Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: pali923 »

fererencz írta:
2023.08.11., pén. 10:29
Szerintem még mindig félreértitek az egész ASR és SINAD dolgot... Egyáltalán nem szent Grál. Ennek tudatában vannak. Apróba kerül mindenféle dolog... Hájend, kábel, bizbasz,...
Szerintem nem mi értjük félre, hanem azok a vásárlók, akik meglátnak egy objektívnek mondott listát, amin elöl van a kiválasztott termékük, és ettől boldogok.
Amiről te beszélsz, az az apróbetűs rész a szerződés alján, amit soha senki nem olvas el. A lista készítői tisztában lehetnek azzal, amit írsz, de az olvasói között biztosan nincsenek sokan, akik ezt így gondolják, mert idáig nem jutnak el az olvasásban. No meg biztosan sokan használják ezt a listát marketing célokra is, nem csak az apóhirdetők - ők sem fogják azt hangoztatni, hogy miről is szólnak ezek a mérések, és hogyan kell értelmezni. Az emberek meg amúgy is szeretik, ha átverik őket. :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 873

Hozzászólás Szerző: fererencz »

wittao írta:
2023.08.11., pén. 10:15

Guru alatt Amirt kell erteni?
Az ASR-t nevezhetjuk a leghangosabb kisebbsegnek mondjuk.
Rengeteg forumon linkelgetik mint szent gralt egy-egy tesztjuket, hiszen azok meg vannak merve, ugy rendesen, alaposan meghomeroztek minden dac-ot, erositot, meglepetes ott mar nem lehet. Azutan 2 het mulva landol a cucc az aproban ugyanazon ASR linkkel megtamogatva (nevezzuk bizonyito erejunek), es az oriaskerek porog tovabb…
Guru, aki leír tényként egy benyomást, aztán kisebb tömegek követik tanácsait.

Szerintem még mindig félreértitek az egész ASR és SINAD dolgot... Egyáltalán nem szent Grál. Ennek tudatában vannak. Apróba kerül mindenféle dolog... Hájend, kábel, bizbasz,...

Leírják, hogy kb nincs is jelentősége, mert ember nem hallja. Aztán jön kábeles, ámítástechnikás kütyü, aminél valamit, valaki valahogyan kimutatott. "Bingó! Az én termékem tud valamit, látható!" Itt már van jelentősége a mérésnek, hiába nem felfogható...
Nem szotkam hibázni.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

fererencz írta:
2023.08.11., pén. 10:02
pali923 írta:
2023.08.11., pén. 09:24

Ettől függetlenül érdekes lenne egy statisztika, hogy hányan választottak már valamilyen gépelyt a kínálatból azért, mert előkelő helyen szerepel ezen a listán. Szerintem sokan vannak.
És kinézet, prémium ár, név, vagy egy guru ajánlása miatt??
Végül is, ezektől talán jobb kiindulás lehet.
Guru alatt Amirt kell erteni?
Az ASR-t nevezhetjuk a leghangosabb kisebbsegnek mondjuk.
Rengeteg forumon linkelgetik mint szent gralt egy-egy tesztjuket, hiszen azok meg vannak merve, ugy rendesen, alaposan meghomeroztek minden dac-ot, erositot, meglepetes ott mar nem lehet. Azutan 2 het mulva landol a cucc az aproban ugyanazon ASR linkkel megtamogatva (nevezzuk bizonyito erejunek), es az oriaskerek porog tovabb…
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

pali923 írta:
2023.08.11., pén. 09:24

Ettől függetlenül érdekes lenne egy statisztika, hogy hányan választottak már valamilyen gépelyt a kínálatból azért, mert előkelő helyen szerepel ezen a listán. Szerintem sokan vannak.
És kinézet, prémium ár, név, vagy egy guru ajánlása miatt??
Végül is, ezektől talán jobb kiindulás lehet.
Nem szotkam hibázni.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

