SoundMania írta: ↑2023.03.21., kedd 10:12Az eltelt 3 oldalnyi hozzászólás alatt (plusz amiket áthelyeztek ) megtudtatok valamit amiből kiderül pontosabban mi van a kábelekkel akkor most "ensanyinál" ? :)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Re: Kábelezzünk
Én meg nagy sokára tudtam elkótyavetyélni ez enyémet.
Ha ez igaz lenne, mindenki régi DNM kábeleket venne.gomolalaci írta: ↑2023.03.21., kedd 20:43Szerintem! Minél vékonyabb és minél öregebb réz vezetőkből készített a drót, annál közelebb kerülsz a valós hangzáshoz...

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6305

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7667
A felesleget átraktam az OFF-ba. Innentől, aki itt folytatja, megkapja a jutalmat érte. Higgadjon le mindenki, vagy folytassa privátban. De itt NE!
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2883
- Kapcsolat:
Amúgy az úgy feltűnt már valakinek, hogy lehet mérni kábelt nem csak elektromos mérőeszközökkel, hanem optikaival is? Mondjuk mikroszkóp? Mondjuk kristályszerkezet? Zárványok? Mondjuk tisztaság? Felületi egyenetlenség?
Kicsit bele lehet ám mászni jobban is a témába…
A végén még talán tesztelni sem lesz szükséges, elég lesz a fizikai tulajdonságai alapján eldönteni, hogy jó vagy sem. Hm?
Kicsit bele lehet ám mászni jobban is a témába…
A végén még talán tesztelni sem lesz szükséges, elég lesz a fizikai tulajdonságai alapján eldönteni, hogy jó vagy sem. Hm?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7667
Azt hiszem a kör bezárult, illetve ugyanazok a körök futnak végtelenítve. Kezd megint átmenni személyeskedésbe,annak meg nincs jó vége soha, semmilyen szempontból. 

