Van itt egy kis keveredés.Shimano írta: ↑2022.09.11., vas. 12:38
Soha nem leszünk egy nevezőn,mert én értem hogy te mire gondolsz,viszont te nem hogy mire én.Nem élsz együtt azzal amivel én igen,de nem is kell hogy így legyen.
Nálam az a jó hangzás amit élvezek a felvételi anomáliákkal együtt is.Azt viszont nem szeretem ha a hibák zavarnak,szóval hiába reszelem baromi jó hangúra jobb drótokkal a rendszert, ha az lesz az ára hogy ez meg az zavar tőle hosszútávon.Van többszáz cd lemezem,sok a 60-70-es évekből,azoknak mindnek élvezhetően kell szólniuk,nálam ez alap,és úgy is szólnak.
Szóval a jobb kábel mint fogalom nálam az lenne hogy minden lemezemet jobban élvezem vele,de ilyennel még nem futottam össze.Jobb hangot össze tudok hozni,sőt baromi jót is jó felvételekkel,de hogy ennek ne legyen valami hátul ütője is hosszabb távon,na az még nem jött össze,és talán nem is fog,de nem is érdekel mert nem erre hajtok,csak kíváncsiságból teszek próbát időnként ezzel azzal.![]()
Az nem 'jobb' hang, amelynek hátulütői vannak.
A 'jobb kábel', az azt jelenti, hogy minden lemez jobban szól vele. Minden lemez. Ez, egy nagyobbacska gyűjteménynél, pl. nálam, ahol 75+ különböző kiadó különböző hangmérnökgárdája meg ezerféle mikrofonja meg teóriája tenyészik, egy aggasztóan szigorú elvárás. Egyetlen kivétel, akár csak tényleg egyetlen, amely gyengébben szól, vagy valami zavar hosszú távon, és megy a kábel a levesbe...
Aki régebb óta van ezen a játszótéren, és szereti a lemezeit, az szerintem hasonlóan gondolkodik erről. Vagyis, bizonyos elért szint felett, a 'jobb' kábel, az annyira ritka esemény lesz, hogy jó, ha szökőévente felbukkan valami, ami tényleg tartós varázslatot ad.
Nálad, előfordulhat, hogy nem sikerül megtalálni; a jól összelőtt rendszereknél van úgy, hogy elkezdődik a komoly zenehallgatás, a kábelezés meg visszaszorul, teljesen jogosan, mert a próbák sorra negatív eredménnyel zárulnak, és egy idő után a hifis érdeklődés is kialszik, mert nem kap tápot. Az ilyen 'majdnem-kialudt' kábelérdeklődésű rendszernél a 'kábelbetörés' esélye énszerintem minimális.