Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Kábelezzünk

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3611

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

mishow írta:
2023.05.12., pén. 08:30
istvan01 írta:
2023.05.11., csüt. 19:44
CAT5 és CAT5e nem árnyékolt, ezért azzal fémházas csati nem szokás. De árnyékolás nélkül garantáltan földfüggetlen, ezért földhurkot sem képezhet.
Ilyenem van valahol. Hama cat5e. Ezek szerint átverés a csatin a fémborítás? gondolkodik.gif
hama cat5e.JPG
CAT kábelek elvi sebességei, és sodrás, árnyékolásuk a videoban. CAT6a-tól van definiálva az árnyékolás, de CAT6-t is néha árnyékolják. Kábel árnyékolástól függetlenül a csatlakozó még lehet fémházas, ami a készülék irányból ad egy kevés fedést a kábel végződésnek, amik ott már párhuzamosan futnak, nincsenek sodorva.
https://www.youtube.com/watch?v=FYl9SAeGdyQ

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Mishow, mennyi most a Supra Cat8, hogy már nem éri meg az árát ?
Anno Te ajánlottad nekem, tényleg nagyon jó, ha jól emlékszem 20 körül volt a 80 centis gyári dugókkal.
A friss szerzeményű HDMI kábeled, amit Voyager javasolt, az jobb lehet, mint az AQ Carbon ?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2159

Hozzászólás Szerző: Voyager »

mishow írta:
2023.05.12., pén. 08:30
istvan01 írta:
CAT5 és CAT5e nem árnyékolt, ezért azzal fémházas csati nem szokás. De árnyékolás nélkül garantáltan földfüggetlen, ezért földhurkot sem képezhet.
Ilyenem van valahol. Hama cat5e. Ezek szerint átverés a csatin a fémborítás? gondolkodik.gif
hama cat5e.JPG
Nem gondolom. Van belőle árnyékolt verzió is.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Nálam ilyen lett behúzva. Cat5e arnyékolt.

https://www.krugel.hu/keline-ftp-f-utp- ... 338&55=350

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2610

Hozzászólás Szerző: mishow »

istvan01 írta:
hama cat5e.JPG
hama cat5e.JPG (22.26 KiB) Megtekintve 1835 alkalommal

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3611

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

mishow írta:
2023.05.11., csüt. 10:23
Indy írta:
2023.05.11., csüt. 10:06
mishow írta:
2023.05.11., csüt. 10:05
Akkor ezek szerint más fémcsatis kábel is hozhat be brummot? gondolkodik.gif
Igen!
Köszi, akkor erre odafigyelek.
Valahol van a fiókban egy régi fémcsatis cat5e, azt majd előtúrom és kipróbálom vele.
Habár ... igazán a tv-hez nem is kell nekem spéci kábel, mert az "okos" funkciókat már az almatévé csinálja.
Nah, ma megint tanultam valami hasznosat :smile53: ;)

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
2023.05.11., csüt. 18:20
mishow írta:
2023.05.11., csüt. 08:59
@Voyager: Köszönöm, és ha már, akkor már ... lenne még egy kérdésem :rolleyes:
Ethernet kábelre lenne esetleg valami hasonlóan jó "titkos" ajánlatod neked vagy bárkinek?
Sajnos ebben nem tudok most segíteni annak ellenére, hogy a lakás frissen húzva kábellel. Még nem tudom, hogy mit kell halljak. :D
Ez jó :kapdelm:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
Ethernet kábelre lenne esetleg valami hasonlóan jó "titkos" ajánlatod neked vagy bárkinek?
Sajnos ebben nem tudok most segíteni annak ellenére, hogy a lakás frissen húzva kábellel. Még nem tudom, hogy mit kell halljak. :D

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Indy írta:
2023.05.11., csüt. 10:06
mishow írta:
Igen!
Köszi, akkor erre odafigyelek.
Valahol van a fiókban egy régi fémcsatis cat5e, azt majd előtúrom és kipróbálom vele.
Habár ... igazán a tv-hez nem is kell nekem spéci kábel, mert az "okos" funkciókat már az almatévé csinálja.
Nah, ma megint tanultam valami hasznosat :smile53: ;)

