Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2742

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

zoli73 írta:
2023.04.07., pén. 10:58
Szép napot mindenkinek!
Tapasztalatok, vélemények érdekelnének erről https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... elso-kabel a kábelről. Jumpernek tervezem, kaptam tippet, hogy tegyek vele próbát.
Köszönöm!
Szia!
SOST-26-ot próbáltam RCA-nak nálam nem vált be, de hangfalkábelnek nem tudom milyen lenne, annak nem próbáltam. gondolkodik.gif
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3236

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

viri írta:
2023.04.07., pén. 11:28
zoli73 írta:
Szép napot mindenkinek!
Tapasztalatok, vélemények érdekelnének erről https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... elso-kabel a kábelről. Jumpernek tervezem, kaptam tippet, hogy tegyek vele próbát.
Köszönöm!
Milyen a hangfal kábeled?
Ilyen: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... BPEALw_wcB, csak más csatlakozókkal.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

zoli73 írta:
Szép napot mindenkinek!
Köszönöm!
Milyen a hangfal kábeled?
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3236

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Szép napot mindenkinek!
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

konzumprodukt
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: konzumprodukt »

Jaj ez nem fordítás, nem is konklúzió, csak számomra valamennyi amennyit jelent.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1426

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Köszönöm a fordítást.

Na igen, nagyjából az a konklúzió, amire számítottam.
Tök mindegy, mit méregetnek, az kb. semmit nem jelent, meg kell hallgatni.

konzumprodukt
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: konzumprodukt »

Ahogy nézem, a legolcsóbb kábel nem sokkal rosszabb a legdrágábbnál, viszont ami drágának akar látszani, a kettő között, sokkal rosszabb. De hát ez kevés a messzemenő következtetések levonásához. Olcsó kábelben is van pocsék, meg nagyon jó. Külsőre pedig nem is nagyon különböznek. Annyi lehetne a haszna a dolognak, hogy mérésekkel kiválogathatnánk több tucat kábelből a nyerőket, a legjobb paraméterekkel rendelkezőket és letesztelhetnénk mennyire áll összefüggésben a gigaherzes tartományban mért linearitás a hallható minőséggel.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Hogy őszinte legyek, nem hiányoltam, de ha már megpendítetted, kiváncsívá tettél. Pár szóban tudnád vázolni, mire jutottak ?
Sajnos a húszszavas angol "szókincsem" kevés hozzá.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Rock60 írta:
2023.04.01., szomb. 17:19
Igen, a tápkábeleknél a földelő kábelt a villásdugónál és az IEC dugónál is be kell kötni
Köszönöm urak, valamire nagyon rosszul emlékeztem ezek szerint. :smile53:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 438

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Aki eddig hiányolta a kábelekkel kapcsolatos tudományos munkákat, annak most itt van egy. :rolleyes:

Én addig jutottam, hogy:
1. megszületett az alábbi dokumentum: An electrical study of single-ended analog interconnect cables
http://boson.physics.sc.edu/~kunchur/pa ... unchur.pdf
2. erre hivatkozva elkészült ez a videó: https://youtu.be/a4R6I_TtKQQ
3. ezek cáfolatára elkészült ez a videó: https://youtu.be/a0p3D_Gv6IY
4. végül a cáfolat cáfolatára ez a dokumentum: Pseudoscience in audio
http://boson.physics.sc.edu/~kunchur/Re ... mments.pdf
Újratervezés

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Igen, a tápkábeleknél a földelő kábelt a villásdugónál és az IEC dugónál is be kell kötni, bárhol is használod. Különben mi értelme lenne a földelésnek ?
Kivéve, ha a készülék gyári kábele sem volt földelt. / szvsz /

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

pali923 írta:
2023.03.31., pén. 22:39
Tanácsot szeretnék kérni: lecserélném a kábelt a hifihez használatos elosztómon. Amennyire én tudom, az általános nézet az, hogy a földelő kábelt csak a villásdugónál kötjük be (ami vagy így van, vagy nem), de mi a helyzet az elosztókkal? Az én meglátásom szerint ha nem kötjük be az elosztóba, akkor létjogosultságát veszti a 3-as zsinór a többinél, amik a készülékekbe mennek közvetlenül az elosztóból. Ez vagy fontos, vagy nem, én nem tudom.
Mellékszál, hogy van egy kicsi kapcsolós elosztóm is a nagyba bedugva, amikre külön vannak bedugva az analóg készülékek, mivel azokat ritkán használom, nem szeretném mindig áram alatt tartani őket.

