Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hifi mánia - hobbi tudatos kontrollja kényszerbetegség nélkül

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Re: Hifi mánia - hobbi tudatos kontrollja kényszerbetegség nélkül

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Retrofuturista írta:
2024.08.07., szer. 11:35
Hogy kapcsolódjon a felütött téma (bukó, nyerés vagy nulla) a topic címéhez, a következő dolgot vettem észre magamon.

Nehéz időkben, amikor nincsen is lehetőségem semerre lépkedni, viszonylag nyugton van a hifi bogár. Ha viszont egy hosszú nyugodt időszak után szerencsém van és nagyobb bevételre teszek szert, azonnal viszketni kezd, hogy kéne valamit venni. Már azelőtt vásárlási vágyat érzek, mielőtt az konkrét készülékhez kapcsolódna.

Most azon dolgozom, hogy ezt a működést elutasítsam és lenyugtassam, mert ez nagyon jó eséllyel vezet bukóhoz.

Ha visszagondolok a "jó" időkre, 2014-2019 közötti időszakra, bizony úgy vásároltam, mintha nem lenne holnap. Elhittem, hogy a "jó" idők még jobbak lesznek. Utána jött a covid és a gazdasági válság és arcul csapott.

Kellett nekem nagyon ez a pofon.
Először is tisztázzunk valamit, a hifi, mint minden hobbi túlárazott. Mindegy, hogy használt vagy új, érzelmi alapon adod ki érte a pénz.
Amúgy én Alexxel értek egyet, mindegy milyet veszel, mennyiért, bukó, mert a hobbira plusz pénzt adsz ki, és benne áll a pénz. Elvileg hobbi nélkül is kellene tudni teljes életet élni, de minek. Vannak ilyen ismerőseim, akiknek semmiféle hobbijuk nincs, és nem is költenek pénzt, csak a szükségleteikre. Az ilyen embereket én úgy hívom, hogy "érdektelen ember". Az ilyen embereknek annyira beszűkült az érdeklődése, hogy semmiről sem lehet velük beszélgetni, teljesen sótlanok.
Részemről már elértem hifire költhető teljesítőképességem határat, többet már csak más kárára tudnék költeni, de arról szó sem lehet. Szerencsére az utóbbi 1-2 évben elértem azt a szintet, ami az igényeimet kielégíti, így egyre kevésbé érzem besózva magamat.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Retrofuturista
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 335

Hozzászólás Szerző: Retrofuturista »

Hogy kapcsolódjon a felütött téma (bukó, nyerés vagy nulla) a topic címéhez, a következő dolgot vettem észre magamon.

Nehéz időkben, amikor nincsen is lehetőségem semerre lépkedni, viszonylag nyugton van a hifi bogár. Ha viszont egy hosszú nyugodt időszak után szerencsém van és nagyobb bevételre teszek szert, azonnal viszketni kezd, hogy kéne valamit venni. Már azelőtt vásárlási vágyat érzek, mielőtt az konkrét készülékhez kapcsolódna.

Most azon dolgozom, hogy ezt a működést elutasítsam és lenyugtassam, mert ez nagyon jó eséllyel vezet bukóhoz.

Ha visszagondolok a "jó" időkre, 2014-2019 közötti időszakra, bizony úgy vásároltam, mintha nem lenne holnap. Elhittem, hogy a "jó" idők még jobbak lesznek. Utána jött a covid és a gazdasági válság és arcul csapott.

Kellett nekem nagyon ez a pofon.
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában

https://retrofuturistahifista.blog.hu

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 374

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

Retrofuturista írta:
2024.08.07., szer. 09:46
Van egy fontos kérdés, amit a jelenlegi gazdasági helyzetben érdemes feltenni:
Nagyon időszerűek ezek a kérdések!

A legrosszabb pillanatban vettem az első rendszeremet 2008 végén, ha jó emlékszem. (Utólag bánom, hogy nem vettem részvényt az egészen.)