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

mishow írta:
Igen!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1252

Hozzászólás Szerző: pali923 »

mishow írta:
2023.05.11., csüt. 10:00
A kácsás AQ dugó ez lenne?
Igen.
Ennek is fémháza van, és nincs földhurok, igaz, nekem a Ventionnal sem volt.
A Viablue meg a saját dugójával még drágább, mint a Telegartnerrel. :rolleyes:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Indy írta:
2023.05.11., csüt. 09:55
... lehetséges hogy a földhurok a Vention fémvázas csatlakozója miatt alakult ki. A noname Cat6-os kábelnek véletlenül nem műanyagházas csatlakozója volt? ;)
Megnéztem. Igen, a Cat6 csatija műanyag :rolleyes:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

pali923 írta:
2023.05.11., csüt. 09:47
mishow írta:
Érdemes-e a Vention helyett másik, hasonlóan jóárasított kábellel kísérletezni (
Az a Viablue kábel szerintem is megér egy misét.
Ez már két szavazat a Viablue mellett.
Kár, hogy a Telegärtner dugó borítja a költségvetést, páronkénti cca 20eFt árával sad.gif
A kácsás AQ dugó ez lenne?
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/aq-cat7-dugo
... azon a földhurkon csodálkozom
Én is csodálkoztam, de nem volt kérdés. Összedugtam: brummos, szétszedtem: nem brummos, gagyi kábel bedug: nem brummos, Viablue visszadug: brummos ...

Kieg: Lehet, hogy Indy gondolatmenete lesz a helyes?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2023.05.11., csüt. 10:06-kor.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

mishow írta:
Kipróbáltam a Vention-vonalat, eleinte tetszett, de szép lassan kiszerettem belőle. Ahogy az gyakran lenni szokott, az elsőre attraktív hang hosszú távon fárasztani kezdett, ráadásul a TV-be kötve olyan földhurkot csinált, hogy nem lehetett LP-t hallgatni, annyira brummos lett az erősítő belső MM kártyája.
(Megjegyzem, ez is tanulságos: router -> cat8 ethernet kábel -> tv -> optikai kábel -> külső DA -> rca kábel -> erősítő bemenet körben keletkezett a földhurok; ami egyértelműen megszűnt, amikor a Vention cat8-at kivettem a rendszerből, és egy noname cat6 ment a helyére gondolkodik.gif de ez egy mások sztori).
Szia Mishow,

lehetséges hogy a földhurok a Vention fémvázas csatlakozója miatt alakult ki. A noname Cat6-os kábelnek véletlenül nem műanyagházas csatlakozója volt? ;)
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1252

Hozzászólás Szerző: pali923 »

mishow írta:
Érdemes-e a Vention helyett másik, hasonlóan jóárasított kábellel kísérletezni (
Az a Viablue kábel szerintem is megér egy misét. Szerelve eredeti dugókkal viszont elég húzós az ára. Szintén elég drágának tartom azt a Telegartnert is. A minőség persze lehet ennek megfelelő.

Én méterben vettem Viablue-t, és a Kácsánál AQ csatlakozókat, ez így sokkal olcsóbb. A dugókat én raktam rá, ami nem volt könnyű, mert a kábel vastag. Hangminőség változásról inkább nem nyilatkozom, mert hülye fejjel több dolgot cseréltem egyszerre, nem tudom, minek mekkora hatása van. Én azt gondolom, hogy ezen az áron jobbat nehéz összerakni. Aztán lehet, hogy egyszer megpróbálom más dugókkal is.
Én is Ventiont cseréltem le, de azon a földhurkon csodálkozom. gondolkodik.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Szintén a router és az Apple TV, valamint a router és a streamer közé kellene.
Korábban az Auralic Mini és ugyanezen router között Supra CAT8 volt, ami sokat javított a hangon, minden paramétert tekintve - de az ára az egekbe szállt sajnos sad.gif
Kipróbáltam a Vention-vonalat, eleinte tetszett, de szép lassan kiszerettem belőle. Ahogy az gyakran lenni szokott, az elsőre attraktív hang hosszú távon fárasztani kezdett, ráadásul a TV-be kötve olyan földhurkot csinált, hogy nem lehetett LP-t hallgatni, annyira brummos lett az erősítő belső MM kártyája.
(Megjegyzem, ez is tanulságos: router -> cat8 ethernet kábel -> tv -> optikai kábel -> külső DA -> rca kábel -> erősítő bemenet körben keletkezett a földhurok; ami egyértelműen megszűnt, amikor a Vention cat8-at kivettem a rendszerből, és egy noname cat6 ment a helyére gondolkodik.gif de ez egy mások sztori).

