Közben átpakoltam a felesleget az OFF-ba viewtopic.php?f=100&t=174081 , ott vagy privátban lehet folytatni.
De érezted / érzed azt, hogy igaza van?
Ebben igazad van, bár nekem nem tűnt fel ilyesmi a beszélgetésben. Önigazolási kísérletek viszont minden oldalon észlelhetők, meg előfordul itt olyan is, mikor valaki szánalmas senkinek tekint és nevez másokat, csak mert nincs 50 milliós rendszerük. Inkább ne is menjünk ebbe bele (ha már a moderátorok nem tiltották ki az illetőt örökre), mert elszabadul a pokol!
Számomra semmi problémát nem jelent,sőt örömmel tölt el ha valaki aprópénzért megtalálja a számára üdvözítő megoldást.fapaci írta: ↑2023.04.04., kedd 10:15Világunk sok érdekességgel szolgál a figyelmes szemlélő számára. Most éppen azt láthatjuk, ahogy a több millió forintos lejátszók nélkülözhetetlenségéről próbálják meggyőzni a felhasználót, aki az 50e forintos lejátszójával is elégedett volt. Lélekmentés? Inkvizíció? Hittérítés?
Én csak emaileztem eddig. Pár órán belül mindig elrendezték.Aszpirin írta: ↑2023.04.03., hétf. 23:41Hátha valakinek ég hasznos, nekem az volt:
ha törölni szeretnéd az Audirvana 3.5 licenc-regisztrációidat, ezt megteheted az alábbi linken.
Kell hozzá a licenckulcs és annak a neve, aki eredetileg regisztrálta, pontosan úgy, ahogyan a regisztrációban megadta (beleértve az ékezeteket is, ha használta, pl. "János Gipsz").
Ha a licenc már két gépre használva volt, akkor mindkét gépről törlődik. Így akár tovább is lehet adni az Audirvana 3.5 "lifetime" licencet, csak az eredeti vásárló nevét is adni kell hozzá).
Ez a licenc-eladás mellett akkor is nagyon jól jön, ha valamiért át kell vinni a második licencet egy új gépre, de már nem lehet az Audirvanából lemondani azt, mert pl. tönkrement a HDD/SSD a gépben, vagy - mint az én esetemben - egy teljes újratelepítés előtt elfelejtetted kiregisztrálni Audirvanából a gépet.
szóval ez a link: https://audirvana.com/account/ és a "Legacy versions" részben kell a gombra kattintani.
Ezt a linket szerintem mindenki jegyezze fel, akinek van Audirvana 3.5-öse. Így vagy úgy, de egyszer nagyon jól jön majd.
Igen, még mindig a kezdeti nyitottságom mellékhatásait heverem.
Az a bizonyos bagoly...
Ha valaki azt bizonygatja, hogy van különbség, a hozzáállást tekintve kb ugyanaz, mintha azt bizonygatná, hogy nincs különbség. A lényeg - számomra - a bizonygatáson és egymás véleményének elfogadásán van (meg persze a vitakultúrán). Hogy ki mit (nem) hall, vagy miként (nem) élvez, az szerintem magánügy, ebből fakadóan meglepnek az ilyen győzködő párbeszédek. De ez fakadhat az ideológiai képzetlenségemből is.
Nekünk más a tapasztalatunk, lehet hogy ez neked kellemetlen?
Ha nincs a készüléknek különösebb hibája, a tápolással sem kell nagyon foglalkozni.fererencz írta: ↑2023.04.04., kedd 11:48Ha valaki erre járna, és streamer helyett szeretne egy sokkal rugalmasabb, akár szoftverezhető rendszert, akkor bátran merem ajánlani neki a Windows alapú, lehetőleg passzív hűtéses mini PC vonalat is. Ha nincsenek az informatikán és az emberi érzékelésen túlmutató elvárások, tökéletes forrás lehet pár tízezer Forintból.
Tehát akkor a te gyakorlati tapasztalatodat fogadjuk el, itt rajtam kívül 2-3 ember írta ugyanennek az ellenkező megtapasztalását, azt nem vagytok képesek a doktor úrral elfogadni és arra terelődött azonnal a téma, kezdjem el bizonygatni meghallom-e a különbségeket OGG vagy nagyobb felbontás között... most akkor ki nem képes elfogadni a más gyakorlati tapasztalatait?