Anyagilag nem lennék előrébb, mivel mindig addig nyújtózkodtam hifi terén, amíg a takaróm ért. Értem a fogyasztói társadalmat. El is fogadom, de én próbálok minél jobban kimaradni belőle. A folyamatosan újabb és újabb és dolgok vásárlása hidegen hagy. Sose éltem nagy lábon, ezért értékelem amim van. Nem a legújabb és legdrágább dolgaim vannak, de nekem így jó. Valami elromlik, akkor elviszem szervízbe. Nem lehet javítani, akkor meg veszek használtat. Tudom tudom a kapitalisták legnagyobb ellensége vagyok. :D

Elmúlt 15 év alatt volt bukás pénzben rendesen. Amikor valami új dolgot vásárolsz, akkor tudd, hogy az jó termék és használni szeretnéd sokáig, mert, ha lecseréled, akkor bukó a vége szinte mindig.

Talán ezért is látni bizonyos rétegekben manapság, hogy minőséget keresik jó áron. Mert, ha olcsót veszel valamiből, akkor biztos lehetsz benne, hogy hamar vehetsz újat, akár többet is, amíg a minőségi termék kiszolgál vagy 5-10-15 selejt gyártmányt. Sőt hosszú évtizedekig használható...

Jelenlegi helyzetben is tudnék költeni a hifire, akár nagyobb összeget is. De nem! Ennyi elég volt. Megérkeztem.
Ennél jobb hangot csak milliók elköltésével tudnék elérni. Órákat topicokat bújni, hogy ilyen alátét, hangfal, meg olyan kábel, erősítő. Nem érdekel már! Amúgy is ezek csak tárgyak. Azért vannak, hogy szórakoztassanak. Inkább zenéthallgatok és olvasok egy könyvet, mint vitázzak éjjel-nappal, hogy az jó vagy rossz termék.....

Mértékletesség az elégedettség alapja szerintem. :yingyang:
Lindemann Limetree Network + Kenwood 5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990.

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 273

Hozzászólás Szerző: st81 »

Jó kérdés... A legutóbbi nagy összegű fejlesztésem 2022-ben volt (erősítő+5 db hangsugárzó).
Ekkor az euró ugyanezen a szinten volt mint idén. Abszolút értékben (inflációt nem számolva) nyertem max. 200-200eFt-ot az erősítőn és a hangfalakon ahhoz képest mintha most venném meg (persze használt készülékek esetén lutri hogy éppen van-e vagy sem és mennyiért vihető ténylegesen).
Inflációkövető állampapírral valószínűleg jobban jártam volna, de azon meg nem tudok zenét hallgatni:-)
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Alex_Aston írta:
2024.08.07., szer. 10:25
Retrofuturista írta:

Anyagilag jobban vagy rosszabbul állnál hifizmus nélkül?....
Mivel pénzbe kerül minden, csak "bukó" lehet a dolog, ha innen nézzük.

Ha az ember nem költ erre százezreket, milliókat, mit csinált volna azzal a pénzzel? Befekteti, vagy másik hobbira költi? Vagy csak elfolyik a keze közül napi kiadásokra?

Szerintem nincs erre konkrét válasz.
Nem feltétlen. Nekem sok cuccom utóbb jó befektetés volt. Nyilván ha valamit újonnan veszel a boltból, akkor nem az.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3255

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Retrofuturista írta:

Anyagilag jobban vagy rosszabbul állnál hifizmus nélkül?....
Mivel pénzbe kerül minden, csak "bukó" lehet a dolog, ha innen nézzük.

Ha az ember nem költ erre százezreket, milliókat, mit csinált volna azzal a pénzzel? Befekteti, vagy másik hobbira költi? Vagy csak elfolyik a keze közül napi kiadásokra?

Szerintem nincs erre konkrét válasz.
Csak a Marantz! :-D

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Retrofuturista írta:

Anyagilag jobban vagy rosszabbul állnál hifizmus nélkül?

Vagy sikerült komolyabb bukó nélkül lehozni ezt a hobbit?

Semmiképpen sem szeretnék zsebben turkálni. A hobbi jövője szempontjából viszont alapvető fontosságú a kérdés számomra.

Köszönöm az értékes gondolatokat.
A közgazdaságtanban alkalmazott kereslet-kínálat függvény itt is érvényes. Akkor vegyél ha olcsó, akkor adj el, ha keresik.
Ha azonnal kell bármi áron venni, vagy eladni, akkor sanszos, hogy bukni fogsz.
A trendeket is érdemes figyelni. Pár éve pl. bármi, ami retro hifi volt, könnyen gazdára talált. Aztán ahogy nyugatról teleöntötték az országot élelmes honfitársaink, már látszik, miből van sok, nem mindent lehet könnyen eladni.

