Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: pali923 »

fapaci írta:
2023.01.23., hétf. 15:48
Ezeket a véleményeket azért némi fenntartással olvasd!
Igyekeztem némi iróniát belevinni a szövegembe, főleg ebbe a részbe. Az itteni olvasmányélményeim alapján azt hiszem, hogy nem vágnék bele akkor sem a Quobuzba, ha nem lennék elzárva előle. Legalábbis nekem az jött le, hogy nem jobb annyival, mint amennyivel drágább. Igaz, hogy ez az összeg elvileg ebben a "szakmában" nem számottevő, de akkor is. Még akkor sem, ha nincs mqa-s dac a birtokomban.
Kipróbálni azért kipróbálnám nyilván, ha lehetne.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10988
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

pali923 írta:
2023.01.23., hétf. 12:43
Aztán hiába fizettem elő a Tidalra, mindenhol azt olvasom mostanában, hogy a Qubuz sokkal jobb...
Ezeket a véleményeket azért némi fenntartással olvasd! Bár a Tidal velem együtt egyre többeknek ellenszenves, nincs akkora különbség a streaming szolgáltatók műsorának minősége között, mint néhányan nagy lelkesedésükben leírják (már ha van MQA dekódoló eszközöd).

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

fapaci írta:
2023.01.23., hétf. 12:18
A Tidal kínálatát már nem látom, a Qobuz-on fent van az album, de gyanítom, ide is egy speciális irritáló verzióban töltötték fel.
Mostanában nagyon el vagyok keseredve. Eddig csak az okozott frusztrációt, hogy nem tudtam megvenni a Mark Levinson vagy az AN legdrágább termékeit, és kénytelen voltam beérni az én kis szerény rendszerem korlátos hangzásával.

Aztán hiába fizettem elő a Tidalra, mindenhol azt olvasom mostanában, hogy a Qubuz sokkal jobb, de itt a vasfüggöny mögött el vagyok zárva tőle. Még ez is. Azt hiszem, el is adom az egész rendszeremet a fenébe, így nem lehet élvezni a zenehallgatást. Mert itt is milyen minőség már ez egy vacak Auralicon?!
https://tidal.com/browse/album/73003122

:D :smile29: 31_1_21.gif :fekverohog:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2655

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

dixie-chicken írta:
2023.01.22., vas. 09:57
fenyő írta:
2023.01.22., vas. 09:48
Jó lett volna, de én úgy olvasom az apró betűs részt, hogy tavaly dec. 31-ig volt érvényes.
:smile51:
bocsi,jogos :smile51:
jah a rendszercsősz,nem a lejártára hivatkozott amikor én fel akartam használni,hanem hogy a Qobuznak nincs támogatott szolgáltatása MO-ra...gondoltam DEU ban vásárolt készülék,nézzük meg :smile53:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2655

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

fenyő írta:
2023.01.22., vas. 09:48
Jó lett volna, de én úgy olvasom az apró betűs részt, hogy tavaly dec. 31-ig volt érvényes.
bocsi,jogos :smile51:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 87

Hozzászólás Szerző: fenyő »

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

Mi baráti körben a Qoubuzt a Tidallal, full analog Audio pc-n, kicsontozott Win10-en (Core audio usb átalakító master clockja összekötve az audio pc-ben lévő core audio kártyával) J-play alatt hasonlítottuk össze, minden más készülék is referencia szintű volt, és sajnos tényleg jobb a qoubuz. Tisztább, pontosabb, és dinamikusabb. Ezek voltak a fő különbségek. Azért (főleg, hogy nem itthon hallottam ezt a különbséget) továbbra is együtt tudok élni a tidallal, de ha egyszerűbb lenne a váltás, akkor én is váltanék.
Hozzáteszem a teljesség kedvéért, hogy szerintem egy átlag rendszeren azért igen csak összezsugorodna ez a különbség, lehet, hogy egy nyüansznyivé. Persze minden nézőpont kérdése. De hogy van különbség, és nem a tidal javára, az már nem kérdés számomra.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Hozzászólás Szerző: marconi »

