Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Endrion
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Endrion »

ikapsel írta:
2023.12.15., pén. 17:27
A Tannoy-okhoz hosszútávon nem ragaszkodom, de eddig jól szolgáltak, szép részletező hangjuk van, a mély lehetne több talán, ezért első körben nem a hangfalakkal kezdeném a fejlesztést.
Szia! Én a Tannoy-okhoz angol erősítőt választanék, pláne a rockzene miatt.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

ikapsel írta:
2023.12.15., pén. 16:06
Sziasztok,

sztereó erősítő vételen gondolkozom, a jelenlegi cucc a következő:
Onkyo TX-NR509
Tannoy 632-es hangfalak
Allo Boss2 streamer
Rotel 951 cd lejátszó
Power R hangfal és IC kábelek

Ebben az összeállításban szeretném az Onkyo házimozi erősítőt lecserélni vmi jobb sztereo erősítőre max 200-300 eFt értékben. Videók alapján a Rotel A11 MK2, Audiolab 6000a és Arcam SA10 szimpatikus. Zene szempontjából jazz, rock a fő csapásirány. Fontos, hogy olyan erősítő kell amelyikben jó minőségű (a Rotel Cd sajátjánál jobb) DAC van.
Szerintetek a fenti három erősítő közül melyik lenne ezekhez a hangfalakhoz a legjobb, illetve van esetleg más, hasonló paraméterekkel rendelkező erősítő javaslatotok?
Igaz dac nincs benne, de ez egy nagyon jó erősítő, baromi jó áron. Figyelembe véve a kereted felső határát, abba még egy külső dac is belefér. https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=32&t=197939
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

ikapsel írta:
Audiotechnica fülesen nekem az jött le …
Ezt most felejtsd el gyorsan! :nonononono:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

ikapsel írta:
2023.12.15., pén. 18:34
alto írta:
2023.12.15., pén. 18:16
Azt jól gondolod, hogy ennél az Onkyo házimozi erősítőnél kb. bármilyen sztereó erősítő jobb lesz.
A 200-300ezres árkategória sztereó erősítők esetén nagyjából a belépőszint, esetleg annál egy picivel feljebb, de nagy csodára azért ne számíts. Ebben az árkategóriában szóba jöhetne még az Advance X-i75 (269.900 Ft) vagy Marantz NR1200 (akciósan 279.900 Ft). Ha hajlandó vagy egy kicsivel feljebb emelni a büdzsét, akkor pl. ott van a Cambridge CXA-61 akciósan 353.500 Ft-ért, ami azért jobb az eddig említetteknél.
Cambridge-ből az AXR100-al szemezgettem, az belefér a büdzsébe, de ott a véleményeknél több negatív hozzászólást olvastam ventillátor zajról és gyakori meghibásodásokról...
Advance-ról nem is hallottam még (ez mondjuk nem jelent semmit), utánanézek, meg a Marantzot is meglesem.
Köszi a javaslatokat.
Marantz 1200 van most a hirdetőben nagyon jó áron. Azzal még streamered is lesz!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7573

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

ikapsel írta:
Cambridge-ből az AXR100-al szemezgettem, az belefér a büdzsébe, de ott a véleményeknél több negatív hozzászólást olvastam ventillátor zajról és gyakori meghibásodásokról...
Advance-ról nem is hallottam még (ez mondjuk nem jelent semmit), utánanézek, meg a Marantzot is meglesem.
Köszi a javaslatokat.
Egy használt Heed Obelisk 2.1 vagy 2.3 dac kártyával. Nagyon sokáig el lehet menni vele és tud egy normális zenehallgató rendszer alapjául szolgálni gyakorlatilag akár örökre is. Mindemellett jól tartja az árát és az értékét is. ;)
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3176
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