Retrofuturista
Fórumlakó
Fórumlakó

Anyagilag jobban vagy rosszabbul állnál hifizmus nélkül?

Vagy sikerült komolyabb bukó nélkül lehozni ezt a hobbit?

Semmiképpen sem szeretnék zsebben turkálni. A hobbi jövője szempontjából viszont alapvető fontosságú a kérdés számomra.

Köszönöm az értékes gondolatokat.
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában

halce
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: halce »

Gulka. írta:
2024.08.03., szomb. 18:19
Helyzetjelentés a kényszergyógykezelésemről. (2024.08.03 Budapest)
Jót röhögtem a bejegyzéseden (bocs) :D Akár én is írhattam volna... de annyira, hogy nekem is 4 hangfalam van a műhelyemben, Beyer DT990 Pro (250 Ohm)-ból pedig 3 példányunk van (mindenkinek vettem a családunkban). Bízom benne, hogy nem futok két példányban a Mátrixban gondolkodik.gif

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Helyzetjelentés a kényszergyógykezelésemről. (2024.08.03 Budapest)

Eltelt több, mint 7 hónap. Igazi érzelmi hullámvasúton vagyok túl sok szempontból és még nincs vége az évnek!

Azt vettem észre, ha kevés időm marad a zenehallgatásra egy napon belül, akkor iszonyatosan kívánom azt az 1-2 órát is.
Kell és szükségem van a zenehallgatásra. Számomra gyógyszerként működött sok esetben.... Kiránt a mókuskerékből.

Az utóbbi hetekben az adagolással, összetétellel valami gond lehetett....
Megjelent ismét a hifibogár sajnos. Mondjuk most jogosan.

Esti és éjszakai fejhallgatózásra szükségem volt valami komolyabbra a Samson SR950 fejesnél. Próbálkozott, próbálkozott, de azért a határai megvannak. Az elmúlt 2 hétben átpörgettem a fórumokat, hogy elfogadható cserét találjak, de nem drágán, mert a cél a zenehallgatás. Valami hihetetlen lett a választék az 50-60 ezer forintos ársávban. Nehéz volt dönteni, mert nem szerettem volna 150-200 ezer között költeni. Így sokadjára újra Beyerdynamic fejesem lett. DT990 (250). Igen nem a világ teteje sokak szerint, de számomra nagyon megfelel.

A zenehallgatás marad. A kütyüzés és a csere-bere megy egy időre.

Így azt hiszem a bogarat mély álomba ringattam.
Pszt!!! Nehogy felébreszd!!!

ui. A hifi biznisz ellensége az elégedett zenehallgató. :kiss:
Lindemann Limetree Network + Kenwood 5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1320

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

fererencz írta:
2024.06.24., hétf. 11:02

Az anyagi valóságán túl kap egy kis szellemi pluszt. Ez a plusz azonban nem valósághűbbé (jobb modellé) teszi a művet...
Nem is mondtam.
A Star Wars - os bekezdésben hobbinkra, a mostanság mindent elítélendő, megtámadó, kifigurázó világunk újabb áldozatára próbáltam egy analógiával felhívni a figyelmet.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 873

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Rock60 írta:
2024.06.24., hétf. 10:44

Tételezzük fel, hogy valaki nagyon izgalmasnak találja a Star Wars - t. Azon túl imádja a Lego - t, szeret vele órákat pepecselni.
El lehet képzelni, mekkora boldogság Neki, 2500 darabból kirakni a Halálcsillagot, vagy 550 - ből az Ezeréves Sólymot. Aztán minden nap rájuk pillantva nyugtázni, hogy mekkora móka is volt velük foglalkozni, és ma is milyen jó rájuk nézni. :rolleyes:
Ezek után magyarázzuk el Neki okosan, hogy mennyivel egyszerűbb is lenne az élete, ha ezeket a teljesen haszontalan porfogó vackokat kihajítaná a fenébe, vagy maximum vegye meg őket egybe fröccsöntött műanyagdarabból.
Jóval olcsóbban kijönne, az illesztései is pontosabbak lennének, meg amúgy sem divat már a Csillagok Háborúja...
Én nem vállalnám a felvilágosítást. :D :ohnoohnoohno:
Nagyon jól megfogtad a lényeget!
Milyen jó érzés ránézni valamire, amihez van valami közöd, Te építetted, esetleg tervezted. A hibái ellenére is. Az anyagi valóságán túl kap egy kis szellemi pluszt. Ez a plusz azonban nem valósághűbbé (jobb modellé) teszi a művet, hanem a készítő szemében lesz tőle értékes. Meg a feleségéében, akár a másik szobából nézve is. :napsut:
Nem szotkam hibázni.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1320

