Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Re: Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Balage84 »

kaboca36 írta:
2023.01.15., vas. 08:28
nem kell villamosmérnöki diploma csak egy vezér igazgatói állás..... :D
Az árakat kezeljük azért helyén. A listaár csak „tájékoztató” jellegű, soha senki nem vett itthon Ayon terméket listaáron.
Marconi eladta kb. 1800 EUR-ért (mai ár) CD5s-t. Tehát valaki negyed ár alatt jutott hozzá (8eEUR a listaár), biztos megbánta :D

Én is hasonlóan jutottam hozzá az NW-T + Stealth pároshoz itt az AVX-en.
Ezt a top mgr. célzásra írtam 
Nem költöttem rá közel sem 12eEUR-t.

Ismerem a HFA-t.
Pont ő imádja az Ayon termékeket is, pl.

https://www.hifi-advice.com/blog/review ... transport/

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

juliush írta:
2023.01.15., vas. 11:52
kaboca36 írta:
2023.01.15., vas. 08:26
nem a mundorf-on fog mulni a hangzás, bár biztos segít. A 1704 egy BiCMOS sign-magnitude dac, vagyis nagy részben R-2R!!
és ezen van a hangsúly..... ha egy olcsó cd-t fellehet hozni a legdrágább felső kategória szintjére, miért adjak ki 10.000 dollárt,ami most ugye 4 Milla! a revoxom meg 300 euro...... nyugodtan elhozhatod az Ayonodat egy tesztre,ha van egyáltalán... biztos nincs akkor különbség amiért megéri azt a 3,8 millát.
amugy raktam már be linket ahol egy tda1541 diy dac szolt olyan szinten vagy jobban mint a 12ezres Jeff Roland Aeris.
The Mosaic sounds freer and more akin to analog record replay, than the Aeris. It is also airier in the treble, with better low-level resolution across the frequency band, and it has more 3D soundstaging with better depth layering and better focus. The Aeris on the other hand is still a master of bass-slam and drive." https://www.hifi-advice.com/blog/review ... aic-t-dac/
Meglehetősen egyoldalú nézőpont, amely nem habozik a tényeket a saját szolgálatába hajlítani! A hivatkozott 1541-es DAC korántsem DIY, legfeljebb egy felbontásától függően 1500-2000 EUR-os berendezés prototípusa. Vagyis azért már nem a "filléres" kategória, és már csak ezért sem igazolhatja a hipotézist, mely szerint csak kell venni egy olcsó R-2R chipes CD-t és óriásölőt fogunk belőle faragni.
Egyébként meg ha ennyire hiszel az ilyen teszteknek/véleményeknek, akkor javaslom ugyanebből a forrásból a következő szösszenetet, amely egy FPGA-ban megvalósított kőkemény digitális szűrővel operáló DAC-ról szól, delta-szigma chip végső fokozatát használva a konkrét konverzióra. (Ráadásul beismeri, hogy komoly handikeppel, lusta módon csupán a gyári fali kapcsitáppal tesztelve, holott egy jól regulázott, combos lineáris táppal mutatná csak meg, mire is képes valójában - hidd el, így van!)
https://www.hifi-advice.com/blog/review ... gal-comet/
Szóval az R-2R vs. szigma-delta közel sem ennyire egyértelmű kérdés, én biztos, hogy nem mernék egy ilyen változatos izléssel és környezettel/rendszerrel bíró plénum elé állni olyan kinyilatkoztatásokkal, hogy az XY technológiájú chip a tuti. Pláne, hogy a DAC, mint komplett berendezés hangját a chipen túl számos egyéb alkatrész és belőlük felépített funkcionális egység befolyásolja.
nem igazán az elfogultság miatt említettem meg a mosaic dacot.... bár nem tagadom hogy az vagyok.
egyszerűen azért, mert sokkan elavult, rossz hangú dacnak ismerik vagy állítja be...... ami ígaz is ha csak a 30 éves topologiában hallgatja meg..... ami abban a dacban módok vannak nagy része elérhető és könnyen alkalmazható a régi cd játszokban is.....nekem a szigma-delta egy 6 bites mixer..... túl bonyolult és manipulatív....ellenben az r-2r egyszerű egylépéses bit kodolással jóval kevésbé ront az eredeti jelen.... ezt nem tudják semmivel áthidalni szerintem.