ikapsel írta:
alto írta:
Azt jól gondolod, hogy ennél az Onkyo házimozi erősítőnél kb. bármilyen sztereó erősítő jobb lesz.
A 200-300ezres árkategória sztereó erősítők esetén nagyjából a belépőszint, esetleg annál egy picivel feljebb, de nagy csodára azért ne számíts. Ebben az árkategóriában szóba jöhetne még az Advance X-i75 (269.900 Ft) vagy Marantz NR1200 (akciósan 279.900 Ft). Ha hajlandó vagy egy kicsivel feljebb emelni a büdzsét, akkor pl. ott van a Cambridge CXA-61 akciósan 353.500 Ft-ért, ami azért jobb az eddig említetteknél.
Köszi a javaslatokat.
A CXA61 egész más ligában játszik mint az AXR100.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

ikapsel írta:
alto írta:
Köszi a javaslatokat.
Mindenképpen új készülékben bondolkodsz? Az ár/érték arányt figyelembe véve, egy használt készülék jobb választás lehet.
Konkrétumokat nem tudok mondani, mert az ilyen készülékekre(beépített dac-os integrált erősítők) nincs rálátásom, de az apróban érdemes lehet körülnézni. Szerintem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

ikapsel
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: ikapsel »

alto írta:
Köszi a javaslatokat.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3176
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

ikapsel írta:
A Tannoy-okhoz hosszútávon nem ragaszkodom, de eddig jól szolgáltak, szép részletező hangjuk van, a mély lehetne több talán, ezért első körben nem a hangfalakkal kezdeném a fejlesztést. A Rotel CD egy több mint 20 éves darab, a DAC-ja is annak megfelelő színvonalon van, viszont mechanikailag és esztétikailag tip top állapotban van. Volt szerencsém kipróbálni egy SMSL SU-6 külső DAC-kal, lényegesen jobban szólt azzal, ezért gondolom, hogy a fenti három erősítő jó lehet DAC szempontból.

A három erősítőnél sajnos olyan összehasonlításokat nem találtam, ahol közvetlenül az arcam sa10-et vetnék össze az audiolabbal, csak olyanokat, ahol ezt a kettőt külön-külön vetik össze egy Rotel a12-vel, ami ugye nem a11. Audiotechnica fülesen nekem az jött le, hogy az Audiolab-nál lehetett a legjobban kihallani az egyes hangszereket és magasak domináltak, az Arcamnál is megvolt ez, de nem ennyire, illetve ott a basszus jobb volt, a Rotel meg a kettőnek a keveréke, kulturáltan, visszafogottan hozott mindent. Persze ezekben a tesztekben teljesen más hangfalakat használtak, ezért kérdezem, hogy akik régebb óta űzik ezt a Hifi sportot, és gondolom a Tannoy sem ismeretlen a számukra, talán tudnak némi tanácsot adni, melyik erősítő lenne a jobb választás a Tannoyokhoz. Azt ugye jól gondolom, hogy a jelenlegi Onkyo házimozi erősítőnél egy dedikált sztereó erősítő mindenképpen jobb kell legyen?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

ikapsel
Újonc fórumos
Újonc fórumos

A Tannoy-okhoz hosszútávon nem ragaszkodom, de eddig jól szolgáltak, szép részletező hangjuk van, a mély lehetne több talán, ezért első körben nem a hangfalakkal kezdeném a fejlesztést. A Rotel CD egy több mint 20 éves darab, a DAC-ja is annak megfelelő színvonalon van, viszont mechanikailag és esztétikailag tip top állapotban van. Volt szerencsém kipróbálni egy SMSL SU-6 külső DAC-kal, lényegesen jobban szólt azzal, ezért gondolom, hogy a fenti három erősítő jó lehet DAC szempontból.

A három erősítőnél sajnos olyan összehasonlításokat nem találtam, ahol közvetlenül az arcam sa10-et vetnék össze az audiolabbal, csak olyanokat, ahol ezt a kettőt külön-külön vetik össze egy Rotel a12-vel, ami ugye nem a11. Audiotechnica fülesen nekem az jött le, hogy az Audiolab-nál lehetett a legjobban kihallani az egyes hangszereket és magasak domináltak, az Arcamnál is megvolt ez, de nem ennyire, illetve ott a basszus jobb volt, a Rotel meg a kettőnek a keveréke, kulturáltan, visszafogottan hozott mindent. Persze ezekben a tesztekben teljesen más hangfalakat használtak, ezért kérdezem, hogy akik régebb óta űzik ezt a Hifi sportot, és gondolom a Tannoy sem ismeretlen a számukra, talán tudnak némi tanácsot adni, melyik erősítő lenne a jobb választás a Tannoyokhoz. Azt ugye jól gondolom, hogy a jelenlegi Onkyo házimozi erősítőnél egy dedikált sztereó erősítő mindenképpen jobb kell legyen?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