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Nem mondanék ellent senkinek és nem vitatkoznék senkivel, de két, egymástól független gondolat :

Nem nagy felfedezés, hogy mennyivel egyszerűbb ma az élet egy jó minőségű streamerrel vagy wireless aktív rendszerrel.
Próbáltad volna ezt meglépni 30 évvel ezelőtt...
Olyan, mintha ma azért ostorozná magát valaki, hogy mekkora hülye is volt, hogy évtizedekkel ezelőtt - lelkes amatőr szerelőként - könyékig turkált olajos kézzel az 1000MB / Skoda / motorterében, vagy a Zsiguli váltójában, ahelyett, hogy vett volna egy Teslát.
És, a Tesla tényleg sokkal jobb az 1000MB - nél, nem csak egyszerűbb vele az élet...

Tételezzük fel, hogy valaki nagyon izgalmasnak találja a Star Wars - t. Azon túl imádja a Lego - t, szeret vele órákat pepecselni.
El lehet képzelni, mekkora boldogság Neki, 2500 darabból kirakni a Halálcsillagot, vagy 550 - ből az Ezeréves Sólymot. Aztán minden nap rájuk pillantva nyugtázni, hogy mekkora móka is volt velük foglalkozni, és ma is milyen jó rájuk nézni. :rolleyes:
Ezek után magyarázzuk el Neki okosan, hogy mennyivel egyszerűbb is lenne az élete, ha ezeket a teljesen haszontalan porfogó vackokat kihajítaná a fenébe, vagy maximum vegye meg őket egybe fröccsöntött műanyagdarabból.
Jóval olcsóbban kijönne, az illesztései is pontosabbak lennének, meg amúgy sem divat már a Csillagok Háborúja...
Én nem vállalnám a felvilágosítást. :D :ohnoohnoohno:

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 157

Hozzászólás Szerző: zbiro32 »

Deadpool írta:
2024.04.08., hétf. 21:24
zbiro32 írta:
2024.03.28., csüt. 20:00
Nagyon jó a topic címe, megosztanám az én történetem:
...
Első fázis: Építkezés.
...
Volt itt minden:
...
Következtetésem: Mindig jobbnak tartottam az "új" hangot, de valami miatt mindig még jobbra vágytam.

Második fázis
: Egyszerűsítés.
Főleg a kábelcserélgetést és az adás vételt untam meg, ezért vásároltam egy Lumin M1 all in one készüléket, itt már csak kettő kábel maradt, egy hálózati, és egy hangsugárzó kábel.

Harmadik fázis: Aktív hangsugárzó szett: ( KEF wireless LS50)-- Itt már nincs streamer, előfok , végfok, és kábelrengeteg, viszont van sokféle csatlakozási lehetőség:
...

Ezt az egyszerűsítési út kb tíz évembe került, de nem bántam meg, mert most lényegesebben több zenét hallgatok, mint mondjuk öt éve.

Arra jöttem rá, hogy amíg egy komplex rendszerem volt, addig a berendezés hangját hallgattam:
NAS-on tárolt zenéket, amik jól szóltak az adott rendszeren, de nem az én kedvenc zenéim voltak.
Most a nekem tetsző zenéket hallgatom...
Na itt jó sok dolgot idéztem, mert a hifibogár nálam is így pörgött ki és a Lumin volt nálam is a valódi váltás. Az ilyen egybedobozos cucc remekül megszünteti a babrálási lehetőségeket, viszont még nem jutottam el egy Kef LS50 jellegű szett kipróbálásához. Tuti nyerő lenne nálam is.

