Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

vidor2009 írta:
2023.04.29., szomb. 21:58
tonee73 írta:
2023.04.29., szomb. 13:00
vidor2009 írta:
2023.04.29., szomb. 11:17

Én pedig kifejezetten hazugságnak tartom!
Azért én nem sarkítanék ennyire. Nem biztos hogy kapásból hazugozni kell valakit a véleményéért. gondolkodik.gif
Bocsánat,nem akartam személyeskedni,főleg nem akartam Rock60-at megbántani! leborulok.gif
Megjegyzésemet általánosságban mondtam arra,hogy a drágább a jobb!
Kinek?A gyártóknak és főleg a kereskedőknek(kevesebb munka,nagyobb haszon)!
Természetesen egy bizonyos szint felett relatíve sokat kell fizetni,de a mai highendnek mondott készülékek ára nem a minőséget tükrözi,hanem többnyire a rablás kategória!!!
Természetesen ez a mai "fogyasztói társadalomban" nem szűkül le a highendre!
Az áru legyen minél drágább és ezzel legtöbbször együtt jár,hogy rosszabb! :smile51:
Ezért szeretünk bizonyos régi dolgokat, amik már nagyon jó hangúak de már megfizethetőek és ezért építünk bizonyos dolgokat, mert már jobb alkatrészekkel, jobb hangúra néha olcsóbban meg lehet csinálni.
A többiek meg fizetnek, vagy beérik szerényebb hanggal.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 393

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

tonee73 írta:
2023.04.29., szomb. 13:00
vidor2009 írta:

Azért én nem sarkítanék ennyire. Nem biztos hogy kapásból hazugozni kell valakit a véleményéért. gondolkodik.gif
Bocsánat,nem akartam személyeskedni,főleg nem akartam Rock60-at megbántani! leborulok.gif
Megjegyzésemet általánosságban mondtam arra,hogy a drágább a jobb!
Kinek?A gyártóknak és főleg a kereskedőknek(kevesebb munka,nagyobb haszon)!
Természetesen egy bizonyos szint felett relatíve sokat kell fizetni,de a mai highendnek mondott készülékek ára nem a minőséget tükrözi,hanem többnyire a rablás kategória!!!
Természetesen ez a mai "fogyasztói társadalomban" nem szűkül le a highendre!
Az áru legyen minél drágább és ezzel legtöbbször együtt jár,hogy rosszabb! :smile51:

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 370

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

dixie-chicken írta:
2023.04.29., szomb. 08:01
jó reggelt :D

adott a Lurne J1,SL5 kar van rajta,annak van vlmilyen rögzitő csavarja,amelyet szállitás után,ki kéne oldani,ez hol található ?

kösszi :smile53:
Az eladó nem tudja?
A gondolkodás nem megerőltető...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1467

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Kösz tonee, sejtettem, hogy ez a kissé leegyszerűsített mondat " táptalajt" talál magának és a különböző vérmérsékletek kiváltják a "megfelelő" reakciókat.
Nem tudom, hogy a legdrágább, vagy a leganalitikusabb jelző verte-e ki a biztit.
Utólag visszaolvasva már nekem sem annyira szimpatikus az a mondat, de attól még igaz lehet.
Vagy, ha ez így nem igaz, akkor mi igaz ?
Hogy a legolcsóbb erősítők a legmuzikálisabbak ?
Az a kijelentés még röhejesebb lenne.
Akkor, amelyik se nem drága, se nem olcsó, az a jó ?
Egyre jobb.
Én mindenesetre eddig azt tapasztaltam - sajnos nem a saját rendszeremről van szó - hogy a legtermészetesebb hangú erősítők, amelyek semmilyen hiányérzetet nem keltenek, de bennük van minden, ami a komplex hangreprodukcióhoz kell, sajna azok a legdrágábbak.
De mi is ebben a meglepő ?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6449

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

vidor2009 írta:

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 393

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

akvapark írta:
2023.04.29., szomb. 08:12
Rock60 írta:
2023.04.26., szer. 11:23
Értem amit mondasz, van is benne valami.

Ugyanakkor ne essünk abba a hibába, hogy a színezett, saját hangú készülékeket kiáltjuk ki általában a zeneibbnek.
Abból kell kiindulni, hogy az élő zene sem színezett, és mi azt szeretnénk otthonunkban reprodukálni.
Éppen ezért a legdrágább, leganalitikusabb hangzású készülékek a legzeneibbek.
Nyilván minden készüléknek van saját hangja, minél olcsóbb, minél több a kompromisszum, annál inkább.
Ha már van saját hangja, azt a tervezők próbálják a " kellemes, hallgatható " tartományba tolni, gondolom innen a sztereotípia, hogy a színezettebb hangzású készülék a zeneibb.
De, ez csak egy ugyan olyan kompromisszumos, de rosszul hangolt kategóriatárs ellenféllel szemben igaz, egy magasabb kategóriás színezetlenebb hangú versenytárssal szemben semmiképpen sem.