elolvastam a cikket...érdekes módon a Comet dacot is egyszintes említi EcDesign Mosaic dacjával......ami nem rossz.....
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4174

Hozzászólás Szerző: juliush »

kaboca36 írta:
2023.01.15., vas. 08:26
nem a mundorf-on fog mulni a hangzás, bár biztos segít. A 1704 egy BiCMOS sign-magnitude dac, vagyis nagy részben R-2R!!
és ezen van a hangsúly..... ha egy olcsó cd-t fellehet hozni a legdrágább felső kategória szintjére, miért adjak ki 10.000 dollárt,ami most ugye 4 Milla! a revoxom meg 300 euro...... nyugodtan elhozhatod az Ayonodat egy tesztre,ha van egyáltalán... biztos nincs akkor különbség amiért megéri azt a 3,8 millát.
amugy raktam már be linket ahol egy tda1541 diy dac szolt olyan szinten vagy jobban mint a 12ezres Jeff Roland Aeris.
The Mosaic sounds freer and more akin to analog record replay, than the Aeris. It is also airier in the treble, with better low-level resolution across the frequency band, and it has more 3D soundstaging with better depth layering and better focus. The Aeris on the other hand is still a master of bass-slam and drive." https://www.hifi-advice.com/blog/review ... aic-t-dac/
Meglehetősen egyoldalú nézőpont, amely nem habozik a tényeket a saját szolgálatába hajlítani! A hivatkozott 1541-es DAC korántsem DIY, legfeljebb egy felbontásától függően 1500-2000 EUR-os berendezés prototípusa. Vagyis azért már nem a "filléres" kategória, és már csak ezért sem igazolhatja a hipotézist, mely szerint csak kell venni egy olcsó R-2R chipes CD-t és óriásölőt fogunk belőle faragni.
Egyébként meg ha ennyire hiszel az ilyen teszteknek/véleményeknek, akkor javaslom ugyanebből a forrásból a következő szösszenetet, amely egy FPGA-ban megvalósított kőkemény digitális szűrővel operáló DAC-ról szól, delta-szigma chip végső fokozatát használva a konkrét konverzióra. (Ráadásul beismeri, hogy komoly handikeppel, lusta módon csupán a gyári fali kapcsitáppal tesztelve, holott egy jól regulázott, combos lineáris táppal mutatná csak meg, mire is képes valójában - hidd el, így van!)
https://www.hifi-advice.com/blog/review ... gal-comet/
Szóval az R-2R vs. szigma-delta közel sem ennyire egyértelmű kérdés, én biztos, hogy nem mernék egy ilyen változatos izléssel és környezettel/rendszerrel bíró plénum elé állni olyan kinyilatkoztatásokkal, hogy az XY technológiájú chip a tuti. Pláne, hogy a DAC, mint komplett berendezés hangját a chipen túl számos egyéb alkatrész és belőlük felépített funkcionális egység befolyásolja.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

nem kell villamosmérnöki diploma csak egy vezér igazgatói állás..... :D

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

Balage84 írta:
2023.01.14., szomb. 23:57
fülelek írta:
2023.01.14., szomb. 22:46
Ugye ezt nem kötelező elhinni?
A Jenő féle filipsz cd vonal hájpolása az avx-en eléggé nyilvánvaló, ezért (is) jócskán megkérdőjelezendő. Szerintem több út vezet Rómába, és nem a cd100/TJ a legkevésbé göröngyös...
De mindenki azt hájpol, amit akar, vagy amire jó sokat (nem csak pénzt) költött...
Nem kell mindenkinek villamosmérnöki diplomával rendelkezni.. de a csatolt képek azért mutatják a készülékek műszaki színvonalát. Pl. mennyibe is kerül csak a 6 db Mundorf Supreme kondi a csöves szimmetrikus kimenetben?
The Mosaic sounds freer and more akin to analog record replay, than the Aeris. It is also airier in the treble, with better low-level resolution across the frequency band, and it has more 3D soundstaging with better depth layering and better focus. The Aeris on the other hand is still a master of bass-slam and drive." [url]https://www.hifi-advice.com/blog/review ... t-dac//url]