Aszpirin írta:
2023.01.19., csüt. 14:01
marconi írta:
2023.01.17., kedd 15:21
Nekem is lett Qobuzom a Tidal mellé, sebtében én is csináltam pár összehallgatást azonos albumokkal és bizony nálam is a Qobuz fölénye jött ki a természetesebb megszólalásával. Koscsó Feri szokta emlegetni hogy valószínűleg a zenei fileok ugyan arról a tárhelyről származhatnak, én ezt azzal látom alátámasztottnak hogy sebtiben 2 olyan albumot is találtam amiknek nem volt elérhető/lejátszható az utolsó trackjuk, és ez megegyezett Tidalnál is Qobuznál is. Ennek ellenére mégsem szólnak egyformán, ami csak azt jelentheti hogy valamelyik platform esetleg a lejátszás folyamata közben beleavatkozik az adatfolyamba, vagy valamit máshogy csinál...
Lenne egy kérésem, szerintem többünket is érdekel: az ilyen véleményekhez mindig tegyük hozzá, hogy milyen forráshardver-konfiguráción ill. - ha PC vagy PC-k - milyen oprendszeren és milyen lehátszóprogrammal, milyen kimenetre irányítva jött ki a hallott eredmény.

Ez azért lényeges, mert - ahogy mishow és audioline is írta - ugyanaz a szolgáltató másként tud szólni a saját lejátszójával mint pl. Roon-nal vagy Audirvanával, illetve ha a két szolgáltatást két különböző lejátszóprogrammal hallgatjuk, akkor elég nagy esélye van, hogy a lejátszóprogramok közötti különbséget (is) halljuk. Az oprendszerek azért érdekesek, mert ha a lejátszóprogram az oprendszer keverőjére küldi a jót, akkor bizony az egyes oprendszerek keverői közötti különbség is képbe jöhet (ill. torzíthatja a képet).

(ettől függetlenül, nekem is meggyőződésem, hogy sok esetben valamivel jobb a Qobuz, mint a Tidal hangja, de enek a magyarázatát érteni vélem - nem nem ugynazokat a biteket hallgatjuk, igen sok esetben, és ez a fő eltérés - szerintem).
A hardver az ami az aláírásomban olvasható, a szoftver a Core Audio kicsontozott windowsa, a lejátszóprogram Roon, ott is minden kikapcsolva, csak a magasabb felbontások lekonvertálása van a dac felé ahol a max az 16bit 48khz.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

marconi írta:
2023.01.17., kedd 15:21
Nekem is lett Qobuzom a Tidal mellé, sebtében én is csináltam pár összehallgatást azonos albumokkal és bizony nálam is a Qobuz fölénye jött ki a természetesebb megszólalásával. Koscsó Feri szokta emlegetni hogy valószínűleg a zenei fileok ugyan arról a tárhelyről származhatnak, én ezt azzal látom alátámasztottnak hogy sebtiben 2 olyan albumot is találtam amiknek nem volt elérhető/lejátszható az utolsó trackjuk, és ez megegyezett Tidalnál is Qobuznál is. Ennek ellenére mégsem szólnak egyformán, ami csak azt jelentheti hogy valamelyik platform esetleg a lejátszás folyamata közben beleavatkozik az adatfolyamba, vagy valamit máshogy csinál...
Lenne egy kérésem, szerintem többünket is érdekel: az ilyen véleményekhez mindig tegyük hozzá, hogy milyen forráshardver-konfiguráción ill. - ha PC vagy PC-k - milyen oprendszeren és milyen lehátszóprogrammal, milyen kimenetre irányítva jött ki a hallott eredmény.

Ez azért lényeges, mert - ahogy mishow és audioline is írta - ugyanaz a szolgáltató másként tud szólni a saját lejátszójával mint pl. Roon-nal vagy Audirvanával, illetve ha a két szolgáltatást két különböző lejátszóprogrammal hallgatjuk, akkor elég nagy esélye van, hogy a lejátszóprogramok közötti különbséget (is) halljuk. Az oprendszerek azért érdekesek, mert ha a lejátszóprogram az oprendszer keverőjére küldi a jót, akkor bizony az egyes oprendszerek keverői közötti különbség is képbe jöhet (ill. torzíthatja a képet).