fererencz írta:
2023.08.10., csüt. 19:51
Ha olvasod az oldalt, láthattad, hogy azt írják (többször is), hogy a SINAD nem a "hangminőség" mérőszáma (már ha egzakt fogalom lenne, de szvsz nem is az), pusztán csak a mérnöki munkát minősíti, egyértelmű, megfogható módon.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3147
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

fererencz írta:
2023.08.10., csüt. 19:51
alto írta:
2023.08.10., csüt. 17:51
Egy kis fejtágító az AudioScienceReview hívőknek arról, hogy miért nem lehet egyetlen mért paraméterből, a SINAD-ból következtetést levonni egy erősítő hangminőségére vonatkozóan
Igazán szép és kedves témaindítás, a sok kihagyott idő után! :smile53:
Szerintem az ASR oldalnak nincsenek hívői. Egyébként is, gondolom ennek a jelzőnek senki sem örül... Nem a béke jegyében születhetett e pár sor, úgy gondolom. :D
Ha olvasod az oldalt, láthattad, hogy azt írják (többször is), hogy a SINAD nem a "hangminőség" mérőszáma (már ha egzakt fogalom lenne, de szvsz nem is az), pusztán csak a mérnöki munkát minősíti, egyértelmű, megfogható módon. Azt is leírják, hogy emberi szinten értelmezhetetlen, felfoghatatlan egy bizonyos szinten túl, ahogyan az általad linkelt videóban is említik. Tehát, ezzel sem mondtak újat. Az mondjuk poén számomra, hogy az most ezek szerint az "audiofil vélemény", ami az emberi érzékelés számára felfoghatatlan, annak nincs is jelentősége. :rolleyes:
Pontosan az volt a cél, hogy a hosszúra nyúlt kényszerű leállással és a nyári uborka szezonnal sújtott fórum állóvizébe hajítsak egy nagyobb követ, hadd verjen hullámokat, legyen élet! :D
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

alto írta:
2023.08.10., csüt. 17:51
Egy kis fejtágító az AudioScienceReview hívőknek arról, hogy miért nem lehet egyetlen mért paraméterből, a SINAD-ból következtetést levonni egy erősítő hangminőségére vonatkozóan
Igazán szép és kedves témaindítás, a sok kihagyott idő után! :smile53:
Szerintem az ASR oldalnak nincsenek hívői. Egyébként is, gondolom ennek a jelzőnek senki sem örül... Nem a béke jegyében születhetett e pár sor, úgy gondolom. :D
Ha olvasod az oldalt, láthattad, hogy azt írják (többször is), hogy a SINAD nem a "hangminőség" mérőszáma (már ha egzakt fogalom lenne, de szvsz nem is az), pusztán csak a mérnöki munkát minősíti, egyértelmű, megfogható módon. Azt is leírják, hogy emberi szinten értelmezhetetlen, felfoghatatlan egy bizonyos szinten túl, ahogyan az általad linkelt videóban is említik. Tehát, ezzel sem mondtak újat. Az mondjuk poén számomra, hogy az most ezek szerint az "audiofil vélemény", ami az emberi érzékelés számára felfoghatatlan, annak nincs is jelentősége. :rolleyes:
Nem szotkam hibázni.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Egy kis fejtágító az AudioScienceReview hívőknek arról, hogy miért nem lehet egyetlen mért paraméterből, a SINAD-ból következtetést levonni egy erősítő hangminőségére vonatkozóan:

youtu.be/e7VzcX27aZM
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 407

Hozzászólás Szerző: greenbio »

BLX írta:
2023.07.05., szer. 13:58
misibringa írta:
2023.07.05., szer. 08:28
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. NAD C326 BEE erősítőm egyik csatornája időközönként durran. Nem kicsit. Leválasztott el-végfoknál és letekert hangerőnél.Volt már egy ismert , jó nevű szervizben, de csak lehúztak és a hiba ugyanúgy fennál. Sajnos ott nem tudtam kipróbálni , de vissza oda nem viszem többé.Köszönöm, ha van tippetek.
Melyik szerviz? Miért nem viszed vissza?
Néha van, hogy nem olyan könnyen reprodukálhatóak a hibák és ezért nehezebb is megtalálni-megjavítani.
Szerintem ha valamelyik normális régóta működő szerviz, akkor vidd vissza és kérd, hogy javítsák meg.