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

fülelek írta:
2023.01.14., szomb. 22:46
A Jenő féle filipsz cd vonal hájpolása az avx-en eléggé nyilvánvaló, ezért (is) jócskán megkérdőjelezendő. Szerintem több út vezet Rómába, és nem a cd100/TJ a legkevésbé göröngyös...
De mindenki azt hájpol, amit akar, vagy amire jó sokat (nem csak pénzt) költött...
Nem kell mindenkinek villamosmérnöki diplomával rendelkezni.. de a csatolt képek azért mutatják a készülékek műszaki színvonalát. Pl. mennyibe is kerül csak a 6 db Mundorf Supreme kondi a csöves szimmetrikus kimenetben?
Csatolmányok
Philips CD100 08.jpeg
Philips CD100 08.jpeg (583.22 KiB) Megtekintve 1990 alkalommal
24.jpg
24.jpg (250.62 KiB) Megtekintve 1990 alkalommal

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5262

Hozzászólás Szerző: fülelek »

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Hozzászólás Szerző: marconi »

Balage84 írta:
2023.01.14., szomb. 19:18
zoli73 írta:
2023.01.14., szomb. 18:09
Balage84 írta:
2023.01.14., szomb. 17:12
Régen én is nagy CD-s voltam..
Próbáltatok már minőségi hálózati lejátszót aminek I2S kimenete van és rákötni egy komoly DAC-ot (I2S-el, nem SPDIF-el)?
Hamar elveszti a CD a létjogosultságát :D
Azért azt definiáldd kérlek, hogy a "minőségi" hálózat lejátszó, és "komoly" DAC alatt mit kell érteni? Ez azért mindenkinek mást jelent.
Ayon termékek pl.
De itt hosszasan vitatkozhatnánk, hogy az összehasonlítás milyen értékű rendszeren történt, 20-30-40e EUR?
Mert, ha rendszer felbontása alkalmatlan az összehasonlításra..
Gondolatébresztőnek: ugye azt mindannyian tudjuk, hogy a felvételek digitális formában történnek és kerülnek feldolgozásra a stúdiókban.
Mi értelme van ezeket a file-okat bármilyen adathordozóra kiírni? És vért izzadva próbálni visszaolvasni minőségromlás nélkül?
Miért nem egyszerűbb a file-t egyből beküldeni egy DAC-ba?
Hát nekem Ayon cd5s em volt (meg előtte kissebbek is) amikor megvolt örültem neki, de sokkal jobban amikor eladtam. Annak a futóművét valóban simán meg lehet haladni egy régi macbook air + alap core audio usb spdif konverterrel. Na most az egész Ayon hóbelevanc simán gyengébb hang egy alap gyári cd100 nál. A tuningoltnál, pláne demo cd100 -al meg egyszerűen nem lehet egy lapon említeni.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Balage84 írta:
2023.01.14., szomb. 20:24
zoli73 írta:
2023.01.14., szomb. 19:59
Balage84 írta:

Ayon termékek pl.
De itt hosszasan vitatkozhatnánk, hogy az összehasonlítás milyen értékű rendszeren történt, 20-30-40e EUR?
Gondolatébresztőnek: ugye azt mindannyian tudjuk, hogy a felvételek digitális formában történnek és kerülnek feldolgozásra a stúdiókban.
Mi értelme van ezeket a file-okat bármilyen adathordozóra kiírni? És vért izzadva próbálni visszaolvasni minőségromlás nélkül?
Azért, mert ez kb. 1980 óta így van. Az, hogy van olyan eszköz ami a tárolt fájlt lejátsza, az ehhez képest újkeletű, és még mindig nem olyan elterjedt, hogy mindenkinek hozzáférhető lenne. A világ legelterjedtebb zenei adathordozója még mindig a cd, mindenkinek van, és hozzá való lejátszó eszköz is, és még internet sem kell hozzá.
Értem, amit írsz, nekem is ott állnak a CD-k a polcon, mert még bármire jólehet :smile29:
De szerintem egyszerűbb és olcsóbb út akár HDD-n tárolni őket, mint venni egy Wadia vagy Esoteric lejátszót..
Akinek van sok cd-je, mint nekem is, annak már nem kell cd játszót vásárolnia, mert van.
A magam helyzetét vázolva, van közel 1500 cd-m(sok? Kevés?) hozzá természetesen van cd játszóm is. Ha fájl alapú zenehallgatásba akarnék fogni, akkor arra nem kellene beruháznom? Lejátszó és tároló eszköz, dac, kábelek, és akkor még fájl alapú zene is kellene valahonnan. Számomra ennek mi értelme volna?
Mi(remélem beszélhetek mások helyett is), mikor a cd alapú digitális zenelejátszás mellett tettük le a voksunkat(én 1988-ban), még nem létezett alternatíva. Ez a választási lehetőség csak a közelmúltban adódott, és addig eltelt néhány évtized, ami nem múlt el nyomtalanúl.
Ezt az elmút néhány évtized termését, legyen az cd játszó, vagy cd, ma már meg lehet kérdőjelezni, de víz alá nyomni, meg nem történté tenni nem.
Lássd, ez a kérdés felmerült az Lp esetén a cd térnyerésekor is, aztán látjuk mi lett belőle.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

