Megnéznék így pár hifikábelt is. Vagy pl. itt a fórumon hype-olt DIY kábeleket

Link: https://www.lumafield.com/article/usb-c ... zon-basics
Köszönöm a javaslatod.pjm írta: ↑2023.10.22., vas. 18:13A Van Damme nagyobbik 75 ohmos digitális kábele (268-175) szerintem tök jó kis cucc. Nem gondolnám, hogy van 2000 métere. Én vagy 8 éve 1000 Forintért vettem.zohan írta: ↑2023.10.22., vas. 15:47Üdv az uraknak
Tanácsot szeretnék kérni:
Milyen digi koax kábelt ajánlanátok másodrenszerbe.
Tuningolt Technics cd, futóműként használva ,SMSL M200 dac közé.
semleges hangú kábelt keresek a belépő szinten.
gondolok itt Canare lv-61s Ká-Csa egyébb. (DiY is lehet)
Kinek mi a tapasztalata?
A Van Damme nagyobbik 75 ohmos digitális kábele (268-175) szerintem tök jó kis cucc. Nem gondolnám, hogy van 2000 métere. Én vagy 8 éve 1000 Forintért vettem.zohan írta: ↑2023.10.22., vas. 15:47Üdv az uraknak
Tanácsot szeretnék kérni:
Milyen digi koax kábelt ajánlanátok másodrenszerbe.
Tuningolt Technics cd, futóműként használva ,SMSL M200 dac közé.
semleges hangú kábelt keresek a belépő szinten.
gondolok itt Canare lv-61s Ká-Csa egyébb. (DiY is lehet)
Kinek mi a tapasztalata?
Elméletileg így van. De mivel a kábel - sztori eléggé szürke zóna és mivel nagyrészt nem elektromérnökök vagyunk, hanem végfelhasználók, zeneszerető hifisták, nem feltétlenül tudjuk objektív érvekkel alátámasztani álláspontunkat, csak a tapasztalatunkat tudjuk megosztani.
Ott, ahol ha leírod, hogy milyen ügyes, filléres mini PC-alapú izét dobtál össze streamer helyett, egyből támad az ódiofíl kommandó, hogy az nem lehet, mert csak szuperhájend PC-ről, 64GB eszméletlen drága RAM-mal lehet érdemben zenét hallgatni, mert hiába tudományosan kimutatható, levaktesztelhető, de a miniPC csak egy béna kis f.s, meg süket vagy és sz@r a rendszeres, stb.
1: Igen, de ehhez kellene némi kultúra. Viszont minden rendszer és az egyéni ízlés és preferencia is más. Ettől még hasznos tapasztalatokat is meg lehetne osztani egymással. Erről is kéne szólni egy ilyen topicnak.gyongyhalas írta: ↑2023.10.17., kedd 22:05Persze ez lenne a jó ..mármint annak akit érdekel,...vagy csak kíváncsi...ár/ érték pld.Rock60 írta: ↑2023.10.17., kedd 21:341. Igen.gyongyhalas írta: ↑2023.10.17., kedd 20:171. Egy értelmes beszélgetés a próbákról és akár negatív vélemény is ...persze rendszert vagy készüléket ismertetve miben is nem vált be egy kábel vagy bizti csere....Na ez előre vinné a fórumozást ....konkrét próba nélküli bemondások mire is jók? Semmire ! .....Ez az én véleményem.![]()
2. Drótokra visszatérve ...Biztosíték hol is van általában egy hifi készülékben? Miből is készül?...... na akkor mégis jó itt is.![]()
![]()
Pontos típust, márkát is mondhatok, ha ez előre visz bármit is.
2. Szerintem is.
Én például az érzetekre is miben más vagy ha másikat próbáltál de neked miért ez vagy az....
Jó lenne az is miben is próbáltál, vagy miben lett negatív élmény, érzet...stb.