Ezt meg csak általánosan: Szerintem sokkal-sokkal transzparensebben kellene beszélnünk itt a fórumon a szerviz és tuning tapasztalatokról. Vannak jó és megbizható szervizek&szerelők és előfodul, hogy hibáznak, de nekem az a tapasztalatom, hogy törekednek arra, hogy kijavítsák a hibákat és hosszútávon elégedett legyen az ügyfél. És igen, vannak olyanok is, akik indokoltatlanul sok pénzt kérnek egy tuningért vagy javításért, és a magas ár ellenére a minőség messze elmarad. Ezekről nagyon ritkán lehet olvasni, inkább csak pletyka szinte terjednek. Akinek a hifi a hobbija, előbb utóbb belefut, hogy javíttasson valamit. Közös érdekünk ezért, hogy erről a témáról nyíltan összunk meg információt és segítsük egymást. :drum:
kezdem is a szakik bemutatását: aki jót akar magának, az Sárkány Attilához ne vigye semmijét, mert arra a készülékre hideg vizet lehet inni, a büdös életben nem látja viszont, hiába írtak papírt...

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2531

Hozzászólás Szerző: mishow »

misibringa írta:
Volt már egy ismert, jó nevű szervizben, de csak lehúztak és a hiba ugyanúgy fennál. Sajnos ott nem tudtam kipróbálni, de vissza oda nem viszem többé.
De - egyetértve @blx kolléga előző hozzászólásával - jogod van hozzá, és élj is vele! Én visszavinném :rolleyes:

A javító szolgáltatásokra vonatkozó kormányrendelet szerint téged, mint fogyasztót jótállás illet meg a javítással kapcsolatban. A rendelet egész pontosan így fogalmaz:
"1. § (1) Ha a Polgári Törvénykönyv szerinti fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés tárgya a fogyasztó által megrendelt, a Mellékletben felsorolt javító-karbantartó szolgáltatás (a továbbiakban: szolgáltatás), és a szolgáltatásnak az általános forgalmi adót és az anyagköltséget is magában foglaló díja a húszezer forintot meghaladja, a szolgáltatást nyújtó vállalkozást jótállási kötelezettség terheli. A jótállásból eredő jogokat a szolgáltatás tárgyát képező dolog (a továbbiakban: dolog) tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül ...
2. § (1) A jótállás időtartama hat hónap. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár."

(A rendelet száma, ha valakit érdekel: 294/2004. (VIII.27.) Korm.és tartalmazza a időközi módosításokat, tehát pl a 2021.01.01. napján hatályba lépett, fogyasztókat védő szigorításokat is)

Egyébként én is jártam már úgy "jónevű" szervízzel, hogy nem találták a hibát, visszavittem és tovább keresték. Volt, hogy cd olvasófejet cseréltek, előre szóltak, hogy csak utángyártott van abbó a típusból nekik, kérem-e? Kértem, nem lett jó, kétszer - zokszó nélkül - cserélték "garanciában" (más kérdés, hogy a cd sose lett jó, végül eladtam valakinek, akinek volt türelme kitúrni a neten egy eredeti fejet - de nem volt zsákbamacska szóltak előre)

Tehát ha már a jogalkotó jogokkal ruházott fel bennünket, akkor éljünk vele, persze lehet mérges az ember, ha a javító nem tud javítani, és rájuk csaphatja az ajtót, de attól még a dolog nem lesz megoldva gondolkodik.gif