Amikor majd több időm és kedvem lesz babrálni, vagy jön a hullám, majd ki szeretném próbálni.
Szívesen látlak egy meghallgatásra, hogyha Budapesten akad dolgod...
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 459
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

zbiro32 írta:
2024.03.28., csüt. 20:00
...
...
Volt itt minden:
...
Következtetésem: Mindig jobbnak tartottam az "új" hangot, de valami miatt mindig még jobbra vágytam.

Második fázis
Főleg a kábelcserélgetést és az adás vételt untam meg, ezért vásároltam egy Lumin M1 all in one készüléket, itt már csak kettő kábel maradt, egy hálózati, és egy hangsugárzó kábel.

Harmadik fázis: Aktív hangsugárzó szett: ( KEF wireless LS50)-- Itt már nincs streamer, előfok , végfok, és kábelrengeteg, viszont van sokféle csatlakozási lehetőség:
...

Ezt az egyszerűsítési út kb tíz évembe került, de nem bántam meg, mert most lényegesebben több zenét hallgatok, mint mondjuk öt éve.

Arra jöttem rá, hogy amíg egy komplex rendszerem volt, addig a berendezés hangját hallgattam:
NAS-on tárolt zenéket, amik jól szóltak az adott rendszeren, de nem az én kedvenc zenéim voltak.
Most a nekem tetsző zenéket hallgatom...
Na itt jó sok dolgot idéztem, mert a hifibogár nálam is így pörgött ki és a Lumin volt nálam is a valódi váltás. Az ilyen egybedobozos cucc remekül megszünteti a babrálási lehetőségeket, viszont még nem jutottam el egy Kef LS50 jellegű szett kipróbálásához. Tuti nyerő lenne nálam is.

Amikor majd több időm és kedvem lesz babrálni, vagy jön a hullám, majd ki szeretném próbálni.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

Retrofuturista
Fórumlakó
Fórumlakó

Én vagyok a Hifi bogár

Gyerekkorodban lenyűgőztek a hifik, ezért bemásztam a fejedbe és azóta lakom ott. Először csak birizgáltalak, hogy vegyél saját hifit. Megvetted az első rendszeredet, amire akkor tellett. Hosszú évekig békén hagytalak. Az elsőtől voltál a legboldogabb, pedig ma megmosolyognád a hangját. Utána peremezni kellett a hangfalad, elvitted szerelőhöz. A szerelőd felébresztett engem, amikor javasolta, hogy tuningoljuk meg a hangfalat, mert úgy jobban fog szólni. Súgtam neked, hogy csináld, így a hatalmamba kerítettelek, izgatott lettél. A tuningolt hangfal sokkal szebben szólt, mint azelőtt, viszont komolyabb erősítőt kért. Megadtad neki és onnantól hála nekem, folyamatosan azt nézted, hogyan lehetne a rendszered egy kicsit jobb. Bevittelek az erdőbe, számtalan erősítőt, hangfalat, kábelt, forrást vetettem veled. Variáltad őket és évezettel vetted birtokba, máskor szomorúan adtad el őket. Elkezdtél dolgokat gyűjteni, egyre inkább a hifi bűvöletében éltél, de az élvezet és az elégedettség egyre csökkent.

Mikor már kevés örömet kaptál tőlem, megtámadtál, ellenem fordultál. Eladtál minden gyűjtött dolgot és csak a legkedvesebb dolgokat hagytad meg. Évek óta nem változtattál semmit. Ne félj, újra fekelek egyszer, mert tudom, hogy minden mindig lehet egy kicsit más és ez téged még mindig érdekel. Ugye érdekel?

Alkut kötöttünk. Továbbra sem nyúlsz a rendszeredhez egészen, ameddig egy bizonyos anyagi lehetőség be nem következik. De ha bekövetkezik, vajon újra öröm lesz hifizni? Vagy csak a megszokás hajt majd?

Tönkreteszlek vagy felemellek?

