Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

SoundMania írta:
2023.03.21., kedd 10:12
ensandor írta:
2023.03.20., hétf. 13:53

Szerintem most akkor inkább kanyarodjunk oda, hogy végülis mit szeretnél kihozni a kábelekkel kapcsolatban egyáltalán a saját szemszögedből ?
Az eltelt 3 oldalnyi hozzászólás alatt (plusz amiket áthelyeztek ) megtudtatok valamit amiből kiderül pontosabban mi van a kábelekkel akkor most "ensanyinál" ? :)

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Hozzászólás Szerző: pali923 »

gomolalaci írta:
2023.03.21., kedd 20:43
Szerintem! Minél vékonyabb és minél öregebb réz vezetőkből készített a drót, annál közelebb kerülsz a valós hangzáshoz...
Ha ez igaz lenne, mindenki régi DNM kábeleket venne. gondolkodik.gif Én meg nagy sokára tudtam elkótyavetyélni ez enyémet. :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6305

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

bf.jpg
bf.jpg (14.76 KiB) Megtekintve 1698 alkalommal
:smile51: :smile51: :smile51:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7667

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

A felesleget átraktam az OFF-ba. Innentől, aki itt folytatja, megkapja a jutalmat érte. Higgadjon le mindenki, vagy folytassa privátban. De itt NE!
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2883
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Amúgy az úgy feltűnt már valakinek, hogy lehet mérni kábelt nem csak elektromos mérőeszközökkel, hanem optikaival is? Mondjuk mikroszkóp? Mondjuk kristályszerkezet? Zárványok? Mondjuk tisztaság? Felületi egyenetlenség?
Kicsit bele lehet ám mászni jobban is a témába…
A végén még talán tesztelni sem lesz szükséges, elég lesz a fizikai tulajdonságai alapján eldönteni, hogy jó vagy sem. Hm?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7667

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Azt hiszem a kör bezárult, illetve ugyanazok a körök futnak végtelenítve. Kezd megint átmenni személyeskedésbe,annak meg nincs jó vége soha, semmilyen szempontból. :rolleyes:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: ensandor »

Voyager írta:
2023.03.22., szer. 20:51
De akkó~ (sic!) minek nyúzod itt a jónépet a vaktesztes filozófiáddal?
Sőt, képzeld el, még nagyon sok mást sem vakteszteltem. Sok mindent meg igen. Amivel nekem támadsz, annak akkor lenne bármi relevanciája, ha leírtam volna megkérdőjelezhető, nem kellően megalapozott hangi jellemzéseket pl. a van damme kábelről. Ha tudsz idézni tőlem ilyet, akkor van értelme a hozzászólásodnak és a számonkérésednek, ennek hiányában nincs.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Vajh miért van az, hogy akik tapasztaltak és bölcsek, azok gyakran szerények is?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1432

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Ügyvér Úr, el kell, hogy kámpicsorítsam.
A különbözö felépítésű tápkábelek nem csak hogy eltérő hangkarakterűek , hanem a zene térbeli pozicionálásában is különbséget mutatnak.
/ Már úgy értem, hogy a kábeleknek a hifi láncban érzékelhető hatásáról beszélek, nem arra gondolok, hogy az asztalra letéve hogy szól egy kábel - mielőtt cafatokra tépné a mondatomat./
Szóval, tisztelt Ügyvéd Úr, hogy ha mérhető volna mégoly kicsi hangkarakter-változás is, avval biza mérni kellene tudni a kábelek színpadképre gyakorolt hatását is. / Nem tudom, lehet - e mérni vagy sem, nem érdekel./
Egyébként, ha mindezt mérni lehetne, akkor illene a kiváltó "okot" is mérni tudni. Konkrétan a kábelnek lennie kellene egy vagy több olyan mérhető paraméterének, amiről bármikor következtetni lehetne a hangminőségére. Én ilyenről nem tudok, de az semmit nem jelent, mert nem szakterületem.
Tehát maradnak a tesztek, süket, vagy vak, amiből kiderűl többünk örömére, hogy melyik kábelt hallgatjuk szívesen./ Mert hogy különbözőképpen szólnak./
Ezek a tesztek nem kell, hogy téged meggyőzzenek, hiszen nem is az a céljuk.
/ Célunk./

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Rock60 írta:
2023.03.22., szer. 20:13
tegnapelőtt visszakötöttem a korábbi tápkábelt a sztatikusba. Talán emlékszel még rá, több mint két hete volt az első csere, ami szerinted nagyon - nagyon rossz példa a tápkábel hangzásbeli különbségének az alátámasztására. / Te csak tudod./ Szóval, visszakötöttem a korábbi kábelt, és a feleségem rákérdezett - igen, a konyhaszigettől :D - mi történt, az előbb jobb volt... Tudom, ez neked nem releváns, de kit érdekel ?
Fenntartom. Ezek a feleséges, haveres, szomszédishallotta élménybeszámolók önigazolásra és még több minden másra is jók lehetnek, speciel az értékrendem szerint különbségek alátámasztására sajnos nem. Tudom, ez neked nem releváns, de kit érdekel ? Ne zavarjon téged sem, hogy nekem ez a véleményem, nem kötelező az egyetértés.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 889

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Voyager írta:
2023.03.22., szer. 20:49
Szóval miért is használsz ilyen kábelt? Hogyan végzett a vakteszteken?
Csak nekem rémlik úgy, hogy azt is leírta, volt idő, amikor ő is hallani vélt dolgokat, amiket most már nem feltétlen?
Nem szotkam hibázni.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

ensandor írta:
2023.03.22., szer. 20:46
Voyager írta:
2023.03.22., szer. 20:45
Kérdésre, kérdéssel?
Ööö, de hát hiszen ott van a válasz is, az, hogy NEM. Szóval hogy jön ez ide?
De akkó~ (sic!) minek nyúzod itt a jónépet a vaktesztes filozófiáddal?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Szóval miért is használsz ilyen kábelt? Hogyan végzett a vakteszteken?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

ensandor írta:
2023.03.22., szer. 20:43
Voyager írta:
2023.03.22., szer. 20:09
Gondolom vaktesztek mentén sikerült rálelned, a Van Damme kábelekre is... Ugye?
gondolkodik.gif
Nem, de hogy jön ez ide?
Baromi egyszerűen. Osztod itt az észt, hogy miként van értelme vaktesztelni stb... Viszont semmit sem írsz a saját tapasztalataidról, pl. arról miért is Van Damme?

damme.png
damme.png (76.48 KiB) Megtekintve 1323 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2023.03.22., szer. 20:57-kor.

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Voyager írta:
2023.03.22., szer. 20:45
Kérdésre, kérdéssel?
Ööö, de hát hiszen ott van a válasz is, az, hogy NEM. Szóval hogy jön ez ide?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

ensandor írta:
2023.03.22., szer. 20:43
Voyager írta:
gondolkodik.gif
Nem, de hogy jön ez ide?
Kérdésre, kérdéssel?

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Voyager írta:
gondolkodik.gif
Nem, de hogy jön ez ide?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Hát, te tényleg kidumálod a kislovat a nagy lóból, Ügyvéd Úr !

Most jut eszembe, tegnapelőtt visszakötöttem a korábbi tápkábelt a sztatikusba.
Talán emlékszel még rá, több mint két hete volt az első csere, ami szerinted nagyon - nagyon rossz példa a tápkábel hangzásbeli különbségének az alátámasztására. / Te csak tudod./
Szóval, visszakötöttem a korábbi kábelt, és a feleségem rákérdezett - igen, a konyhaszigettől :D - mi történt, az előbb jobb volt...
Tudom, ez neked nem releváns, de kit érdekel ?

Ja, tényleg, a vulgáris beszédért nem jár legalább egy felfüggesztett ?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

ensandor írta:
2023.03.22., szer. 19:44
De leszarom a mérést, nekem sokkal fontosabb a vakteszt, és akár az általam, akár mások által elvégzett vaktesztek elég egyértelmű eredményt hoztak.
gondolkodik.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2023.03.22., szer. 20:14-kor.

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Rock60 írta:
2023.03.22., szer. 18:29
sokszor olvashattuk, ensandor többször idézte saját magát, valamiért nagyon tetszik neki - ez nem személyeskedés ugye ?
ensandor nem azért volt kénytelen idézni saját magát, mert valamiért nagyon tetszik neki, hanem azért, mert sok esetben nincs értő olvasás, ezért kényszerű önismétlések fordulnak elő. Ezt épp az előbbi posztomban írtam le, így ismét egy kényszerű önismétlésbe vonszoltál azzal, hogy nem vagy hajlandó az értő olvasásra. Ez nem személyeskedés ugye?

"Nem, a mai állás szerint még nem mérhető minden jellemző, ami a hangminőséget befolyásolja. Ez egy régi és ismert alapvetés."

Így van, végre valami amiben egyetértünk! :D Én is pontosan így gondolom. A bibi az, hogy amit idéztél, az hangyafitymányit sem a hangminőséget befolyásoló jellemzők méréséről szólt! Egy kumma szót nem írtam pl. a teresség vagy szélesebb színpad mérési eredményeinek analizálásáról. Mivel ilyen nincs. Sem teresség-mérő, sem színpadszélesség-mérő műszer nincs. :) Megint egy félreértésedre alapozod az indulataid felém. Ismét kényszerű önismétlésbe, okoskodásba rángatsz, de arról beszéltem, hogy a végleges hang, legyen az bármilyen minőségű és megítélésű, tökéletesen és pontosan mérhető. Minőségtől, a különbözőség pozitív vagy negatív megítélésétől teljesen függetlenül. A hang, a hullámként terjedő rezgés egész más lesz olyankor, amikor valóban változik valami. A különbség tényét kell rögzítenie egy ilyen mérésnek, nem a változás szubjektív megítélését. VAN változás, vagy NINCS változás. Erről szól a "mérhető a hang legkisebb, állítólag emberi füllel nem is érzékelhető változása is" passzus. És ez mérhető. De lesz@rom a mérést, nekem sokkal fontosabb a vakteszt, és akár az általam, akár mások által elvégzett vaktesztek elég egyértelmű eredményt hoztak.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2745