Nincsenek előítéleteim vagy elméleteim, amúgy is bölcsésznek születtem, mindenféle tanácsot megfogadok, ha jobb lesz a hang vagy a létbiztonság. :D
A védőföldelés drótot is be kell kötni. Amit írtál az a kábel árnyékolására vonatkozna. De az meg nem minden kábelnek van.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Tanácsot szeretnék kérni: lecserélném a kábelt a hifihez használatos elosztómon. Amennyire én tudom, az általános nézet az, hogy a földelő kábelt csak a villásdugónál kötjük be (ami vagy így van, vagy nem), de mi a helyzet az elosztókkal? Az én meglátásom szerint ha nem kötjük be az elosztóba, akkor létjogosultságát veszti a 3-as zsinór a többinél, amik a készülékekbe mennek közvetlenül az elosztóból. Ez vagy fontos, vagy nem, én nem tudom.
Mellékszál, hogy van egy kicsi kapcsolós elosztóm is a nagyba bedugva, amikre külön vannak bedugva az analóg készülékek, mivel azokat ritkán használom, nem szeretném mindig áram alatt tartani őket.

Nincsenek előítéleteim vagy elméleteim, amúgy is bölcsésznek születtem, mindenféle tanácsot megfogadok, ha jobb lesz a hang vagy a létbiztonság. :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

A 4 soros 24 Amperes ára : 92 Ft/Db. Egy vagyon...

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: ensandor »

Mézga Aladár írta:
2023.03.28., kedd 18:12
Bármit mondanak a fanyalgók a célnak tökéletesen megfelel. Pl: az 1 fázis 4,2 Kw sütőt is tökéletesen kiszolgálja.
Így, így. Apósom "erősáramú" villanyszerelő, ezeket a wago-kat használják 16 amperig. Bombabiztos. Van belőle nagyobb is, 25 amperes is, az nekik ritkán kell, és elég drága.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2742

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Mézga Aladár írta:
2023.03.28., kedd 18:12
Aszpirin írta:
2023.03.28., kedd 16:55
fülelek írta:
2023.03.27., hétf. 14:30
Wago? gondolkodik.gif
(...) Én hifire nem használnám, és a háztartásban a megengedett 21 meg 32 ampert se engednék át rajta semmiképp... (...)

Valószínűleg félreértek valamit (remélem!), különben most kiszedhetem a lakásban elhasznált legalább 2 doboznyi oldható (narancssárga-átlátszó, alupasztával is tölthető) 32 amperrre névlegesített Wago-t az otthoni hálózatból...
Ki ne dobd. :nonononono:
Per pill. nincs nála stabilabb kötés.
Bármit mondanak a fanyalgók a célnak tökéletesen megfelel.
Pl: az 1 fázis 4,2 Kw sütőt is tökéletesen kiszolgálja.
Így van, bár Hifire lehet nem a legjobb, sima (otthoni) villanyszerelésre a legjobb.

youtu.be/eg6VPucscxI
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 114

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Aszpirin írta:
2023.03.28., kedd 16:55
fülelek írta:
Wago? gondolkodik.gif
(...) Én hifire nem használnám, és a háztartásban a megengedett 21 meg 32 ampert se engednék át rajta semmiképp... (...)

Valószínűleg félreértek valamit (remélem!), különben most kiszedhetem a lakásban elhasznált legalább 2 doboznyi oldható (narancssárga-átlátszó, alupasztával is tölthető) 32 amperrre névlegesített Wago-t az otthoni hálózatból...
Ki ne dobd. :nonononono:
Per pill. nincs nála stabilabb kötés.
Bármit mondanak a fanyalgók a célnak tökéletesen megfelel.
Pl: az 1 fázis 4,2 Kw sütőt is tökéletesen kiszolgálja.
Mindig, mindennél van jobb!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6076

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

fülelek írta:
Wago? gondolkodik.gif

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6274

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Rock60 írta:
2023.03.28., kedd 16:00

Én asszem, most ki is szálok...
Be sem kellett volna.Újra meg pláne, egyikőtöknek sem. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Igen, kapizsgálod már.
Azt kérdeztem volna apósomtól, hogy mi a bizonyíték arra, hogy az egyik husi finomabb a másiknál, vaktesztben is hajlandó lenne - e rámutatni melyik a finomabb, akár többször is - szerintem igen - és illene mindezt dokumentálnia is.
Mérésekkel is illene alátámasztania, melyikben több a só, a paprika, a kömény vagy a bazsalikom, vagy mit tudom én... Ellenkező esetben nincs joga egyik vagy másik husira azt mondania, hogy finomabb.
/ Egyébbként én is megkóstoltam, tényleg az volt a finomabb./
Senki nem beszélt ízlésről ezeddig. Egyáltalán nem volt téma, most sem az.
Kizárólag a különbség létezése, annak bizonyítása így úgy amúgy, ezzel fárasztasz és okítasz minket, mintha mindenki most jött volna le a falvédőről, csak te vagy helikopter.
Én asszem, most ki is szálok...