Talán érdekesebb mint az alapból minek ...bisz -basz csere felesleges, meg árusítók gazdagodnak és egyébként is 230 megy rajta és slusz ,,,,,meg a PC zsinór a fa@.. bele szövegek....Ez az Én véleményem![]()
![]()
Szia !Tankerpatriots írta: ↑2023.10.18., szer. 12:47Szia Rock60.
A szóban forgó erősítő egy Arcam sa20 a csatlakozási ponton két láb van. Van egy valhalla tápkábelem, amin 3 lyukacska található.
Így talán konkrétabb.
Persze ez lenne a jó ..mármint annak akit érdekel,...vagy csak kíváncsi...ár/ érték pld.Rock60 írta: ↑2023.10.17., kedd 21:341. Igen.gyongyhalas írta: ↑2023.10.17., kedd 20:171. Egy értelmes beszélgetés a próbákról és akár negatív vélemény is ...persze rendszert vagy készüléket ismertetve miben is nem vált be egy kábel vagy bizti csere....Na ez előre vinné a fórumozást ....konkrét próba nélküli bemondások mire is jók? Semmire ! .....Ez az én véleményem.![]()
2. Drótokra visszatérve ...Biztosíték hol is van általában egy hifi készülékben? Miből is készül?...... na akkor mégis jó itt is.![]()
![]()
Pontos típust, márkát is mondhatok, ha ez előre visz bármit is.
2. Szerintem is.
1. Igen.gyongyhalas írta: ↑2023.10.17., kedd 20:171. Egy értelmes beszélgetés a próbákról és akár negatív vélemény is ...persze rendszert vagy készüléket ismertetve miben is nem vált be egy kábel vagy bizti csere....Na ez előre vinné a fórumozást ....konkrét próba nélküli bemondások mire is jók? Semmire ! .....Ez az én véleményem.![]()
![]()
Igen, hőbimetál van benne, mint a fűrdőszobai hősugárzóban is.
Ha szétszedted, akkor egy bimetált csak találnod kellett volna benne.
asebestyen írta: ↑2023.10.17., kedd 17:39Fénymásolókban pl van üvegbiztosíték is és rengeteg felületszerelt biztosíték van a vezérlő paneleken, egy gépben akár több 10db is, sőt, a legtöbb kellékanyagban is van és amikor beépíted, azt egyből el is "pukkantja" a gép, a pillanatnyi rövidzár nullázza/emeli 100%-ra (gépfüggő) az adott kellékanyag élettartam számlálóját. Aztán némelyikben hőbiztosíték is van. Szóval nem csak üvegbiztosíték létezik és nem csak 1 funkciója lehet. Jah, és a másolat minőség nem függ a beszerelt biztosíték márkájától.![]()
Remélem sikerült kielégítsük a kíváncsiságod 1 kicsiny szeletét és visszatérhetünk a drótokra.![]()
Fénymásolókban pl van üvegbiztosíték is és rengeteg felületszerelt biztosíték van a vezérlő paneleken, egy gépben akár több 10db is, sőt, a legtöbb kellékanyagban is van és amikor beépíted, azt egyből el is "pukkantja" a gép, a pillanatnyi rövidzár nullázza/emeli 100%-ra (gépfüggő) az adott kellékanyag élettartam számlálóját. Aztán némelyikben hőbiztosíték is van. Szóval nem csak üvegbiztosíték létezik és nem csak 1 funkciója lehet. Jah, és a másolat minőség nem függ a beszerelt biztosíték márkájától.
Például milyen fajta biztosíték van a porszívóban, a fénymásolóban, a hűtőgépben és a többi felsorolt eszközben?
Te nagyon az üvegcsöves biztosítékok bűvöletében élsz, másfajta is van a világon, a felsorolt eszközökben is.Rock60 írta: ↑2023.10.17., kedd 13:53Most a viccet félretéve :
Miért nincsen biztosíték a kenyérpirítóban, a mikrohullámú sütőben, a mosógépben, a mákdarálóban, a konyhai robotban, a hősugárzóban, a kávéfőzőben, a botmixerben, a hordozható rádiós cd játszóban, de még az O-led tévében sem ?
Miért csak ott, ahol bosszanthat minket ?