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

misibringa írta:
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. NAD C326 BEE erősítőm egyik csatornája időközönként durran. Nem kicsit. Leválasztott el-végfoknál és letekert hangerőnél.Volt már egy ismert , jó nevű szervizben, de csak lehúztak és a hiba ugyanúgy fennál. Sajnos ott nem tudtam kipróbálni , de vissza oda nem viszem többé.Köszönöm, ha van tippetek.
Melyik szerviz? Miért nem viszed vissza?
Néha van, hogy nem olyan könnyen reprodukálhatóak a hibák és ezért nehezebb is megtalálni-megjavítani.
Szerintem ha valamelyik normális régóta működő szerviz, akkor vidd vissza és kérd, hogy javítsák meg.

Ezt meg csak általánosan: Szerintem sokkal-sokkal transzparensebben kellene beszélnünk itt a fórumon a szerviz és tuning tapasztalatokról. Vannak jó és megbizható szervizek&szerelők és előfodul, hogy hibáznak, de nekem az a tapasztalatom, hogy törekednek arra, hogy kijavítsák a hibákat és hosszútávon elégedett legyen az ügyfél. És igen, vannak olyanok is, akik indokoltatlanul sok pénzt kérnek egy tuningért vagy javításért, és a magas ár ellenére a minőség messze elmarad. Ezekről nagyon ritkán lehet olvasni, inkább csak pletyka szinte terjednek. Akinek a hifi a hobbija, előbb utóbb belefut, hogy javíttasson valamit. Közös érdekünk ezért, hogy erről a témáról nyíltan összunk meg információt és segítsük egymást. :drum:

misibringa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: misibringa »

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Hozzászólás Szerző: supravox »

mtibor72 írta:
2023.07.02., vas. 17:27
Tisztelt fórumtársak!
Hátha tud valaki segíteni! Creek Evolution 50 A erősítőmet lakásfelújítás miatt kb. egy hónapra elcsomagoltam a dobozába. Ma ismét üzembe helyeztem és meglepődve tapasztaltam, hogy az eddig minden funkciót tökéletesen kezelő távirányítóra az erősítő semmit sem reagál. Az elemcsere újraindítás megvolt, a távirányítón bármely gomb lenyomására villog a piros LED, a távirányítót középhullámú rádióhoz közelítve hallani hogy a távirányító él. Vajon miért romolhatott el állásban?
Köszönöm!
Szia

Az ATC SCA2 meg a mostani előfokom is olyan,hogy egy gombbal ki lehet kapcsolni a remote controll funkciót.
Hogy ennek mi értelme nem tudom de mikor a Bricastin először sikerült véletlen kikapcsolnom hát betojtam
Én is azt hittem bekrepált.
Nem mondom,hogy Nálad is ez van de lehet ilyen banális történet is
Szurkolok megjavuljon.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

mtibor72 írta:
2023.07.02., vas. 17:27
Tisztelt fórumtársak!
Hátha tud valaki segíteni! Creek Evolution 50 A erősítőmet lakásfelújítás miatt kb. egy hónapra elcsomagoltam a dobozába. Ma ismét üzembe helyeztem és meglepődve tapasztaltam, hogy az eddig minden funkciót tökéletesen kezelő távirányítóra az erősítő semmit sem reagál. Az elemcsere újraindítás megvolt, a távirányítón bármely gomb lenyomására villog a piros LED, a távirányítót középhullámú rádióhoz közelítve hallani hogy a távirányító él. Vajon miért romolhatott el állásban?
Köszönöm!
Én is kiváncsi vagyok mi lehet a gond. gondolkodik.gif Szerintem hívd fel a forgalmazót, simán lehet, hogy másnál már belefutottak ebbe a szituba: https://hifiboltonline.hu

mtibor72
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: mtibor72 »

Tisztelt fórumtársak!
Köszönöm!