Tehát:
Érdemes-e a Vention helyett másik, hasonlóan jóárasított kábellel kísérletezni (Baseus, Ugreen és társai), vagy a nevesebb márkák belépő cat6 darabjait nézzem inkább (pl: Inakustik Prémium, AQ Pearl)?
Árban itt sem szeretnék elszállni, és egy 0,75-1m meg egy 1,5m darab kellene.
Ha erre is jönne tipp, akkor itt meg is állnék, köszönettel :D :smile53:

Kiegészítés: kérdezem mindenkitől, akinek van ilyen tapasztalata, hogy a cat6/7/8 közt hangban van-e hallható különbség, vagy az esetlegesen hallható különbség a kábel minőségéből, felépítéséből, stb. adódik?
Ez általában érdekelne, ha már kábel topic ...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2023.05.10., szer. 14:34
Voyager írta:
2023.04.28., pén. 12:03
mishow írta:
2023.04.28., pén. 10:34

A BestByte webshopból sikerült befoglalni az utolsót. Ünnepek után hozza a Róka.
Nem fog csalódást okozni.
Ünnepek után a visszaigazolásnak megfelelően, rendben megérkezett a kábel.
Már egy hete járódik, és valóban nem okozott csalódást.
Főleg a feliratok élességén venni észre a különbséget és a kontúrokon, de a színhelyesség is finomodott, úgyhogy mégegyszer köszönöm a tippet és mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a kábelt én is! :smile32:
Nagyon örülök, hogy tudtam Neked én is egy kicsit segíteni... :smile32:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
2023.04.28., pén. 12:03
mishow írta:
2023.04.28., pén. 10:34
Voyager írta:
2023.04.27., csüt. 07:16
Én mindenhol ezt használom (DeLock 85728). Egyszerűen gyönyörű a kép vele, pedig próbáltam már nagy nevű gyártók drágább kábeleit is. Ha veszel egyet és nem jön be én szívesen átveszem
A BestByte webshopból sikerült befoglalni az utolsót. Ünnepek után hozza a Róka.
Nem fog csalódást okozni.
Ünnepek után a visszaigazolásnak megfelelően, rendben megérkezett a kábel.
Már egy hete járódik, és valóban nem okozott csalódást.
Főleg a feliratok élességén venni észre a különbséget és a kontúrokon, de a színhelyesség is finomodott, úgyhogy mégegyszer köszönöm a tippet és mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a kábelt én is! :smile32:

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 905

Hozzászólás Szerző: tottyi »

tottyi írta:
2023.04.28., pén. 15:08
Nekem egy olyan gondom van a HDMI kabellel de lehet nem az lesz a problema csak remelni tudom, hogy mikor fimet nezek a rendszeremen akkor atkapcsolom jatek modba a tv-et es olyankor bizonyos jeleneteknel ugy ciripel a tv mindha valami nagyfrekvencias hangot adna ki. Tudom igy latatlanba nehez de hatha valaki talalkozott ilyennel es egy jobb kabel segitett ezen. Most egy 3-5 euros HDMI kabel van bekotve.
Tegnap megjott az Audioquest Pearl 48 HDMI es nem oldotte meg a problemat, allitolag a TV-ben van a gond. Hatha valakinek segit a dontesben. :rolleyes:
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 370

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

fapaci írta:
2023.04.29., szomb. 08:39
nemtomm írta:
2023.04.28., pén. 19:04
Attól függ ki mit akar eladni és mi az érdeke…. gondolkodik.gif
Mikor Te otthon magadban próbálod eldönteni, melyik kütyü a jobb, akkor mi az érdeked?
Hogy mi az érdeke, azt nem tudni... De hogy hifista, az biztos! :smile51:
A gondolkodás nem megerőltető...

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 960

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

fapaci írta:
2023.04.29., szomb. 08:39
nemtomm írta:
Mikor Te otthon magadban próbálod eldönteni, melyik kütyü a jobb, akkor mi az érdeked?
Másra értettem :smile29: bocsi :smile51:
"Az igazi barát szemből támad."