ikapsel írta:
2023.12.15., pén. 16:06
Tannoy 632-es hangfalak, Allo Boss2 streamer, Rotel 951 cd lejátszó
Fontos, hogy olyan erősítő kell amelyikben jó minőségű (a Rotel Cd sajátjánál jobb) DAC van.
Szerintetek a fenti három erősítő közül melyik lenne ezekhez a hangfalakhoz a legjobb ..
Mennyire és miért ragaszkodsz ennyire ezekhez a Tannoy dobozokhoz?
Mit jelent neked a Rotel saját dacnál jobb hang, vagyis pontosan mi nem tetszik, vagy mi hiányzik a Rotel hangjából?
A kiválasztott erősítők meglehetősen eltérő karakterek, YT video alapján nem javaslom a választást, de a feltett kérdésekre adott válaszok alapján talán már el lehet indulni.

ikapsel
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok,

sztereó erősítő vételen gondolkozom, a jelenlegi cucc a következő:
Onkyo TX-NR509
Tannoy 632-es hangfalak
Allo Boss2 streamer
Rotel 951 cd lejátszó
Power R hangfal és IC kábelek

Ebben az összeállításban szeretném az Onkyo házimozi erősítőt lecserélni vmi jobb sztereo erősítőre max 200-300 eFt értékben. Videók alapján a Rotel A11 MK2, Audiolab 6000a és Arcam SA10 szimpatikus. Zene szempontjából jazz, rock a fő csapásirány. Fontos, hogy olyan erősítő kell amelyikben jó minőségű (a Rotel Cd sajátjánál jobb) DAC van.
Szerintetek a fenti három erősítő közül melyik lenne ezekhez a hangfalakhoz a legjobb, illetve van esetleg más, hasonló paraméterekkel rendelkező erősítő javaslatotok?

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

A hangminőségre van ez valamilyen hatással?

Bár szinte mindegy is, mert ha ezt venném, akkor a szimmetrikus bemeneten szeretném használni.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Nemgéza írta:
2023.12.10., vas. 14:35
Sziasztok

Műszaki jellegű kérdésem lenne, ha tudnátok segíteni.
Egyelőre csak ötletelés szintjén néztem a TEAC AP-505 végerősítőt. Szerintetek ezt lehet-e közvetlenül a Logitech Transporter után kötni?
Ha jól érzékelem, arról van szó, a Trasporter alap beállításban széthajtja a TEAC ap-505 végfokot. 2Vrms 100ohmon áll, szemben 0,66Vrms/10k-val, ahol a TEAC már 1%-ot torzít.
Szerencsére a Transporter kínál egyszerű megoldást, van benne egy jumperrel állítható osztó, amit ha 10dB szintre teszel, az harmadolja a 2V-ot, ami pont 0,66V. Mindez az aszimmetrikus kapcsolatra igaz.
attenuator.jpg
attenuator.jpg (15.56 KiB) Megtekintve 2630 alkalommal
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok

Műszaki jellegű kérdésem lenne, ha tudnátok segíteni.
Egyelőre csak ötletelés szintjén néztem a TEAC AP-505 végerősítőt. Szerintetek ezt lehet-e közvetlenül a Logitech Transporter után kötni?

