Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7535

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Kérhetném a fórumtársakat, hogy fórumtársaik helyett az audio pc-kkel foglalkozzon ebben a topicban? Olyan jó lenne, ha nem kéne 8-ból 9 hozzászólást kitenni az OFF-ba... :rolleyes: Köszönöm előre is!

Közben átpakoltam a felesleget az OFF-ba viewtopic.php?f=100&t=174081 , ott vagy privátban lehet folytatni.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2010

Hozzászólás Szerző: wittao »

Evezzünk komolyabb vizekre...

Épített már idehaza valaki ebbe a házba és a TAIKO tápjával PC-t?
https://taikoaudio.com/taiko-2020/produ ... r-chassis/
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 874

Hozzászólás Szerző: fererencz »

tottyi írta:
2023.04.05., szer. 07:10
Volt olyan is, hogy mikor en nem erzekeltem hallassal a kulonbseget az Audiophileoptimizer felinstalalasaval es beallitasaval akkor azt javasolta egy itteni forumtag, hogy ez a hobby, marmint a zenehallgatas nem nekem valo.
De érezted / érzed azt, hogy igaza van?
Ha nem lenne OFF, leírnám a tapasztalatot, milyen a való életben az, aki ilyeneket mond.
Nem szotkam hibázni.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Volt olyan is, hogy mikor en nem erzekeltem hallassal a kulonbseget az Audiophileoptimizer felinstalalasaval es beallitasaval akkor azt javasolta egy itteni forumtag, hogy ez a hobby, marmint a zenehallgatas nem nekem valo.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10973
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

supravox írta:
2023.04.04., kedd 21:10
Számomra semmi problémát nem jelent,sőt örömmel tölt el ha valaki aprópénzért megtalálja a számára üdvözítő megoldást. De ha eközben azt sugallja,hogy mekkora ökör aki esetleg ennél feljebb merészkedik az minimum meglep. Mert vegytiszta baromság.
Ebben igazad van, bár nekem nem tűnt fel ilyesmi a beszélgetésben. Önigazolási kísérletek viszont minden oldalon észlelhetők, meg előfordul itt olyan is, mikor valaki szánalmas senkinek tekint és nevez másokat, csak mert nincs 50 milliós rendszerük. Inkább ne is menjünk ebbe bele (ha már a moderátorok nem tiltották ki az illetőt örökre), mert elszabadul a pokol!

Ez itt most kissé off, ezért elnézést kérek, de le kell írnom, hogy miközben járom az országot az akusztikai mérések miatt, egyre inkább örülök olyan eseteknél, ahol viszonylag olcsó rendszeren látom az intenzív használatot, mint mikor csili-vili, de szinte érintetlen cuccok vannak szépen egymás mellé téve. Előbbinél a tulajdonos vélhetően megtalálta, amire szüksége van, a másik meg inkább csak meg akarta venni. (Mielőtt valaki tiltakozna, nem fórumtársakról beszélek.)

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Hozzászólás Szerző: supravox »

fapaci írta:
2023.04.04., kedd 10:15
Világunk sok érdekességgel szolgál a figyelmes szemlélő számára. Most éppen azt láthatjuk, ahogy a több millió forintos lejátszók nélkülözhetetlenségéről próbálják meggyőzni a felhasználót, aki az 50e forintos lejátszójával is elégedett volt. Lélekmentés? Inkvizíció? Hittérítés?
Számomra semmi problémát nem jelent,sőt örömmel tölt el ha valaki aprópénzért megtalálja a számára üdvözítő megoldást.
De ha eközben azt sugallja,hogy mekkora ökör aki esetleg ennél feljebb merészkedik az minimum meglep.
Mert vegytiszta baromság.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

fericske
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: fericske »

Aszpirin írta:
2023.04.03., hétf. 23:41
Hátha valakinek ég hasznos, nekem az volt:
ha törölni szeretnéd az Audirvana 3.5 licenc-regisztrációidat, ezt megteheted az alábbi linken.
Kell hozzá a licenckulcs és annak a neve, aki eredetileg regisztrálta, pontosan úgy, ahogyan a regisztrációban megadta (beleértve az ékezeteket is, ha használta, pl. "János Gipsz").
Ha a licenc már két gépre használva volt, akkor mindkét gépről törlődik. Így akár tovább is lehet adni az Audirvana 3.5 "lifetime" licencet, csak az eredeti vásárló nevét is adni kell hozzá).