Nagy vonalakban így látom, persze végtelen árnyalata van a kérdésnek.
Erről nem vagyok meggyőződve. leborulok.gif

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1431

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Rock60 írta:
2023.04.26., szer. 11:23

Ugyanakkor ne essünk abba a hibába, hogy a színezett, saját hangú készülékeket kiáltjuk ki általában a zeneibbnek.
Abból kell kiindulni, hogy az élő zene sem színezett, és mi azt szeretnénk otthonunkban reprodukálni.
Nyilván minden készüléknek van saját hangja, minél olcsóbb, minél több a kompromisszum, annál inkább.
Ha már van saját hangja, azt a tervezők próbálják a " kellemes, hallgatható " tartományba tolni, gondolom innen a sztereotípia, hogy a színezettebb hangzású készülék a zeneibb.
De, ez csak egy ugyan olyan kompromisszumos, de rosszul hangolt kategóriatárs ellenféllel szemben igaz, egy magasabb kategóriás színezetlenebb hangú versenytárssal szemben semmiképpen sem.

Erről nem vagyok meggyőződve. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2733

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

jó reggelt :D

adott a Lurne J1,SL5 kar van rajta,annak van vlmilyen rögzitő csavarja,amelyet szállitás után,ki kéne oldani,ez hol található ?

kösszi :smile53:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 726

Hozzászólás Szerző: tollact »

Sajnos ezekkel a gépekkel kezdődött az a vonal, miszerint a modern lemezjátszók inkább precíziós gépek, mint hangszerek. Lehet látni a piacon, hogy ezek a CNC-vel készült szuper gépek nem okoznak feltétlenül örömet a gazdájuknak. Valaki azt mondta, hogy CD-sen szólnak. Sokan úgy szállnak ki az analóg lemezhallgatásból, hogy efféle komoly gépük van és nem egy olcsó japán tojáshéj.. Persze a régi klasszikus daraboknak is megvan a saját hangja, de legtöbbször még mindig zeneibb megszólalást nyújtanak.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Igen, én emlékszem az első egy - két verzióra, nagyon úttörő megjelenése volt az akkori fadobozokhoz képest, mintha egy másik naprendszerből jött volna...

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: hosszu »

44 évvel ezelőtt jelent meg a világ egyik legszebb lemezjátszója (szerintem).
Néhány napja bemutatták a VII. változatot és az Oracle első hangkarjának prototípusát.
https://longkft.hu/audioblog/oracle-del ... arnacioja/
oracle delphi mkVII 1.jpg
oracle delphi mkVII 1.jpg (95.46 KiB) Megtekintve 1448 alkalommal
longkft.hu/audioblog/

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Teljesen egyetértek Voyager - rel, annyiban árnyalva a kérdést - amit már egy másik csontlerágós megjegyzésnél is felvetettem - hogy nincsenek régi viccek, csak öreg emberek vannak, egy újszülöttnek minden vicc új.
Magyarán, újabb résztvevőkkel újra előjöhetnek már korábban kitárgyalt témák, de ráadásul mivel ugyanabba a folyóvízbe úgysem lehet kétszer belelépni, szerintem nem problem.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 370

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Számomra az LP a valóságot és az érzelmeket jelenti. Bármilyen digitális hang sajnos nem érezteti ezt velem...
Nagyon jól tudnak szólni, de mégis többnyire hiányérzetem van.... Sajnos egyre lustább vagyok, de ha mégis felteszem pl. Ben Webster - Betsy című lemezét, a szaxofon mintha énekelne....
A gondolkodás nem megerőltető...

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 446

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Érdekes a felvetés abból a szempontból is, amit én már többször pedzegettem, hogy egy hibrid lemez hangminősége nem azonos egy CD-vel, nagyon tud tőle különbözni. Gyakorlati okok miatt sok ilyen kiadványom van, nevesítve a Capella Savaria egy kivételével összes Lp-je. Nálam az LP verziók sokkal jobban szólnak, mint a CD verziók. Egyéb esetben a CD vonal jól szól, főleg SACD-vel etetve. Érdekes kérdés, és ide OFF, hogy a CD transzfer és gyártás során mit rontottak el? Amúgy meg azért értem az összehasonlítást, mert én legtöbbször a tartalom alapján választom ki a zenét, és utána a médiumot, illetve úgy gondolodom, ha van full analóg lehetőség, akkor LP, ha a hibris korszak gyümölcse, mérlegele, és a full digitálisból meg CD, vagy inkább SACD, mert az én rendszeremen az éri fel legjobban a jó LP minőségét.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2130

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Mostanában már emészthető áron, egész jó digitális láncot lehet kiépíteni. Szerényebb hozzáértéssel és tapasztalattal is (értem ezt úgy, hogy szinte plug and play az egész) nagyon hasonló zenei élményt lehet összehozni, mint vinyl vonalon.