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Sőt, képzeld el, még nagyon sok mást sem vakteszteltem. Sok mindent meg igen. Amivel nekem támadsz, annak akkor lenne bármi relevanciája, ha leírtam volna megkérdőjelezhető, nem kellően megalapozott hangi jellemzéseket pl. a van damme kábelről. Ha tudsz idézni tőlem ilyet, akkor van értelme a hozzászólásodnak és a számonkérésednek, ennek hiányában nincs.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Vajh miért van az, hogy akik tapasztaltak és bölcsek, azok gyakran szerények is?
Ügyvér Úr, el kell, hogy kámpicsorítsam.
A különbözö felépítésű tápkábelek nem csak hogy eltérő hangkarakterűek , hanem a zene térbeli pozicionálásában is különbséget mutatnak.
/ Már úgy értem, hogy a kábeleknek a hifi láncban érzékelhető hatásáról beszélek, nem arra gondolok, hogy az asztalra letéve hogy szól egy kábel - mielőtt cafatokra tépné a mondatomat./
Szóval, tisztelt Ügyvéd Úr, hogy ha mérhető volna mégoly kicsi hangkarakter-változás is, avval biza mérni kellene tudni a kábelek színpadképre gyakorolt hatását is. / Nem tudom, lehet - e mérni vagy sem, nem érdekel./
Egyébként, ha mindezt mérni lehetne, akkor illene a kiváltó "okot" is mérni tudni. Konkrétan a kábelnek lennie kellene egy vagy több olyan mérhető paraméterének, amiről bármikor következtetni lehetne a hangminőségére. Én ilyenről nem tudok, de az semmit nem jelent, mert nem szakterületem.
Tehát maradnak a tesztek, süket, vagy vak, amiből kiderűl többünk örömére, hogy melyik kábelt hallgatjuk szívesen./ Mert hogy különbözőképpen szólnak./
Ezek a tesztek nem kell, hogy téged meggyőzzenek, hiszen nem is az a céljuk.
/ Célunk./
A különbözö felépítésű tápkábelek nem csak hogy eltérő hangkarakterűek , hanem a zene térbeli pozicionálásában is különbséget mutatnak.
/ Már úgy értem, hogy a kábeleknek a hifi láncban érzékelhető hatásáról beszélek, nem arra gondolok, hogy az asztalra letéve hogy szól egy kábel - mielőtt cafatokra tépné a mondatomat./
Szóval, tisztelt Ügyvéd Úr, hogy ha mérhető volna mégoly kicsi hangkarakter-változás is, avval biza mérni kellene tudni a kábelek színpadképre gyakorolt hatását is. / Nem tudom, lehet - e mérni vagy sem, nem érdekel./
Egyébként, ha mindezt mérni lehetne, akkor illene a kiváltó "okot" is mérni tudni. Konkrétan a kábelnek lennie kellene egy vagy több olyan mérhető paraméterének, amiről bármikor következtetni lehetne a hangminőségére. Én ilyenről nem tudok, de az semmit nem jelent, mert nem szakterületem.
Tehát maradnak a tesztek, süket, vagy vak, amiből kiderűl többünk örömére, hogy melyik kábelt hallgatjuk szívesen./ Mert hogy különbözőképpen szólnak./
Ezek a tesztek nem kell, hogy téged meggyőzzenek, hiszen nem is az a céljuk.
/ Célunk./
Fenntartom. Ezek a feleséges, haveres, szomszédishallotta élménybeszámolók önigazolásra és még több minden másra is jók lehetnek, speciel az értékrendem szerint különbségek alátámasztására sajnos nem. Tudom, ez neked nem releváns, de kit érdekel ? Ne zavarjon téged sem, hogy nekem ez a véleményem, nem kötelező az egyetértés.Rock60 írta: ↑2023.03.22., szer. 20:13tegnapelőtt visszakötöttem a korábbi tápkábelt a sztatikusba. Talán emlékszel még rá, több mint két hete volt az első csere, ami szerinted nagyon - nagyon rossz példa a tápkábel hangzásbeli különbségének az alátámasztására. / Te csak tudod./ Szóval, visszakötöttem a korábbi kábelt, és a feleségem rákérdezett - igen, a konyhaszigettől- mi történt, az előbb jobb volt... Tudom, ez neked nem releváns, de kit érdekel ?
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 889
Csak nekem rémlik úgy, hogy azt is leírta, volt idő, amikor ő is hallani vélt dolgokat, amiket most már nem feltétlen?
Nem szotkam hibázni.
- Voyager
- V.I.P.
Szóval miért is használsz ilyen kábelt? Hogyan végzett a vakteszteken?
- Voyager
- V.I.P.
Baromi egyszerűen. Osztod itt az észt, hogy miként van értelme vaktesztelni stb... Viszont semmit sem írsz a saját tapasztalataidról, pl. arról miért is Van Damme?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2023.03.22., szer. 20:57-kor.
Hát, te tényleg kidumálod a kislovat a nagy lóból, Ügyvéd Úr !
Most jut eszembe, tegnapelőtt visszakötöttem a korábbi tápkábelt a sztatikusba.
Talán emlékszel még rá, több mint két hete volt az első csere, ami szerinted nagyon - nagyon rossz példa a tápkábel hangzásbeli különbségének az alátámasztására. / Te csak tudod./
Szóval, visszakötöttem a korábbi kábelt, és a feleségem rákérdezett - igen, a konyhaszigettől
- mi történt, az előbb jobb volt...
Tudom, ez neked nem releváns, de kit érdekel ?
Ja, tényleg, a vulgáris beszédért nem jár legalább egy felfüggesztett ?
Most jut eszembe, tegnapelőtt visszakötöttem a korábbi tápkábelt a sztatikusba.
Talán emlékszel még rá, több mint két hete volt az első csere, ami szerinted nagyon - nagyon rossz példa a tápkábel hangzásbeli különbségének az alátámasztására. / Te csak tudod./
Szóval, visszakötöttem a korábbi kábelt, és a feleségem rákérdezett - igen, a konyhaszigettől

Tudom, ez neked nem releváns, de kit érdekel ?
Ja, tényleg, a vulgáris beszédért nem jár legalább egy felfüggesztett ?
- Voyager
- V.I.P.
Gondolom vaktesztek mentén sikerült rálelned, a Van Damme kábelekre is... Ugye?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2023.03.22., szer. 20:14-kor.
ensandor nem azért volt kénytelen idézni saját magát, mert valamiért nagyon tetszik neki, hanem azért, mert sok esetben nincs értő olvasás, ezért kényszerű önismétlések fordulnak elő. Ezt épp az előbbi posztomban írtam le, így ismét egy kényszerű önismétlésbe vonszoltál azzal, hogy nem vagy hajlandó az értő olvasásra. Ez nem személyeskedés ugye?
"Nem, a mai állás szerint még nem mérhető minden jellemző, ami a hangminőséget befolyásolja. Ez egy régi és ismert alapvetés."
Így van, végre valami amiben egyetértünk!

- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2745
Ok. Csak akkor miért olvasod ezt a topikot?Alex_Aston írta: ↑2023.03.22., szer. 17:59Az én legdrágább USB kábelem a gyári ami telefonhoz és fényképezőgéppel járt, szóval te egy ultrasznob kábelfetisiszta vagy!![]()

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Van itt egyébként valami, amin csodálkozom, hogy senkinek nem szúrt szemet, átsiklott felette mindenki.
Ráadásul sokszor olvashattuk, ensandor többször idézte saját magát, valamiért nagyon tetszik neki - ez nem személyeskedés ugye ?
Már meg vagyok zavarodva, mint Samantha...
Az idézet :
" Az, hogy a szóban forgó tápkábelek nem rendelkeznek a hatásosságukat igazoló mérésekkel, az azt jelenti, hogy két tápkábel hangban okozott különbsége méréssel nem kimutatható, holott MÉRHETŐ A HANG LEGKISEBB, EMBERI FÜLLEL NEM IS ÉRZÉKELHETŐ VÁLTOZÁSA IS. "
Nem, a mai állás szerint még nem mérhető minden jellemző, ami a hangminőséget befolyásolja. Ez egy régi és ismert alapvetés.
Tehát, ha méréssel nem kimutatható két tápkábel hangban okozott különbsége, attól még szólhatnak különbözőképen. Ahogy, különböző képen is szólnak.
Mi az hogy ! Nagyon is !
Ráadásul sokszor olvashattuk, ensandor többször idézte saját magát, valamiért nagyon tetszik neki - ez nem személyeskedés ugye ?
Már meg vagyok zavarodva, mint Samantha...

Az idézet :
" Az, hogy a szóban forgó tápkábelek nem rendelkeznek a hatásosságukat igazoló mérésekkel, az azt jelenti, hogy két tápkábel hangban okozott különbsége méréssel nem kimutatható, holott MÉRHETŐ A HANG LEGKISEBB, EMBERI FÜLLEL NEM IS ÉRZÉKELHETŐ VÁLTOZÁSA IS. "
Nem, a mai állás szerint még nem mérhető minden jellemző, ami a hangminőséget befolyásolja. Ez egy régi és ismert alapvetés.
Tehát, ha méréssel nem kimutatható két tápkábel hangban okozott különbsége, attól még szólhatnak különbözőképen. Ahogy, különböző képen is szólnak.
Mi az hogy ! Nagyon is !

Nem, nekem is fárasztó. Sok esetben nincs értő olvasás, ezért kényszerű önismétlések fordulnak elő, vagy öncélú prekoncepcó alapján történnek egyes reagálások. Ha nem így lenne, sokkal kevesebb magyarázat és "okoskodás" kellene a mondandó eljuttatásához. :)
Nem tudom szándékosan, vagy mi miatt próbálod kiforgatni a szavaimat, lelked rajta.
Bekötik és a meghallgatják. Ennek az időtartama változó, attól függ mennyire érnek rá. 1 hét, 1 hónap. Ha nem jön be, akkor megkeresünk a visszajelzések alapján egy másik típusú kábelt. És meghallgatja azt.
"Nem fog hasonlítgatni" : ezt meg értsd úgy, hogy az 5 fős haveri brigád itt nem játszik. Anyu sem húzgálja hátul a kábeleket. Tetszik - nem tetszik, és legtöbbször olyan felvétel is megjelenik a repertoárban, aminek az élő felvételén mondjuk jelen volt a koncertteremben. És amint olyan érzése van egy szettnél, hogy na ez igen, ez tetszik nekem, akkor kéri, marad a rendszerben. És nyugodtan éli tovább az életét.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Oké, tök menő, wow meg minden! De ezzel tulajdonképpen mit szerettél volna mondani? :)Rock60 írta: ↑2023.03.22., szer. 17:48Denesdr, kb. 25 évvel ez előtt többször vendégeskedtem Csontos Pistánál a Ráday utcában a Merlin Audio - ban.
Az Ongaku az AN E - vel 4.5 milliós hangszórókábelekkel volt bekötve. Huszonöt éve !
Nem szomorkodtam miatta, nem rosszallottam, nem irigykedtem, csak ellazulva hallgattuk a csodálatos muzsikát, mandarint majszolva Pistával, amit a szemközti kis zöldségesnél vettem odafele menet.
De s..r is volt, istenem !