Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5103
supravoxnak: nyilván nem.
Jelenleg nincs működő magyar honlapom, itt se hirdetek portékát, csak nagyon ritkán, aki akar, megtalál, akár itthon, akár májusban Münchenben... De ha már ilyenformán belém kötöttél, hát szabad legyen megjegyeznem, hogy bármilyen minőségi kategóriájú erősítőnél tudok jobb hangminőségűt kínálni, alacsonyabb áron, ez kb. 35 éve így van.
De nézzük, mire is gondoltam, ha újról van szó Malac helyett.
Pl Schiit Vidar, Nad C328, Burson, Pro-Ject ezek jóval hallgathatóbb cuccok, persze nem kell egyáltalán egyetérteni, csak leírtam.
Használtan meg sokkal több van. A komplikált erősítő svájcibicskáknak mindig hátránya, hogy túl hosszan megy bennük a jel gyenge minőségű kapcsolaton keresztül (szalagkábelek, hosszú nyomtatott áramköri fóliák, hangszóró kiválasztó kapcsolók, és egyebek), ezek garantáltan sokat rontanak az amúgy ritkán előforduló jó áramkörökön. Tavaly hallottam egy nagykorú Hitachi erősítőt, amiben kiirtották a sok vacak fícsört és egészen jó hangú szerkezet lett belőle.
Jelenleg nincs működő magyar honlapom, itt se hirdetek portékát, csak nagyon ritkán, aki akar, megtalál, akár itthon, akár májusban Münchenben... De ha már ilyenformán belém kötöttél, hát szabad legyen megjegyeznem, hogy bármilyen minőségi kategóriájú erősítőnél tudok jobb hangminőségűt kínálni, alacsonyabb áron, ez kb. 35 éve így van.
De nézzük, mire is gondoltam, ha újról van szó Malac helyett.
Pl Schiit Vidar, Nad C328, Burson, Pro-Ject ezek jóval hallgathatóbb cuccok, persze nem kell egyáltalán egyetérteni, csak leírtam.
Használtan meg sokkal több van. A komplikált erősítő svájcibicskáknak mindig hátránya, hogy túl hosszan megy bennük a jel gyenge minőségű kapcsolaton keresztül (szalagkábelek, hosszú nyomtatott áramköri fóliák, hangszóró kiválasztó kapcsolók, és egyebek), ezek garantáltan sokat rontanak az amúgy ritkán előforduló jó áramkörökön. Tavaly hallottam egy nagykorú Hitachi erősítőt, amiben kiirtották a sok vacak fícsört és egészen jó hangú szerkezet lett belőle.
Köszi a véleményt! Tudnál ajánlani pár ennél olcsóbban található, jó hangzású vasat?fülelek írta: ↑2023.02.15., szer. 13:21Szerencsés vagyok, hogy nem kellett ilyesmit rövid ideig sem hallgatnom
Odafigyelős zenehallgatásra nem valók ezek az erősítők, meg a többi CA sem, hogy a háttérben szóljon valami, arra talán igen.
Ezek után szerintem tök mindegy, melyik a picit kevésbé rossz a kettő közül.
Ennél olcsóbban is lehet jó hangzású vasat találni -lehet, hogy nem ilyen csicsásat, az igaz...
Nyílván tudjuk,hogy Zoli a saját dolgaira gondolt.alto írta: ↑2023.02.15., szer. 14:09Szerintem a saját árkategóriájukban (a CXA61 most 350ezer körül kapható), nem olyan rosszak ezek, és még egy viszonylag hallgatható DAC is van bennük. Mostanra ez az ár már csak a közép kategória alja, éppen a belépő szint felett. Nyilván létezik ennél sokkal jobb hang is, de azért mondjál már egy erősítőt 350ezerért, ami ennél szignifikánsabban jobb, én most direkt megnéztem, mit tudnék hasonló áron adni. Például Cyrus One kb. ugyanennyiért gyengébb hang, DAC nincs benne, Denon DRA-800H szintén gyengébb, de legalább van benne DAC és streamer, Marantz NR1200 dettó, NAD C338 dettó. Ami már lényegesen jobb hang, pl. Heed Elixir (600ezer), Advance Paris A10 Classic (700ezer).fülelek írta: ↑2023.02.15., szer. 13:21Szerencsés vagyok, hogy nem kellett ilyesmit rövid ideig sem hallgatnom
Odafigyelős zenehallgatásra nem valók ezek az erősítők, meg a többi CA sem, hogy a háttérben szóljon valami, arra talán igen.