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11186
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

nemtomm írta:

Vikunya
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 357

Re: Hálózati villás és iec csatlakozó

Hozzászólás Szerző: Vikunya »

Persze, egyszerűsítettem, nem a gyári leíráshoz igazodtam, csak az eddigi tapasztalataim összegeztem

Árban igazából 3 elkülöníthető szint van, minőségben pedig inkább kettő. ( A gyári termékpalettához képest vannak limitált különkidások is)

Az alap (029-es) csatlakozóra épül a (refence szint 3- féle bevonatával bíró) további három csatlakozó. Ezeket egy szintnek tekintem, mert az árkülönbség (és a minőség eltérése) nem érdemi. Mindet használom. Nagyon máshogy szólnak, de kb. egy nívón, lánca válogatja.

A 004 és az M1/F1 fegyverzete azonos, a burkolat más. A 004 jól hallhatóan többet nyújt, mint a kisebbek, ez a kedvencem. Az M1/F1-hez sajnos még nem volt szerencsém, irreális az ára. Csak a burkolat eltérése (szerintem) nem hozhat olyan mértékű javulást, amit emberi áru hi-fi (az enyém is az) megmutatna.

Ráadásul -állítólag - a 004-es csatlakozók halmozásával is óvatosan kell bánni, mert ha mindenhová ilyen kerül, a nyugalom és a felbontás megnövekedése túlzó is lehet. (Nekem nincs annyi belőle, hogy túlzó lenne.) Állítólag érdemes kombinálni a 004-et - azonos kábelen - nyersebb hangú (nem Oyaide) csatlakozókkal, hogy a "dög" is megmaradjon a hangban.

Mondom, finomhangolásról és felbontásról szól az egész. Nem tudom olcsóbb kábelekkel mit csinálnak (ott nem próbáltam, nem sok értelme lenne), de a Kondo Avocadó és Kondo Spz ezüst hálózatikkal nagyon jók. Előtte szinte a teljes Furutech palettához volt szerencsém, de majdnem mind eladtam azóta. Pedig a Kondo hálózatikat (gyárilag) Furutech FI 11G-vel szerelik. (Az amúgy nem rossz. A drágább Furutech csatlakozók nekem nem tetszettek, mindegyikben volt valami művi hi-fi.)

Érdemes először egy készülékoldali 004-est (az jóval olcsóbb, mint a konnektoroldali) és egy 037-est venni és elkezdeni velük játszani, hogy melyik jön be és hol. Magáért beszél, hogy több, mint tíz éve nem változtattak a termékeken.

Redguy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 117

Re: Hálózati villás és iec csatlakozó

Hozzászólás Szerző: Redguy »

Vikunya írta:
2023.04.25., kedd 15:28
Tévedsz. :ohnoohnoohno: Az Oyaide hálózati csatlakozó minden apró részlete japánban készül (a csiszolás részben kézi munka), hacsak a gyártó nem füllent.

http://www.oyaide.com/ENGLISH/AUDIO/pro ... pg469.html

Az Oyaide lényegében két minőségi szinten készít termékeket. Jót (1.szint) és nagyon jót (2.szint) gyárt. Belépő igazán nincs.
Az első szinten (4 féle termék van) a fegyverzet különböző bevonatai (vagy annak hiánya) ad (nagyon) különböző hangkaraktert, amivel a rendszered finomhangolása - az általam ismert módszerek közül a legjobban - végezhető el. A második szinten már azonos a fegyverzet (az egyetlen és legjobbnak tartott), csak a (2 féle) csatlakozó háza tér el.
Bocs, de pont az általad linkelt oldalon én úgy látom, hogy inkább 4 szint van (de minimum 3)
- "Entry" - azaz belépő pesze már ez is elég jó,
- "Reference" itt van 3 bevonat
- "Superior"
- "Premium" - számomra nem derül ki a leírásból, hogy miben különbözik a superior és a prémium.
Jelöltem a képen
Jelöltem a képen
Screenshot_20230428_193802_Chrome.jpg (443.7 KiB) Megtekintve 1992 alkalommal
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - Parabox Tempesta mkII

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 960

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

fapaci írta:
2023.04.28., pén. 15:12
asebestyen írta:
2023.04.28., pén. 10:54
Mindenkinek az a tesztelési módszer válik be, amelyikben hisz. :)
Vagy inkább amelyik jobban szolgálja a személyes céljait.
"Az igazi barát szemből támad."

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”