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

asebestyen írta:
2023.03.27., hétf. 18:26
Elterjeszthetnéd gyorsan, hogy a wago marha jó, hiába minden műszaki ellenérv, az csak duma, mert jobban szól és kész, én meg elkezdek tuning wago csatlakozókat gyártani 50Ft/db önköltségen és eladom itt akciósan 5e/db és mindenki jól jár, hisz mit kapsz ma 5e Ft-ért, amitől a zenészek a szobádban kezdenek játszani, a tér kinyílik, a 20m2-es szobából Carnegie Hall lesz? :D De lehet stúdió hang is (majd ráírom a dobozára), az 6e/db. :D
Nem vicc, egész pontosan így működik a hifi/házimozi üzletág egy része. :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ensandor 2023.03.28., kedd 14:55-kor.

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

viri írta:
2023.03.28., kedd 11:59
És vakteszt volt? Vagy ezt csak így szubjektíve? :D Csak vicc volt, nehogy újra kezdjük :D
Köszönöm, hogy megfogalmaztad helyettem, még ha "viccből" is. :D De egyrészt minden viccnek a fele igaz. :) Másrészt soha nem árt az önleellenőrzés, még hangfalkábeleknél sem, ami (analóg lévén) vitán felül áll, hogy mérhető és akár kihallható különbségeket is produkálhat. A mértéke már más kérdés, szerintem erős túlzásokba is belevisz a psziché, ennek tisztázására is jó az, ami nálatok sajnos csak vicc tárgya. :D Peace! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ensandor 2023.03.28., kedd 14:52-kor.

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Rock60 írta:
2023.03.28., kedd 13:23
Az ebéd végefelé megjegyezte, hogy az egyik husi mennyivel finomabb volt mint a másik.
Egyből beugrottak az elmúlt három hét eseményei, és szívesen feltettem volna neki egy - két kérdést... :smile49:
Tuti hülyének nézett volna.
Visszatérésre ösztönöztél. :)
Nagyon rossz a példád, pontosabban semmire nem példa. Az "elmúlt három hét eseményeiben", amire gondolsz, vajmi kevés volt az ízlésre vonatkozó passzus, sőt, az "ízlés" egyáltalán nem volt az akkor tárgyalt témák között. Én legalábbis véletlenül sem említettem. Nem az volt a téma. Ízlésről nem vitatkozunk.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Egy kis Off.

Hétvégén apósomékkal elmentünk ebédelni a Tró...ba.
Svédasztal, nagy választék, apósom több húsételt is megkóstolt.
Az ebéd végefelé megjegyezte, hogy az egyik husi mennyivel finomabb volt mint a másik.
Egyből beugrottak az elmúlt három hét eseményei, és szívesen feltettem volna neki egy - két kérdést... :smile49:
Tuti hülyének nézett volna.
A poén kibontását Rátok bízom... :fekverohog:

Egy kis On.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Érdekes, szerkesztettem egyet, de mind a két verzió megjelent... :noproblemo:
/ A másodikban próbáltam árnyaltabban fogalmazni./
Igen, ez a fátyolosság, fedettség nem kizárt, hogy megvan. De nekem olyan szinten elegem lett az ellenkezőjéből - Vdh SCS12 - hogy nagyon élvezem ezt a laza, könnyed, de visszahúzódó, természetes stílust.
Na, ráadásul úgy, hogy a rendszerem többi része is ilyen tónusú/stílusú.
Néha gondolok rá, hogy a "jóból" is megárt a sok, de mikor valamelyik komponenst kicserélem próba képen valami harapósabbra, sarkosabbra, hifibbre, a jelentkező előnyök mellett mindig találok a hangban valamit, ami nem tetszik, valami művit, valami tolakodót.
Gondolom, ha nem azonos kategóriában kotorásznék, több minden megoldódna.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”