Ez a licenc-eladás mellett akkor is nagyon jól jön, ha valamiért át kell vinni a második licencet egy új gépre, de már nem lehet az Audirvanából lemondani azt, mert pl. tönkrement a HDD/SSD a gépben, vagy - mint az én esetemben - egy teljes újratelepítés előtt elfelejtetted kiregisztrálni Audirvanából a gépet.

szóval ez a link: https://audirvana.com/account/ és a "Legacy versions" részben kell a gombra kattintani.
Ezt a linket szerintem mindenki jegyezze fel, akinek van Audirvana 3.5-öse. Így vagy úgy, de egyszer nagyon jól jön majd.
Én csak emaileztem eddig. Pár órán belül mindig elrendezték.
Ez újabb opció lehet, sosem emlitették a válaszokban.
Köszi.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

LIMAR írta:
2023.04.04., kedd 12:02
fererencz írta:
2023.04.04., kedd 07:59
Nem akartam senkinek keresztbe tenni ezzel, inkább csak segíteni néhány embernek, hogy ők is ilyen könnyen (és olcsón) lehessenek boldogok. :napsut:
Könyörgöm, ne segíts! Te ne.
Itt Te szorulsz segítségre, de nagyon ellenállsz.
Igen, még mindig a kezdeti nyitottságom mellékhatásait heverem. :rolleyes:
Nem szotkam hibázni.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

LIMAR írta:
2023.04.04., kedd 12:02
fererencz írta:
Nem akartam senkinek keresztbe tenni ezzel, inkább csak segíteni néhány embernek, hogy ők is ilyen könnyen (és olcsón) lehessenek boldogok. :napsut:
Az a bizonyos bagoly...
Na de nem akarok offolni és személyeskedni.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

fererencz írta:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10973
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

alto írta:
2023.04.04., kedd 10:56
Szerintem nem akartuk meggyőzni semmiről, nincs semmi gond azzal, ha elégedett azzal amije van. Azt azonban vitatjuk, hogy a különbség nem is hallható.
Ha valaki azt bizonygatja, hogy van különbség, a hozzáállást tekintve kb ugyanaz, mintha azt bizonygatná, hogy nincs különbség. A lényeg - számomra - a bizonygatáson és egymás véleményének elfogadásán van (meg persze a vitakultúrán). Hogy ki mit (nem) hall, vagy miként (nem) élvez, az szerintem magánügy, ebből fakadóan meglepnek az ilyen győzködő párbeszédek. De ez fakadhat az ideológiai képzetlenségemből is.

A digitális audio adatformátumok közötti hallható különbségekkel kapcsolatban azt gondolom, a túlnyomó többséget szépen be lehet vinni az erdőbe, még az amúgy magabiztosan nyilatkozók közül is sokakat. Ez persze nem bizonyítja és nem cáfolja a különbség létezését, sokkal inkább a különbségek (túl)értékeléséről mesél. Mostanában a MRC miatt sok technikai bemutatón veszek részt, ahol különböző formátumokat mutatunk be és bátran mondhatom, az előítéletek és hiedelmek kegyetlenül erősek. Jóval erősebbek, mint a hallás alapján alkotott vélemények.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3150
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

fererencz írta:
2023.04.04., kedd 11:26
wittao írta:
2023.04.04., kedd 11:17

Megfordithatjuk am ezt :) vigyazz, nem mindig jo ket vegerol egetni a gyertyat
Én azt hittem, ezen a fórumon az egyéni tapasztalás megosztása a fontos, hogy Te is ezt a véleményt véded a tanult / vélt általános ismerettel szemben. Most miért nem lehet elfogadni egy tapasztalatot, véleményt? Ez már nem kellemes?
Nekünk más a tapasztalatunk, lehet hogy ez neked kellemetlen?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

fererencz írta:
2023.04.04., kedd 11:48
Ha valaki erre járna, és streamer helyett szeretne egy sokkal rugalmasabb, akár szoftverezhető rendszert, akkor bátran merem ajánlani neki a Windows alapú, lehetőleg passzív hűtéses mini PC vonalat is. Ha nincsenek az informatikán és az emberi érzékelésen túlmutató elvárások, tökéletes forrás lehet pár tízezer Forintból.
Ha nincs a készüléknek különösebb hibája, a tápolással sem kell nagyon foglalkozni.
Nem szotkam hibázni.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Ha valaki erre járna, és streamer helyett szeretne egy sokkal rugalmasabb, akár szoftverezhető rendszert, akkor bátran merem ajánlani neki a Windows alapú, lehetőleg passzív hűtéses mini PC vonalat is. Ha nincsenek az informatikán és az emberi érzékelésen túlmutató elvárások, tökéletes forrás lehet pár tízezer Forintból.
Nem szotkam hibázni.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:
2023.04.04., kedd 11:26
wittao írta:

Én azt hittem, ezen a fórumon az egyéni tapasztalás megosztása a fontos, hogy Te is ezt a véleményt véded a tanult / vélt általános ismerettel szemben. Most miért nem lehet elfogadni egy tapasztalatot, véleményt? Ez már nem kellemes?
Tehát akkor a te gyakorlati tapasztalatodat fogadjuk el, itt rajtam kívül 2-3 ember írta ugyanennek az ellenkező megtapasztalását, azt nem vagytok képesek a doktor úrral elfogadni és arra terelődött azonnal a téma, kezdjem el bizonygatni meghallom-e a különbségeket OGG vagy nagyobb felbontás között... most akkor ki nem képes elfogadni a más gyakorlati tapasztalatait?