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Alex_Aston írta:
2023.03.22., szer. 17:59
ZolaBA írta:
2023.03.22., szer. 17:11
Hozzá akartam szólni, de rájöttem, hogy csak 18 ezer volt a legdrágább USB kábelem, úgyhogy nem érthetek hozzá.
Hát ezvan. Szép estét mindenkinek :)
Az én legdrágább USB kábelem a gyári ami telefonhoz és fényképezőgéppel járt, szóval te egy ultrasznob kábelfetisiszta vagy! :smile29:
Ok. Csak akkor miért olvasod ezt a topikot? :D gondolkodik.gif Mondjuk amíg volt én is átlapoztam a Playboy-t :D ;)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Van itt egyébként valami, amin csodálkozom, hogy senkinek nem szúrt szemet, átsiklott felette mindenki.
Ráadásul sokszor olvashattuk, ensandor többször idézte saját magát, valamiért nagyon tetszik neki - ez nem személyeskedés ugye ?
Már meg vagyok zavarodva, mint Samantha... :D
Az idézet :
" Az, hogy a szóban forgó tápkábelek nem rendelkeznek a hatásosságukat igazoló mérésekkel, az azt jelenti, hogy két tápkábel hangban okozott különbsége méréssel nem kimutatható, holott MÉRHETŐ A HANG LEGKISEBB, EMBERI FÜLLEL NEM IS ÉRZÉKELHETŐ VÁLTOZÁSA IS. "

Nem, a mai állás szerint még nem mérhető minden jellemző, ami a hangminőséget befolyásolja. Ez egy régi és ismert alapvetés.
Tehát, ha méréssel nem kimutatható két tápkábel hangban okozott különbsége, attól még szólhatnak különbözőképen. Ahogy, különböző képen is szólnak.
Mi az hogy ! Nagyon is ! :D

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

viri írta:
2023.03.22., szer. 17:40
Ez a rengeteg okoskodás csak nekem fárasztó?
Nem, nekem is fárasztó. Sok esetben nincs értő olvasás, ezért kényszerű önismétlések fordulnak elő, vagy öncélú prekoncepcó alapján történnek egyes reagálások. Ha nem így lenne, sokkal kevesebb magyarázat és "okoskodás" kellene a mondandó eljuttatásához. :)

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2061

Hozzászólás Szerző: wittao »

fererencz írta:
2023.03.22., szer. 16:09
wittao írta:
2023.03.22., szer. 16:04
fererencz írta:
2023.03.22., szer. 15:58

Kérlek olvasd el újra, amit írtál, és írtam! Árnyékok... Terelés...
Es ki irta, hogy 1 perces impulzusvasarlasokrol van szo?
Bekotik. Tetszik : igen, marad. Nem, nezzunk egy masikat. Nem fog hasonlitgatni
Nem tudom szándékosan, vagy mi miatt próbálod kiforgatni a szavaimat, lelked rajta.
Bekötik és a meghallgatják. Ennek az időtartama változó, attól függ mennyire érnek rá. 1 hét, 1 hónap. Ha nem jön be, akkor megkeresünk a visszajelzések alapján egy másik típusú kábelt. És meghallgatja azt.
"Nem fog hasonlítgatni" : ezt meg értsd úgy, hogy az 5 fős haveri brigád itt nem játszik. Anyu sem húzgálja hátul a kábeleket. Tetszik - nem tetszik, és legtöbbször olyan felvétel is megjelenik a repertoárban, aminek az élő felvételén mondjuk jelen volt a koncertteremben. És amint olyan érzése van egy szettnél, hogy na ez igen, ez tetszik nekem, akkor kéri, marad a rendszerben. És nyugodtan éli tovább az életét.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1115

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Rock60 írta:
2023.03.22., szer. 17:48
Denesdr, kb. 25 évvel ez előtt többször vendégeskedtem Csontos Pistánál a Ráday utcában a Merlin Audio - ban.
Az Ongaku az AN E - vel 4.5 milliós hangszórókábelekkel volt bekötve. Huszonöt éve !
Nem szomorkodtam miatta, nem rosszallottam, nem irigykedtem, csak ellazulva hallgattuk a csodálatos muzsikát, mandarint majszolva Pistával, amit a szemközti kis zöldségesnél vettem odafele menet.
De s..r is volt, istenem !
Oké, tök menő, wow meg minden! De ezzel tulajdonképpen mit szerettél volna mondani? :)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”