Találtam egy ezzel kapcsolatos oldalt, de túlzás lenne azt mondani, hogy mindent értek.

https://wiki.slimdevices.com/index.php/ ... ifier.html

Az erősítő specifikációja: https://teac.jp/int/product/ap-505/spec

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 533

Hozzászólás Szerző: Snipi »

BLX : nálam a no.3-as és egy másik darab volt. Azoknak még piros színű volt a kijelzője.
Kb. 2007-ben lehetett, már nem igazán emlékszem olyan régen volt.
Nekem a technicista hangja miatt nem tetszett, és semmi természetesség, élet nem volt benne.
Többféle hangsugárzóval is ki lett próbálva, egyikkel sem szólt jól.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

Snipi írta:
2023.12.07., csüt. 17:00
BLX írta:
2023.12.07., csüt. 16:53
Snipi írta:
2023.12.07., csüt. 16:34

Az Exposure-t és a Creek-et én is javasolni tudom. Nem tudom hogy az Etalon-nál melyikre gondoltál, nekem Supramplim volt kettő darab is (hivatalból nem saját elhatározásból) megrázó élmény volt. Az volt a feladatom, hogy bejárassam őket, egy kínszenvedés volt őket hallgatni.
Mit jelent, hogy hivatalból? Kapcsolatban voltál/vagy a gyártóval?
Igen. Voltam. sad.gif Apám építette az első szériás (fém előlapos) Supramplikat.
Ez a példány kapott a jelenlegi gyári szervizben egy felújítást és egy upgrade-et is. Kiválóan hajt, van benne bugi és nekem még a dizájn is tetszik. :drum:

Egyébként mástól is hallottam, hogy nem szereti az Etalon erősítők hangját. Neked miért nem tetszett? Hány éve csináltad az erősítő bejáratásokat?
IMG_4154D.jpeg

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

BLX írta:
2023.12.07., csüt. 16:53
Snipi írta:
BLX írta:
2023.12.07., csüt. 12:33
200-250e Ft körül használtan nem tudom milyen erősítőt vennék a helyedben most, ami egyértelmű előrelépés lenne. gondolkodik.gif Nem könnyű a kérdés. Pusztán személyes kiváncsiságból kipróbálnék régebbi Heed erősítőket, Etalon-t, Creek-et, Exposure-t, illetve D osztályt is, ami talán beleférhet a büdzsébe. Az, hogy mennyivel "jobbak" a rendszeredben mint a Teac, ezt majd csak te tudod eldönteni.
Mivel már a mostani szetted is remek, ezért ne siesd el. Próbálj ki pár dolgot, ha kíváncsi vagy. Aztán simán lehet, hogy a felfrissített Teac is kellő új lendületet ad a zenehallgatáshoz :drum:
Az Exposure-t és a Creek-et én is javasolni tudom. Nem tudom hogy az Etalon-nál melyikre gondoltál, nekem Supramplim volt kettő darab is (hivatalból nem saját elhatározásból) megrázó élmény volt. Az volt a feladatom, hogy bejárassam őket, egy kínszenvedés volt őket hallgatni.
Igen. Voltam. sad.gif Apám építette az első szériás (fém előlapos) Supramplikat.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Snipi írta:
BLX írta:
200-250e Ft körül használtan nem tudom milyen erősítőt vennék a helyedben most, ami egyértelmű előrelépés lenne. gondolkodik.gif Nem könnyű a kérdés. Pusztán személyes kiváncsiságból kipróbálnék régebbi Heed erősítőket, Etalon-t, Creek-et, Exposure-t, illetve D osztályt is, ami talán beleférhet a büdzsébe. Az, hogy mennyivel "jobbak" a rendszeredben mint a Teac, ezt majd csak te tudod eldönteni.
Mivel már a mostani szetted is remek, ezért ne siesd el. Próbálj ki pár dolgot, ha kíváncsi vagy. Aztán simán lehet, hogy a felfrissített Teac is kellő új lendületet ad a zenehallgatáshoz :drum:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

BLX írta:

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Nemgéza írta:
2023.12.05., kedd 17:33
Nem tudom pontosan a korát, a típust 1999 óta gyártják, az enyémet 2008-ban vettem, szóval valahol 20 év körül lehet.
Megfogadom a tanácsod, de párhuzamosan azért nézelődöm. Nagyságrendileg 200-250 körül szánnék rá, de nincs köbe vésve.
A hangfalat szintén 2008 körül vettem, a Transportert kb. 7 éve, ezt gomololalaci hozzászólására válaszul

