Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

AutóHiFi

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

AutóHiFi

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Erre, miért van belőle eladó?
Egy nagy bajom van vele a gombjai valami veszettűl világítanak.
Azért egy ennyibe kerülő dologtól már elvárható lenne, hogy ne csak a kijelző fényerejét lehessen változtatni, hanem a gombokét is.
Nekem majdnem szemmagságban van a rádió, kivilágítaná a szememet.

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

AutóHiFi

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Milyen Bluetoothos autócd-k vannak, nem sokat találtam, vana Pioneer 100.000-ért meg találétam egy teljesen nonamet a kettő között kellene valami...Mondjuk még mindig az a pioneer tetszik...
Ebből lenne jó egy használt darab...

Erre gondoltál: Pioneer DEH-P70BT ?

Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Vendég

AutóHiFi

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Na megkerestem Néked... Itt olvasgasd

Vendég

AutóHiFi

Egy dologra jöttem rá az autóhifi építésben, az, hogy nagyon nagy gyakrolat kell hozzá, na nem ahhoz, hogy becsavarozz egy hangszórót a helyére, hanem ahhoz, hogy tudja az ember, hogy melyik kocsiban mi szól jól.És nem úgy kell venni hangszórót, hogy az emeber megérdezoi a haverokat, hanem megkérdez olyan embert aki sok ilyet csinált már.
Nem egyszerű dolog ez.....
Onnan ött ez elő, hogy volt egy sehogy nem szóló hangszórószettem egy kocsiban amit most áttetem egy másikban és ég és aföld a különbség, pedig ugyanaz a fejegység, ugyanazok a hangszórók...

Látod, ezért veszek mostmár harmadjára ugyanolyan autót :box: így legalább a hifivel nincs gondom, csak teszem egyikből a másikba, a végeredmény meg mindíg jó.

Amúgy már írtam alább, a Clarionnak is van blutuszos fejegysége, és csak valami 85e volt, igaz akciósan, de lehet, hogy még van ilyen...

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

AutóHiFi

Milyen Bluetoothos autócd-k vannak, nem sokat találtam, vana Pioneer 100.000-ért meg találétam egy teljesen nonamet a kettő között kellene valami...
Mondjuk még mindig az a pioneer tetszik...
Ebből lenne jó egy használt darab...

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

AutóHiFi

Egy dologra jöttem rá az autóhifi építésben, az, hogy nagyon nagy gyakrolat kell hozzá, na nem ahhoz, hogy becsavarozz egy hangszórót a helyére, hanem ahhoz, hogy tudja az ember, hogy melyik kocsiban mi szól jól.
És nem úgy kell venni hangszórót, hogy az emeber megérdezoi a haverokat, hanem megkérdez olyan embert aki sok ilyet csinált már.
Nem egyszerű dolog ez.....
Onnan ött ez elő, hogy volt egy sehogy nem szóló hangszórószettem egy kocsiban amit most áttetem egy másikban és ég és aföld a különbség, pedig ugyanaz a fejegység, ugyanazok a hangszórók...

Vendég

AutóHiFi

Sziasztok!

A Suzuki műszerfalába csak 10cm-es hangszór fér be! ide, illetve a kalaptartóba mit ajánlanátok?

Vendég

AutóHiFi

Én nem gondolom, hogy akkora gond az az ajtókárpit dolog, most adtam el a második autómat úgy, hogy a 16-os szett mélysugárzóját kivettem, és a helyére, hogy ne egy luk maradjon a leendő tulajnak, tettem egy 3500 ft-os 16-os valamit, hangban persze nemigen közelíti a DLS-t de legalább jól nézett ki.
És luk se maradt.

Ha rászánod a pénzed, akkor az erre szakosodott beépítők nagyon igényes munkát végeznek e téren, vagy rászánod az idődet (jó sokat) és házilag is meg lehet csinálni.
Sub az kell, minden más használhatatlan... talán a nagyovál még a kalaptartóban, de a magasát kösd ki, mert borzasztó hangképe lesz. Akkor már jobb egy openair sub oda.