Ennél olcsóbban is lehet jó hangzású vasat találni -lehet, hogy nem ilyen csicsásat, az igaz...
Önzetlenül

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Simán lehet hogy a hangfalad mélyének a tekercse zárlatos lett vagy a hangváltóban lett gond, azt érdemes lenne megvizsgáltatni, addig ne kösd be mert kárt tehet az eríősítőben. Hogy lokalizáld a hibát, a jó hangfaladat azért próbáld ki mindkét erősítő mindkét oldalán.croaticus írta: ↑2023.02.15., szer. 10:18Kedves Fórumozók!
Az alábbi problémában szeretném a segítségeteket kérni. A jobb hangfalam mély hangjai egyik pillanatról a másikra elkezdtek torzan recsegni. Kábel és hangfalcsere után kiderült, hogy nem velük, hanem a Denon erősítő jobb kimenetével lesz a gond. Néhány nappal később próbaképp bekötöttem egy régi Sony erősítőmet, pár perc zenehallgatást után hasonló dolog történt, ugyanúgy a jobb hangfalkimenet ment tönkre, viszont teljesen elhallgatott a hang, mindenféle torzulás nélkül. A Sony erősítőn van B kimenet is, de egyelőre nem kísérleteztem vele.
A rendszer: Lenovo laptop (foobar2000) > USB > Topping E30 DAC > Denon PMA-520 (dragonweed mod) / Sony STR D365 erősítő > Celestion F10 hangfal
Találkozott már valaki hasonlóval? Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv:
croaticus
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
Szerintem a saját árkategóriájukban (a CXA61 most 350ezer körül kapható), nem olyan rosszak ezek, és még egy viszonylag hallgatható DAC is van bennük. Mostanra ez az ár már csak a közép kategória alja, éppen a belépő szint felett. Nyilván létezik ennél sokkal jobb hang is, de azért mondjál már egy erősítőt 350ezerért, ami ennél szignifikánsabban jobb, én most direkt megnéztem, mit tudnék hasonló áron adni. Például Cyrus One kb. ugyanennyiért gyengébb hang, DAC nincs benne, Denon DRA-800H szintén gyengébb, de legalább van benne DAC és streamer, Marantz NR1200 dettó, NAD C338 dettó. Ami már lényegesen jobb hang, pl. Heed Elixir (600ezer), Advance Paris A10 Classic (700ezer).fülelek írta: ↑2023.02.15., szer. 13:21Szerencsés vagyok, hogy nem kellett ilyesmit rövid ideig sem hallgatnom
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Utolsó mondat igaz lehet persze.
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 873
Ha rövid ideig sem hallottad, honnan ez a vélemény? Ilyen esetekben hatásos lehet a készülék(ek) letakarása, ne is tudjuk, mi szól.fülelek írta: ↑2023.02.15., szer. 13:21Szerencsés vagyok, hogy nem kellett ilyesmit rövid ideig sem hallgatnom

Utolsó mondat igaz lehet persze.
Nem szotkam hibázni.
Elég gyanús, hogy egymás után mindkét erősítő ugyanazon oldalával lett valami. Én első körben megnézetném a hangfalakat, nem ott szállt-e el valami, ami az erősítőknél ezt a hibajelenséget okozza/okozta.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5103
Szerencsés vagyok, hogy nem kellett ilyesmit rövid ideig sem hallgatnom 

Sziasztok!
Volt esetleg valakinek szerencséje hallani a Cambridge Audio CXA60 és CXA80 erősítőket? Különbséget lehet tenni a hangjukban? Ha igen, melyik hogyan jellemezhető?
Volt esetleg valakinek szerencséje hallani a Cambridge Audio CXA60 és CXA80 erősítőket? Különbséget lehet tenni a hangjukban? Ha igen, melyik hogyan jellemezhető?