(ettől függetlenül, nekem is meggyőződésem, hogy sok esetben valamivel jobb a Qobuz, mint a Tidal hangja, de enek a magyarázatát érteni vélem - nem nem ugynazokat a biteket hallgatjuk, igen sok esetben, és ez a fő eltérés - szerintem).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

audioline írta:
2023.01.17., kedd 07:19
Gyakran szó esik a különböző streaming szolgáltatók nyújtotta hangminőségről. A Tidal-al való tapasztalatomat megosztanám. Primare NP5 Prisma járt nálam vendégségben. A Tidal-tól megszokott hang (pl. Mac mini Audirvana) tompának tűnt. Hmmm mondom, ez elég gyenge. Az NP5 a Tidal saját app-ját használja, Tidal connect, jól mondom? Nem hagyott nyugodni a dolog, váltottam a korábban OPPO-hoz használt Mconnect app-ra (upnp) ami ugye Tidal képes. A hang egyértelműen jobb lett. Szóval, ha lehetséges, érdemes többféle módon kipróbálni egy adott streaming szolgáltató produkcióját, mert érhetik az embert meglepetések. (A Tidal saját app-jával egyébként korábban sem voltak jó tapasztalataim.)
Az Auralic Mini is jól hallhatóan másképp szólt a Lightning DS appal, mint a Tidal Connecttel.
Zenéje válogatta, melyiknek melyik feküdt.
A DS finomabb hang volt, több részlettel de kicsit “angolos” visszafogottsággal, a Connect nyomulósabb, jobb ritmikával.
Szóval +1 = tényleg érdemes próbálgatni a szoftvereket is, mert van különbség, egyazon hardver esetében is!

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Hozzászólás Szerző: marconi »

Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Gyakran szó esik a különböző streaming szolgáltatók nyújtotta hangminőségről. A Tidal-al való tapasztalatomat megosztanám. Primare NP5 Prisma járt nálam vendégségben. A Tidal-tól megszokott hang (pl. Mac mini Audirvana) tompának tűnt. Hmmm mondom, ez elég gyenge. Az NP5 a Tidal saját app-ját használja, Tidal connect, jól mondom? Nem hagyott nyugodni a dolog, váltottam a korábban OPPO-hoz használt Mconnect app-ra (upnp) ami ugye Tidal képes. A hang egyértelműen jobb lett. Szóval, ha lehetséges, érdemes többféle módon kipróbálni egy adott streaming szolgáltató produkcióját, mert érhetik az embert meglepetések. (A Tidal saját app-jával egyébként korábban sem voltak jó tapasztalataim.)
.

mihalyarpad
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: mihalyarpad »

wittao írta:
2023.01.16., hétf. 10:34
mihalyarpad írta:
2023.01.16., hétf. 10:24
Kedves Tidal felhasználók!
Jól vettem le, hogy PC-ről a streamerre (HEOS Link) csak valami program közbeiktatásával lehet átküldeni a zenét, vezérelni stb., tehát nem működik úgy, mint a Spotify Connect? (A fizikai összeköttetés kizárva.) Van az Audirvánához fogható kényelmű megoldás, ami nem a Roon? (A kifogásom az az Audirvanával, hogy ott a Tidal nem ajánlja fel a felfedezős [song radio] opciókat.) Változna a PC>>Streamer élményem a Qobuzzal? (Van natív "Qobuz Connect" a PC-n, vagy működik a zenefelfedezés az Audirvánában/más desktop appban?)
Köszönöm.
(És elnézést, ha ezt most valaki posztjára adott válaszként posztolja - új nekem ez a rendszer.)
Szia,
Tidal Connect csak a dedikált támogatott eszközökön van.
ROON, Audirvana olyan lejátszók, amibe be van építve és tudod használni a Tidalt, PC-n is, remote-tal is.
HQPlayer lejátszója még tudja ezeket.
Ha pedig a PC nem csak Win-t jelent, ott az Euphony Linux.
Qobuznál ugyanez a helyzet, mint a Tidal-nál.
Deezer és iOS között van ilyen megoldás, Spotify-nál szintén.
Köszönöm a gyors választ, azt hiszem, értem. :smile53:

