bigkópé írta: ↑2022.06.24., pén. 13:07
Nos jól ki lett tárgyalva.

Nekem az jött át, hogy biztosan nem jó. Szerintetek. Sőt valaki szerint csúnya is. Nos szerintem ez nem így van. Valahol az egész vélemény halmazban az látszik, az hallatszik ki, hogy ez a készülék magyar gyártmányú, de nem én gyártom. Hangját még senki sem hallotta, de már a negatív vélemény megjelent. Úgy érzem, kézen fogható a "jó" magyarosch irigység. Látván az itt véleményt mondó tisztelt urak egy két munkáját, nos azokhoz képest ez az erősítő csodaszép. Ráadásul semmi sem bizonyítja, hogy rosszabbul szól, mint például egy TJ. által amerikai használt alkatrészekkel tele épített 3 Wattos elektronika. Persze sorolhatnám tovább is. Az viszont igaz, hogy a jelvezetékek hosszabbak 25cm-el mint egy másik erősítőben. Ezt én is úgy vélem. De azt még senki sem bizonyította be, hogy ezt a hangminőség megszenvedi. Ez olyan internetes DIY-os hülyeség.
A piacon való megjelenés sem ilyen egyszerű, mint ahogy írjátok. Gondoljunk csak bele Kondo munkásságára. Ő is egy drága készülékkel tört be a piacra. Pedig ő csak 1 ember volt. Ennek az erősítőnek a létrehozásában egy mérnök, egy régi erősítő tervező, és a cég tulaja vett részt. Három ember több évi munkájának a gyümölcse.
Az árát én is várom, ugyanis ezen múlik, hogy megbírom-e venni. Viszont az is igaz, külföldön akarják elsősorban forgalmazni.
Nos nekem ez a véleményem erről a masináról.
Úgy vélem nem jól értelmezed a Schablauer terméket.
Te is audiophile szempontból ítéled meg, mint itt a többiek - velem együtt - , mivel ez egy ilyen közösség itt.
"A hangminőség oltárán áldozunk."
Schablauer nem audiophile terméket készített - és fog beárazni, függően attól milyen visszajelzéseket kap a rendezvényein megjelent elittől - hanem egy életérzést. Luxus életérzést. Számokban ez legalább 10x-es szorzót jelent (lehet szerény vagyok), ahhoz képest ha ez egy csúcs audiophile eszköznek készült volna. Legalább 10x-est.
Nem akar kereskedni vele, ezer, tízezer darabokat eladni belőle, Kínában gyártatni olcsón futószalagon, meg ilyesmit.
Elad pár tucatot azoknak akik meg tudják fizetni azt amit kér érte.
S azok akik ezt megveszik, jobban fogják érezni magukat a bőrükben, egy újabb önigazolás az elit önérzetüknek.
Hiába is próbálnál beszélni egy ilyennel, hogy tudsz mutatni olyat ami jobb hangminőséget képvisel ehhez képest töredék áron. Oda sem figyelne rád, ha nem vagy vele egy szinten (vagyon, egzisztencia).
Schablauer ezekre alapoz.
Ha csak egyet ad el már megtérül a befektetése, és tudja, hogy ott senkit nem érdekel az audiophile kritika, nem fogják buktatni az üzletét.
Okosan csinálja egyébként.
Gondolom rájött, hogy a high-end audio főleg sznobizmus. A gazdagoknak mindent el lehet adni, ha jól van tálalva, és erre ő még rátett egy lapáttal. Aki meg szeret zenét hallgatni az egy olcsó BT eszközön is tudja azt élvezni.
Nem fog középszerű termékekkel vacakolni középszerű árakon, versenyezni ezernyi más gyártóval, hogy talán évtizedek alatt kivívhat némi reputációt és stabil profitot, egy csomó nyűg és meló után.
Szervez exkluzív rendezvényeket ahol kábít, részt vesz exkluzív rendezvényeken ahol simul és eladja magát meg a cuccot.
Nem izzad a melóban, stresszeli magát a piaci helyzeten, az elitnek mindig volt, van pénze mindenre is. Pezsgőzik, whisky-zik, közben dől a lé.
Erről szól ez az egész, szerintem, nem a hangminőségről, főképp nem az ár/érték arányról.
Persze kíváncsian várom, milyen kézzelfogható információkat szolgáltasz majd erről, ha kitartasz elhatározásod mellett.