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Igen, ugyanez lemezjátszóról és közvetlen laptop jack/RCA kábelről is (recsegő mélyek a Denonból, síri csend a Sonyból).denesdr írta: ↑2023.02.15., szer. 10:34Próbáltad más forrásról esetleg az E30-on kívül?croaticus írta: ↑2023.02.15., szer. 10:18Az alábbi problémában szeretném a segítségeteket kérni. A jobb hangfalam mély hangjai egyik pillanatról a másikra elkezdtek torzan recsegni. Kábel és hangfalcsere után kiderült, hogy nem velük, hanem a Denon erősítő jobb kimenetével lesz a gond. Néhány nappal később próbaképp bekötöttem egy régi Sony erősítőmet, pár perc zenehallgatást után hasonló dolog történt, ugyanúgy a jobb hangfalkimenet ment tönkre, viszont teljesen elhallgatott a hang, mindenféle torzulás nélkül. A Sony erősítőn van B kimenet is, de egyelőre nem kísérleteztem vele.
A hangfalakat is érdemes lenne megvizsgálni, bemérni.
Próbáltad más forrásról esetleg az E30-on kívül?croaticus írta: ↑2023.02.15., szer. 10:18Az alábbi problémában szeretném a segítségeteket kérni. A jobb hangfalam mély hangjai egyik pillanatról a másikra elkezdtek torzan recsegni. Kábel és hangfalcsere után kiderült, hogy nem velük, hanem a Denon erősítő jobb kimenetével lesz a gond. Néhány nappal később próbaképp bekötöttem egy régi Sony erősítőmet, pár perc zenehallgatást után hasonló dolog történt, ugyanúgy a jobb hangfalkimenet ment tönkre, viszont teljesen elhallgatott a hang, mindenféle torzulás nélkül. A Sony erősítőn van B kimenet is, de egyelőre nem kísérleteztem vele.
A hangfalakat is érdemes lenne megvizsgálni, bemérni.
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Kedves Fórumozók!
Az alábbi problémában szeretném a segítségeteket kérni. A jobb hangfalam mély hangjai egyik pillanatról a másikra elkezdtek torzan recsegni. Kábel és hangfalcsere után kiderült, hogy nem velük, hanem a Denon erősítő jobb kimenetével lesz a gond. Néhány nappal később próbaképp bekötöttem egy régi Sony erősítőmet, pár perc zenehallgatást után hasonló dolog történt, ugyanúgy a jobb hangfalkimenet ment tönkre, viszont teljesen elhallgatott a hang, mindenféle torzulás nélkül. A Sony erősítőn van B kimenet is, de egyelőre nem kísérleteztem vele.
A rendszer: Lenovo laptop (foobar2000) > USB > Topping E30 DAC > Denon PMA-520 (dragonweed mod) / Sony STR D365 erősítő > Celestion F10 hangfal
Találkozott már valaki hasonlóval? Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv:
croaticus
Üdv:
croaticus
Sokkal-sokkal (számomra) jobban szóló rendszerek hallgatására van lehetőségem, miért hallgatnám azon, ami nem preferencia nálam.gomolalaci írta: ↑2023.02.13., hétf. 20:57,,Alapvetően munkaeszközök lesznek"wittao írta: ↑2023.02.13., hétf. 09:58Alapvetően munkaeszközök lesznek és nem zenehallgatási célt szolgálnak (ahogy tervezték is őket). Szimpatikus volt az A/B-osztályú erősítés bennük és az egyéb paramétereik. Mivel olyan stúdiókkal dolgozunk együtt, akik szintén ezekre a Neumann-okra váltottak, adja magát, hogy "egy kottából énekeljünk". Ha meglesznek, és egy kicsit nyüstöltem őket, majd írok róluk. Amit eddig hallottam belőlük, az csak pozitív.BLX írta: ↑2023.02.13., hétf. 09:53
Kiváncsi vagyok mennyire válnak majd be az új Neumann aktív monitorok. Szerintem nagyon jók lehetnek, ár-érték arányban. A legtöbb Genelec, Neumann kimagasló ár-érték arányt képvisel. Már a kicsik is. Ezeknek a pro cuccoknak az árazása sokkal reálisabb mint bizonyos hifi termékeké. Remélem majd írsz a Neumann-ról képes beszámolót.![]()
És a munkaeszközöket nem lehet hallgatni? Akkor minek vannak? Kalapácsnak és flexnek is vannak hangjai![]()
Egyébként továbbra is tartom, hogy a stúdiómonitorok (legyen aktív vagy passzív) egy bizonyos feladat elvégzésére vannak tervezve: a használója a lehető legjobb munkát végezze velük. A felvételkészítés során rengeteg mozzanat van, amit a hangmérnököknek el kell végezniük, és bármilyen meglepő ott is vannak preferenciák (van aki ATC-re, van aki PMC-re, van, aki Yamaha-ra, Harbethre, Spendorra stb. esküszik). Sőt legtöbbször ezek kevert elegye található meg a stúdiók szobáiban + fejhallgatók.