firka0511
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: firka0511 »

franz írta:
2023.06.11., vas. 14:00
off: Ideje lenne a kereskedőknek bevezetni a rövid lejáratú kamatmentes v kis kamatu törlesztési lehetőséget, mert nem lesznek vásárlóik.
H van az h Németországban ez full tud működni?
+erre jön némelyik kereskedő elrugaszkodott profit igényére: adott termék ára stabilan tartja magát 3 évig is akár úgy h mindez alatt Németországban olcsóbb volt mindvégig és ezt nem a két ország közötti cca 4-5% os adókulcs eltérés okozza.
Tavaly nyár és idén február között egy 20.000 eurós masina ár a 6,5-7,0 mio rol felment 9 miora, hogyé'?
Szerintem, ezen kár rugózni. Milliós készülékeknél eldöntheted, hogy itthon veszed meg vagy rászánsz egy napot és megveszed Bécsben, ha ott valóban annyival olcsóbb. Gondolom, az itthoni kereskedők terhei nem annyira kiszámíthatóak, mint a “nyugati” kollégáké.
Szerencsés helyzetben vagyunk, hogy választhatunk.

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: franz »

alto írta:
2023.06.12., hétf. 08:05
franz írta:
off: Ideje lenne a kereskedőknek bevezetni a rövid lejáratú kamatmentes v kis kamatu törlesztési lehetőséget, mert nem lesznek vásárlóik.
+erre jön némelyik kereskedő elrugaszkodott profit igényére: adott termék ára stabilan tartja magát 3 évig is akár úgy h mindez alatt Németországban olcsóbb volt mindvégig és ezt nem a két ország közötti cca 4-5% os adókulcs eltérés okozza.
Tavaly nyár és idén február között egy 20.000 eurós masina ár a 6,5-7,0 mio rol felment 9 miora, hogyé'?
Igazán szívet melengető egyesek részéről a kereskedők folyamatos ekézése. Lásd még "kizsákmányolás", "extraprofit", "burzsoázia" Karl Marx munkásságában.

Egy kereskedő saját erőből nem tud hitelezni, mert egyrészről nincs meg ehhez a megfelelő pénzügyi forrása, másrészről a hitelezés szigorúan engedélyhez kötött pénzintézeti tevékenység. Ezért a kereskedők áruhitelt csak hitelintézet bevonásával tudnak nyújtani, így a kamatfeltételeket sem a kereskedő határozza meg. Egyébként meg amikor az infláció bőven 20% felett van, a kamatmentes hitel iránti igény kissé el van rugaszkodva a valóságtól.

A német és magyar áfakulcs közötti eltérés nem cca 4-5%, hanem egész pontosan 8%.
erre szeretnék válaszolni, csak magam átláthatósága miatt pontokba szedve

1,
Ha többen ekézik a kereskedőket, lehet a másik oldalnak is van igazsága, mivel a vásárló/megrendelőből él az eladó, sztem nem kell azon fennakadni ha valami már sok és az megvan említve, párbeszéd!

2,
A "kizsákmányolás", "extraprofit" hoz te az alábbit minek neveznéd (?):
Adott egy magyar kereskedő és adott egy német kereskedő, 4 azonos termék ára itthon és kint:
lemezjátszó (1)-0,5 mio HUF-1000 EUR-500FT/EUR
lemezjátszó (2)-1,8 mio HUF-4500 EUR-400FT/EUR
hálózati és cd lejátszó-1,4 mio HUF-3000 EUR-466FT/EUR
erősítő-3,6 mio HUF-8500 EUR-423FT/EUR