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Retrofuturista írta:
2024.03.28., csüt. 10:22
Ilyenkor hívom segítségül a felelősségi köröket. Sérül valamelyik felelősségi köröm, ha meglépem? Elvonom valami fontosabb elől a pénzt? Ha a válasz mindkettőre nem, akkor meglépem és élvezem a jutalmazás hangját.
Végül rendeltem egy olcsó fejest őszig. (Tv mellé utána is jó lesz)
Nagyon kiváncsi vagyok mit tudhat 10 ezerért. Samson SR-850

https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... f19cJWG2Xw

Később valami komolyat veszek télre, hogy ne legyen állandó csere-bere. Szóval eddig tartott, hogy idén nem költök hifire. :D

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 157

Hozzászólás Szerző: zbiro32 »

Villamosmérnök vagyok, ennélfogva a hobbim is volt, hogy különböző konfigurációk milyen hangot, és élményt produkálnak.

Ebben a hobbyban

Volt itt minden:
Erősítő: Csöves, Félvezetős: Electrocompaniet, Accuphase, Soner Audio, Pointe, Bodor Audio, stb
Streamer: Nuprime, AudioPC mindenféle táppal, mindenféle USB kártyával.
DAC: Topping és társai, AK 4493-4499 ig. Sabre: Az utolsó tíz év minden típusa.
Kábelek: Fel sem tudom sorolni a táp, connect, USB, és hangsugárzó kábelek kavalkádját

Második fázis

Harmadik fázis: Aktív hangsugárzó szett: ( KEF wireless LS50)-- Itt már nincs streamer, előfok , végfok, és kábelrengeteg, viszont van sokféle csatlakozási lehetőség: Optikai,Koax, RCA, Upnp, Roon, Deezer, Qubuz, Tidal, Spotify, Youtube Music, stb

Most a nekem tetsző zenéket hallgatom.
Még egy "megbotránkoztató" tény: Tidal és Youtube Music előfizetésem is van, de a Youtube Music-ot hallgatom inkább, főleg a koncert videókat, mert szeretem látni is egy koncert hangulatát...

Elnézést hosszúra nyúlt hozzászólásért...
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4959

Hozzászólás Szerző: pärt »

Retrofuturista
Fórumlakó
Fórumlakó

Gulka. írta:
2024.03.27., szer. 18:54
Ajaj baj van! :D
Hiányzik a fejhallgató esténként. Már nézegetem pár napja a felhozatalt.
Nem kéne.... Azon pörög az agyam, hogy mi legyen.... Kell-e nekem vagy csak ilyen fellángolás....
Ilyenkor hívom segítségül a felelősségi köröket. Sérül valamelyik felelősségi köröm, ha meglépem? Elvonom valami fontosabb elől a pénzt? Ha a válasz mindkettőre nem, akkor meglépem és élvezem a jutalmazás hangját.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4010

Hozzászólás Szerző: juliush »

-CB- írta:
2024.02.13., kedd 13:34
A 6 ingaórát végképp nem értem...
A rendszer órajelét állítják elő, a járási pontatlanságokat tripla-differenciál módban eliminálva, a topológiailag elkülönített pozícióknak köszönhetően a gravitáció deviációkból adódó fáziszajt minimalizálva.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6169

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Na én valahogy így vagyok a cd lemezekkel. gondolkodik.gif

425386085_120206420708830027_2655121624626353394_n.jpg
425386085_120206420708830027_2655121624626353394_n.jpg (43.36 KiB) Megtekintve 2162 alkalommal
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ajaj baj van! :D
Hiányzik a fejhallgató esténként. Már nézegetem pár napja a felhozatalt.
Nem kéne.... Azon pörög az agyam, hogy mi legyen.... Kell-e nekem vagy csak ilyen fellángolás....

p.zoli 73
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: p.zoli 73 »

"Az üresség / céltalanság az megvan, valamivel ki kell majd töltenem."
Igen , sokszor ez a legnehezebb ... gondolkodik.gif

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 873

Hozzászólás Szerző: fererencz »

p.zoli 73 írta:
2024.02.13., kedd 14:10
" Nem tudhatom. "
Ezt értem , de hogy érzed ?
Így már jó nekem, és nincs rajtam változtatási kényszer. Nem tudom, ez milyen arányban technikai- és pszichés alapú. Az üresség / céltalanság az megvan, valamivel ki kell majd töltenem.
Nem szotkam hibázni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”