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2025

Hozzászólás Szerző: wittao »

mihalyarpad írta:
2023.01.16., hétf. 10:24
Jól vettem le, hogy PC-ről a streamerre (HEOS Link) csak valami program közbeiktatásával lehet átküldeni a zenét, vezérelni stb., tehát nem működik úgy, mint a Spotify Connect? (A fizikai összeköttetés kizárva.) Van az Audirvánához fogható kényelmű megoldás, ami nem a Roon? (A kifogásom az az Audirvanával, hogy ott a Tidal nem ajánlja fel a felfedezős [song radio] opciókat.) Változna a PC>>Streamer élményem a Qobuzzal? (Van natív "Qobuz Connect" a PC-n, vagy működik a zenefelfedezés az Audirvánában/más desktop appban?)
Köszönöm.
(És elnézést, ha ezt most valaki posztjára adott válaszként posztolja - új nekem ez a rendszer.)
Szia,
Tidal Connect csak a dedikált támogatott eszközökön van.
ROON, Audirvana olyan lejátszók, amibe be van építve és tudod használni a Tidalt, PC-n is, remote-tal is.
HQPlayer lejátszója még tudja ezeket.
Ha pedig a PC nem csak Win-t jelent, ott az Euphony Linux.
Qobuznál ugyanez a helyzet, mint a Tidal-nál.
Deezer és iOS között van ilyen megoldás, Spotify-nál szintén.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

mihalyarpad
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: mihalyarpad »

Köszönöm.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2483

Hozzászólás Szerző: supravox »

eizol írta:
2023.01.05., csüt. 11:24
Szerintem a Qobuz vs Tidal hangminőség kérdése, ég és föld a Qobuz javára. Én már le is mondtam a Tidal-t.
Ráadásul az én izlésemnek jobb a zenei kínálat is a Qobuzon.
Mondjuk a Tidalt nem nehéz megugrani😀
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

robi20064 írta:
2023.01.06., pén. 19:36
eizol írta:
2023.01.06., pén. 19:27
Itt az a fő problémám, hogy nem tudom, hogy a második partnert elfogadja e. Mert állítólag ott kér címet és nem tudom, hogy meg lehet adni amit regisztráláskor megadtál mert gondolom vpn-en keresztül regisztráltál és ott random a kiosztás
Nem ker cimet, egyezo orszagbol kell regisztralni.
Második partner esetében a fő-előfizetőtől bizony kér címet :rolleyes:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

szalci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: szalci »

Kialakult a véleményem a Tidal vs Qobuz szolgáltatásról. Tartalmi szempontból bő a választék a Qobuz-on is, van, hogy az egyiken nincs, van, hogy a másikon, de 95% átfedés van. Nyilván lehetnek egy-egy előadó szempontjából különbségek, de ez nem jellemző általánosságban. Gondolkodtam, az általános próbálgatáson kívül mi legyen az, ami biztos, hogy nem populáris. Az Úzgin Űver jutott eszembe (mint rétegzene): van mindkét helyen.
Hangminőség. Az albumok 25%-ban nem azonnal szembetűnő, 50% esetében jól megfigyelhető az előny, míg 25% esetében meglepően nagy a Qobuz javára. Miben jobb? Tér, valóságosság (Süti után szerintem is) és nekem főleg a PRaT- ritmusosság, basszus, hajtás az ami meglepő előny.
Kipróbáltam egy egyszerű rendszeren is, ott nem meghatározó, de érezhető/észrevehető a különbség, viszont úgy érzem, ott váltani nem lenne érdemes.

tmboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: tmboy »

robi20064 írta:
2023.01.06., pén. 19:36
eizol írta:
2023.01.06., pén. 19:27
Itt az a fő problémám, hogy nem tudom, hogy a második partnert elfogadja e. Mert állítólag ott kér címet és nem tudom, hogy meg lehet adni amit regisztráláskor megadtál mert gondolom vpn-en keresztül regisztráltál és ott random a kiosztás
Nem ker cimet, egyezo orszagbol kell regisztralni.
Minden megoldható. Van németországi segítség..
Plinius Tiki • Audirvāna - Qobuz • NAT Magnetic • GAUSS Optheron • Ascendo C8 Renaissance

eizol
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: eizol »

tmboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: tmboy »

