland írta: ↑2024.03.23., szomb. 15:34Köszi mindenkinek a tanácsot! Nem is rossz ötlet, de lehet a végfok kategória kicsit túllövés, azért akkora garázs party-kat nem tartunk (eddig).rooland írta: ↑2024.03.22., pén. 22:07Sziasztok!
Használt, nagy teljesítményű sztereó erősítőt keresnék. Cél a minél nagyobb teljesítmény (semmi egyéb plusz szolgáltatás), garázs bulikhoz lenne, nagy hangfalakat hajtani. Tudnátok segíteni mikben érdemes gondolkodni 40-80e körül, ami kommersz, jó ár-érték arányú nagy teljesítményű választás lenne? Mint pl. egy Yamaha AX-700!?
Köszi!
RolandMeg mondjuk pont egyetlen egy valami nem árt ha van, egy magas/mély hangszínszabályzó poti, hogy az üvöltő, széteső hangképet valamennyire kordában lehessen tartani.
Szerintetek egy ilyen integrált Yamaha AX-700 https://hifi-wiki.com/index.php/Yamaha_AX-700 kategóriában sincs még kellő erő sztereón (6ooW-os max felvétele van papír szerint)?