zoli73 írta:
2023.01.14., szomb. 19:59
Balage84 írta:
zoli73 írta:

Azért azt definiáldd kérlek, hogy a "minőségi" hálózat lejátszó, és "komoly" DAC alatt mit kell érteni? Ez azért mindenkinek mást jelent.
Ayon termékek pl.
Azért, mert ez kb. 1980 óta így van. Az, hogy van olyan eszköz ami a tárolt fájlt lejátsza, az ehhez képest újkeletű, és még mindig nem olyan elterjedt, hogy mindenkinek hozzáférhető lenne. A világ legelterjedtebb zenei adathordozója még mindig a cd, mindenkinek van, és hozzá való lejátszó eszköz is, és még internet sem kell hozzá.
Értem, amit írsz, nekem is ott állnak a CD-k a polcon, mert még bármire jólehet :smile29:
De szerintem egyszerűbb és olcsóbb út akár HDD-n tárolni őket, mint venni egy Wadia vagy Esoteric lejátszót..

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Balage84 írta:
zoli73 írta:
Balage84 írta:
Próbáltatok már minőségi hálózati lejátszót aminek I2S kimenete van és rákötni egy komoly DAC-ot (I2S-el, nem SPDIF-el)?
Ayon termékek pl.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

zoli73 írta:
Balage84 írta:
Ayon termékek pl.

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

trane írta:
2023.01.14., szomb. 17:19
Balage84 írta:
tényleg csak kíváncsiságból :rolleyes: : melyik CD-játszó volt az, ami után így találtad a dolgot :quetionmark:
Tudom, hogy nem illik kérdéssel kérdésre válaszolni :smile29:
Szét szabad bontani a CD lejátszót CD-T-re és DAC-ra?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Balage84 írta:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1277

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Balage84 írta:
Próbálj akkor komoly cd játszót is 1x majd...

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

SoundMania írta:
2023.01.11., szer. 14:59
tollact írta:
2023.01.11., szer. 14:04
Sok mindenről esett itt szó az utóbbi időben. Ami kissé elsikkadt, és tunerman sem emelte ki az, hogy a régebbi gépek nemcsak hogy tartósabbak és vígan működnek, hanem zenei minőségben is tartják a lépést megfelelő környezetben használva. Ezek az erények természetesen régebbi kiadású, kevésbé manipulált felvételek CD változataival érhetők tetten inkább. Az én nagy bajom, hogy a manapság megjelenő (nem audiofil célú) felvételek eleve sokkal gyengébbek függetlenül a formátumtól. Igazság szerint az analóg lemez megjelenésektől kissé el is fordultam, mert nem látom értelmét annak, hogy háromszoros áron vegyek meg egy zenét csak azért, mert fekete lemezre van vágva. Persze tisztelet a kivételnek. A digitális technika és az interneet előretörése számomra csak azért előny, mert ma már bele tudok hallgatni egy albumba, mielőtt a megvásárlása mellett döntök. Azért igyekezni kell: tapasztalatom szerint az új megjelenések CD-n sem korlátlan mennyiségűek, hamar kifutnak, és később már nehéz hozzájutni...
Mi a megfeleló környezet ? Hasonló árkategória ? Mert ha ebből indulunk ki Nézzük mennyibe került egy jó régi CD játszó ? 1000? vagy 2000 márka ? Az mennyi havi fizetésed volt ? Mot annyi havi fizetésért mit is kapsz ? Szerintem sokkal jobb hangú készüléket! CD lemez és LP árak összehasonlításában sem egykönnyű a helyzet! Az olcsó LP-k, egyszerűen beszerzett forrásból ( sokszor egy normál CD-lemezről felmásolva) és digitális feldolgozással készülésnek. Gyártási minőségük enyhén szólva sem kifogástalan. De egy minőségi CD lemez, pláne valami nem csak sima CD lemez ára is komoly összeg. Szóval azonos gyártókat lehet legfeljebb csak összehasonlítani . (pl Verve EU LP-t Verve EU CD-hez. Már ha ilyen épp létezik. )) Viszont ha valakit esetleg nem érdekel más ( leginkább az ár ) csakis a hangzási minőség, akkor nincs altenatíva, mint az LP. Illetve lehet..... magnószalag, megfelelő készülékkel..... Még drágábban mint ha jó LP-ket venne. És ez nem zárul be, mert nem kör. :)
Aazon volt a hangsúly hogy egy régi r-2r dacos cd jobban szol mint a mai streamerek... a Philips lejátszókért nem fizettem többet 50 euroért, de a Revoxért is csak 250 eurot.....
ha árkategoriát nézel, akkor szerintem úgy értették, hogy kell a megfelelő részletező rendszer......
azt hogy az kinek mennyibe került teljesen változó.....
én elég jónak tartom az enyémet, de a komplett rendszerem nem került annyiba mint egy mai felső kategóriás dac.....