Én azt hittem, ezen a fórumon az egyéni tapasztalás megosztása a fontos, hogy Te is ezt a véleményt véded a tanult / vélt általános ismerettel szemben. Most miért nem lehet elfogadni egy tapasztalatot, véleményt? Ez már nem kellemes?
Én már gondolatban feladtam az ilyen irányú győzködéseket. Te még elég kitartó vagy, de az a baj, hogyha valaki nem hallotta megfelelő rendszerben ezeket a különbségeket, akkor nincs viszonyítási alapja. Sőt ha hallotta egy gyengébb rendszerben, és arra jutott, hogy hát ja valami hallatszik, de hangyányi méretű a változás, akkor mégkevésbé meggyőzhető.wittao írta: ↑2023.04.03., hétf. 14:42Amennyiben meghallgatsz egy lineáris táppal, passziv hűtéssel felszerelt, optimalizált (hardver + OS) gépen
Spotify vs. Audirvana + Qobuz anyagot, akkor azonnal eldől a kérdés (még akkor is, ha csak 16/44.1 felbontásig mész a Qobuzon).
A Spotify végtelenül sávhatárolt, dinamikátlan, tompa ,részlethiányos masszának fog hatni a másikhoz képest.
Megfordithatjuk am ezt :) vigyazz, nem mindig jo ket vegerol egetni a gyertyat
Éreztem én, hogy előbb lesz Core Audio rendszerem, mint hogy nyilvánosságra hozzad egy ilyen teszt eredményét.
Ha van kedved, időd és túl tudsz lépni az oldalon olvasható bevezető szöveg egyes részein, akkor az alábbi ABX programmal bizonyíthatod, hogy egy magas bitrátájú Ogg vagy Opus nem elég, illetve, hogy hallod (vagy mennyire hallod) a különbséget veszteséges és veszteségmentes hangtömörítések között:wittao írta: ↑2023.04.04., kedd 10:04Ogg Vorbist es Opust mindenkinek, minden ami ezen tul van csak jatek es mese. Hallgat meg valaki egyaltalan CD-t ezek utan?denesdr írta: ↑2023.04.04., kedd 09:25Igen hallja/hallani véli, főleg, ha van róla tudomása, hogy éppen veszteséges vagy veszteségmentes hanganyag szól. Egyébként meg nincs óriási különbség, egy modernebb (pl Ogg Vorbis, Opus) veszteséges tömörítést hallás alapján nagyon nehéz (bizonyos bitráta fölött meg szinte lehetetlen) megkülönböztetni a veszteségmentestől bármilyen rendszeren, főleg tipikus zenei felvétekkel, normál zenehallgatás közben.
Szerintem nem akartuk meggyőzni semmiről, nincs semmi gond azzal, ha elégedett azzal amije van.fapaci írta: ↑2023.04.04., kedd 10:15Világunk sok érdekességgel szolgál a figyelmes szemlélő számára. Most éppen azt láthatjuk, ahogy a több millió forintos lejátszók nélkülözhetetlenségéről próbálják meggyőzni a felhasználót, aki az 50e forintos lejátszójával is elégedett volt. Lélekmentés? Inkvizíció? Hittérítés?
Ezt remélem elolvasta mindenki. Volt normál, nagy asztali PC is forrás nálam, ott én is alkalmaztam jó pár trükköt, meg kellett is volna még lépni. Most trükkök nélkül is sokkkkal jobb eredményt kaptam.
Igen, és előtte meg azt láthattuk, hogy az 50eft-os kézüléknél nem kell jobb, mert az csak drágább, nem is igazán hallható, csak lehúzás, szoftver mágia, stb..fapaci írta: ↑2023.04.04., kedd 10:15Világunk sok érdekességgel szolgál a figyelmes szemlélő számára. Most éppen azt láthatjuk, ahogy a több millió forintos lejátszók nélkülözhetetlenségéről próbálják meggyőzni a felhasználót, aki az 50e forintos lejátszójával is elégedett volt. Lélekmentés? Inkvizíció? Hittérítés?