Volt egy időben Supra LoRad 2,5 mk2 tápkábelből egy 2 méteres , egy 1,5 méteres és egy 1 méteres is ugyanolyan dugókkal . Nálam a 2 méteres volt egyértelműen a legjobb .

Volt egy időben Supra LoRad 2,5 mk2 tápkábelből egy 2 méteres , egy 1,5 méteres és egy 1 méteres is ugyanolyan dugókkal . Nálam a 2 méteres volt egyértelműen a legjobb .
Hallgasd meg a vásárlás elött.Ha erre nem kínál lehetőséget az eladó,akkor engedd el.Nekem volt ilyen viablue drótom egyébként,próbára a sok hype miatt kíváncsiságból,de ezért a minőségért én nem adnék pénzt,főleg annyit nem,mint amennyit a "gyári" szerelt verziókért kérnek.Ez is csak egy a sok vacak között.Zsoci75 írta: ↑2024.03.11., hétf. 22:50Sziasztok!
Lassan összeállnak hifi komponenseim a rendszeremhez,épített 3 utas hangfal zárt dobozban 200 literes űrtartalom,38-as mélynyomóval,váltó még finomítás alatt,de én már így is nagyon elégedett vagyok vele,az erősítő egy Yamaha A-S2100-as,a jel pedig egy Eversolo DMP-A8 lesz.Már "csak" a kábeleket kellene összevadásznom.Ma volt alkalmam pár kábelt kipróbálnom,eddig annyit sikerült kiszűrnöm,hogy mi az ami biztos,hogy nem.Képbe került kedvező árban egy Viablue SC-4 Bi-Wire T8 Banana hangfalkábel,viszont ezt nem tudom saját rendszerben meghallgatni vásárlás nélkül.Valaki használ ilyet?Pro-kontra?!Esetleg egyéb alternatíva?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv. Zsolt
Én Valhalla kábeleket használok. Szerintem ár/érték arányban bármelyik szintű kábele kiváló.Zsoci75 írta: ↑2024.03.11., hétf. 22:50Sziasztok!
Lassan összeállnak hifi komponenseim a rendszeremhez,épített 3 utas hangfal zárt dobozban 200 literes űrtartalom,38-as mélynyomóval,váltó még finomítás alatt,de én már így is nagyon elégedett vagyok vele,az erősítő egy Yamaha A-S2100-as,a jel pedig egy Eversolo DMP-A8 lesz.Már "csak" a kábeleket kellene összevadásznom.Ma volt alkalmam pár kábelt kipróbálnom,eddig annyit sikerült kiszűrnöm,hogy mi az ami biztos,hogy nem.Képbe került kedvező árban egy Viablue SC-4 Bi-Wire T8 Banana hangfalkábel,viszont ezt nem tudom saját rendszerben meghallgatni vásárlás nélkül.Valaki használ ilyet?Pro-kontra?!Esetleg egyéb alternatíva?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv. Zsolt
Usb-nél a küldő oldalon fel kéne telepíteni a fogadó eszköz driverét, hogy tudjanak kommunikálni. Nem olyan szabvány átvitel, mint az spdif.Rock60 írta: ↑2024.03.09., szomb. 11:43Ha nem spdif - re alakítjuk, hanem USB kábellel megyünk az eszközből dacba, akkor sem ?asebestyen írta: ↑2024.03.09., szomb. 09:35Mert az spdif átvitel korlátait úgy nem tudod kikerülni, hogy a készülékből ugyan hdmi-n jössz ki, de aztán egy külső eszközzel újra spdif-re alakítod. Egyébként is arról van szó, hogy a minőség tekintetében nem az átküldött adatmennyiség a perdöntő, hanem maga a technológia (szinkron - aszinkron) illetve főként annak kivitelezésének minősége úgy adó, mint fogadó oldalon.
Ha nem spdif - re alakítjuk, hanem USB kábellel megyünk az eszközből dacba, akkor sem ?asebestyen írta: ↑2024.03.09., szomb. 09:35Mert az spdif átvitel korlátait úgy nem tudod kikerülni, hogy a készülékből ugyan hdmi-n jössz ki, de aztán egy külső eszközzel újra spdif-re alakítod. Egyébként is arról van szó, hogy a minőség tekintetében nem az átküldött adatmennyiség a perdöntő, hanem maga a technológia (szinkron - aszinkron) illetve főként annak kivitelezésének minősége úgy adó, mint fogadó oldalon.
