Ha úgy kérdezed, hogy komplett készülékként milyen minőséget képviselnek, akkor arra is azt tudom mondani, hogy a "bohóckodáson" kívül bizony lehet velük zenét hallgatni.
CD lejátszóm már sok éve nincs, az utolsó komolyabb játékosom, amit szerettem is, a Vincent S3 volt, de annak már olyan sok ideje, hogy a hangját nem tudom felidézni. A streamerek közül a Wiim PRO és az Auralic Aries Mini saját dacját hallgattam össze a Heed DA-val. A Mini teljesen pariban volt, ami nem rossz teljesítmény. Hangsúlyozom, nem hangzásról és nem ízlésről beszélek, hanem minőségi szintről. A hangkép egyébként egész közel volt egymáshoz, annak ellenére, hogy az Aries ESS chipet használ, a Heed pedig BurrBrownt. Mivel az Aries Minik jó külső dackal ma már áron alul mennek a piacon, lehet ebben az irányban gondolkodnék, ha "egybekészüléket" hallgatnék, saját dackal. Azt se felejtsük el, hogy az Aries újkorában nem volt olcsó, a szlogenje szerint kifejezetten belépő audiofil készüléknek szánták, és ténylegesen is megfelel egy jó alsó-közép/középkategórás hangnak. Szerintem @kupecke fórumtárs tud erről többet mondani neked.
A PRO viszont saját dackal egyértelműen elmaradt a Heed DA-tól (itt azért "telibe" már igen nagy az árkülönbség) korrekt belépő CD hangnak mondanám. Ebben is BB chip van, nem a leginkább elterjedt ESS, és ha nem A/B teszten hallgatod, akkor ez is hallgatható készülék, simán elmegy egy középkategóriás rendszerben, pláne jó kábelekkel kiszolgálva, és "kötelező" hozzá egy tisztességes lineáris táp, amiből az 5V kategóriában viszonylag sokféle elérhető. Edifostex fórumtárs közben kipróbálta a PRO után a PRO Pluszt, szerinte az AKM chip nagy előrelépés.
A HRT korszakom tényleg nagyon régen volt, de emlékeimben kutatva ezek az új streamerek kb hozzák azt a színvonalat - és ismétlem, nem hangról és ízlésről beszélek, hanem minőségi szintről.
Tény, hogy a fejlődés nagy és gyors, az árak pedig zuhannak, hiszen a világ - tetszik ez a "régivágású" hifiseknak vagy sem - abba az irányba halad, hogy a stream elsőszámú forrássá lépett elő.
Remélem, így már informatívabb volt a válaszom, tudtam segíteni