Hi!
Nálam Tidal-hez is teljesen jó volt

Hi!
Na, mesélj, ha lesz időd!
Arra van a Limetree Bridge jelentősen olcsóbban.
Nekem a DAC szekció gyenge ennyi pénzért. A hálózati rész rendben van, Stream Unlimited board-ot használnak, ahogy nézem. Sok neves készülékgyártó is elyeneket épít be.Alon írta: ↑2024.01.07., vas. 07:56Alapból igazad van, mert ma már egy Limetree áráért ki lehet hozni jobb alternatívákat is, ahogy Tamás is írta egy Wiim Pro és valami használt DAC választásával. Viszont Alexnek is igaza van, mert amikor a Limetree kijött, akkor azon az áron még nem volt versenyképes alternatíva vele szemben, hacsak a DIY megoldásokat nem veszem ide. Mivel a technika fejlődésével, a versenytársak megjelenésével általában csökkenni szoktak az árak, ha ma jönne ki egy belépő streamerrel a Limetree, az vélhetően olcsóbb lenne. Annak idején viszont sokan örültünk, hogy ennyiért is van szerethető hangú lejátszó.Balage84 írta: ↑2024.01.06., szomb. 18:24Én min akadtam fenn? Lent TomLeftiger válaszolt Neked - kihozta 300e alatt. Nem kell azt venned, amit én mondok.Alex_Aston írta: ↑2024.01.06., szomb. 18:00
Akkor olvasd el kérlek, mi volt a kérdés.
És azt sem értem, hogy miért kell fennakadni szón, hogy valami harmad áron gyengébben szól, és nem úgy néz ki...
Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja
De ment itt már el Tri-Vista 200e alatt is + a Wiim streamer és az is 300e alatt van
Az más kérdés, hogy a Tri-Vista 21-hez már dukál egy jó tápkábel (a tápja úgy eléggé rendben van), pl. Ákos féle AgPt
Igen, de a network II még most is kapható, és 370K az ára... Árulnak DAC-ot is a pontos neve: Lindemann Audio Limetree USB-DAC audiophile digitális analóg konverter. Ez utóbbi 200K. Nézegettem a belsejét, a csatalkozókat hátul, de nem jöttem rá ez pl. miért audiophile. Szerintem ennyi pénzért most is van több jobb alternatíva a piacon.Alon írta: ↑2024.01.07., vas. 07:56Alapból igazad van, mert ma már egy Limetree áráért ki lehet hozni jobb alternatívákat is, ahogy Tamás is írta egy Wiim Pro és valami használt DAC választásával. Viszont Alexnek is igaza van, mert amikor a Limetree kijött, akkor azon az áron még nem volt versenyképes alternatíva vele szemben, hacsak a DIY megoldásokat nem veszem ide. Mivel a technika fejlődésével, a versenytársak megjelenésével általában csökkenni szoktak az árak, ha ma jönne ki egy belépő streamerrel a Limetree, az vélhetően olcsóbb lenne. Annak idején viszont sokan örültünk, hogy ennyiért is van szerethető hangú lejátszó.
Speciel a Limetree európai gyártású, és a Musicbook is. Legalább is a gyártó szerint Made in Európa.alto írta: ↑2024.01.06., szomb. 18:55Európai munkaerővel előállítva ugyanis egy Limetree nem 300ezer lenne, hanem 7-800ezer. Sajnos a covid megmutatta, hogy a globális termelési láncok megszakadása milyen óriási üzleti kockázatot jelent, a mostanában újra elkezdődött globális tömbösödés pedig szépen ki is fogja nyírni ezt a rendszert.
Falunapra wagyu steaket?tottyi írta: ↑2024.01.06., szomb. 18:54Igy felesleges beszelni rola ha valaki nem probalta ki ezeket mind egymas mellett VAGY csinalhatnatok egy osszejovetelt es akinek van ilynje az vinne magaval es probalgatnatok valakinel, meg nem eskuszom de elkuldom a Dave-et az usb kabellel es egy jofajta Valhalla tapkabellel vagy magam is reszt vennek e szanszon ha lesz sor. :)
Sz.tem Te teszteled az idegrendszeremetAlex_Aston írta: ↑2024.01.06., szomb. 18:40Te azon akadtál fent, hogy milyen gagyi már a Limetree ennyi pénzért.
De alternatívát nem tudtál mondani, ami komolyabb lenne ennyiért.
Külső DAC megoldás esetén számolni kell összekötő kábel árral, meg plusz egy táp kábellel is, ha már...
És ezek a javasolt vasak egyébként egyértelműen jobb hangú megoldások, ki lettek próbálva egymás mellett/után a Limetreevel?