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1277

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

tollact írta:
2023.01.11., szer. 14:04
Sok mindenről esett itt szó az utóbbi időben. Ami kissé elsikkadt, és tunerman sem emelte ki az, hogy a régebbi gépek nemcsak hogy tartósabbak és vígan működnek, hanem zenei minőségben is tartják a lépést megfelelő környezetben használva. Ezek az erények természetesen régebbi kiadású, kevésbé manipulált felvételek CD változataival érhetők tetten inkább. Az én nagy bajom, hogy a manapság megjelenő (nem audiofil célú) felvételek eleve sokkal gyengébbek függetlenül a formátumtól. Igazság szerint az analóg lemez megjelenésektől kissé el is fordultam, mert nem látom értelmét annak, hogy háromszoros áron vegyek meg egy zenét csak azért, mert fekete lemezre van vágva. Persze tisztelet a kivételnek. A digitális technika és az interneet előretörése számomra csak azért előny, mert ma már bele tudok hallgatni egy albumba, mielőtt a megvásárlása mellett döntök. Azért igyekezni kell: tapasztalatom szerint az új megjelenések CD-n sem korlátlan mennyiségűek, hamar kifutnak, és később már nehéz hozzájutni...
Mi a megfeleló környezet ? Hasonló árkategória ? Mert ha ebből indulunk ki Nézzük mennyibe került egy jó régi CD játszó ? 1000? vagy 2000 márka ? Az mennyi havi fizetésed volt ? Mot annyi havi fizetésért mit is kapsz ? Szerintem sokkal jobb hangú készüléket! CD lemez és LP árak összehasonlításában sem egykönnyű a helyzet! Az olcsó LP-k, egyszerűen beszerzett forrásból ( sokszor egy normál CD-lemezről felmásolva) és digitális feldolgozással készülnek. Gyártási minőségük enyhén szólva sem kifogástalan. De egy minőségi CD lemez, pláne valami nem csak sima CD lemez ára is komoly összeg. Szóval azonos gyártókat lehet legfeljebb csak összehasonlítani . (pl Verve EU LP-t Verve EU CD-hez. Már ha ilyen épp létezik. )) Viszont ha valakit esetleg nem érdekel más ( leginkább az ár ) csakis a hangzási minőség, akkor nincs altenatíva, mint az LP. Illetve lehet..... magnószalag, megfelelő készülékkel..... Még drágábban mint ha jó LP-ket venne. És ez nem zárul be, mert nem kör. :)

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 714

Hozzászólás Szerző: tollact »

LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: GTomi »