Kérdésedre a válasz: lehet őket hallgatni. Hallgassa is sokat, akinek ez a hangzásvilág tetszik. Magam részéről dolgozni jó, elmélyült zenehallgatásra számomra egyik sem alkalmas.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 360
,,Alapvetően munkaeszközök lesznek"wittao írta: ↑2023.02.13., hétf. 09:58Alapvetően munkaeszközök lesznek és nem zenehallgatási célt szolgálnak (ahogy tervezték is őket). Szimpatikus volt az A/B-osztályú erősítés bennük és az egyéb paramétereik. Mivel olyan stúdiókkal dolgozunk együtt, akik szintén ezekre a Neumann-okra váltottak, adja magát, hogy "egy kottából énekeljünk". Ha meglesznek, és egy kicsit nyüstöltem őket, majd írok róluk. Amit eddig hallottam belőlük, az csak pozitív.BLX írta: ↑2023.02.13., hétf. 09:53Kiváncsi vagyok mennyire válnak majd be az új Neumann aktív monitorok. Szerintem nagyon jók lehetnek, ár-érték arányban. A legtöbb Genelec, Neumann kimagasló ár-érték arányt képvisel. Már a kicsik is. Ezeknek a pro cuccoknak az árazása sokkal reálisabb mint bizonyos hifi termékeké. Remélem majd írsz a Neumann-ról képes beszámolót.wittao írta: ↑2023.02.12., vas. 23:15Magam részéről egy SCD-1 boldog tulaja vagyok, szerintem nem rossz rendszerben dolgozik:
- Nakamichi 1000 DAT / DAC
- Core Audio audioPC, KARUNA Ref. USB/SPDIF konverter
- Sony SCD-1 , XA-5ES
- OTARI MX5050HD2, REVOXPR99mkii, TEAC 7030
- MBL N11 előfok (ideiglenesen, amig megjön a 6010D)
- AudioNET AMP2 monoblokkok voltak most, de Nakamichi PA7II végfok, valami akad :) a 9008A-k érkezéséig
- Vivid G1 Giya / SPENDOR Classic100 / SPENDOR BC3
(ezek mellé jön most egy Neumann 420 monitor páros)
TARA Labs kábelezés (tápok, összekötők, hangfalkábel)
Nem érzem, hogy a Sony CD pörgettyűk gyenge láncszemei lennének a rendszeremnek... van a Sony-nak az E1/N1 párosa, amit nem dobnék ki az is biztos, de a nagy NR10 monoblokkokat sem hiszem, hogy sokan a tűzre dobnák a mai napig.![]()
És a munkaeszközöket nem lehet hallgatni? Akkor minek vannak? Kalapácsnak és flexnek is vannak hangjai

A gondolkodás nem megerőltető...
- Retrofuturista
- Fórumlakó
- Értékelés: 335
Látom, rossz poén

Nem ismerek mindenkit eléggé.
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában
https://retrofuturistahifista.blog.hu
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2507
Nézd meg jobban Alex aláírását, és rájössz, hogy poén voltRetrofuturista írta: ↑2023.02.13., hétf. 18:32A magam szubjektív történetét írtam le, amiből semmi nem következik mások történetére nézve. Így nem tudom értelmezni az ízléstelenség vagy az izgatás részeket.Alex_Aston írta: ↑2023.02.13., hétf. 18:05Nem baj, majd elmúlik.
Itt az AVX-en ilyet leirni amúgy is egyenlő a közösség elleni izgatással, és az ízléstelenség kinyilvánításának.![]()

- Retrofuturista
- Fórumlakó
A magam szubjektív történetét írtam le, amiből semmi nem következik mások történetére nézve. Így nem tudom értelmezni az ízléstelenség vagy az izgatás részeket.Alex_Aston írta: ↑2023.02.13., hétf. 18:05
Nem baj, majd elmúlik.
Itt az AVX-en ilyet leirni amúgy is egyenlő a közösség elleni izgatással, és az ízléstelenség kinyilvánításának.![]()
És akkor nálad PM-11S1 és SA-11S1 páros zenél most is?