Mihez képest tartod soknak? Ha a 84 a születési dátumod, akkor még gyerek voltál az átkosban így nem tudhatod, de akkoriban egy fostalicska minőségű Videoton vagy Orion hifi sokhavi átlagfizetésbe került. Ahhoz képest ez most a kánaán, még a magyar havi átlagfizetés feléből is vehetsz egy bazi nagy lapostévét, vagy egy már használható egyszerű hifit. Ami ezt lehetővé teszi, az nem más mint a globális kapitalizmus, a globális termelési láncok kialakulása. Európai munkaerővel előállítva ugyanis egy Limetree nem 300ezer lenne, hanem 7-800ezer. Sajnos a covid megmutatta, hogy a globális termelési láncok megszakadása milyen óriási üzleti kockázatot jelent, a mostanában újra elkezdődött globális tömbösödés pedig szépen ki is fogja nyírni ezt a rendszert. Tehát az a rossz hírem, hogy hiába gondolod soknak az egyheti melót egy Limetree szintű készülékért, már a közeljövőben is ennél sokkal rosszabbak lesznek az arányok.Balage84 írta: ↑2024.01.06., szomb. 14:30Én bérszínvonaltól eltekintve soknak tartok egy heti munkát is ezekért a készülékekértalto írta: ↑2024.01.06., szomb. 13:08Nekem nem tisztem megvédeni a Lindemannt, én nem forgalmazom, és nem is szeretem őket. De miért gondolod, hogy hülyének nézne a gyártó? Van egy termékportfóliójuk, amiben a Limetree a belépő szintet képviseli. Ha jobbat szeretnél, vehetsz tőlük komolyabb hangú gépet is. Egy jobban működő országban átlagosan max. 1 hetet kell dolgozni egy Limetree áráért. Az hogy neked ennyiért sokkal többet kell dolgozni, az nem a gyártó hibája, hanem ennek az országnak a szégyene.Balage84 írta: ↑2024.01.06., szomb. 12:45Engem az háborít fel, ha hülyének néznek (gyártó és nem Ti fórumtársak). 330e HUF-ért nekem még most is sokat kell dolgozni. De ez is szubjektív, ki milyen körökben mozog.
Igen, aki nem műszaki érdeklődésű (hifisták kb. 99%) azok nem nézik a layout-ot, felhasznált alkatrészek minőségét, elolvasnak pár cikket és döntenek, vásárolnak, aztán valami lesz.. vagy marad, vagy olvas tovább és vesz mást.
Az is igaz, hogy rengeteg idő, munka és vagy család mellett tesztelni, keresni, mert időből mindenkinek kevés és véges van.
Igen ez van, egy osztrák, gyárban dolgozó operátor annyit keres, min egy Senior mérnök az Audiban ~3e EUR
Te azon akadtál fent, hogy milyen gagyi már a Limetree ennyi pénzért.
Én min akadtam fenn? Lent TomLeftiger válaszolt Neked - kihozta 300e alatt. Nem kell azt venned, amit én mondok.Alex_Aston írta: ↑2024.01.06., szomb. 18:00Akkor olvasd el kérlek, mi volt a kérdés.Balage84 írta: ↑2024.01.06., szomb. 14:51Azt nem mondtam, hogy ezt 330e-ből megúszod. Én a 3*330e-re gondoltam.Alex_Aston írta: ↑2024.01.06., szomb. 14:35
Kíváncsi lennék, hogy ennyi pénzért mi az, ami egyértelműen jobb hangot ad?![]()
És azt sem értem, hogy miért kell fennakadni szón, hogy valami harmad áron gyengébben szól, és nem úgy néz ki...
Én nem így tapasztaltam. Használtan már bizony 3-400K-tól vannak nagyon jó hangú kínai hifis holmik, és ezeknek nem nagyon vannak alternatívái.Vinkler írta: ↑2024.01.06., szomb. 17:55Én egyelőre elengedném a Chifit. Vannak bíztató cuccok, de azok bőven 1M felett, amiket mostanában újonnan meg tudsz venni párszár ezer forint körül, azok mutatósak jók a számok, de valahogy pár hét együttlét után vakarózni kezdesz és a különélésen kezdesz morfondírozgatni.
Akkor olvasd el kérlek, mi volt a kérdés.Balage84 írta: ↑2024.01.06., szomb. 14:51Azt nem mondtam, hogy ezt 330e-ből megúszod. Én a 3*330e-re gondoltam.Alex_Aston írta: ↑2024.01.06., szomb. 14:35
Kíváncsi lennék, hogy ennyi pénzért mi az, ami egyértelműen jobb hangot ad?![]()
Én egyelőre elengedném a Chifit. Vannak bíztató cuccok, de azok bőven 1M felett, amiket mostanában újonnan meg tudsz venni párszár ezer forint körül, azok mutatósak jók a számok, de valahogy pár hét együttlét után vakarózni kezdesz és a különélésen kezdesz morfondírozgatni.TomLeftiger írta: ↑2024.01.06., szomb. 17:47Ha jól tudom most egy Lindemann Limetree használtan kb. 270K Én inkább vennék egy Topping D70S-t használtan 200K-ért és hozzá egy Wiim streamert, ez a kombó kijön 270-ből. Persze a Limetree-hez lehet venni plusz tápot is, ami plusz 50-60K, de gondolom a Wiimhez is. Ezután ha valaki még jobbat szeretne, akkor a D70S megy a háztól, és a helyére lehet tenni egy komolyabb DAC-ot, és kész az upgrade.