ez csak egy gyors szemléltetés akar lenni arra, hogy kissé kilóg az h nem egységesen veszi a termékeket az adott bolt (1), az olcsóbb cucc, mintha nagyobb haszonkulcsot mutatni, ami valahol a piac törvénye is lehetne, ha ebben az esetben az 500 ezer ft -os valami nem ment volna fel 2 lépcsőben 350 ezer ft -ról 3 hónap alatt ide...amikor konszolidálódik az árfolyam, nem értem miért nem ugrik vissza (2)...
és meg is érkeztünk a rövid lejáratú hitelezéshez, ha a kereskedő ekkora haszonnal akar dolgozni és el is tudja adni, akkor valamit tehetne a szegény vásárlőjának a könnyítés oltárán, de lehet rosszul látom...és bizony sokan vagyunk akik magyar kereskedőtől, magyar garanciát akarunk...de ekkora árkülönbözet mellett ha most 360.000 ft ért tudok váltani 1000 eurót, akkor nem fogom megvenni 500 ezerért itthon azt a lejátszót amit külföldről is beszerezhetek 360 ezerért...

3,
a hitelezéssel kapcsolatosan amit vki írt, h ez hobby sztem ez nem érv, felnőtt ember eltudja dönteni mit tud bevállalni, ne neveljük egymást, pont ennek a hobbinak a költségei indukálnák azt h vmi történjen, a bankok féltését meg meg sem hallottam :-) ...nem tudom miért ördögtől való az ha valaki nem a pár millióját nem egybe, hanem inkább elaprózva adja ki, és mondom mégegyszer, más nagy áruházakban van 0% os THM ma is és nem tegnap óta, itt csak arról van szó h a kereskedő tojik ebbe bele, neki ez macera és nem akar vele foglalkozni, nyiltan is meglehet ezt mondani, és amit írtam elismétlem, mondjuk 1 éves 0% vagy max 2 éves a piacinál kicsit kedvezőbb, nem kell ám egyből akarni vinnie a házat a banknak, sok kis nyereség lehet ám jobb mint az egy v kettő nagyobb!

4,
A vásárlót rá kell venni arra h vásároljon, ha ezért bizonyos szolgáltatásokat kell nyújtani, legyen az demo szoba v hitel konstrukció, akkor azért le kell hajolni...de én kibic vagyok vásárlóként magam oldalát nézem csak ezt elismerem.

5,
ismerek olyan kereskedőt aki hintáztatja az árait és most h jobb lett a ft amit nézegetek nála olcsóbb lett, sztem ez tök korrekt. Nem tartom feladatának ezt a hintáztatást, simán elfogadom h ami árat kitesz az ő felelőssége, de van egy határ lásd a 2. pontom példja aki nem hintáztat és még jól túl is áraz

6,
a kevés minőségi hazai kereskedőnek meg köszönet h egyáltalán elérhetőek a termékek már itthon is...csak annyi az észrevétel, h mert a paprika ára felment az aszály miatt, akkor ne legyen már autómatizmus h akkor mindenre mehet a +x%

7,
és az igazi vesszőparipám ami viszont saját berögzülésem, ha valamit leértékelnek, Magyarországon az 3-5% ot jelent, kérdem én az mi tessék mondani? Körül lehet nézni külföldön mit neveznek leértékelés alatt, soha nem értem meg miért jó ha benn ragadnak termékek.
...és még valami, én bizony voltam már úgy h több mios vásárlást azért nem fixáltam, mert a 2. ponthoz hasonlón túl az illető max 3% ot adott volna...nah erre és ekkor mondtam azt h ez tényleg "csak egy hobbi",ha korrekt dealt nem tudunk megkötni, akkor másnak a balekja nem leszek, ennyi, nem vásároltam,nem fáj azóta sem.

8,
béke 36_1_11.gif

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Shimano írta:
2023.06.12., hétf. 12:47
alto írta:

Igazán szívet melengető egyesek részéről a kereskedők folyamatos ekézése. Lásd még "kizsákmányolás", "extraprofit", "burzsoázia" Karl Marx munkásságában.