Számomra a hanglemez lejátszás életforma és hobbi is egyúttal, ami az értékes LP gyűjteménynek értelmet ad. És ahogyan azt John Peel mondta: "Egy remek lemezre való vadászat izgalma, a zene örömét néha elhomályosítja".

Nem lenne jó, ha a téma felesleg viták irányába menne el, főleg a százmilliószor lerágott csont ízével.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 726

Hozzászólás Szerző: tollact »

sutemenyx írta:
2023.04.20., csüt. 22:11
Ugyanakkor azt is gondolom, hogy akkor jó a lemezjátszó, ha egy modern, eredetileg digitális felvételű lemezzel minél inkább hasonlít egy jó minőségű CD vagy Stream hangra. Effektív ha nem hallod, hogy lemezjátszó szól. Ha többet hallasz, mondjuk nagyobb beütést, durvább mélyimpactokat, több sziszegést, vagy ha hallható, hogy forgó dolog szól, az mind csak torzítás, aminek nincs helye a lejátszóláncban. És ha sikerül elérni, hogy digitálisnak halld a digitális felvételt, na akkor okés a pörgető/hangszedő/fonó preamp, és onnantól van értelme felpakolni a szuper analóg felvételeket, ahol végre megmutathatja, hogy miben tud többet a digitálnál.
Szerintem.
Ez érdekes megközelítés, de belegondolva igazad lehet. Hiszen a mai világban a digitális felvétel a standard. Ami persze lehet pocsék is, de a lényeg, hogy azt halld amit felvettek. Nekem sajnos általában az átlag mai felvételekkel általában vannak minőségi kifogásaim. Mintha elfelejtették volna hogy kell mondjuk egy jó rockzenei felvételt csinálni. A Foo Fighters vezetője csinált egy dokumentumfilm sorozatot a legendás amerikai stúdiókról, zenei központokról. Abban mondta el az egyik nagynevű hangmérnök,hogy manapság a zenekarok szeretik megspórolni a profi stúdiómunkát. Vesznek egy keverőt, meg egy digitális felvevőberendezést, aztán megcsinálják a lemezre szánt felvételt otthon. Sajnos ez hallható is.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1244

Hozzászólás Szerző: pali923 »

sutemenyx írta:
Ugyanakkor azt is gondolom, hogy akkor jó a lemezjátszó, ha egy modern, eredetileg digitális felvételű lemezzel minél inkább hasonlít egy jó minőségű CD vagy Stream hangra.
A kígyó meg megharapta a saját farkát, innentől kezdve nincs értelme a digitális/analóg vitának. :rolleyes: :D
A cd-játszók jó nagy hányadának hirdetésében az van, hogy analógos hang, ugyanezt mondják a csöves hangra is, meg még biztosan sok másra. Meg még azt is olvastam itt, hogy az LP-ken van minden hangok legjobbika, csak nagyon-nagyon sok pénzt kell rákölteni.
Itt meg kiderült, hogy a digitálisan felvett lemezek hangjának a digitális streamhez kell közelítenie - természetesen alulról.
Akkor most hova álljanak a belgák? 31_1_21.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Húú, sajnálom, hogy erről lemaradtam !
" Azért elég gyorsan..." Mi elég gyorsan ?

Szerintem, egy jó analóg cuccon nem csak hasonlítania kell a digitális felvételű LP hangjának a CD - hez, hanem jobban kell szólnia.
A felvétel egy dolog, ami utána következik, az a másik. Ha a futómű, a kar, a hangszedő, a phono magasabb szintet képvisel, mint a dac, miért ne szólhatna jobban, mint a CD ?
Szerintem minden paraméterében szólhat jobban, ha másképp szól, az nem feltétlenűl színezés, vagy torzítás.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

supravox írta:
2023.04.20., csüt. 22:19
sutemenyx írta:
Ugyanakkor azt is gondolom, hogy akkor jó a lemezjátszó, ha egy modern, eredetileg digitális felvételű lemezzel minél inkább hasonlít egy jó minőségű CD vagy Stream hangra. Effektív ha nem hallod, hogy lemezjátszó szól. Ha többet hallasz, mondjuk nagyobb beütést, durvább mélyimpactokat, több sziszegést, vagy ha hallható, hogy forgó dolog szól, az mind csak torzítás, aminek nincs helye a lejátszóláncban. És ha sikerül elérni, hogy digitálisnak halld a digitális felvételt, na akkor okés a pörgető/hangszedő/fonó preamp, és onnantól van értelme felpakolni a szuper analóg felvételeket, ahol végre megmutathatja, hogy miben tud többet a digitálnál.
Szerintem.