Qobuz témához: 5. éve Tidalozom, összességében elégedett vagyok a szolgáltatással, az általam hallgatott/keresett zenék kb.85%-a fent is van. Vannak azonban fájó hiányok, ezért most kipróbáltam a Qobuzt és azt tapasztalom, hogy teljesen jól kiegészítik egymást. Van ami egyiken, van, ami a másikon található meg. Azt nem állítanám, hogy ilyen tekintetben a Qobuz egyértelműen jobb lenne. Na de a lényeg, amiért végül is billentyűzetet ragadtam: szeretném hosszú távon is használni a Qobuzt, de lehetőleg a Duo csomaggal (8,75€/fő/hó).Ha valaki társulna, írjon privátban. Regisztráció és fizetés megoldott. Ezzel együtt Aszpirin alant nagyon jól összefoglalta a nem támogatott országokból való használat lehetséges nehézségeit.
Plinius Tiki • Audirvāna - Qobuz • NAT Magnetic • GAUSS Optheron • Ascendo C8 Renaissance

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

fapaci írta:
2023.01.05., csüt. 11:51
eizol írta:
Pár hete rászántam némi időt és összevetettem a Tidal és a Qobuz zenei kínálatát abban a pár napban, amíg mindkettőhöz hozzáfértem. Kb 5 % különbséget fedeztem fel az általam hallgatott és ismert előadók, albumok terén. Egyiken sincs fent minden sajnos (e szempontból mindkettő elmarad a Spotify mögött), némelyik kiadvány csak az egyik, némelyik csak a másik szolgáltató kínálatában szerepel, de a legtöbb mindkettőnél elérhető. A Qobuz ellen szóló példa Kari Bremnes, akitől itt csak 4 album érhető el, a Tidal-nál szinte az összes (kb 20 talán). Ez számomra fájdalmas különbség volt, de szerencsére a művésznő mindegyik albuma megvan off-line is, szóval túléltem az esetet, de nem esett jól.
Az én zenei érdeklődési körömben az 5%-nál nagyobb az eltérés a Qobuz javára, ráadásul én ezt súlyoznám is, mert számomra nagyon fontos zenékről van szó. Nézd meg pl. az After Crying albumkínálatát a Tidalon és a Qobuzon.
Sajnos én is találtam negatívumot is, még durvábbat mint Te: The Stimulators: Tidalobn fenn vannak az albumaik, Qobuzon semmi.

Viszont egy dologról nem esett itt szó: a Qobuz igen sok albumhoz adja a CD-bookletet is, teljes egészében, eredeti kinézetében, tehát képekkel, mindennel (pdf formátumban) csúcsminőségben! A CD-bookletek művészetét pl. az Alia Vox kiadványok kimaxolják, ott akár többszáz oldal is lehet a booklet! Roon-nal ille Roon Remote-tal is elérhetőek ezek a bookletek, és akármilyen jó is a Roon "extra" információ-szolgáltatása, az eredeti bookletek teljes méretben óriási plusz, mert mondjuk egy tableten Roon Remote-tal vagy Audirvanával az eredeti kiadványokhoz mellékelt könyvecskéket is forgathatod virtuálisan, de ezeket csak a Qobuz szolgáltatja, a Tidal nem (legalábbis az én tapasztalatom alapján), és nem is a Roon adatbázisából jönnek.
A HRA szintén adja a jóminőségű bookleteket, rengeteg kiadványhoz, vagyis az Audirvanát használók számára szintén elérhetőek a CD-bookletek Qobuz és HRA esetében is (Tidalnál értelemszerűen ott is hiányzik).
Megjegyezném, hogy az Audirvana jobb felhasználói élményt biztosít a streaming-service által adott CD-bookletek megtekintéséhez.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10988
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

eizol írta:
Pár hete rászántam némi időt és összevetettem a Tidal és a Qobuz zenei kínálatát abban a pár napban, amíg mindkettőhöz hozzáfértem. Kb 5 % különbséget fedeztem fel az általam hallgatott és ismert előadók, albumok terén. Egyiken sincs fent minden sajnos (e szempontból mindkettő elmarad a Spotify mögött), némelyik kiadvány csak az egyik, némelyik csak a másik szolgáltató kínálatában szerepel, de a legtöbb mindkettőnél elérhető. A Qobuz ellen szóló példa Kari Bremnes, akitől itt csak 4 album érhető el, a Tidal-nál szinte az összes (kb 20 talán). Ez számomra fájdalmas különbség volt, de szerencsére a művésznő mindegyik albuma megvan off-line is, szóval túléltem az esetet, de nem esett jól.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