Mert az spdif átvitel korlátait úgy nem tudod kikerülni, hogy a készülékből ugyan hdmi-n jössz ki, de aztán egy külső eszközzel újra spdif-re alakítod. Egyébként is arról van szó, hogy a minőség tekintetében nem az átküldött adatmennyiség a perdöntő, hanem maga a technológia (szinkron - aszinkron) illetve főként annak kivitelezésének minősége úgy adó, mint fogadó oldalon.
Hallgasd vagy 100-200 órát. Egyre jobb és jobb lesz majd. Nekem 4S10F-van. Filléres kábel. Nagyon rendben van!
Canare 4S11 !!! Egy órája kaptam meg a Sonopart-tól Vágtam szereltem. Fél órája fut. Nálam nagyon jól teljesít még így nyersen is!
Ok, elhiszem, nem az én találmányom...
Nah, ez az, aminek az ég világon semmi értelme.
Hi!Rock60 írta: ↑2024.03.07., csüt. 18:39Szép jó estét, mindenkinek !
Régebben valakitől kaptam ötletet és tanácsot a settopbox és a dac összekötésével kapcsolatban. Sajnos a lényeget elfelejtettem.
Amire emlékszem, az az, hogy a box - ból eredetileg a TV készülékbe menő HDMI kábelt valami elosztó-szerűségbe kell kötni. Onnan egy másik HDMI megy tovább a TV-be, a harmadik - talán usb - megy a dacba.
Az egésznek az lenne a lényege - ha igaz - hogy a HDMI kábelen nagyobb felbontású jel jön ki, mint a coax kimeneten.
A kérdésem az lenne, hogy ismerősnek tűnik - e valakinek ez a setup, életképes - e és mi az az elosztó-dobozka ?
Köszi.
Nekem egy Wiim Pro van összekötve a dac-kal egy Valhalla koaxiális digitális kábellel és sajnos itt is ugyanez a jelenség.solarsurfer írta: ↑2024.03.06., szer. 22:16Sziasztok! Szeretném a tanácsotokat kérni: Node streameremhez vettem egy külső Chord DAC-ot, amit először a hozzátartozó USB-vel kötöttem össze, amivel rendben működött. A jobb hang érdekében rendeltem hozzá egy jó minőségű koaxiális digitális összekötőt. A hangon dobott az új kábel, viszont itt kezdődtek a problémák is. A koax beüzemelése után arra lettem figyelmes, hogy néha kiesik a hang egy fél pillanatra. Először a Node op-rendszerére gyanakodtam, de nem azzal volt a gond. Mint kiderült, ha a lakásban bármilyen áramkapcsolás történik (bojler, sütő, villanykapcs.) a koax kábelnél megszakad a hang egy pillanatra. Visszakötöttem az USB-t és azzal a problémák is megszűntek. Picit utánaolvastam külföldi fórumokon és másnál is előfordult ez a probléma.
A kérdésem a következő:
- Egy külön a DAC-hoz használt külső lineáris tápegység megoldaná a problémát?
- A használt koax kábel lehet rossz vagy alapból a lakás kábelezésével van a probléma?
- Milyen más megoldás jöhet még szóba?
Vagy felejtsem el a koaxiális összekötést és maradjak az USB-nél?
Köszönöm a válaszokat!
Mármint hogy Bálint73, és nem én.gomolalaci írta: ↑2024.03.01., pén. 20:25Vagy kipróbálod a Power-R kábelt. De komolyan! (Nem vagyok Rudi reklám embere, csak a talajon maradtam....)zoli73 írta: ↑2024.02.29., csüt. 21:54Ha jól számolok, neked 10 méter hangsugárzókábelre lenne szükséged, amire 150, de maximum 200e Ft a keret. Ez 15-20e Ft/métert jelent. Sajnos ezen a szinten nincsenek csodák, és a jelenlegitől feljebblépni sem valószínű, hogy sikerül ilyen adottságokkal, talán csak oldalra.Bálint73 írta: ↑2024.02.29., csüt. 14:36Tanácsot/segítséget szeretnék kérni.![]()
Qed XT 40i-m van.
Sajnos a nappali és Hi-Fi állvány szerencsétlen adottságai miatt 2x5 méteres hosszban.
A bal oldali hangsugárzó 5 méterre van a jobb oldali hangsugárzó 2 méterre.
Természetesen a szimmetria miatt, kell a 2x5 méter, de így költséges váltás a hangsugárzó-kábel nálam.
A napokban kiderült, hogy az Interconnect-em fedte el a hangokat..
Nem az XT 40i volt a rendszer gyenge pontja.
