Először is tisztázzunk valamit, a hifi, mint minden hobbi túlárazott. Mindegy, hogy használt vagy új, érzelmi alapon adod ki érte a pénz.Retrofuturista írta: ↑2024.08.07., szer. 11:35Hogy kapcsolódjon a felütött téma (bukó, nyerés vagy nulla) a topic címéhez, a következő dolgot vettem észre magamon.
Nehéz időkben, amikor nincsen is lehetőségem semerre lépkedni, viszonylag nyugton van a hifi bogár. Ha viszont egy hosszú nyugodt időszak után szerencsém van és nagyobb bevételre teszek szert, azonnal viszketni kezd, hogy kéne valamit venni. Már azelőtt vásárlási vágyat érzek, mielőtt az konkrét készülékhez kapcsolódna.
Most azon dolgozom, hogy ezt a működést elutasítsam és lenyugtassam, mert ez nagyon jó eséllyel vezet bukóhoz.
Ha visszagondolok a "jó" időkre, 2014-2019 közötti időszakra, bizony úgy vásároltam, mintha nem lenne holnap. Elhittem, hogy a "jó" idők még jobbak lesznek. Utána jött a covid és a gazdasági válság és arcul csapott.
Kellett nekem nagyon ez a pofon.
Amúgy én Alexxel értek egyet, mindegy milyet veszel, mennyiért, bukó, mert a hobbira plusz pénzt adsz ki, és benne áll a pénz. Elvileg hobbi nélkül is kellene tudni teljes életet élni, de minek. Vannak ilyen ismerőseim, akiknek semmiféle hobbijuk nincs, és nem is költenek pénzt, csak a szükségleteikre. Az ilyen embereket én úgy hívom, hogy "érdektelen ember". Az ilyen embereknek annyira beszűkült az érdeklődése, hogy semmiről sem lehet velük beszélgetni, teljesen sótlanok.
Részemről már elértem hifire költhető teljesítőképességem határat, többet már csak más kárára tudnék költeni, de arról szó sem lehet. Szerencsére az utóbbi 1-2 évben elértem azt a szintet, ami az igényeimet kielégíti, így egyre kevésbé érzem besózva magamat.