szalci írta:
2023.01.05., csüt. 09:05
Qobuz összefoglalás némi tapasztalattal. Az élet nagyjából megválaszolta a kérdéseimet, és köszönöm a fórumon válaszolóknak is a segítségüket. Leírom röviden, most éppen hogyan lehetséges használni a Qobuz-t. Külföldről (támogatott országból) kell regisztrálni, ottani bankkártyát megadni. Cím nem kell. Ezután a kódokkal be lehet lépni itthon. A webes böngészős alkalmazással nem nagyon boldogultam, de kb 2 percig próbálkoztam, mert kipróbáltam roon alól. Ott tökéletesen működik. Az volt a dilemmám, -amit nem tudtam rendesen megfogalmazni (bocs Fapaci)- hogyha felmerül bennem egy zene, akkor, hogyan fogom azt qobuz app nélkül megtalálni? Ezt a roon tökéletesen megoldja, nem kell IOS Qobuz app hozzá. Sőt, miután nekem van Tidal előfizetésem, a Tidal kedvenceket sem kell átkonvertálni Qobuz-ba, mert a roon a versions fülnél automatikusan kikeresi mindenféle felbontásban, és tudok választani kézzel. Vagy be lehet állítani, hogy mi a preferált szolgáltató, és akkor, ha van Qobuz-on az amúgy Tidal-ban megjelölt album, akkor a Qobuz-os verziót fogja lejátszani.
Szóval, ha túljutottunk a regisztráción és van roon alkalmazásunk, akkor nagyon kényelmesen és frappánsan lehet használni, nincs semmi szenvedés, nem kell semmivel mókolni, stb. Majd később leírom a szónikus tapasztalatomat is, ha elég idő eltelt.
Egyetlen addendum:
Bár regisztrációkor nem kell, a cím szükséges lesz a Duo ill. Family csomagokra való előfizetésnél. Pontosabban: nem is magánál az előfizetésnél, hanem amikor a Duo esetén a "második", a Family esetében a "további" account-ok létrehozását és a meghívók kiküldését kezdeményezed. Ekkor az addig opcionális cím kötelezővé válik.

(Megj: a Duo előfizetés lehetővé teszi, hogy ugyanazzal az előfizetéssel még egy felhasználónév/jelszó párost létrehozását kezdeményezt egy családtag számára, aki ugyanazon a címen lakik, a Family ugyanez, csak nem még egy, hanem még öt /ha jól emklékszem/= további account regisztrációját teszi lehetővé. Itt is mindenki ugyanazon a címen kell lakjon. A további account-ok hozzáadásat a Duo vagy Family előfizetéshez az előfizető mint főfelhasználó kell kezdeményezze a Qobuz felületén, a további "családtag" e-mail címének megadásával. Ekkor a Qobuz kiküld egy "meghívót" az adott e-mail címre, és ennek segítségével lehet regisztráni új accountot illetve csatlakozni a meghívó személy Duo ill. Family előfizetéséhez. Ez a regisztráció/csatlakozás is külföldről /támogatott országból/ kell történjen, itthoni IP-címről vagy publikus VPN-szolgáltatás használatával nem lehetséges!!!
Erre azért érdemes figyelni, mert egy komoly csapdát rejt magában: ha már megvan a regisztrációd és az előfizetésed, pofonegyszerű "upgrade"-elni Duo-ra vagy Familyre, és ez itthonról is megtehető... tehát felmerülhet az a gondolat, hogy további felhsználókat vonj be az előfizetés upgrade-elésével, és osztozzatok a költségeken. Az upgrade-ig el is fogsz jutni itthonról is, és szépen le is emelik a kártyádról az összeget, a további felhasználók is szépen megkapják a meghívót, és itt jön a gond: ők is csak külföldről tudnak csatlakozni. Ha már megtették, akkor viszont itthonról is tudnják használni, ugyanúgy, mint Te...)

eizol
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: eizol »

Szerintem a Qobuz vs Tidal hangminőség kérdése, ég és föld a Qobuz javára. Én már le is mondtam a Tidal-t.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”