paramania írta: ↑2022.12.22., csüt. 13:16
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek, van egy PIONEER N-70AE, TIDAL MQA, DSD képes hálózati lejátszóm.
Szeretnék egy komolyabb DAC -ot rátenni, - megkerülve a belső DAC -ját.
Jól gondolom ha a készüléken lévő coaxial/digital outputokat használom elveszik a futómű DSD, MQA képessége, mert itt már magasabb felbontásra van szükség, és USB transzport kellene - az viszont nincs rajta.
Egyébként jól tudom a minőségbeli sorrendet?
1. USB
2. AES/EBU
3.COAXIL
4.OPTICAL
Köszönöm előre is!
Minőségbeli sorrendet nehéz mondani, mert attól függ a gyártó mire hegyezte a fülét (ritka, ha mindenre).
USB felmerült témaként, van egyáltalán az N70AE-nek USB Audio out-ja? (nem vagyok képben ezzel a lejátszóval teljesen) Erre a kérdésre adott válasszal hamar elejét lehet venni a további felesleges okfejtéseknek.
Az biztos, hogy ha DSD/MQA vonalon gondolkodsz, nem sok lehetőséged maradt:
a., USB kimenet - USB A-B kábel - DAC USB-B bemenete
Itt ha a DAC MQA-képes, és DSD-képes, akkor a Pioneer "csupán" digitális futóműként fog szerepelni, és mind a DSD mind az MQA menni fog.
b., i2S HDMI kimenet (nem tudom ilyen van-e rajta)
Ha a szabványok stimmelnek, és a két készülék ugyanazt akarja küldeni/fogadni, akkor működni fog DSD és MQA is.
c., amennyiben DoP-támogatása van az N70AE készüléknek, úgy a digitális kimenetein (RCA/BNC/AES) PCM 24/192 max. felbontás mellett ki tudja küldeni a DSD64 és DSD128 felbontású zenéket PCM-be csomagolva (DoP: DSD over PCM).
(ezt meg tudod nézni, hogy az N70AE tud-e DoP-ot kiküldeni, a kinézett dac pedig tud-e DoP-ot fogadni az adott digit portokon)
Az MQA itt nagy kérdés, szerintem nem fog menni.
Amikor AudioPC a lejátszó, ott a szoftver kibontja az első tömörítést (24/96-ig Audirvana, 24/192-ig ROON), és már ezt a dekódolt bitfolyamot küldi az USB-kimenetre... kétlem, hogy az N70AE megcsinálná az unfold-ot, de még érhetnek meglepetések. Ha megcsinálja, akkor 24/192-ig minden porton PCM-be csomagolva kitolja a dekódolt MQA anyagot