Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2495

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

Mézga Aladár írta:
2024.03.02., szomb. 12:50
Érdekes jelenségre figyeltem fel.
Az Aries Femto készülékek relatíve magas száma az apróban. És arra, hogy nem igazán van rá kereslet.
Vajon mi indokolhatja?
Lehet az a hír, hogy leáll az Auralic a támogatásával?
Igaz a hír óta kb. 4 FW frissítést kapott az eszköz. :D
Tíz éves hardver.
Közben beköszönt a Wiim, az Eversolo és ha lehet hinni a teszteknek, a Cambridge is nagyot gurított a CXN100 megújításával, ami nagyon nem egy sima ráncfelvarrás állítólag (1050€)
Jó hangú eszközök az Auralicok, de a streamer piacon viharosan új szelek fújnak.
Egyébként a Lindemann Limetree árak is leestek, ugyanezért (új Bridge 199e HUF)
Ettől persze még nem lesznek rossz gépek, csak ebben a technológiában az időmúlás kegyetlen dolog.
A highend persze mindig highend marad, de majd figyelj, a 3000-5000€ kategóriában mekkora beszakadás lesz hamarosan - szerintem gondolkodik.gif

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2697

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Lumin U1 minik használtan 400-500 E körül jobb választás és anyagilag nem elérhetetlen a Femto-hoz képest. Szerintem.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Sziasztok!

Érdekes jelenségre figyeltem fel.
Az Aries Femto készülékek relatíve magas száma az apróban. És arra, hogy nem igazán van rá kereslet.
Vajon mi indokolhatja?
Lehet az a hír, hogy leáll az Auralic a támogatásával?
Igaz a hír óta kb. 4 FW frissítést kapott az eszköz. :D
https://community.auralic.com/t/advance ... s-le/11194
Mindig, mindennél van jobb!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5956

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Rock60 írta:
2024.03.02., szomb. 10:30
Szép napot !

Van valakinek tapasztalata, vagy véleménye a Telekomos router tunningolási lehetőségéről ?
Tekintve, hogy a cég tulajdona - gondolom - megbontani nem szabad.
Eddig egy jobb tápot kapott, meg pár tüskét alulra...

Köszi.
Melyik routerük van neked? A régebbi, fekvő vagy az újabb, álló?
Az újabik szerintem elég korrekt minőség (engem mindenesetre meglepett), a lineáris tápoláson kívül nem nagyon igényel tuningot, de amit Alto írt, még megteheted (bridge üzemmódban használod a bázisállomást, amin kikapcsolod a wifit, és saját, minőségibb routert használsz. Ha ezeket nem tudod, hogyan kell, akkor hívj mindenképp egy olyant magadhoz, aki ért hozzá. De szvsz erre igazából akkor van szükség, ha a WiFi-részével elgédedetlen az ember, ha a kábeles részét akarod tuningolni, szerintem egy minőségiű(bb), lineárisan tápolt switch is megteszi. Amit még tehetsz, hogy a közeléből eltávolítasz vagy megfelelően árnyékolsz minden kapcsolóüzemű tápot, vagy egyéb lehetséges zajforrást, es az utolsó switch(ek) és az audiolejátszás ban résztvevő komponens(ek) között minőségi árnyékont kábelt használsz.
De mindezektő, szerintem ne várj ég és föld különbséget (bár ha sok pénzt költesz rá, mindenképp "hallani fogod" azt, ha érted amire gondolok :D ).
A tüskékkel nem tudom, mit szándékozol elérni, szerintem fölöslegesek, pláne ha nincs a router nagy hangfalak vagy egyéb rezgéseket okozó izé mellett.
Ha a WiFi-t hasznáod, ott bármely fizikai tuningolásnál nagyságrendekkel többet lehet javítani a router megfelelő elhelyezésével, illetve olyan WiFi-csatornák beállításával, amin nem tolonganak a szomszédok routerei is (ha az alapbeállításon hagyod, akkor bizony tolongani fogsz ugyanazon a frekvenciasávon, ahol a többi szomszédod is, mert ezt szinte senki nem állítja át az alapbeállításról... pedig...).

(azt hittem amúgy, hogy te annyira analógpárti vagy, hogy ilyen digitális izékkel nem is foglalkozol :rolleyes: )
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3137
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Rock60 írta:
2024.03.02., szomb. 10:30
Szép napot !