mishow írta:
2023.01.10., kedd 10:07
pali923 írta:
2023.01.10., kedd 08:45
kaboca36 írta:
2023.01.10., kedd 06:55
A cd messze nem elavult.
A cd ma is nagyon jól tud szólni, ebben igazad van. Az is biztos, hogy a jobbfajta lejátszók értéke is meg fog maradni, ha másként nem, technikai kuriózumként, mint a régi gramofonok vagy veterán autók esetén.
Viszont nagyon megváltoztak a fogyasztói szokások ... A fiatalok meg ebbe nőttek bele, nekik a cd/LP/magnó őskövület, maximum érdekesség.
Annyiban egyetéretek, hogy a CD technikai értelemben talán nem elavult, de mint formátum sajnos mindenképpen.
Ezt hívják erkölcsi avulásnak vagy erkölcsi amortizációnak.
A felhasználók már nem igénylik, a gyerekeink majd előveszik érdekességnek, és belehallgatnak, ha lesz min, és ha még egyáltalán lejátszható lesz a lemez. Mert ugye azt se felejtsük el, hogy amikor a CD megjelent, akkor az volt a vélekedés, hogy kb 15-20 év múlva "eltűnik" róla az információ. Úgy látom, ez szerencsére nem következett be, de később ki tudja gondolkodik.gif mondom ezt úgy, hogy nekem is 1200 eredeti lemez várja a sorsát különböző fiókokban gondosan eltéve sad.gif
Erről ez jut az eszembe mindig :D
Gyakran veszek cédéket most is, szerencsére jelennek meg aktuális albumok is.(Lp-t most hanyagolom egy ideje) .

Streamelni meg azért nem, mert ahhoz meg nincs megfelelő "hangmegjelenítőm", így a cd kényelmesebb, de azért szedek FLAC - ben zenéket , álszent azért nem vagyok...
Csatolmányok
lp.jpg
lp.jpg (68.46 KiB) Megtekintve 2123 alkalommal
Rega Brio/ DacMagic200M/ TMP táp/ Revox B226/ Pc/ Hivox zárt 3 utas/ hangfalkábel és rca: HiDiamond D3, tápkábel: Isotek Evo3 Premier és Initium ill. Hivox, koax: QED QE6200 , usb a/b: Oyaide, ethernet: Audioquest Forest

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

mishow írta:
2023.01.10., kedd 14:09
dixie-chicken írta:
2023.01.10., kedd 12:51
A felhasználók már nem igénylik
@mishow, talán a PFM-el olvastam napokban,hogy tavaly a CD eladásoknak a száma nővekedett... ha senki nem igényli, mért adnak ki új zenei CDket ?.. és egyre több gyártó,ismét kinál dedikált CD lejátszót is....

Bocsánat, ha az eddigi postjaimból az jött volna le, hogy szurkolok (pláne örülök) a cd eltűnésének, és ha mindet elolvastad a témában, akkor azt is láthattad, valamilyen szinten sajnálom is, de én a széleskörű és kereskedelmileg releváns felhasználói igényről beszéltem. Mi itt "rajongók" vagyunk, és ez sokban más, mint az átlag zenefogyasztó igénye.

@mishow:én a mi szegmensünkre gondoltam,és vlszinű a PFM téma is ezt a szegmenst reszelgeti...áz átlag zenefogyasztónál már az is nagy szó lehet,ha mobil+fülesen kivűl,vlmilyen alapszerkó van adohaza ;)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1222

Hozzászólás Szerző: pali923 »

dixie-chicken írta:
@mishow,talán a PFM-el olvastam napokban,hogy tavaly a CD eladásoknak a száma nővekedett...ha senki nem igényli,mért adnak ki új zenei CDket ?..és egyre több gyártó,ismét kinál dedikált CD lejátszót is....
Itt van egy 5 éves cikk, miszerint a kazetta eladások száma megugrott hirtelen: https://hvg.hu/tudomany/20170124_zeneha ... it_kazetta
Biztosan vannak divathullámok. Szerintem a mishow által is emlegetett zenekar (ez csak tipp) :D is kiadja a most megjelenő anyagait mesterszalagon is.
Én örülnék, ha a formátumok sokszínűsége megmaradna, és mindenki választhatna, hogy milyen eszközzel akarja hallgatni a kedvenceit. Sajnos nem mindenki fogja kiszolgálni a tömegigényeken kívül eső hifistákat, de hát ez egy ilyen hobbi volt eddig is.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 610

Hozzászólás Szerző: Snipi »

kaboca36 írta:
2023.01.10., kedd 14:05

Nem tudom de a pcm1702 igen jo hangú dac.Sokkan használták,Waida,Levinson, Naim, Accuphase.......
Lehet nem volt még felújítva és kellenek a "tuningok" ha nem 40%-on akarod hallgatni a dac-ot.....ez nem a dac,technologia hibája....ma sem raknak Jfetteket IV konvertálására, többnyire maradt az opamp.
A Revox cd-m és az LP-m közt minimális a különbség.....de azért meg is kellet dolgoznom vele..... ;)
Hát igen, ezt jól látod. A CD megvételének oka anno a PCM1702-es dac volt, ami nekem nagy kedvencem hangzásilag.
De nem áll szándékomban a digitális vonallal ennél többet foglalkozni. Ahhoz hogy 2 évben egyszer hallgassak CD-t (meg ezen kívül csak háttérzenéléshez) ahhoz egyszerűen nincs értelme időt pénzt energiát belefeccölni