Azért elég gyorsan ...
Mindenesetre ha egy elvi okfejtésbe bele szeretnél kötni, akkor célravezetőbb az ellenérvek, vagy az okfejtés logikai hibáinak felfedése, netán az általam figyelmen kívül hagyott egyéb körülmények említése.
Nettó személyeskedés helyett.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

supravox írta:
2023.04.20., csüt. 22:19
sutemenyx írta:
Szerintem.

Azért elég gyorsan ...
Ha te mondod..

Ez egy elvi dolog, semmi köze a tapasztalathoz és az eltöltött időhöz.
Azt még hozzáteszem, hogy amit leírtam az persze csak arra az esetre igaz, ha a lemezen lévő felvételre kíváncsi valaki, nem az a cél, hogy “lemezjátszózzon”.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

sutemenyx írta:
Szerintem.

Azért elég gyorsan ...

Ne személyeskedj, kérlek! asebestyen
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Szerintem.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

supravox írta:
2023.04.20., csüt. 21:16
sutemenyx írta:
2023.04.20., csüt. 20:34
supravox írta:
2023.04.20., csüt. 20:06
A kar unipivot, egy tű hegyén egyensúlyoz a kar, így minden irányban van nemellenállása.

Hát én csak gyötrődtem az unipivot karokkal.
Moerch-em volt meg a Kuzma egytűcsapágyas izéje.
Sztem vakvágány.
Nehéz beállítani, mert ezen pl az excentrikus ellensúly állítja egyszerre a tűnyomást és az azimuthot. El lehet vele szórakozni egy darabig, de a torzítatlansága egyértelmű. Mi bajod volt vele?
A Moerc-et hagyjuk is mert az egy agyrém volt.
Állandóan kontakthibás volt.
De mindkettőre jellemző volt az izgága,súlytalan,vékonyka megszólalás.
Illetve k..a érzékenyek voltak
Amúgy életem egyik leggatyább analóg hangját pont valami űber VPI szolgáltatta..
Csúcs Benz mc
Accuphase elő+végfok valami nagyobb Harbeth.
Hogy pont a futómű vagy mi volt a tré azt nem tudnám megmondani.
De nem kívántam rá a lemezjátszóra.
Talán nem volt megfelelő a mozgó tömeg*hangszedő engedékenység szorzat. Igazából vékony ettől lesz a hang, meg a nem megfelelő alátámasztástól. Mindkettőn lehet dolgozni, de a demót lebonyolító embernek talán nem is volt érdekes ez, mert másra figyelt.
Ahogy most összeraktam, nem mondanám rá a súlytalan jelzőt, sőt inkább tud elég testesen szólni. Mondjuk egy zongorajáték alsó regiszterei, de popabb zenén sincs semmi gond.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

sutemenyx írta:
2023.04.20., csüt. 20:34
supravox írta:
2023.04.20., csüt. 20:06
A kar unipivot, egy tű hegyén egyensúlyoz a kar, így minden irányban van nemellenállása.

Hát én csak gyötrődtem az unipivot karokkal.
Moerch-em volt meg a Kuzma egytűcsapágyas izéje.
Sztem vakvágány.
Nehéz beállítani, mert ezen pl az excentrikus ellensúly állítja egyszerre a tűnyomást és az azimuthot. El lehet vele szórakozni egy darabig, de a torzítatlansága egyértelmű. Mi bajod volt vele?
A Moerc-et hagyjuk is mert az egy agyrém volt.
Állandóan kontakthibás volt.
De mindkettőre jellemző volt az izgága,súlytalan,vékonyka megszólalás.
Illetve k..a érzékenyek voltak
Amúgy életem egyik leggatyább analóg hangját pont valami űber VPI szolgáltatta..
Csúcs Benz mc
Accuphase elő+végfok valami nagyobb Harbeth.
Hogy pont a futómű vagy mi volt a tré azt nem tudnám megmondani.
De nem kívántam rá a lemezjátszóra.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”