Van valakinek tapasztalata, vagy véleménye a Telekomos router tunningolási lehetőségéről ?

Köszi.
Nálam Digi van, én bridge üzemmódra állítattam a szolgáltatóval a routerüket, és saját routert kötöttem mögé, azzal meg azt csinálok amit akarok.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1315

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Szép napot !

Köszi.

moleszka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: moleszka »

st81 írta:
2024.02.23., pén. 07:04
tamagaba írta:
2024.02.22., csüt. 18:28
Sztakrva gyerekek néztem milyen képet raktam be - 9 oldalt kellett visszatekernem
Ne haragudjon meg az illetékes, de a Lumin ronda, a Limetree azt hittem tápegység
Egyetlen komoly dolog eddig az életemben, amit vettem - csifi netes zenegép
Amikor 4 évvel ezelőtt hazaállítottam a Limetree-vel, feleségem kérdezte, hogy mi került ezen a gyufásdobozon ennyibe?
Mondom, ne azt nézd hogy néz ki, hanem hogyan szól:-)
Mikor csináltattam egy szép DC-usb-a kábelt és bevittem a Wattson Emerson Digital-t a kácsába, hasonlóan néztek rám az eladók és ugyan ezt kérdezték. Mi a fa#@ kerül ezen ennyibe??? Vicces volt, de megérte minden fillér ;peace;
Hegel + Dynaudio forever

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Sziasztok

Lumin M1-et hallgatok HDD-ről nagyon jó, de ma reggel jött egy ötlet, vagy egy AudioQuest Jitterbug FMJ USB adat- és tápzaj szűrő és beraktam a HDD és a Lumin közzé, csak lesek, nagyon jó lett

Jobb a tér kontúrosabb minden stb

Akinek van próbálja ki, sokat javít

Üdv Sanyi
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”

firka0511
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: firka0511 »

Van a csoportban aki Argon Audio Solo-val rendelkezik? Kiváncsi lennék, hogyan hallgatja és mennyire van megelégedve a hangjával? Használ-e hozzá külön tápot?
Én az analóg kimenetén hallgatom, saját dac-jával. Próbáltam airplay2-vel, chromecast-al és Audirvánával is, végfokra kötve. Gyönyörű, tiszta, szellős hangja van, élmény hallgatni.
Airplay-en gyengébb, Audirvánával már nagyon jó, -de számomra meglepetés-, hogy a legkellemesebb, chromecast-on keresztül hallgatni. Nagyon barátságos, hosszan hallgatható, -nem tudom jobb szóval leírni-, meleg hangja van, ami nem megy a részletek rovására.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

ssssi írta:
2024.02.25., vas. 11:02
kargidje írta:
2024.02.16., pén. 11:08
Mézga írta:
1970.02.03., kedd 02:29
Köszönöm a válaszokat!

Tegnap lett beüzemelve a testvéremnél.
A Linn Kazzo és az Auralic Lighting DS nem látta az U2-öt. A saját progi igen.
Majd átmegyek megnézem miért nem müxik a Linn progijával. 
Én az Aries-t a saját Lighting DS vezérlővel, PC-ről a Linn-t és android alatt a Bubble UPnP használom.
Jó lenne ha a Lumin-t is be lehetne állítani hasonlóan.

Pc/laptop: a streaming szolgáltató - Tidal, Spotify ... - saját programját kell használni. Ehhez be kell kapcsolni előtte a Lumin app beállításaiban a kapcsolódást(Connect) a streaming szolgáltatóknak. Pc + böngészőben pl. Tidalra belépve nem lehet a lejátszó készüléket kiválasztani. Akkor csak az adott pl. pc-n fog szólni.
Szia, a Lumin app-ban hol van a a kapcsolódás?
Nem találom..
Köszi
Misi
Először is legyél kapcsolódva az apphoz a Luminnal.
Fogaskerék ikon/Lumin készülék neve alatt/Options/itt lesznek a klf streaming szolgáltatók
https://www.luminmusic.com/images/galle ... dscape.jpg

ssssi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: ssssi »

kargidje írta:
2024.02.16., pén. 11:08
Mézga írta:
1970.02.03., kedd 02:29
Köszönöm a válaszokat!

Tegnap lett beüzemelve a testvéremnél.
A Linn Kazzo és az Auralic Lighting DS nem látta az U2-öt. A saját progi igen.
Majd átmegyek megnézem miért nem müxik a Linn progijával. 
Én az Aries-t a saját Lighting DS vezérlővel, PC-ről a Linn-t és android alatt a Bubble UPnP használom.
Jó lenne ha a Lumin-t is be lehetne állítani hasonlóan.

Pc/laptop: a streaming szolgáltató - Tidal, Spotify ... - saját programját kell használni. Ehhez be kell kapcsolni előtte a Lumin app beállításaiban a kapcsolódást(Connect) a streaming szolgáltatóknak. Pc + böngészőben pl. Tidalra belépve nem lehet a lejátszó készüléket kiválasztani. Akkor csak az adott pl. pc-n fog szólni.
Szia, a Lumin app-ban hol van a a kapcsolódás?
Nem találom..
Köszi
Misi

switch_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: switch_ »

alto írta:
2024.02.24., szomb. 16:01
switch_ írta:
2024.02.24., szomb. 15:43
Mielőtt kicserélem a D2 tápját megkérdem, h nem akarja-e valaki velem elcserélni az ezüst D2-jét az én feketémre? Dobozos, karcmentes, már nem garanciás. Hátha valaki más is úgy járt, h nem tudott ideis színű darabot venni :)
IMG_20240224_135009.jpg
És milyen tápra cserélnéd?
A PD Creative, TMP van kinézve. Esetleg SBooster.
Copland CSA14, KEF Reference Model Two, Lumin D2, Yamaha CDX1060

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2471

Re: LAN galvanikus leválasztás

Hozzászólás Szerző: supravox »

O_S írta:
2024.02.24., szomb. 09:34
Ilyen izolátorral van valakinek tapasztalata?
https://magnahifi.com/pink-faun-lan-galvanic-isolator/
Szia
Én a SoTm lan izolátorát használom már vagy 2 éve.
Nagyon jó cuccnak gondolom.
Nálam a router és a switch közé van bedugva.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

switch_ írta:
2024.02.24., szomb. 15:43
Mielőtt kicserélem a D2 tápját megkérdem, h nem akarja-e valaki velem elcserélni az ezüst D2-jét az én feketémre? Dobozos, karcmentes, már nem garanciás. Hátha valaki más is úgy járt, h nem tudott ideis színű darabot venni :)
IMG_20240224_135009.jpg
És milyen tápra cserélnéd?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

switch_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: switch_ »

IMG_20240224_135009.jpg
Copland CSA14, KEF Reference Model Two, Lumin D2, Yamaha CDX1060

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 160

LAN galvanikus leválasztás

Hozzászólás Szerző: O_S »

Ilyen izolátorral van valakinek tapasztalata?
https://magnahifi.com/pink-faun-lan-galvanic-isolator/

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10965
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

djtarajos írta:
2024.02.23., pén. 10:36
A Pegasus-hoz képes milyennek találod a hangját? Megéri váltani?
A Musician Pegasus egy jófajta D/A konverter, az Eversolo meg egy nagytudású lejátszó D/A konverterrel és előfokkal, szóval kicsit alma és körte esete. De az Eversolo DAC-ként is használható, tehát e szempontból mégis össze lehetne vetni őket, csak hát a Pegasust (meg minden mást is) már rég eladtam. Emlékeim persze vannak róla, azok alapján az Eversolo nekem jobban bejön, de nem lennék szomorú akkor sem, ha a Pegasussal kellene leélnem maradék éveimet.

De ez én vagyok, a R2R konverterek nem valók mindenkinek, néhányan túl nyersnek, agresszívnek érzik őket. Az Eversolo AKM Verita fegyverzete univerzálisabb eszköz, az A8-ban a körítést is nagyon jól megcsinálták, nem csak a standard ajánlott áramkört pakolták mellé. Összességében az A8 számomra - aki törekszik a minél egyszerűbb láncra - jobb vétel, mivel három készüléket (meg féltucatnyi kábelt) is ügyesen kivált. A Pegasushoz kell egy lejátszó és egy előerősítő és hogy a trió meghaladja az A8 képességeit, alsó hangon is 2 MFt szükséges, vagy valami szerencsés használtpiaci találat.

Kérdésedre válaszolva... Hacsak a lejátszód nem valami komolyabb modell, akkor szerintem megfontolandó leváltani a Pegasussal együtt, úgy már nem kell sok pénzt hozzácsapni (főleg ha találsz egy jó beszerzési forrást).

djtarajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: djtarajos »

fapaci írta:
2024.02.22., csüt. 16:58
Eversolo DMP-A8 lejátszó

Messziről jött versenyző azt mond, amit akar, meg amit tud és mer. Na de mi van, ha teszi mindezt artikulált, jól érthető, meggyőző módon és kifinomult stílusban? Fülünk, szemünk, vagy az előítéleteink alapján mondjunk ítéletet felette?
A Pegasus-hoz képes milyennek találod a hangját? Megéri váltani?

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 272

Hozzászólás Szerző: st81 »

tamagaba írta:
2024.02.22., csüt. 18:28
Sztakrva gyerekek néztem milyen képet raktam be - 9 oldalt kellett visszatekernem
Ne haragudjon meg az illetékes, de a Lumin ronda, a Limetree azt hittem tápegység
Amikor 4 évvel ezelőtt hazaállítottam a Limetree-vel, feleségem kérdezte, hogy mi került ezen a gyufásdobozon ennyibe?
Mondom, ne azt nézd hogy néz ki, hanem hogyan szól:-)
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
2024.02.22., csüt. 19:38
Ha tényleg ennyire jó az ár/érték aránya, miért adtad el máris? gondolkodik.gif
Ahogy írtam a cikkben is, jelenleg is A8-ast hallgatok. Amit eladtam, azt ki sem bontottam.

Egy 2.000 €-s, pláne hazai árán 900e forintos készüléknél nehéz ár/érték arányról beszélni, mert sokaknak eleve túl drága, hiába jó.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3246

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fapaci írta:
2024.02.22., csüt. 16:58

Messziről jött versenyző azt mond, amit akar, meg amit tud és mer. Na de mi van, ha teszi mindezt artikulált, jól érthető, meggyőző módon és kifinomult stílusban? Fülünk, szemünk, vagy az előítéleteink alapján mondjunk ítéletet felette?
Ha tényleg ennyire jó az ár/érték aránya, miért adtad el máris? gondolkodik.gif
Csak a Marantz! :-D

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Csatolmányok
010.JPG
003c.jpg
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Eversolo DMP-A8 lejátszó

Eversolo A8 cover.jpg
Eversolo A8 cover.jpg (84.8 KiB) Megtekintve 2346 alkalommal

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

hodyka írta:
2024.02.21., szer. 16:47
alto írta:
2024.02.21., szer. 08:07
Zsoci75 írta:
2024.02.20., kedd 19:52

Mennyivel lehet jobb az RS250A?Megéri a drágábbikat venni?
Az RS250A-ban nyolccsatornás DAC chip dolgozik (oldalanként négy dac párhuzamos üzemmódban) és a cég un. diszkrét opamp technológiája, összességében szerintem valamivel finomabb, zeneibb hanggal az RS250-hez képest. Mivel az árkülönbség mindössze 140ezer forint, szerintem megéri.
Szerintem csak ennyi baja van

DAC: ES9038 Q2
Igen, az RS250-ben az ES9038 Q2M 2 csatornás dac chip dolgozik ( nem összetévesztendő az ES9038 Pro -val), az RS250A-ban pedig az ES9028 Pro 8 csatornás dac chip.
BARTIMEX AUDIO Honlap

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: hodyka »

alto írta:
2024.02.21., szer. 08:07
Zsoci75 írta:
2024.02.20., kedd 19:52
alto írta:
2024.02.13., kedd 13:07

pl. Rose RS250
Mennyivel lehet jobb az RS250A?Megéri a drágábbikat venni?
Az RS250A-ban nyolccsatornás DAC chip dolgozik (oldalanként négy dac párhuzamos üzemmódban) és a cég un. diszkrét opamp technológiája, összességében szerintem valamivel finomabb, zeneibb hanggal az RS250-hez képest. Mivel az árkülönbség mindössze 140ezer forint, szerintem megéri.
Szerintem csak ennyi baja van

DAC: ES9038 Q2
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”