Charlie
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

AutóHiFi

Hozzászólás Szerző: Charlie »

Sziasztok! 
A segítségeteket kérném!
1. Blaupunkt Lausanne31 cd-s rádióhoz milyen hangszórókat ajánlanátok.
Suzuki swift sedanba lenne, amivel csak az a bajom, hogy elöl nincs kialakítva hangszórónak hely.
2. Végülis érdemes-e hátra is hangszórókat beépíteni, vagy csak egy mélyládát?

Esetleg használt cucc is érdekelne. A neten hol hírdetnek használtan?

Üdv.:Gábor

Ha házilag akarod beépíteni, és a kocsit később majd el akarod adni, akkor szerintem ne vágd ki az ajtót, hanem maradj a műszerfali gyári hangszórónyílásnál. Ez hangminőségben nyilván kompromisszummal jár, de gyors, olcsó és "irreverzibilis".
Egy tisztességes komponens rendszerrel, vagy egy jó koaxxal (billenthető magassal!) akár jó is lehet az összhatás, de a kis hangszóróméret miatt mindenképpen kell a szub. Esetleg felmerülhet egy kapaltartóra szerelt "free air" mélynyomó is, vagy végső esetben egy "nagyovál".
Hátsó hangszóróra nem szabad szélessévú jelet küldeni (kivéve ProLogic/DD), mert tönkreteszi a térhatást, és a frekvenciamenet térben is hullámzó lesz.

(Az általam preferált hangszóró márka az aláírásomból kiderül: én ezekben a cuccokban még nem csalódtam. Feszes felfüggesztés, nagy mágnes, zenei hangzás stb.)
Ha kéred, konkrét típust is mondok.

Fő rendszer: tv: Panasonic TX-36PL35, AV-receiver: Yamaha RX-V 620, DVD: Panasonic DVD-RV32, Video: Panasonic NV-FJ612EE, Deck: Yamaha KX-390, CD: Yamaha CDX-480, műholdvevő: Echostar DSB 707FTA, Frontok: TDL NFM 1, center és surround: saját (Vifa, Harman és DLS hangszórókból), szub erősítő+doboz: saját (QUAD 405+30-as JBL mélynyomó), fejhallgató: Sennheiser HD 590.
Másodrendszer: Panasonic TX-28MK-1P, Dimarson DMR-500 saját hangfalakkal.
Autóhifi: rádió:Blaupunkt Texas + CDC07, komponens: DLS PS6, szub: DLS W610, erősítő DLS CA30.
Kutya:westie.

BigBen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

AutóHiFi

Hozzászólás Szerző: BigBen »

Sziasztok! 
A segítségeteket kérném!
Suzuki swift sedanba lenne, amivel csak az a bajom, hogy elöl nincs kialakítva hangszórónak hely.

Szia!
Ha elöl nincs kialakítva hely, akkor vagy kialakíttatsz neki helyet egy autóhifisnél, vagy pedig hátra raksz csak hangszórót, de az nem szerencsés, ha csak hátulról szól a zene . Mélyládát érdemes betenni hátra, ha van rá keret, de csak akkor, ha elöl vannak már hangszórók. Egyébként sokan azt mondják, hogy akkor a legjobb az autóban a hang, ha elöl komponens (külön mélyközép és magas) szett van, hátul pedig a mélyláda. Ez nem mindig igaz, hallottam olyat, ahol hátra is raktak komponenseket vagy oválokat és ezzel elrontották a hangképet, de hallottam olyat is, ahol olyan tere lett a zenének, hogy meg sem tudtam szólalni a csodálkozástól :box: . Ez autó, szett és beszerelő specifikus. Egyébként nekem is elöl komponens, hátul mélyláda van a kocsiban és nekem sem volt csak egy 10 centis hangszórónak helye a műszerfal tetején (oda került a magassugárzó), úgy kellett beépítettnem.
Kép:

Ha lecserélem az autómat, akkor legközelebb a hifit úgy fogom megoldani, hogy előre nagyon jó minőségű komponens kiemelőkerettel, elszigetelve, mellé egy szintén jó minőségű 2 csatornás erősítő, fejegység és ennyi. Nem lesz mélyláda, a nagyon jó komponensek megfelelően beépítve le tudnak menni eléggé mélyre.