Azt nem mondtam, hogy ezt 330e-ből megúszod. Én a 3*330e-re gondoltam.Balage84 írta: ↑2024.01.06., szomb. 14:51Kérlek írj konkrét típusokat, illetve azt, hogy mennyibe kerülnek.Alex_Aston írta: ↑2024.01.06., szomb. 14:35Egy régebbi referencia DAC használtan + egy streamer (pl. kisebb Lumin)
De mindenki arra költi a pénzét, amire akarja![]()
Én Lumin futóművet használtan sem láttam annyiért, mint amibe a Limetree újonnan kerül. És akkor mennyi hozzá a külső DAC, mennyibe kerül a plusz kábelezés?
A Lumin tudja e mind az 5 szolgáltatót, amit a Limetree?
Kérlek írj konkrét típusokat, illetve azt, hogy mennyibe kerülnek.Alex_Aston írta: ↑2024.01.06., szomb. 14:35Egy régebbi referencia DAC használtan + egy streamer (pl. kisebb Lumin)
De mindenki arra költi a pénzét, amire akarja![]()
Egy régebbi referencia DAC használtan + egy streamer (pl. kisebb Lumin)
Én bérszínvonaltól eltekintve soknak tartok egy heti munkát is ezekért a készülékekértalto írta: ↑2024.01.06., szomb. 13:08Nekem nem tisztem megvédeni a Lindemannt, én nem forgalmazom, és nem is szeretem őket. De miért gondolod, hogy hülyének nézne a gyártó? Van egy termékportfóliójuk, amiben a Limetree a belépő szintet képviseli. Ha jobbat szeretnél, vehetsz tőlük komolyabb hangú gépet is. Egy jobban működő országban átlagosan max. 1 hetet kell dolgozni egy Limetree áráért. Az hogy neked ennyiért sokkal többet kell dolgozni, az nem a gyártó hibája, hanem ennek az országnak a szégyene.Balage84 írta: ↑2024.01.06., szomb. 12:45Engem az háborít fel, ha hülyének néznek (gyártó és nem Ti fórumtársak). 330e HUF-ért nekem még most is sokat kell dolgozni. De ez is szubjektív, ki milyen körökben mozog.
Igen, aki nem műszaki érdeklődésű (hifisták kb. 99%) azok nem nézik a layout-ot, felhasznált alkatrészek minőségét, elolvasnak pár cikket és döntenek, vásárolnak, aztán valami lesz.. vagy marad, vagy olvas tovább és vesz mást.
Az is igaz, hogy rengeteg idő, munka és vagy család mellett tesztelni, keresni, mert időből mindenkinek kevés és véges van.
Egy régebbi referencia DAC használtan + egy streamer (pl. kisebb Lumin)Alex_Aston írta: ↑2024.01.06., szomb. 13:59Én csak annyit tennék hozzá, hogy hulladéknak nevezni kissé erős, lévén szerintem legalább annyi (ha nem több) rosszabb hangú van a Limetreenél, mint jobb. És a lényegesen jobbak bizony minimum már 3-4x annyiba kerülnek. Ha a Limetree nem hallgatható, akkor milyenek a rosszabbak?
Persze én is túl léptem rajta, amiben a CD-17MKIII-nak szerepe volt, mert halottam különbséget. Na persze nem ég és föld, meg vállalhatatlan jelzőket használnék. Tök élhető a hangja, és lehet táppal aránylag kis pénzért javítani rajta.
Viszont ami jött helyette, bizony bő 3x annyiba került, ahogy Fapaci esetében is.
Táp esetében pedig mi az a kategória, amitől érdemes játszani, ha nem ez? Milliós készülékeknél nem gondolom, hogy a 20-40e Ft-os tápok lennének a mérvadóak, az 50e Ft-os lejátszóhoz pedig nem biztos, hogy az árának megfelelő összeget lenne érdemes külső táp cserére költeni.
Nekem nem tisztem megvédeni a Lindemannt, én nem forgalmazom, és nem is szeretem őket. De miért gondolod, hogy hülyének nézne a gyártó? Van egy termékportfóliójuk, amiben a Limetree a belépő szintet képviseli. Ha jobbat szeretnél, vehetsz tőlük komolyabb hangú gépet is. Egy jobban működő országban átlagosan max. 1 hetet kell dolgozni egy Limetree áráért. Az hogy neked ennyiért sokkal többet kell dolgozni, az nem a gyártó hibája, hanem ennek az országnak a szégyene.Balage84 írta: ↑2024.01.06., szomb. 12:45Engem az háborít fel, ha hülyének néznek (gyártó és nem Ti fórumtársak). 330e HUF-ért nekem még most is sokat kell dolgozni. De ez is szubjektív, ki milyen körökben mozog.