Mit hajtanak?
Ezek zenélnek és egy Monitor Audio 1800 Gold párost hajtanak. Elégedett vagyok akkor is, ha olcsóbban tudnék jobb hangot kapni.
A blogom nem egy műszaki szakértői magazin, hanem egy utazást dokumentál, ami a visszajelzések alapján érdeklődésre tart számot. Bárki megírhatja a sajátját.
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Nézd meg az eredeti postot, milyen high end környezetben fogja Wittao használni. A Neumann KH 420-ban van 3db erősítő, aktív váltás, DAC, DSP, Frequency range: 26 - 22.000 Hz (± 3 dB) Sok-sok német mérnök óra. Ennyi minden egy dobozban. Van aki ennyiért vásárol egy nehezen hajtható, sokkal rosszabb átvitelű passzív, kicsit túlárazott, de nagyon szép "hifi" dobozt. Amit teljesen megértek. Viszont szerintem az ilyen Neumann féle termékeknek is van létjogosultsága az otthoni zenehallgatás terén.fericske írta: ↑2023.02.13., hétf. 17:30BLX írta: ↑2023.02.13., hétf. 10:07
![]()
Szeretnék eloszlatni egy tévhitet: Lehet zenét hallgatni aktív pro stúdió monitorokon. Nagyon is élvezetesen. Ha valaki kevés pénzből szeretne kimagasló minőséget, akkor pláne. Persze lehetséges, hogy valakinek nem ez az irány fog tetszeni.
DPS segítségével a szobánkhoz, sőt akár a saját egyedi ízlésünkhöz is könnyen hozzáigazíthatjuk.
Dalabja dulván 2 millió jó magyal folint.....Nekem ez annyira nem kevés pénz....
https://www.thomann.de/intl/neumann_kh_420.htm
https://www.audiosciencereview.com/foru ... tor.33529/
A helyén kezelve, ez egy jó ár/érték arány szerintem. Én ennyi pénzért a Neumann és a Genelec háza tályán nézelődnék.
Ha kevesebb pénzért szeretnél baromi jó hangot, pl. "tápkábel árban"

Neumann KH 120
https://www.thomann.de/intl/neumann_kh_120_a.htm
2-3m-ről ez is meglepetést tud okzoni. Ennyi pénzért "hifiben" nem kapsz semmit szinte.
Ez drágább, de a tudásához képest szintén jó ár-érték, Neumann KH 150
https://www.thomann.de/intl/neumann_kh_150.htm
És ezeketet valaki tényleg megmérte és nem csak oda van írva valami a specifikációkhoz.
Ha valaki tud kompromisszumot kötni, és csinál egy kisebb "zenehallgató sarkot", ahol 2-3m-ről hallgat zenét és nem egy 40-50m2-es kemény felületekkel ellátott rossz akusztikájú nappalit akar behangosítani, akkor bizony simán megoldhatja egy KH120-szal. Persze az elhelyezésre és az akusztikára minden esetben érdemes nagy figyelmet fordítani.
Természetesen léteznek olcsóbb remek hangú pro aktív monitorok a Neumann-on kívül is. Érdemes utána olvasni, hogy adott árkategóriában melyek a kiemelkedőek.

Itt az AVX-en ilyet leirni amúgy is egyenlő a közösség elleni izgatással, és az ízléstelenség kinyilvánításának.
Mit hajtanak?
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3249
Nem baj, majd elmúlik.Retrofuturista írta: ↑2023.02.13., hétf. 17:09
Annak a történetét írja le, hogyan lettem Marantz rajongó.
Itt az AVX-en ilyet leirni amúgy is egyenlő a közösség elleni izgatással, és az ízléstelenség kinyilvánításának.

Mit hajtanak?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alex_Aston 2023.02.13., hétf. 18:18-kor.
Csak a Marantz! :-D
BLX írta: ↑2023.02.13., hétf. 10:07
![]()
Szeretnék eloszlatni egy tévhitet: Lehet zenét hallgatni aktív pro stúdió monitorokon. Nagyon is élvezetesen. Ha valaki kevés pénzből szeretne kimagasló minőséget, akkor pláne. Persze lehetséges, hogy valakinek nem ez az irány fog tetszeni.