Summa summárum, jöhetnek még a javaslatok + hozzáértő szerelőt is ajánlhatnátok, annyi nehezítéssel, hogy én Hajdú-Biharban élek
BLX írta:
2023.12.04., hétf. 19:56

Szerintem nagyon klassz rendszered van és ez a Teac H500i is szépen meg van építve a belső képek alapján. Mennyi idős lehet vajon ez az erősítő? Én lehet max. elvinném egy megbízható és hozzáértő szerelőhöz, hogy nézze át és ha van elfáradt alkatrész esetleg, akkor cserélje ki, állítsa be, stb. Ha aktuális, lehet már önmagában ez a kis karbantartás is hoz némi "előrelépést". Mekkora lenne egyébként a kereted erősítőre?
Szerintem nincs a baj tápkábellel sem. :napsut: Remélem valaki majd tud ajánlani megbízható szervizest a környékeden. Érdemes jól körbejárni a kérdést, mert minőségben és árban is nagy lehet a különbség. Esetleg az erősítők javítása topikban picit olvass vissza, kinek melyik hely jött be, ki mit ajánl: https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php? ... 3333d7512f

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Baryll »

Nemgéza írta:
2023.12.05., kedd 17:45
Na, pont az ilyen véleményekre gondoltam, amikor valaki úgy minősíti, hogy semmilyen személyes tapasztalata nincs.
A tápkábel fix, nem vitatom, de ez alapján nem kellene leírni. Egy igencsak jónevű gyártó, referencia erősítőjéről van szó, nem a tápkábel minősége határozza meg a jóságát.
Az erősítőd minőségét valóban nem határozza meg a tápkábele, csak az általa kapott hangodét fogja egy pöttyet. Kíváncsian várom, hogy mi fogja meghozni a minőségbeli ugrást a referencia TEAC-edhez képest. :smile53:

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 295

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

Nemgéza írta:
2023.12.05., kedd 17:33
Nem tudom pontosan a korát, a típust 1999 óta gyártják, az enyémet 2008-ban vettem, szóval valahol 20 év körül lehet.
Megfogadom a tanácsod, de párhuzamosan azért nézelődöm. Nagyságrendileg 200-250 körül szánnék rá, de nincs köbe vésve.
A hangfalat szintén 2008 körül vettem, a Transportert kb. 7 éve, ezt gomololalaci hozzászólására válaszul

Summa summárum, jöhetnek még a javaslatok + hozzáértő szerelőt is ajánlhatnátok, annyi nehezítéssel, hogy én Hajdú-Biharban élek
BLX írta:

Szerintem nagyon klassz rendszered van és ez a Teac H500i is szépen meg van építve a belső képek alapján. Mennyi idős lehet vajon ez az erősítő? Én lehet max. elvinném egy megbízható és hozzáértő szerelőhöz, hogy nézze át és ha van elfáradt alkatrész esetleg, akkor cserélje ki, állítsa be, stb. Ha aktuális, lehet már önmagában ez a kis karbantartás is hoz némi "előrelépést". Mekkora lenne egyébként a kereted erősítőre?
Már javítottam ilyen erősítőt, illetve nem is javítás hanem teljes felújítást kellett alkalmazni,a kondenzátorok nagyon rossz állapotban voltak. Biztos vagyok benne hogy jelenlegi állapotában nem tudja az igazi tudását megmutatni.
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Na, pont az ilyen véleményekre gondoltam, amikor valaki úgy minősíti, hogy semmilyen személyes tapasztalata nincs.
A tápkábel fix, nem vitatom, de ez alapján nem kellene leírni. Egy igencsak jónevű gyártó, referencia erősítőjéről van szó, nem a tápkábel minősége határozza meg a jóságát.
Baryll írta:
2023.12.05., kedd 09:56

Ha ilyen erősítőt találsz, akkor az a TEAC tényleg nagyon gatya lehet. (Mondjuk azzal a tápkábellal, ami gyárilag kilóg belőle, nem is nagyon csodálkoznék a dolgon. Uram Isten, hogy mekkora ön tökön rúgás is volt így kiadni ezeket a retró erősítőket. Én most cseréltem le egy ilyen gatyamadzagot az enyémen és nem kicsit javult a hangja.)

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”