fapaci írta: ↑2023.01.05., csüt. 11:51
eizol írta: ↑2023.01.05., csüt. 11:24
Ráadásul az én izlésemnek jobb a zenei kínálat is a Qobuzon.
Pár hete rászántam némi időt és összevetettem a Tidal és a Qobuz zenei kínálatát abban a pár napban, amíg mindkettőhöz hozzáfértem. Kb 5 % különbséget fedeztem fel az általam hallgatott és ismert előadók, albumok terén. Egyiken sincs fent minden sajnos (e szempontból mindkettő elmarad a Spotify mögött), némelyik kiadvány csak az egyik, némelyik csak a másik szolgáltató kínálatában szerepel, de a legtöbb mindkettőnél elérhető. A Qobuz ellen szóló példa Kari Bremnes, akitől itt csak 4 album érhető el, a Tidal-nál szinte az összes (kb 20 talán). Ez számomra fájdalmas különbség volt, de szerencsére a művésznő mindegyik albuma megvan off-line is, szóval túléltem az esetet, de nem esett jól.
Az én zenei érdeklődési körömben az 5%-nál nagyobb az eltérés a Qobuz javára, ráadásul én ezt súlyoznám is, mert számomra nagyon fontos zenékről van szó. Nézd meg pl. az After Crying albumkínálatát a Tidalon és a Qobuzon.
Sajnos én is találtam negatívumot is, még durvábbat mint Te: The Stimulators: Tidalobn fenn vannak az albumaik, Qobuzon semmi.
Viszont egy dologról nem esett itt szó: a Qobuz igen sok albumhoz adja a CD-bookletet is, teljes egészében, eredeti kinézetében, tehát képekkel, mindennel (pdf formátumban) csúcsminőségben! A CD-bookletek művészetét pl. az Alia Vox kiadványok kimaxolják, ott akár többszáz oldal is lehet a booklet! Roon-nal ille Roon Remote-tal is elérhetőek ezek a bookletek, és akármilyen jó is a Roon "extra" információ-szolgáltatása, az eredeti bookletek teljes méretben óriási plusz, mert mondjuk egy tableten Roon Remote-tal vagy Audirvanával az eredeti kiadványokhoz mellékelt könyvecskéket is forgathatod virtuálisan, de ezeket csak a Qobuz szolgáltatja, a Tidal nem (legalábbis az én tapasztalatom alapján), és nem is a Roon adatbázisából jönnek.
A HRA szintén adja a jóminőségű bookleteket, rengeteg kiadványhoz, vagyis az Audirvanát használók számára szintén elérhetőek a CD-bookletek Qobuz és HRA esetében is (Tidalnál értelemszerűen ott is hiányzik).
Megjegyezném, hogy az Audirvana jobb felhasználói élményt biztosít a streaming-service által adott CD-bookletek megtekintéséhez.