Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Nagyon tetszik a megközelítés :smile32:
Megnéznék így pár hifikábelt is. Vagy pl. itt a fórumon hype-olt DIY kábeleket ;)

Link: https://www.lumafield.com/article/usb-c ... zon-basics
usb-c kábel rtg.jpg
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

zohan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: zohan »

pjm írta:
2023.10.22., vas. 18:13
zohan írta:
2023.10.22., vas. 15:47
Üdv az uraknak
Tanácsot szeretnék kérni:
Milyen digi koax kábelt ajánlanátok másodrenszerbe.
Tuningolt Technics cd, futóműként használva ,SMSL M200 dac közé.
semleges hangú kábelt keresek a belépő szinten.
gondolok itt Canare lv-61s Ká-Csa egyébb. (DiY is lehet)
Kinek mi a tapasztalata?
A Van Damme nagyobbik 75 ohmos digitális kábele (268-175) szerintem tök jó kis cucc. Nem gondolnám, hogy van 2000 métere. Én vagy 8 éve 1000 Forintért vettem.
Köszönöm a javaslatod.
megkeresem a beszerzési forrást.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 271

Hozzászólás Szerző: pjm »

zohan írta:
2023.10.22., vas. 15:47
Üdv az uraknak
Kinek mi a tapasztalata?
A Van Damme nagyobbik 75 ohmos digitális kábele (268-175) szerintem tök jó kis cucc. Nem gondolnám, hogy van 2000 métere. Én vagy 8 éve 1000 Forintért vettem.

zohan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: zohan »

Üdv az uraknak
Kinek mi a tapasztalata?

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1321

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

fererencz írta:
2023.10.20., pén. 21:50

Egyszerűen kezelni kell a dolgot, érvelni, vitázni. Ez a fórum lényege, nem az önigazolás.

:smile53:
Elméletileg így van. De mivel a kábel - sztori eléggé szürke zóna és mivel nagyrészt nem elektromérnökök vagyunk, hanem végfelhasználók, zeneszerető hifisták, nem feltétlenül tudjuk objektív érvekkel alátámasztani álláspontunkat, csak a tapasztalatunkat tudjuk megosztani.
Ha ezt valaki permanensen kétségbe vonja, támadja, megkérdőjelezi, a legbirkább ember is elveszti a türelmét.
Többen - konkrétan tudom - inkább rá sem mentek az oldalra, annyira kiakasztotta őket az ember.
Én meg mondtam ensandornak, hogy reménytelen eset. Ez van.
Nem voltál ott az időtájt az oldalon ? Keresd vissza, tanulságos.
Én azt a tanulságot vontam le, amit leírtam.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 873

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Rock60 írta:
2023.10.20., pén. 21:33
Az a probléma, hogy ha elmesélek egy tapasztalatot, vagy hogy valamelyik családtagnak is feltűnt a változás, vagy megosztok bármi pozitív élményt, mindig feltűnnek az ügyeletes tamáskodók, kekeckedők.
Ott, ahol ha leírod, hogy milyen ügyes, filléres mini PC-alapú izét dobtál össze streamer helyett, egyből támad az ódiofíl kommandó, hogy az nem lehet, mert csak szuperhájend PC-ről, 64GB eszméletlen drága RAM-mal lehet érdemben zenét hallgatni, mert hiába tudományosan kimutatható, levaktesztelhető, de a miniPC csak egy béna kis f.s, meg süket vagy és sz@r a rendszeres, stb.

Egyszerűen kezelni kell a dolgot, érvelni, vitázni. Ez a fórum lényege, nem az önigazolás.

:smile53:
Nem szotkam hibázni.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Az a probléma, hogy ha elmesélek egy tapasztalatot, vagy hogy valamelyik családtagnak is feltűnt a változás, vagy megosztok bármi pozitív élményt, mindig feltűnnek az ügyeletes tamáskodók, kekeckedők.
Hogy csináltam - e A - B vaktesztet, hogy hitelt érdemlően megmértem - e, hogy nem tűnt - e még fel, hogy a hifi amúgy sem szól mindig egyformán, biztos csak azt hallom, hogyha egy manó visszacserélné éjjel a biztit, biztos észre sem venném, meg egyáltalán, milyen buták és hiszékenyek is vagyunk.
Kinek hiányzik ez ?
Aztán, ha valamelyik okoskodónak három napi froclizás és kötözködés után megjegyzem, hogy reménytelen eset, mehetek két hétre pihenni személyeskedésért.
Megtörtént.
Kinek hiányzik ez ?