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2579

Hozzászólás Szerző: mishow »

dixie-chicken írta:
A felhasználók már nem igénylik
@mishow, talán a PFM-el olvastam napokban,hogy tavaly a CD eladásoknak a száma nővekedett... ha senki nem igényli, mért adnak ki új zenei CDket ?.. és egyre több gyártó,ismét kinál dedikált CD lejátszót is....
Persze, kiadnak még cd-t, csak érdekes lenne tudni a darabszámot is. A postomban ezért írtam azt, hogy "a cd jövője már csak mint divatcikk, technikai kuriózum vagy vintage gyűjtői tárgyként képzelhető el".
Karácsonyra én is kaptam ajándék dedikált cd-t és koncert dvd-t az egyik ismert hazai zenekar vezetőjétől, akivel időnként (áttételesen) munkakapcsolatban vagyok, ő is mondta, hogy a legtöbben - akiket hasonló módon megajándékozott - megköszönték szépen, és őszintén megmondták, megy a polcra dísznek, mert nincs mivel lejátszaniuk otthon.

Bocsánat, ha az eddigi postjaimból az jött volna le, hogy szurkolok (pláne örülök) a cd eltűnésének, és ha mindet elolvastad a témában, akkor azt is láthattad, valamilyen szinten sajnálom is, de én a széleskörű és kereskedelmileg releváns felhasználói igényről beszéltem. Mi itt "rajongók" vagyunk, és ez sokban más, mint az átlag zenefogyasztó igénye.

Egyébként pont valami olyan SONY Discmanem volt, mint ami a linkelt videoban 8' körül látható (D-36?) megdöbbentően jól szólt, de állásában tönkrement, pedig sokkal szebb volt, mint az a karcos, ami a videoban van. Szerintem leadtam a MM elektro gyűjtőjében, de lehet, valahol a garázs mélyén egy szatyorban megvan - mindenesetre cd-t már nem lehet vele hallgatni :(

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

Snipi írta:
2023.01.10., kedd 12:43
Tényleg nem bántási szándékkal ...
Nekem van egy olyan "benyomódásom", hogy általában a legkedvesebb zenéimet megveszem CD-n is meg LP-n is. Főleg azért, hogy ha "csak úgy" hallgatni akarom akkor ne használódjon a vinyl. A múltkor is vettem egyet, de akkor még csak a CD verzió volt kapható. (Egyébként Loreena McKennitt Live in Royal Albert Hall albumáról van szó.) Feltettem a CD-t és utána mondtam, de vacak az egész. Aztán amikor megjelent LP-n is, azért megvettem - mégiscsak Loreena McKennitt aki nálam a No.1 (No.2 Sosztakovics :) ) - és amikor végighallgattam leesett az állam. Jól szólt, és még nem hiszitek el, de a zene is sokkal jobb volt mint CD-ről. Élőbb, zeneibb stb. CD-ről talán pont azért nem tetszett, mert olyan punnyadt volt az egész.
Persze tudom, nincs jó CD-játszóm (Denon DCD-1450 AR), de hát nem is sokat használom, de azért ilyen szignifikáns különbségre nem számítottam.
De ez más CD-imnél amik meg vannak LP-n is elmondható. (Elég sok ilyenem van, mert mint írtam ez nálam egy benyomódás ... :D )
Nem tudom de a pcm1702 igen jo hangú dac.Sokkan használták,Waida,Levinson, Naim, Accuphase.......
Lehet nem volt még felújítva és kellenek a "tuningok" ha nem 40%-on akarod hallgatni a dac-ot.....ez nem a dac,technologia hibája....ma sem raknak Jfetteket IV konvertálására, többnyire maradt az opamp.
A Revox cd-m és az LP-m közt minimális a különbség.....de azért meg is kellet dolgoznom vele..... ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kaboca36 2023.01.10., kedd 14:10-kor.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”