Rock60 írta: ↑2024.03.02., szomb. 10:30
Szép napot !
Van valakinek tapasztalata, vagy véleménye a Telekomos router tunningolási lehetőségéről ?
Tekintve, hogy a cég tulajdona - gondolom - megbontani nem szabad.
Eddig egy jobb tápot kapott, meg pár tüskét alulra...
Köszi.
Melyik routerük van neked? A régebbi, fekvő vagy az újabb, álló?
Az újabik szerintem elég korrekt minőség (engem mindenesetre meglepett), a lineáris tápoláson kívül nem nagyon igényel tuningot, de amit Alto írt, még megteheted (bridge üzemmódban használod a bázisállomást, amin kikapcsolod a wifit, és saját, minőségibb routert használsz. Ha ezeket nem tudod, hogyan kell, akkor hívj mindenképp egy olyant magadhoz, aki ért hozzá. De szvsz erre igazából akkor van szükség, ha a WiFi-részével elgédedetlen az ember, ha a kábeles részét akarod tuningolni, szerintem egy minőségiű(bb), lineárisan tápolt switch is megteszi. Amit még tehetsz, hogy a közeléből eltávolítasz vagy megfelelően árnyékolsz minden kapcsolóüzemű tápot, vagy egyéb lehetséges zajforrást, es az utolsó switch(ek) és az audiolejátszás ban résztvevő komponens(ek) között minőségi árnyékont kábelt használsz.
De mindezektő, szerintem ne várj ég és föld különbséget (bár ha sok pénzt költesz rá, mindenképp "hallani fogod" azt, ha érted amire gondolok

).
A tüskékkel nem tudom, mit szándékozol elérni, szerintem fölöslegesek, pláne ha nincs a router nagy hangfalak vagy egyéb rezgéseket okozó izé mellett.
Ha a WiFi-t hasznáod, ott bármely fizikai tuningolásnál nagyságrendekkel többet lehet javítani a router megfelelő elhelyezésével, illetve olyan WiFi-csatornák beállításával, amin nem tolonganak a szomszédok routerei is (ha az alapbeállításon hagyod, akkor bizony tolongani fogsz ugyanazon a frekvenciasávon, ahol a többi szomszédod is, mert ezt szinte senki nem állítja át az alapbeállításról... pedig...).
(azt hittem amúgy, hogy te annyira analógpárti vagy, hogy ilyen digitális izékkel nem is foglalkozol

)