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 85

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

gyongyhalas írta:
2023.10.17., kedd 22:05
Rock60 írta:
2023.10.17., kedd 21:34
gyongyhalas írta:
2023.10.17., kedd 20:17
1. Egy értelmes beszélgetés a próbákról és akár negatív vélemény is ...persze rendszert vagy készüléket ismertetve miben is nem vált be egy kábel vagy bizti csere....Na ez előre vinné a fórumozást ....konkrét próba nélküli bemondások mire is jók? Semmire ! .....Ez az én véleményem. :smile53:
2. Drótokra visszatérve ...Biztosíték hol is van általában egy hifi készülékben? Miből is készül?...... na akkor mégis jó itt is. :napsut: :smile53:
1. Igen.
Pontos típust, márkát is mondhatok, ha ez előre visz bármit is.
2. Szerintem is.
Persze ez lenne a jó ..mármint annak akit érdekel,...vagy csak kíváncsi...ár/ érték pld.
Én például az érzetekre is miben más vagy ha másikat próbáltál de neked miért ez vagy az....
Jó lenne az is miben is próbáltál, vagy miben lett negatív élmény, érzet...stb.
Talán érdekesebb mint az alapból minek ...bisz -basz csere felesleges, meg árusítók gazdagodnak és egyébként is 230 megy rajta és slusz ,,,,,meg a PC zsinór a fa@.. bele szövegek....Ez az Én véleményem :napsut: :D
1: Igen, de ehhez kellene némi kultúra. Viszont minden rendszer és az egyéni ízlés és preferencia is más. Ettől még hasznos tapasztalatokat is meg lehetne osztani egymással. Erről is kéne szólni egy ilyen topicnak.

Tankerpatriots
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Tankerpatriots »

Sziasztok.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a gyors válaszokat. Kedvesek vagytok!😊🙏

p.zoli 73
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: p.zoli 73 »

Tankerpatriots írta:
2023.10.18., szer. 12:47
Szia Rock60.

A szóban forgó erősítő egy Arcam sa20 a csatlakozási ponton két láb van. Van egy valhalla tápkábelem, amin 3 lyukacska található.
Így talán konkrétabb.
Szia !
Ahogy lentebb Rock60 fórumtárs is írta , beköthető és használható hozzá a tápkábeled . :D

Tankerpatriots
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Szia Rock60.

A szóban forgó erősítő egy Arcam sa20 a csatlakozási ponton két láb van. Van egy valhalla tápkábelem, amin 3 lyukacska található.
Így talán konkrétabb.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Ha szabvány IEC bemenetről beszélünk, akkor használható a tápkábeled.
/ Az IEC dugón van a három luk, gondolom... :D /
A csupán két villa az erősítődön azt jelenti, hogy nem földelt a készülék, de attól még használható a földelt kábel hozzá, legfeljebb nem lesz szerepe a földelésnek.

Én így tudom, de ha hülyeséget írtam, az hamarosan kiderül. gondolkodik.gif

Tankerpatriots
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok.

Meg szeretném kérdezni, hogy ha az erősítőm tápkábel bemenete 2 villás, a kábelemen pedig 3 lyuk van akkor összeköthetem vele. Mit okoz a különbség? Előre is köszönöm!

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

Rock60 írta:
2023.10.17., kedd 21:34
gyongyhalas írta:
1. Egy értelmes beszélgetés a próbákról és akár negatív vélemény is ...persze rendszert vagy készüléket ismertetve miben is nem vált be egy kábel vagy bizti csere....Na ez előre vinné a fórumozást ....konkrét próba nélküli bemondások mire is jók? Semmire ! .....Ez az én véleményem. :smile53:
2. Drótokra visszatérve ...Biztosíték hol is van általában egy hifi készülékben? Miből is készül?...... na akkor mégis jó itt is. :napsut: :smile53:
1. Igen.
2. Szerintem is.
Persze ez lenne a jó ..mármint annak akit érdekel,...vagy csak kíváncsi...ár/ érték pld.
Én például az érzetekre is miben más vagy ha másikat próbáltál de neked miért ez vagy az....
Jó lenne az is miben is próbáltál, vagy miben lett negatív élmény, érzet...stb.
Talán érdekesebb mint az alapból minek ...bisz -basz csere felesleges, meg árusítók gazdagodnak és egyébként is 230 megy rajta és slusz ,,,,,meg a PC zsinór a fa@.. bele szövegek....Ez az Én véleményem :napsut: :D

Rock60
Őslakos
Őslakos

gyongyhalas írta:
1. Igen.
2. Szerintem is.

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:
2023.10.17., kedd 20:38
Rock60 írta:
2023.10.17., kedd 16:41

A kenyérpirítót már szétszedtem, de nem bukkantam rá a biztire. gondolkodik.gif
Ha szétszedted, akkor egy bimetált csak találnod kellett volna benne.
Igen, hőbimetál van benne, mint a fűrdőszobai hősugárzóban is.
Túlhevülés ellen védenek, de zárlat esetén kiolvadó biztosíték egyikben sincs.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
La_Valse írta:
2023.10.17., kedd 15:09

Te nagyon az üvegcsöves biztosítékok bűvöletében élsz, másfajta is van a világon, a felsorolt eszközökben is.
Például milyen fajta biztosíték van a porszívóban, a fénymásolóban, a hűtőgépben és a többi felsorolt eszközben?
Ha szétszedted, akkor egy bimetált csak találnod kellett volna benne.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

asebestyen írta:
2023.10.17., kedd 17:39
Rock60 írta:
La_Valse írta:

Te nagyon az üvegcsöves biztosítékok bűvöletében élsz, másfajta is van a világon, a felsorolt eszközökben is.
Például milyen fajta biztosíték van a porszívóban, a fénymásolóban, a hűtőgépben és a többi felsorolt eszközben?
Fénymásolókban pl van üvegbiztosíték is és rengeteg felületszerelt biztosíték van a vezérlő paneleken, egy gépben akár több 10db is, sőt, a legtöbb kellékanyagban is van és amikor beépíted, azt egyből el is "pukkantja" a gép, a pillanatnyi rövidzár nullázza/emeli 100%-ra (gépfüggő) az adott kellékanyag élettartam számlálóját. Aztán némelyikben hőbiztosíték is van. Szóval nem csak üvegbiztosíték létezik és nem csak 1 funkciója lehet. Jah, és a másolat minőség nem függ a beszerelt biztosíték márkájától. :D
Remélem sikerült kielégítsük a kíváncsiságod 1 kicsiny szeletét és visszatérhetünk a drótokra. :rolleyes:

Ez egy kicsit off ...90 es években még a Gelkában dolgoztam ...rég volt és már más vizek felé mentem...Csak mosolygok az itt fennen látott írásokon ...Talán az EGO ami sokszor félre visz embereket és ez a mai világban jellemző ...főként a túlzott fórumozóktól több ezres beírások évente ,,majd mindent is tudni vélünk érzés...Vagy szakmai túlzott önbizalom mint a tapasztalati önbizalom is képes félre vinni...Rám is jellemző lehet ...bár próbálom megállni és fékezni magam...múltkoriban röhögő smilet tettem és megsértődött valaki...Pedig csak nem akartam oktatólag eljátszani a nagy tudásút..miért is mert senki sem tudhat mindent és mindenkinél van okosabb egy adott témában vagy lesz okosabb...talán ezért van ,hogy a minél többet ismerő és tapasztalt emberek ritkábban vitatkoznak..sőt ha nem fűződik üzleti érdekük még a fórumokat is kerülik vagy csak olvasgatják és magukban mosolyognak vagy hallatnak egy szót magukban...Sokan voltak ezen az oldalon is és sokan vannak is ...Szépen csendben olvasgatnak ...Minek is buta érveléseken vagy csak bemondásokon , kinyilatkozásokon ...írni válaszolni érvelni....Egy értelmes beszélgetés a próbákról és akár negatív vélemény is ...persze rendszert vagy készüléket ismertetve miben is nem vált be egy kábel vagy bizti csere....Na ez előre vinné a fórumozást ....konkrét próba nélküli bemondások mire is jók? Semmire ! .....Ez az én véleményem. :smile53:
Drótokra visszatérve ...Biztosíték hol is van általában egy hifi készülékben? Miből is készül?...... na akkor mégis jó itt is. :napsut: :smile53:

Rock60
Őslakos
Őslakos

Köszönöm a fénymásoló készülékek biztosíték ellátására kapott igen kielégítő és részletes felvilágosítást. :smile53:
Ha itt nem helyénvaló, privátban is szívesen veszem kíváncsiságom többi szeletére is a választ.
Pl. kenyérpirító, kávédaráló, stb. / Ha már szétszedtem.../ :D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7530

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Rock60 írta:
La_Valse írta:

Fénymásolókban pl van üvegbiztosíték is és rengeteg felületszerelt biztosíték van a vezérlő paneleken, egy gépben akár több 10db is, sőt, a legtöbb kellékanyagban is van és amikor beépíted, azt egyből el is "pukkantja" a gép, a pillanatnyi rövidzár nullázza/emeli 100%-ra (gépfüggő) az adott kellékanyag élettartam számlálóját. Aztán némelyikben hőbiztosíték is van. Szóval nem csak üvegbiztosíték létezik és nem csak 1 funkciója lehet. Jah, és a másolat minőség nem függ a beszerelt biztosíték márkájától. :D
Remélem sikerült kielégítsük a kíváncsiságod 1 kicsiny szeletét és visszatérhetünk a drótokra. :rolleyes:
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Ez egyébként nem a Kábelezzünk téma?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Rock60
Őslakos
Őslakos

La_Valse írta:

Rock60
Őslakos
Őslakos

Lehet... Nem a bűvölet, hanem az eszköz.

Tudnál mondani példát ? :smile53:

Hadd ne szedjem már szét őket kíváncsíságomban. :D

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Rock60 írta:
2023.10.17., kedd 13:53
Most a viccet félretéve :
Miért nincsen biztosíték a kenyérpirítóban, a mikrohullámú sütőben, a mosógépben, a mákdarálóban, a konyhai robotban, a hősugárzóban, a kávéfőzőben, a botmixerben, a hordozható rádiós cd játszóban, de még az O-led tévében sem ?
Miért csak ott, ahol bosszanthat minket ?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Rock60
Őslakos
Őslakos

Most a viccet félretéve :
Miért nincsen biztosíték a kenyérpirítóban, a mikrohullámú sütőben, a mosógépben, a mákdarálóban, a konyhai robotban, a hősugárzóban, a kávéfőzőben, a botmixerben, a hordozható rádiós cd játszóban, de még az O-led tévében sem ?
Miért csak ott, ahol bosszanthat minket ?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”