Miután a rendszerembe a régi helyébe egy VdH Integration Hybrid Interconnect pár, gyári csatlakozókkal.
Az előző, igen belépő (ár/érték arányban persze jó) VdH-t váltotta (szándékosan nem írok típust), ami meleghangú, hallgatható volt, de sok információt elfedett és a ritmustartása/időzítése nem tetszett. Persze, mindez most derült ki, az Interconnect váltás után
Már az első másodpercektől kezdve sokkal/nagyságrendekkel jobbat hallok és nagyon nem hiszem, hogy pszichés.
Mert visszaraktam a régit és már az első pillanatban gyengébb volt sokkal.Két perc után vissza is került az Integration.
Viszont kérdésem, mire lenne érdemes továbblépnem, ha egyáltalán érdemes hangsugárzókábel terén? A limit 150E Ft, max. 200E Ft.
1. Nyilván egyszer az Integration miatt a VdH Inspiration Hybrid lenne optimális, de ha még itt-ott lehet is kapni 58.000 Forint/méter lenne rendelésre vagy 130 Euro/méter körül/felett van. Ennyit, azaz 2x5 méternél, 580.000 Forintot vagy 1300 Eurót + csatik azért nem szánnék rá. Használtan pedig a 2x5 méter miatt elég reménytelen (bátran írjon rám persze, ha valakinek lenne eladó, majd sprólok rá):![]()
2. Más VdH vonalon is szeretnék tanácsot kérni és most nyilván nem a CS122-re gondolok, ami van is nekem második rendszerben, mert bár másképp jó, de az XT40i-n nem vagy nem feltétlen mutat túl vagy lenne számottevő előrelépés.
3. Illetve teljesen más kábelek, akár felsőbb osztályú QED (mármint az XT 40i-nél jobb) vagy Chord stb. is kérnék tanácsot. Lehetőleg saját tapasztalatból várnék tanácso(ka)t.
Nyilván otthoni meghallgatás lenne az optimális, de tudjuk, hogy az utóbbi időben erre már egyre kevesebb a lehetőség. Senki nem szívesen ad kölcsön, még nyilván letét (teljes vételár) ellenében sem még kábelt sem.
Tanácsaitok/véleményetek köszönöm előre is!![]()
Lehet próbálkozni 1-2 hasonló árú, "óriásörőnek" kikiáltott kábellel, de a pozitív eredmény sajnos egyáltalán nem garantált.
Két választás adódik, vagy gyűjtögetsz tovább, hogy biztosan feljebb tudj lépni, egy komolyabb kábellel, vagy elgondolkodsz a nappali átrendezésén, hogy elég legyen jóval rövidebb kábel is, így nagyobb lehet a mozgástered a minőségibb kábelek irányába.
Bár a rendszered elemeivel sem vagyunk tisztában, így azt sem tudjuk megítélni, hogy mennyit volna jó logikusan hangsugárzókábelre költeni.
Ne legyenek előítéleteid, ez egy segitőkész közösség, biztosan akad valaki a közeledben(hol is?), aki tud kölcsönadni kábelt próbára, de abból a kategóriából, amit megcéloztál 2x5m, az majdhogynem fehér holló kategória, nem sokunknak lapul ilyen méretben a szekrényben. Az én hangsugarzókábelem is ebbe a kb. 200e kategóriába esik de az "csak" 2x3m, és már ez is inkább hosszúnak számít.
Kompromisszumokat kell kötnöd, vagy hagyod a fenébe az egészet, és hátradölsz zenét hallgatni.
Vagy kipróbálod a Power-R kábelt. De komolyan! (Nem vagyok Rudi reklám embere, csak a talajon maradtam....)zoli73 írta: ↑2024.02.29., csüt. 21:54Ha jól számolok, neked 10 méter hangsugárzókábelre lenne szükséged, amire 150, de maximum 200e Ft a keret. Ez 15-20e Ft/métert jelent. Sajnos ezen a szinten nincsenek csodák, és a jelenlegitől feljebblépni sem valószínű, hogy sikerül ilyen adottságokkal, talán csak oldalra.Bálint73 írta: ↑2024.02.29., csüt. 14:36Tanácsot/segítséget szeretnék kérni.![]()
Qed XT 40i-m van.
Sajnos a nappali és Hi-Fi állvány szerencsétlen adottságai miatt 2x5 méteres hosszban.
A bal oldali hangsugárzó 5 méterre van a jobb oldali hangsugárzó 2 méterre.
Természetesen a szimmetria miatt, kell a 2x5 méter, de így költséges váltás a hangsugárzó-kábel nálam.