Amit fent leírtam az a saját véleményem és amiket hallottam, ezt szeretném leszögezni.

Itt tudsz nézni új és használt cuccok után:
Link1
Link2
A második linken lévő telefonszámot felhívod és ott tudnak ajánlani cuccokat az autódba, beszerelést is vállalnak (méghozzá igényesen).
Na ez egy kicsit hosszú lett.
Remélem segítettem.

Vendég

AutóHiFi

Sziasztok! 
A segítségeteket kérném!

Nekem van egy nagyon jó mélyládám.
Ha zenehallgatáshoz kell és nem diszkózáshoz, akkor viheted.

Vendég

AutóHiFi

Sziasztok!

A segítségeteket kérném!

Vendég

AutóHiFi

Hello Mindenkinek! 

Az aktív subládákról szeretnék érdeklődni. Milyenek, megéri-e az árát, esetleg van-e valakinek?

Namost biztos ide akartad írni, vagy tényleg azt a pár autóba való aktív subról szeretnél infót?

Ha a második eset, akkor én inkább javasolnám hogy NE foglalkopzz vele, mert vagy olcsó (SAL) és szar, vagy drága (JBL) és drága :kiraly:

A MM akciózik szinte minden alaklommal erősítő és sub párosítást, azzal sokkal jobban jársz, ráadásul sokkal nagyobb a választási lehetőséged.

Köszi a segítséget!
Valami ilyesmire számítottam.

Volt egy érzésem, hogy az aktívok nem igazán nyerőek. (amik árban jók)

Most egy ilyet néztem ki: RTO Blaster BL 1000
Egész jókat ír, de nem ismerem. Esetleg te tudsz valamit róla?

Előre is köszi

Vendég

AutóHiFi

Hello Mindenkinek! 

Az aktív subládákról szeretnék érdeklődni. Milyenek, megéri-e az árát, esetleg van-e valakinek?

Namost biztos ide akartad írni, vagy tényleg azt a pár autóba való aktív subról szeretnél infót?

Ha a második eset, akkor én inkább javasolnám hogy NE foglalkopzz vele, mert vagy olcsó (SAL) és szar, vagy drága (JBL) és drága

A MM akciózik szinte minden alaklommal erősítő és sub párosítást, azzal sokkal jobban jársz, ráadásul sokkal nagyobb a választási lehetőséged.

Vendég

AutóHiFi

Hello Mindenkinek!

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

AutóHiFi

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Nem. Véleményem szerint, ez kifejezetten oda való lenne, itt tényleg a saját rendszer helye van elsősorban.
Én másodsorban tettem ide. :kiraly: (a címben nem volt odaírva, hogy sajátkészítésű képek)

Jó, legyen. Valamelyik nap készítek az enyémről is képeket, de abban nem lesz köszönet. :taps: (több mint 10éves gyári Blaupunkt szett...)

(régebben én is hifiztem a kocsiban...nem is rossz cuccaim voltak.)

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Vendég

AutóHiFi

Nem. Véleményem szerint, ez kifejezetten oda való lenne, itt tényleg a saját rendszer helye van elsősorban.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

AutóHiFi

Norbi31! Ide a saját képeid várnánk, ezek inkább az "Interneten talált..." topicba valók lennének... :taps:
Ott meg majd azt mondod, hogy ez autóhifi!? :kiraly:

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Vendég

AutóHiFi

Norbi31! Ide a saját képeid várnánk, ezek inkább az "Interneten talált..." topicba valók lennének...

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

AutóHiFi

De ez durva! :kiraly:

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

AutóHiFi

Nem gyenge!

Vendég

AutóHiFi

BigBen, Charlie:
Sokan nem bírnak szabadulni a gyári ajánlásoktól, sajnos...
Az én mélynyomómra lennék kíváncsi egy kocsiban.

Vendég

AutóHiFi

Az volt a másik tippem...

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

AutóHiFi

Hozzászólás Szerző: Igc »

Hi Igc! 
Ez milyen Citroen???

Csak rokona, pözsókéccáz6..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

Vendég

AutóHiFi

Hi Igc!

Ez milyen Citroen???

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”