Egy kereskedő saját erőből nem tud hitelezni, mert egyrészről nincs meg ehhez a megfelelő pénzügyi forrása, másrészről a hitelezés szigorúan engedélyhez kötött pénzintézeti tevékenység. Ezért a kereskedők áruhitelt csak hitelintézet bevonásával tudnak nyújtani, így a kamatfeltételeket sem a kereskedő határozza meg. Egyébként meg amikor az infláció bőven 20% felett van, a kamatmentes hitel iránti igény kissé el van rugaszkodva a valóságtól.

A német és magyar áfakulcs közötti eltérés nem cca 4-5%, hanem egész pontosan 8%.
Euro,vagy annak megfelelő forint szerint megadott árak mellett nem lenne annyi kavar,mint amennyi az ingázó forint miatt most van.Nem lehet,nem akarjátok,vagy más ok miatt nem lehet így?
Vannak nagykereskedők, akik forintos viszonteladói árlistát küldenek, vannak akik eurósat küldenek, tehát vegyes a helyzet. Az általunk használt webáruház motor nem teszi lehetővé a vegyes árazást, tehát vagy euróban adok meg mindent árat és azt a webshop motor számolja át napi árfolyamon forintra, vagy forintban árazok mindent, vegyesen nem lehetséges. Többezer termék esetén a forint árfolyam ingadozást napi szinten lekövetni szintén lehetetlen, mi azt csináljuk, hogy sávos árazást alkalmazunk, tehát csak akkor nyúlunk az árakhoz, ha az árfolyam változás kimozdul ebből a türelmi sávból, akár felfele, akár lefele. Még így is hetente kb egy munkanap megy el az árak karbantartására.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2118

Hozzászólás Szerző: Shimano »

alto írta:

Euro,vagy annak megfelelő forint szerint megadott árak mellett nem lenne annyi kavar,mint amennyi az ingázó forint miatt most van.Nem lehet,nem akarjátok,vagy más ok miatt nem lehet így?

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1398

Hozzászólás Szerző: vazze »

alto írta:
franz írta:

Ehhez még hozzájön az agyafúrt lakosság bankok és adóhivatal számára láthatatlan feketén szerzett jövedelme ami ugye nem képez hivatalosan látható bevételt, ergo a bank nem bízik meg a lakosságban mert nem lát a számlákon komoly pénzmozgást.
Csak a “megoldjuk okosba” megy….
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

franz írta:

BARTIMEX AUDIO Honlap

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

Rock60 írta:
2023.06.11., vas. 06:48
diagnet írta:
2023.06.09., pén. 20:19
A korábbi 1000-1200 EUR árlépcső helyett most a 280-380 esetén majdnem 2000 eur az eltérés.
A 303x ára '85 - ben 5500 DM volt. Az E-205 2500 DM körül mozgott, tehát ott nem hogy 1000, 1200, vagy 2000, hanem 3000DM különbség volt a 303x - hez képest.
Mivel akkoriban csak az a két modell létezett, azok is 2 év eltéréssel: https://www.accuphase.com/history.html
A 4xx széria bevezetése után már csak abban volt toroid trafó és erősebb végfok + ~1000 euro-nak megfelelő tetszőleges valutáért.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

franz írta:
2023.06.11., vas. 18:47
zoli73 írta:
2023.06.11., vas. 17:16
franz írta:
Mivel ez tényleg nagyon off, így csak röviden írom le a véleményem.
Mivel a zenehallgatás, hifizés "csak" egy hobbi, ezért én nem tartom ésszerűnek egy hobbi miatt hitelhez folyamodni.
Aki erre képes, az vagy mániákus, vagy felelőtlen.
Szerintem.
nem sikerült megérteni a mondandóm
Úgy tűnik, hogy az enyémet viszont igen.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: franz »

zoli73 írta:
2023.06.11., vas. 17:16
franz írta:
Mivel a zenehallgatás, hifizés "csak" egy hobbi, ezért én nem tartom ésszerűnek egy hobbi miatt hitelhez folyamodni.
Szerintem.
nem sikerült megérteni a mondandóm

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

franz írta:
Szerintem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”