A napokban kiderült, hogy az Interconnect-em fedte el a hangokat..
Nem az XT 40i volt a rendszer gyenge pontja.
Miután a rendszerembe a régi helyébe egy VdH Integration Hybrid Interconnect pár, gyári csatlakozókkal.
Az előző, igen belépő (ár/érték arányban persze jó) VdH-t váltotta (szándékosan nem írok típust), ami meleghangú, hallgatható volt, de sok információt elfedett és a ritmustartása/időzítése nem tetszett. Persze, mindez most derült ki, az Interconnect váltás után
Már az első másodpercektől kezdve sokkal/nagyságrendekkel jobbat hallok és nagyon nem hiszem, hogy pszichés.
Mert visszaraktam a régit és már az első pillanatban gyengébb volt sokkal.Két perc után vissza is került az Integration.
Viszont kérdésem, mire lenne érdemes továbblépnem, ha egyáltalán érdemes hangsugárzókábel terén? A limit 150E Ft, max. 200E Ft.
1. Nyilván egyszer az Integration miatt a VdH Inspiration Hybrid lenne optimális, de ha még itt-ott lehet is kapni 58.000 Forint/méter lenne rendelésre vagy 130 Euro/méter körül/felett van. Ennyit, azaz 2x5 méternél, 580.000 Forintot vagy 1300 Eurót + csatik azért nem szánnék rá. Használtan pedig a 2x5 méter miatt elég reménytelen (bátran írjon rám persze, ha valakinek lenne eladó, majd sprólok rá):![]()
2. Más VdH vonalon is szeretnék tanácsot kérni és most nyilván nem a CS122-re gondolok, ami van is nekem második rendszerben, mert bár másképp jó, de az XT40i-n nem vagy nem feltétlen mutat túl vagy lenne számottevő előrelépés.
3. Illetve teljesen más kábelek, akár felsőbb osztályú QED (mármint az XT 40i-nél jobb) vagy Chord stb. is kérnék tanácsot. Lehetőleg saját tapasztalatból várnék tanácso(ka)t.
Nyilván otthoni meghallgatás lenne az optimális, de tudjuk, hogy az utóbbi időben erre már egyre kevesebb a lehetőség. Senki nem szívesen ad kölcsön, még nyilván letét (teljes vételár) ellenében sem még kábelt sem.
Tanácsaitok/véleményetek köszönöm előre is!![]()
Lehet próbálkozni 1-2 hasonló árú, "óriásörőnek" kikiáltott kábellel, de a pozitív eredmény sajnos egyáltalán nem garantált.
Két választás adódik, vagy gyűjtögetsz tovább, hogy biztosan feljebb tudj lépni, egy komolyabb kábellel, vagy elgondolkodsz a nappali átrendezésén, hogy elég legyen jóval rövidebb kábel is, így nagyobb lehet a mozgástered a minőségibb kábelek irányába.
Bár a rendszered elemeivel sem vagyunk tisztában, így azt sem tudjuk megítélni, hogy mennyit volna jó logikusan hangsugárzókábelre költeni.
Ne legyenek előítéleteid, ez egy segitőkész közösség, biztosan akad valaki a közeledben(hol is?), aki tud kölcsönadni kábelt próbára, de abból a kategóriából, amit megcéloztál 2x5m, az majdhogynem fehér holló kategória, nem sokunknak lapul ilyen méretben a szekrényben. Az én hangsugarzókábelem is ebbe a kb. 200e kategóriába esik de az "csak" 2x3m, és már ez is inkább hosszúnak számít.
Kompromisszumokat kell kötnöd, vagy hagyod a fenébe az egészet, és hátradölsz zenét hallgatni.
Bölcsen teszed, hogy egyelőre nyugton maradsz! Persze, ha kapsz valamit kölcsön, akkor azt hallgasdd meg, segíti a tisztábban látást, és nem kell rögtön fejest ugrani egy vásárlába.Bálint73 írta: ↑2024.03.01., pén. 13:39Nagyon köszi a tömör réz kábel tippet (Kácsa-Neotech SOCP-16). Régi hi-fista ismerőseim, már 15-20 éve is a tömör rézt mondták mindig.
Annyira szubjektív, hogy kinek mi tetszik, tényleg a saját útunk kell megjárni (úgy látszik).
Viszont minden tanácsotok/tapasztalatotok örömmel vettem és memórizáltam.
Köszönöm.![]()
Egyelőre úgy döntöttem, hogy maradok annál, ami van és tényleg zenét hallgatok