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:

Nem szotkam hibázni.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2871
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

wittao írta:
2023.04.03., hétf. 14:42
fererencz írta:
2023.04.03., hétf. 14:36
alto írta:
2023.04.03., hétf. 14:27
Spotify lebutított minőségre tök ok amit összeraktál, de komolyabb forrásanyagokhoz szerintem is kevés.
Ezt hogy kell érteni, miben kevés?
Amennyiben meghallgatsz egy lineáris táppal, passziv hűtéssel felszerelt, optimalizált (hardver + OS) gépen
Spotify vs. Audirvana + Qobuz anyagot, akkor azonnal eldől a kérdés (még akkor is, ha csak 16/44.1 felbontásig mész a Qobuzon).
A Spotify végtelenül sávhatárolt, dinamikátlan, tompa ,részlethiányos masszának fog hatni a másikhoz képest.
Én már gondolatban feladtam az ilyen irányú győzködéseket. Te még elég kitartó vagy, de az a baj, hogyha valaki nem hallotta megfelelő rendszerben ezeket a különbségeket, akkor nincs viszonyítási alapja. Sőt ha hallotta egy gyengébb rendszerben, és arra jutott, hogy hát ja valami hallatszik, de hangyányi méretű a változás, akkor mégkevésbé meggyőzhető.
Sőt, van aki szerint egyenesen rossz egy rendszer, ha hajlamos megmutatni az “apróságokban” rejlő különbségeket, mint kábel, táp, stb…
Amitől beszélsz az csak akkor elfogadható, ha már valaki meghallotta a saját két fülével, igaz akkor már magyarázni sem kell.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

wittao írta:
2023.04.04., kedd 11:05
“…bizonyitani…” kinek? Mit? Ez valami kenyszeres dolog itt?
Semmi kényszeresség, egyszerűen annyi, hogy alátámaszthatod vele az állításodat. Mondani bárki mondhat bármit.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:
2023.04.04., kedd 11:09
wittao írta:
Éreztem én, hogy előbb lesz Core Audio rendszerem, mint hogy nyilvánosságra hozzad egy ilyen teszt eredményét. :napsut:

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:
Éreztem én, hogy előbb lesz Core Audio rendszerem, mint hogy nyilvánosságra hozzad egy ilyen teszt eredményét. :napsut:
Nem szotkam hibázni.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

wittao írta:
2023.04.04., kedd 10:04
denesdr írta:
2023.04.04., kedd 09:25
alto írta:
2023.04.04., kedd 08:36
itt a nagy többség egyértelműen hallja a veszteségesen tömörített és veszteségmentesen tömörített zene közötti jelentős minőségbeli különbséget.
Igen hallja/hallani véli, főleg, ha van róla tudomása, hogy éppen veszteséges vagy veszteségmentes hanganyag szól. Egyébként meg nincs óriási különbség, egy modernebb (pl Ogg Vorbis, Opus) veszteséges tömörítést hallás alapján nagyon nehéz (bizonyos bitráta fölött meg szinte lehetetlen) megkülönböztetni a veszteségmentestől bármilyen rendszeren, főleg tipikus zenei felvétekkel, normál zenehallgatás közben.
Ogg Vorbist es Opust mindenkinek, minden ami ezen tul van csak jatek es mese. Hallgat meg valaki egyaltalan CD-t ezek utan?
Ha van kedved, időd és túl tudsz lépni az oldalon olvasható bevezető szöveg egyes részein, akkor az alábbi ABX programmal bizonyíthatod, hogy egy magas bitrátájú Ogg vagy Opus nem elég, illetve, hogy hallod (vagy mennyire hallod) a különbséget veszteséges és veszteségmentes hangtömörítések között:
http://sbence.hu/webapp/paudio/games.php

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3150
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

fapaci írta:
Világunk sok érdekességgel szolgál a figyelmes szemlélő számára. Most éppen azt láthatjuk, ahogy a több millió forintos lejátszók nélkülözhetetlenségéről próbálják meggyőzni a felhasználót, aki az 50e forintos lejátszójával is elégedett volt. Lélekmentés? Inkvizíció? Hittérítés?
Szerintem nem akartuk meggyőzni semmiről, nincs semmi gond azzal, ha elégedett azzal amije van.
Azt azonban vitatjuk, hogy a különbség nem is hallható.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

fererencz írta:
2023.04.03., hétf. 12:33

Azt nem zárom ki természetesen, hogy másabb eszközzel ne lett volna valóban szükségem a magasabb szintű dolgokra. Talán jól valasztottam.
Ezt remélem elolvasta mindenki. Volt normál, nagy asztali PC is forrás nálam, ott én is alkalmaztam jó pár trükköt, meg kellett is volna még lépni. Most trükkök nélkül is sokkkkal jobb eredményt kaptam.
Nem szotkam hibázni.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

fapaci írta:
Igen, és előtte meg azt láthattuk, hogy az 50eft-os kézüléknél nem kell jobb, mert az csak drágább, nem is igazán hallható, csak lehúzás, szoftver mágia, stb..

Lehet hogy az élet itt is a kiegyenlítődésre törekszik :)
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”