DPS segítségével a szobánkhoz, sőt akár a saját egyedi ízlésünkhöz is könnyen hozzáigazíthatjuk.
Dalabja dulván 2 millió jó magyal folint.....Nekem ez annyira nem kevés pénz....
- Retrofuturista
- Fórumlakó
Kedves audio közösség!
A Silent Angel tesztek után még kijött belőlem egy cikk, amelyet évek óta szerettem volna már megírni, azonban korábbi, sokkal régebbi eredetű nicknevem miatt nem akartam publikálni. Most eljött az idő.
https://retrofuturistahifista.blog.hu/2 ... nt_marantz
RF
A Silent Angel tesztek után még kijött belőlem egy cikk, amelyet évek óta szerettem volna már megírni, azonban korábbi, sokkal régebbi eredetű nicknevem miatt nem akartam publikálni. Most eljött az idő.
https://retrofuturistahifista.blog.hu/2 ... nt_marantz
RF
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1209
Hifi : egy jó Gyros a Görögnél. Kurvajó, de köze nincs a valós hús ízhezmechazseni írta: ↑2023.02.12., vas. 21:51Én![]()
De mi a high end nálad?
High-End: Flekken a házi disznótoron. Nem mindenkinek fog bejönni az erős hús íz, de az olyan. Idővel rászoksz, és akkor már nem szereted a Gyrost...
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
wittao írta: ↑2023.02.13., hétf. 09:58Alapvetően munkaeszközök lesznek és nem zenehallgatási célt szolgálnak (ahogy tervezték is őket). Szimpatikus volt az A/B-osztályú erősítés bennük és az egyéb paramétereik. Mivel olyan stúdiókkal dolgozunk együtt, akik szintén ezekre a Neumann-okra váltottak, adja magát, hogy "egy kottából énekeljünk". Ha meglesznek, és egy kicsit nyüstöltem őket, majd írok róluk. Amit eddig hallottam belőlük, az csak pozitív.BLX írta: ↑2023.02.13., hétf. 09:53Kiváncsi vagyok mennyire válnak majd be az új Neumann aktív monitorok. Szerintem nagyon jók lehetnek, ár-érték arányban. A legtöbb Genelec, Neumann kimagasló ár-érték arányt képvisel. Már a kicsik is. Ezeknek a pro cuccoknak az árazása sokkal reálisabb mint bizonyos hifi termékeké. Remélem majd írsz a Neumann-ról képes beszámolót.wittao írta: ↑2023.02.12., vas. 23:15Magam részéről egy SCD-1 boldog tulaja vagyok, szerintem nem rossz rendszerben dolgozik:
- Sony SCD-1 , XA-5ES
- AudioNET AMP2 monoblokkok voltak most, de Nakamichi PA7II végfok, valami akad :) a 9008A-k érkezéséig
Nem érzem, hogy a Sony CD pörgettyűk gyenge láncszemei lennének a rendszeremnek... van a Sony-nak az E1/N1 párosa, amit nem dobnék ki az is biztos, de a nagy NR10 monoblokkokat sem hiszem, hogy sokan a tűzre dobnák a mai napig.![]()

Alapvetően munkaeszközök lesznek és nem zenehallgatási célt szolgálnak (ahogy tervezték is őket). Szimpatikus volt az A/B-osztályú erősítés bennük és az egyéb paramétereik. Mivel olyan stúdiókkal dolgozunk együtt, akik szintén ezekre a Neumann-okra váltottak, adja magát, hogy "egy kottából énekeljünk". Ha meglesznek, és egy kicsit nyüstöltem őket, majd írok róluk. Amit eddig hallottam belőlük, az csak pozitív.BLX írta: ↑2023.02.13., hétf. 09:53Kiváncsi vagyok mennyire válnak majd be az új Neumann aktív monitorok. Szerintem nagyon jók lehetnek, ár-érték arányban. A legtöbb Genelec, Neumann kimagasló ár-érték arányt képvisel. Már a kicsik is. Ezeknek a pro cuccoknak az árazása sokkal reálisabb mint bizonyos hifi termékeké. Remélem majd írsz a Neumann-ról képes beszámolót.wittao írta: ↑2023.02.12., vas. 23:15Magam részéről egy SCD-1 boldog tulaja vagyok, szerintem nem rossz rendszerben dolgozik:
- Sony SCD-1 , XA-5ES
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq