Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1433

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

mishow írta:
2024.01.03., szer. 08:13

Téged láthatóan sikerült, bár fura módon éppen rám sértődtél meg gondolkodik.gif
Mindig megcsodálom rendíthetetlen nyugalmadat ! :D :smile53: :D

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2566

Hozzászólás Szerző: mishow »

bézsé írta:
2024.01.03., szer. 00:28
Megfogadom, bár érdekes meglátás, hogy attól kérjek tanácsot, pont arról a termékről amit el akar adni
Egy termékről mindig a gyártó tud a legtöbb információt adni. Megmondja, melyik kábele hogyan épül fel, milyen készülékhez ajánlott és tud neked konkrét rendszerépítési tanácsokat adni. Esetleg arra is ad neked választ, hogy más gyártók kábeléhez képest milyen helyet foglal el a palettán - neki vannak erről tapasztalatai, és fapaci őszintén el is fogja neked mondani. Elég régen ismerem , meglepődnék, ha nem így lenne :smile53:
DE, ha tényleg ennyire nem bízol abban, hogy valós infokat kapsz tőle, hanem eleve azt gondolod, csak rád akar sózni valamit, akkor miért bíznál meg a termékeiben? gondolkodik.gif
Hihetetlen (de ezt is el tudom fogadni) az az arrogancia, ahogy helyre lettem téve a minőség, árazás, “kaszt” kérdésben

Te nem olvasod a topicot amiben kérdést teszel fel?
Az irónia (és nem arrogancia) nem neked szólt, olvass vissza néhány oldalt, és azonnal érteni fogod.

Pont ezért írtam, amit, mert az a stílus, ami az utóbbi időben itt megy, éppen a "kaszt" gyártással (köszi a kifejezést, találó volt :smile53: ) éppen a hozzád hasonló érdeklődőket ijeszti el! Téged láthatóan sikerült, bár fura módon éppen rám sértődtél meg gondolkodik.gif Te dolgod, de ezért szoktam ajánlani, hogy a topicokba nemcsak írni kell, de olvasni is.
Ja, és a szmájlikat is érdemes figyelni, nem véletlenül vannak ott, ahol és amikor :rolleyes:

bézsé
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: bézsé »

Köszönöm az őszinte választ és irányt - még akkor is, ha ez Nekem személy szerint furcsa.

Megfogadom, bár érdekes meglátás, hogy attól kérjek tanácsot, pont arról a termékről amit el akar adni. :smile28:

A másik:
Hihetetlen (de ezt is el tudom fogadni) az az arrogancia, ahogy helyre lettem téve a minőség, árazás, “kaszt” kérdésben. :unsure:

Javaslom;
a topik címét a részemre írt árkategória átcímkézésére.
Nehogy más valaki is ide tévedjen, hasonlóan mint én eme illusztris társaságba betévedjen.

Minden jót Urak! 🙂

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2566

Hozzászólás Szerző: mishow »

bézsé írta:
2024.01.02., kedd 14:33
Luxor kábel vásárlásában gondolkozom.
Tudtok nekem segítséget adni ….
Tudunk, de nem adunk! :hahaha:
Ide másfélmillió forint a belépő, sajnos a te problémád nem fér bele!
bocs.gif

Komoly válasz: keresd fapaci fórumtársat privát üzenetben, minden kérdésedben segíteni fog.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Hozzászólás Szerző: Shimano »

SoundMania írta:
2024.01.02., kedd 14:48

Acrolink nagyon jó ezért a pénzért. De hallgass meg egy 10x - 20x drágábbat és megérted....
Köszi,de kihagyom.Azok ára is egyfajta sokként ért amiket nekem ajánlottál,3 millánál már abba is hagytam a számolást,mert olyan szinten éreztem abszurdnak,és irracionálisnak ezt az egészet.
Én azt elfogadom hogy megvan a helyük ezeknek az igen drága drótoknak is,de a még készülékfronton van racionális ok,lehetőség a feljebb lépésre,addig én arra voksolnék hogy inkább arra égessük el a pénzt.De az a legjobb ha nincs késztetés semmilyen váltásra,mert nincs annál jobb,mint nyugodtan élvezni azt amit összeraktunk. ;)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Shimano írta:
2024.01.02., kedd 14:35
SoundMania írta:
2024.01.02., kedd 07:01
juliush írta:
2024.01.02., kedd 00:04

És ez nem megy százezres, milliós kábelek nélkül? Biztos, hogy ez a zenéről szól? gondolkodik.gif

De, mehet. Csak ahogy már írtam, babaház a Színház mellett. Ez már többről szól mint a zene? Szerintem erről kellene, hogy szóljon.
És a 100 ezres acrolink tápdrótok tudják ezt a színházi előadást?Ezeket dicsérted és használtad nem oly régen még,nekünk meg azt mondod hogy még az 500 ezres sem teljesen frankó,és inkább menjünk fel a millás,1.5 millás tápdrótokig ha jót akarunk,mert azoknál már belátni a hangjegyek közé is,jelentsen ez bármit is.
Most akkor hogy van ez? gondolkodik.gif
Acrolink nagyon jó ezért a pénzért. De hallgass meg egy 10x - 20x drágábbat és megérted....

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
juliush írta:
SoundMania írta:
2024.01.01., hétf. 21:37
...Nekem az kell, hogy átlássam a művet. "elmesélje" mi hozta létre, ki hozta létre, milyen lekiállapotban, és aki előadja épp milyenben van...
És ez nem megy százezres, milliós kábelek nélkül? Biztos, hogy ez a zenéről szól? gondolkodik.gif
De, mehet. Csak ahogy már írtam, babaház a Színház mellett. Ez már többről szól mint a zene? Szerintem erről kellene, hogy szóljon.
És a 100 ezres acrolink tápdrótok tudják ezt a színházi előadást?Ezeket dicsérted és használtad nem oly régen még,nekünk meg azt mondod hogy még az 500 ezres sem teljesen frankó,és inkább menjünk fel a millás,1.5 millás tápdrótokig ha jót akarunk,mert azoknál már belátni a hangjegyek közé is,jelentsen ez bármit is.
Most akkor hogy van ez? gondolkodik.gif

bézsé
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: bézsé »

Sziasztok!

Luxor kábel vásárlásában gondolkozom.
Tudtok nekem segítséget adni, hogy hangfalkábel esetén-ezek a réz/aranyozott tömör kábelek, vajon hol helyezkednek el az általános termékpalettán?
Milyen kategóriába lehet elhelyezni ezeket?

Pl. Audioquest 22/33? vagy Nordost, Neotech alap kábelek?

Előre is kösz a választ, Zsolt

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Uraim!

Milyen kábelre érdemes cserélni a subwofer-hez kapott (H-Level input) kábelt? Jelen pillanatban van egy csomó alapanyagom, de nyitott vagyok új elképzelés kivitelezésére is.
Képkivágás (Kicsi).JPG
Képkivágás (Kicsi).JPG (34.34 KiB) Megtekintve 1912 alkalommal

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7671

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Az újévi OFF partynak ezennel vége. A topicot kipucoltam. Az általában a hifiről topicban lehet folytatni az általános elmélkedést. Ami még abba se fér bele, az az OFFban.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1116

Hozzászólás Szerző: denesdr »

SoundMania írta:
2024.01.02., kedd 09:18
denesdr írta:
2024.01.02., kedd 08:13
SoundMania írta:

Kíváncsi lennék, hogy a hangmérnök tud-e erről. Mármint, hogy amit hall a hanganyag készítésekor a hangsugárzókból, az ezek szerint csak egy fakó másolata annak, amit valójában csinál(t). Mert, hogy egy stúdióban nem nincsenek méterenként többmilliós (vagy akár százezres) kábelek az szinte biztos, bár lehet, hogy tévedek.
Oké, a stúdió nem egyenlő az otthoni zenehallgatással, de vajon a hangmérnöknek nem kellene mégis tisztában lennie azzal, hogy hogyan fog szólni a keze alól kikerülő hanganyag?
Vagy épp ezért tudnak szólni egész máshogy a különféle felvételek, mert a különféle, relatív olcsó kábelek színezése miatt fals információkat hallanak a hangmérnökök?

Ha már többen is felvetették, én is megkérdezném nyíltan. Nem kell, hogy az egész hifi láncot felsorold, de legalább azt áruld el, hogy milyen kábeleket használsz! Nem baj, ha nem ismeri itt senki őket, viszont hátha másnak is örömet okozna saját rendszerben való kipróbálásuk és esetlegesen a hosszabb távú használatuk.
Szerencsére a hangmérnöknek viszonylag kevés befolyása van ezekre a dolgokra. Remélhetőleg.... Egyébként, ha sikerül a hanganyag, akkor büszkék rá, ha nem, akkor mindenki más az oka amiért nekik ilyet kellett csinálni. Leggyakoribb: a tömegeknek ez az igénye!
Kb röhejes.
Szóval amiről szeretném ha tapasztalnátok, hogy mi van még a lemezeken a hangjegyeken kívül, azok olyan dolgok amikhez nagyon sokat segít ha igazán jók a kábelek a rendszerben. És azt hiszem találó hasonlat volt a babaház-színház kifejezés, de talán a koncertteremmel még jobb lehet, mert ott már a kezdő téma sincs maszatolva.
A kiemelt részhez kérnénk segítséget tőled konkrét ajánlásokkal vagy akár a saját kábeleid/rendszered megnevezésével.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
SoundMania írta:
...Nekem az kell, hogy átlássam a művet. "elmesélje" mi hozta létre, ki hozta létre, milyen lekiállapotban, és aki előadja épp milyenben van...

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4149

Hozzászólás Szerző: juliush »

SoundMania írta:
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

pjm írta:
2024.01.01., hétf. 21:27
SoundMania írta:
2024.01.01., hétf. 21:21
pjm írta:
2024.01.01., hétf. 20:57

A "pedig de" nélkül számomra korrekt, persze 20 éve is hallottam 1 milliós kábelt Wadia mögött, ami elvitte a hangot. Ez persze nem mond ellent annak amit mondasz. Nekem az lett a vége, hogy nem a kábelek viszik a prímet, hanem próbáltam ugyanolyan ligát összeszedni.
Nagy általánosságban így logikus, számomra. Hogy ez százalékosan mennyi az nem jó kérdés, mivel mint Te is és alább én is leírtam, az ár és a kapott hanghűség nem egyenesen arányos. Ez van a hifiben, idealizálunk....
Az egymáshoz arányló (vagy hogy jellemezted? Azonos liga?) komponensekkel együtt élni való. Amit meg én javaslok az arra, hogy felismerjék az emberek, mire lenne való a kábelezés. Rendes kábelekkel és nem villany- meg játék kábelekkel.
Lehet, hogy "érzékenység" is kell hozzá, da a 3d, meg valóságos, az igazából ott nyer értelmet. Addig/az alatt csak illúzió...próbáltad már így? Ic +power+sp kábelek is.... (ösvény, stb.... Minél hosszabban/több pozícióban egyszerre) szinte mindenhol az a konklúzió, hogy a többi/alap/olcsó kábelekkel csak `babaház egy színház helyett`!
Megtettem, visszaléptem. Sokan vannak így (is).
Remélem nem kényszerből....
Sajnos nem tudok komoromisszumot kötni. (pedig jobb lenne ha meg lehetne úszni) Nekem kevés, ha van elég magas, meg elég mély. Nekem az kell, hogy átlássam a művet. "elmesélje" mi hozta létre, ki hozta létre, milyen lekiállapotban, és aki előadja épp milyenben van..... Ez több mint ha "csak" szól a zene....

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 330

Hozzászólás Szerző: pjm »

SoundMania írta:
pjm írta:
SoundMania írta:
2024.01.01., hétf. 20:15
Szóval olyat ami sok helyen sok rendszerben, sok készülék között soha nem vérzett el azonos, vagy akár drágább kábelek mellett sem. És ezt a dolgot vidd végig a rendszereden. És tegyél be 1,5M-s árú powerkábelt is. ( szerintem ebből indult az egész most.....) nem azért hogy ezzel tud csak jól szólni a rendszered (pedig de!), hanem hogy halld mi lenne a kábelezés lényege. (nem az, hogy 20-30 ezres kábeleket cserélgetnek az emberek 40-50 ezresek re és csodálkoznak hogy nincs változás, vagy alig van.)
Esetleg még annyit: sokan a készülékeik hangját sem ismerik, így nem is tudnak 1db komponenst kicserélni úgy hogy hibátlan legyen a kapott eredmény. Pontosabban visznek be vele jó dolgot, de rosszat is. Aztán megint jön a csere majd miatta... :)
Kb......
A "pedig de" nélkül számomra korrekt, persze 20 éve is hallottam 1 milliós kábelt Wadia mögött, ami elvitte a hangot. Ez persze nem mond ellent annak amit mondasz. Nekem az lett a vége, hogy nem a kábelek viszik a prímet, hanem próbáltam ugyanolyan ligát összeszedni.
Nagy általánosságban így logikus, számomra. Hogy ez százalékosan mennyi az nem jó kérdés, mivel mint Te is és alább én is leírtam, az ár és a kapott hanghűség nem egyenesen arányos. Ez van a hifiben, idealizálunk....
Az egymáshoz arányló (vagy hogy jellemezted? Azonos liga?) komponensekkel együtt élni való. Amit meg én javaslok az arra, hogy felismerjék az emberek, mire lenne való a kábelezés. Rendes kábelekkel és nem villany- meg játék kábelekkel.
Lehet, hogy "érzékenység" is kell hozzá, da a 3d, meg valóságos, az igazából ott nyer értelmet. Addig/az alatt csak illúzió...próbáltad már így? Ic +power+sp kábelek is.... (ösvény, stb.... Minél hosszabban/több pozícióban egyszerre) szinte mindenhol az a konklúzió, hogy a többi/alap/olcsó kábelekkel csak `babaház egy színház helyett`!
Megtettem, visszaléptem. Sokan vannak így (is).

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
pjm írta:
SoundMania írta:
Szóval olyat ami sok helyen sok rendszerben, sok készülék között soha nem vérzett el azonos, vagy akár drágább kábelek mellett sem. És ezt a dolgot vidd végig a rendszereden. És tegyél be 1,5M-s árú powerkábelt is. ( szerintem ebből indult az egész most.....) nem azért hogy ezzel tud csak jól szólni a rendszered (pedig de!), hanem hogy halld mi lenne a kábelezés lényege. (nem az, hogy 20-30 ezres kábeleket cserélgetnek az emberek 40-50 ezresek re és csodálkoznak hogy nincs változás, vagy alig van.)
Esetleg még annyit: sokan a készülékeik hangját sem ismerik, így nem is tudnak 1db komponenst kicserélni úgy hogy hibátlan legyen a kapott eredmény. Pontosabban visznek be vele jó dolgot, de rosszat is. Aztán megint jön a csere majd miatta... :)
Kb......
Lehet, hogy "érzékenység" is kell hozzá, da a 3d, meg valóságos, az igazából ott nyer értelmet. Addig/az alatt csak illúzió...próbáltad már így? Ic +power+sp kábelek is.... (ösvény, stb.... Minél hosszabban/több pozícióban egyszerre) szinte mindenhol az a konklúzió, hogy a többi/alap/olcsó kábelekkel csak `babaház egy színház helyett`! Talán ez kifejező így.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

pjm írta:
SoundMania írta:
Kb......

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

SoundMania írta:
Kb......

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

pjm írta:
2024.01.01., hétf. 19:55
Nagyon jól elszórakoztok itt, egyet dobnék be hibának, az, hogy ahogy látom az ár és a minőség között ti egyenes vonalat húztok, miközben ez nálam több rendszeren is borult már. Értsd, több használtan 1000 ojrós kábel bukott egy töredékbe kerülő mellett, nagy rendszeren, több fül szerint, nem egyszer.
Akkor most pl az a Levinson vagy Pass elő végfok ganyé? Vagy az az Octave csöves? Az a Dynaudio Evidence Temptation master, vagy JBL 250 Ti, esetleg maggie vagy Vivid?

Van ami jó, van ami nem, van ami nem illik két szarul illesztett (vagy összeszerelt) készülék közé stb. A kérdés sokismeretlenes, szerintem. Kezdve a sokszor nem jól tervezett eszközöktől az akusztikáig, vagy a felvételek és a hangszerek színezetének, tulajdonságainak ismeretéig. Hit viszont van.
Ezzel csak arra akarok rámutatni, hogy miért lehet annyiféle vélemény. Persze lehet megleszek ezért kövezve, túlélem, már csak azért is, mert az a sok vita, mint ami itt megy az már kissé parttalan. Nem fogjátok egymást meggyőzni, nem is kell. Miért kellene?

És itt ki is szálltam, mert sem tapasztalataink, sem az irány amit keresünk valószínűleg nem ugyanaz.

Nem volt szándékom semmi és senki mellé vagy ellen beállni csak gondoltam színesítem a gondolatokat a megszokott kerékvágáson túl.

Jó szórakozást, sok zenét.

És elnézést. Peace.
Persze, kábellel is mellé lehet nyúlni mint bármi mással. Ezér lett nevesítve a vz. Mert sok rendszerben, stabilan, vele egy árú, sőt drágább kábeleknél stabilan, határozottan jobb volt. De(!) a lényeg, hogy próbálj meg ilyen szintű kábelt a rendszeredben.....
(nem konkrétan te, csak úgy általában....)
Kb......

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2024.01.01., hétf. 19:37
SoundMania írta:
2024.01.01., hétf. 18:48

Nem tudom mi ebben a bonyolult. Ott a Vz, a power kábelekből meg még válogathatsz is! Hangszóró kábelt meg akkor nem írtam egyelőre, de ezt "jóvá hagytad".
Nem tudom mi abban a bonyolult egy kábel ügyben sokat tapasztaltnak,hogy konkrét ajánlást adjon a nagy semmi helyett. :D De tudod mit,elengedem. :noproblemo:
Na akkor ha ez a vágyad.... A készülékek közé a Vz, a tápkábeleket meg tudod hogy kell bedugni gondolom. Mindegy melyiket választod, meg fogod hallani amit kell!
Ez így már megfelel?

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Tctronic írta:
2024.01.01., hétf. 19:42
Kíváncsi lennék, ki használ olyan értékű (vagy drágább) kábelezést mint a készülékei összértéke? gondolkodik.gif Drágább kábel nem egyenlő automatikusan a jobb kábellel nekem ez a tapasztalatom.
Örülök, hogy Te is leírtad. leborulok.gif

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Nagyon jól elszórakoztok itt, egyet dobnék be hibának, az, hogy ahogy látom az ár és a minőség között ti egyenes vonalat húztok, miközben ez nálam több rendszeren is borult már. Értsd, több használtan 1000 ojrós kábel bukott egy töredékbe kerülő mellett, nagy rendszeren, több fül szerint, nem egyszer.
Akkor most pl az a Levinson vagy Pass elő végfok ganyé? Vagy az az Octave csöves? Az a Dynaudio Evidence Temptation master, vagy JBL 250 Ti, esetleg maggie vagy Vivid?

Van ami jó, van ami nem, van ami nem illik két szarul illesztett (vagy összeszerelt) készülék közé stb. A kérdés sokismeretlenes, szerintem. Kezdve a sokszor nem jól tervezett eszközöktől az akusztikáig, vagy a felvételek és a hangszerek színezetének, tulajdonságainak ismeretéig. Hit viszont van.
Ezzel csak arra akarok rámutatni, hogy miért lehet annyiféle vélemény. Persze lehet megleszek ezért kövezve, túlélem, már csak azért is, mert az a sok vita, mint ami itt megy az már kissé parttalan. Nem fogjátok egymást meggyőzni, nem is kell. Miért kellene?

És itt ki is szálltam, mert sem tapasztalataink, sem az irány amit keresünk valószínűleg nem ugyanaz.

Nem volt szándékom semmi és senki mellé vagy ellen beállni csak gondoltam színesítem a gondolatokat a megszokott kerékvágáson túl.

Jó szórakozást, sok zenét.

És elnézést. Peace.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára pjm 2024.01.01., hétf. 19:59-kor.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2024.01.01., hétf. 19:36
SoundMania írta:
2024.01.01., hétf. 19:10
zoli73 írta:
2024.01.01., hétf. 18:56

Hát ezzem most megint beljebb vagyunk! bravo.gif
Őszintén remélem egyszer megérjük, hogy leszállsz hozzánk, és hajlandó leszel nyíltan színt vallani, nem csak ködösíteni. Ha ennyire titokban tartod, hogy milyen készülékekből és kábelekből áll a rendszered, akkor ez részedről nagy bizalmatlanságra vall, így ne csodalkozz, ha más is ilyen bizalmatlanúl áll hozzád, és fittyet hány a tanácsaidra, javaslataidra.
Talán megérdemelnénk, hogy egyenrangú félként kezelj bennünket, mint ahogy az egy fórumon elvárható lenne.
A remény bennem még él.
Egyáltalán nem releváns milyen készülékeim vannak.
Akkor számomra a véleményed, javasaslatod sem releváns.
Azt itt ugyanúgy nagyjából bárki elmondhatja magáról, hogy hallott készülékeket, kábeleket A-tól Z-ig, de ez így semmit sem jelent.
Tudod nekem is vannak ismerőseim, barátaim akik sokmilliós készülékeket, kábeleket használnak, de én sem ajánlgatom azokat, csak mert hallottam őket többször is.
Sajnálom ha csak ennyit sikerült kiolvasnod az egészből. De megpróbálom akkor elmagyarázni máshogyan neked...... :)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2024.01.01., hétf. 19:20

Heed dt,heed si3,heed x2,heed grand enigma. Ezt felkábelezni módfelett nehéz lenne.
Pl. rögtön azért, mert ha a DT kapna egy tápkábelt, amit most én nagyon szeretek, az si3 meg lehet, hogy már nem szeretné ugyanazt, ami már a lánc elején ott van... mert a kábelek néha tökfurán viselkednek.
Meg azt kellene megtudni, hogy mit gondol erről az egész zenehallgatásról az, akinél szól. Ez meg akkor sem biztos, hogy kiderülne, ha egymás rendszerét meghallgatnánk.
Akinél szól,az azt gondolja hogy teljesen rendben van a rendszere,és számára egy nagyon szerethető,kerek egészet is mutat. ;)
Ez a kérdés a rendszerem drótozásáról másról szólt,és választ is kaptam rá,még ha nem úgy tűnik.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2024.01.01., hétf. 19:20
Én pl. akkor a Vz-t pont olyannak hallottam énnálam, ami nagyon jó, csak emezt nem tudja, amit a Heed-ek tudnak, még az olcsóbbak is, de amelyek meg amazt nem tudják esetleg, mint a Vz meg tud, valahol, az Orion csillagképben, csak az amaz meg az emez az teljesen más súlycsoport nálam. Vagyis, a Vz szembenáll a Heed 'metafizikával' számomra.
Másnál meg isteniek együtt.
Ez így van rendben.

Heed dt,heed si3,heed x2,heed grand enigma. Ezt felkábelezni módfelett nehéz lenne.
Pl. rögtön azért, mert ha a DT kapna egy tápkábelt, amit most én nagyon szeretek, az si3 meg lehet, hogy már nem szeretné ugyanazt, ami már a lánc elején ott van... mert a kábelek néha tökfurán viselkednek.
Meg azt kellene megtudni, hogy mit gondol erről az egész zenehallgatásról az, akinél szól. Ez meg akkor sem biztos, hogy kiderülne, ha egymás rendszerét meghallgatnánk.

A Heed-eket én pl. nagyon nehezen tudtam átszoktatni másra a pc tápdrótokról. Sokáig mentek aztán Cat5 vastag sodratú hangfalkábelekkel tápkábelileg, egy sokszoros hármasfonatban, csak a végén szétválasztva a két blokknak, ami amúgy elég veszélyes volt, így, visszatekintve. (emlékeztek?, az egyszínűek az egyik pólus, a jelöltek a másik)
De reveláció, amiről pl. rögtön írni kell a blogban, náluk nem nagyon történt. A drágákkal sem, meg azzal sem, amivel most mennek. (még.:))
Igazából itt is csak azt tudom mondani, hogy az egészben nem a Vz lenne a lényeg, ő csak egy stabil pozíciójú példa.
A másik dolog, hogy te olyan magasfokú szinergiáról írsz már, aminek kb annyi az esélye mint 2 lottó 5-ösnek egymás után. De ez azt is jelenti, hogy bármit kiveszel a rendszerből, összedől az egész. Ennyire nem is biztos, hogy érdemes "kihegyezni" a rendszert.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”